Lopen hölskytetty ja imelletty puikulalaatikko
Lopen puikulasta imellettyä puikulalaatikkoa.
Imelletty Lopen puikulalaatikko
Lopen puikulalaatikko on perinteisesti ympärivuotinen haarukalla syötävä ruoka. Nykyisin imelletyt perunalaatikot valmistetaan yleisesti litkumaisiksi. Älä valmista puikulasta litkumaista laatikkoa. Litkumainen puikulalaatikko ei ole Lopen puikulan arvolle sopivaa ruokaa.
Ainekset:
Niukasti vettä puikuloiden kypsentämiseen. Ole tarkkana, niukka keittovesi jää puikulalaatikkoon. Arvioi tarvittava keittoveden määrä - noin 3-4 desilitraa.
2 1/2 kg Lopen puikulaa paloiteltuna - HÖLSKYTETTYYN ja imellettyyn puikulalaatikkoon
5 reilua ruokalusikallista vehnäjauhoja tai ruisjauhoja
70-100 g voita. vegaaniseen puikulalaatikkoon kasvimargariinia
noin 1 litraa maitoa, tai kauramaitoa tai vastaavaa vegaaniseen. Maidon määrä voi vaihdella runsaastikin.. Maito tulee lisätä vähitellen ja koko ajan sekoittaen ja smalla tulee seurata sakeuden kehittymistä. Lopen Imelletty puikulalaatikko on kunnon haarukoitavaa ruokaa. Lusikkalitkuksi valmistaminen ei ole Lopenn puikulan arvon mukaista.
2 teelusikallista suolaa
Ohje:
Kuori ja kuutioi Lopen puikulat raakoina kattilaan ja keitä täysin kypsiksi niukassa määrässä vettä ja jätä niukka vesimäärä puikulalaatikkoon. Näin kuorimis ja keittotappiot jää vähäisiksi, koska niukka keittovesi jää soseeseen. Älä lisää keittoveteen suolaa. Kuutioidut puikulat kypsyy varsin nopeasti ja osa hajoaa ja soseutuu kypsymisen aikana, siksi on tärkeää, että niukka määrä keittovettä jää puikulalaatikkoon.
Jäähdytä täysin kypsät ja osin hajonnet perunat noin 74 asteiseksi. Jätä niukka keittovesi perunoihin. Lisää jauhot perunoihin välillä kevyessti hölskyttäen.
HÖLSKYTÄ täysin kypsät ja jo kypsennettäessä osin hajonneet puikulatkuutiot kattilassa niukkaan keittoveteen, niin että saadaan karkeahko sose. Ei vatkata eikä survota. Varmista että kattilan kansi pysyy hyvin kiinni hölskyttämisen aikana.
Laita hölskytetty karkea puikulasose imeltymään kattilassa noin 70-75 asteiseen sähkölieden uuniin. Maistamalla voit varmistaa imeltymisen alkamisen. Anna imeltyä sähkölieden uunissa noin 4-5 tuntia.
Laita voi siivuina sulamaan imellettyyn soseeseen. Lisää maitoa vähitellenn ja varovasti sekoittaen ja sakeutta seuraten, niin että saadaan notkean puuromainen, mutta karkea sose. Lisää suola. Sekoita tasaiseksi.
Laita sose voideltuihin lasisiinn tai posliinisiin uunivuokiin. Lisää pinnalle voinokareita.
Paista aluksi 180-200 asteisessa sähkölieden uunissa. Kun pinta saa väriä ja sose alkaa kuplimaan alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa lähes täysiä vuokia. Näin Lopen hölskytetty puikulalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu ja näin saat erinomaisen mehevän hölskytetyn Lopen puikulalaatikon.
Paista imellettyä ja hölskytettyä Lopen puikulalaatikkoa noin 4 tuntia.
Valmista hölskytetystä, imelletystä Lopen puikulalaatikosta reilusti haarukalla syötävää ruokaa.
Kesäiset grilliruuat sopivat hyvin yhteen imelletyn Lopen hölskytetyn puikulalaatikon kanssa .
Imelletty ja hölskytetty Lopen puikulalaatikko on sovellus perinteisestä imelletystä puikulalaatikosta. Se on ympärivuotinen harukkaruoka. Sillä nälkä lähtee ja saadaan kylläinen olo.
Lopen hölskytetty puikulalaatikko
9
795
Vastaukset
- Anonyymi
Tarkoitat varmaan Lapin
En ole nähnyt missään lopen puikulaa- Anonyymi
Lapin puikula on nimisuojattu ja Lapin puikula nimitystä saa käyttää ainoastaan Lapin alueella viljellystä puikulasta.
Lopella viljellystä puikulasta ei saa käyttää Lapin puikula nimitystä, mutta mikään ei estä käyttämästä Lopella viljelystä puikulasta "Lopen puikula" nimitystä. - Anonyymi
😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍
😋 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#179911943
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
- Anonyymi
Mistä saa lopella viljeltyä puikulaa .
Tuskin mistään- Anonyymi
Lopella saa varmimmin loppilaisilta puikulan viljelijöiltä ja joskus torilta.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Lopella saa varmimmin loppilaisilta puikulan viljelijöiltä ja joskus torilta.
Ei ole näkynyt
- Anonyymi
Minä ostin kerran niitä Lapin puikulapottuja annoin itää ja laitoin puutarhaan lopella 6 kg niitä ja sain satoa ehkä 10 kiloa oli jauhoista lokakuussa nostettuna ja tuli muussia.
- Anonyymi
Tehdäänkö näitäkin Pilpalan koulun keittiössä?
- Anonyymi
Ei tehdä. Näitä kasvatetaan penkkiviljelynä perunapelloilla.
Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Jos ottaisit yhteyttä, näyttäisin viestin kaikille
Yhdessä naurettaisiin sulle. Ymmärräthän tämän?1581381Heikki Silvennoinen ( Kummeli)
Kuollut 70-vuotiaana. Kiitos Heikille hauskoista hetkistä. Joskus olen hymyillyt kyynelten läpi. Sellaista se elämä on491205Aivosyöpää sairastava Olga Temonen TV:ssä - Viimeinen Perjantai-keskusteluohjelma ulos
Näyttelijä-yrittäjä Olga Temonen sairastaa neljännen asteen glioomaa eli aivosyöpää, jota ei ole mahdollista leikata. Hä241149Mikä saa ihmisen tekemään tällaista?
Onko se huomatuksi tulemisen tarve tosiaan niin iso tarve, että nuoruuttaan ja tietämättömyyttään pilataan loppuelämä?2111080- 1261051
Hyvää huomenta 18. luukku
Hyvää keskiviikkoa. Vielä pari päivää ja sitten on talvipäivänseisokki. 🎄🌌❄️😊❤️223984Kauanko valitatte yöpäivystyksestä?
Miks tosta Oulaisten yöpäivystyksen lopettamisesta tuli nii kova myrsky? Kai kaikki sen ymmärtää että raha on nyt tiuk307957- 42929
- 72895
- 73869