Kuinka moni on kuullut naapurinsa puhuvan seinän takana - ja jättänyt kertomatta?

Anonyymi-ap

Suomessa rakennetaan edelleen kerrostaloja, joissa on huono äänieristys asuntojen välillä. Rakennustarkastajien määrä on joka kunnassa minimissä, kukaan ei lopulta tiedä onko talot rakennettu määräysten mukaan vai ei, koska rakennustyömaille tehdään tarkastuksia arpaa heittämällä.

Onko nyt niin ettei asunnon vuokranneet ihmiset tiedä mitä tehdä, jos kuulevat naapurinsa äänen rakenteiden läpi vai ovatko he vain liian laiskoja ottaakseen yhteyttä terveystarkastajaan, joka voi desibeli mittarilla tutkia rakennuksen sopivuutta asumiseen ja määrätä vuokranantajan tekemään remontin. Vai voittaako uteliaisuus ja naapurista halutaan tietää kaikki, seksuaalisesta suuntautumisesta ja seksin viikkomäärästä lähtien?

Oma kokemukseni huonosti rakennetuista kerrostaloista on, että kaikki naapurit lakkaavat elämästä normaalia elämää - koska rakennusmääräykset äänieristyksen osalta ovat epärealistisella tasolla ja kunnollisia kerrostaloja ei vaan osata enää tehdä. Ongelma ratkeaisi rakennusmääräyksiä muuttamalla, mutta siihen tarvitaan avuksi asukasyhdistyksiä, jonka kuka tahansa vuokrasopimuksen tehnyt voi perustaa, naapurinsa kanssa.

9

391

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kyllä, on kokemusta huonosta äänieristyksestä kuin myös käryjen ja hajujen leviämisestä asunnosta toiseen.
      Joka ilta kuulen kuinka seinänaapuri käyttää tietokonettaan mm. pelaamiseen. Ruoan ja tupakankäryt siirtyvät samoin huonetilaani.
      Oma elämä on täysin rajoitettua, tv:tä ja musiikkia kuuntelen kuulokkeilla, liikun hiljaa hissukseen ja puhelimessa ollessani käytän aina korvanappeja.
      Vieraita on turha kutsua kun kaikki keskustelut kuuluvat naapuriin ja rappuun. Eteisen ulko- ovi on ihan onneton ,ei mitään äänieristystä, kaikki kuuluu selkeästi rappukäytävävään mitä eteisessä puhutaan tai tehdään, avataanko kaapin ovia jne. Samoin yläkerrasta kuuulee kaappien ovien aukaisut ja sulkemiset, ikkunapokien aukaisut ja ikkunalastan käytön eli tiedän milloin naapuri pesee ikkunansa, milloin käy parvekkeella jne.
      Remonteista nyt puhumattakaan. Joku tekee meillä oman yrityksensä hommiakin eli on joku puudeppä tai kirvesmies ja tekee asiakastöitä kotonaan, jatkuvaa vasaran nakutusta, raskaiden kalusteiden siirtelyä, poraamista jne. Tiedän milloin on taas jokin tilaus tekeillään tai milloin yrittäjällä on vähemmän töitä.
      Jotta terveystarkastaja puuttuisi aisiaan aiheutettu meteli olisi oltava sellaista että se häiritsee ja ylittää suositukset.
      Todennäköisesti kaikki lähinaapurit eli kaikki muutkin asukkaat tietävät huonosta äänieristyksestä ja siitä että kaikki kuuluu naapuriin joten elävät hissukseen senkin vuoksi. Normipuhetta ei juuri kuule kuin harvakseltaan. Aamutoimet keittössä kuuluvat, milloin herätään, keitetään kahvia, hajut taas kertovat milloin leivotaan pullaa tai on jauhelikastiketta ruokalistalla.

      Lapsiperheitä ei ole naapureina. Aivastukset, yskimiset ja muut äänet kuuluvat samoin, myös kauempaakin, samoin koiran haukahdukset , myös ihan toisesta rapusta eli ei ihan lähinaapurista vaan kauempaakin . Perheriitoja on joskus kuulunut kun mies huutaa kurkku suorana, kuuluu viereisen rapun jostan kauempana olevasta asunnosta. Ilmeisesti vuokralainen ja ulkomaalaistaustaisesta perheestä kyse. Onneksi tätä esiintyy harvoin.

      Muistan kun itsellä oli flunssa ja yskin yöllä niin ilm.alakerran mies tuskastui yskimiseeni ja nousi vuoteesta, mutisi kirosanoja - kuulin kaiken keskellä yötä- ja poistui olohuoneeseen ilm.sohvalle nukkumaan. Samoin todennäköisesti mun jatkuvat nenän niistäminen ja aivastelut kuuluvat joka paikkaan , aivastelut ja niiskutukset osuvat aika hyvin ajankohtaan kun naapuri tupakoi vaatehuoneessaan ja käryt siirtyvät naapurista mun asuntooni.
      Naapuri on muuttanut vaatehuoneensa tupakkahuoneeksi ja röökaa siellä iltaisin ja öisin, erityisesti tätä tapahtuu viikonloppuisin , kaikki katkut asuntooni. Vanha alkoholisoitunut mies joka ei viitsi lähteä ulos tupakalle.
      Kerran monia vuosia sitten toisella seinänaapurilla oli ilmeisesti seksialan ammattilainen kotiin kutsuttuna, naiskentelun äänet kuuluivat niin selkeästi että oli ihan sama kuin pariskunta olisi ollut samassa huoneessa paneskelemassa. Nainen piti niin järkyttävää, eläimellistä mölinää että teki pahaa sitä kuunnella , hyi olkoon, heräsi inhon tunteet. .Todella eläimellistä ääntelyä.
      Seuraavana päivänä mies veti ilmeisesti käteensä ja mölisi samalla tavalla, kuin eläin. Todella vastenmielistä joutua kuuntelemaan toisten seksielämisen ääntelyä. Inhotti todella. On käytännössä ihan sama kuin junassa joku masturboisi siinä silmien edessä, yhtä epämiellyttävää ja vastenmielistä kokemuksena ja ilmiönä.
      Taisin kommentoida jotain jonka jälkeen tulikin hiljaista eikä seksimölinää ole sen jälkeen kuulunut, vieläkin puistattaa kun sitä muistelee, niin inhottavalta se kuullosti.
      Ja todellakin, ei mitään mahdollisuutta elää muutoin kuin megahiljaisesti, meteliä pitämättä, vieraita kutsumatta jne.

      • Anonyymi

        Meillä sama kaikki kuuluu
        Pissaaminen,kakkaaminen ja pienikin puhe .
        Talo vankan näköinen 1930 luvun kivitalo ja mieskaverin 60 luvun kerrostaloasunnossa samat ongelmat.


      • Anonyymi

        Ai niin , unohtui kertoa talon rakennusvuosi, joka on 1984


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Meillä sama kaikki kuuluu
        Pissaaminen,kakkaaminen ja pienikin puhe .
        Talo vankan näköinen 1930 luvun kivitalo ja mieskaverin 60 luvun kerrostaloasunnossa samat ongelmat.

        Kaikki uudet talot romuja. Paras 70 lukuinen ja rakoventtiilein.

        terv. erik.rak.mest.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki uudet talot romuja. Paras 70 lukuinen ja rakoventtiilein.

        terv. erik.rak.mest.

        Ne rakoventtiilit taitavat sijaita asuntojen välisissä elementeissä koska kaikki savut ja katkut siirtyvät huoneistoista toisiin ilman ilmastoinkanavaakin.
        Pahimmat katkut tuovat ikkunapokien " raitisilmaventtiilit" - jo pelkkä nimi on suuri vitsi- jotka tuovat tuoakansavut viereisiltä parvekkeita suoraan sinun olohuoneeseesi. Ne tupakoivat seinänaapurit taas saavat nauttia kohtalaisen raikkaasta huoneilmasta omissa kodeissaan periaatteella: . Kaikki paskat naapurille.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki uudet talot romuja. Paras 70 lukuinen ja rakoventtiilein.

        terv. erik.rak.mest.

        Ei oo 70 luvun talotkaan mitkään parhaita kuuluu kolinat,töminät ja puheet,erityisesti askeltöminä ja tavaroiden tiputtelua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei oo 70 luvun talotkaan mitkään parhaita kuuluu kolinat,töminät ja puheet,erityisesti askeltöminä ja tavaroiden tiputtelua.

        MultiHidaRane taas äänessä ja "uusi" tarkoittaa siis 50 vuotta sitten rakennettua.

        MultiHildaRane näkyy jo pyyhkineen mielestään karut kokemukset - pääsi välillä kyläilemään 90-luvun talossa, jonka havaitsi paljon vanhempia paremmaksi. Onneksi tämä on jo pyyhitty mielestä, joten voi taas kehua kanankakkataloja ja lutikkalinnoja.


      • Anonyymi

        Mulla on tapana keinutella itseni kylkiasennossa uneen, se on lapsuudesta peräisin olevatapa, kun koin oloni turvattomaksi niin aloin heijaamaan itseäni. Se tapa säilyi aikuisuuteen asti. Joskus mietin mitä naapuri kuvittekee kun kuuluu sellainen yöllä tasainen kahiseva ääni johon ehkä vielä liittyy vuoteen narina😆
        Saatan myös nähdä unta jossa nauran ja herätä siihen tai siihen että puhun unissani.


      • Anonyymi

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        🔞 ­­­N­­y­­­m­­­f­­o­­m­­a­­­a­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 173
      5109
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      126
      4613
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      30
      2946
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      30
      1947
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      23
      1794
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      16
      1737
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      22
      1720
    8. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      108
      1716
    9. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1623
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1561
    Aihe