1440 euron kokouspalkkio?

Anonyymi-ap

Isännöintialalla ollaan liian nöyriä. Iltakokouksia istutaan puoli-ilmaiseksi, kun "asiakkaat haluavat". On jännä, miten kaikki hallituksen jäsenet pääsevät putkiremontin aikana osallistumaan päivällä työmaakokouksiin ja vastaaviin katselmuksiin, mutta putkiremontin päätyttyä on taas selviö, että hallituksen kokoukset voidaan istua vain illalla.

Mikä olisi sopiva kokouspalkkio isännöitsijälle? Ilta-Sanomien tämän päivän uutisen mukaan Keski-Suomen hyvinvointialueella "8 200–13 400 euroa kuukaudessa tienaaville viranhaltijoille maksetaan 1 440 euron kokouspalkkio, kun kokous on jatkunut yli tunnin ja päättyy kello 16:n jälkeen."

Mielestäni tällainen 1440 euron kokouspalkkio olisi isännöitijällekin paikallaan, jos kokouksia joudutaan istumaan ylitöinä raskaan kahdeksan tunnin työpäivän päälle. Kyllä taloyhtiötkin ymmärtävät, että ei ole ilmaisia iltakokouksia. Voi sitten hallitusen miettiä, mihin aikaan kokokoukset pidetään, jos isännöitsijälle maksetaan 1440 euron kokouspalkkio. Sosiaalikuluineen se on palkanmaksajalle noin 1800 euron kuluerä eli isännöintitoimisto joutuu laskuttamaan verollisena taloyhtiöltä vähintään 2232 euron verran yhdestä kokouksesta, jotta siitä jää 1800 € alv nollaa firman tilille ja siitä sitten maksetaan 1440 € isännöitsijälle.

Kallista? Elämä on. Ei kannata myydä itseään liian halvalla.

4

210

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Alalla, jossa ihminen myy omaa aikaansa, hinta ei voi ikinä olla liian korkea, vaan asiakkaalla on liian vähän rahaa.

      • Anonyymi

        Kyllä, provosoivan avaukseni oli tarkoitus muistuttaa isännöintitoimistoja siitä, että eivät myy itseään ja työntekijöitään liian halvalla. On ihan eri asia istua hallituksen kokous työajalla klo 15-16 ja lähteä kotiin kahdeksan tunnin työpäivän päätteeksi klo 16:00. Se on normaalia.

        Normaalia sen sijaan ei ole se, että klo 8-16 toimistotyöaikaa tekevä työntekijä joutuu palaamaan takaisin töihin kaksi ja puoli tuntia työpäivän päätyttyä istumaan hallituksen kokousta klo 18:30 alkaen.

        Tällaisia toiveita tulee hallitusten puheenjohtajilta: "PIdetään hallituksen kokous klo 18:30." Se on erikoinen kellonaika aloittaa kokous, kun isännöintitoimiston aukioloaika on klo 8-16, joka sattumalta on myöskin työntekijän työaika. Miten isännöitsijä voisi olla töissä kaksi ja puoli tuntia sen jälkeen, kun työpäivä on päättynyt ja alkaa istua parin tunnin hallituksen kokousta klo 18:20-20:30? Järjetöntä hommaa ja järjettömälle toiminalle kuuluu laittaa järjetön hintalappu. Muutoin järjetön toiminta ei lopu koskaan.

        Jos toiveena on, että hallituksen kokousten alkuaika ei ole klo 18:30, niin sen kuuluu näkyä isännöintitoimiston hinnastossa suht selkeällä tavalla. Nyt ymmärrätte, mitä avauksessa tarkoittaa 1440 euron kokouspalkkio. Se tarkoittaa sitä, että kokous voidaan pitää ihan koska asiakas haluaa, mutta alalla, jossa ihminen myy omaa aikaansa, hinta ei voi ikinä olla liian korkea. Muistakaa tämä, isännöintitoimistojen omistajat! Hinta ei voi ikinä olla liian korkea.

        Jokin hinta voi toki tuntua kalliilta, jos asiakkaalla on liian vähän rahaa, mutta se on harvemmin palvelun tarjoajan ongelma. Tuskin Ferrarin tai Lamborghinin johtajat viettävät unettomia öitä pohtien, ovatko omien tuotteiden ja palvelujen hinnat liian kalliita? Eivät ole, koska hinta ei voi ikinä olla liian korkea. On vain liian köyhiä asiakkaita ja taloyhtiöitä.

        Ei muuta kuin hinnat taivaisiin! Loppuu iltakokoustaminen klo 18:30 alkaen tai jos ei lopu, niin rahaa siitä sitten tulee ihan siedettävästi, kuten kuuluukin. Ei kukaan tuhlaa illastaan neljää tuntia sadan euron takia (ja siitä verot pois), mutta jos neljän tunnin ylitöistä saa 1500 euroa, on korvaus jo paremmin kohdillaan.


    • Anonyymi

      As Oy heikkous on juurikin tuossa pakkokokoustelussa ja -isännöinnissä. Helvetinmoiset kulut, vaikka isännöintitoimisto on lähinnä postikonttori. Esim. omassa taloyhtiössä annettiin isännöitsijälle kolme tehtävää, joista kolmen kuukauden aikana hän ei hoitanut ainuttakaan. Kk-maksut kyllä juoksivat. Vtuttaa joka tilnpäätöksessä katsoa miten jälleen kerran isännöinni kulut nousivat, mutta isännöitsijä vetää vain lonkkaa.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      453
      2341
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      238
      2086
    3. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      189
      1602
    4. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1581
    5. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      3
      1361
    6. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      53
      1355
    7. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      152
      1345
    8. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      52
      1236
    9. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      68
      1115
    10. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      101
      1069
    Aihe