Sato oli hyvä ja se valmistui yht'aikaa, mutta koska sen hinta oli ratkaisevasti
korkeampi kuin ulkomaalaisen kukkakaalin, kotimainen ei mennyt kaupaksi.
Kotimaista kukkakaalisatoa kuskattiin mieluummin kaatikselle kuin laskettiin
hintaa.
Käykö samoin taas ?
https://www.iltalehti.fi/ruoka-artikkelit/a/af7b6dae-8d9c-45db-81cc-448564431907
Muistan kesän, kun kotimaista kukkakaalia kärrättiin kaatopaikalle
17
331
Vastaukset
- Anonyymi
Paljon syön kukkakaalia, kuten myös parsakaalia melkein päivittäin erilaisissa muodoissaan, mutta eipä sitä yksi ihminen määräänsä enempää pysty käyttämään.
Parhaimmillaan maistuu minun suussani ilman liikoja mausteita joten siksi teenkin ruokani itse - Anonyymi
Kapitalismi on kieroa peliä!👿
- Anonyymi
Ruuan suhteen on anteeksiantamatonta, että kaatopaikalle
viedään tuoretta terveellistä ruokaa.
Eikö olisi voinut organisoida ne jonnekin ruoka-apupaikkoihin ? - Anonyymi
Vataus: En muista.ps.En siti dementikko.
- Anonyymi
Suomessa ei oikein päde se, että sesongin aikaan tuotteen hinta on edullisinta.
Vihannekset ja kasvikset ovat talvisin kalliita, mutta hinta ei paljon laske
kesällä, kun on sesonki.
Ostankin Liidlistä, siellä on aina edullisempaa. Pieneläkeläisen on ajateltava
omaa kukkaroaan, ei ole varaa lihottaa K ja S-ketjua. - Anonyymi
Kesäisin elän pääasialliseksi vihanneksilla, jotka yleensä höyrytän.
2 x päivässä syön ison satsin kukkakaalia- , parsakaalia, porkkanaa,
mitä milloinkin.
Kynnet ja tukkakin tykkää, ne vahvistuvat ja ehkä luustokin. - Anonyymi
Kukkakaali on tosi hyvää, ei vaan jaksa aina keittää sitä kun on kiire.
- Anonyymi
Raasta kukkakaalen kukkaosat "riisiksi" vaikka tehosekoittimella. Sitten sitä voi keittää tai paistaa. Keittäessä käytät sitten raastetta 10 sekunnin ajan kiehuvassa suolatussa vedessä.
Laita raaste ensin sihtiin tai vaikka mehustamisessa käytettävään harsoon.
Paistamiseen menee puolestaan 3-5 minuuttia. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Raasta kukkakaalen kukkaosat "riisiksi" vaikka tehosekoittimella. Sitten sitä voi keittää tai paistaa. Keittäessä käytät sitten raastetta 10 sekunnin ajan kiehuvassa suolatussa vedessä.
Laita raaste ensin sihtiin tai vaikka mehustamisessa käytettävään harsoon.
Paistamiseen menee puolestaan 3-5 minuuttia.Hienoa tietoa, ehkä joskus teenkin tuon.
- Anonyymi
Mihin niin kiire on ? Kukkakaalia ei tarvitse keittää viittä minuuttia enempää,
muuten se menee mössöksi.
- Anonyymi
En muista.Ehkä asia ei minua kinostannut? Olen vasta opetellut syömään ruusukaalia.Ostan sitä pakastettuna,edulisesti pakaste altaat.
- Anonyymi
KIljua?
Kukkakaali ois halpaa materiaalia kiljun tekemiseen. Kiljua voi tehdä melkein mistä tahansa, varmastikkin myös siitä. Nyt kun se ois halpaa, maajusssithan voi alkaa tekemään siitä kotiviiniä ja ruveta myymään sitä- Oletettavasti katteetkin sais kohdilleen.
Noh, asia vaatis varmaan jotain lupia. lisäks käymistankkeja jne investointeja. Lisäks maku on vähän arvoitu, mutta nykyisin kimshi on poppista ja ituhipit ostaa ja tekee sitä ite, tiedä kuinka suuri myyntihitti kukkakaaliviini vois olla.
Paas laittaen ämpäri kukkakaalikiljua käymään, Informoit sitten palstalle, miten tuli prosenttteja ja miltä maistui. Tuleeko hyvät kännit?
=DW=- Anonyymi
Ostin tänään 2 kukkakaalia 0,99€/kg.
En tee niistä kiljua, vaan toisesta valmistan kukkakaaligratiinia ja toisen käytän kasvissosekeittoon.
Eipä taida viljelijälle jäädä suuria summia tekemästään työstä.
Minulla on sellainen aavistus, ettei kukkakaalikilju tai -viini makunystyröitä helli.
kylmätotuus
- Anonyymi
Avauksen kertomassa tulee esille vapaakauppasopimuksien mielettömyys kun rahdataan kaukaakin tuotteita, joita on omallakin maaperällä.
"Lääkäri: Jos syöt vain yhtä kasvista, valitse parsakaali"
"Parsakaalia on hehkutettu lukuisissa muissakin tutkimuksissa ja asiantuntijoiden toimesta. Australialaislääkäri Zac Turnervannoi syksyllä 2022 parsakaalin nimeen. Turner totesi tuolloin, että jopa kasvisten vihaajien pitäisi syödä edes yhtä kasvista, parsakaalia, pysyäkseen terveenä."
- https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/ylivoimaisia-terveyshyotyja-ylistetaan-jalleen-jos-syot-vain-yhta-kasvista-valitse-tama/8675416
ps. Säilyisiköhän broccolin ravintoarvot jos sitä keittäisi kerralla suuremman määrän ja ottaisi sitten käyttöön pakastimen kautta sopivissa erissä. - Anonyymi
Kasvikset on parhaimman makuisia vasta kypsennettyinä (tai raakana,
jolloin vitamiineistakin on eniten tallella)- Anonyymi
Kyllä porkkana, tomaatti, kurkku on sellaisenaan parasta ja moni muukin.
- Anonyymi
Muistan kesän 1979 . kovasti turskaa ja silakoita Pellingin saaristossa :D
Skånepåg
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Uskalla lähestyä minua
Mitä siinä menetät? Vai tyydytkö kirjoittelemaan täällä? Minä olen jo tehnyt aloitteen. Paitsi jos sinua ei kiinnosta. S606504- 1003362
Oulaskankaan päätöksistä
https://www.facebook.com/share/v/1BSCFTMTyX/ Nyt tuli kova päätös, arvostan tätä Kuoppamäen suoraselkäisyyttä.252696- 212328
- 271881
Mitä toivot Suomi24:ltä? Osallistu sivuston kehitykseen!
Moikka keskustelijat! Terveisiä Suomi24:n kehitystiimiltä. Vuosi lähenee loppuaan, mutta ennen kuin rauhoitumme joulun3571822- 251610
- 321458
- 491452
Suomessa oikeistohallitus vallassa: nälkäiset lapset hakevat jo Punaiselta ristiltä ruoka-apua
Sosiaaliturvaleikkaukset ovat lisänneet asiointia ruoka-avussa. Kyllä tämän maan tilanne on surkea, kun lapset näkevät n2261423