Forssan Palloseura 2023

Anonyymi-ap

318

3753

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi
      • Anonyymi
        UUSI

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        😋 ­N­y­­­m­­­f­­o­­m­­a­­­a­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞


    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestiksen infopaketti

      Mitä?

      Mestis on Suomen toiseksi korkein sarjataso. Mestis perustettiin vuonna 2000, kun se korvasi jääkiekon 1. divisioonan. Kaudella 2023-24 Mestiksessä pelataan 13:n joukkueen nelinkertainen sarja (48 ottelua).

      Mestiksen pudotuspeleihin etenee kymmenen joukkuetta, joista runkosarjan kuusi parasta joukkuetta etenevät suoraan puolivälieriin. Sijoille 7.–10. sijoittuneet pelaavat pudotuspelien 1. kierroksen otteluparein 7. vs. 10. ja 8. vs. 9. paras kolmesta -järjestelmällä (kaksi voittoa). Runkosarjan kaksi viimeistä joukkuetta jatkavat putoamiskarsintoihin.

      Mestiksestä ei voi nousta Liigaan, sillä Liiga on tällä hetkellä suljettu sarja.

      Missä ja ketkä?

      Mestis-joukkueita löytyy yhteensä 13:sta eri kaupungista. Hallitseva mestari on Kiekko-Espoo, joka tähtää lähivuosina Liigaan. Samaa tavoittelee myös Jokerit, joka sai Mestis-lisenssin kaudelle 2023-24.

      Mestiksessä on mukana 13 joukkuetta. Kaikki joukkueet pelaavat yhteensä 48 runkosarjaottelua.

      Mestiksen suurimmat areenat löytyvät Helsingistä, Tampereelta ja Espoosta. Jokerit pelaa tosin vain osan kotiotteluistaan Helsingin jäähallissa, jonka kapasiteetti on sarjan isoin (8200).

      https://www.suomikiekko.com/mestis/

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      FPS - K-Vantaa Perjantai 15.9.2023 klo 18:30

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      TUTO Hockey - FPS Perjantai 22.9.2023 klo 18:30

    • Anonyymi

      K-Vantaa - FPS Lauantai 23.9.2023 klo 17:00

    • Anonyymi

      FPS - K-Espoo Keskiviikko 27.9.2023 klo 18:30

    • Anonyymi

      Hokki - FPS Perjantai 29.9.23 klo 18:30

    • Anonyymi

      IPK- FPS Lauantai 30.9.2023 klo 17:00

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      FPS:n uusi päävalmentaja on todellinen jokerikortti: “CV:ni on aika lailla laatikon ulkopuolelta”

      Mestiksen FPS vetäisi todellisen jokerikortin pakastaan, kun se palkkasi Christer Nylundin uudeksi päävalmentajakseen. Pitkän pätkän Norjassa työskennellyt Nylund kertoo lähtevänsä innolla uusien haasteiden pariin.

      Pietarsaarelaislähtöinen Christer Nylund nimitettiin FPS:n Mestis-joukkueen uudeksi päävalmentajaksi 12.4. Nylund on monelle suomalaiselle jääkiekkoihmisille melko tuntematon nimi ja mies myöntää itsekin olevansa melkoinen jokerikortti Mestis-kartalla.

      − CV:ni ei todellakaan ole tavanomaisimmasta päästä, se on aika lailla laatikon ulkopuolelta. Todella innoissani olen, tämä on iso juttu minulle henkilökohtaisesti, Nylund naurahtaa.

      Nylund pelasi aikanaan pelaajaurallaan Jeppiksen riveissä sekä II-divisioonaa että Suomi-sarjaa muutaman kauden ajan ennen kuin siirtyi valmentamaan samaa joukkuetta apuvalmentajana kahden kauden ajan.

      Yhden välivuoden jälkeen Nylund jätti kotimaan pölyt taakseen ja suuntasi länteen. Siellä vierähtikin pidempi pätkä.

      − Olen ollut 12 vuotta Norjassa ja tehnyt juniorikiekon parissa töitä. Sen lisäksi olen ollut nuorten maajoukkueidenkin mukana ja olen tällä hetkellä vieläkin U20-maajoukkueen päävalmentajana.

      Nylund ehti olla Norjan-vuosiensa aikana monessa mukana. Hän valmensi ensin Frisk Askerin kakkosjoukkuetta Norjan 1. divisjonissa yhden kauden ajan ja siirtyi sen jälkeen valmentamaan seuran U18-, U20-, ja U21-joukkueita seitsemän kauden ajaksi. Frisk Askerin jälkeen vuorossa oli neljä kautta Stavanger Oilersin organisaatiossa U20- ja U21-joukkueiden ruorissa.

      Nylund on valmentanut myös viisi kautta Norjan miesten U18-maajoukkuetta ja ryhtyi täksi kaudeksi U20-maajoukkueen päävalmentajaksi, kuten mainitsikin aiemmin.

      Miten Norjasta päädyttiin Forssaan?

      FPS:lla oli jo hyvissä ajoin viime kaudella tiedossa, että päävalmentaja Asko Rantanen ei jatka enää kauden päätyttyä päävalmentajana. Nylund kertoo, että seuran henkilöstöstä löytyi hänelle yksi entuudestaan tuttu nimi jo ennen kuin koko hakuprosessista oli kuultu sanaakaan.

      − FPS:n urheilutoimenjohtajan Mikko Ahon kanssa olen tehnyt yhteistyötä aikaisemmin. Olemme tunteneet noin 5-6 vuotta, ehkä enemmänkin. Mikkohan teki agentin töitä aikaisemmin, niin sitä kautta olemme tehneet myös yhteistyötä.

      Nylund haki avoimeksi tullutta päävalmentajan paikkaa ja tuli valituksi. Miehen mukaan valintaprosessi oli kuulemma pitkä.

      − Minulle kerrottiin, että FPS:lla oli monta vaihtoehtoa ja he päätyivät minuun. Aika pitkä prosessi se oli. FPS:han tiesi aika ajoissa, että päävalmentaja Rantanen jää pois, niin siksi hakuprosessikin alkoi aika ajoissa.

      Hyppy täysin uuteen

      Kuten aiemmin todettiin, Nylundilla ei ole ennestään minkäänlaista kokemusta Mestiksestä sen enempää pelaajana kuin valmentajanakaan. Mies toteaakin, että edessä on rutka annos uutta.

      − Tämä on hyppy ihan uuteen. Tiedän, että tämä on tähän asti kovin pestini ja siinä mielessä on paljon hommia oppia suomalaisesta jääkiekosta.

      − Olenhan minä seurannut, miten Suomessa ja Mestiksessä pelataan, mutta onhan tämä erilaista kuin mitä esimerkiksi Norjassa on. Kyllä se vain näin menee, mies toteaa.

      Kuten todettiin aiemmin, Nylund on valmentanut viimeiset 11 kautta vain juniorijoukkueita. Hän myöntää suoraan, että aikuisten pariin palaamisessa on omat haasteensa. Toimintaympäristö ja vaatimustaso ovat aivan erilaisia.

      − Aikuisten pelaajien valmentaminen on aivan eri juttu kuin junioreiden. Tämä on ammattiurheilua ja siinä vaatimustaso on paljon korkeampi.

      − Totta kai esimerkiksi kun olet Norjassa valmentaja, olet suomalainen ja teet junioreiden kanssa töitä, niin siellä ei ehkä ole niin paljoa mielipiteitä. Pelaajilta ei tule niin paljoa mielipiteitä, vaan he tekevät sen, mitä heille kerrotaan. Täällä on sitten vähän erilaista, Nylund taustoittaa eroja.

      Nylund ei lähde heilumaan kukkona tunkiolla. Hän tiedostaa, että tottumista ja työstämistä riittää vielä puolin ja toisin.

      − Olen totta kai tullut nöyrällä mielellä tänne tekemään töitä ja ymmärrän sen, että emme voi pelata samalla tavalla kuin esimerkiksi ollaan pelattu Norjan juniorisarjoissa. Siellä on vähän erilaista peliä, vaikka nyt ollaan voitettukin mestaruuksia ja muuta sellaista. Kyllä Mestis on jotain ihan muuta, tämä on paljon taktisempaa peliä.

      Ruotsi, norja, englanti, suomi?

      Nylund on kotoisin länsirannikolta kaksikielisestä Pietarsaaresta ja kertookin, että kieliasiat ovat nostaneet päätään pinnalle uuden pestin myötä.

      − Äidinkieleni on ruotsi ja tuntuu tällä hetkellä, että suomen kieli on ehkä neljänneksi vahvin kieleni, mies naurahtaa.

      Vaikka Nylund puhuukin todella sujuvaa suomea, ovat kaksitoista Norjassa vietettyä kautta jättäneet oman jälkensä myös työkieleen. Nylundin mukaan kielihaasteet tuovat omat mutkansa arkeen.


      https://www.jatkoaika.com/Haastattelu/FPSn-uusi-päävalmentaja-on-todellinen-jokerikortti-“CVni-on-aika-lailla-laatikon-ulkopuolelta”/253114

    • Anonyymi

      FPS:n uusi päävalmentaja on todellinen jokerikortti: “CV:ni on aika lailla laatikon ulkopuolelta”

      Ruotsi, norja, englanti, suomi?

      Nylund on kotoisin länsirannikolta kaksikielisestä Pietarsaaresta ja kertookin, että kieliasiat ovat nostaneet päätään pinnalle uuden pestin myötä.

      − Äidinkieleni on ruotsi ja tuntuu tällä hetkellä, että suomen kieli on ehkä neljänneksi vahvin kieleni, mies naurahtaa.

      Vaikka Nylund puhuukin todella sujuvaa suomea, ovat kaksitoista Norjassa vietettyä kautta jättäneet oman jälkensä myös työkieleen. Nylundin mukaan kielihaasteet tuovat omat mutkansa arkeen.

      − Tämä on minulle haaste ja myös pelaajille. Esimerkiksi harjoitukset ja palaverit vedetään englannin kielellä täällä Forssassa, enkä tiedä, onko sitä aiemmin tehtykään.

      − On tämä pelaajillekin vähän erilaista ja vähän outoa. Mielestäni olemme päässeet ihan hyvin ajan tasalle.

      Aiheesta ei ole otettu turhaa stressiä, vaan joukkueessa ollaan luotettu yhteisen halun ja tahtotilan auttavan kaikkien esteiden yli, myös kielimielessä. Nylund toteaakin, että aina löytyy keino tulla ymmärretyksi ja saada viestit läpi puolin ja toisin.

      − Aina löytyy keino ymmärtää toisiamme ja olemme puhuneet pelaajien kanssa, että sillä tavalla ei ole väliä, millä kielellä mennään, pääasia on, että ymmärrämme toisiamme. Se on se ykkösjuttu.

      − Varmasti tässä kestää vähän aikaa. Onhan se pelaajillekin vaikea välillä sanoa, että en minä oikein ymmärrä tuota englannin kieltä esimerkiksi. Sitten puhutaan suomea ja ruotsalaisten kanssa puhutaan ruotsia. Kyllä se niin on, että aina löytyy tapa saada asiat ymmärretyksi.

      Kohti uutta nousua

      FPS:n viime kausi meni täysin penkin alle. Joukkue sijoittui runkosarjassa 13. sijalle ja joutui karsimaan sarjapaikastaan Suomi-sarjan JHT:a vastaan. Sarjapaikka saatiin säilytettyä otteluvoitoin 4−2, mutta Forssassa ei haluta muistella enää menneitä.

      − Viime kausi meni melkein penkin alle täällä ja sillä tavalla ei ole kovia odotuksia muuta kuin se, että teemme uutta täällä.

      Nylund viittaa kintaalla ennakkoarvioille, joissa FPS:aa povataan jälleen sarjataulukon hännille.

      − Vaikka kaikki niinsanotut asiantuntijat ovat laittaneet meidät viimeiseksi sarjassa, emme ota siitä mitään paineita. Aina löytyy keinot voittaa pelit, mutta silloin pitää pelata hyvin. Jos pelaat hyvin ja vastustaja pelaa paremmin, luultavasti häviät.

      − Kun katsoo vaikka Kiekko-Espoota tai Jokereita, niin onhan siellä paljon isompi budjetti ja pelaajat ovat pelanneet Liigaa ja Mestistä, niin onhan siinä sillä tavalla erilaiset lähtökohdat. Aina kuitenkin löytyy ne keinot voittaa pelit, Nylund painottaa.

      Nylund uskoo, että FPS:lla on paikka yllättää monet. Uudet valmentajat ja pelaajat tuovat yllätyksiä myös vastustajille.

      − Meillä on selvä ajatus, että nyt lähdetään tekemään uutta Forssaan ja se tarkoittaa sitä, että pelaajatkin vaihtuvat aika lailla. Viime kaudesta jäi neljä pelaajaa.

      − Se, että vastustajat eivät oikein tiedä, mitä on tulossa, voi olla hyväkin asia meille. Siinä on juuri se yllätysmahdollisuus.

      Nylundin mukaan viime kausi ei anna täysin todellista kuvaa joukkueen laadusta. Mukana oli myös runsaasti huonoa tuuria ja epäonnisia käänteitä.

      − Aloin katsoa FPS:n pelejä silloin, kun olin tehnyt sopimuksen. En muista tarkalleen, kuinka monta peliä he hävisivät yhdellä tai kahdella maalilla, mutta aika monta kuitenkin. Niistä peleistä ei sitten saatu pisteitä.

      − Onhan se vaikeata sitten, kun tulee tuollainen 7-8:n ottelun tappioputki, siitä on varmasti vaikea lähteä muuttamaan.

      Nylund uskoo, että pitkä ja säntillinen työnteko tuo palkinnon FPS:lle.

      − Tiedän, että tämä on pitkä prosessi ja teemme joka päivä töitä, että pääsisimme eteenpäin. Minulla on sellainen fiilis, että kun saamme puolustuspelimme toimimaan, niin meillä on aika hyviä kiekollisia pelaajia ja uskon, että pystymme yllättämään aika monen joukkueen, Nylund vakuuttaa.

      https://www.jatkoaika.com/Haastattelu/FPSn-uusi-päävalmentaja-on-todellinen-jokerikortti-“CVni-on-aika-lailla-laatikon-ulkopuolelta”/253114

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Näytön paikka: Hyvin treenannut FPS aikoo pistää suosikkijoukkueet ahtaalle Mestiksessä

      Uudistunut Palloseura mielii pudotuspeleihin. Joukkue haluaa pelata vauhdikasta ja viihdyttävää jääkiekkoa.

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6221321

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jokerit nousi jatkoaikavoittoon ennätysyleisön edessä

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/09/21/jokerit-nousi-jatkoaikavoittoon-ennatysyleison-edessa

      Jokerien Lemberg hämmästeli avausottelun tunnelmaa: ”En ole kokenut ikinä mitään vastaavaa”

      Jokerit aloitti kautensa 3−2-jatkoaikavoitolla Kiekko-Espoon vieraana. Ratkaisun Kiekko-Espoon arkkuun naulasi vanhassa kotihallissaan pelannut Leevi Lemberg.

      Kiekko-Espoon ja Jokerien Mestis-avauksesta loppuunmyydyllä Metro Areenalla muodostui oikea jännitysnäytelmä. Jokerit nousi kahden maalin takaa tasoihin ja jatkoajalla ohi. Voittomaalin teki Jokereihin täksi kaudeksi siirtynyt Leevi Lemberg. Lemberg toimi Jokerien sankarina 1+1 tehoillaan.

      − Tuollainen yleisö, niin onhan se aika uskomaton fiilis. Ajattelin, että jos jatkoajalla pääsen kentälle niin yritän nopeasti jotain, ilmeisesti tuli suonenveto niin pääsin puikkelehtimaan maalin eteen ja siitä laittamaan sisään.

      Lemberg on pelannut sekä Bluesissa että Kiekko-Espoossa, ottelu oli siis hänelle todella erityinen. Lemberg teki läpimurtonsa Mestiksen eliittiin viime kaudella TUTOn paidassa. Viime kausi toi vantaalaiselle tehot 19+20.

      Täksi kaudeksi tie vei takaisin pääkaupunkiseudulle, tällä kertaa Helsinkiin ja Jokereihin. Tällä kertaa vastustajan paidassa Metro Areenassa pelannut Lemberg muistelee vanhaa seuraansa lämmöllä.

      − Rakas halli ja rakas seura vastassa, olisin halunnut jopa käydä katsomassa viirin noston, mutta jätetään se ensi kertaan. Muutama vanha valmentaja ja pelikaveri löytyi vastustajilta.

      Mitään kuittailuja ei kuitenkaan kuulunut vastustajilta.

      − Jätetään toisemme rauhaan pelin aikana ja ottelun jälkeen jutellaan jos on juteltavaa.

      Espoossa oli torstaina Mestiksen ennätysyleisö: 6982 katsojaa. Lemberg antoi kehuja ottelun tunnelmalle.

      − Fanit varmasti olivat yksi syy miksi voitimme, en ole ikinä nähnyt mitään vastaavaa, iso kiitos kuuluu sinne.

      Jokerien kausi jatkuu huomenna Keravalla KOOVEEta vastaan. Valmistautumiseen Lembergillä on selkä suunnitelma.

      − Nollataan tämä peli, huomenna aamujäille ja sitten keskitytään jo seuraavaan matsiin.

      https://www.jatkoaika.com/Haastattelu/Jokerien-Lemberg-hämmästeli-avausottelun-tunnelmaa-”En-ole-kokenut-ikinä-mitään-vastaavaa”/253162

    • Anonyymi

      KAUDEN 23-24 kapteenisto on nyt kauden alkamisen kunniaksi julkaistettu!💚
      C: Samuli Virtanen

      ”Hyvillä fiiliksillä alkavaan kauteen ja iso kunnia toimia kasvattiseuran kapteenina. Kapteenina pyrin olemaan reilu ja kaikki huomioon ottava, joka tekee aina kentällä ja sen ulkopuolella kaikkensa joukkueen eteen.”

      A: Oskari Lahtinen
      ”Erittäin innostuneet fiilikset on koko tästä alkavasta kaudesta ja varsinkin tälläisestä kunniatehtävästä! Kuuluminen näin perinteikkään seuran kapteenistoon on iso kunniatehtävä. Koitan auttaa ja edistää joukkueen yhteisiä touhuja omalla panoksellani jäällä sekä sen ulkopuolella! Ja tavoitteista senverran että joukkueena meillä on se yksi ja ainut tavoite mitä kohti trernataan ja pelataan joka päivä”

      A: Miro Lehtimäki
      ”Hyvillä ja odottavaisilla fiiliksillä lähössä uuteen kauteen meillä on hyvä nippu äijiä kasassa jotka haluavat kehittyä joka päivä reeneissä. Iso kunnia kantaa merkkiä rinnassa ja olla esimerkkinä omalla tekemisellä muille peleissä/pukukopissa”

      https://www.instagram.com/p/CxfQjcIND94/

      FPS-leirissä turbulenssia joukkueen Mestis-kauden ensimmäisenä pelipäivänä – operatiivinen johtaja lomautettu

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6230158

      Mestiksen kiinnostusarvo kovassa kasvussa – näkyykö orastava kiekkobuumi myös Forssassa?

      FPS:n urheilutoimenjohtaja Mikko Aho uskoo Jokereiden mukaantulon aiheuttaneen Mestis-hehkutuksen heijastuvan myös omaan seuraan.

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6231496

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      FPS tylyllä ryöstöretkellä Turussa, nollasi TUTOn – debytanttivalmentaja Nylund kehui joukkueen esitystä

      FPS aloitti Mestiksen maukkaalla yllätysvoitolla Turussa jätettyään TUTO:n nollille.

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6231804

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      FPS:n vuoro jäädä nollille Mestiksen avausviikonloppuna – "Faniemme olisi pitänyt olla jäällä, kun pelaajat eivät oikein riittäneet"

      Kiekko-Vantaa ei päästänyt Palloseuraa voittoputken rakenteluun.

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6232910

    • Anonyymi

      FPS:n fanit hurahtivat käymään vieraspeleissä – Bussi vie lähelle ja juna Rovaniemelle asti

      Jokerit kerää nyt isoimman fanihuomion Mestiksessä, mutta FPS:nkin ympärillä kuhisee. Palloseuran fanien bussi on kulkenut yksin tällä kaudella jo neljään eri peliin.

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6233749

    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Kausi käyntiin yleisöennätyksellä, vain yksi joukkue ylsi kahteen voittoon

      Uusi Mestis-kausi käynnistyi viime viikolla tasaisissa merkeissä. Jokerien paluu suomalaisiin sarjoihin on tuonut suurta huomiota sarjalle, ja siitä saatiin jo vahvoja viitteitä avausottelussa Espoossa, jossa tähyillään myös ylemmäs.

      Mestis-kausi alkoi komeasti Kiekko-Espoon mestaruusviirin nostolla Suomen sarjoihin palannutta Jokereita vastaan. Ottelu keräsi Metro Areenalle täyden tuvan, ja samalla kirjattiin sarjan uusi yleisöennätys 6982. Itse ottelu päättyi vierailija Jokerien 3−2-jatkoaikavoittoon.

      Jokerit pelaa runkosarjan kotiotteluistaan 13 Keravan jäähallissa. Ensimmäinen niistä oli ohjelmassa perjantaina, kun vastaan luisteli KOOVEE. Perinteikäs tamperelaisseura vei täyden pistepotin vahvan avauseränsä ansiosta.

      Erikoisessa hallitilanteessa on myös Joensuun Kiekko-Pojat. Mehtimäellä tehdään talven aikana remonttia, ja niinpä kausi kuluu Outokummussa. Kausi korkattiin siellä komealla 6−2-voitolla Kajaanin Hokista.

      Siinä missä Espoossa juhlittiin torstaina viimevuotisia mestareita, lauantaina pelattiin erilaisissa tunnelmissa, kun TUTOa vastaan muistettiin heinäkuussa menehtynyttä seuralegendaa Timo Hirvosta. Kiekko-Espoo otti ottelussa kauden avausvoittonsa.

      Sarjan 13 joukkueesta 11 pelasi viikon aikana kaksi ottelua, ja vaihtelevuutta kuvaa se, että kahdeksan niistä kirjautti tililleen voiton sekä tappion.

      Viikon onnistuja

      Kaksi ottelua pelanneista joukkueista ainoana kahteen voittoon ylsi Iisalmen Peli-Karhut. Kauden avauksessa Hermes kaatui kotona 5−3, ja päivää myöhemmin matka Rovaniemelle toi 4−2-voiton. Toisen polven kiekkoilija Samuel Timonen nappasi ensimmäisellä viikolla pistepörssin kärkipaikan haltuunsa. Viime kaudella Timoselle kirjattiin 21 pistettä, joten lyhyellä otannalla hän on matkalla kohti uransa parasta kautta.

      Ketterä pelasi vain yhden ottelun ja otti siinä murskaavan voiton Joensuun Kiekko-Pojista. Ottelu ehti vanheta vain kolme minuuttia ja 27 sekuntia, kun Ketterä oli tehnyt jo neljä osumaa. Lopputulos Imatralla oli 9−3.

      Viikon pettymys

      Tälle kaudelle vahvoja satsauksia kokoonpanoonsa tehnyt TUTO kärsi tappion molemmissa otteluissaan. Kiekko-Espoota vastaan se ei ollut yllättävää, mutta perjantaista ottelua FPS:ää vastaan voi pitää pahana epäonnistumisena. Pitkän pelaajauransa jälkeen ensimmäisetä kauttaan Mestiksessä valmentava Jonne Virtanen kommentoi tappiota värikkääseen tyyliinsä.

      Viikon yllättäjä

      Porilaislähtöinen Eero Niemi on päässyt pelaamaan neljä Liiga-ottelua aiempina kausina, mutta aikuisten tasolla ura lähtee toden teolla käyntiin nyt Rovaniemellä. Kauden aloitus olikin loistava, sillä ensimmäiseen maaliin ehti kulua ainoastaan 26 sekuntia. Hokkia vastaan tehoja kertyi myös kahden syöttöpisteen verran. IPK:ta vastaan Niemi syötti yhden osuman.

      Viikon erikoisuudet

      Mestiksen tunnuslauseena on tullut tunnetuksi Suomen viihdyttävintä lätkää. Hyvä esimerkki siitä saattiin Keuruulla, jossa kotijoukkue KeuPa HT nousi perjantaina kolmannessa erässä 1−4-tappioasemasta 5−4-voittoon Kiekko-Vantaata vastaan.

      Lauantaina lohipaidoilta ei vastaavaa romahdusta nähty, vaan joukkue otti kotiyleisönsä edessä tyylipuhtaan 5−0-voiton FPS:stä. Huomoinarvoista vantaalaisten avausviikossa oli se, että kaikki yhdeksän maalia merkittiin eri pelaajille.

      Alkavan viikon kuumat ja kiinnostavat ottelut

      Jokerien kotiotteluista 11 pelataan Helsingin jäähallissa, ja ensimmäinen niistä on ohjelmassa tiistaina Ketterää vastaan. RoKilla on puolestaan todellinen urakointiviikko, sillä joukkue pelaa kolmena peräkkäisenä päivänä. Näistä kannattaa nostaa esiin keskimmäinen ottelu viime kauden kulta- ja pronssimitalistien kesken, kun Kiekko-Espoo isännöi lappilaisia.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Kausi-käyntiin-yleisöennätyksellä-vain-yksi-joukkue-ylsi-kahteen-voittoon/253208

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Forssanpalloseura Tänään on valmentajien päivä! Valmentajat tekevät suuren työn joukkueiden menestyksen eteen. Ottelut ovat aina näytönpaikka, mutta isoin työ tehdään harjoituksissa ja kulissien takana.

      Tsemppiä kauteen ja suur kiitokset meidän koutseille tärkeästä työstä🧡💚

      https://www.instagram.com/p/CxnAWyttkOv/

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jokerien peliin Helsingin jäähalliin odotetaan yli 6 000 katsojaa

      Jokerit palaa tänään pitkän tauon jälkeen Helsingin jäähalliin – edellisestä kotiottelusta 26 vuotta

      Mestis-kauden erinomaisesti aloittanut Helsingin Jokerit pelaa tänään toisen kotiottelunsa Helsingin Jäähallilla eli Nordiksella 26 vuoden tauon jälkeen. Jokerit pelasivat Nordiksella edelleisen kerran vuonna 1997. Nyt toisessa kotiottelussa on vieraana Imatran Ketterä.

      Jokereiden toimitusjohtajan Antti-Jussi Niemi mukaan lippuja on myyty illan otteluun tähän menessä noin 6000 kappaletta, mutta yleisöä ennustetaan tulevan paikalle 6500.

      – On jännittyneet sekä odottavaiset fiilikset paluusta Helsingin Jäähalliin. Kun miettin omaa taustaani, niin aloitin urani Jokereissa aikoinaan siellä. Onhan tämä hienoa, Niemi toteaa Yle Urheilulle.

      Ensimmäinen kotiottelu Keravan Jäähallissa viime perjantaina sujui Niemen mukaan päällisin puolin hyvin.

      – Kaikki on toiminut hyvin. Onhan siellä pieniä nyansseja, mitä pitää parantaa, kuten saniteettitiloissa ja paikoitusalueissa. Ottelutapatuman perus sapluuna toimi kuitenkin oikein hyvin.

      Yleisöltä ja muilta toimijoilta on tullut pääosin positiivista palautetta. Kiitosta on saanut erityisesti Keravan jäähallin tunnelma.

      – Ottelussa oli fantastinen tunnelma. Keravan jäähallissa on tietynlaista rosoisuutta, kun se on vanha ja pieni halli. Siinä on jotain sellaista aitoa.

      https://yle.fi/a/74-20013000

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kiekko-Poikien Severi Savijoki siirtyi isänsä Jarkko Savijoen jalanjäljissä Hämeenlinnasta Joensuuhun

      HPK:ssa 90-luvulla kylvi vastustajissa kauhua hyökkäystrio Vlasák-Savijoki-Šimíček. Jarkko Savijoki oli taitava keskushyökkääjä, joka kävi muun muassa Joensuussa pelaamassa, noustakseen parrasvaloihin superketjussa kotikaupungissaan. Nyt poika Severi Savijoki on hakemassa nostetta samoilla jalanjäljillä.

      Severi Savijoki on sukunimensä kautta tunnettu pelaaja etenkin Hämeenlinnassa ja Joensuussa. Onhan hänen isänsä Jarkko Savijoki pelannut molemmilla näillä paikkakunnilla, kuten Severin setä Teijo Savijokikin.

      Kysymys vertailusta isään saa Severin naurahtamaan, sillä isän peleistä hänellä ei ole mitään näkemystä, kun isä on lopettanut pelaamisen vuonna 2003 eli Severin ollessa 2- vuotias.

      − Jotain kohokohtia olen YouTubesta nähnyt, mutta niistä nyt on vaikea mitään enempää sanoa. Luistelutyyli on varmaan saman tyylinen. Puolustamaan olen ilmeisesti parempi, kun minut on C-junioreissa laitettu puolustajaksi keskushyökkääjän paikalta.

      Severille Mestis on jo viime kaudelta tuttu, sillä hän pelasi viime kauden Forssassa FPS:ssa. Severillä onkin näin selvä näkemys A-junioreiden SM-sarjan ja Mestiksen välisestä erosta.

      − Kyllä kamppailuvaade on paljon kovempi Mestiksessä ja kyllä Mestiksessä on taitavampia pelaajia.

      Tulevaisuuden tavoitteena Severillä on kehittyminen pelaajana niin, että hän pääsisi Liigaan pelaamaan. Aika näyttää rikkoutuuko hänen isänsä 357 liigapelin saldo Severin uralla.

      Jos ei tulevaisuus aukene Liigassa, niin Severi on hoitanut koulunsa niin hyvin, että hän on melkoisen harvinaista pelaajaryhmää siinä, että opiskelupaikka on yliopistossa. Severi lukee elektroniikka ja tietoliikennetekniikkaa Oulun yliopistossa.

      − Meillä on treenit pääosin koulun kanssa päällekkäin ja kun opiskelupaikka on Oulussa eikä Joensuussa, niin etänä sitten yritän opintoja tehdä eteenpäin.

      Kysyttäessä joukkueen muista opiskelijoista, Severi toteaa ettei yliopistossa ole muita, mutta ammattikorkeakoulussa on muutama pelikaveri. Severi toteaa, että joukkue on vielä niin nuori, että osa on lukiossa, eivätkä edes ole vielä voineetkaan hakeutua jatko-opintoihin.

      Kiekko-Pojat on siis saanut fiksun nuoren herran takalinjojen tilkkeeksi ja aika näyttää, päätyykö Severi isänsä jalanjäljissä Liigaan asti.

      https://www.jatkoaika.com/Haastattelu/Kiekko-Poikien-Severi-Savijoki-siirtyi-isänsä-Jarkko-Savijoen-jalanjäljissä-Hämeenlinnasta-Joensuuhun/253242

    • Anonyymi

      Inkkareiden kanootti nurin – SaPKon paluu pelastaa Suomi-sarjan maineen

      Tänäkin vuonna Suomi-sarja alkoi synkissä merkeissä, kun Kaarinasta ponnistanut HC Indians Kaarina ilmoitti viimeisellä mahdollisella hetkellä luopuvansa sarjapaikasta. Uutta tulemista tekevän SaPKon paluu ja mielenkiintoiset kärkijoukkueet nostavat kiinnostusta sarjaan. Joko keväällä nähtäisiin pitkästä aikaa nousu pelaamalla Suomi-sarjasta Mestikseen?
      HCIK teki temput sarjajärjestelmälle viime hetkillä joutuessaan lopettamaan leikin ennen kuin se ehti alkaakaan. Tämän kauden Suomi-sarja pelataan nyt 12 joukkueen voimin. Runkosarjavaiheen jälkeen joukkueet jaetaan kahteen lohkoon. Ylempään lohkoon pääsee kuusi parasta ja sama määrä alempaan. Pudotuspeleihin selviävät kaikki ylemmän loppusarjan joukkueet, sekä kaksi parasta joukkuetta alemmasta.

      Alemman loppusarjan kaksi viimeistä pelaavat ottelusarjan siitä, kumpi joutuu karsintasarjaan II-divisioonan parhaiden joukkueiden kanssa. Karsintasarjan kaksi parasta pelaa ensi kaudella Suomi-sarjassa. Lisää täytettä Suomi-sarjaan tulee Mestiksen puolelta, josta yksi joukkue putoaa suoraan Suomi-sarjaan ensi kaudeksi.

      Kevään pudotuspelit valtakunnan kolmanneksi korkeimmalla tasolla pelataan tuttuun tapaan. Puolivälierät, välierät ja finaalit ratkeavat kolmesta voitosta. Finaalin voittanut kohtaa nousukarsinnoissa Mestiksen toiseksi viimeisen joukkueen. Ottelusarjan voittoon ja Mestis-paikkaan vaaditaan neljä voittoa.

      Viikonloppuna käynnistynyt sarja näyttää jo avauspelienkin perusteella äärimmäisen mielenkiintoiselta. Uutta nousua tekevä SaPKo lukeutuu jo perinteidensä vuoksi suosikiksi. Haastajien taso on kuitenkin kova.

      Viime keväänä kaksi peliä Mestis-karsinnoissa voittanut Kalajoen JHT ja viime kevään mestari Nokian Pyry kuuluvat kuumimpaan kärkeen, johon nousee myös viime kauden sekoiluista kärsinyt Muik Hockey. Unohtaa ei sovi myöskään vahvat kokoonpanot jalkeille saaneita Porvoon Huntersia tai Järvenpään Haukkoja. Kotkan Titaanit on tämän kauden musta hevonen.

      Tästä jutusta löydät Suomi-sarjan joukkueet näennäisessä paremmuusjärjestyksessä. Melkoisen varmana voidaan pitää, että SaPKo, JHT, Pyry, Muik ja Hunters löytyvät viiden sakista runkosarjan päätyttyä, mutta järjestys voi joukkueiden välillä voi vaihtua.

      Kärkiviisikon jälkeen tulee joukko tasaista massaa, joiden sijoituksia ei ole missään nimessä helppoa asettaa totuudenmukaiseen paremmuusjärjestykseen. Tällä hetkellä selvää on kuitenkin se, että S-Kiekko ja Riemu näyttävät taistelevan putoamiskarsintoja vastaan.

      Tasokkaiden joukkueiden määrä sarjassa on parin viime kauden aikana lisääntynyt, jonka myötä toivottuja kovia pelejä on tullut paljon lisää. Nämä valmistavat tulevaa Suomi-sarjan mestaria kevään koviin Mestis-karsintapeleihin.

      1. SaPKo, Savonlinna

      SaPKo meni toissa kaudella konkurssiin, joten viime kausi oli välivuosi. Nyt joukkue lähtee maltilla rakentamaan pohjaa uudelle nousulle. Iso voimavara on SaPKon oma juniorituotanto. Runko rakentuu tuttujen Mestis-kaukaloissa kokemusta niittäneiden pelaajien varaan. Aloitti sarjan yllätystappiolla Kotkassa, mutta jyräsi kotonaan Talvisalon jäähallissa viime kauden mestarijoukkue Pyryn 6–3.

      SaPKon mukaantulo lisää sarjan uskottavuutta ja mielenkiintoa. Perinteikäs seura nostaa varmasti katsojamääriä vieraspaikkakunnilla. Pässipaitojen brändi voi toisaalta kääntyä myös tietynlaiseksi haitaksi siten, että pässit ovat takuulla vastustajien silmissä sarjan halutuinta riistaa, joten helppoja iltoja ei ole tiedossa.

      Arvio: Resurssit, perinteet, osaaminen, materiaali, juniorituotanto. Siinä syitä sijoittaa joukkue sarjan ykkös-suosikiksi.

      2. Junkkarit Hockey Team, Kalajoki

      Mestis-joukkue FPS oli viime keväänä yllättäen pahoissa vaikeuksissa Junkkareita vastaan. FPS vei ottelusarjan lopulta voitoin 4–2. Joukkue on jälleen paperilla väkivahva. JHT alkaa olla jo miltei jokakeväinen näky Mestis-karsinnoissa, joissa se on pystynyt kevät keväältä parantamaan.

      Taistelee runkosarjan voitosta. Aloitti sarjan niukalla kotivoitolla paikallishenkisessä taistossa Raahe-Kiekosta 3–2. Tätä seurasi kuitenkin yllättävän ruma murskatappio Uudessakaarlepyyssä.

      Arvio: Suomi-sarjan ehdottomasti parhaita organisaatioita. Pystynyt pitämään runkopelaajiaan. Maalivahtiosasto kunnossa ja seuraikoni Jarno Palola takoo tehot hyökkäyspäässä. Löytyykö keväällä viime kevään kaltainen hurmos?

      3. Pyry, Nokia

      Viime kevään mestari. Taisteli parhaansa mukaan Mestis-karsinnoissa Peliittoja vastaan, mutta hävisi lopulta niukasti kaikki neljä peliään. Mestis-unelmien eteen on tehty vuosikaupalla isosti töitä, pystyisikö joukkue ottamaan vielä yhden ison askeleen eteenpäin?

      Kuinka päävalmentaja Sakari Salmelan menetys Mestis-joukkue RoKiin näkyy tämän kauden tekemisissä? Kausi alkoi 5–4-voitolla viime kevään välieräpari LeKistä, mutta vierasreissu Savonlinaan sujui mollivoittoisesti.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Inkkareiden-kanootti-nurin-–-SaPKon-paluu-pelastaa-Suomi-sarjan-maineen/253122

    • Anonyymi

      Inkkareiden kanootti nurin – SaPKon paluu pelastaa Suomi-sarjan maineen

      4. Muik Hockey, Uusikaarlepyy

      Munsalan pojat ovat nyt lunastamassa jo viime kaudelle asetettuja odotuksia. Joukkuetta on arvuuteltu jopa runkosarjan voittajaehdokkaaksi. Muik teki kaksi ykköskorin hankintaa nappaamalla Mestiksestä tutun maalivahti Patrik Koiviston ja vieläkin tutumman Christoffer Seppelinin riveihinsä.

      Suomi-sarjan mittapuulla megahankinnat nostavat joukkueen heittämällä kärkiporukoiden joukkoon. Innostus tuntuu kotipeleissä olevan entistäkin suurempaa. Sarja-avauksessa Leo Komarov Areenan hornankattilan paineessa murtui JHT maalein 7–3.

      Arvio: Muikilla on eväät nousta tänä keväänä korkealle. Finaalipaikka ei välttämättä olisi yllätys?

      5. Hunters, Porvoo

      Jälleen kerran Porvoossa on onnistuttu hiomaan hyvä ja liikkuva runko kasaan. Taistelee kotiedusta pudotuspeleihin. Sääli vain, että yleisö ei edelleenkään tahdo löytää tietään Huntersin kotipeleihin. Haki vakuuttavan vierasvoiton Järvenpäästä sarja-avauksessaan.

      Arvio: Tasainen hyvä laatu jälleen kerran. Taistelee runkosarjassa kärjen tuntumassa, mutta riittääkö paukut keväällä finaaliin?

      6. Haukat, Järvenpää

      Järvenpäässä touhu on mennyt vuosi vuodelta eteenpäin. Nyt alkaa olla jo aika lunastaa palkintoa hyvästä työstä. Joukkueen vahvuus on liikkuvuus. Maalivahtipelin toimiessa on mahdollisuudet menestyä. Kausi alkoi 1–6-tappiolla Huntersille.

      Arvio: Hyvää tekemistä. Kaikki mahdollisuudet lunastaa paikka kuuden sakissa runkosarjassa.

      7. LeKi, Lempäälä

      Viime keväänä Mestis-karsintapaikka oli lähellä. Tälle kaudelle odotukset runkosarjan osalta maltillisemmat. Kärjestä puuttuu hiukan tehoja. Aika näyttää, kuinka joukkue pelaa ennakkosuosikkeja vastaan. Niukka tappio Nokialla, mutta suvereeni näytös kotijäällä, jossa kaatui Titaanit 5–0.

      Arvio: Viime kaudella nousuhuuma kantoi pitkälle. Pystyykö venymään taas parhaimpaansa pudotuspeleissä?

      8. Raahe-Kiekko

      Hiukan taantunut parhaista ajoistaan. Joutuu tosissaan taistelemaan selviytyäkseen ylempään loppusarjaan. Pudotuspeleissä Raahe kuitenkin nähtäneen. Kausi alkoi niukalla tappiolla Kalajoella. Raahessa kaatui Riemu, mutta vasta jatkoajalla lukemin 4–3.

      Arvio: Pystyy kiusaamaan isompiaan, mutta pystyykö raapimaan niistä tarpeeksi voittoja?

      9. Titaanit, Kotka

      Nyt rytisee. Nuori Mestis-valmentaja Max Walther on taatusti se piriste, jota Kotkassa on kaivattu. Kotkan pojat näyttivät kyntensä sarja-avauksessa kaatamalla SaPKon 2–0. Joukkueessa on uuden valmennuksen alla potentiaalia. Komeaa avausvoittoa seurasi tappio Lempäälässä, jossa kotijoukkue LeKi jätti kotkalaiset maaleitta.

      Arvio: Mahdollinen pudotuspelijoukkue, mikäli valmennus saa pelitapansa myytyä pelaajille ja innostuksensa tarttumaan.

      10. Virkiä, Lapua

      Viime kauden piristysruiske. Saanut yleisön hyvin tuekseen ja kotijäällään vaikeasti lyötävissä. Ei vain tällä kaudella kokonaisuutena vakuuta. Harjoitusottelut eivät menneet mitenkään erikoisesti. Tappio tuli muun muassa kotikentällä II-divisioonajoukkue Suolahden Urholle. Sarja alkoi makealla Pohjanmaan derbyn vierasvoitolla Seinäjoelta.

      Arvio: Taistelee pudotuspelipaikasta, mutta se edellyttää riittävää määrää voittoja pahimmista kiistakumppaneista. Viime kauden hurmoksen löydettyään löytyy sarjataulukosta korkeammalta.

      11. S-Kiekko

      Odotukset olivat huomattavasti korkeammalla mitä harjoituspeleissä nähtiin. Ennen kautta annettujen näyttöjen perusteella taistelee putoamiskarsintoja vastaan. Kauden avauksesta harmittava 2–4-kotitappio Virkiälle, mutta tätä seurasi makea vierasvoitto Jyväskylässä.

      Arvio: Tällä hetkellä pudotuspelit näyttävät jäävän haaveeksi.

      12. Riemu, Jyväskylä

      Ei ole pystynyt tai halunnut ottaa edesmenneen paikalliskilpailija D-Kiekon jättämää mahtiasemaa Suomi-sarjassa. Pelaajamateriaali ei ole vahvimmasta päästä. Oletusarvoisesti tulee taistelemaan sarjapaikastaan. Pelasi harjoituspelejä II-divisioonajoukkueita vastaan ollen niissä kiipelissä. Sarja alkoi pisteen arvoisella tappiolla Raahessa, mutta kotona oli edessä 2–3-tappio S-Kiekolle.

      Arvio: Taistelee sarjapaikastaan.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Inkkareiden-kanootti-nurin-–-SaPKon-paluu-pelastaa-Suomi-sarjan-maineen/253122

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      ja taas tuli turpaan, ei peleja voiteta jollei tee maaleja.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Jokerit palasi voitokkaasti Nordikselle

      Jokerit palasi voitokkaasti Nordikselle. KOOVEEn Samu Markkulalle tuli huimat 400 Mestis-ottelua täyteen; ja KeuPa juhlisti 10-vuotista Mestis-taivaltaan Jyväskylän Hippoksella. Seurakaveri Niko Lahtinen nakutti kauden ensimmäisen hattutempun. Paavo Hölsä loistaa K-Vantaan maalivahtina.

      Viime Mestis-viikolla pelattiin 16 ottelua. Eniten pisteitä keräsivät Jokerit (seitsemän yhdeksästä mahdollisesta), Kiekko-Espoo (6/6), Kiekko-Vantaa (6/6) ja Joensuun Kiekko-Pojat (6/6) sekä KOOVEE (6/9).

      Tiistaina Jokerit palasi voitokkaasti Nordikselle lyömällä Ketterän 4−2 yli 6500 katsojan edessä.

      Keskiviikkona Hakametsässä juhlistettiin KOOVEEn Samu Markkulan huikeaa rajapyykkiä: 400. Mestis-ottelu.

      Perjantaina juhlapäivää vietti puolestaan KeuPa HT, joka juhlistaa tällä kaudella kymmenettä vuottaan Mestiksessä. Keuruulaisjoukkue joutui taipumaan Jyväskylän jäähallissa pelatussa juhlaottelussaan jatkoajalla Jokereille 2865 katsojan edessä.

      Onnistujat

      Kiekko-Vantaan viime hetken hankinta maalivahti Paavo Hölsä pelaa vahvaa alkukautta johtaen torjuntatilastoa 94.57 %:llaan. Torstaina Hölsä nappasi 41/43 torjuntaa RoKi-voitossa Tikkurilassa.

      Perjantaina nähtiin kauden ensimmäinen hattutemppu, kun KOOVEEn Niko Lahtinen nakutti Iisalmen Peli-Karhujen vieraana 4 maalia; kolme ensimmäistä ylivoimilla ja neljäs tyhjään maaliin.

      Pettymykset

      FPS hävisi kaikki kolme otteluaan varsinaisella peliajalla. RoKi sai pääkaupunkiseudun kiertueellaan vain yhden pisteen kolmesta ottelustaan.

      Yllättäjät

      Mestis-viikon yllättäjiin voidaan lukea Kiekko-Pojat, mutta myös Kiekko-Vantaa. JoKP löi tiistaina KOOVEEn Hakametsässä 2−4 ja perjantaina Hermeksen lukemin 4−3. K-Vantaa otti torstaina 3−2-kotivoiton RoKista ja lauantaina vastaantulijana oli Ketterä lukemin 5−3.

      Erikoisuus

      Rovaniemeläisten alkukautta hankaloitti otteluohjelma. RoKi pelasi kaikkia kolmea pääkaupunkiseudun joukkuetta vastaan peräkkäisinä päivinä, jonka jälkeen joukkueella on viisi päivää taukoa peleistä.

      Muutenkin Mestiksen todelliset voimasuhteet alkavat hahmottua, kun ensimmäinen neljännes (12 ottelua/joukkue) tulee täyteen.

      Alkavan viikon kuumat ja kiinnostavat ottelut

      Nordiksen valloitukset saavat jatkoa, kun K-Vantaa haastaa Jokerit perjantaina 6.10.

      Lauantain 7.10. herkkupalana nähdään IPK−K-Espoo.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Jokerit-palasi-voitokkaasti-Nordikselle/253282

    • Anonyymi

      FPS - K-Vantaa Lauantai 7.10.2023 klo 17:00

      KOOVEE - FPS Keskiviikko 11.10.2023 klo 18:30

      FPS - Hermes Perjantai 13.10.2023 klo 18:30

      FPS - TUTO Hockey Lauantai 14.10.2023 klo 17:00

      K-Espoo - FPS Torstai 19.10.2023 klo 18:30

      FPS - KOOVEE Lauantai 21.10.2023 klo 17:00

      FPS - Ketterä Perjantai 27.10.2023 klo 18:30

      Jokerit - FPS Lauantai 28.10.2023 klo 17:00

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kyllä paskalta vaikuttaa tämän kauden FPS. Ekassa pelissä syntyi valheellinen kuva kun vielä nukuksissa ollut TuTo kaatui mutta sen jälkeen neljässä matsissa on syntynyt ihan 1 ainoa maali FPS:n toimesta. Se kertoo siitä että maalintekijöitä ei ole eikä taidot riitä kuin näennäiseen mukana roikkumiseen. Vauhtia ja päätöntä koohotusta riittää mutta kun hyökkäykset ovat järjestään tehotonta pimputtelua niin ei se vaan riitä kun muilla joukkueilla näyttää aika paljonkin paremmalta.

      Hommaa ei yhtään helpota se, että joukkueen johtoporras on päättänyt ryhtyä tuppisuuksi eli ongelmista halutaan vaieta tyystin niin ei ihme että se näkyy peliesityksissäkin jo.

      Ellei jotain radikaalia tehdä niin on nyt jo aika saletti että FPS tulee olemaan jumbo kauden lopussa ja jos vuosi sitten toiminnan terveemmällä pohjalla ollessa oli vaikeuksia uusia sarjasopimusta niin ei keväällä hyvältä näytä että siinä enää onnistuttaisiin. Eli kenkää tuppisuukulttuurin tien valinneille joukkueesta tai lopputulos on Suomisarja. Tää pitäis kyllä nyt äkkiä pistää kuntoon, ei kai Forssan lätkälle haluta käyvän kuten tämän kaikin tavoin kuihtuvan kylän korikselle jo kävi?!

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      JATKOAIKA KERÄÄ KASAAN KAIKKIEN AIKOJEN KOKOONPANOA!

      Kaipaamme kaudelle 2023-24 vahvistuksia etenkin Forssan seudulta. Olet sitten näppärä snaipperi, joka tarttuu salamannopeasti uutisaiheisiin tai kovaluinen pakki, joka laukoo napakoita mielipiteitä, Jatkoajalla on osaamisellesi tarvetta ja katetta.

      Suomen suurin ja kaunein jääkiekkomedia etsii rautaisen motivaation ja palavan intohimon marinoimia tekijöitä. Haussa on sekä toimittajia että kuvaajia, jotka haluavat tuottaa laadukasta journalismia sekä suomalaisesta että kansainvälisestä jääkiekosta.

      Tarjoamme sinulle mahdollisuuden päästä hallille seuraamaan lätkää uudesta kulmasta käsin. Pääset sinne missä tapahtuu. Saat mahdollisuuden raportoida ja viestiä siitä, mitä suomalaisessa jääkiekossa tapahtuu juuri nyt.

      Tärkeimmät kriteerit ovat, että osaat kirjoittaa vetävästi, omaat laajan ymmärryksen jääkiekosta sekä oma-aloitteisen otteen tekemiseen.

      https://www.facebook.com/photo/?fbid=800473198749889&set=pb.100063616484836.-2207520000

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      😁😁😁

      • Anonyymi

        FPS vetää hienosti Mestiksen pienimmällä budjetilla!.


    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Yleisöennätys, maali omalta siniviivalta ja Liiga-unelmia, lokakuu käyntiin IPK:n komennossa

      Mestis-kauden kolmas peliviikko paketoitiin pohjoissavolaisessa komennossa, kun kolmen voiton viikkonsa Kiekko-Espoon päänahalla kruunannut IPK jatkaa sarjakärjessä. Muita viikon puheenaiheita olivat Jokerien yleisömäärät niin koti- kuin vieraskaukaloissakin ja KOOVEE-kapteeni Jeremi Wehmaksen kaukolaukausosuma. Lisäksi kuultiin espoolaisten Liiga-suunnitelmista.

      Mestis-viikko käynnistyi tiistaina "viitostien derbyllä", kun IPK nousi sarjakärkeen kaatamalla tiukan pelin päätteeksi sarjan tyvipäähän juuttuneen Hokin. Keskiviikkona Hermes haki kolme pistettä Hakametsästä KOOVEEn vieraana, kun taas viikonloppuna olivat vuorossa kuuden ja viiden ottelun kierrokset.

      Viikonloppuna voimasuhteet heittelivät, ja kahteen voittoon pystyivät ainoastaan IPK ja Jokerit.

      Viikon aikana isoihin otsikoihin nousi Kiekko-Espoon ulostulo tavoitteistaan nousta Liigaan ensi kaudeksi. Espoolaisjoukkue aikoo hakea Liiga-lisenssiä lokakuun aikana Liigan tiedotettua, että se vastaanottaa sittenkin lisenssihakemuksia jo kaudeksi 2024-2025.

      Viikon onnistuja

      Viikon itseoikeutettu valtias oli Iisalmen Peli-Karhut, joka nappasi kolmen pisteen voitot kaikista viikon kolmesta ottelustaan ja nousi sarjan piikkipaikalle.

      IPK aloitti viikkonsa kaatamalla viitostien paikallisottelussa Kajaanin Hokin ja perjantaina joukkue haki niukan 5–4-vierasvoiton Hermekseltä. Lauantaina joukkue kruunasi hienon viikkonsa nappaamalla 2–1-voiton hallitsevasta mestarista Kiekko-Espoosta.

      Otteluissa iisalmelaisten onnistumiset jakautuivat laajalle rintamalle. Tehokkaimpina häärivät tehoin 2+1 Austin Alger, tehot 1+2 mieheen summanneet Ludwig Persson ja Juuso Heikkilä sekä kahdesti osunut Pekka Suhonen.

      Lisäksi onnistumiseksi voidaan nostaa yleinen positiivinen värinä, joka Mestiksen ympärillä vallitsee. Jokerien ja Kiekko-Vantaan ottelussa perjantaina rikotiin Mestiksen yleisöennätys, joka kirjattiin lukemaan 8 200.

      Lisäksi lauantain TUTO-Jokerit-ottelu oli loppuunmyyty, ja helsinkiläisjoukkueen kannattajat edustivat näyttävästi myös vierasottelussa. Kokkolassa järjestettiin puolestaan lauantaina ilmaisottelu, joka keräsi paikalle yli 1 800 katsojaa.

      Viikon pettymys

      Peliviikon pettymys oli KeuPa. Pirteästi juhlakautensa aloittanut ja neljästä ensimmäisestä ottelustaan pisteitä napannut keuruulaisjoukkue jäi viikonloppuna pahasti jyrän alle.

      Perjantaina kotonaan KeuPa taipui TUTOlle lukemin 6–1, lauantaina Ketterä puolestaan hyökytti keuruulaisia peräti 8–2.

      Viikon yllättäjä

      Pienoiseksi yllätykseksi voidaan laskea viikon otteluissa kaksi maalia iskeneen K-Vantaan Perttu Iso-Kuortin alkukausi. Koko viime kauden aikana Iso-Kuortti osui kolmesti, tällä kaudella täysosumia on kasassa jo neljä.

      Viikon erikoisuus

      Keskiviikon KOOVEE-Hermes-ottelussa nähtiin kauden tähän saakka erikoisin maali. Hermes oli turvallisen tuntuisessa 4–1-johdossa, kun KOOVEE-kapteeni Jeremi Wehmas tykitti kiekon omalta siniviivalta kohti kokkolalaispäätyä. Katsojien suureksi hämmästykseksi kiekko painui Hermes-maaliin ohi Mathieu Crocen.

      Aikaa oli tässä kohtaa pelikellossa jäljellä vajaat kolme minuuttia. KOOVEE nousi vielä ilman maalivahtia pelatessaan maalin päähän, mutta joutui taipumaan lopulta 5–3.

      Nostot alkavan viikon otteluista

      Mestis-viikko käynnistyy heti tiistaina todellisella herkkupalalla, kun viime kauden finalistit Kiekko-Espoo ja Ketterä iskevät yhteen Espoossa.

      Perjantaina on vuorossa tämän hetken kärkiottelu, kun sarjakärki IPK ja sarjakakkonen Jokerit kohtaavat Iisalmessa. Samaan aikaan Tikkurilassa K-Vantaa ja Kiekko-Espoo iskevät yhteen pääkaupunkiseudun paikallistaistelussa.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Yleisöennätys-maali-omalta-siniviivalta-ja-Liiga-unelmia-lokakuu-käyntiin-IPKn-komennossa/253415

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      "Ei tässä nyt muu auta, kun kokoontua porukalla ja ryhtyä miettimään, miten tästä päästään jatkamaan" – Väki vähenee, mutta FPS:aa yritetään saada kuiville

      FPS Hockey oy:n hallituksen jäsenen Joonas Laaksosen mukaan ”pensseleitä ei olla lyömässä santaan”.

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6268922

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      PARI HYVÄÄ ERÄÄ EI RIITTÄNYT PISTEILLE TAMPEREELLA

      https://forssanpalloseura.fi/pari-hyvaa-eraa-ei-riittanyt-pisteille-tampereella/

      Sarjakärki IPK voittoon vieraskaukalossa ja KOOVEElle kauden ensimmäinen kotivoitto keskiviikkona

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/10/11/sarjakarki-ipk-voittoon-vieraskaukalossa-ja-kooveelle-kauden-ensimmainen-kotivoitto-keskiviikkona

      Jääkiekko | FPS romahti kolmannessa erässä Tampereella, Kooveelle kauden ensimmäinen kotivoitto

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6274912

    • Anonyymi

      ja taas tulee turpaan kolmesti tällä viikolla.

    • Anonyymi

      Onhan jokainen FPS:n pelaaja muistanut laukoa kiekkoa 5000 kertaa kesänaikana?.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      300 000€ vai kuinka paljon FPS sai rahaa osakeannilla 2021?.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Liigan avaaminen palautti unelman Mestikseen

      Liigan yhtiökokouksen torstainen päätös avata Liiga ja palauttaa karsinnat keväästä 2025 alkaen palauttaa Mestikseen luvan unelmoida ja antaa seuroille konkreettisen ja selkeän syyn kehittää toimintaansa kohti Liiga-kelpoisuutta.

      Mestiksen asema Suomi-kiekossa on ollut mysteeri jo kymmenen vuoden ajan. Kaudella 2013–2014 liigakarsinnat poistettiin kiekkokalenterista, ja tämän jälkeen sarjan suurimmat seurat Sport, KooKoo ja Jukurit nostettiin yksi kerrallaan Liigaan kabinetin kautta.

      Mestis vajosi vuosien aikana alemmuustilaan, jolloin sarjassa ei pelattu käytännössä mistään, kokeneemmat pelaajat lähtivät tahkoamaan ulkomaiden sarjoja ja yleisö sekä yhteistyökumppanit kaikkosivat epäkiinnostavan sarjan parista.

      Useampi seura on taistellut jo vuosia olemassaolostaan, ja perinteikkäitä Mestis-seuroja onkin mennyt nurin, viimeisimpänä SaPKo ja Peliitat, jotka hakevat parhaillaan uutta nousua alemmista sarjoista.

      Viime kaudella Kiekko-Espoo tuli ulos Liiga-tavoitteidensa kanssa ja voitti Mestiksen näytöstyyliin. Täksi kaudeksi sarja sai vahvistusta Jokereista, joka on myynyt halleja täyteen ympäri Suomea. Myös narripaitojen tavoite on paluu pääsarjaan, ja ainakin Kiekko-Pojat, TUTO ja RoKi ovat vähintään maininneet Liiga-haaveet jollakin aikataululla.

      Juuri tällaisille seuroille Liigan avaaminen nyt tarjoaa konkreettiset askelmerkit siitä, miten Liiga-unelmasta voi tulla totta. Olisi naiivia ajatella, että esimerkiksi Joensuussa tai Rovaniemellä oltaisiin välittömästi valmiita täyttämään nousulle edelleen vaatimuksena olevat Liiga-lisenssin ehdot, mutta nyt seuroilla on selkeästi syy toiminnan eteenpäin viemiselle.

      Lisäksi niiden on huomattavasti helpompaa houkutella yhteistyökumppaneita, kannattajia ja pelaajia mukaan yhteiseen, innostavaan projektiin ja tavoitella aidosti unelmaa.

      Samalla nousua tavoittelevat seurat tuovat kauan kaivattua väriä, säpinää ja ennen kaikkea kilpailua toiseksi korkeimmalle sarjatasolle. Keuruulla tai vaikkapa Imatralla ei välttämättä tulla pelaamaan pääsarjakiekkoa jatkossakaan, mutta kilpailun paluu ja mahdollisuus Liiga-nousuun sataa lopulta koko sarjan laariin.

      Sarjan yleinen kiinnostavuus kasvaa eksponentiaalisesti, jatkossa hallit täyteen myyviä vierasjoukkueita voi olla Jokerien sijasta useampia, kuten vaikkapa Vaasan Sport vielä Mestiksessä pelatessaan oli. Tätä kautta myös pienempien seurojen toiminta kehittyy tulovirtojen mukana.

      Positiivista on myös, että karsinnat häviämällä Liigasta on mahdollista myös pudota, jolloin Mestis ei näivety, kun vuosikymmenen takaiseen tapaan kärkiseurat nostetaan pääsarjaan.

      Mestiksessä on taas tilaa unelmille, ja tästä alkaa sarjan elpyminen. Se ei ala hetkeäkään liian aikaisin.

      https://www.jatkoaika.com/Kolumni/Liigan-avaaminen-palautti-unelman-Mestikseen/253474

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jokerien miljoonamiehistö tarjoaa hikikarpaloita SM-liigaseuroille – sen jälkeen hehkutettu tulevaisuus näyttää synkemmältä

      https://yle.fi/a/74-20055133

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pelaako FPS kaudella 2023 joko joulu-, tammi-, tai helmikuussa ulkoilmaottelun mikäli säät sen sallivat ja on ulkojäitä?.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Liigakarsinnat tekevät paluun, Jokerit täytti katsomot pohjoisessa ja Ketterän juna kulkee taas

      IPK vahvisti otettaan sarjan ykköspaikasta Mestis-kauden neljännellä viikolla. Toinen itäsuomalaisseura Ketterä nosti itsensä mukaan kärkikahinoihin kolmella voitolla. Kauden hyvin aloittanut Jokerit kompuroi pohjoisessa. Viikon aikana kerrottiin myös liigakarsintojen paluusta suomalaiseen kiekkoiluun.

      Viime kauden finalistit Kiekko-Espoo ja Ketterä käynnistivät Mestiksen edellisen viikon kamppailut. Tasaisessa ottelussa imatralaiset olivat vahvempia lukemin 2–3. Espoon Metro-areenalle kamppailua oli saapunut seuraamaan 2 523 katsojaa, mikä oli viikon suurin yleisömäärä.

      Ketterä vankisti muutenkin asemiaan sarjataulukossa ottamalla voitot viikon jokaisesta kolmesta ottelusta. Samaan aikaan Jokerit kompuroi pohjoisen kiertueella Hokin ja IPK:n vieraana.

      Viikon suurin mediahuomio myös Mestiksen osalta kohdistui Liigan torstaiseen tiedotustilaisuuteen, jossa ilmoitettiin liigakarsintojen paluusta kaudella 2024–2025. Lisäksi Kiekko-Espoo järjesti tiistaina yleisötilaisuuden, jossa seura avasi liigaprojektinsa tilannetta.

      Viikon onnistuja

      Itäsuomalaiset seurat olivat tuloksellisesti vahvoja viime viikolla. Ketterä saalisti kolmesta ottelusta yhteensä kahdeksan pistettä. Suorituksen arvoa nostaa se, että kaksi näistä voitoista tuli vieraskentällä. Viikon aloittaminen Kiekko-Espoon kaatamisella vieraissa toi joukkueelle selvästi lisää virtaa.

      Samaan aikaan IPK vankisti asemiaan sarjakärjessä ottamalla täydet kolme pistettä viikon molemmista otteluistaan. Jokerit kaatui perjantai-illassa selvin lukemin, ja yläsavolaiset olivat jo kaksi päivää aiemmin hakeneet 6–3-voiton Joensuusta JoKP:n vieraana.

      Yksittäisistä pelaajista on syytä nostaa Ketterän Aleksi Sinkkosen tehokas viikko. Hän teki kolmessa ottelussa tehot 2+2 ja esiintyi muutenkin pirteästi jokaisessa ottelussa. IPK:ssa viikon tehot jakautuivat tasaisesti, mutta esimerkiksi Ludwig Perssonin kolme syöttöpistettä JoKP:n vieraana oli mainio suoritus.

      Viikon pettymys

      Jokereiden pohjoisen kiertue IPK:ta ja Hokkia vastaan lässähti pettymykseksi helsinkiläisten osalta. Raikasta jääkiekkoa alkukaudesta pelanneet helsinkiläiset jäivät pelillisesti täysin jalkoihin sekä Kajaanissa että Iisalmessa.

      Helsinkiläiset valahtivat samalla sarjataulukossa viidenneksi. Sarja on toki äärimmäisen tasainen, sillä sijojen yhdeksän ja kaksi välillä on vain kuusi pistettä.

      Jokerit sai kansan liikkeelle pohjoisessa, sillä molemmat ottelut olivat loppuunmyytyjä. Iisalmessa ottelua seurasi 1 427 katsojaa ja Kajaanissa 1 200 katsojaa.

      Helsinkiläisseuralla on edessään lähes viikon tauko otteluista, sillä Jokerit matkustaa tulevana viikonloppuna pelaamaan tuplapelit Rovaniemelle RoKia vastaan.

      KOOVEEn romahdus kotonaan RoKia vastaan oli myös pettymys. Lappilaiset iskivät ottelun kolmannessa erässä neljästi, ja pisteet matkasivat lopulta Rovaniemelle lukemin 1–6.

      Viikon yllättäjä

      Hokin edesottamukset voidaan laskea viikon yllätykseksi. Sarjan peräpäähän asettunut ryhmä haastoi kärkijoukkueet Jokerit ja Ketterän ennakkoluulottomasti, ja saalisti näiltä neljä pistettä. Samalla kainuulaiset nousivat sarjan viimeiseltä sijalta kymmenenneksi. Hokin haastavat pelit jatkuvat tällä viikolla, kun edessä on pääkaupunkiseudun kiertue Kiekko-Vantaan ja K-Espoon vieraana perjantaina ja lauantaina.

      Viikon erikoisuus

      TUTO:n päävalmentaja Jonne Virtanen yllätti sekä haastattelijan että TV-katsojat erikoisella käytöksellään jatkoajalla hävityn FPS-ottelun jälkeen. Turkulainen näytti huutelevan jonnekin kesken haastattelun, ja lisäksi hän töksäytti haastattelua tehneelle selostajalle tylysti haastattelun päätteeksi. C Moren videon tilanteesta voit katsoa tästä.

      Nostot alkavan viikon otteluista

      Mestiksen seuraajien katseet kiinnittyvät heti keskiviikkona Imatralle, kun sarjan kärkikamppailussa kohtaavat Ketterä ja IPK. Iisalmelaiset ovat ottaneet jo hyvän etumatkan muihin, sillä he johtavat sarjaa toisena olevaan Ketterään kahdeksalla pisteellä.

      Oman mausteensa viikon otteluihin tuo Rovaniemellä pelattavat viikonlopun RoKi-Jokerit-ottelut. RoKi ennakoi verkkosivuillaan, että Lappi-areena tulee olemaan täynnä molemmissa otteluissa.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Liigakarsinnat-tekevät-paluun-Jokerit-täytti-katsomot-pohjoisessa-ja-Ketterän-juna-kulkee-taas/253537

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Jokerit haluaa tarjota pelaajilleen urheilun lisäksi valmiudet siviilielämään – "Olemme vastuussa ihmisistä"

      Jokerit haluaa profiloitua organisaationa, jossa huomioidaan pelaajan urapolku myös jääkiekon ulkopuolella. Tämä koskee niin junioreita kuin ammattilaispelaajiakin tai sellaisiksi tähtääviä.

      Helsingin Jokerit on palannut suomalaiselle kiekkokartalle tavalla, josta muut seurat voivat käytännössä vain uneksia. Vaikka venäläinen KHL-haamu leijuu joukkueen yllä varmasti vielä tovin, on brändin uskottavuutta onnistuttu palauttamaan hämmentävän nopeasti.

      Omistajapohja on erittäin salonkikelpoinen ja taannoin kannattajille järjestetyllä osakeannilla kerättiin peräti 430 900 euroa. Kerätyt varat ohjataan suoraan junioritoiminnan kehittämiseen. Suomalaisessa seurakentässä malli on ainoa laatuaan.

      Koko toiminnan keskiössä on ihminen, ei pelkkä urheilija
      Jokerit rakentaa polkua, jossa huomioidaan pelaaja ennen kaikkea ihmisenä, ei vain jääkiekkoilijana. Käytännössä tämä tarkoittaa sitä, että jokaisen yksilön kohdalla mietitään elämää kokonaisvaltaisesti ja tarjotaan eväitä kaukalon ulkopuoliseen toimintaan ja lopettamisen jälkeiseen arkeen. Jokeriputkeksi kutsuttu malli ulottuu aina junioritasolta edustukseen.

      – Entisessä työssäni rekrytointialalla huomasin, että urheilu ja koulunkäynti sopivat hyvin yhteen. Koen henkilökohtaisesti, että olemme vastuussa ihmisistä ja heidän tulevaisuudestaan. Meidän on huolehdittava muustakin kuin urheilullisesta puolesta, toimitusjohtaja Antti-Jussi Niemi sanoo.

      Suomessa vain pieni prosentti ikäryhmästä kykenee pelaamaan jääkiekkoa ammatikseen, vaikka moni panostaa lajiin voimakkaasti jo nuoresta lähtien.

      – Meidän tulee olla ylpeitä kaikista jokeriputken läpikäyneistä pelaajista, innostaen heitä koulunkäyntiin ja kouluttautumiseen. Arvomaailmassamme ensimmäisenä tulee ihminen, sitten urheilija ja lopuksi jääkiekkoilija, Niemi kertoo.

      Junioreiden kohdalla koulunkäynti ei saa muodostua pelkäksi muodollisuudeksi tai pakkopullaksi, vaan töitä pitää tehdä sekä koulussa että kaukalossa.

      – Osa tykkää lukea ja toinen puoli tehdä käsillään jotain aivan muuta. Meidän tehtävämme on tarjota mahdollisuuksia, motivoida ja kannustaa. Samalla on myös osattava vaatia. Kouluun ei mennä vain oppivelvollisuuden vuoksi, vaan siellä pitää myös menestyä ja hoitaa se tontti kunnolla, Niemi toteaa.

      Roolimallit ovat tärkeitä junioreille
      Nuorille lupauksille seuran sisältä tulevat roolimallit ovat tärkeitä. Tällä hetkellä Jokereiden edustusringin pelaajista muutama opiskelee pelaamisen ohessa. Yksi heistä on alkukauden tehokkaasti aloittanut hyökkääjä Emil Oksanen.

      – Aloitin kauppatieteiden opinnot Svenska Handelshögskolanissa koronavuonna 2020 ja työstän parhaillaan kandidaatin tutkintoa, hän kertoo.

      Oksanen aloitti opinnot siis jo ennen siirtymistään Jokereihin ja on mielestään pystynyt yhdistämään ne erittäin hyvin.

      – En koe siinä mitään ihmeellisempiä haasteita. Pelaajan arjessa vapaa-aikaa on kuitenkin suhteellisen paljon, ja siinä ehtii paneutua myös jääkiekon ulkopuolisiin asioihin. Myös kaikkialla missä olen pelannut, opiskeluun on suhtauduttu myönteisesti.

      Jokereissa Oksanen kokee ilmapiirin olevan erittäin myönteinen.

      – A-J on aiheesta jo paljon puhunutkin, ja mielestäni on hyvä, että teemaa nostetaan enemmän esille. Jokereissa kannustetaan paljon itsensä kehittämiseen myös kaukalon ulkopuolella, Oksanen päättää.

      Tavoitteena on integroida jääkiekko ja koulunkäynti
      Toiminta on hyvin alkuvaiheessa, ja sitä tullaan Niemen mukaan kehittämään tulevaisuudessa paljonkin. Tällä hetkellä Jokereilla on yhteistyösopimus Keski-Uudenmaan koulutuskuntayhtymän kanssa ja tulevaisuudessa tavoitteena on rakentaa selkeä malli myös ammattikorkeakoulujen ja yliopistojen kanssa.

      – Koulutuksen pitäisi mielestäni olla niin sanotusti coolia. Olisi hienoa, jos meidät tunnettaisiin seurana, joka mahdollistaa sen kaikille pelaajilleen mahdollisimman aikaisessa vaiheessa, Niemi pohtii.

      Niemi on keskustellut aiheesta muun muassa koripalloseura HBA Märskyn Hanno Möttölän kanssa. Myös amerikkalainen college- ja yliopistojärjestelmä on toiminut jonkinlaisena inspiraation lähteenä.

      – Sekä urheilun että koulunkäynnin voisi yhdistää niin, ettei kummastakaan haeta erivapauksia toisen kustannuksella. Näemme että tämä on mahdollista, kunhan vain kehitetään oikeanlaisia prosesseja, Niemi sanoo.

      Pohjimmiltaan kyse on riskien minimoimisesta. Mikäli pelaajan ura jostain syystä yllättäen päättyy, on hyvä olla varasuunnitelma ja jokin turvaverkko, että elämän jatkaminen olisi helpompaa. Sama koskee uran jälkeistä aikaa. Mitä aikaisemmassa vaiheessa tällaista ajattelumallia ajetaan yksilön tajuntaan, sitä parempi. Tämä on tavoite, johon Jokerit tulee panostamaan tulevaisuudessa voimakkaasti.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Jokerit-haluaa-tarjota-pelaajilleen-urheilun-lisäksi-valmiudet-siviilielämään-–-Olemme-vastuussa-ihmisistä/253464

    • Anonyymi

      VILLE VISKARI TESTIIN, THOMAS SIGOUIN EI JATKA

      https://forssanpalloseura.fi/ville-viskari-testiin-thomas-sigouin-ei-jatka/

      LÄHELLÄ EI LASKETA, PISTEET JÄIVÄT ESPOOSEEN

      https://forssanpalloseura.fi/lahella-ei-lasketa-pisteet-jaivat-espooseen/

      Kiekko-Espoolle pisteet torstai-illan kamppailusta - Lampiselle kauden toinen nollapeli

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/10/19/kiekko-espoolle-pisteet-torstai-illan-kamppailusta-lampiselle-kauden-toinen-nollapeli

      FPS jäi taas nollille: Kiekko-Espoolle vähämaalinen kotivoitto Mestiksessä

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6293374

      KeuPa HT on vapauttanut päävalmentaja Sami Ryhäsen tehtävästään – Niko Raiskio vetovastuuseen

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/10/20/keupa-ht-on-vapauttanut-paavalmentaja-sami-ryhasen-tehtavastaan-niko-raiskio-vetovastuuseen

      FPS Hockey Oy:lle uusi hallitus: Mestis-jääkiekkoilun jatko Forssassa halutaan turvata

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6292604

    • Anonyymi

      Talousahdingon kurimuksessa ollut FPS on saamassa taloudellisen pelastusrenkaan – Sijoitusryhmä taustalla on kerännyt alustavasti kuusinumeroisen summan

      Sijoittajaryhmään kuuluva Envor Groupin perustaja Mika Laine: "FPS:n rooli paikkakunnalla on merkittävä ja on tärkeää, että paikkakunnan ykkösjoukkue säilyy Mestiksessä."

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6296161

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      PALLOSEURA LAITTOI KOOVEE:N VIERASVOITTOPUTKEN POIKKI HIENOLLA ESITYKSELLÄ

      https://forssanpalloseura.fi/palloseura-laittoi-kooveen-vierasvoittoputken-poikki-hienolla-esityksella/

      RoKi nousi rankkareilla voittoon Alanteen hattutempun siivittämänä - TUTO kaatoi sarjakärjen Iisalmessa

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/10/21/roki-nousi-rankkareilla-voittoon-alanteen-hattutempun-siivittamana-tuto-kaatoi-sarjakarjen-iisalmessa

      FPS:lle kolmas peräkkäinen kotivoitto – Ja vieläpä kauden maaliennätyksellä

      Vierailija Koovee hävisi tällä kaudella ensimmäistä kertaa vieraissa.

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6297567

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Selänteelle kauden avausmaali, hernekeittoa selostamossa ja kauden pisin pelikielto

      Kärkijoukkueet jatkoivat vahvoja otteita Mestis-viikolla. Kaukalossa nähtiin henkilökohtaisia onnistumisia Mestis-urien ensimmäisten maalien muodossa. Mestiksen kurinpitoryhmä joutui myös töihin.

      Pelit käynnistyivät Mestiksen osalta tiistaina, kun Ketterä ja Kiekko-Vantaa kohtasivat Imatralla. Kotijoukkue ei antanut armoa pääkaupunkiseudulta saapuneille vierailleen, vaan pisteet jäivät Etelä-Karjalaan lukemin 4−0.

      Sarjakärjessä IPK vahvisti asemiaan voittamalla viikon molemmat ottelunsa. KeuPa HT kaatui perjantaina lukemin 5−1, ja lauantaina yläsavolaiset kaatoivat JoKP:n vieraissa voittomaalikilpailuun venyneessä ottelussa lukemin 2−1.

      Viikon aikana jaettiin myös pelikieltoja. Mestiksen kurinpito määräsi RoKin Lauri Heinolle viiden ottelun pelikiellon polvitaklauksesta. Mestiksen kurinpitoryhmän mukaan teko oli kolmen ottelun pelikiellon veroinen, mutta Heinon aikaisemman kurinpitohistorian vuoksi nyt määrättyä rangaistusta korotettiin kahdella lisäottelulla.

      Kiekko-Espoon Nooa Nymanille määrättiin yhden ottelun pelikielto sääntöjenvastaisesta taklauksesta päähän. Kurinpitopäätökseen johtanut tilanne tapahtui 25.10. pelatussa ottelussa KOOVEEta vastaan, jossa Nymanille tuomittiin pieni rangaistus estämisestä. Ottelu oli 18-vuotiaan HIFK:n kasvatin ensimmäinen Mestiksessä.

      Viikon maalirikkain ottelu nähtiin Metro-Areenalla, kun Kiekko-Espoon ja KOOVEEn välisessä ottelussa välisessä ottelussa mätettiin peräti 13 maalia. Espoolaiset veivät ottelun lukemin 8−5.

      Viikon onnistujat
      Yksikään joukkue ei kyennyt viikon aikana ottamaan täysiä pisteitä. Jonne Virtasen valmentama TUTO esitti viikon aikana ryhtiliikkeen, ja voitti molemmat ottelunsa. Turkulaiset hakivat perjantaina kaksi pistettä Vantaalta, ja seuraavana päivänä Ketterä kaatui Rajupaja Areenalla lukemin 4−2.

      Viikolla nähtiin myös henkilökohtaisia onnistumisia avausmaalien muodossa. Hokin Eetu Selänne ja FPS:n Eetu Santanen tekivät kauden ensimmäiset maalinsa. RoKin Leevi Siira, Hermeksen Santeri Sulku ja KOOVEEn Sever Bilgili onnistuivat ensimmäistä kertaa maalinteossa Mestis-urillaan.

      Viikon epäonnistuja

      KOOVEEn viikko oli tuloksellisesti katastrofi. Tamperelaiset hävisivät viikon kaikki ottelunsa, ja kolmessa ottelussa syntynyt maaliero oli karu 7-17. Sarjataulukossa KOOVEE putosi sijalle seitsemän.

      Viikon yllättäjä

      Valmentajaa vaihtanut KeuPa HT vastasi viikon yllätyksestä voittamalla Kiekko-Espoon kotonaan lukemin 5−3. Konsta Keteli hääri ottelussa tehomiehenä, ja hänen pistetilastoon merkittiin kelpo tehot 2+1.

      Viikon erikoisuus

      MTV Urheilun selostaja Teppo Laaksonen pääsi viettämään hernekeittopäivää perjantaina K-Vantaan ja TUTO:n välisen ottelun yhteydessä. Selostaja latasi pikaviestipalvelu X:ään (entinen Twitter) kuvan annoksesta, joka herätti positiivia reaktioita Laaksosen seuraajissa.

      K-Vantaan otteluissa myydään perinteisten lihapiirakoiden ja makkaroiden lisäksi myös hernekeittoa.

      Nostot alkavan viikon otteluista

      Edellisellä viikolla pisteittä jäänyt KOOVEE saa hyvän harjoittelujakson ennen seuraavia otteluita. Tamperelaisilla on kova haaste edessään, kun joukkue yrittää katkaista tappioputkeaan kotonaan Jokereita vastaan. Lauantaina haasteet jatkuvat, kun Ketterä saapuu vieraaksi Hakametsään.

      Viikon ennakkoon mielenkiintoisin ottelu nähdään perjantaina Imatralla, kun viime kauden finalistit Ketterä ja K-Espoo kohtaavat. Kuluvan kauden ensimmäinen ottelu joukkueiden välillä päättyi Espoossa Ketterän voittoon lukemin 2−3.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Selänteelle-kauden-avausmaali-hernekeittoa-selostamossa-ja-kauden-pisin-pelikielto/253734

      TUTOn Turo Asplund on Mestiksen viikon pelaaja

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/10/30/tuton-turo-asplund-on-mestiksen-viikon-pelaaja

      Paljon jo urallaan kokenut Miro Lehtimäki ei hätkähtänyt FPS:n sähköisestä reissusta Jokerien vieraaksi – FPS-faneille hän jakaa kiitosta

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6313926

    • Anonyymi

      FPS - ROKI Perjantai 3.11.2023 klo 18:30

      FPS - KeuPa HT Keskiviikko 15.11.2023 klo 18:30

      JoKP - FPS Perjantai 17.11.2023 klo 18:30

      Ketterä - FPS Lauantai 18.11.2023 klo 17:00

      ROKI - FPS Perjantai 24.11.2023 klo 18:30

      ROKI - FPS Lauantai 25.11.2023 klo 17:00

      FPS - K-Vantaa Tiistai 28.11.2023 klo 18:30

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Tuton toimitusjohtaja avaa yllättävän liigahakemuksen taustoja

      Tuton toimitusjohtajan Kimmo Hollménin mukaan seuran urheilustrategian tavoitteena on ollut koko ajan korkeimmalle sarjatasolle palaaminen jossain vaiheessa.

      https://yle.fi/a/74-20058349

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Vihreä sydän

    • Anonyymi

      IPK:n Ludwig Persson on Mestiksen viikon pelaaja

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/11/06/ipkn-ludwig-persson-on-mestiksen-viikon-pelaaja

      Mestis-viikko: Kiekko-Espoolla synkkä vaihe, TUTO-valmentaja Jonne Virtaselle lätkäistiin toimintakielto

      Iisalmen Peli-Karhut kasvatti sarjajohtoaan voittamalla kaikki kolme otteluaan. Viime kauden mestarilla Kiekko-Espoolla puolestaan on meneillään todella synkkä vaihe, sillä se hävisi kaikki kolme otteluaan. TUTOn uutisoitiin hakeneen liigalisenssiä nykyisten liigaseurojen ja K-Espoon lisäksi.

      Viime Mestis-viikolla pelattiin 15 ottelua. Maajoukkuetauolle lähdetään IPK:n komennossa ja sarjan perää pitää FPS, joka tosin voitti viime viikolla ainoan ottelunsa.

      Onnistujat

      IPK jyrää sarjakärkenä ja voitti viime viikolla kaikki kolme otteluaan. Kaula toisena olevaan on seitsemän pistettä ja iisalmelaiset ovat mainiossa lennossa.

      FPS puolestaan kohenteli asemiaan sarjan pohjilla. Se voitti viikon ainoassa ottelussaan RoKin 3−1 ja nousi kolmen pisteen avulla jo Hokin kantaan. Matkaa viimeistä pudotuspelipaikkaa hallussaan pitävään RoKiinkaan ei ole kuin kolme pistettä.

      Myös Ketterä ja KeuPa voittivat kaikki viikon ottelunsa. Ketterä peittosi Kiekko-Espoon ja KOOVEEn ja KeuPa oli Hokkia vastaan parempi sekä koti- että vieraskentällä.

      Pettymykset

      Kiekko-Espoo hävisi kaikki kolme otteluaan viime viikolla, kun se taipui kotonaan Hermekselle ja vieraskaukalossa Ketterälle ja Kiekko-Pojille.

      Myös Jokerit hävisi viikolla kolmesti. TUTO ja Hermes nappasivat voitot jo varsinaisella peliajalla ja KOOVEE oli narreja parempi jatkoajalla.

      Pelaajien puolelta pettymykseksi voi laskea ainakin espoolaisten Morten Jürgensin. Mies sikaili itselleen ulosajon ja lopulta pelikiellon Hermes-ottelussa. Kyseessä oli umpityperä temppu ja mies ansaitsi kakkunsa.

      Samassa ottelussa myös Hermeksen Veikka Kärjä törttöili ja ajettiin myös ulos. Kärjälle napsahti puolestaan kolmen ottelun pelikielto.

      Yllättäjät

      Tiistaina TUTOn uutisoitiin hakeneen liigalisenssiä nykyisten liigaseurojen ja K-Espoon lisäksi. Lauantaina turkulaisten päävalmentaja Jonne Virtanen hölmöili itselleen pelirangaistuksen ja tuomittiin lisäksi vielä kolmen ottelun toimitsijakieltoon.

      Erikoisuus

      Sijoitusten ja sarjatilanteen seuraamista hankaloittaa huomattavasti erot ottelumäärissä. Esimerkiksi KeuPa on pelannut vain 12 ottelua, kun Ketterällä on kasassa jo 17 peliä.

      Viime viikolla FPS pelasi yhden ottelun, kun IPK ja K-Espoo, Hermes ja TUTO urakoivat kukin kolme ottelua.

      Seuraavan viikon kuumat ja kiinnostavat ottelut

      Maaottelutauon jälkeen keskiviikkona 15.11. viime kauden Mestis-seuraksikin valittu RoKi saa vieraakseen sarjakärki IPK:n.

      Perjantaina 17.11. sivutaan mahdollisesti Mestis-ottelun yleisöennätystä taas, kun Nordiksen tulikuumassa derbyssä kohtaavat Jokerit ja K-Espoo.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Kiekko-Espoolla-synkkä-vaihe-TUTO-valmentaja-Jonne-Virtaselle-lätkäistiin-toimintakielto/253868

    • Anonyymi

      Jokerit-buumi pyyhkäisi lipunmyynnissä jo Forssaankin – FPS ei tiedä vielä tulevan Jokerit-pelinsä kapasiteettia

      Joulukuun FPS-Jokerit-peli myytiin nopeasti loppuun – ainakin ensimmäisessä vaiheessa.

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6331891

    • Anonyymi

      Saako FPS taloutensa tasapainoon JOS kaikki neljä FPS-Jokerit peliä on loppuunmyytyjä ja Korona Peikko ei tule kiusaamaan kauden aikana?.

    • Anonyymi

      Anna 👍 alkukauden hienoimmalle maalille ja voit voittaa arvonnassa itsellesi ison fanilipun! 💚🔥 Äänestys aukeaa myös instan puolelle myöhemmin tänään!
      Äänestys päättyy su 12.11. klo. 18. Fanilippu luovutetaan ke 15.11. KeuPa HT ottelun yhteydessä.

      Ehdokkaat löytyy kommenteista 👇 (jos ei kaikki 5 videoo näy niin vaihda näytä "osuvimmat" tilalle "kaikki kommentit" )

      https://www.facebook.com/photo/?fbid=385139980502838&set=a.217350027281835

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      FoPS Juniorit sai yhteistyökumppanin Suomen huipulta, HPK-juniorijääkiekon kanssa yhteistyö on umpeutunut – "Olemme ottaneet isoja askeleita"

      FoPS Juniorit ry solmi yhteistyön Tapparan junioriorganisaation kanssa. Toiminnanjohtaja Anssi Rantanen on mielissään yhteistyön aloittamisesta.

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6340957

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Kommentti: Jakakaa Artturi Lehkosen tarinaa! NHL-valmentaja antoi lausunnon, joka kertoi kaiken

      Jos suomalaisista NHL-pelaajista yksi pitäisi tuoda Pohjola-leirille puhumaan nuorille jääkiekkoammattilaisuudesta, se on Artturi Lehkonen, kirjoittaa Yle Urheilun NHL-toimittaja Tommi Seppälä.

      https://yle.fi/a/74-20059888

    • Anonyymi

      Jokerit yllätettiin täysin – seurapomo lataa kovaa kritiikkiä SM-liigan touhusta
      Jokerien Mikko Saarni kertoo, miksi seura teki kovan päätöksen. SM-liigaa hän suomii.

      https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000009988479.html

      Kommentti: Tämän takia Jokerit haistatti pitkät SM-liigalle
      Jokerien yllätysilmoitus kertoo, ettei liigan hehkuttama nousukarsinta houkuttele, kirjoittaa Vesa Rantanen.

      https://www.is.fi/jaakiekko/art-2000009987272.html

      Jokereilta jysähti uutispommi

      Jokerien mielestä nousun tavoittelu vesittää seuran tavoittelemat arvot.

      https://www.is.fi/sm-liiga/art-2000009987255.html

      Jokereilta sokkipäätös – Näin SM-liigan pomo vastaa kaikista isoimpaan kysymykseen

      https://www.iltalehti.fi/smliiga/a/108afe3f-8346-4e9b-b0af-3b2e441bc226

      Näkökulma: Tätä Jokerien tyly peliliike tarkoittaa

      https://www.iltalehti.fi/smliiga/a/bc9c333d-a259-48cf-a0d7-11a12d652f47

      Jokereilta sokkipäätös

      https://www.iltalehti.fi/smliiga/a/fadedc8d-3e37-4fea-9292-a6a1f1378e91

      Toinen noususta haaveileva seura reagoi Jokerien uutispommiin: ”3,6 miljoonaa lukee sähköpostissa”

      Tuto pitää liigaosakkeen hintaa kovana.

      https://www.iltalehti.fi/smliiga/a/c78ce6e8-d5fc-43d4-8974-b260816d6f43

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      NIHKEÄ ESITYS TUOTTI TAPPION

      https://forssanpalloseura.fi/nihkea-esitys-tuotti-tappion/

      RoKi kaatoi sarjakärjen - KeuPa HT:lle vieraspisteet Forssasta

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/11/15/roki-kaatoi-sarjakarjen-keupa-htlle-vieraspisteet-forssasta

      Pääsy kielletty: Iisalmen Peli-Karhut

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/11/15/paasy-kielletty-iisalmen-peli-karhut

      Hengenpelastajaliigassa saavutettiin 1000 luovutuksen raja

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/11/15/hengenpelastajaliigassa-saavutettiin-1000-luovutuksen-raja

      Hengenpelastajaliigan viides kausi starttaa

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/09/19/hengenpelastajaliigan-viides-kausi-starttaa

      Jääkiekko | Tappiolla tauolta – FPS hukkasi taas johtonsa kolmannessa erässä

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6354633

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Hattutemppujen viikonloppu ja Jokerit jatkaa pääkaupunkiseudun isäntänä

      Tauon jälkeisellä Mestis-viikolla nähtiin viihdyttäviä otteluita, joissa tehtiin paljon maaleja. Katseet kiinnittyivät perjantain loppuunmyytyyn Jokereiden ja Kiekko-Espoon väliseen otteluun, mutta myös muita mielenkiintoisia kamppailuita käytiin viikon aikana.

      Tauolta palanneen Mestis-viikon suurin yllätys nähtiin Rovaniemellä, kun IPK hävisi keskiviikkona RoKille lukemin 4−1. Kyseessä oli vasta kauden kolmas tappio iisalmelaisille.

      JoKP pelasi vahvan viikon ottamalla voitot viikon molemmista otteluista. Joensuulaiset nousivat samalla sarjassa kuuden joukkoon. Toisaalta sarjan keskikasti on tasainen, sillä sijoja 4. ja 10. erottaa vain kuusi pistettä.

      IPK ja Ketterä alkavat tehdä pesäeroa muihin seuroihin sarjakärjessä. Kolmantena majaileva Kiekko-Espoo hävisi viikon ainoan ottelun Jokereille loppuunmyydyssä Helsingin jäähallissa lukemin 4–1.

      Viikon onnistujat

      IPK:n Austin Alger oli Mestis-viikolla liekeissä. Hän oli iisalmelaisten ainut maalintekijä tappio-ottelussa RoKia vastaan, ja lauantain KOOVEEta vastaan pelatussa ottelussa yhdysvaltalaishyökkääjä iski kolme maalia tamperelaisten verkkoon. 26-vuotias Alger on pelannut nyt 12 ottelua tehoin 10+5.

      Viikon toisesta hattutempusta vastasi RoKin Jere-Matias Alanen, joka iski tehot 3+1 lauantain ottelussa Hokkia vastaan.

      Hokin Tuomas Komulainen oli myös tehokkaalla päällä viikon molemmissa otteluissa. Kuhmosta lähtöisin oleva kokenut hyökkääjä iski tehot 3+3, ja hän oli tärkeässä roolissa auttamassa kajaanilaisia pisteisiin. JoKP:a vastaan tuli tappio voittolaukauskilpailussa, mutta lauantaina RoKi kaatui vieraissa jatkoajalla.

      Viikon pettymykset

      FPS palasi surkeasti tauolta. Forssalaiset hävisivät viikon kaikki kolme otteluaan ja ovat tällä hetkellä sarjassa viimeisenä 14 pisteellä. Pudotuspeliviivaan on seitsemän pistettä, joten sinne päästäkseen joukkueen on syytä alkaa keräämään pisteitä.

      Imatran yleisömäärä lauantain FPS-ottelussa oli myös turhan alhainen. Ketterä pelaa voittavaa jääkiekkoa ja on sarjassa toisena. Seura kaipaisi otteluihin enemmän kuin reilut 600 katsojaa varsinkin, kun seura on taas hiljattain ollut rahaongelmiensa kanssa julkisuudessa. Imatran jäähalliin mahtuu 1200 katsojaa.

      Viikon yllättäjät

      Hokin vahvat esitykset yllättivät viime viikolla. Kajaanilaiset pystyivät raapimaan pisteitä viikon molemmista otteluista ja erityisesti lauantain jatkoaikavoitto RoKia vastaan oli kelpo suoritus. Kainuulaiset kaipaavat pisteitä, sillä he ovat tällä hetkellä sarjassa toiseksi viimeisenä.

      Viikon erikoisuus

      FPS:n maalivahti Ville Viskari joutui lauantaina Imatralla Ketterää vastaan melkoiseen rumputuleen. Forssalaiset hävisivät ottelun lukemin 6−1 ja 26-vuotiaalle imatralaiskasvatille tuli Mestis-debyytissään varmasti hiki. Hän venyi kiekon tielle peräti 47 kertaa.

      Alkavan viikon nostot

      Viikon herkkupala pelataan lauantaina Iisalmessa, kun kärkikamppailussa kohtaavat IPK ja Ketterä. Iisalmelaisilla on mahdollisuus karata jo lähes tavoittamattomiin, toisaalta Ketterä pyrkii kaventamaan ykkösen ja kakkosen eroa.

      Katseet kannattaa suunnata myös RoKin ja FPS:n välisiin viikonlopun tuplaotteluihin. Forssalaiset kaipaavat kipeästi pisteitä noustakseen pohjalta, mutta toisaalta RoKi tarvitsee myös pisteitä pysyäkseen mukana tiukassa keskikastissa. Panokselliset ottelut yhdistettynä peräkkäisten päivien peleihin luo asetelman, jossa tunnetta tullaan varmasti näkemään kaukalossa.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Hattutemppujen-viikonloppu-ja-Jokerit-jatkaa-pääkaupunkiseudun-isäntänä/254073

    • Anonyymi

      VILLE VISKARI SOPIMUSPELAAJIEN JOUKKOON

      https://forssanpalloseura.fi/ville-viskari-sopimuspelaajien-joukkoon/

      Hokin Tuomas Komulainen on Mestiksen viikon pelaaja

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/11/20/hokin-tuomas-komulainen-on-mestiksen-viikon-pelaaja

      Takavuosien NHL-kovanaaman poika Mestikseen − Matthew Barnaby vahvistamaan RoKin hyökkäystä

      ECHL:ssä viime kaudet pelannut yhdysvaltalaishyökkääjä Matthew Barnaby on tehnyt sopimuksen RoKin kanssa.

      Matthew Barnaby saapuu RoKiin loppukauden mittaisella sopimuksella. Yhdysvaltalaishyökkääjä teki syyskuun lopulla sopimuksen ECHL-joukkue Florida Everbladesin kanssa ja oli joukkueen harjoitusleiriryhmässä, mutta poistui joukkueesta lokakuun puolivälissä.

      Oikealta laukova Barnaby on pelannut kaksi edelliskautta ECHL:ssä. Viime kauden 25-vuotias hyökkääjä edusti Orlando Solar Bearsia, jossa teki 42 ottelussa tehot 5+7.

      − Barna hakee uralleen uutta potkua ja me puolestamme saamme kokoonpanoon lisää kilpailua pelipaikoista. Hän on luontainen peluri, josta saadaan toivottavasti myös laajuutta ratkaisuosastolle. Hänellä on takana jo muutama vuosi miesten pelejä ja uskomme hänen olevan valmis Mestiksen kamppailupeliin ja vaateeseen, kuvaili RoKin päävalmentaja Sakari Salmela uutta hyökkääjää.

      Keskellä että laidassa pelaamaan pystyvän hyökkääjän isä on myös jääkiekon seuraajille tuttu kasvo. Tappelijana tunnetuksi tullut Matthew Barnaby teki NHL:ssä mittavan uran vuosina 1992-2007. Hän pelasi urallaan 834 NHL:n runkosarjaottelua, joissa keräsi peräti 2562 jäähyminuuttia ja oli kahdesti NHL:n jäähypörssin kärkinimi.

      https://www.jatkoaika.com/Uutiset/Takavuosien-NHL-kovanaaman-poika-Mestikseen-−-Matthew-Barnaby-vahvistamaan-RoKin-hyökkäystä/253998

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Pelaajayhdistys ilmaisi tyytymättömyytensä sarjajärjestelmäuudistusta kohtaan – uhkaa Liigaa jopa oikeustoimilla

      Pelaajayhdistys ei ole tyytyväinen Liigan lokakuisiin päätöksiin sarjajärjestelmämuutoksista.
      Suomen Jääkiekkoilijat ry (SJRY) julkaisi torstaina oman kannanottonsa paljon esillä olevaan keskusteluun sarjajärjestelmäuudistuksesta. Tiedotteessa huolensa suomalaisen jääkiekon ja Liigan tulevaisuuden puolesta ilmaissut Pelaajayhdistys pitää Liigan lokakuussa kertomia ehdollisia päätöksiä sarjajärjestelmän muutoksista riittämättöminä.

      Yhdistyksen mukaan Suomen jääkiekon huipulle tulisi luoda kaksi elinvoimaista ammattilaissarjaa, joissa olisi mukana 20–24 joukkuetta. Tiedotteessa painotetaan myös avoimuutta sekä syrjimättömyyttä.

      Pelaajat ovat valmiita pelaamaan työpaikkojensa puolesta avoimempaa sarjaa, ja kannanotossa ollaan valmiita puolustamaan myös suomalaisen jääkiekon kokonaisetua yksittäisen seuran sijasta.

      Tiedotteessa kerrotaan myös julkisuudessa paljon esillä olleesta keskustelusta, jossa on pohdittu laajalti nykyisen sarjajärjestelmän mahdollista kilpailulain vastaisuutta. Pelaajayhdistys aikoo ryhtyä toimiin avoimen sarjajärjestelmän puolesta.

      Yhdenvertaisiin neuvotteluihin on kutsuttu Liiga sekä Jääkiekkoliitto, ja kolmikantaisissa keskusteluissa on otettava huomioon kaikkien kolmen tahon keskinäiset sopimukset. Pelaajayhdistys kertoo, että jollei yhteistyössä päästä toimiin sellaisen sarjajärjestelmän luomiseksi, joka ei jätä epäilyksiä toiminnan lainvastaisuudelle, se ryhtyy oikeudellisiin toimiin.

      Pelaajayhdistyksen ja Liigan nykyinen yleissopimus on umpeutumassa huhtikuussa 2024.

      https://www.jatkoaika.com/Uutiset/Pelaajayhdistys-ilmaisi-tyytymättömyytensä-sarjajärjestelmäuudistusta-kohtaan-–-uhkaa-Liigaa-jopa-oikeustoimilla/254114

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      2000-luvun tähtihyökkääjä Janne Laakkonen palasi kymmenen vuoden ja maan kierrokseltaan Mestikseen: “Kiinnostaa viettää joulu kotimaassa”

      Yli 20 vuotta jääkiekosta elantonsa saanut Laakkonen suunnittelee työskentelevänsä jääkiekon parissa myös pelaamisen lopetettuaan. Toistaiseksi into riittää pelaamiseen.
      Kymmenen kautta ulkomailla yhtä monessa eri maassa, mutta nyt Janne Laakkonen pelaa kotimaan sarjassa ensimmäistä kertaa sitten tammikuun 2013. 41-vuotias hyökkääjä on ehtinyt pelata FPS:n paidassa Mestistä neljä ottelua, joissa Laakkoselle on kertynyt yhtä monta syöttöpistettä.

      – Kiva oli päästä joukkueen mukaan viime viikolla. Pelit alkoivat heti, niin montaa harjoitusta en ole joukkueen kanssa ehtinyt tekemään. Oman pelin kanssa vielä hommaa riittää, mutta kiva on ollut pelata.

      Haastatteluhetkellä FPS:llä ja Laakkosella oli alla 0–2-vierastappio Kiekko-Espoolle.

      – Pari voittoakin saatiin ja hyvä, että itse pystyin jeesaamaan maalinteon kanssa, missä on ollut vähän haasteita. Kiekko-Espoota vastaankin olisi ollut pisteitä mukaan tuotavissa, jos olisimme maalipaikoista saaneet kiekkoa sisään.

      Kaudella 2001–02 ammattilaisuransa aloittanut Laakkonen on ennen tätä kautta pelannut Mestistä vain 12 ottelua – viimeksi 11 vuotta sitten LeKissä, jolloin samaan aikaan kokoonpanossa olivat esimerkiksi konkarit maalivahti Pekka Tuokkola ja hyökkääjä Miikka Männikkö.

      Tämän kauden FPS:n lähes koko kokoonpano muodostuu 2000-luvulla syntyneistä pelaajista. Ville Viskari, Samuli Virtanen, Mika Huhtasalo ja Miro Lehtimäki ovat syntyneet 90-luvulla – ja Laakkonen vuonna 1982.

      Nuorin FPS-pelaaja Konsta Nurmi on syntynyt vuonna 2004, jolloin Laakkonen oli jo pelannut tehokkaimman liigakautensa − 19+20 kaudella 2002−03 − ja voittanut kaksi pronssia. Ottelumäärään suhteutettuna Laakkonen oli koko Liigan toiseksi tehokkain pelaaja kaudella 2005−06 ja myös kaudella 2008−09 kymmenen tehokkaimman joukossa.

      – Mestis on kovavauhtinen sarja ja tiukasti väännetään. Nuoret pelaajat haluavat urallaan eteenpäin. Ihan hyvin on pukukopissa otettu vastaan. Musiikkipuolta ei multa ole kysytty, että mitä siellä 90-luvulla kuunneltiin. Nuoret päättävät, mitä kuunnellaan. Ihan normisti läppä lentää, hyvä on meininki.

      Koronakausi kolmessa eri sarjassa ja valkovenäläiset mestaruusjuhlat
      Laakkonen lähti pitkälle Euroopan-kierrokselleen tammikuussa 2013. Ensimmäinen osoite oli Sundsvall Ruotsin kolmanneksi korkeimmalla sarjatasolla. Seuralla oli tavoite nousta seuraavalle sarjatasolle HockeyAllsvenskaniin.

      – Menin sillä ajatuksella, että jos nousu onnistuu, niin voisin jatkaa Allsvenskanissa. Molemmilla kausilla hävisimme viimeisessä vaiheessa ennen karsintasarjaa. Olimme suosikkeja, mutta ei vaan jotenkin kasetti kestänyt. Emme päässeet edes kokeilemaan sitä noususarjaa.

      Ruotsista Laakkosen matka jatkui Kazakstaniin, Venäjälle, uudelleen Kazakstaniin, Valko-Venäjälle, Ranskaan, Puolaan, Englantiin, Itävaltaan, Norjaan, uudelleen Englantiin ja Skotlantiin. Tuoreimmat muistot Brittein saarilta nousevat päällimmäisinä esiin, kun kysyn Laakkoselta kokemuksista kymmenen vuoden kiertolaisuudesta.

      – Viimeisimmät kaudet Englannissa ja Skotlannissa olivat hienoja. Tykkäsin siellä pelata ja muutenkin olla. Brittiläinen kiekkokulttuuri ei ihan vedä vertoja futiskulttuurille, mutta kyllä siellä myös lätkäpelissä kannattajat ovat fanaattisia. Monessa paikassa on hyvä ja iso halli. Ja peleissä on hyvät tunnelmat.

      Sarjan suurseura Sheffield Steelersin kotihallissa on 9 000 hengen yleisökapasiteetti ja viime kauden yleisökeskiarvo oli 6 657.

      Laakkosen ensimmäinen kausi EIHL:ssä päättyi keväällä 2020, kun Eurooppaa runteli koronapandemia. Kaudella 2020–21 suomalaishyökkääjä päätyi pelaamaan kolmessa eri maassa.

      – Minulla oli Coventry Blazen kanssa jatkosopimus tehty, mutta Ison-Britannian sarjaa ei pystytty koronarajoitusten takia pelaamaan. Sitten tuli kauhea kiire etsiä pelipaikkaa ja pääsin Itävaltaan tuuraamaan puoleksitoista kuukaudeksi.

      Laakkonen pelasi AlpsHL:ää EHC Lustenaussa kahdeksan ottelua tehoin 2+7, mutta korona teki kiekkoarjesta poikkeuksellista.

      – Siellä oli ulkonaliikkumiskielto iltakahdeksalta alkaen ja meillä oli treenit vielä siihen aikaan. Jos poliisi olisi pysäyttänyt, niin meillä oli todistukset, että olemme töistä tulossa.

      https://www.jatkoaika.com/Haastattelu/2000-luvun-tähtihyökkääjä-Janne-Laakkonen-palasi-kymmenen-vuoden-ja-maan-kierrokseltaan-Mestikseen-“Kiinnostaa-viettää-joulu-kotimaassa”/253623

    • Anonyymi

      2000-luvun tähtihyökkääjä Janne Laakkonen palasi kymmenen vuoden ja maan kierrokseltaan Mestikseen: “Kiinnostaa viettää joulu kotimaassa”

      Itävallan jälkeen seuraava osoite oli Narvik Norjan pääsarjassa, mutta tässä siirrossa ei oikein mikään mennyt suunnitelman mukaan.

      – Sitten olin menossa Norjaan loppukaudeksi, mutta ehdin pelata vain neljässä pelissä ennen kuin siellä lyötiin sarja säppiin. Norjaan pääsemisessäkin oli omat haasteensa, kun seura ei antanut ihan tarkkoja tietoja, mitä maahanpääsy edellyttää.

      – Koronatodistukseni oli heidän standardeihinsa yhden päivän liian vanha, niin minut lennätettiin Suomeen. Kävin täällä uudestaan koronatestissä ja pääsin toisella yrittämällä Narvikiin. Kymmenen päivää istuin ensin hotellissa karanteenissa ja siitä suoraan Stavangeriin pelaamaan kaksi peliä. Muistaakseni tuli 0–7 ja 1–8 turpaan. Ei ollut oikein kroppa hereillä kymmenen päivän hotellikuoleman jälkeen.

      Laakkonen ehti kahden murskatappion jälkeen pelata vielä kaksi ottelua lisää, kunnes Norjassa päätettiin keskeyttää sarja.

      – Sitten kuitenkin Englannissa päätettiin pelata neljän joukkueen pienoissarja, mihin Coventry osallistui, niin pääsin Norjasta suoraan sinne pelaamaan. 14 ottelua tuli vielä siihen loppukauteen.

      Liigassa pelatessaan Laakkonen voitti HPK:ssa kolme pronssia ja yhden hopean, mutta vuodet ulkomailla toivat palkintokaappiin myös jalointa metallia.

      – Valko-Venäjältä on ainoa mestaruus voitettuna, niin se on kirsikka kakun päällä. Se oli hyvä vuosi, kun voitimme sekä sarjamestaruuden että cupin. Voittamisen takia tässä pelataan, ja kun siinä on vain kerran onnistunut, niin se on näistä ulkomaan vuosista ikimuistoisin.

      Mestaruusjuhlat eivät olleet ihan sitä, mihin esimerkiksi Suomessa on totuttu.

      – Shampanjan suihkuttelu alkoi heti pelin päätyttyä ja seuraavana päivänä oli puolet joukkueesta yhdessä syömässä. Aloin siinä ihmetellä, mihin toinen puoli joukkueesta oli kadonnut, niin joku vastasi, että he lähtivät käymään kotona, kun viikon päästä jatkuu treenit.

      Laakkonen luuli joukkuekaverin kommenttia vitsiksi, mutta agentilta kysymällä selvisi paikallinen käytäntö.

      – Voitimme mestaruuden huhtikuun alussa, sopimukset oli huhtikuun loppuun ja viikko saatiin taukoa ennen kuin palattiin treeneihin. Ei siinä veren maku suussa treenattu, mutta maanantaista perjantaihin piti olla paikalla ja osallistua, että saatiin palkat ja bonukset.

      Mestaruusbonukset maksettiin sovitusti harjoitteluvelvoitteensa hoitaneille, mutta maasta poistuminen sopimuksen päättyessä oli vielä oma seikkailunsa.

      – Viisumi oli 30.4. asti voimassa ja muistaakseni tuntia ennen vuorokauden vaihtumista kävelin rajan yli Liettuaan ja hotelliin nukkumaan. Aamulla sitten oli lento Suomeen.

      Pelaaminen on mukavaa, ja jääkiekko kiinnostaa työnä muutenkin
      Laakkonen on pelannut jääkiekkoa ammatikseen yli 20 vuotta, kiertänyt Euroopan sarjoja ja voittanut kertaalleen mestaruudenkin, mutta into pelaamiseen ei ole hiipunut.

      – Pelaaminen itsessään tuntuu edelleen mukavalta eikä kesäharjoittelukaan ole maistunut puulta, kun tuossa porukalla ollaan treenailtu.

      Laakkonen kertoi harjoitelleensa kesän Hämeenlinnassa yhdessä muutaman muun ulkomailla pelaavan kiekkoilijan kanssa.

      – Tässä iässä täytyy kuitenkin hoitaa kaikki viimeisen päälle, että pysyy menossa mukana. Kiitos vaan treenikavereille Hämeenlinnassa. Siellä puolin ja toisin potkitaan persuksille, että tehdään hommat hyvin.

      FPS tiedotti Laakkosen sopimuksen olevan voimassa toistaiseksi, mikä kiekkokontekstissa yleensä tarkoittaa muusta työelämästä poiketen pätkätyötä. Laakkonen kuitenkin täsmentää asettuvansa nyt kaikessa rauhassa kotimaahan.

      – On mahdollista, että lähden muualle, jos tulee mielenkiintoinen haaste vastaan. Tarkoitus on kuitenkin FPS:ssä vähän pidempään pelata. Kiinnostaa ensimmäistä kertaa kymmeneen vuoteen viettää joulu kotimaassa ja katsotaan sitten kevätpuolella, mitä tapahtuu.

      41-vuotiaalle kiekkoilijalle peliuran päättyminen lähivuosina on kuitenkin todennäköistä, ja alustavia suunnitelmia Laakkonen on jo tehnyt.

      – Opiskelen paraikaa liiketaloutta Haaga-Helian ammattikorkeakoulussa. Ensi vuoden loppuun mennessä pitäisi sieltä saada paperit, niin katsotaan lätkän jälkeisiä kuvioita sitten.

      Jääkiekon Laakkonen uskoo elämässään pysyvän myös pelaamisen loputtua.

      – Uskaltaisin väittää, että jollain tavalla jääkiekon parissa kuitenkin jatkan. Sitä olen kuitenkin elänyt ja hengittänyt koko ikäni ja siitä on itsellä eniten tietotaitoa, niin haluaisin osaamiseni tuoda myös muiden käyttöön.

      https://www.jatkoaika.com/Haastattelu/2000-luvun-tähtihyökkääjä-Janne-Laakkonen-palasi-kymmenen-vuoden-ja-maan-kierrokseltaan-Mestikseen-“Kiinnostaa-viettää-joulu-kotimaassa”/253623

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Kajaanissa Selänteiden ilta, sarjan häntäpää tiivistyi

      Marraskuun viimeinen täysi viikko tarjosi Mestis-huumaa ympäri Suomen. Joensuun Kiekko-Poikien kakkosketju esiintyi tehokkaasti, KeuPa yllätti ja Kajaanin lauantai-illassa huomion varastivat Selänteet. Iisalmessa nähtiin perjantaina myös kauden eriskummallisin ylivoimatilanne.

      Mestis-viikko nosti esiin paitsi seuroja, myös yksilöitä. Kajaanissa parrasvalot varastivat lauantai-iltana Selänteen veljekset Eetu ja Leevi. Veljeksistä Eetu iski Hokin avausmaalin ja toisessa erässä velipoika Leevi lisäsi johtoa, isoveljen syötöstä. Osuma oli Leevi Selänteelle ensimmäinen Mestiksessä. Kaiken kukkuraksi ottelua ja Hokin paluuta voittokantaan seurasi katsomossa myös veljesten isä, kiekkolegenda Teemu Selänne.

      Samaan aikaan Rovaniemellä toisen NHL-legendan, Matthew Barnabyn poika Matthew Barnaby onnistui ensimmäisen Mestis-maalinsa teossa.

      Viime kaudella mestaruuteen ylivoimaisesti purjehtinut Kiekko-Espoo on ajautunut yllättäviin vaikeuksiin. Lauantaina espoolaiset saivat viikon ainoaan otteluunsa Turkuun mukaan viisi bussilastillista kannattajia, mutta tuloksena oli kannustuksesta huolimatta kuudes perättäinen tappio. Sarjasijoitus on valahtanut jo kuudenneksi.

      Viikon onnistujat

      Joukkueista IPK, Jokerit ja RoKi onnistuivat voittamaan viikon kaikki ottelunsa, kukin pelasi kaksi ottelua kotonaan. Kahteen voittoon ylsivät myös kolme ottelua pelanneet JoKP, TUTO sekä KeuPa, jonka molemmat voitot tulivat jatkoajalla tai voittomaalikilpailussa.

      Erityisesti IPK jatkaa vahvaa porskuttamistaan sarjan kärkipaikalla ja on repinyt piste-eron ottelun enemmän pelanneeseen Ketterään jo kymmeneen pisteeseen.

      Pelaajista kovassa pistevireessä oli JoKP:n kakkosjetu Niklas Meriläinen–Kristjan Kombe–Ivo Sedlacek. Kolmikko jäi nollille 8–2-rökäletappiossa Jokereille, mutta ketju nakutteli viikon kahdessa muussa ottelussa hurjat tehot: Meriläinen 2+3, Kombe 0+6 ja Sedlacek 4+0.

      Viikon pettymykset

      Sarjan alempaan kastiin jumiutuneet FPS, Kiekko-Vantaa ja KOOVEE hävisivät kukin viikon molemmat ottelunsa.

      FPS ja K-Vantaa olivat pitkillä vierasmatkoilla, FPS kohtasi RoKin kahdesti ja vantaalaiset vierailivat Iisalmessa ja Kajaanissa. KOOVEE saalisti kotonaan pisteen KeuPalta, mutta taipui perjantain vierasottelussa Hermekselle.

      Samaan aikaan takaa tulevat KeuPa ja Hokki lihottivat pistepussiaan viikon otteluissa, joten tilanne pudotuspeli- ja karsintarajojen tuntumassa kävi entistäkin kutkuttavammaksi. K-Vantaa, KOOVEE ja KeuPa ovat tasapisteissä sijoilla 9–11 ja Hokkikin vaanii ainoastaan kahden pisteen päässä.

      Viikon yllättäjät

      Viikon yllättäjä oli kaksi voittoa ja neljä sarjapistettä saalistanut KeuPa. Joukkue haki arvokkaan vierasvoiton Hakametsästä ja onnistui kaatamaan voittomaalikilpailussa sarjakolmosena olevan Hermeksen.

      Pelaajista yllätyksenä voidaan pitää Hermeksen Santeri Sulkun hattutemppua KOOVEEn verkkoon perjantain ottelussa. Ennen täysosumailtaa 19-vuotias hyökkääjä oli kirjauttanut kauden ja uransa kahdeksassa Mestis-ottelussa tehot 1+0.

      Viikon erikoisuus

      Viikon erikoisin tilanne nähtiin perjantaina Iisalmessa IPK:n ja K-Vantaan kohdatessa. IPK pääsi toisen erän puolivälin lähestyessä ylivoimalle, josta muodostuikin melkoinen sirkus. Ensin vantaalaisten Olli Maansaari onnistui viemään vieraat kahden maalin johtoon alivoimalla, ja samassa ajassa Olli Taimi korvasi Paavo Kohosen IPK-maalilla.

      40 sekuntia myöhemmin Kasper Lundell vei vantaalaiset jo 5–2-johtoon, jälleen alivoimalla. Tämän osuman jälkeen Kohonen palasi tolppien väliin. Tilanteet eivät kuitenkaan jääneet vielä tähänkään, kun IPK:n Pekka Suhonen onnistui kavennusmaalin tekemisessä vielä saman ylivoiman aikana.

      IPK kiri lopulta vauhdikkaassa ottelussa 6–5-voittoon vahvan kolmannen erän ansiosta.

      Alkavan viikon nostot

      Keskiviikkona Tikkurilassa pelataan mielenkiintoinen ottelu, kun tasapisteissä sarjataulukossa majailevat K-Vantaa ja KOOVEE iskevät yhteen. Seuraavana päivänä KOOVEE isännöi puolestaan iskuetäisyydellä taulukossa vaanivaa Hokkia.

      Viikon kohokohta lienee kuitenkin launtai-iltana Keravalla nähtävä kärkikamppailu, jossa sarjanelonen Jokerit ja sarjakärki IPK iskevät yhteen.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Kajaanissa-Selänteiden-ilta-sarjan-häntäpää-tiivistyi/254181

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      FPS pelaa Joulukuu!

      FPS - IPK Perjantai 1.12.2023 klo 18:30

      FPS - JoKP Perjantai 8.12.2023 klo 18:30

      KeuPa HT - FPS Lauantai 9.12.2023 klo 17:00

      FPS - Hokki Perjantai 15.12.2023 klo 18:30

      FPS - Jokerit Lauantai 16.12.2023 klo 17:00

      FPS - TUTO Hockey Torstai 28.12.2023 klo 18:30

      Jokerit - FPS Lauantai 30.12.2023 klo 17:00

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Imatralla juhlallisuuksia, Kiekko-Espoo sai juonesta kiinni ja FPS:n ahdinko kasvoi

      IPK jatkoi Mestis-viikolla vakuuttavia otteita, ja sarjan viimeisenä olevan FPS:n tilanne synkkeni entisestään. Viikolla nähtiin myös juhlallisuuksia sekä nuoren ensikertalaisen onnistuminen.

      Marraskuu vaihtui joulukuuksi Mestis-viikolla vauhdikkaasti ja arvokkaasti. Ketterän kasvatin Jarno Lippojoen numero jäädytettiin Imatran jäähallissa lauantaina Ketterä–RoKi-ottelun yhteydessä. Paikalle saapuneet 605 katsojaa näkivät maali-iloittelun, kun kotijoukkue pöllytti vieraitaan lukemin 8−3. Perjantaina rovaniemeläiset olivat tosin onnistuneet kaatamaan viikonlopun isäntänsä lukemin 5−3.

      Sarjaa johtava IPK jatkoi vakuuttavia otteitaan. Etelän kiertueelta tuli täydet kuusi pistettä, kun sekä FPS että Jokerit kaatuivat viikonloppuna. Iisalmelaisten etumatka toisena olevaan Ketterään kasvoi samalla jo 13 pisteeseen.

      Sarjan pohjakerroksessa FPS:n tilanne synkkeni entisestään kahdella tappiolla. Keskikastissa sen sijaan käydään erittäin tiukkaa kamppailua, sillä kolmannen ja kahdeksannen sijan välillä on vain neljä pistettä.

      Viikon onnistujat

      Kiekko-Espoon viikonlopun kiertue onnistui täydellisesti, kun sekä Hermes että KeuPa HT kaatuivat selvin lukemin. Espoolaisten pelaajista on nostettava esiin Erno Hopponen, joka teki ensimmäistä kertaa 241 Mestis-ottelua kestäneellä urallaan kaksi maalia yhdessä ottelussa. Nämä maalit syntyivät lauantain ottelussa KeuPa HT:ta vastaan.

      Vaikka FPS kyntää syvällä, forssalaisten kokenut hyökkääjä Janne Laakkonen tarjoaa peliesityksillään mahdollisuuden pisteisiin. K-Vantaata vastaan mies onnistui tekemään tehot 1+1, ja koko kauden tehot ovat nyt 14 ottelun aikana kerätyt 4+10.

      Viikon pettymykset

      Ketterän yleisömäärät on jälleen nostettava pettymykseksi. Imatralaiset pelaavat loistavaa jääkiekkoa, mutta kaupunkilaiset eivät meinaa löytää hallille. 605 katsojaa lauantain ottelussa oli aivan liian vähän ottaen huomioon Lippojoen juhlallisuudet sekä siihen liittyneen ennakkohypetyksen. Imatralla on iso pohdinnan paikka, että miten yleisömääriä saataisiin nostettua.

      FPS kyntää syvällä, ja joukkueella on erittäin vaikeaa tällä hetkellä. FPS hävisi selvästi viikon kaikki ottelunsa, ja tappioputki on jo seitsemän ottelun mittainen.

      Viikon yllättäjä

      Hokin 19-vuotias puolustaja Tuomas Kähkönen debytoi torstaina KOOVEEta vastaan. Kajaanilaisseuran oma kasvatti pelasi varmaa puolustuspeliä ja kirjautti heti ensimmäisessä ottelussaan tehot 0+2.

      Viikon erikoisuus

      Jokerit−IPK-ottelun toinen maali syntyi erikoisesti. Isäntien maalivahti Henri Risikko menetti kypäränsä kiekkoa torjuessaan. Hän onnistui osumaan itseään räpylällä päähän, minkä seurauksena kypärä putosi. IPK laittoi paluukiekon maalin ja videotarkistuksen jälkeen tuomarit hyväksyivät maalin.

      Alkavan viikon nostot

      Kiekko-Vantaa ja KeuPa HT käynnistävät Mestis-viikon tiistaina. Ottelu on klassinen kuuden pisteen ottelu, koska vantaalaiset ovat kymmenentenä pisteen edellä keuruulaisia.

      Jokerit täyttää tällä kertaa katsomoita Etelä-Karjalassa, kun helsinkiläiset kohtaavat Ketterän Lappeenrannan Kisapuistossa. Imatralaisseuran toimitusjohtaja Carlo Grünn on luvannut hiihtää Imatralta Lappeenrantaan, mikäli halli myydään ennakkoon loppuun.

      Tulevana viikonloppuna nähdään myös Rovaniemellä tiukkaa vääntöä, kun sarjan keskikastissa peräkkäin majailevat RoKi ja TUTO kohtaavat peräkkäisinä päivinä.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Imatralla-juhlallisuuksia-Kiekko-Espoo-sai-juonesta-kiinni-ja-FPSn-ahdinko-kasvoi/254300

      Mestiksen mestari Atro Leppänen Leijoniin

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/12/04/mestiksen-mestari-atro-leppanen-leijoniin

    • Anonyymi

      Yleisöennätys lähellä ensi viikon FPS-Jokerit-pelissä – "Lippuja saattaa tulla vielä myyntiin jokerifaneilta"

      FPS arvioi Jokerit-pelin katsojamäärän asettuvan 2400–2500 tuntumaan.

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6397659

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Forssanpalloseura Hyvää itsenäisyyspäivää🇫🇮
      Toivottaa koko Palloseuran väki💙🤍

      https://www.instagram.com/p/C0g9ybCtXqI/

      KAHDEN OTTELUN VIIKONVAIHDE; NIKUN SOPIMUS PURETTU

      https://forssanpalloseura.fi/kahden-ottelun-viikonvaihde/

      Kiekko-Vantaalle täysi pistepotti Hakametsästä - Santeri Hartikainen nousi pistepörssin kärkeen

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/12/07/kiekko-vantaalle-taysi-pistepotti-hakametsasta-santeri-hartikainen-nousi-pisteporssin-karkeen

      Kiekko-Pojat pelaa helmikuun Jokerit-ottelun Savonlinnassa

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/12/07/kiekko-pojat-pelaa-helmikuun-jokerit-ottelun-savonlinnassa

    • Anonyymi

      Miten ovat voinneet velkaantua?

    • Anonyymi

      https://www.forssanlehti.fi/paakirjoitus-mielipide/6406352

      Jakaako Forssa yritystukea vai edistääkö liikuntaa? voivatko kaupungille velkaa olevat yritykset saada samoin velkojaan anteeksi?


      FPS Hockey Oy on osakeyhtiö, yritys, joka harjoittaa liiketoimintaa pelaamalla jääkiekkoa Mestiksessä. Liiketoiminnan kannattavuudesta on vastuussa FPS Hockey Oy:n hallitus – ei Forssan kaupunginhallitus.

      Forssan Lehti uutisoi verkkolehdessä (6.12.): ”Forssan kaupunki osallistuu Forssan Palloseura ry:n ja FPS Hockey oy:n talousongelmien selättämiseen yrittäjäryhmän esityksestä”. Kaupunginhallitus päätti yksimielisesti alaskirjata 69 971€:n saatavat FPS:ltä ja FPS Hockey Oy:ltä, eli antaa velat anteeksi. Tämä on mielestäni suoraa yritystukea osakeyhtiölle eikä kuulu kaupungin toimivaltaan.

      On ikävää, että FPS on ajautunut taloudellisiin vaikeuksiin ja toivon, että seuran tueksi asettunut yrittäjäryhmä onnistuu aikeissaan pelastaa seura. On vain kyseenalaista, että kaupunkia vaaditaan osallistumaan operaatioon lähes 70 000€:lla. Tämän jälkeen voidaan kysyä, että voivatko kaupungille velkaa olevat yritykset saada samoin velkojaan anteeksi?

      Uskoisin, että FPS:llä ja Forssan kaupungilla on jonkinlainen voimassa oleva yhteistyösopimus, jolle on määritelty sisältö ja rahallinen arvo, jonka kaupunki maksaa FPS Hockey Oy:lle saamastaan hyödystä. Sopimuksessa lienee määritelty myös sanktiot sen varalle, että jompikumpi sopijapuoli ei noudata sopimusta. Tämä olisi aivan normaalia liiketoimintaa. Olisiko tilintarkastajalla ja tarkastuslautakunnalla syytä tutkia asiaa?

      FPS nousi kaudeksi 2020–2021 Mestikseen, kun seuran lisenssi hyväksyttiin, Jääkiekkoliiton edellytyksellä, että FPS Hockey vastaa edeltäjänsä Forssan Palloseuran 44 635 euron velasta, ja lisäksi edellytyksenä oli, että peleissä on käytössä joustokaukalo, jonka kaupunki hankki 120 000 eurolla. Nyt kaupunki on antamassa anteeksi vanhan velan. Näin kaupungin osuus Mestis-lisenssistä on lähes 165 000 €.

      Vaatimuksessa kaupungille pyyntöä perustellaan mm. ”FPS tuo kaupungille näkyvyyttä ja mahdollistaa FoPS juniorit ry:n junioreille pelaajapolun.” Aikoinaan FL:n palstoilla käytiin keskustelua joustokaukalosta ja Mestis-lisenssistä, tuolloin kolumnisti Kononen kyseli (21.4.2020) paikallisten pelaajien määrää FPS:n joukkueessa, vastaukseksi hän sai Forssan Palloseura Ry:n hallitukselta (FL 6.5.2020): ”Forssan Palloseurassa pelasi edellisellä kaudella yli 35% Forssan seudulta tulevia pelaajia, luku on huomattava verrattaessa lajin muihin seuroihin.” Tänään taitaa prosentti olla alle 10.

      Pelaajapolku on keskeinen asia mietittäessä jääkiekkoa tällä seudulla. Ikäluokat pienevät jatkuvasti. Tämä vaikeuttaa joukkueiden kokoamista ja aiheuttaa lähes ylitsepääsemättömiä ongelmia, miten sovitetaan eri tasoisten pelaajien valmennus ja pelaaminen. Nyt lahjakkaimmat juniorit lähtevät jo varhain isompiin seuroihin kehittymään. Miten polku junioreista Mestikseen toteutetaan? Nyt täällä pelaaville U-20-junioreille loikka Mestikseen on liian suuri. Olisiko Suomi-sarja kuitenkin oikea taso?

      Kaipaisin vastauksia ainakin seuraaviin kysymyksiin:

      Onko velkojen mitätöinti yritystukea?

      Monesko pelastuspaketti tämä jo on?

      Miten kaupunki on turvannut saatavansa kun FPS ry:n toiminta siirrettiin FPS Hockey Oy:lle?

      Minne on kadonnut Forssalaisen Jääkiekkoilun Tuki ry?

      Miten pelaajapolku on edistynyt Mestis-vuosina?

      • Anonyymi

        Onko Forssan kaupungin liikevaihto 150 miljoonaa euroa vuodessa?.


    • Anonyymi

      ei latin latia tälle konkurssi kypsälle seuralle, vuoden päästä taas sama juttu.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      HALLINTA EI RIITÄ, MAALIT RATKAISEE JA NIITÄ KEUPA TEKI ENEMMÄN.

      https://forssanpalloseura.fi/hallinta-ei-riita-maalit-ratkaisee-ja-niita-keupa-teki-enemman/

      Eemil Vinni torjui ensimmäisen nollapelin Mestiksessä - Hermes voittoon sarjakärjen vieraana

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/12/09/eemil-vinni-torjui-ensimmaisen-nollapelin-mestiksessa-hermes-voittoon-sarjakarjen-vieraana

      "Meille tuli taas liikaa henkilökohtaisia virheitä" – FPS:lle tukala tappio Keuruulla

      https://www.forssanlehti.fi/paikalliset/6409863

    • Anonyymi

      TIEDOTE 11.12 KOSKIEN VALMENNUSTA

      https://forssanpalloseura.fi/tiedote-11-12-koskien-valmennusta/

      Synkkään tappioputkeen ajautunut FPS vaihtaa valmentajaa − takavuosien Ässät-legenda väliaikaiseksi paikkaajaksi

      Mestiksen hännille juuttunut FPS on purkanut päävalmentaja Christer Nylundin sopimuksen.

      Christer Nylund ja FPS päätyivät purkamaan maanantaina keskinäisen valmentajasopimuksensa. Kuluvaksi kaudeksi forssalaismiehistön peräsimeen Norjasta saapuneen 42-vuotiaan Nylundin pesti oli hänelle ensimmäinen urallaan Mestiksessä.

      Forssalaisten alkukausi Mestiksessä on ollut synkkä, sillä joukkue on 23 ottelun jälkeen sarjassa viimeisenä 14 pisteellään. Eroa toiseksi viimeisenä olevaan Hokkiin on kymmenen pistettä. Forssalaisryhmä on tällä hetkellä yhdeksän ottelun tappioputkessa ja viimeisistä 12 ottelustaan se on voittanut ainoastaan yhden.

      FPS alkaa kartoittamaan uutta päävalmentajaa. Väliaikaisesti joukkueen valmennuksesta vastaa joukkueen urheilupuolen asiantuntijana toiminut Rauli Raitanen. Muu valmennusryhmä, apuvalmentajat Harri Kohvakka ja Antti Meriläinen jatkavat rooleissaan.

      Pelaajaurallaan yli 400 liigaottelua pääosin Ässien riveissä pelannut ja maajoukkuepaidassakin esiintynyt Raitanen on toiminut aiemmin päävalmentajatehtävissä Ässien U16-joukkueessa sekä Suomi-sarjassa ja II divisioonassa.

      https://www.jatkoaika.com/Uutiset/Synkkään-tappioputkeen-ajautunut-FPS-vaihtaa-valmentajaa-−-takavuosien-Ässät-legenda-väliaikaiseksi-paikkaajaksi/254540

      KeuPa HT:n Leo Ring on Mestiksen viikon pelaaja

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/12/11/keupa-htn-leo-ring-on-mestiksen-viikon-pelaaja

      Christer Nylund irtisanoutunut FPS:n päävalmentajan tehtävistä – "On vaikeaa tehdä työtä, kun ei ole riittävästi työkaluja"

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6412155

      FPS:n puheenjohtaja: Päävalmentajan lähtö oli yhteinen päätös, eikä tullut seurajohdolle yllätyksenä

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6412911

      Sijoittajaryhmä etenee FPS:n pelastustalkoissa, vaikka urheilullinen menestys on kyykännyt – "Asia on kehittynyt positiivisesti"

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6412895

    • Anonyymi

      rotat jättää uppoavan laivan.

    • Anonyymi

      Forssan kaupungin pitäisi enemmän tukea Fopsia. Kaupungin näkyvin urheiluseura kyseessä kuitenkin.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä .


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Onko Anssi tai Asko Rantanen FPS uusi päävalmentaja?.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Nyt kaupunki kustantamaan vapaalippuja Jokeri-peliin.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestiksen jumbojoukkueen haasteet jatkuvat – FPS menettää mittavan liigauran pelanneen Janne Laakkosen ulkomaille

      FPS on käynyt läpi vaikeita aikoja ja tehohyökkääjän poistuminen ei ainakaan helpota joukkueen tilannetta.

      Mestiksen viimeiseksi ajautuneen FPS:n ovi on käynyt viime aikoina tiuhaan tahtiin. Viime viikolla FPS ilmoitti purkaneensa puolustaja Tomi Nikun sopimuksen yhteisymmärryksessä pelaajan kanssa. Nikulle ei seuran tiedotteen mukaan löytynyt sopivaa roolia joukkueen kokoonpanosta.

      Kuluvan viikon maanantaina seura tiedotti, että myös päävalmentaja Christer Nylundin sopimus on purettu yhdessä valmentajan kanssa.

      Tänään FPS tiedotti jälleen yhdestä muutoksesta, kun joukkueen tehokkaimpiin hyökkääjiin kuulunut Janne Laakkonen käytti sopimuksessaan olleen siirto-option ja siirtyy pelaamaan ulkomaille. Kokenut Laakkonen on ollut tärkeä osa FPS:n hyökkäystä tehden 16 ottelussa 17 pistettä.

      Laakkonen on pelannut pitkällä urallaan useita menestyksekkäitä kausia Liigassa ja myös useammassa eri sarjassa ulkomailla. Vaikeaan tilanteeseen Mestiksessä ajautunut FPS olisi varmasti tarvinnut kokeneen pelaajan tehoja ja johtajuutta, kun se yrittää nousta sarjan viimeiseltä sijalta.

      FPS:n täytyy onnistua kääntämään joukkueen kurssi voitolliseksi pian, muuten keväällä on edessä karsintasarja ja mahdollinen putoaminen Suomi-sarjaan. Seura on jo ilmoittanut kartoittavansa uutta päävalmentajaehdokasta.

      https://www.jatkoaika.com/Uutiset/Mestiksen-jumbojoukkueen-haasteet-jatkuvat-–-FPS-menettää-mittavan-liigauran-pelanneen-Janne-Laakkosen-ulkomaille/254575

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      INFO LAUANTAIN JOKERIT OTTELUUN

      FPS vs JOKERIT ALKAA klo 17:00 , hallin ovet avataan klo 15:30. Saavu ajoissa paikalle. Liput oikeuttavat sisäänpääsyyn, ei istumapaikkaan joten ajoissa saapuvilla on parempi mahdollisuus saada istumapaikka!

      PALVELUT HALLILLA

      Kioskit palvelevat molemmilla puolilla hallia. Lisäksi on lisätty myyntipisteitä.

      Hallin ulkopuolella kaupungin puolella on makkaraa ja muuta ruokaa myynnissä.

      Kukko Pub toimii laajennettuna!

      Palloseuran FANITUOTTEILLE on oma myyntipiste.

      Hallin omat WC:t sijaitsevat A eli parkkipaikan puolella , hallin takana (siis B-puolella) on bajamajoja käytettävissä.

      https://forssanpalloseura.fi/info-lauantain-jokerit-otteluun/

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      HIFK:n lainaama Santeri Hartikainen reppureissasi pitkin Yhdysvaltojen itärannikkoa, lopulta käteen jäi tutkinto ja paljon hienoja muistoja

      K-Vantaassa tehoillut Santeri Hartikainen on päässyt näyttämään taitojaan myös Liigassa. Hän palasi täksi kaudeksi Suomeen Yhdysvalloista, jossa hän vietti kahdeksan vuotta jääkiekon ja opiskelun parissa.

      HIFK:n useiden hyökkäyspään poissaolojen vuoksi Helsingin jäähallissa nähtiin keskiviikkoiltana kentällinen, jossa liigakokemusta oli vain kourallisen verran. Nelosketjussa pirteästi esiintynyt helsinkiläisseuran oma kasvatti Santeri Hartikainen näki Sportille hävityssä ottelussa myös positiivista.

      − Tiukka peli oli. Aloitettiin vähän hitaasti, mutta parannettiin loppua kohti. Kaveri oli parempi maalin edessä ja siihen se ratkesi, kertasi Hartikainen.

      Helsinkiläinen pelasi lainasopimuksella K-Vantaasta. Ottelu oli 24-vuotiaalle hyökkääjälle hänen liigauransa neljäs.

      Sportin 3−1-voittoon päättyneen ottelun tunnelataus pysyi hyvin alhaalla kaksi ensimmäistä erää. Päätöserässä kuitenkin alkoi tapahtumaan ja Helsingin jäähallin yleisö heräsi myös talviuniltaan. Hartikainen oli tästä mielissään.

      − (Leevi) Teissalan mylly lopussa sytytti koko hallin. Sen kun näki penkiltä, niin tunnelma oli käsin kosketeltava, Hartikainen mehusteli.

      Vaasalaiset tekivät viimeisen maalin tyhjiin pari sekuntia ennen loppua. Hartikainen pääsi vielä kerran kentälle ja poikkeuksellisesti aloittamaan. Hän pelasi laitahyökkääjänä koko ottelun.

      − Miro (Väänänen) sanoi minulle, että käy ottamassa siitä yksi aloitusvoitto itsellesi, Hartikainen kertoi.

      Sekoitus Pohjois-Amerikkaa ja Eurooppaa
      Sportia vastaan Hartikaisen vierellä oli keskushyökkääjänä tuttu pelaaja. 19-vuotias Kasper Lundell pelaa hänen kanssaan K-Vantaassa. Siellä he pelaavat molemmat pääsääntöisesti senttereinä, joten he ovat harvoin samaan aikaan kentällä. Ketjutoverit keräsivät positiivista palautetta Hartikaiselta.

      − Oli raikas jalka kaikilla. Rasmus Toivainen veti myös hyvin tänään, siinä oli kiva pelata.

      Helsingissä syntynyt Hartikainen lähti jo lukioikäisenä Yhdysvaltoihin pelaamaan ja opiskelemaan. Hän vietti rapakon takana kahdeksan vuotta ennen paluuta Suomeen ja K-Vantaaseen täksi kaudeksi.

      − Pystyn pelaamaan keskellä ja laidassa. Pelityyliltäni olen sekoitus pohjoisamerikkalaista ja eurooppalaista kiekkoa. Olen koittanut saada molemmista tyyleistä parhaat puolet itselleni käyttöön. Pidän kiekolla pelaamisesta ja olen vastuullinen myös puolustussuuntaan, hän kertoi itsestään pelaajana.

      − Liigavauhti tuntuu hyvältä. Nämä ovat todella hienoja kokemuksia, joista saan oppia mukaan. Näistä kokemuksista ammennan asioita käytäntöön.

      K-Vantaassa hyökkääjällä on kulkenut hyvin. Hartikainen on tehnyt 23 ottelussa tehot 12+19 ja hän on Mestiksen pistepörssin kolmannella sijalla. Joukkueen menestys on hyökkääjälle kuitenkin päätavoite.

      − Mestiksessä olen onnistunut ihan hyvin. Jos joukkueena menisi hienosti, niin olisi helpompi hengittää. Tämä on vähän kaksipiippuinen juttu, mieluummin otan joukkueen menestyksen kuin omat tehopisteet.

      Hyvät muistot Yhdysvalloista
      Hartikaisella on pelkästään positiivisia kokemuksia Yhdysvaltojen vuosilta. Hän kertoi, että hän sai sieltä paljon mukaan itselleen. Yliopistotutkinto on yksi konkreettinen käteen jäänyt asia.

      − Näin siellä montaa eri kulttuuria. Asuin monissa eri kaupungeissa, pääsääntöisesti itärannikon alueella. Siellä kasvaa paljon ihmisenä. Sain paljon kavereita ja tietysti opin pohjoisamerikkalaisesta jääkiekosta paljon. Se on tietysti erilaista eurooppalaiseen kiekkoon verrattuna.

      Kokemusta kertyi lopulta viidestä eri sarjasta, joista eniten tehopisteitä syntyi lukioikäisenä USHS-Pre-liigassa ja NAHL:ssa ennen Yhdysvaltojen yliopistosarjaan NCAA:han siirtymistä. Hartikainen rohkaisee myös muita vastaavanlaiseen urapolkuun.

      − Suosittelen ehdottomasti sinne lähtemistä, jos on yhtään halukkuutta. Kannattaa olla rohkea, haastaa itseään ja lähteä kokeilemaan.

      Kahdeksan vuotta ulkomailla on pitkä aika, eikä nuori mies säästynyt takaiskuiltakaan. Nyt niitä voi muistella jo hymyssä suin.

      − Minulla oli vähän huonoa tuuria siellä. Olin ensin kaksi vuotta Pittsburghissa ja sitten tuli korona. Sen jälkeen loppui rahoitus kesken ja minun opiskelijaohjelma lopetettiin. Jouduin sen vuoksi vaihtamaan koulua.

      Koulunvaihdoksen jälkeen Hartikainen siirtyi Massachusettsiin Springfieldin kaupunkiin. Hän loukkaantui siellä ja pelit sekä opiskelut loppuivat siellä siihen.

      − Sen jälkeen etsittiin uutta paikkaa. Päädyin sitten Long Islandille, josta sain lopulta paperit ulos. Vähän se meni reppureissaamiseksi, mutta kyllä siitä jäi silti ihan hyvä kokemus.

      Hartikainen on nyt kauppatieteiden kandidaatti ja hän on pyöritellyt mielessään myös opiskelujen jatkamista.

      − Toisaalta olen pitänyt opiskeluista vain yhden välivuoden, kun hyppäsin Yhdysvalloissa suoraan lukiosta yliopistoon.

      Jääkiekon pelaaminen ammatikseen on kuitenkin tavoitteena Hartikaiselle.

      https://www.jatkoaika.com

    • Anonyymi

      Huippupeli Fopsilta tänään.

    • Anonyymi

      Upeasti porukkaa hallilla melkein 2500 silmäparia!.

    • Anonyymi

      JOKERIT RATKAISI OTTELUN JO AVAUSERÄSSÄ.

      https://forssanpalloseura.fi/jokerit-ratkaisi-ottelun-jo-avauserassa/

      Jokerit takoi 12 ja Kiekko-Vantaa yhdeksän maalia lauantain kierroksella

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/12/16/jokerit-takoi-12-ja-kiekko-vantaa-yhdeksan-maalia-lauantain-kierroksella

      Jokerit saapui fanilaumoineen Forssaan. FPS:n ja Jokerien välissä ottelussa rikottiin Forssan nykymuotoisen jäähallin ennätys.

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6425879

      FPS koki ennätystappion ennätysyleisön edessä – "Itse pelistä ei löydy muuta kuin selityksiä"

      https://www.forssanlehti.fi/urheilu/6425910

    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Jokereille kauden suurin voitto, sarjakärki IPK:lla nihkeämpää

      Kiekko-Vantaata ja Jokereita lukuun ottamatta Mestis-joukkueet ovat vetäytyneet joulutauolle. Kuluneella viikolla nähtiin rovaniemeläisten rankka reissu ja Jokerien murskavoitto.

      Viimeinen täysi peliviikko tarjosi 15 ottelua. Niiden ulkopuolelta tärkeimmäksi uutiseksi nousi FPS:n valmentajanvaihto, kun Christer Nylund jätti tehtävänsä ja päävastuuseen nousi Rauli Raitanen. Forssasta poistui myös kokenut hyökkääjä Janne Laakkonen, joka oli kirjauttanut sarjajumbon riveissä 16 ottelussa 17 tehopistettä.

      Raitasen johdolla FPS voittikin ensimmäisen ottelunsa, kun Hokki kaatui maalein 4−1. Seuraavana päivänä koitti kuitenkin paluu arkeen, kun Jokerit löi forssalaiset maalein 12−2. Kyseessä oli ensimmäinen kerta tällä kaudella, kun mikään joukkue onnistui lyömään taululle kaksinumeroiset maalilukemat. Viime kauden suurinta voittoa ei kuitenkaan lyöty, sillä tuolloin KeuPa HT nöyryytti Hokkia maalein 12−1.

      Jokerien riveistä voi nostaa esiin myös nimekkäimmän ennen kauden alkua tehdyn hankinnan Otto Karvisen, joka avasi pistetilinsä tämän kauden Mestiksessä kuluneella viikolla tehtyään RoKia vastaan tehot 1+1. Forssassa Karvinen syötti yhden osuman.

      Torstain ottelussa RoKia vastaan Jokerit juhlisti vuoden 1994 Suomen mestareita, joita oli paikalla iso joukko.

      RoKi nähtiin kaukalossa kolmena päivänä peräkkäin. Ensimmäiset kaksi ottelua sujuivat hienosti ja joukkue kaatoi sekä Jokerit että Kiekko-Espoon. Viimeisessä ottelussa Kiekko-Vantaata vastaan puhti oli kenties poissa, ja tuloksena oli tappio lohipaitojen vietyä ottelun maalein 9−4.

      Viikon onnistuja

      Suurin onnistuja oli TUTO Hockey, joka nappasi täydet kuusi pistettä. Voitetut vastustajat olivat lähes sarjataulukon ääripäästä, sillä tappion Turussa kokivat niin sarjakärki IPK kuin viimeistä edellisenä oleva Hokki.

      Jokerien murskavoitossa Forssassa kolme pelaajaa kirjautti viisi tehopistettä. Näistä Oskari Kalajanniska oli viikon ainoa hattutempun tehnyt pelaaja, sillä hän kirjautti ottelussa tehot 3+2.

      Viikon pettymys

      IPK hävisi viikon molemmat ottelunsa. Torstain ottelu Turussa kulminoitui Luukas Kallioisen viisiminuuttiseen, jonka aikana TUTO iski kolme ylivoimamaalia. KOOVEEn vieraana iisalmelaisten pistepussi karttui yhdellä voittomaalikilpailussa tulleen tappion myötä.

      Ainoana joukkueena pisteittä jäi Hokki, joka kärsi tappiot valmentajaa vaihtaneelle FPS:lle sekä TUTOlle.

      Viikon yllättäjä

      KOOVEEn Sever Bilgili ei ole tottunut juhlimaan maaleilla. Viimevuotinen Tapparan U20-joukkueen mestarikapteeni ei tehnyt junioriurallaan kertaakaan yhtä maalia enempää kaudessa, mutta tällä viikolla hän onnistui kahdesti maalinteossa IPK:ta vastaan. Jälkimmäinen osuma vei ottelun jatkoajalle 55 sekuntia ennen kolmannen erän päättymistä.

      Kiekko-Vantaan Markku Kitunen kirjautti neljä syöttöpistettä viikon aikana. Koko kaudella tehot ovat 1+6, joten yli puolet tehoista syntyivät siis tällä viikolla.

      Viikon erikoisuudet

      JoKP:n ja KeuPa HT:n ottelussa kotijoukkueen Elias Koponen sai viisiminuuttisen sekä pelirangaistuksen ja vierailijoiden Joni Kuoppala kaksiminuuttisen samassa ajassa. Koska peliaikaa oli jäljellä alle viisi minuuttia, KeuPa HT sai nykysääntöjen mukaisesti suoraan kolmen minuutin ylivoiman, jonka aikana se onnistui kertaalleen. Lopulta Miska Hattunen sinetöi alivoimalla tyhjään maaliin Kiekko-Poikien voiton.

      Kiekko-Espoon Morten Jürgensille puolestaan tuomittiin samassa ajassa 2+2-minuuttinen korkeasta mailasta sekä viisiminuuttinen ja pelirangaistus laitataklauksesta. RoKin saatua tilanteessa yhden kakkosen vierailijalle tuomittiin seitsemän minuuttia ylivoimaa, jota se ei onnistunut hyödyntämään. Välissä pelattiin kaksi minuuttia tasavajaalla yhden RoKi-rangaistuksen myötä.

      FPS iski perjantain ottelussa kaksi maalia seitsemässä sekunnissa. Ensin osui Miro Lehtimäki, ja perään Joel Ratkovic Berndtsson.

      Launtain otteluissa nähtiin useita kokeneita Liiga-tuomareita viheltämässä. Turussa toisena päätuomarina oli Antti Boman, Espoossa Mikko Kaukokari ja Forssassa Aleksi Rantala.

      Tulevien viikkojen mielenkiintoisimmat ottelut

      Ensi viikolla pelataan vain yksi ottelu, kun Kiekko-Vantaa pääsee viimeistä edellisenä joukkueena isännöimään Jokereita. Kevätkaudella molemmat kotiottelunsa Jokereita vastaan pelaa vain JoKP, ja molemmat niistä erikoisjärjestelyillä, sillä ensimmäinen otteluista pelataan ulkojäällä ja toinen Savonlinnassa.

      Joulun ja uudenvuoden välissä Mestis pelaa jo tutuksi tulleeseen tapaan revanssiviikon. Viisi paria joukkueita mittelevät paremmuudesta kahteen otteeseen. FPS, TUTO Hockey ja Jokerit pelaavat ottelunsa ristiin.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Jokereille-kauden-suurin-voitto-sarjakärki-IPKlla-nihkeämpää/254614

    • Anonyymi

      ASKO RANTANEN PALAA PALLOSEURAN PÄÄVALMENTAJAKSI

      https://forssanpalloseura.fi/asko-rantanen-palaa-palloseuran-paavalmentajaksi/

      Pääsy kielletty: Kokkolan Hermes

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/12/20/paasy-kielletty-kokkolan-hermes

      Loppuunmyyty Kiekko-Vantaa - Jokerit ottelu päättyi vierasvoittoon

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/12/19/loppuunmyyty-kiekko-vantaa-jokerit-ottelu-paattyi-vierasvoittoon

      Jokereiden Jere Vertanen on Mestiksen viikon pelaaja

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/12/18/jokereiden-jere-vertanen-on-mestiksen-viikon-pelaaja

    • Anonyymi

      Kiekko-Espoolle on myönnetty liigalisenssi kaudelle 2024−25, TUTOn hakemus ei mennyt läpi

      Liigan ylimääräinen yhtiökokous on myöntänyt Kiekko-Espoolle ehdollisen liigalisenssin. Myös kaikki nykyiset liigaseurat ovat saaneet lisenssin. TUTO jäi ilman liigalisenssiä.

      Liiga tiedotti, että se on päättänyt 19. joulukuuta ylimääräisessä yhtiökokouksessaan myöntää Kiekko-Espoolle ehdollisen liigalisenssin kaudelle 2024−25. TUTOlle ei myönnetty liigalisenssiä.

      − Lisenssikomitean puolto Kiekko-Espoolle oli selvä, ja osakkaiden kanta asiaan muodostui sitä kautta aika selkeästi, sanoo Liigan hallituksen puheenjohtaja Heikki Hiltunen.

      Yksimielisen päätöksen taustalla on espoolaisorganisaation tekemä systemaattinen kehitystyö toiminnassaan.

      Kiekko-Espoo on selvästi kehittänyt systemaattisesti toimintaansa pitkällä aikavälillä pystyäkseen tulevaisuudessa pelaamaan Liigassa. Lisenssihakemus oli erittäin ammattimaisesti laadittu ja hakemus täytti kaikki lisenssikriteerit, Liigan lisenssikomitean puheenjohtaja Jaakko Luumi sanoo.

      Ehdollinen lisenssi on Liigan ulkopuolelta tulevissa hakemuksissa tavanomainen käytäntö. Ehdollisuudessa on kyse lisenssikomitean esityksen pohjalta tehtävistä varmistuksista liittyen kyseessä olevaan hakemukseen. Vastaavat lisäselvitykset koskevat myös nykyisiä liigaseuroja.

      Edessä on myös yhtiökokouksen päätös suunnatusta osakeannista, jonka myötä Kiekko-Espoo voi merkitä Liiga-osakkeen. Liigan yhtiökokous päättää osakeannin ehdoista.

      TUTO sen sijaan ei saanut lisenssikomitealta liigalisenssiä. Komitea ei päätynyt puoltamaan turkulaisten hakemusta, vaikka TUTO toimitti pyydetyt lisäselvitykset.

      − TUTO teki paljon töitä hakemuksensa eteen, ja uskon, että prosessin seurauksena heillä on nyt hyvä tiekartta siihen, mitä Liigassa pelaaminen vaatii. Valitettavasti seuran taloudellinen tilanne ei kuitenkaan vielä tällä hetkellä ollut Liigan lisenssikriteerien mukainen, ja tästä syystä komitealla ei ollut muuta vaihtoehtoa kuin hylätä hakemus, Luumi toteaa.

      Myös jokainen nykyinen liigaseura joutuu hakemaan liigalisenssiä aina vuodeksi kerrallaan. Liigan lisenssikomitea on myöntänyt jokaiselle 15 joukkueelle lisenssin kaudelle 2024−25.

      https://www.jatkoaika.com/Uutiset/Kiekko-Espoolle-on-myönnetty-liigalisenssi-kaudelle-2024−25-TUTOn-hakemus-ei-mennyt-läpi/254650

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      FPS ja Hokki pyrkivät karsinnoilta karkuun, keskikastissa pienet marginaalit

      Mestiksen häntäpää on jakautunut ennen joulutaukoa hieman: FPS on selkeä jumbo ja myös Hokki on hieman jäänyt muista, mutta muut seurat ovat tiukasti muutaman pisteen sisällä toisistaan. Kausi on kuitenkin osoittanut, että pohjilta on mahdollista nousta nopeastikin, ja vastaavasti pelillinen notkahdus syö pian sarjasijoituksia.

      Jatkoaika käy joulutauon kunniaksi läpi Mestiksen alkukautta sarjataulukon pohjalta yksi joukkue kerrallaan. Ensimmäisessä osassa ovat käsittelyssä sijojen 9.–13. joukkueet, eli sarjan alimmainen kolmannes.

      9. K-Vantaa

      Pirteästi kautensa aloittanut K-Vantaa roikkui pitkään kärjen tuntumassa, sijoilla 3.–5. Isossa osassa vantaalaisten menestyksessä oli viime hetkellä lohipaitaan naarattu maalivahti Paavo Hölsä. Vaikka Hölsän maagiset tilastot ovat tulleet alaspäin alkukaudesta, on 29-vuotias torjuja ollut joukkueensa tuki ja turva tolppien välissä.

      Vantaalaiset ovat pelanneet runsasmaalisia pelejä, sillä joukkue on heilutellut vastustajan verkkoa sarjassa neljänneksi eniten. Vastaavasti K-Vantaan oma maaliverkko on soinut sarjan viidenneksi eniten. Alkukauden murheenkryyni on ollut erikoistilannepeli: K-Vantaan ylivoima on ollut sarjan kolmanneksi heikointa ainoastaan 16,19 prosentin tehokkuudella, ja alivoima koko Mestiksen heikointa.

      Vantaalaisille kuvaavaa on viime kausina ollut, että onnistujia on löytynyt, mutta nämä ovat siirtyneet viimeistään kauden jälkeen muihin seuroihin, erityisesti paikallisvastustajien Jokerien ja Kiekko-Espoon riveihin. Seura on kuitenkin onnistunut toistuvasti naaraamaan tilalle uusia vastuunkantajia. Kuluvalla kaudella kovimmista hyökkäystehoista ovat vastanneet Liigassakin HIFK-paidassa esiintynyt, pistepörssin kolmonen Santeri Hartikainen (14+20=34) ja Okko Kangasniemi (7+21=28).

      10. KeuPa HT

      KeuPa HT on joulutauolle mentäessä juuri siellä, missä sen ennakoissa oletettiinkin olevan. Joukkue ei ole loistanut millään osa-alueella, vaan se puikkelehtii niin pisteiden, ylivoiman, alivoiman, tehokkuuden kuin maalivahtipelinkin osalta sarjan heikoimmassa kolmanneksessa.

      Vain seitsemän ottelun jälkeen joukkue antoi kenkää päävalmentaja Sami Ryhäselle. Hänen tilalleen hyppäsi aiemmin apuvalmentajana ollut Niko Raiskio. Raiskio ei ole kuitenkaan merkittävästi onnistunut kääntämään joukkueen kurssia, kun kahden ja kolmen pisteen voittoja on kertynyt hänen alaisuudessaan 18 ottelussa vain kymmenen.

      Kun puhutaan onnistumisista, nousee yksi nimi ylitse muiden. Keskushyökkääjä Leo Ring on kirjoitushetkellä Mestiksen pistepörssin toisella sijalla tehoillaan 9+26. Ring, joka on ehkäpä koko Mestiksen arvokkain pelaaja omalle joukkueelleen, on illasta toiseen johtanut pelillisesti heikohkoa KeuPaa. Ilman Ringiä sekä tutkapari Joni Airoa KeuPa olisi todellisissa vaikeuksissa.

      KeuPan villinä korttina ovat JYP-lainat. Alkukaudesta joukkue on saanut apua niin Jesse Pulkkiselta, Rasmus Heljangolta kuin Topias Leinoselta. Tällä hetkellä U20-maajoukkueen kanssa leireilevä Pulkkinen on kuudessa KeuPa-ottelussaan tehnyt neljä pistettä, kun taas Leinonen nähtiin kaksi kertaa aloittavana maalivahtina. Kumpikin voidaan vielä tällä kaudella nähdä keuruulaisten riveissä. Heljanko tehoili kymmeneen pelaamaansa otteluun yhtä monta pistettä, mutta siirtyi joulukuussa pelaamaan Saksan toiseksi korkeimmalle sarjatasolle.

      Potentiaalia joukkueessa kuitenkin on ilman lisävahvistuksiakin. Ei tarvita kuin muutama kollektiivinen askel eteenpäin ja joukkue pystyisi jo realistisesti unelmoimaan kuuden parhaan sakkiin nousemisesta. Varsinkin maalivahdit Ēriks Vītols ja Juho Helander antaisivat parantaessaan valtavan avun muulle joukkueelle.

      11. KOOVEE

      Mestiksen syyskauden heikoin kotijoukkue lähti kauteen suurin odotuksin, sillä joukkue pelasi viime kaudella jopa puolivälierissä hopealle edennyttä Ketterää vastaan. KOOVEEn otteet eivät ole odotuksia täyttäneet, sillä maalien nakuttaminen on vain muutamien pelaajien harteilla.

      Kultakypärä Janne Seppänen on esittänyt hyviä otteita alkukaudella, mutta hyökkääjä tarvitsee myös muiden apua otteluiden kääntämiseksi voittoon. Ville Järvisen paluu puolustukseen on rentouttanut ja samalla jykevöittänyt nuorehkoa puolustusta parempiin suorituksiin, mutta puolustaminen on silti ollut ajoittain todella sekavaa.

      Patrik Hamrla on ottanut ykkösvahdin viittaa itselleen, sillä nuori tšekkivahti on saanut enemmän vastuuta. Verneri Virtanen on antanut tarvittavaa tukea, vaikka nuorukaisen tilastot ovat tässä kohtaa kautta jopa Hamrlaa hitusen paremmat. Mikäli Hamrla saa kutsun Ilveksen maalille loppukauden aikana, käy KOOVEEn maalivahtiosasto äärimmäisen kapeaksi.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/FPS-ja-Hokki-pyrkivät-karsinnoilta-karkuun-keskikastissa-pienet-marginaalit/254589

    • Anonyymi

      FPS ja Hokki pyrkivät karsinnoilta karkuun, keskikastissa pienet marginaalit

      12. Hokki

      Kauteen reippaasti nuorentuneella joukkueella lähtenyt Hokki on onnistunut tällä kaudella korjaamaan huomattavasti viime kauden perisyntiään eli puolustuspelaamista. Sen sijaan ongelmat ovat olleet tasakentällisin enemmän hyökkäyspäässä, sekä tilanteiden rakentelussa että maalinteossa.

      Hetkittäin kajaanilaiset pystyvät pelaamaan näyttävää kiekkoa, ja Hokin ylivoima onkin ollut sarjan neljänneksi tehokkainta. Isossa kuvassa peli menee kuitenkin liian usein pään hakkaamiseksi vastustajan puolustukseen ja ohjautuu kulmiin. Hokki on pelannut kauden aikana todella paljon tasaisia pelejä, mutta ei ole onnistunut kääntämään niitä edukseen.

      Kokenut Tuomas Komulainen on johtanut Hokin hyökkäyspeliä erityisesti sen jälkeen, kun alkukauden komeetta Jiri Parviainen joutui pitkäksi toviksi sairastuvalle. Parviainen palasi juuri ennen joulutaukoa kokoonpanoon. Puolustuksessa kiekollista vastuuta on kannatellut pääasiassa myös joukkueen kultakypärää pitkään kantanut Niko Mikkola.

      Joulutauon alla Hokki-puolustuksessa nähtiin pientä pelaajaliikennettä, kun fyysinen puolustaja Patrik Forsberg siirtyi KeuPaan ja vastaavasti vanha tuttu Tomi Niku palasi Forssasta Kajaaniin.

      13. FPS

      Forssassa ei ole tähän mennessä jäänyt kaudesta mitään jälkipolville kerrottavaa. FPS karsi viime keväänä paikastaan Mestiksessä, mutta syyskausi on näyttänyt, että joukkue ei tälle tasolle kuulu, ainakaan näillä otteilla. Viikonloppuna Jokerit kävi Forssassa voittamassa lukemin 2–12, ja kauden 25 ottelua ovat tuoneet FPS:lle vain 17 pistettä.

      FPS on päästänyt toiseksi eniten maaleja ja tehnyt itse kymmenen maalia vähemmän kuin seuraavaksi vähiten osumia nakuttanut Hokki. Pistesarake on täydentynyt täysillä kolmen pisteen voitoilla vain neljä kertaa ja suoria tappioita on peräti 18. Ylivoimakin on sarjan heikointa.

      Positiivisia asioita on vain muutamia, mutta niistä ehdottomasti yksi suurimmista on alivoimaprosentti 80,53, joka oikeuttaa sarjan viidenteen sijaan. Joukkueen ykkösmaalivahtina torjuva Alex Mäkelä on auttanut joukkuetta parhaimpansa mukaan, sillä torjuntaprosentti 90,36 on sarjan seitsemänneksi paras. Mäkelä on pelannut myös yhden nollapelin ja peliaikatilastoissa hän on toiseksi eniten minuutteja kerännyt veräjänvartija.

      Pelaajista Miro Lehtimäki on ollut selkeästi paras, sillä hän johtaa sisäistä pistepörssiä nyt peräti 12 pisteen erolla seuraavaan, kun toisella sijalla ollut kokenut Janne Laakkonen jätti seuran. Joulukuun alkupuoliskolla seuran jätti myös päävalmentaja Christer Nylund, ja hiljattain penkin taakse palasi seuralegenda Asko Rantanen, joka luotsasi forssalaiset toissa kaudella Mestiksen neljänneksi ja valittiin samalla vuoden Mestis-valmentajaksi.

      FPS:n takamatka on sen verran suuri, että seura voi ainakin puolittain alkaa tähyillä jo kevään karsintapeleihin. Suurinumeroisia tappioita on tulossa jatkossakin, mutta ainakaan joukkueella ei enää ole mitään hävittävää, päinvastoin.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/FPS-ja-Hokki-pyrkivät-karsinnoilta-karkuun-keskikastissa-pienet-marginaalit/254589

    • Anonyymi

      Mestiksen tasaisessa keskikastissa kaikki portit ovat auki kotietuun tai jopa kesälomille

      Mestiksen keskikasti on tälläkin kaudella äärimmäisen tasainen, ja jo yksi voitto saattaa nostaa useammankin sijan taulukossa. Portit ovatkin keskikastin seuroille auki niin taisteluun pudotuspelien kotiedusta, suorista puolivälieräpaikoista kuin myös koko pudotuspeleihin pääsystä.

      Joulutauon kunniaksi Jatkoaika perkaa Mestiksen alkukauden asetelmia sarjataulukon pohjalta käyden läpi jokaisen joukkueen edesottamuksia. Tässä jutussa vuorossa on sarjan tasainen keskikasti, sijat 5.–8.

      5. Kiekko-Espoo

      Hallitsevan Mestis-mestarin kausi ei ole sujunut samoilla urilla kuin viime kaudella. Nykyisessä joukkueessa ei ole Aleksi Matinmikon, Atro Leppäsen tai Tommi Huhtalan kaltaisia huippuyksilöitä, mikä on näkynyt varsinkin tiukemmissa peleissä. Kauteen on mahtunut myös kuuden ottelun tappioputki. Joukkue oli lähes koko marraskuun vieraspeleissä, mikä ei ainakaan auttanut tilannetta.

      Suurimmat ongelmat ovat olleet joukkueen pelikurissa, sillä Kiekko-Espoo on sarjan eniten rangaistuksia ottanut joukkue. Tämä on kulminoitunut erityisesti virolaishyökkääjä Morten Jürgensin otteissa. Samaan aikaan ylivoimaa on espoolaisille tuomittu vähiten koko sarjassa, joskin erikoistilanteet ovat olleet Kiekko-Espoon vahvuus yhteenlasketun prosentin ollessa yli 110:n. Kiekko-Espoon puolustajilta on myös nähty viime kautta enemmän virheitä kiekollisessa pelissä.

      Kaukalon ulkopuolella Liiga-hakemukseen keskittyminen on voinut viedä resursseja seuran taustahenkilöiltä. Nyt, kun asia on ratkennut espoolaisittain positiivisesti, voidaan loppukauteen katsoa valoisammin. Tällä kaudella Espoossa on käynyt useita Liiga-lainoja, minkä voi osittain nähdä myös niin, että pelaajia halutaan katsastaa mahdollisesti ensi kautta varten.

      Kiekko-Espoossa on edelleen ratkaisuvoimaa, sillä esimerkiksi hyökkääjät Arttu Tuomaala ja Janne Hämäläinen kuuluvat jo useamman vuoden otannalla Mestiksen kärkipelaajiin. Molemmilla on kuitenkin myös lukuisia poissaoloja kauden aikana. Puolustajista Vili Laitinen on tehnyt hyvin pisteitä, mutta viime kauden tähtipuolustajien tasolle hän ei ole noussut. Maalivahtikaksikko Oskari Parviainen ja Jani Lampinen on tasainen, mutta ei aivan sarjan terävintä kärkeä.

      6. TUTO

      Liigapaikkaakin hakenut turkulaisnippu aloitti kauden erittäin heikosti, kun seitsemän ensimmäistä ottelua toivat vain yhden voiton. Monet epäilivät jo noviisivalmentaja Jonne Virtasen kykyjä luotsata Mestis-joukkuetta, mutta kelkka on kääntynyt. Joukkue puksutti kohti joulutaukoa neljän ottelun voittoputkessa ja edellisen kymmenen ottelun otannalla TUTO on hävinnyt vain kahdesti.

      Turussa on saatu nauttia useiden Liigasta lainalla olleiden pelaajien otteista, sillä esimerkiksi Onni Korkka, Kasper Koskinen, Markus Oden ja Leevi Viitala ovat pelanneet TUTO-nutussa.

      Kokoonpanossa on Turo Asplundin ja Oskari Siikin kaltaisia kokeneita pelimiehiä, jotka ovat pikkuhiljaa päässeet hyvään pistetahtiin. Asplund onkin tehoillut yhdessä Miika Tiihosen kanssa, joka johtaa 24 pisteellään sisäistä pistepörssiä. Puolustuksessa tahtipuikkoa heiluttaa Jesse Vuorela, joka palkittiin marraskuun pelaajana.

      TUTOn nousun takana ovat kärkipelaajien esiin nouseminen sekä tehokkuuden parantuminen ja mentaalipuolen kehitys. Päävalmentaja Virtanen kertoi ennen joulutaukoa, että joukkueessa on keskitytty henkiseen puoleen ja siihen, että jokainen pelaa joukkueelle. Erikoistilannepelaamisessa on petrattavaa, mutta suunta on jo nyt vahvasti ylöspäin. Etenkin, kun joukkue ei kuluta jäähypenkkiä yhtä tiheästi kuin alkukaudella.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestiksen-tasaisessa-keskikastissa-kaikki-portit-ovat-auki-kotietuun-tai-jopa-kesälomille/254590

    • Anonyymi

      Mestiksen tasaisessa keskikastissa kaikki portit ovat auki kotietuun tai jopa kesälomille

      7. Hermes

      Kokkolan Hermes on pelannut syyskauden ennen kautta tehtyjen arvioiden mukaisesti. Veikkauksen Mestis-kausiennakossa Hermes sijoitettiin sijalle seitsemän ja Jatkoajan ennakkojutussa joukkueen harteille aseteltiin haastajan viittaa. Hermes on joulutauolle jäätäessä Mestiksen sijalla seitsemän.

      Hermeksen vahvuus on ollut ennakoidusti puolustus. Se on päästänyt kolmanneksi vähiten maaleja syyskauden aikana. Myös nuori maalivahti Jesse Haukka on onnistunut hyvin ja hän on Mestiksen maalivahtien kärjessä päästettyjen maalien keskiarvon sekä torjuntaprosentin osalta.

      Hyökkäyssuuntaan Hermes on ollut jopa yllättävän tehokas. Tehtyjä maaleja on sarjan viidenneksi eniten. Haasteet ja suurimmat kehityskohteet koskevat erikoistilannepelaamista. Hermeksen alivoimaprosentti on sarjan toiseksi heikoin. Tämä on hieman yllättävä seikka hyvää puolustuspeliä muuten pelanneen joukkueen osalta. Myös ylivoiman tehokkuudessa on parantamisen varaa.

      Mikäli Tuukka Poikosen johtama valmennusryhmä onnistuu harjoituttamaan joukkueen erikoistilannepelaamisen parempaan kuntoon, on Hermeksellä kaikki mahdollisuudet suoraan pudotuspelipaikkaan. Hyökkäyssuuntaan tehokkuutta kaivataan myös useammalta pelaajalta kuin syyskaudella. Puolustus on kunnossa, mikäli sen kärki Aapo Aholan johdolla pysyy terveenä.

      8. RoKi

      Sakari Salminen tuli RoKin penkin taakse täyttämään Maso Lehtosen jättämiä suuria saappaita. Kun Samu Hulkko ja Juha Soronen jatkoivat valmennuksessa, on penkin takana hyvä sekoitus uutta ja vanhaa. RoKin tavoite on edelleen viime kausina nähdyn kaltainen pitkä kevät. Kahdeksas sija sarjassa, peliesitykset ja tulokset kertovat kuitenkin, että sen saavuttamiseksi on vielä paljon töitä edessä.

      RoKin menestyksen yhtenä kulmakivistä on ollut viime vuosina erinomainen maalivahtipeli. Romi Huunosen numerot eli päästettyjen maalien keskiarvo 3,08 ja torjuntaprosentti 87,1 kertovat karua kieltä siitä, että hän on liian kovassa paikassa. Joukkueelle olisi siis ensiarvoisen tärkeää saada Sami Suni mahdollisimman nopeasti takaisin kuntoon ja pelaamaan viime kauden tasollaan.

      RoKin puolustus on monipuolinen ja se pystyisi vieläkin enemmän tarjoamaan tulitukea joukkueen hyökkäyspelaamiseen. Tom Grönblom iski viime kaudella kymmenen maalia ja vielä neljä pudotuspeleissä, mutta ei ole tällä kaudella osunut vielä kertaakaan. Myös Paavo Tynillä on vielä enemmän annettavaa hyökkäyssuuntaan kuin tämän hetken 14 pistettä.

      RoKi on rakentanut hyökkäyksensä niin, että jokainen sen neljästä kentällisestä kykenee tekemään tulosta. Mestis-tasolle nimivahvasta ja kokeneesta hyökkäyososastosta esiin voi nostaa Jarkko Harjulan, joka on tehnyt 25 pistettä yhtä monessa ottelussa. Myös kapteeni Antti Erkinjuntti on tehnyt mukavasti pisteitä kaiken muun lisäksi ja uusi hankinta Matthew Barnaby pääsee jatkuvasti pelejä alle saadessaan paremmin sinuiksi sarjan ja pelitavan kanssa.

      RoKin on ehdottomasti tehtävä kovasti töitä saadakseen alivoimapelinsä kuntoon, sillä 73,28 prosentin alivoimaprosentillaan se antaa aivan liikaa tasoitusta vastustajilleen kevään peleissä.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestiksen-tasaisessa-keskikastissa-kaikki-portit-ovat-auki-kotietuun-tai-jopa-kesälomille/254590

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      IPK karkumatkalta kohti kevättä, syyskauden yllättäjä tulee Joensuusta

      Mestis lähtee joulutauolle Iisalmen Peli-Karhujen komennossa, ja yhtä selkeästi kakkospaikkaa pitää hallussaan kestomenestyjä Ketterä. Sarjan puhutuin joukkue Jokerit täydentää kärkikolmikon. Kauden tähänastinen yllättäjä tulee Joensuusta, kun kotiottelunsa evakossa Outokummussa pelaava, ennen kautta sarjan hännille ennakoitu Kiekko-Pojat on kiinni peräti kotiedussa.

      Joulutauon kunniaksi Jatkoaika perkaa Mestiksen alkukauden asetelmia sarjataulukon pohjalta käyden läpi jokaisen joukkueen edesottamuksia. Tässä jutussa vuorossa ovat syyskauden neljä parasta joukkuetta.

      1. IPK

      Moni asia muuttui IPK:ssa ennen tämän kauden alkua. Neljä kautta joukkueen päävalmentajana työskennellyt Niko Härkönen siirtyi toisaalle ja viime kaudella Härkösen valmennustiimissä mukana ollut Marko Tuomainen otti suunnitellusti päävalmentajan pestin. Myös pelaajisto meni isolta osin uusiksi, toki joukkue sai uusittua sopimuksia muutamien tärkeiden runkopelaajien kanssa.

      Päävalmentaja Tuomainen kertoi, että seura sai haluamiaan pelaajia joukkueeseen ja vaikka lopullinen joukkue valmistui verrattaen myöhään syksyllä, oli harjoituskausi onnistunut. IPK on Mestiksen kärjessä lähdettäessä joulutauolle, joten Tuomainen ei puhunut omiaan.

      IPK onnistui ulkomaalaisvahvistusten hankinnassa hyvin. Ludwig Persson ja Alex Berardinelli ovat Mestiksen pistepörssin sijoilla neljä ja viisi. Myös Austin Alger on tehnyt 16 pelaamassaan ottelussa 18 pistettä. Lisäksi Juuso Heikkilä ja Veikka Halonen ovat pisteiden valossa pelanneet onnistuneen syyskauden.

      Erikoistilannepelaaminen on ollut yksi IPK:n syyskauden onnistumisen kulmakivistä. Ylivoima- ja alivoimaprosentit ovat sarjan eliittiä ja tuoneet joukkueelle monta tärkeää sarjapistettä.

      Puolustuspelaaminen on ollut tasaisen hyvää ja puolustajien pistepörssin kärkiviisikossa ovat iisalmelaisjoukkueen Juuso Arola sekä Valtteri Koskela. Kiekollisen taidon lisäksi puolustuksessa on myös tarvittavaa kovuutta, kuten esimerkiksi toista kauttaan joukkueessa pelaava Oskari Mikkonen on osoittanut.

      IPK:n maalivahtitilanne puhutti vielä kauden kynnyksellä, kun Mestiksen maalivahtien kärkipäähän kuulunut Eetu Randelin teki lainasopimuksen Tapparan Liiga-joukkueen kanssa ennen runkosarjan alkua. Tapparan organisaatiosta IPK:n suuntaan saapunut Paavo Kohonen on neljän U20-kauden jälkeen tullut upeasti mukaan aikuisten tasolle ja ollut hyvä IPK:n tolppien välissä.

      Hieman ennen joulutaukoa Randelin käytti sopimuksensa Liiga-option ja teki sopimuksen Tapparan kanssa. Tämä asettaa kysymysmerkin IPK:n maalivahtiosaston ylle. Kohonen on osoittanut olevansa erittäin laadukas maalivahti ja kestävänsä painetta. Kysymys kuitenkin kuuluu, pystyykö ensimmäistä kauttaan aikuisten tasolla pelaava maalivahti kantamaan kovaa pelikuormaa kevääseen asti vai hakeeko IPK vielä Kohosen rinnalle vahvistusta. Toinen maalivahti Olli Taimi on pelannut vain kolmessa ottelussa.

      Ennen joulutaukoa IPK kärsi kaksi tappiota varsinaisella peliajalla ja vielä lopuksi KOOVEE vei pisteet jatkoajalla, joten joukkue on kolmen ottelun tappioputkessa. Kaksi viimeistä ottelua joukkue pelasi sairastelujen ja loukkaantumisten sävyttämänä kolmella ketjulla, joten joulutauko tuli hyvää saumaan. Yksi IPK:n haasteista onkin kapeahko pelaajamateriaali, mutta tämä ei liene vierasta yhdellekään Mestis-joukkueelle.

      IPK on pelannut kauden alusta asti vauhdikasta jääkiekkoa ja sen pelitavalle leimallista ovat aktiivinen karvauspeli sekä hyvä taitotaso. Haastatteluissa valmennus ja pelaajat ovat painottaneet, että he haluavat kehittää pelaamistaan koko kauden ajan kohti kevättä. Joukkue on harjoitellut kovalla teholla ja tämä näkyy myös otteluissa. Joukkue jaksaa taistella loppusummeriin asti.

      IPK:n alkukausi on ollut onnistunut, mutta haaste kasvaa koko ajan ja joukkueen on myös pysyttävä terveenä. Hyvä syyskausi on näkynyt kohtuullisesti myös Iisalmen jäähallin katsomossa. IPK on katsojakeskiarvollaan 834 sijalla seitsemän.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/IPK-karkumatkalta-kohti-kevättä-syyskauden-yllättäjä-tulee-Joensuusta/254591

    • Anonyymi

      IPK karkumatkalta kohti kevättä, syyskauden yllättäjä tulee Joensuusta

      2. Ketterä

      Eteläkarjalaisen kiekkoilun lippulaiva seilaa tutuilla sijoilla. Mestiksen kärkipäähän majoittunut Ketterä on pelannut päävalmentaja Kari Martikaisen johdolla raikasta jääkiekkoa, jossa maaleillakin on välillä mässäilty. Joukkue on suorittanut syyskauden aikana tasaisesti ja pitkät tappioputket ovat loistaneet poissaolollaan.

      Ketterä uudistui rankalla kädellä kuluneelle kaudelle. Uudet hankinnat ovat kuitenkin onnistuneet hyvin, mistä osoituksena on esimerkiksi Forssasta saapuneen Miku Ronkaisen 26 ottelussa saavuttamat tehot 12+15. Hän on joukkueen paras pistemies tällä hetkellä. Lisäksi tämän kauden hankinnoista Anri Ravinskis ja Akseli Mäkinen ovat sisäisen pistepörssin neljän parhaan joukossa.

      Imatralaisseuralla on ollut myös toimiva yhteistyö Porin suuntaan, sillä Ässistä on ollut lainalla hyökkääjä Patrik Juhola ja puolustaja Valtteri Viirret. Ensiksi mainittu on pistepörssissä toisena tehoin 9+12 ja Viirret on myös onnistunut hyvin tehden 19 otteluun tehot 2+10.

      Joukkue siirtyi joulutauolle kaksi tappiota alla, kun Ketterä kärsi tappiot Hermekselle ja KeuPa HT:lle. Sitä ennen imatralaisilla oli hyvä neljän voitetun ottelun jakso alla. Joulutauolle siirryttäessä sarjaa johtava IPK on kuusi pistettä Ketterää edellä. Iisalmelaiset ovat olleet juuri tuon verran imatralaisia vahvempia, sillä molemmat keskinäiset ottelut ovat menneet IPK:lle. Yläsavolaisseuran lisäksi TUTO on ainut joukkue, jota Ketterä ei ole onnistunut vielä tällä kaudella kukistamaan.

      Seuran ympärillä on muuten ollut alkukauden aikana juhlan ja negatiivisten uutisten sekoitusta. Ketterä järjesti joulukuun alussa upeat juhlallisuudet puolustaja Jarno Lippojoen kunniaksi, kun hänen numeronsa jäädytettiin Imatran jäähallissa. Toisaalta yleisömäärät ovat olleet kauttaaltaan heikkoja kotipeleissä. Katsojakeskiarvo syyskaudella Imatralla pelatuissa otteluissa on vain 689, mikä on heikko suoritus ottaen huomioon joukkueen sijoituksen.

      Lappeenrannan Kisapuistossa Jokereita vastaan pelattu kotiottelu veti 4 200 katsojaa, joka jäänee naapurikaupungin jäähallin kauden ennätysyleisöksi. Ketterän taloustilannetta ajatellen onnistunut tapahtuma oli elintärkeä. Seuraan kohdistuvia saatavia on tullut säännöllisesti protestilistalle, mutta kustannussäästöjä on myös tehty.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/IPK-karkumatkalta-kohti-kevättä-syyskauden-yllättäjä-tulee-Joensuusta/254591

    • Anonyymi

      IPK karkumatkalta kohti kevättä, syyskauden yllättäjä tulee Joensuusta

      3. Jokerit

      Kuluvan kauden on useampaan otteeseen mainittu olevan kaikkien aikojen Mestis-kausi. Osin tämä on täysin totta. Mestis on sarjana saanut sille hyvin kuuluvaa lisähuomiota ja isolta osin Jokerien myötä. Jokerien syyskausi on lisäksi osoittanut myös hieman vähemmän Mestistä seuranneille jääkiekon ystäville sen tosiasian, että kyseessä on kovatasoinen sarja. Mestiksessä menestyminen ei ole itsestäänselvyys.

      Seuran toimistolla Mestiksen taso on varmasti ollut tiedossa, joten kaudelle asetettu tavoite sijoittua kolmen parhaan joukkoon on ollut tietoinen haaste. Jokerien syyskausi on tavallaan kuvastanut joukkueen rakennetta hyvin. Helsinkiläiset rakensivat tälle kaudelle joukkueen, jossa on monta seuran omaa kasvattia ja nuorten pelaajien rinnalle hankittiin muutamia kokeneempia vahvistuksia. Myös päävalmentaja Tero Määttä on Mestis-tasolle hieman kokematon valmentaja.

      Tähän peilaten ei ole ollut yllätys, että Jokerien otteet kaukalossa ovat ailahdelleet hieman syyskauden ajan. Kausi lähti ryminällä käyntiin, kun Jokerit vei pisteet Kiekko-Espoon kotiottelusta jatkoajalla kauden avauksessa. Välillä joukkue on ajautunut tappioputkeen. Tämä on varmasti osa kasvuprosessia, kun kyseessä on uusi joukkue ja seuran identiteettiä rakennetaan osittain uudelleen.

      Tilastojen valossa Jokerien puolustuspeli on toiminut hyvin. Se on päästänyt 25 pelatun ottelun jälkeen 67 maalia, mikä on sarjan pienin lukema. Myös joukkueen alivoimaprosentti on tällä hetkellä sarjan paras. Näitä tilastoja katsottaessa on syytä huomioida myös nuori maalivahti Henri Risikko, joka on syyskaudella pelannut todella hyvin ja ehkä yllättäenkin enemmän kuin Severi Auvinen ja marraskuussa narripaitaan siirtynyt Ville Kolppanen.

      Myös hyökkäyssuuntaan Jokerit on ollut varsin tehokas. Joukkue on tehnyt kolmanneksi eniten maaleja ja ylivoimaprosentti on sarjan viidenneksi paras. Parhaina pistelinkoina ovat kunnostautuneet Alexander Forslund ja Oskari Kalajanniska. Kokenut Erkka Seppälä on tehnyt 24 ottelussa 23 pistettä ja on ollut tärkeä palanen Jokerien hyökkäyksessä. Hyökkäyksen kärki on ollut tehokas, mutta kevätkaudella tulitukea on syytä saada laajemmalla rintamalla.

      Määttä työskentelee ensimmäistä kauttaan Mestis-tasolla päävalmentajana ja hän on yksi mielenkiintoinen kysymysmerkki kevätkautta ajatellen. Onnistuuko Määttä valmennusryhmänsä kanssa joukkueen pelitavan kehittämisessä ja valmentamisessa niin, että otteita toisinaan leimaava ailahtelevuus vähenee kevään koittaessa? Jokerit menetti joulukuussa kokeneen hyökkääjän, kun Liigan ja Mestiksen lisäksi Ruotsissa ja Puolassa pelannut Emil Oksanen siirtyi ulkomaille.

      Katsojia Jokerien otteluissa on riittänyt. Iso osa kotiotteluista on ollut loppuunmyytyjä ja moni muu joukkue on myynyt kotiotteluitaan loppuun, kun vastaan on asettunut Jokerit. Paineensietokykyä joukkue tarvitsee jatkossakin, vaikka kauden alussa kovimmillaan ollut mediahuomio on hieman laantunut.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/IPK-karkumatkalta-kohti-kevättä-syyskauden-yllättäjä-tulee-Joensuusta/254591

    • Anonyymi

      IPK karkumatkalta kohti kevättä, syyskauden yllättäjä tulee Joensuusta

      4. Kiekko-Pojat

      Halliremontin takia evakossa pelaava joukkue joutui viime kauden jälkeen rajun nuorennusleikkauksen alle, ja sitä veikattiin monissa kausiennakoissa sarjataulukon häntäpäähän. Joensuulaiset ovatkin lyöneet luun kurkkuun kaikille epäilijöille ja taistelevat sarjapaikan säilymisen sijasta pikemminkin suorasta pudotuspelipaikasta tai jopa kotiedusta.

      Pistepörssin 20 parhaan joukossa on tällä hetkellä kolme joensuulaista. Loistavaksi hankinnaksi osoittautuneen Ivo Sedláčekin ja tällä kaudella joukkueen runkopelaajaksi nousseen Niklas Meriläisen lisäksi kirkkaimmassa kärjessä on seuran väriä, kun pistepörssin kärkinimi Kristjan Kombe lähentelee jo nyt uransa ennätyspisteitä.

      Myös HIFK-laina Eemil Vinni on ollut joukkueelle tärkeä palanen. Nuoriin Leijoniin valittu maalivahti on napsinut kiekkoja prosentein 89,02. Hän on kuitenkin kantanut joukkuetta tärkeinä hetkinä yhdessä 19-vuotiaan Veeti Koppisen kanssa.

      Joukkueen suurin huolenaihe on yllättävästä menestyksestä huolimatta heikot yleisömäärät. Sarjan kolmanneksi parhaan kotijoukkueen evakkokotiin Outokummussa mahtuu vain 900 katsojaa, mutta halli on ollut kotiotteluissa pääosin vain puolillaan. Kevätkaudella pelattavat ulkoilmaottelut ja Savonlinnaan siirretty Jokerit-ottelu paikkaavat onneksi osaltaan kassavajetta.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/IPK-karkumatkalta-kohti-kevättä-syyskauden-yllättäjä-tulee-Joensuusta/254591

    • Anonyymi

      Mestis toivottaa hyvää joulua!

      Mestis-kausi 2023–24 on alkanut ennätyksellisen upeasti, eikä loppua näy! Koko syyskauden ajan olemme saaneet nauttia toinen toistaan jännittävimmistä kamppailuista, loppuunmyydyistä peleistä sekä unohtumattomista muistoista niin kaukalossa kuin sen ulkopuolellakin.

      Nyt on meidänkin aika toivottaa koko Mestis-yhteisölle mitä mahtavinta joulua ja hiljentyä pyhien viettoon. Hiljaiseloa kestää kuitenkin vain hetken, sillä kun kinkut on syöty ja glögit juotu, vaihdamme jälleen viihteelle – Mestis tarjoaa nimittäin välipäivinä Suomen viihdyttävintä lätkää koko perheelle!

      Pelejä pelataan joka päivä jokaisella Mestis-paikkakunnalla 28.–30.12., joten valinnanvaraa oman joukkueen kannustamiseen riittää. Tule nauttimaan vauhdikkaista peleistä, häikäisevistä maaleista sekä leppoisasta tunnelmasta. Katso välipäivien otteluohjelma täältä.

      PS. Muistathan, että voit maksaa otteluliput myös kulttuuriedulla?

      Hyvää joulua!

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/12/22/mestis-toivottaa-hyvaa-joulua

    • Anonyymi

      Mestiksen kaikkien aikojen syksy on ohi, mutta varsinainen ilotulitus alkaa matkalla kohti kevättä

      Mestis voi tällä hetkellä paremmin kuin koskaan. Keskustelunaiheita riittää kaukalon sisä- ja ulkopuolella. Takana on kaikkien aikojen Mestis-syksy ja edessä on todennäköisesti vielä viihdyttävämpi kevät Suomen toiseksi ylimmän sarjatason parissa.

      Jääkiekkoilun Suomen toiseksi ylin sarjataso on tällä hetkellä ihmisten huulilla enemmän kuin koskaan aikaisemmin. Tiivis sarjajärjestelmäkeskustelu ja Jokereiden paluu ovat toki isoina ajureina tässä, mutta Mestiksen värikkääseen syyskauteen on mahtunut paljon muutakin.

      Jos lähdetään Jokereiden paluusta kuitenkin liikenteeseen. Oli tiedossa ennen kautta, että narripaidat herättävät kiinnostusta suomalaisissa kaukaloissa. On silti pakko kysyä, että kuka olisi uskonut esimerkiksi kauden avausottelun Kiekko-Espoon ja helsinkiläisseuran välillä myyvän loppuun jo elokuun alussa? Myös Mestiksen maakuntaseuroissa on hierottu käsiä yhteen, kun kiertävä kassakone saapuu paikalle.

      Jokereille on nostettava hattua myös heidän järjestämistään teemapeleistä. On kerätty rahaa ALS:n vastaiseen taisteluun ja muisteltu vanhoja mestareita. Tästä mallia myös muille Mestiksen seuroille – miksei myös sarjaporrasta ylemmäskin.

      Päättyneellä syyskaudella nähtiin enemmän loppuunmyytyjä otteluita kuin viime kaudella yhteensä. Tälle seurat voivat ansaitusti nostaa yhden lasillisen myös joulupöydässä.

      Kaikkien aikojen Mestis-syksy on ollut myös pelillisesti antoisa. Vauhdikas päädystä toiseen soljuva kiekko on katsojaystävällistä, eikä sen kiinnostavuutta pienennä alati yli läikkyvät tunteet.

      TUTOn päävalmentaja Jonne Virtasen raivokohtaus marraskuun alussa oli sopimatonta. Toisaalta Mestis kaipaa ympärilleen ihmisiä, jotka aidosti välittävät lajistaan, seurastaan ja koko kiekkoyhteisöstään.

      Virtanen on vielä nuori ja kokematon valmentaja. Vaikka Mestis tuomitsi Virtaselle pelikieltoa, niin sarjan toimistolla oltiin varmasti tyytyväisiä – kaikki julkisuus on hyvästä Mestikselle.

      Vaikka median huomio on pysynyt pääkaupunkiseudun joukkueissa, myös maakunnissa tehdään upeaa työtä urheilullisesti. IPK johtaa sarjaa ylivoimaisesti ja pelaa viihdyttävää jääkiekkoa. Kestomenestyjä Ketterä jatkaa heti iisalmelaisten perässä toisena, ja hekin pelaavat loistavaa jääkiekkoa joukkueen uusiutumisesta huolimatta.

      Kuluva Mestis-syksy on tuonut suomalaiselle kiekkokartalle myös mahtavia uusia persoonia ja kiekkotaitureita. Sarjan pistepörssiä johtava Kiekko-Poikien Kristjan Kombe on häikäissyt taituruudellaan. IPK:n Ludwig Persson on ollut välillä aivan pitelemätön kaukalossa ja Kiekko-Vantaan 24-vuotias Santeri Hartikainen pelaa ensimmäisellä aikuisten kaudellaan kuin kokenut kehäkettu.

      Kauden jälkimmäiselle puoliskolle lähdetään herkullisista asemista. Sijoja kolme ja kymmenen erottaa vain 11 pistettä. Toisaalta sijalla 11. olevalla KOOVEElla on vain kolme pistettä matkaa kymppipaikalle.

      Otteluita on jäljellä joukkueesta riippuen 20–24, joten pisteitä on rutkasti jaettavana. Kun kauden kovimmat pelit lähestyvät, niin tunteiden on helppo odottaa läikkyvän entisestään.

      Ei tämän parempaa asetelmaa voisi kuvitella kevätkaudelle.

      Kiekkokansa on juuri päässyt todistamaan kaikkien aikojen Mestis-syksyn. On helppo ennustaa, että kevät tulee olemaan myös yhtä ilotulitusta. Auringon valo lisääntyy, hallit täyttyvät niin pääkaupunkiseudulla kuin maakunnissa ja seurojen kannattajat pitävät hienoa meteliä.

      Kiekko-Espoon ja Jokerien mahdollisten nousujen myötä tämä huuma voi olla valitettavasti äkkiä ohi tulevina vuosina. Sen vuoksi Mestiksen peleihin kannattaa suunnata jo heti seuraavasta pelistä alkaen, ja seurojen toimistoilla repiä kaikki ilo, mutta myös oppi irti nykyisestä tilanteesta.

      https://www.jatkoaika.com/Kolumni/Mestiksen-kaikkien-aikojen-syksy-on-ohi-mutta-varsinainen-ilotulitus-alkaa-matkalla-kohti-kevättä/254679

    • Anonyymi

      Perinteinen Joulukonsertti 2023

      https://www.youtube.com/watch?v=qKDozhSlbzE

      Katri Helena & Jari Sillanpää - MeStarat JouluShow (Live)

      https://www.youtube.com/watch?v=dvhxiTR-e8A

      Kari Tapio Joulukonsertti

      https://www.youtube.com/watch?v=wGuKqk4UUZc

      Leif Lindeman. Joulukonsertti Äänekosken kirkko

      https://www.youtube.com/watch?v=dBU_huuZq0Q

      Kauneimmat joululaulut Temppeliaukion kirkossa

      https://www.youtube.com/watch?v=2ywLAExtYbs

      Raskasta Joulua - Holy Heavy Christmas (incl.Finnish Sub.)

      https://www.youtube.com/watch?v=CZPh4Vd2fN4

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      TOPI VUORI PUOLUSTUKSEN AVUKSI TÄMÄN VIIKON OTTELUIHIN

      https://forssanpalloseura.fi/topi-vuori-puolustuksen-avuksi-taman-viikon-otteluihin/

      Haastattelussa Nuorten Leijonien hyökkääjä Jani Nyman

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/12/26/haastattelussa-nuorten-leijonien-hyokkaaja-jani-nyman

      Jonne Virtanen jatkaa TUTOn pääkäskyttäjänä kevääseen 2026 saakka – Pekka Virta mukaan seuran urheilujohtoon

      TUTO kertoi perjantaina käyttäneensä valmentaja Jonne Virtasen sopimuksessa olleen option. Option myötä Virtanen jatkaa TUTOn pääkäskijänä seuraavat kaksi kautta.

      Ensimmäistä kauttaan Mestiksessä valmentaja Jonne Virtanen jatkaa TUTOn peräsimessä kevääseen 2026 saakka. Seura kertoi käyttäneensä sopimuksessa olleen kaksivuotisen option.

      – Kehittyvä ja intohimoisesti eteenpäin pyrkivä organisaatio tarvitsee samanlaisen arvomaailman ja tavoitteellisuuden omaavan valmentajan, urheilukoordinaattori Jouni Virpiö kommentoi.

      – Virtanen on tavoitteellinen, intohimoisesti jääkiekkoa hengittävä ja inhimillinen valmentaja, joka jakaa seuran kanssa saman tavoitteellisuuden ja intohimon kehittyä. Jonne on ottanut valmentajana kehitysaskeleita kauden edetessä ja uskomme kehityksen jatkuvan jokaisena päivänä myös tulevaisuudessa.

      Virtasen TUTO aloitti kautensa heikosti häviten peräti kuusi ottelua ensimmäisen seitsemän kamppailun otannalla. Sen jälkeen suunta on osoittanut ylöspäin, sillä turkulaisnippu on noussut jumbosijalta jo kuudenneksi. Kolmaskin sija on vain kolmen pisteen päässä.

      – Tämä oli itselle selkeä tavoite ja kertoo, että jotain on tehty oikein. Puoli kautta on lyhyt aika uuden luomiseen, joten on hienoa päästä jatkamaan töitä yhteisten tavoitteiden saavuttamiseksi. Ihmiset ympärillä on tehnyt työnteon erittäin mielekkääksi ja seura on antanut mun tehdä tätä juttua omalla tavalla, mistä olen kiitollinen, Virtanen kertoi.

      – Turku on mun koti ja täällä on ihmisen hyvä olla. Työ. Se jatkuu!

      Valmentajauutisten lisäksi TUTO kertoi aiemmin Liiga-mestarivalmentaja Pekka Virran liittymisestä TUTOn urheilujohtoon. Osapuolet ovat sopineet, että Virran tarkoitus on tukea urheilun kehitystyötä sekä selvittää tulevan kevään aikana TUTOn urheilun nykytilaa ja kehityskohteita.

      Virran projektin tavoitteena on saattaa TUTOn urheilulliset edellytykset kansalliselle huipputasolle.

      https://www.jatkoaika.com/Uutiset/Jonne-Virtanen-jatkaa-TUTOn-pääkäskyttäjänä-kevääseen-2026-saakka-–-Pekka-Virta-mukaan-seuran-urheilujohtoon/254673

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      ERIKOISTILANTEET RATKAISIVAT , PISTEET MATKASIVAT TURKUUN

      https://forssanpalloseura.fi/erikoistilanteet-ratkaisivat-pisteet-matkasivat-turkuun/

      TUTO ja Kiekko-Espoo hakivat vierasvoitot välipäivien ensimmäisistä otteluista

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/12/28/tuto-ja-kiekko-espoo-hakivat-vierasvoitot-valipaivien-ensimmaisista-otteluista

      Pääsy kielletty: Kiekko-Vantaa

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2023/12/28/paasy-kielletty-kiekko-vantaa

      PizzeriaMali Palkitut 281223

      https://www.youtube.com/watch?v=oZqFLdgcz8U

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Forssan Palloseura toivottaa Yhteistyökumppaneille, Kannattajilleen, Talkoolaisille ja muille asianosaisille oikein Hyvää Uutta Vuotta 2️⃣0️⃣2️⃣4️⃣🎇🎆💚

      https://www.instagram.com/p/C1hRk7yNGxT/

    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Sarjataulukon keskellä tilanne jatkuu tiiviinä, FPS vaikeuksissa

      Vuoden viimeinen Mestis-viikko tarjosi back to back -otteluita, roppakaupalla maaleja ja mielenkiintoisen paluun jääkiekkokaukaloihin.

      Mestiksen syyskausi on pelattu ja vuoden viimeinen Mestis-viikko tarjosi jääkiekkoviihdettä 12 ottelun verran. Suunnitteilla oli pelata yksi ottelu enemmän, mutta Keuruun jäähallin jää ei kestänyt aivan vuoden loppuun asti. KeuPan ja KOOVEEn välinen mittelö siirtyi tulevaisuuteen.

      Pelaajaliikenne oli kuluneella viikolla kohtuullisen vilkasta. Valtteri Kakkonen siirtyi IPK:n joukkueesta Liigaan paikkaamaan HIFK:n katastrofaalista puolustajien loukkaantumissumaa. IPK puolestaan vahvisti rivejään, kun Verneri Hellman saapui iisalmelaisjoukkueeseen lainasopimuksella Ässistä. KalPan U20-joukkueessa pelannut IPK-kasvatti Otto Jaatinen vahvisti IPK:n rivejä viikon otteluissa Hokkia vastaan.

      Kokenut Liiga-pelaaja Miro Karjalainen nähtiin torstaina todella pitkän pelitauon ja kuntoutusjakson jälkeen FPS:n paidassa. Kiekko-Vantaa menetti puolestaan ykkösmaalivahtinsa, kun Paavo Hölsä käytti sopimuksensa ulkomaanoption.

      Ketterä ja Jokerit kuroivat IPK:n etumatkaa Mestiksen kärjessä hieman kiinni. Ketterä takoi JoKP:n verkkoon viikon kahdessa ottelussa kymmenen maalia ja otti mukaansa täydet pisteet molemmista. Jokerit oli myös vahva tehden niin ikään kymmenen maalia kahdessa ottelussa ja kasvatti pistetilannettaan viidellä pisteellä.

      Sarjataulukon keskivaiheilla tilanne on todella tiivis. Neljännen ja kymmenennen joukkeen välillä on kymmenen pisteen ero ja kuluneellakin viikolla joukkeet pelasivat keskenään sopivasti ristiin.

      Sarjan häntäpäässä Hokki ja KOOVEE repivät hitaasti eroa viimeiseksi jumittuneeseen FPS:aan. Toki pelejä on vielä paljon runkosarjassa jäljellä ja kolmella viimeiselläkin joukkueella on vielä täydet mahdollisuudet nousta pudotuspeleihin.

      Viikon onnistuja

      Imatran Ketterä oli viikon kahdessa ottelussaan todella tehokas ja hyvä. Alkukauden yllättäjäjoukkue JoKP joutui toteamaan Ketterän hyvän vireen kahteen kertaan. Kymmenen tehtyä maalia ja kuusi pistettä on väkevä näyte siitä, että viime vuosien kestomenestyjä on hyvässä iskussa.

      Viikon pettymys

      FPS painii tällä hetkellä vaikeassa tilanteessa. Pistepussi ei kartu riittävällä tahdilla ja vaihtuvuutta on ollut pelaajien ja valmennuksen osalta.

      TUTO ja Jokerit tekivät forssalaisten verkkoon yhteensä yhdeksän maalia ja FPS onnistui tekemään kahdessa ottelussa vain kaksi maalia. FPS:n on saatava pelinsä ojennukseen, tai edessä on todella vaikea kevätkausi.

      Viikon yllättäjä

      Yhteensä 470 päivää loukkaantumisen takia sivussa peleistä ollut Karjalainen pääsi vihdoin takaisin kilpailullisen jääkiekon pariin. Karjalaisen paluu jäille ja Mestikseen tuli hieman puskista, mutta pelikuntoon tervehtyminen oli tietysti positiivinen uutinen.

      Viikon erikoisuudet

      Keuruun jäähallissa oli niin sanotusti tilanne päällä, kun jääkiekon osalta keskeinen elementti eli jää petti hieman ennen KeuPan ja KOOVEEn välistä ottelua. Sattuuhan näitä, mutta onneksi harvakseltaan.

      Kiekko-Vantaan ja Kiekko-Espoon välisissä kahdessa peräkkäisessä ottelussa nähtiin aikamoiset karkelot. Ensin vantaalaiset hävisivät kotonaan 4−6 ja seuraavana iltana olivat sitten Espoossa tylyjä vieraita voittaen ottelun 5−0.

      Molemmissa otteluissa Kiekko-Vantaan maalivahdit urakoivat yli 30 torjunnan verran, kun Kiekko-Espoon torjuntalukemat olivat toisessa päässä maltillisemmat.

      Tulevien viikkojen mielenkiintoisimmat ottelut

      Tulevalla viikolla Mestiksessä pelataan 12 ottelua. KeuPalla on mahdollisuus hämmentää sarjataulukon keskellä oikein kunnolla, kun se kohtaa viikon aikana TUTO:n, KOOVEE:n ja JoKP:n.

      Sarjajohtaja IPK kohtaa viikon kahdessa ottelussaan Jokerit ja Kiekko-Espoon. Saako IPK jatkettua voittojen tiellä, kun se sai tappioputkensa poikki vuoden viimeisessä kotiottelussaan?

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Sarjataulukon-keskellä-tilanne-jatkuu-tiiviinä-FPS-vaikeuksissa/254788

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Rauli Raitasen piti olla FPS:ssä urheilutoimen sparraaja, mutta kipinä syttyikin valmentamiseen: “Mieli tekee kokeilla rajojaan”

      FPS:n apu- ja väliaikaiseksi päävalmentajaksikin päätynyt Rauli Raitanen muisteli pelaajauransa kohokohtia ja haaveeksi jäänyttä NHL-uraa.

      – Päivittäin tulee suunnilleen 250 kilometriä istuttua auton ratissa, niin se vaatii vähän lätkäsydäntä. Olen kyllä nauttinut joka päivästä, eikä tätä muuten jaksaisikaan.

      Rauli Raitanen liittyi FPS:n organisaatioon urheilupuolen asiantuntijaksi syyskuussa, mutta rooli muuttui nopeasti apuvalmentajaksi, ja 53-vuotias ulvilalainen on myös haastatteluhetkellä auton ratissa kohti Forssaa.

      – Urheilutoimenjohtaja Mikko Aho pyysi minut mukaan sparraamaan ja katsomaan seuran tilannetta, mutta tilanne on ajautunut siihen, että olen ollut kolme ja puoli kuukautta valmentamassa jäällä enkä ole tehnyt sitä, mitä alun perin piti.

      Alkukauden päävalmentaja Christer Nylundin irtisanouduttua Raitanen oli joulukuussa kahdessa FPS:n ottelussa jopa päävalmentajana, kunnes seuralegenda Asko Rantanen löytyi loppukauden päävalmentajaksi. Ennen Nylundia myös urheilutoimenjohtaja Aho jätti tehtävänsä.

      – "Crisu" pyysi aika nopeasti minut jäälle auttamaan, kun hän oli siellä yksin. Sillä tiellä tässä ollaan, ja Asko pyysi myös jäämään, joten edelleen olen siellä valmennuksen apuna. Maaliskuun loppuun on sopimus, ja sen olen luvannut tehdä. Meillä on hyvähenkinen nuori ryhmä ja valmennuksellista haastetta riittää, mutta yritämme kasvaa ja mennä eteenpäin.

      Raitasen päävalmentajadebyytti Mestiksessä koitti joulukuun puolivälissä, ja tuloksena oli 5–2-voitto Hokista, mikä katkaisi FPS:n yhdeksän ottelun tappioputken. Täydellinen voittoprosentti kuitenkin murskaantui heti seuraavana päivänä, kun Jokerit haki Forssasta ylivoimaisen 12–2-voiton.

      – Oli upea kokemus olla kahdessa pelissä päävalmentajana. Ensimmäisestä voitto ja toisesta rökäletappio eli arki tuli aika nopeasti tutuksi, mutta Jokerit on niin kova joukkue meidän materiaaliin verrattuna. He ovat vahvistuneet pitkin kautta, ja meillä on enemmän pelaajia lähtenyt kuin tullut, niin realiteetit on muistettava.

      Kuvaavaa FPS:n tilanteesta on se fakta, että kesken kauden joukkueeseen liittynyt ja jo ulkomaille siirtynyt Janne Laakkonen on edelleen joukkueen toiseksi paras pistemies. Raitanen ottaa puheeksi koko organisaation kasvun, kun kysyn FPS:n tulevaisuudennäkymistä.

      – Mielestäni joukkueen arki ja harjoittelu ovat kunnossa, mutta koko organisaatioon ja budjettiin on panostettava lisää, niin joukkueestakin tulee vahvempi. Myyntiä ja muita resursseja on tosissaan kasvatettava.

      Toistaiseksi korkeimman tason valmentajapesti
      Mestiksen rooli muuttui merkittävästi, kun Jääkiekon SM-liiga oy tiedotti nousukarsintojen paluusta alkaen keväällä 2025. Raitanen näkee muutoksen elintärkeänä.

      – Nousumahdollisuus pitää urheilussa aina olla ja urheilullisuuden pitää olla keskiössä.

      Forssalaisesta kiekkokulttuurista Raitanen sanoo ilahtuneensa. Forssan Palloseura – tuolloin lyhenteellä FoPS – pelasi pääsarjassa kaudet 1975–77 eli ensimmäiset organisaatiouudistuksen jälkeiset kaudet, kun SM-liiga (nykyinen Liiga) eriytyi Jääkiekkoliiton ulkopuoliseksi sarjaksi.

      – Olen positiivisesti yllättynyt forssalaisesta kiekkokulttuurista. Väkeä tulee hallille ja ovat innostuneita, 500–700 henkeä ja Jokerit-peli vielä omassa luokassaan. Eli mahdollisuuksia on mennä eteenpäin.

      Raitasen pelaajaura päättyi 2000-luvun alussa, mutta jääkiekko pysyi sydämessä, vaikka uusi ammattikin löytyi nopeasti.

      – Peliurani päätyttyä näin lehdessä ilmoituksen, jossa haettiin myyntiedustajaa kaihdinalan yritykseen. Hain paikkaa, kun jotain töitä piti peliuran jälkeen tehdä, että sai leipää. Sain paikan ja olin siellä kuusi vuotta, minkä jälkeen perustin oman yrityksen. Eli melkein 20 vuotta olen jo tehnyt tätä omiin nimiini.

      – Jollain tapaa se tyhjiö tuli, kuten kaikilla kiekkoilijoilla, mutta aika nopeasti pääsin valmentamaan junnuja ja olemaan jääkiekon syrjässä kiinni. Lähdin juniorivalmennukseen, kun Ässät pyysi, ja olen vähän kouluttautunutkin valmennukseen. Siitä asti olen ollut jossain valmentamassa, alasarjoissa tai juniorivalmennuksessa.

      Raitanen on aiemmin valmentanut Ässien junioreita, II divisioonassa Kokemäen Kova-Väkeä ja Kankaanpään Jääkarhuja sekä porilaista Karhu HT:ta Suomi-sarjassa.

      – Nyt on ensimmäinen pesti, että olen pikkasen korkeammalla valmennushommissa. Tämä aika Forssassa on osoittanut, että jollakin tapaa haluan olla jääkiekon kanssa tekemisissä. En missään nimessä sulje pois ammattivalmentajan roolia, kipinä on syttynyt ja mieli tekee kokeilla rajojaan.

      35 vuotta sitten kiekkoammattilaisuutensa aloittanut Raitanen näkee valmennuskäytännöissä tapahtuneen isoja muutoksia.


      https://www.jatkoaika.com/Haastattelu/Rauli-Raitasen-piti-olla-FPSssä-urheilutoimen-sparraaja-mutta-kipinä-syttyikin-valmentamiseen-“Mieli-tekee-kokeilla-rajojaan”/254811

    • Anonyymi

      Rauli Raitasen piti olla FPS:ssä urheilutoimen sparraaja, mutta kipinä syttyikin valmentamiseen: “Mieli tekee kokeilla rajojaan”

      Hirveästi on menty valmennuksessa eteenpäin. Silloin kun uraani aloitin, piti itse opetella asioita. Nykyään pyritään opettamaan ja perustelemaan, miksi jotakin tehdään.

      Divaridominanssista Liigan kärkikahinoihin

      Raitanen pelasi ensimmäisen kokonaisen liigakautensa Ässissä 1988–89, tulokashyökkääjän saldo oli 21 maalia ja 38 pistettä 40 ottelussa. Parhaan tulokkaan palkinto jäi kuitenkin haaveeksi, kun HPK:n Pekka Peltola ylsi pistepörssin kärkikymmenikköön tehoillaan 28+30. Maalimäärä jäi hyökkääjän uran parhaaksi, ja pistesaldonkin hän ylitti vain kerran.

      TÄMÄ AIKA FORSSASSA ON OSOITTANUT, ETTÄ JOLLAKIN TAPAA HALUAN OLLA JÄÄKIEKON KANSSA TEKEMISISSÄ.

      Ässien kausi päättyi putoamiseen sarjatasoa alemmas, joten Raitaselle kertyi kokemusta myös Mestiksessä pelaamisesta. Ässät dominoi sarjaa voittamalla 37 kertaa 44 ottelun runkosarjassa, yksilötasolla ässäpelaajista Arto Heiskanen voitti pistepörssin ylivoimaisesti ja Arto Javanainen tykitti 59 maalia vain 36 ottelussa.

      – Ässät oli I divisioonassa (nykyinen Mestis) vähän samanlainen ilmiö kuin Jokerit tällä hetkellä: katsomot olivat täynnä, meininki oli hyvä ja tavoitteena oli nousta takaisin SM-liigaan ja noustiin samantien. Seurakin oli satsannut eli Ässiin hankittiin Javanainen, Heiskanen ja kumppanit.

      Ässät ei ole Jokereiden tasoinen megabrändi, mutta 80-luvulla porilaiset olivat kahdesti finaalissa ja kahdesti pronssiottelussa. Liiganousua seurasi myös vahva vaihe Liigassa, kun Ässät oli kausina 1991–95 kolmesti pronssiottelussa, joista kevät 1995 päättyi voitokkaasti. Kaudella 1993–94 Ässät oli jopa runkosarjassa TPS:n jälkeen toinen, mutta hävisi puolivälierissä yllättäen Tapparalle.

      – Se ryhmä, jolla nousimme takaisin Liigaan, pysyi aika pitkään yhdessä ja nousimme nopeasti samalla porukalla sarjan kärkikahinoihin. Tuntuu aika kaukaiselta, että tänä päivänä Mestiksen kärkijoukkue nousisi heti Liigassa kuuden parhaan joukkoon.

      Muun muassa Raitasen, Heiskasen, Javanaisen, Jari Levosen, Tapio Levon ja Jokke Heinäsen muodostama ydinryhmä vahvistui 90-luvun alussa vielä esimerkiksi Jari Korpisalolla ja NHL:stä palanneella Kari Takolla.

      Ensimmäisellä liigakaudella Mestiksestä nousun jälkeen Ässät jäi pudotuspelien ulkopuolelle, mutta vain kolme vuotta putoamisen jälkeen porilaiset pelasivat jo pronssista. Pelaajahankintojen lisäksi tärkeä tekijä Ässien nopeassa nousussa Liigan kärkitaistoon oli kesken kauden 1990–91 päävalmentajaksi palkattu Vasili Tihonov.

      – Tihonov oli todella hyvä valmentaja: vaativa, oikeudenmukainen, ymmärsi peliä ja pisti pojat töihin. Vähän sama homma kuin Vladimir Jurzinovilla TPS:ssä. Ruvettiin harjoittelemaan ammattimaisesti, saatiin ja jouduttiin tekemään töitä.

      Noina vuosina Liiga alkoi ammattimaistua, ja Raitanenkin oli käytännössä koko peliuransa ajan pelkästään jääkiekkoilija.

      – Uran alkuvuosina tein puolipäivähommia esimerkiksi vahtimestarina, mutta aika nopeasti sain mahdollisuuden, että pystyin edes hiukan itseäni elättämään ja satsaamaan jääkiekkoon. Ei ollut sellaisia palkkoja kuin tänä päivänä.

      Prahan hopeakevät ja toteutumaton NHL-unelma
      Kauden 1991–92 jälkeen Raitanen pääsi edustamaan Leijonia Prahan MM-kisoissa. 30 vuotta myöhemmin hän nostaa uransa kohokohdaksi Prahan kevään ja Suomen historian ensimmäisen MM-mitalin.

      – Prahan MM-hopea oli varmaan se isoin juttu. Pelkästään hyviä muistoja on siitä turnauksesta. Silloin vielä lehdistö lyttäsi, että kaikkien aikojen huonoin maajoukkue lähtee kisoihin, mutta ei se ihan lopullinen totuus ollutkaan.

      Raitanen oli voittamassa sitä ennen jo alle 18-vuotiaiden EM-hopeaa vuonna 1988. Teemu Selänne voitti turnauksen pistepörssin, mutta mukana oli myös vuotta nuoremmasta ikäluokasta tulevia NHL-tähtiä, kuten Robert Reichel, Pavel Bure ja Mats Sundin. Raitanen teki kisojen viidessä ottelussa yhtä monta maalia.

      Kauheasti en niistä kisoista muista muuta kuin, että se hopea saatiin. Meillä oli -70 syntyneiden hyvä ikäluokka, josta tuli paljon pelimiehiä. Teemu muistaakseni teki Neuvostoliittoa vastaan voittomaalin, mikä varmisti sen hopeasijan.

      EM-hopeajoukkueesta Selänteen lisäksi NHL:ssä pelasivat puolustaja Janne Laukkanen ja hyökkääjä Antti Törmänen. Yli 200 ottelun liigauraan ylsivät myös Veli-Pekka Kautonen, Karri Kivi, Juha Lampinen, Mika Strömberg, Keijo Säilynoja, Tommi Pullola, Petro Koivunen, Juha Ikonen ja Mika Välilä.

      Raitasella oli itselläkin mahdollisuus tavoitella NHL-uraa. Winnipeg Jets varasi 20-vuotiaan hyökkääjän yhdeksännellä kierroksella vuonna 1990. Raitasen jälkeen varattiin vielä esimerkiksi tulevat Stanley Cup -voittajat Sergei Nemtšinov ja Valeri Zelepukin.

      https://www.jatkoaika.com/Haastattelu/Rauli-Raitasen-piti-olla-FPSssä-urheilutoimen-sparraaja-mutta-kipinä-syttyikin-valmentamiseen-“Mieli-tekee-kokeilla-rajojaan”/254811

    • Anonyymi

      Rauli Raitasen piti olla FPS:ssä urheilutoimen sparraaja, mutta kipinä syttyikin valmentamiseen: “Mieli tekee kokeilla rajojaan”

      MIELESTÄNI FPS:N ARKI JA HARJOITTELU OVAT KUNNOSSA, MUTTA KOKO ORGANISAATIOON JA BUDJETTIIN ON PANOSTETTAVA LISÄÄ, NIIN SITÄ KAUTTA JOUKKUEESTAKIN TULEE VAHVEMPI.

      Muistaakseni Prahan kisojen jälkeen Jetsistä tuli kutsu, enkä uskaltanut lähteä, mikä on jäänyt vähän harmittamaan. Toista kutsua ei enää tullut, että se oli sitä myöden selvä. Uskon, että jollain tapaa luonteeni esti minua lähtemästä. En myöskään osannut kunnolla englantia enkä sen takia uskaltanut lähteä kokeilemaan.

      Prahan kisojen jälkeinen NHL-kausi jäi historiaan Selänteen ilmiömäisenä tulokaskautena, ja kyseisellä kaudella myös Jets-hyökkääjät Darrin Shannon ja Jevgeni Davydov pelasivat tehokkaimmat NHL-kautensa, joten ainakin kärkiketjuihin olisi ollut tiukka urakka mahtua.

      – Jos olisin saanut tukea jostain, niin päätös olisi voinut olla erilainen. Jotenkin ilmapiiri oli silloin sellainen, että minua kehotettiin odottamaan ja menemään myöhemmin, mutta se juna meni. Ei sitä enää kannata harmitella, paljon hyvää on tapahtunut sen jälkeen.

      Raitanen pelasi parhaimmillaan lähes piste per peli -tahdilla ja kuului maajoukkuerinkiin vielä kahden kauden ajan Prahan MM-hopean jälkeen, vaikkei toistamiseen arvokisoihin päässytkään. Isokokoinen taitohyökkääjä oli kuitenkin usein porilaisen kotiyleisön silmätikku, ja seisomakatsomo otti käyttöön pilkkanimet "Raili" ja "käsilaukku-Raitanen".

      – Totta kai sitä huutelua kuuli, mutta niin kuuli moni muukin. Pori on intohimoinen kiekkokaupunki. Kai se omista esityksistä ja fanien odotuksista johtui. En mitään paineita ottanut. Ja oma tukijoukko on aina ollut, mikä on tärkeää muistaa.

      Kauden 1996–97 Raitanen pelasi Ruotsin pääsarjassa MoDossa. Joukkuekavereista Samuel Påhlsson, Frantisek Kaberle, Per Svartvadet ja Hans Jonsson pelasivat mainittavat NHL-urat ja lähes kaksinkertainen määrä pelaajia kävi kokeilemassa Pohjois-Amerikassa.

      – Oli hieno kokemus pelata vuosi MoDossa. Meillä oli hyvä, nuori joukkue. Ruotsi on kiva kiekkomaa ja Örnsköldsvik on pieni kaupunki, jossa eletään jääkiekolle.

      – Ihan hyvät fiilikset on omasta peliurasta. Ehdin 12 vuotta pelata ammatikseni ja monenmoista näin ja koin niinä vuosina. Hienoa aikaa oli, Raitanen tiivistää.


      https://www.jatkoaika.com/Haastattelu/Rauli-Raitasen-piti-olla-FPSssä-urheilutoimen-sparraaja-mutta-kipinä-syttyikin-valmentamiseen-“Mieli-tekee-kokeilla-rajojaan”/254811

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestis-viikko: sarjakärki IPK kävi ryöstöretkellä etelässä ja TUTO jatkoi kovaa virettään

      Mestiksessä nähtiin vuoden ensimmäisellä viikolla loppuhetkien maaleja, tiukkoja vääntöjä ja yhdet päävalmentajan potkut.

      Vuoden ensimmäisen Mestis-viikon aikana pelattiin 12 ottelua. KeuPa ja KOOVEE saivat torstaina pelattua viime viikolla peruuntuneen ottelunsa Keuruulla, jossa kotijoukkue oli parempi maalein 7−2. IPK jatkaa sarjan kärjessä ja Ketterä seuraa neljän pisteen päässä toisena. TUTO on noussut jo kolmanneksi ja eroa toiseen sijaan on 11 pistettä. Tosin Ketterä on pelannut neljä ottelua turkulaisjoukkuetta enemmän.

      Viime viikkoina useamman tappion kärsinyt IPK kävi ryöstöretkellä etelässä, kun se kaatoi ensin jatkoajalla Jokerit maalien 2−3 Helsingissä lähes 6000 katsojan edessä. Seuraavana päivänä IPK vei pisteet Espoosta, kun Kiekko-Espoo kaatui numeroin 1−3.

      Sarjataulukko säilyi viikon tulosten myötä erityisesti keskikastin osalta erittäin tiiviinä.

      Viikon onnistuja

      Mestiksen kuntopuntarin kärkipäässä porskuttava TUTO nappasi viikon molemmista otteluistaan täydet pisteet. Voittojen myötä joukkue nousi sarjataulukon sijalle kolme, ohittaen Jokerit pisteen turvin. Päävalmentaja Jonne Virtasen luotsaama TUTO on pelannut jo useamman kierroksen ajan todella hyvin ja on tällä hetkellä vaikea voitettava.

      Viikon pettymys

      Hokki on tällä hetkellä vaikeuksissa. Kokenut päävalmentaja Pasi Räsänen vapautettiin tehtävistään keskiviikkona 3.1. ja hänen paikalleen nousi kakkosvalmentajana toiminut entinen Hokki-pelaaja Antti Halonen.

      Vaihdos ei ainakaan heti näkynyt voittosarakkeessa, sillä uuden päävalmentajansa johdolla Hokki hävisi viikon kaksi otteluaan. Päästettyjä maaleja kertyi yhteensä 11 ja tehtyjä vain kaksi. Kymmenentenä oleva RoKi on päässyt jo 13 pisteen etumatkalle, joten tulevina viikkoina otteiden on syytä kohentua.

      Viikon yllättäjä

      Emil Järventie oli tehnyt tällä kaudella 26 ottelussa neljä maalia. Perjantaina KOOVEE kohtasi Outokummussa JoKP:n ja Järventie paukutti ottelussa komean hattutempun. KOOVEE on saalistanut viimeisimmistä otteluistaan heikosti sarjapisteitä, joten voitto oli erittäin tervetullut ja piti tamperelaiset iskuetäisyydellä pudotuspeliviivaan.

      Viikon erikoisuus

      RoKi ja Ketterä ottivat otteluidensa viimeisistä hetkistä ilon irti perjantaina ja lauantaina. Perjantain taistossa vierasjoukkue Ketterä otti kuudennen kenttäpelaajan jäälle, kun ottelua oli jäljellä hieman alle kolme minuuttia. Ketterä tasoittikin ottelun, ja Miku Ronkainen teki Ketterän voittomaalin vielä viimeisellä minuutilla.

      Parivaljakon seuraavan päivän keskinäinen ottelu pelattiin myös Rovaniemellä ja jälleen ottelun loppu oli tapahtumia täynnä. Ketterä tasoitti ajassa 57.37 ilman maalivahtia ja siirtyi johtoon ajassa 58.24 Mikko Haaparannan maalillla. Joonas Alanne puolestaan tasoitti ottelun viimeisellä sekunnilla, kun RoKi pelasi ilman maalivahtia.

      Jatkoajalla Ronkainen nousi Ketterän sankariksi edellisen päivän tapaan ja teki voittomaalin, kun jatkoaikaa oli pelaamatta 43 sekuntia.

      Tulevan viikon mielenkiintoisin ottelu

      Joensuussa pelataan lauantaina 13.1. ulkoilmaottelu, kun Mehtimäen pesäpallostadionilla kohtaavat JoKP ja Jokerit. Erikoisolosuhteet luovat pelille poikkeukselliset lähtökohdat ja panoksiakin on. JoKP on hyvän syyskauden jälkeen joutunut aikamoiseen tappiokierteeseen ja Jokerit puolestaan on vain pisteen päässä sarjataulukon kolmannesta sijasta.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-sarjakärki-IPK-kävi-ryöstöretkellä-etelässä-ja-TUTO-jatkoi-kovaa-virettään/254905

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Sarjakärki vaihtui, Joensuussa pelattiin Talviklassikko ja liigamaalivahti esiintyi kahdessa eri seurassa

      Mestis-viikko tarjosi jääkiekkohuumaa loppuunmyydyn ulkoilmaottelun parissa, vaikka tapahtuman televisiototeutus oli pettymys. Lisäksi Espoossa nähtiin kahden eri vierasjoukkueen riveissä nuori liigamaalivahti.

      Tammikuun toinen viikko jatkui Mestiksen osalta vilkkaana niin pelien, kurinpitopäätösten kuin uutistenkin osalta. Ketterän pelaajista Väinö Liikoselle asetettiin kolmen ottelun pelikielto ja Niko Liiri väliaikaiseen pelikieltoon. Liikonen sai rangaistuksensa RoKi-ottelussa tapahtuneesta laitataklauksesta. Liiri puolestaan sai TUTOa vastaan pelatussa ottelussa ulosajon päähän kohdistuneesta taklauksesta.

      Ketterän pelaajien lisäksi väliaikaisiin pelikieltoihin asetettiin RoKin Lauri Heino ja KeuPa HT:n Jasper Rantanen. Pelaajat tappelivat keskenään perjantain rovaniemeläisten ja keuruulaisten välisessä kamppailussa.

      Viikon ehdoton kohokohta oli Kiekko-Poikien ja Jokereiden välillä pelattu talviklassikko. Joensuun pesäpallostadionille oli saapunut katsomaan ottelua 3700 katsojaa. Ottelun vei lopulta Jokerit voittomaalikilpailun kautta. Pohjois-Karjalaan oli matkannut myös hyvä määrä helsinkiläisseuran kannattajia, ja ottelun tunnelma oli varsin mainio.

      Mestiksen voimasuhteissa ei tapahtunut isompia muutoksia, mutta sarjakärki vaihtui pitkästä aikaa. Ketterä nousi IPK:n edelle, mutta imatralaisseuralla on neljä ottelua enemmän pelattuna.

      Hermes tiedotti viikolla palkanneensa seuran toiminnanjohtajaksi Mikko Ahon. Porilaislähtöisen Ahon työtehtävän pääpaino on ottelutapahtuman kehittämisessä, myynnissä ja kumppanuuksissa. Aho on toiminut aikaisemmin FPS:n urheilutoimenjohtajana, josta hän irtisanoutui viime vuoden lokakuussa.

      Viikon onnistuja

      Kevätauringon lämpö on vielä kaukana, mutta Mestiksen kestomenestyjä Ketterä alkaa saada kevään lähestyessä juonesta kiinni. Imatralaiset voittivat kaikki viikon kolme otteluaan ja nousivat sen ansiosta sarjakärkeen IPK:n ohi.

      Viikon pettymys

      Joensuun Talviklassikko oli hieno tapahtuma paikan päällä, mutta televisiokatsojat joutuivat valitettavasti pettymään. Kuvakulma oli huono ja lisäksi huurtuneet pleksit vaikeuttivat ottelun seuraamista. Televisiokokemus talviklassikosta jäi laimeaksi.

      Viikon yllättäjä

      KeuPa HT yllätti sarjaa johtavan IPK:n keskiviikon kierroksella. Iisalmelaiset olivat voitossa kiinni kolmanteen erään lähtiessä, mutta isännät tulivat Jasper Rantasen ylivoimalla tasoihin. Ottelu eteni lopulta voittomaalikilpailuun, jossa Miks Tumanovs ratkaisi lisäpisteen kohtalon keuruulaisille.

      Viikon erikoisuus

      HPK:n maalivahti Juho Markkanen vieraili kahden eri Mestis-seuran maalilla viikon aikana. Hän vartioi keskiviikkona FPS:n viimeisenä lukkona ja lauantaina TUTOn maalilla. Molemmat ottelut olivat vierasotteluita Kiekko-Espoota vastaan.

      Alkavan viikon mielenkiintoisimmat ottelut

      Katseet kannattaa uuden Mestis-viikon osalta kääntää perjantain kierrokselle, jolloin kamppaillaan useampi tärkeä ottelu. Viime kauden finalistit Ketterä ja Kiekko-Espoo kohtaavat Imatralla ja tällä kaudella alavireisesti esiintyneet espoolaiset janoavat varmasti kauden avausvoittoa imatralaisista.

      Perjantaina kannattaa seurata myös KOOVEEn ja RoKin välistä kamppailua. Seurat ovat alemman pudotuspeliviivan molemmin puolin ja niitä erottaa kahdeksan pistettä. Alempana oleva KOOVEE on pelannut ottelun vähemmän, joten rovaniemeläiset kaatamalla heillä mahdollisuus pitää pudotuspelipaikka lähietäisyydellä.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Sarjakärki-vaihtui-Joensuussa-pelattiin-Talviklassikko-ja-liigamaalivahti-esiintyi-kahdessa-eri-seurassa/254989

    • Anonyymi

      Ulkoilmaottelut ovat Mestikselle merkittävä näyteikkuna

      Mestis ansaitsee enemmän valtakunnallista näkyvyyttä. Nostalgiaa henkivät ulkoilmaottelut ovat juuri siksi tärkeitä.

      Toiseksi korkeimman sarjatason sarjapisteistä miteltiin lauantaina järjestyksessään neljättä kertaa ulkoilmaottelussa, kun Joensuun Kiekko-Pojat isännöi Jokereita. Loppuunmyydyssä ottelussa oli paikalla 3 700 katsojaa, ja tunnelma Mehtimäen pesäpallostadionilla oli sen mukainen.

      Aiemmin luonnon armoilla Mestis-tason kiekkoa on lätkitty Savonlinnassa vuonna 2009 sekä Rovaniemellä viime vuonna kahteen otteeseen.

      Ulkoilmaottelut ovat järjestävälle taholle aina suuria ponnistuksia. On rakennettava katsomot, lämpimät pukukopit, ruokailu- ja anniskelutilat, vedettävä sähköt ja niin edelleen. Joensuun ja Rovaniemen sekä Liigan takavuosien talviklassikoiden tapauksissa myös kaukalot on pistettävä pystyyn vain ja ainoastaan ottelua varten. Jos se on taloudellisesti iso riski jo isommalle joukkueelle, se on vielä rohkeampi veto Mestis-seuralta.

      MESTISTÄ TULISI KOHDELLA VIIHDEARVOLTAAN VARTEENOTETTAVANA URHEILUTUOTTEENA

      Viime vuonna kahteen Rovaniemellä järjestettyyn otteluun saapui yli 2 000 katsojaa, ja Joensuun ottelutkin keräävät varovaisimmankin arvion mukaan yli 5 000 silmäparia. Tällaiset yleisömäärät ovat tärkeitä ennen kaikkea taloudellisesti, mutta ne saavat jalkeille kenties sellaisia paikallisia sekä ulkopaikkakuntalaisia, jotka eivät normaalisti Mestis-kiekkoa seuraa.

      Suomalaisessa sarjajärjestelmässä toiseksi ylin sarjataso on ajettu nurkkaan. Sieltä ei voi käytännössä nousta tavoittelemaan Suomen mestaruutta, vaikka urheilullista menestystä olisikin.

      Kasvattajasarjan roolin sijasta Mestistä tulisi kohdella viihdearvoltaan varteenotettavana urheilutuotteena, josta ei tapahtumia puutu.

      Sarja on viimeistään tällä kaudella kääntänyt viimeisenkin urheiluromantikon pään, kun Jokerit on täyttänyt halleja (ja yhden stadionin) Espoota ja Rovaniemeä myöten. Vielä hienompaa tästä kaikesta tekee se tosiasia, että Ketterän ja IPK:n kaltaiset pienemmät seurat pystyvät toden teolla haastamaan kotimaan kaukaloihin palanneen suurseuran.

      Vaikka ulkoilmaotteluilla ei ole mitään tekemistä jääkiekon kanssa, kuten Jokerien päävalmentaja Tero Määttä sanoi MTV Urheilulle lauantaina, ne tuovat parhaalla mahdollisella tavalla esiin juuri sen elämyksen, jonka Mestis parhaimmillaan voi seuraajilleen tarjota.

      Määttä on toki oikeassa siinä, ettei sakeassa lumipyryssä pelaaminen tarjoa kellekkään realistisinta kuvaa nopeatempoisesta sekä päästä päähän liikkuvasta pelistä, mutta se ei olekaan näiden otteluiden tarkoitus. Tarkoitus on sen sijaan näyttää, että Joensuun Kiekko-Pojat ja muut huipulle tähtäävät joukkueet tekevät nyt kaikkensa sen eteen, että ne voivat näyttää kiekkofaneille olevansa kaiken huomion arvoisia.

      Tulevana viikonloppuna on luvassa lisää ulkoilmaotteluiden tunnelmaa, kun Kiekko-Pojat pelaa Kiekko-Espoota vastaan samaisella näyttämöllä. Kenties silloin nähdään nopeatempoisempaakin kiekkoa ilman lumipyryjä. Ainakin yksi asia on varmaa – silloin tullaan näkemään jälleen jotakin sellaista, jota ollaan Liiga-tasolla nähty viimeksi vuonna 2016.

      https://www.jatkoaika.com/Kolumni/Ulkoilmaottelut-ovat-Mestikselle-merkittävä-näyteikkuna/254983

      Mestiksen pronssiottelu oli Lapin sykähdyttävin urheiluhetki 2023

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/01/15/mestiksen-pronssiottelu-oli-lapin-sykahdyttavin-urheiluhetki-2023

      Kiekko-Vantaan Niklas Nordgren on Mestiksen viikon pelaaja

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/01/15/kiekko-vantaan-niklas-nordgren-on-mestiksen-viikon-pelaaja

    • Anonyymi

      Kaksi kotivoittoa keskiviikkona - Lipiäiselle kauden viides nollapeli ja Ronkaiselle 6 pisteen ilta

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/01/17/kaksi-kotivoittoa-keskiviikkona-lipiaiselle-kauden-viides-nollapeli-ja-ronkaiselle-6-pisteen-ilta

      Mestiksen pudotuspelien ja karsintojen aikataulut julkaistu

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/01/17/mestiksen-pudotuspelien-ja-karsintojen-aikataulut-julkaistu

      Hengenpelastajaliigassa 1500 luovutuksen raja rikki

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/01/18/hengenpelastajaliigassa-1500-luovutuksen-raja-rikki

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Kiekko-Espoon tulikuuma viikko kesti Joensuun pakkasetkin

      Mestiksessä taisteltiin päättyneellä viikolla ympäri Suomea. Kiekko-Espoon vire oli vahvaa, sarjan kärkijoukkueet Ketterä ja IPK mättivät maaleja ja kova pakkanen rokotti Joensuun toisen ulkoilmaottelun yleisömäärää.

      Vaikka Joensuun ulkoilmaottelu kiekkoiltiin hyytävässä 27 asteen pakkasessa lauantaina, tarjoili päättynyt Mestis-viikko kaukalon puolella jo pientä osviittaa kevään tosipelien lähestymisestä, kun erityisesti sarjan kärkijoukkueet olivat vahvoja kaukalossa.

      Seuroissa tapahtui viikon aikana myös reippaasti pelaajaliikennettä. Sarjan häntäpäähän jumittuneet Hokki vahvisti rivejään peräti kahdella uudella pelaajalla, kun maalivahti Kristian Tamminen ja puolustaja Jimi Enckell siirtyivät Kajaaniin. Hyökkääjä Eetu Paasovaara siirtyi Kiekko-Espoosta Ketterän paitaan ja FPS vahvisti puolustustaan Vertti Vuoksialalla.

      Lisäksi Mestis tiedotti kevään tosipelien aikatauluista. Tiedotteen suurin uutinen oli se, että karsinnat ja sarjasta putoaminen tapahtuvat suunniteltuun malliin, vaikka Kiekko-Espoo nousisi ensi kaudeksi Liigaan. Mestiksen kaksi viimeistä pelaavat paras seitsemästä -ottelusarjan, jonka häviäjä putoaa ensi kaudeksi Suomi-sarjaan ja voittaja karsii Suomi-sarjan mestaria vastaan.

      Viikon onnistuja

      Viikon onnistuja tulee Espoosta, sillä hallitseva mestari nappasi voitot viikon kaikista kolmesta pelistään. Erityisesti viikonlopun Itä-Suomen vieraspelikiertue oli espoolaisilta kova hauiksen näyttö: perjantaina Ketterä joutui taipumaan kotikaukalossaan ja lauantaina Kiekko-Espoon bussiin lastattiin kaksi pistettä tuomisiksi Joensuun ulkoilmaottelusta.

      Onnistujaksi voi nostaa myös imatralaisten hyökkäyskolmikon. Ketterän tehokkaalla kolmosketjulla oli huima ilta keskiviikon 9–0-rökityksessä Hokkia vastaan. Maalipörssin kärkeen noussut Miku Ronkainen summasi peräti tehot 4+2, Ossi-Petteri Jaakola pisteet 2+3 ja Akseli Mäkinen 1+4.

      Viikon pettymys

      Viime viikon pettymys oli FPS, joka hävisi molemmat viikon ottelunsa tekemättä niissä maaliakaan. Erityisesti perjantain jumbofinaalissa Kajaanissa forssalaisten hyökkäyspeli oli melkoisen olematonta, kun joukkue sai aikaiseksi ainoastaan kahdeksan laukausta maalia kohti.

      Forssalaisten jumbosija sarjassa alkaa olla sinettiä vaille varma, sillä ero toiseksi viimeisenä olevaan Hokkiin on kasvanut jo 14 pisteen suuruiseksi.

      Pienoisena pettymyksenä voidaan pitää myös Joensuun toisen ulkoilmaottelun yleisömäärää: spektaakkeli oli houkutellut paikalle vain 812 katsojaa. Iso selittävä tekijä yleisömäärälle oli kuitenkin lämpötila: Kiekko-Pojat ja K-Espoo mittelivät rapsakassa 27 asteen pakkasessa. Viikkoa aiemmin pelattu ulkoilmaottelu Jokereita vastaan keräsi täyden tuvan, 3 700 katsojaa.

      Viikon yllättäjät

      Tiistaisessa Jokerien ja Hermeksen kohtaamisessa kauden ensimmäiset maalinsa teki peräti kolme eri pelaajaa. Ensin onnistui Hermeksen Julius Reini, toisessa erässä jokeripakki Valtteri Jeskanen ja jatkoajalla toinen Jokerien puolustaja Hannes Häkkilä. Häkkilälle maali oli uran ensimmäinen Mestiksessä ja tämä osui toistamiseen heti lauantaina K-Vantaata vastaan.

      Viikon erikoisuudet

      RoKin avausmaali perjantain KOOVEE-kohtaamisessa tarjoili Mestis-viihdettä hieman erikoisemmasta päästä. Alivoimalla pelanneille rovaniemeläisille aukesi kolmella nollaa vastaan -hyökkäys, jonka kapellimestareina häärivät puolustajat Aleksi Kenttämaa ja Paavo Tyni. Tynin oman ratkaisun Verneri Virtanen torjui, mutta Kenttämaa lapioi karat sisään maalin edestä.

      Alkavan viikon mielenkiintoisimmat ottelut

      Tällä viikolla pelataan runsaasti mielenkiintoisia otteluita, joissa panokset alkavat olla suuria pelien vähentyessä. Viikko käynnistyy heti tiistaina mielenkiintoisella ottelulla, kun vain pisteen päässä toisistaan sarjassa majailevat RoKi ja Hermes iskevät yhteen Lappi Areenalla.

      Suuren yleisön mielenkiinto kohdistuu varmasti lauantaiseen Kiekko-Espoon ja Jokerien kohtaamiseen, joka on jo hyvissä ajoin loppuunmyyty. Asetelma otteluun on kutkuttava, sillä joukkueet ovat sarjataulukossa peräkkäisillä sijoilla neljä ja viisi, ja eroa on ainoastaan kaksi pistettä espoolaisten hyväksi.

      Molemmat joukkueet pelaavat myös perjantaina mielenkiintoiset ottelut, kun K-Espoo isännöi toista paikalliskilpailijaansa K-Vantaata ja Jokerit puolestaan Ketterää.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Kiekko-Espoon-tulikuuma-viikko-kesti-Joensuun-pakkasetkin/255068

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Unohtuneita verkkokursseja ja sarjakonkarien paluita

      Tammikuun viimeisen täyden viikon kohokohtia oli Kiekko-Espoon ja Jokerien kohtaaminen, jossa Jokerit oli jälleen parempi. Muuten viikkoa värittivät kurinpitokäsittelyt sekä Christoffer Seppelinin ja Risto Mattilan paluut Mestis-kaukaloihin.

      Mestis-viikkoa värittivät kurinpitokäsittelyt, sillä peräti neljä pelaajaa sai pelikieltoa. Kovimman tuomion sai RoKin Jaani Holopainen, jolle tuomittiin neljä ottelua päähän kohdistuneesta taklauksesta. Samasta syystä TUTOn Aatu Aarnio sai kahden sekä FPS:n Oskari Lahtinen ja KeuPa HT:n Patrik Forsberg yhden ottelun tuomion.

      Kurinpito piti jöötä myös toimihenkilöpuolella, sillä FPS:n joukkueenjohtaja Anssi Rantanen ja Ketterän apuvalmentaja Teemu Asikainen saivat yhden ottelun toimitsijakiellot. Pelaajista Devon Skoleski ja Jami Virtanen olivat suorittaneet vaaditut SUEK:n verkkokurssit myöhässä, ja näin heidän ei katsottu olevan edustuskelpoisia. Tuomiot annettiin kokoonpanot allekirjoittaneille toimihenkilöille.

      Viikkoa värittivät myös kahden Mestis-konkarin lyhyet paluut. Christoffer Seppelin on pelannut Suomi-sarjaa Muik Hockeyssa. Kuten kahteen kertaan ennen joulua, Seppelin pelasi viikolla kaksi ottelua Hokissa, jota hän on edustanut aiemminkin seitsemällä kaudella.


      Risto Mattilalla ensikokemukset Mestiksestä olivat jo kaudella 2011–12 LeKissä. Pitkään Hokkia edustanut pelaaja on edustanut alkukaudella rovaniemeläistä III-divisioonajoukkuetta Kuru Hockeytä. Viime viikolla hän liittyi perjantaina Rovaniemellä vierailleen KeuPa HT:n mukaan, ja edusti keuruulaisia myös lauantaina entisen seuransa Hokin vieraana.

      Viikon onnistuja

      Kajaanin Hokin kausi on ollut tuskainen, ja joukkue taistelee karsintojen välttämisestä. Menneellä viikolla joukkue otti kuitenkin täydet pisteet voittamalla TUTOn ja KeuPa HT:n.

      Jokerit pelasi kolme ottelua ja voitti ne kaikki. Ketterä sekä Kiekko-Espoo kaatuivat vasta voittomaalikilpailussa, joten kaksi pistettä jäi matkalle.

      Viikon pettymys

      TUTOn kiertue Itä-Suomessa oli karu. Sekä Hokki että Kiekko-Pojat veivät pisteet, ja turkulaisten yhteismaalit peleissä olivat 2−11. Aiemmin viikolla TUTO otti nihkeän voiton sarjajumbo FPS:stä.

      Viikon yllättäjät

      Kiekko-Espoon Aatu Laakso teki perjantaina kaksi maalia. Nuorelle hyökkääjälle se oli ensimmäinen kerta, kun hän sai kaksi tehopistemerkintää yhdessä ottelussa.

      Myös Robin Laukkanen oli tehokas samassa ottelussa tehtyään tehot 1+2. Kiekko-Espoo on muutenkin sopinut puolustajalle vastustajana, sillä hän on tehnyt kauden tehopisteistään lähes puolet (6/13) espoolaisia vastaan.

      Viikon erikoisuudet

      Kauden avauksen tapaan 6 982 katsojan edessä pelattu Kiekko-Espoon ja Jokerien välinen ottelu oli ensimmäinen Mestiksen runkosarjan ottelu sitten 15. joulukuuta 2018 pelatun TUTOn ja Ketterän välisen ottelun, joka päättyi jatkoajankin jälkeen maalittomana. Jokerit vei Espoossa voiton onnistuttuaan kolmesti voittomaalikilpailussa, Kiekko-Espoo ei onnistunut maalinteossa siinäkään.

      Edellisen kerran varsinainen peliaika pelattiin maaleitta maaliskuussa 2022 FPS:n ja Ketterän välillä. Tuolloin imatralaiset veivät 1−0-voiton jatkoajalla.

      TUTOn Usko Laaksonen onnistui maalinteossa Mestis-debyytissään. Kakkoset olivat valttia osumassa, sillä maali syntyi ajassa 2.22 ja Laaksonen esiintyi pelinumerolla 22. Maali syntyi myös toisella kiekkokosketuksella.

      Alkavan viikon mielenkiintoisimmat ottelut

      Mestiksen kärkikaksikko Ketterä ja IPK kohtaavat torstaina Imatralla. IPK on pelannut kolme ottelua vähemmän ja on neljä pistettä edellä, joten Ketterältä vaaditaan kolmea pistettä pysyäkseen taistelussa runkosarjan voitosta.

      Perjantaina Kiekko-Vantaa kohtaa Hermeksen kotonaan. Lohipaidat tavoittelevat suoraa puolivälieräpaikkaa, joka on juuri nyt kokkolalaisten hallussa.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Unohtuneita-verkkokursseja-ja-sarjakonkarien-paluita/255143

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Ef Pee Es hävisi Keuruulla.

    • Anonyymi

      HYVÄKÄÄN PELI EI TUONUT PISTEITÄ KEURUULTA

      https://forssanpalloseura.fi/hyvakaan-peli-ei-tuonut-pisteita-keuruulta/

      Santeri Sulku naulasi kauden 3. hattutemppunsa - TUTO nousi jatkoajalla voittoon

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/02/02/santeri-sulku-naulasi-kauden-3-hattutemppunsa-tuto-nousi-jatkoajalla-voittoon

      Kiekko-Vantaan ottelussa 3.2. vietetään Dumaripäivää

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/02/02/kiekko-vantaan-ottelussa-32-vietetaan-dumaripaivaa

      Veripalvelun punaiset kypärät helmikuussa

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/02/02/veripalvelun-punaiset-kyparat-helmikuussa

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Kaksin käsin tuomareita, Ketterän konttausta ja Jokerien katkennut lentokeli

      Mestiksessä nähtiin menneellä viikolla muun muassa pitkän voittoputken katkeaminen, kahden eri suuntaan kulkevien kärkijoukkueen kohtaaminen sekä tehopuolustajan tähdittämä loppukiri.

      Kalenteri kääntyi menneen Mestis-viikon aikana helmikuun puolelle ja runkosarja kääntyi jo kohti loppusuoraa. Kuunvaihdeviikko tarjosi 15 ottelua, joissa nähtiin muun muassa Jokerien törmääminen huippukuntoiseen Hermekseen, TUTOn näyttävä loppukiri JoKP:n isäntänä sekä sarjan kärkikaksikon IPK:n ja Ketterän kohtaaminen.

      Seuroissa nähtiin myös vilkasta pelaajaliikennettä, kun TUTO kiinnitti riveihinsä jälleen pitkän linjan Liiga-veteraanin. Janne Keränen solmi seuran kanssa loppukauden mittaisen sopimuksen, ja hyökkääjä iskikin heti avausviikollaan kahteen otteluun kolme maalia. TUTO purki myös Topias Kasken sopimuksen ja vuokrasi Aatu Aarnion toistaiseksi voimassa olevalla lainasopimuksella Sportista.

      Sarjakärki IPK solmi loppukauden mittaisen sopimuksen HIFK:ssa loukkaantumissumaa paikkaamassa olleen Valtteri Kakkosen kanssa. Hokki hankki kanadalaishyökkääjä Jordan Stallardin loppukaudeksi, kun taas RoKi menetti kultakypäränsä Jarkko Harjulan Liigaan Kärppien kiinnittäessä hänet siirtotakarajalla.

      TUTO jatkoi Liigan kanssa painimista jättämällä muutoksenhakupyynnön Urheilun Oikeusturvalautakunnalle koskien Liigan päätöstä olla myöntämättä seuralle lisenssiä ensi kaudelle. Pelaajayhdistys ja Mestis puolestaan päättivät lopettaa Liigan kanssa painimisen ja vetäytyä Suomi-kiekon sarjajärjestelmää muovaavista työryhmistä.

      Viikon onnistuja

      IPK karkaa sarjataulukossa kohti auringonlaskua. Iisalmelaisseura iski jälleen myrskyvaroituksen pöytään voittamalla Ketterän jo kolmatta kertaa kauden aikana, minkä myötä sarjajohto kasvoi keskinäisen ottelun sekä Ketterän myöhemmän konttaamisen jälkeen jo kymmeneen pisteeseen.

      Myös yksilötasolla joukkueen kirkkaimmat tähdet hätyyttelevät henkilökohtaisia tilastopalkintoja. Ludwig Persson on kirinyt Leo Ringin pistepörssijohdon vain kolmeen pisteeseen ja Alex Berardinellin kaksi maalia Ketterän verkkoon vankisti hänen johtoaan maalipörssissä.

      Alkavan viikon jälleennäkeminen imatralaisten kanssa voi käytännössä jo ratkaista runkosarjan voiton, sillä IPK on pelannut kolme ottelua Ketterää vähemmän.

      Viikon pettymys

      Ketterän neljään otteluun venynyt tappioputki on jättänyt runkosarjan voittotaistelun jo kaukaiseksi haaveeksi. Sen lisäksi perästä alkaa kuulua, sillä Jokerit roikkuu kolmannella sijalla enää viiden pisteen päässä. Imatralaisseura on viiden ottelun kuntopuntarilla kolmanneksi viimeisenä, vain RoKia ja FPS:ää edellä.

      Vaikkakin tiukan otteluohjelman taakse on helppo piiloutua, tappio IPK:lle oli erittäin kallis. Myös kotona kärsitty 1–3-tappio KOOVEElle voi käydä lopulta kalliiksi. Mikäli Ketterä ei korjaa kurssiaan, ei voida pitää mahdottomuutena sitä, että seura joutuisi vielä taistelemaan kotiedustaan pudotuspeleihin.

      Viikon yllättäjä

      Hermes jatkoi viikolla siitä, mihin se viime viikonlopun KOOVEE- ja FPS-voitoissa jäi. Kokkolalaisten viikonloppureissu pääkaupunkiseudulle sai hyvän alun, kun K-Vantaa kaatui lukemin 2–6. Todellinen hauiksen näyttö Hermekseltä nähtiin kuitenkin lauantaina, kun se päätti Jokerien kahdeksan ottelun voittoputken Nordiksella vakuuttavalla 1–3-voitolla.

      Hermes on noussut taistelemaan jopa kotiedusta pudotuspeleissä. Kuudentena sarjataulukossa oleva seura on vain kahden pisteen päässä TUTOsta, eikä Kiekko-Espoon kuuden pisteen kaulakaan ole tavoittamattomissa. Jopa 13 ottelun pisteputkeen yltänyt Arttu Lausniemi valittiin kuukauden pelaajaksi suvereenisti hänen saatuaan 52,1 % äänistä. Lausniemi pelasi tammikuussa 12 ottelua, joista hän jäi pisteittä vain kuun ensimmäisessä.

      Viikon erikoisuus

      Viikon ja kenties koko kauden erikoisin pelipaitatempaus nähtiin Vantaalla lauantaina, kun K-Vantaa ja Helsingin Jääkiekkotuomarit Ry järjestivät yhteistyössä Dumaripäivän. Erikoispäivän tarkoituksena oli saada lisää näkyvyyttä erotuomaritoiminnalle, nostaa erotuomareiden arvostusta sekä tukea uusien erotuomareiden rekrytointia.

      Kotijoukkue pelasi avauserän raitapaidoissa – kuinkas muuten. K-Vantaa porskutti teemapäivän kunniaksi vakuuttavaan 8–4-voittoon TUTOsta.

      Mennyt viikko tarjosi myös mielenkiintoisia tilastonostoja. Kiekko-Espoon maalivahti Jani Lampinen vietti varsinaista tehoviikonloppua hallitsevan mestarin murskatessa RoKin peräkkäisinä päivinä yhteismaalein 3–11. Lampinen jakoi kiekkoa joukkuekavereilleen ja merkkautti yhteistehot 0+3 kahteen otteluun nousten samalla kovatasoisen maalivahtien pistepörssin jaetulle kärkisijalle.

      Myös TUTOn riveihin pikaisen Liiga-lainakomennuksen jälkeen palannut Onni Korkka jatkoi tyylillä siitä, mihin hän ennen lähtöään jäi. Puolustaja palasi kokoonpanoon JoKP-otteluun ja johti turkulaisten päätöserän loppukiriä kahden maalin takaa-ajoasemasta.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Kaksin

    • Anonyymi

      Michal Kvasnica pelaa sittenkin loppukauden Suomessa – ”Juuri sellainen pelaaja, jota etsimme”

      Tammikuussa perhesyiden takia Forssasta lähemmäs kotimaataan lähtenyt Michal Kvasnica palaa kuukauden jälkeen Suomeen.

      Hyökkääjä Michal Kvasnica vahvistaa loppukauden pituisella sopimuksella Mestiksen kuudennella sijalla olevaa Kokkolan Hermestä.

      Tšekkihyökkääjä aloitti kautensa Forssan Palloseuran riveissä, mutta jätti joukkueen tammikuun alussa perhesyiden takia. Hän siirtyi Slovakian pääsarjassa pelaavaan HC 19 Humenneen.

      FPS-taipaleen aikana 16 ottelussa kertyi pisteet 2+6. Slovakiassa hän ehti pelaamaan neljässä ottelussa, joista tilille kertyi yksi maali.

      – Halusimme vahvistaa joukkuetta entisestään kevään jatkopelejä ajatellen ja Michal oli meille juuri sellainen pelaaja, jota etsimme. Palaveerasimme viime viikolla ja heti alusta oli selvää, että hän haluaa pukeutua Hermes-paitaan, Hermeksen urheilutoimenjohtaja Petri Vehmanen kertoo tiedotteella.

      Kvasnica on jo saapunut Kokkolaan, ja hän on mukana joukkueen vahvuudessa.

      https://www.jatkoaika.com/Uutiset/Michal-Kvasnica-pelaa-sittenkin-loppukauden-Suomessa-–-”Juuri-sellainen-pelaaja-jota-etsimme”/255246

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Jokerit täytti hallit ja vei pisteet pohjoisessa − Tampereella nähtiin turkulainen hattutemppu

      Mestiksen viimeisenä majaileva FPS otti ensimmäisen voittonsa sitten joulukuun puolivälin. Viikon yksi mielenkiintoisimmista kohtaamisista pelattiin keskiviikkona Iisalmessa IPK:n ja Ketterän välillä. Jokereilla oli vahva vieraskiertue pohjoisessa, ja Tampereella nähtiin perjantaina hattutemppu.

      Helmikuun ensimmäisellä kokonaisella viikolla nähtiin monta mielenkiintoista kamppailua Mestiksessä. Ketterä aloitti viikon vahvasti pohjoisen kiertueella, kun ensin tiistaina kaatui Hokki ja heti perään keskiviikon kärkikamppailussa IPK.

      Iisalmelaiset pitivät kuitenkin hyvin asemansa sarjan kärjessä, kun he kaatoivat Kiekko-Espoon lauantaina lukemin 7−2. IPK:lla on nyt neljän pisteen ero toisena olevaan Ketterään, ja imatralaiset ovat myös pelanneet neljä ottelua enemmän kuin IPK.

      Maalijuhlaa nähtiin torstaina KeuPa HT:n ja RoKin kohtaamisessa, jossa verkkoa heilutettiin peräti 11 kertaa. Kolme pistettä matkasi lopulta Rovaniemelle lukemin 4−7 ja vierailijoiden Joonas Alanne hääri ottelun hahmona tehden tehot 2+1. Samalla lappilaiset onnistuivat kuromaan eroa keuruulaisiin. RoKi piti viikon aikana asemistaan kiinni suoraa pudotuspelipaikkaa ajatellen, kun taas KeuPa HT:n runkosarjan lopun suurin tavoite lienee säilyttää kymmenes sija.

      Jokerit kiersi onnistuneesti Keski-Pohjanmaalla ja Kainuussa, kun he hakivat täydet pistepotit sekä Hermeksen että Hokin vieraana. Perjantaina ottelua oli seuraamassa Kokkolassa 2254 silmäparia ja lauantaina Kajaanissa lehtereillä istui 1086 katsojaa.

      Viikon onnistuja

      Ketterä esiintyi erittäin pirteästi koko viikon. Imatralaiset pelasivat kolme ottelua ja voittivat näistä jokaisen. Asema sarjan toisena vankistui entisestään, vaikka myös takana olevat Jokerit ja Kiekko-Espoo keräsivät pisteitä.

      Viikon onnistujaksi on nostettava myös FPS, joka otti vuoden ensimmäisen voittonsa. Forssalaiset kaatoivat Tampereella KOOVEEn 4−2, mutta FPS:n sarjasijoitukseen voitolla ei ollut vaikutusta. Sarjajumbona majailevilla hämäläisillä on matkaa seuraavana olevaan Hokkiin peräti 17 pistettä.

      TUTOn maalivahti Emil Vuorio pelasi lauantaina Mestis-uransa ensimmäisen nollapelin. 21-vuotias maalivahti on tällä kaudella vartioinut turkulaisten maalia 22 ottelussa torjuntaprosentilla 88,9 %. Turkulaisista onnistui myös Miika Tiihonen, jonka kolme maalia siivitti TUTO:n voittoon KOOVEEn vieraana.

      Viikon pettymys

      Hokin viikko jatkui alavireisesti ja he hävisivät kaikki viikon kolme otteluaan. Kajaanilaiset voivat pikku hiljaa ryhtyä valmistautumaan putoamiskarsintaotteluihin FPS:aa vastaan, sillä seuraavana olevaan KOOVEEhen on matkaa kymmenen pistettä ja takana oleviin forssalaisiin 17 pistettä.

      Viikon yllättäjä

      TUTOn Jere Karlsson teki kauden ensimmäisen maalinsa KOOVEEn verkkoon. Turkulaisten kapteeni ei ole aiemmin juuri maaleja tehtaillut, sillä Tampereen Hakametsän jäähallissa syntynyt osuma oli 28-vuotiaalle puolustajalle Mestis-uran seitsemäs. Hän on pelannut Mestiksessä 255 ottelua.

      Tulevan viikon mielenkiintoisin ottelu

      Katseet kääntyvät alkavalla viikolla lauantaihin, kun Helsingin jäähallissa kohtaavat Jokerit ja TUTO. Helsinkiläiset ovat tällä hetkellä sijalla kolme, mutta vain viisi pistettä viidentenä olevia turkulaisia edellä. Molemmat joukkueet ovat tällä hetkellä hyvässä iskussa, joten ainekset on olemassa viihdyttävään ja laadukkaaseen Mestis-otteluun näiden perinteikkäiden seurojen välillä.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Jokerit-t%C3%A4ytti-hallit-ja-vei-pisteet-pohjoisessa-%E2%88%92-Tampereella-n%C3%A4htiin-turkulainen-hattutemppu/255304

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Siirtorajalla tapahtui, JoKP joutui evakkohallistaan evakkoon

      Mennyt Mestis-viikko piti sisällään viiden pelipäivän lisäksi myös siirtotakarajan, jossa nähtiinkin pelaajaliikennettä seuroihin ja niistä pois. Kiekko-Poikien ja FPS:n lauantaisen kohtaamisen pelipaikka puolestaan vaihtui pikahälytyksellä jään rikkouduttua.

      Viikon arkipelit korkattiin kahdella nollapelillä, kun Kiekko-Pojat murskasi tiistaina KOOVEEn lukemin 6–0 ja seuraavana päivänä Kiekko-Espoo nollasi KeuPan 4–0-lukemin. Torstaina nähtiin vielä viikon kolmas kotivoitto ennen viikonlopun vilkkaita kierroksia Hermeksen kellistettyä Hokin. Viikonloppuna IPK ja Jokerit jatkoivat vahvaa virettään.

      Torstaina sulkeutui myös Mestiksen siirtoraja, ja liikennettä nähtiinkin seuroissa runsaasti. Isoin siirtoyllätys oli pistepörssin kärkinimi Leo Ringin siirtyminen KeuPasta sarjakärki IPK:n nuttuun. Myös KOOVEEn Jeremi Wehmas, Santtu Hakanen ja Niko Lahtinen siirtyivät sarjan sisällä, kolmikon uusi seura on Jokerit.

      TUTO vahvistui niin ikään kovalla kaksikolla, kun Aleksi Anttalainen siirtyi Turkuun SaiPasta ja Oliver Suni Lukosta loppukauden kattavilla vuokrasopimuksilla. Lähtijäpuolella oli Esko Gröhn, joka siirtyi sarjatasoa alemmas Muik Hockeyn paitaan.

      RoKi vahvistui kokeneella Lauri Huhdanpäällä, Kiekko-Pojat lainasopimuksella Lukosta siirtyneellä Kim Niemisellä, karsintoihin valmistautuva FPS kanadalaishyökkääjä Jack Jefferssillä ja Hermes SaiPan U20-joukkueesta siirtyneellä Veeti Kilpeläisellä. IPK sai riveihinsä lainavahvistuksena Liigasta Viljam Sandvikin ja Ketterä Väinö Liikosen.

      Ringin lisäksi Arturs Andzans lähti KeuPasta, suuntanaan HPK. Henri Kyllönen siirtyi puolestaan Hokista Suomi-sarjaan SaPKoon.

      Viikon onnistujat

      Sarjan kärkijoukkueet olivat menneellä viikolla kovia, kun sekä IPK, Jokerit että Kiekko-Espoo voittivat kukin viikon molemmat ottelunsa. Kärjen puhtaan pelin viikon täydensi sarjakakkosena olevan Ketterän voitto viikon ainoasta pelistään.

      Kärkinelikon takana myös Hermes pelasi vahvan viikon, kun kokkolalaiset voittivat kummankin pelinsä ja olivat espoolaisten ohella ainoa joukkue, joka nappasi täydet kuusi pistettä pussiinsa.

      Pelaajista roolia ottivat eritoten maalivahdit, ja viikon peleissä nähtiinkin yhteensä kolme nollapeliä. Erityisen vakuuttavasti torjui Jokerien Ville Kolppanen, joka päästi kahdessa ottelussa taakseen ainoastaan yhden maalin ja kirjautti lisäksi tilastoihinsa yhden syöttöpisteen.

      Viikon pettymykset

      Viikon suurin pettymys oli KeuPa. Keuruulaisjoukkue hävisi viikon kolme otteluaan murskaavalla maalierolla 2–17 ja jäi kahdesti nollille.

      Pettymys oli myös keuruulaisten ratkaisu luopua tehotykistään Ringistä. Joukkue on tukevasti kiinni viimeisessä pudotuspelipaikassa, mutta tästä huolimatta seura joutui päästämään tähtihyökkääjänsä kilpailevan seuran riveihin. Ratkaisulle on vaikea keskiä muuta syytä, kuin äärimmäisen vaikea taloudellinen tilanne.

      Vaikeaa on mitä ilmeisimmin myös Tampereella, jossa KeuPan kanssa samasta pudotuspelipaikasta kamppaileva KOOVEE päästi kolme pelaajaansa Jokereihin. Edellisviikolla ulkomaille siirtyi puolestaan kultakypärä Janne Seppänen.

      Molemmat seurat ovat esiintyneet kaukalossa alavireisesti, eikä ohentunut materiaali ainakaan helpota tilannetta. Pelastukseksi kuitenkin voi koitua se, että myöskään Hokki ei ole saanut peliään täysin uomiinsa. Kajaanilaiset ovat seitsemän ottelun tappioputkessa, ja kymmenen pisteen eron KOOVEEseen ja karsintarajaan kiriminen näyttää epätodennäköiseltä.

      Viikon yllättäjä

      Jokereiden Hannes Häkkilä iski kauden ja samalla uransa neljännen Mestis-maalin TUTOn verkkoon. Erityismaininnan ansaitsee se, että puolustajan osumista puolet ovat olleet jatkoajalla syntyneitä voittomaaleja.

      Muita harvinaisempia maalintekijöitä nähtiin perjantain KOOVEEn ja K-Espoon ottelussa. KOOVEEn ainokaisen iski Nikolai Hakala, jonka edellinen maali syntyi lokakuun alkupuolella. Välissä hyökkäjää ehti pelata 35 ottelua ilman maalia. Espoolaisille osui puolestaan Noel Pietilä, jonka kauden kaikki kolme maalia ovat syntyneet KOOVEEn verkkoon.

      Viikon erikoisuus

      Lauantainen Joensuun Kiekko-Poikien ja FPS:n kohtaaminen tarjosi erikoisia tilanteita. JoKP on pelannut koko kauden Outokummun jäähallissa evakossa Mehtimäen jäähallin mittavaa remonttia. Ennen ottelua Outokummun hallin jää kuitenkin rikkoutui, ja peli jouduttiin siirtämään pikakomennuksella Joensuuhun: Mehtimäen harjoitusjäähalliin.

      Ottelun voittajaksi selviytyi jatkoajalla lukemin 5–4 kotijoukkue, sankarinaan Ivo Sedláček.

      Alkavan viikon kiinnostavimmat ottelut

      Heti keskiviikkona nähdään kahden kovavireisen joukkueen ja kahden tulisieluisen valmentajan kohtaaminen, kun Marko Tuomaisen IPK ja Jonne Virtasen TUTO iskevät yhteen.

      Perjantaina edessä on mahdollinen karsintasarjan ennakkonäytös, kun FPS ja Hokki kohtaavat Forssassa, ja lauantain herkkupalana toimii Jokerien ja Kiekko-Espoon viimeinen keskinäinen kohtaaminen runkosarjassa.

      https://www.jatkoaika.com/

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestis-viikko: FPS-puolustajalle määrättiin erikoinen pelikielto, Jokerit ja TUTO jatkoivat vahvaa virettään

      Mennyt Mestis-viikko piti sisällään viisi pelipäivää sekä yhteensä 15 ottelua. IPK varmisti runkosarjan voiton, mutta kummankin pudotuspeliviivan ympärillä käydään tiukkaa kamppailua paremmista sijoituksista.

      Viikon arkipelit korkattiin tiistaina TUTOn tiukalla 0–2-voitolla KeuPan vieraana, kun Jere Huhtamaa piti maalinsa puhtaana ja entinen Liiga-tykki Janne Keränen iski voittomaalin. Keskiviikkona vuorossa oli kolme ottelua, joissa iskettiin yhteensä peräti 26 maalia, kun TUTO kaatoi jälleen sarjakärki IPK:n voittomaalikilpailussa lukemin 4–5, Jokerit oli tyly vieras iskemällä Kiekko-Poikien verkkoon yhdeksän maalia ja K-Vantaa oli forssalaisia vahvempi maalein 6–1.

      Viikonlopun ottelut eivät juuri yllätyksiä aiheuttaneet. TUTO voitti viikon kolmannen ottelunsa kotona, mikä tarkoittaa sitä, että ottelun hävinnyt Hokki joutuu karsimaan Mestiksen sarjapaikastaan runkosarjan päätteeksi. Sama kohtalo on myös FPS:llä, jonka jumbopaikka varmistui jo hyvä tovi sitten. Forssalaiset ovat keränneet vain 21 pistettä 45 ottelusta ja Hokin vastaavat lukemat ovat 46 ottelua ja 40 pistettä.

      Sarjakärki IPK pelasi viikolla kolme ottelua, joista se hävisi TUTOlle yhden voittomaalikilpailussa, mutta vei ottelut K-Vantaata ja KeuPa HT:ta vastaan nimiinsä maalein 4–0 ja 2–6. Voittojen myötä se varmisti runkosarjan voittonsa, kun joukkueella on kasassa tasan 100 pistettä. Toisena oleva Ketterä on kahdeksan pisteen päässä, mutta sillä on ainoastaan kaksi peliä pelaamatta, joten joukkue ei voi enää nousta kärkeen.

      Kamppailu molempien pudotuspeliviivojen tuntumassa käy kiivaana. Hermes on vielä sijalla kuusi kaksi pistettä K-Vantaata ja kolme pistettä RoKia edellä ja alemman viivan tuntumassa KeuPa HT on KOOVEEta vain pisteen edellä. Keuruulaiset isännöivät tamperelaisia lauantaina, joten edessä on tärkeä kamppailu. Hermes kohtaa alkaneella viikolla TUTOn ja FPS:n, K-Vantaalla on edessä ottelut Kiekko-Poikia ja Jokereita vastaan ja RoKi kohtaa Hokin.

      Viikon onnistujat

      Viikon onnistujina esiin nousevat kuuden ottelun voittoputkessa liitelevät Ketterä sekä kaikki viikon kolme otteluaan voittanut TUTO, joka on saanut kurssinsa käännettyä hankalamman jakson jälkeen. Ketterä voitti viime torstaina KOOVEEn maalein 2–3 ja Jokerit kaatui jatkoajalla. TUTO puolestaan voitti KeuPan, IPK:n ja Hokin ja nappasi viikon yhdeksästä mahdollisesta pisteestä kahdeksan.

      Voittoisasti viikon otteluissa esiintyi myös RoKi, joka kaatoi Kiekko-Pojat maalein 5–4 ja K-Vantaan lukemin 6–2. Lauantain ottelussa Antti Erkinjuntti iski hattutempun täyteen ja Paavo Tyni säesti tehoin 1+2.

      Pelaajista pistepörssin johtaja Leo Ring on Iisalmeen siirryttyäänkin ollut tehokkaana, kun hän iski viikon jokaisessa IPK:n ottelussa maalin. Kauden tehopisteet ovat jo tässä vaiheessa 18+41. Ketterän Miku Ronkainen on puolestaan kuuden ottelun pisteputkessa tehnyt tehot 5+5 ja noussut maalipörssin kärkipaikalle ohi Alex Berardinellin.

      Viikon pettymykset

      Viikon pettymyksiä pohdittaessa ei taaskaan voi olla kääntämättä katseita Forssan suuntaan. Joukkue on jo kauan aikaa sitten vajonnut sarjan jumboksi, eikä sieltä ole ollut aikeita tai mahdollisuuksia nousta. Joukkue kyntää viiden ottelun tappioputkessa ja viimeiset 20 ottelua ovat tuottaneet vain yhden voiton. FPS joutuu jälleen karsimaan paikastaan Mestiksessä kauden päätteeksi.

      Pettymyksiksi voidaan laskea myös Hermes sekä KeuPa. Kumpikin joukkue on tällä hetkellä kiinni pudotuspelipaikassa, kun Hermes on edelleen kuudentena ja keuruulaiset pisteen KOOVEEta edellä, mutta käyrä on ollut laskeva. Vielä hetki sitten esimerkiksi KeuPan ero tamperelaisjoukkueeseen oli turvallinen ja Hermeskin näytti marssivan selvästi pudotuspeleihin.

      Kokkolalaiset hävisivät viikon kaksi peliä, mutta aiemmat otteet ovat pitäneet joukkueen sijalla kuusi. KeuPa puolestaan on seitsemän ottelun tappioputkessa ja ainoastaan KOOVEEn vielä huonommat otteet ovat pitäneet keuruulaiset alemman pudotuspeliviivan yläpuolella.

      Viikon yllättäjä

      Vaikka Jokerit liitelee erinomaisessa putkessa, voidaan silti laskea yllätykseksi, että Mestikseen täksi kaudeksi noussut seura voitti kaikki neljä ottelua K-Espoota vastaan tällä kaudella. Hallitseva mestari laittoi monesti tulokkaat tiukan paikan eteen, mutta jäi joka kerta nuolemaan näppejään. Lauantaina viimeinen paikalliskamppailu päättyi narripaidoille 4–3.

      Joukkueiden väliset kohtaamiset toivat paljon väriä, ryskettä ja vauhtia Mestis-kaukaloihin, sillä esimerkiksi lauantain mittelöä oli seuraamassa Helsingin jäähallissa yli 7 000 katsojaa.

      Viikon erikoisuus

      FPS:n Bryce Martinille langetettiin yhden ottelun pelikielto, joka ei kuitenkaan tullut pelitapahtumien seurauksena. Syynä puolustajan pelikieltoon oli sen sijaan ottelun jälkeinen ruokailu, jonka päätteeksi Martin oli vienyt käyttämänsä astiat samassa tilassa ruokailleen ottelun tuomariston pöytään.

      www.jatkoaika.com

    • Anonyymi

      harjoitelkaa MAALINTEKOA kiitos.

    • Anonyymi

      Jokaisen äijä on laukonut kiekkoa 5000 kertaa kesänaikana.

    • Anonyymi

      mihin on kudit menneet pitkin seiniä vai.

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestis-viikko: Sijoitukset kärjessä lähes selviä, maalivahtien tappelu värikkäin tapahtuma

      Mestis-joukkueilla on jäljellä vielä yksi tai kaksi runkosarjaottelua ja kärkipään sijoitukset ovat pitkälti selvillä. Viimeinen pudotuspelipaikka on vielä ratkeamatta, samoin pudotuspelien ensimmäisellä kierroksella varmasti aloittavien joukkueiden keskinäinen järjestys.

      IPK:n runkosarjan voitto varmistui jo viikko sitten, mutta kulunut viikko toi varmuuden myös siihen, että Ketterä sijoittuu toiseksi, Jokerit kolmanneksi ja Hermes kuudenneksi. On myös varmaa, että Kiekko-Espoo ja TUTO kohtaavat viimevuotiseen tapaan puolivälierissä, mutta kotietu parin välillä on vielä auki. Taulukossa edellä oleva Kiekko-Espoo tosin kohtaa viimeisessä ottelussaan sarjajumbo FPS:n, joten tilanne on espoolaisilla omissa käsissä.

      Suurin mielenkiinto kohdistuukin kamppailuun viimeisestä pudotuspelipaikasta, jossa ovat mukana KOOVEE ja KeuPa HT. KOOVEE on pisteen edellä, mutta keuruulaisilla on vielä kaksi ottelua jäljellä tamperelaisten yhtä vastaan.

      Kuluneen viikon suurimman huomion vei perjantainen maalivahtien yhteenotto Keravalla, kun Jokerien Ville Kolppanen ja Joensuun Kiekko-Poikien Eemil Vinni ottivat yhteen ja molemmat määrättiin tapauksesta pelikieltoon.

      Viikon onnistuja

      Hermes nappasi viikolla kaksi voittoa, joista varsinkin perjantaista TUTOn kaatamista voi pitää merkittävänä. Kokkolalaisten tehomiehenä hääräsi Aapo Ahola, jonka tehot viikon aikana olivat 1+4.

      Kiekko-Vantaan Perttu Iso-Kuortti teki viikon aikana kolme maalia. Viikko sisälsi hänen Mestis-uransa ensimmäisen kahden maalin ottelun, joka tuli karkauspäivänä Joensuun Kiekko-Poikia vastaan.

      Viikon epäonnistuja

      Kiekko-Espoo voitti viikon aikana kolmesta pelistään yhden, ja vaikka se onkin kiinni neljännessä sijassa, TUTOlle ja IPK:lle kärsittyjen tappioiden jälkeen lopullinen saldo runkosarjan kärkiviisikkoa vastaan on karu – kaksi voittoa ja 14 tappiota.

      Epäonnistujien joukkoon on syytä tuoda myös KeuPa HT, joka hävisi molemmat ottelunsa ja pudotuspelipaikka uhkaa näin ollen luisua käsistä.

      Kiekko-Poikien Mikael Tapiolle sattui paha virhe keskiviikon ottelussa Kiekko-Espoota vastaan. Maali merkittiin Marcus Kallionkielen nimiin.

      Viikon yllättäjä

      KOOVEEN Eemil Laurellilla oli takanaan neljä ottelua keväällä 2022 ennen kuin hän pääsi takaisin Mestis-tasolle helmikuussa. Pääosan kaudesta Ilveksen junioreissa pelannut hyökkääjä teki aikuisuransa ensimmäisen maalinsa, kun KOOVEE kukisti KeuPan 1–0.

      Viikon erikoisuudet

      Kiekko-Pojat pelasi kolmena päivänä peräkkäin, ja onnistui vielä voittamaan otteluista viimeisimmän eli perjantaisen pelin Jokereita vastaan. Maalivahtitappelun jälkeen veräjänvartijan paikan ottanut Veeti Koppinen torjui ensimmäisen voittonsa varsinaisella peliajalla.

      Viime viikolla erikoisen pelikiellon saanut FPS:n Bryce Martin kunnostautui myös tällä viikolla, sillä hän sai Hermestä vastaan kaksiminuuttisen kesken edellisen rangaistuksen. Hän ilmeisesti antoi epäasiallisia kommentteja videotarkastusta suorittamaan tulleille erotuomareille.

      Alkavan viikon kiinnostavimmat ottelut

      Suurimman huomion vie keskiviikon ottelu Joensuun Kiekko-Poikien sekä RoKin välillä, sillä siinä taistellaan myös keskinäisistä asemista ennen pudotuspelien ensimmäistä kierrosta. On myös mahdollista, että kyseessä on esimakua pudotuspeleistä, sillä tällä hetkellä joukkueet pitävät hallussaan sijoja kahdeksan ja yhdeksän eli näillä tuloksilla joukkueet kohtaisivat pudotuspelien aluksi.

      Viimeisen pudotuspelipaikan taistelussa KeuPa HT:lla on kaksi vaikeaa vierasottelua, kun se kohtaa ensin keskiviikkona Jokerit kauden viimeisessä Keravalla pelattavassa ottelussa ja seuraavana päivänä Ketterän Imatralla. KOOVEEn ainoa ottelu on torstaina Hermestä vastaan.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Mestis-viikko-Sijoitukset-kärjessä-lähes-selviä-maalivahtien-tappelu-värikkäin-tapahtuma/255578

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      LIIGAAN SIIRTYVÄ K-ESPOO VIELÄ KERRAN FORSSAAN

      https://forssanpalloseura.fi/espoo_forssaan/

      Mestiksen tuomarit pudotuspeleissä ja karsinnoissa

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/03/07/mestiksen-tuomarit-pudotuspeleissa-ja-karsinnoissa

      RoKille tärkeät vieraspisteet - Jokerit nollasi KeuPa HT:n

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/03/06/rokille-tarkeat-vieraspisteet-jokerit-nollasi-keupa-htn

      11 maalin ottelu päättyi Hermeksen voittoon

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/03/05/11-maalin-ottelu-paattyi-hermeksen-voittoon

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      RoKi ja Kiekko-Pojat selvittivät tiensä puolivälieriin

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/03/11/roki-ja-kiekko-pojat-selvittivat-tiensa-puolivalieriin

      Puolivälierät: IPK - RoKi

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/03/12/puolivalierat-ipk-roki

      Puolivälierät: Ketterä - Kiekko-Pojat

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/03/12/puolivalierat-kettera-kiekko-pojat

      Puolivälierät: Jokerit - Hermes

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/03/12/puolivalierat-jokerit-hermes

      Puolivälierät: Kiekko-Espoo - TUTO

      https://mestis.fi/fi/uutiset/2024/03/12/puolivalierat-kiekko-espoo-tuto

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Mestiksessä on ensi kaudella 11 joukkuetta

      Seuraavan Mestis-kauden pelaamistapa on päätetty. Joukkueita on 11 ja otteluita pelataan 50.
      Tällä kaudella Mestiksessä on ollut 13 joukkuetta. Näistä Kiekko-Espoo on saanut Liigaan lisenssin ja pelaa siten ensi kaudella sarjaporrasta ylempänä. Kuluvan kauden kaksi heikointa joukkuetta eli Hokki ja FPS aloittavat perjantaina paras seitsemästä -ottelusarjan, jonka häviäjä putoaa Suomi-sarjaan. Ottelusarjan voittaja pelaa vielä yhdestä paikasta Suomi-sarjan ykköstä vastaan niin ikään paras seitsemästä -ottelusarjassa.

      Ensi kauden 11 joukkuetta pelaavat viisinkertaisen sarjan, joten otteluita kertyy 50. Pudotuspeleihin pääsee kahdeksan joukkuetta, ja niissä puolivälierät pelataan kolmesta voitosta, välierät ja loppuottelut neljästä voitosta. Mestiksen mestari jatkaa karsintaan Liigan huonointa joukkuetta vastaan.

      Myös ensi kauden jälkeen Mestiksen joukkuemäärä putoaa, sillä karsinta suoritetaan samalla tavalla kuin tälläkin kaudella runkosarjan kahden heikoimman joukkueen kesken. Suomi-sarjan voittajalla on mahdollisuus nousta kaatamalla neljästi Mestiksen kahden heikoimman joukkueen ottelusarjan voittaja.

      https://www.jatkoaika.com/Uutiset/Mestiksessä-on-ensi-kaudella-11-joukkuetta/255792

    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Hokki ja FPS käynnistävät karsinnat – ainakin toinen hyvästelee Mestis-kaukalot

      Mestiksen karsintojen ensimmäisessä osassa kohtaavat sarjataulukon kahdelle viimeiselle sijalle jääneet Hokki ja FPS. Sarjan panokset ovat kovat: häviäjä hyvästelee Mestis-kaukalot tältä erää.

      Mestiksen putoamiskarsintojen systeemi on tällä kaudella erittäin raaka: Sarjan kahdelle viimeiselle sijalle jääneet Hokki ja FPS kohtaavat toisensa paras seitsemästä -ottelusarjassa, jonka häviäjä putoaa ensi kaudeksi Suomi-sarjaan.

      Helpotuksen huokausta ei ole luvassa sarjan voittajallekaan, sillä tämä joutuu puolustamaan sarjapaikkaansa vielä Suomi-sarjan mestaria vastaan miteltävässä ottelusarjassa.

      Mestis tiedotti keskiviikkona, että sama systeemi on käytössä myös ensi kaudella, eli sarjan joukkuemäärää pudotetaan entisestään. Tämä tietää myös nousun takaisin sarjaan olevan työn ja tuskan takana sille, joka tänä vuonna putoaa. Panokset ovat siis äärimmäisen kovat.

      Hokki lähtee sarjaan ennakkosuosikkina
      Sarja on myös maantieteellisesti raaka, sillä Kajaanin ja Forssan jäähallien välillä on 551 kilometriä. Matkarasitusta minimoidaankin siten, että sarjan kaksi ensimmäistä ottelua pelataan Kajaanissa ja kaksi seuraavaa Forssassa.

      FPS oli selvästi runkosarjan heikoin joukkue. Se keräsi 48 ottelustaan ainoastaan 24 sarjapistettä ja jäi sijalle 12 sijoittuneesta Hokistakin 17 pisteen päähän. Sen etuna tosin voidaan nähdä, että joukkue on voinut valmistautua karsintoihin myös henkisesti jo pidemmän tovin ajan sijoituksen ollessa selviö.

      Hokki taistelu alkuvuodesta vielä tasapäisesti KOOVEEn ja KeuPan kanssa karsintojen välttämisestä ja jopa pudotuspelipaikasta, mutta jäi lopulta selvät 11 pistettä KeuPasta. Hokki kärsi kauden aikana huomattavan määrän maalin tappioita, eikä se saanut käännettyä tiukkoja pelejä voitokseen.

      Vastakkain ovat myös kaksi sarjan tehottominta joukkuetta. FPS jäi ainoana alle sadan tehdyn maalin, Hokki osui 17 kertaa useammin. Vielä suurempi ero on nähtävissä puolustuspelaamisessa: Hokki päästi sarjassa viidenneksi eniten maaleja, FPS oli tässäkin tilastossa omassa kastissaan ja oma verkko soi lähes 40 kertaa useammin kuin kajaanilaisilla.

      Joukkueiden kauden keskinäisissä kohtaamisissa Hokki oli niskan päällä voitoin 3–1.

      FPS:n toivo lepää Mäkelän onnistumisissa

      Forssalaisten harvoja valopilkkuja runkosarjassa oli maalivahti Alex Mäkelä, joka uurasti maalilla 39 ottelua ja antoi joukkueelleen mahdollisuuden taistella pisteistä useana iltana. Mäkelän onnistumisia FPS tarvitsee myös karsintasarjassa. Mielenkiintoisen nyanssin sarjaan tuo, että Mäkelä torjui kaksi edellistä kautta Hokin paidassa.

      Hokki hankki maalilleen tammikuussa Kristian Tammisen, joka on saapumisestaan asti kantanut päävastuun torjuntatyöskentelyssä. Hän jatkanee maalilla myös karsintapeleissä.

      Hokin tehokkain pelaaja runkosarjassa oli puolustaja Niko Mikkola, jonka lisäksi takalinjojen tulivoimaa edustaa Veli-Matti Tiuraniemi. Potentiaalia jo nähtyä parempaan on myös Tomi Nikulla, joka palasi kesken kauden Hokkiin juuri FPS:stä.

      Hyökkäyspäässä tulosvastuuta kantavat pirteän kauden pelannut Juuso Aaltonen, kokenut Tuomas Komulainen ja kauden räiskyvästi aloittanut, mutta loukkaantumisista kärsinyt Jiri Parviainen.

      FPS:ssä pelaajaliikennettä riitti kauden aikana niin sisään kuin uloskin, ja seuran jättivät muiden muassa edelleen sisäisen pistepörssin sijoja yksi ja kolme miehittävät Miro Lehtimäki ja Janne Laakkonen. Nykyisestä rosterista tehoja kaivataan ainakin Justus Ojalalta ja puolustaja Viljami Jokirinteeltä.

      Tulijapuolella olivat Jokereista saapunut Juuso Fagerström sekä ulkomaalaisviisikko Devon Skoleski, Thomas Moreno, Bryce Martin, Samuel Zahradnik ja Jack Jeffers. Tulijoista erityisesti hyökkääjä Jeffers ja puolustaja Martin ovat esiintyneet edukseen, joskin Martin viettää sarjan kolme ensimmäistä ottelua pelikiellossa.

      Myös Hokki hankki siirtorajan kynnyksellä ulkomaalaisvahvistuksen, kun kanadalainen Jordan Stallard liittyi kajaanilaishyökkäykseen. Stallard oli runkosarjan lopun sivussa loukkaantumisen vuoksi.

      Valmentajat pelastustalkoissa

      Yksi mielenkiintoinen taistelupari on vaihtopenkkien takana. Joukkueiden päävalmentajissa, Hokin Antti Halosessa ja FPS:n Asko Rantasessa on paljon samaa. Molemmat hyppäsivät päävalmentajan paikalle kesken kauden, he ovat edustamiensa joukkueiden omia kasvatteja ja pelasivat urallaan puolustajana.

      Kaksikon välillä on myös eroja. Rantanen on valmentajana kokeneempi ja voittanut jopa Mestiksen vuoden valmentajan palkinnon. Haloselle Hokki-pesti on aikuisten sarjoissa ensimmäinen.

      Runkosarjassa kumpikaan valmentajista ei onnistunut kääntämään joukkueidensa kurssia merkittävästi. Rantasen johdolla pelaamastaan 23 ottelusta FPS keräsi seitsemän sarjapistettä. Halonen puolestaan johti Hokkia 21 ottelussa, saldona 14 pistettä.

      https://www.jatkoaika.com/Artikkeli/Hokki-ja-FPS-käynnistävät-karsinnat-–-ainakin-toinen-hyvästelee-Mestis-kaukalot/255803

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Forssan Palloseura saa kymmenien tuhansien eurojen velat anteeksi
      Velat ovat kertyneet Forssan kaupungille useiden vuosien aikana maksamatta jääneistä jäämaksuista.

      https://yle.fi/a/74-20079748

    • Anonyymi

      kyllä suomisarjan joukkueen nyt kelpaa.

    • Anonyymi

      sillai pojjaat kiakkoo pelataan, odotettavissa oleva tulos.

    Ketjusta on poistettu 21 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5534
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2476
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1957
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      55
      1694
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1591
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1388
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1269
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1229
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1193
    Aihe