Kuhmon vanhusten hoito retuperällä

Anonyymi-ap

Järkyttävää miten Kuhmon vanhusten hoito on täysin retuperällä. Vakavasti muistisairas ihminen jätetään yksin asumaan omaan loosiinsa. Tosin kolme kertaa päivässä käy hoitaja tuomassa kiireellä aamupalan ja lounaan sekä illalla hoitaja lääkkeet. Mutta se sosiaallinen kanssakäyminen muiden samanlaisten potilaiden kanssa on täysin nolla

21

2034

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tiukilla on paikat vainhainkodeissa. Voihan se olla, että kohta sitä ei saa vanhetakaan Kuhmossa, kun ei yksinkertaisesti riitä porukkaa hoitamaan. Jos lapsia on kohta vain yhden luokan verran vuosittain, niin moniko heistä jää lopulta Kuhmoon. Onni on, jos on omaisia huolehtimassa.

    • Anonyymi

      Kuhmon terveyskeskuskin täysin perseestä!

      • Anonyymi

        Ja mikähän vika siinä on kerrohan


    • Anonyymi

      Kuhmossa ei ole palveluja eikä työtä. Rollaattorimummoja pitkin poikin. Lapsia ja nuoria ei näkösälläkään, vaikka katsosi suurennuslasin läpi.
      Voi miten käy Kuhmon?

    • Anonyymi

      Eiköhän niitä vierasmaalaisia pian tule, kunhan saadaan perukat tyhjiksi. EU,n tuella kaikki tönöt pakkolunastetaan matuille ja uusi terveyskeskuskin on sopivasti valmistumassa kunniakansalaisille. 😬

    • Anonyymi

      Pahoinvointi o lisääntynyt kaikilla tässä yhteiskunnassa. Edellinen vihervasurihallitus tuhlasi valtion velkarahaa kaikenlaiseen hömppään, kuten sukupuolineutraali liikennemerkkeihin jne.
      Kunnille vanhusten hoito tulee kalliiksi ilman valtion apuja

    • Anonyymi

      Voihan olla että moni haluaa olla kotona, rahalla saa tässäkin asiassa ja hevosella pääsee...Ja kuinka paljon mulkoilevia katseita tulevaisuuden sisarhentovalkoiset saa, kun sattuvat olemaan rodultaan alemmista yhteiskuntakatraista/kolmansista maista, voi raukkoja, siihen vielä omaisten huolet päälle ja vihat

      • Anonyymi

        Eikä mitä. Nythän on oikein valtakunnan tasolla päätetty, jotta rasismi on sitte nolla linja.


    • Anonyymi

      "...kyllä hoitajatkin ovat sosiaalista kanssakäymistä iäkkäille, tärkein , yllättävästä syystä, iltalääkkeiden tuojat, koska he samalla pelottelevat susia kauemmaksi -yksinäiset talot pitää asuttaa, että niin kuin viime vuonna , kahdeksan suden lauma tappoi piennisäkkäitä; mitä järkeä vihreän liiton susien suojelulla on, kun puuttuu muut eläimet, jotka kuuluu petojen ruokavalioon:" saattaapi mummoilla jäädä lääkkeetkin pois, kun pihalla hyppii oravat ja jänikset ja kuuluu linnunlaulua

    • Anonyymi

      Pitämällä huonokuntoiset vanhukset kotikäyntihuollettavina saavutetaan monia etuja.
      - taataan tasapuolinen ja nopea infektioiden ja tautien leviäminen
      - ajansäästö varsinkin yksittäisten/yksinäisten asiakkaiden kohdalla
      - ruokintakustannusten säästö mikrolämmitettävillä valmisaterioilla, erityisesti omatoimisuuteen osittainkin pystyvillä asiakkailla
      - - huomattava paljon on esimerkkitapauksia kuinka hotkien syövä asiakas on vetänyt ruokaa keuhkoihinsa, jolloin seurauksena on nopeahkosti keuhkokuume / luonnollinen loppu
      - ...

      Kajaanissa suhteellinen hoitajapula on vaikeampi kuin kehyskunnissa, mutta ruuhkia tasataan ympärivuorokautisten potilaiden ambulanssirallikuljetuksilla Kajaanista kehyskuntiin.

      Suomussalmi ja Kuhmo näyttävät olevan Kajaanin erityissuosiossa loppusijoituspaikkoina.
      - rauhoittaa tilannetta Kajaanin yksiköissä kun omaiset eivät ole haittaamassa päivittäisrutiineja - taas säästyy aikaa, siivouskuluja yms..
      Rationaalista, järkevää, taloudellista, jne..?

    • Anonyymi

      Aikojen alussa noin vuonna 800- 900 koko suomi oli nimeltään kainuu. Ja siihen on päätyminen ellei tuo itänaapuri rakettien kanssa leikkimistä lopeta. Saksalaiset pitävät suomea vieläkin metsästys maana.

    • Anonyymi

      Kummallinen kriteeri ympärivuokautiseen hoitoon pääsyssä on kaatuminen.
      Eikö vakavasti muistisairas riitä ympärivuorokautiseen hoitoon pääsyksi?
      Kainuun Sotessa näköjään ei , muualla kyllä.
      Toivon että jonkun tällaisen päättäjän omaisen päässä naksahtaa, niin sitten ymmärys lisääntyy. Sitten vasta voi olla kokemusasiantuntija.
      Siis Kuhmossa muistisairas jätetään heitteille. Kuka vastaa jos jostain hyvin vakavaa tapahtuu? Levittelettekö käsiänne?

    • Anonyymi

      Kuhmossa niikun muuallakin on tiukat säännöt kuka pääsee ympärivuorokautiseen hoitoon. Ja nämä säännot on valtakunnalliset ei mitkään kuhmon säännöt niikuin väität. Kädettömät ovat myös asiakasohjaajat. He tekevät kyllä kaikkensa vanhisten eteen !

    • Anonyymi

      Mikset itse hoida vanhempiasi jos muka välität?

    • Anonyymi

      Jos vanhainkodissa ei ole palvelevia käsiä, sinnekö ilman palvelua kannattaa pyrkiä, kuka siivoaa jätteet altani tai tuo ruuat ?Jospa itärajan tytöt völjäytyisi tänne, ja huomaisivat markkinaraon pyrkiä hoitamaan paikallisia vanhuksia, iloisia ilmeitä oli paikallislehdessä vanhustenviikolta, ei ainakaan kaikilla vanhuksilla ole suru ja murhe, enemmänkin hyvävoipaisen näköisiä, rallatellaan kotona eläkevirtaa tilille, säästöönkin jää hyvin jaettavaa jälkipolville, nautitaan elämän loppuvuosista.

    • Anonyymi

      Eikä oo täällä on kaikki primavist

    • Anonyymi

      Siis järkkykää ja tehkää sen eteen töitä. Miltä teistä tuntuisi. jos itse joutuisitte toisten hylkäämääksi vakanan muistisairauden takia ?

    • Anonyymi

      No niin .Kun katsoo vaikka luterilaisen seurakunnan uutisia, niin väkiluku pienenee kuin maailman lopun edellä.
      Siis pian loppuu asutus ja palvelut ensin. Kukaan ei halua enää lapsia tähän maahan, jotka toisivat leivän ja toiminnan tulleessaan.
      Herätys nuoret !
      Tutustukaa toisiinne hyvät nuoret miehet ja naiset. Menkää oikeasti avioliittoon ja hankkikaa lapsia. Koti on yhteiskuntaan ja perheeseen sitoutuminen on oikea perussolu, joka tuottaa aikanaan hyvän sadon, niin Kuhmoon kuin muuallekin Kainuuseen ja koko Suomeen.

    • Anonyymi

      Kuhmon sairaanhoito o erittäin huonoissa kantimissa, jos muistisairas pakotetaan yksi asumaan. Sellaisesta tehdään rikosilmoitus, jos se toteutuu.
      Ei tule kuuloonkaan sekään, jos naapurivanhus pakotetaan hoitamaan toista vanhusta. Eikö Kuhmosta löydy asiaan paneutuvaa lääkäriä ?
      Muistan ajan kun oli kunnanlääkärinä oli Ilmari Nurminen. Hän hoiti kaikki potilaat,kunnes avuksi tuli pari muuta lääkäriä. Nyt ei taida olla yhtään lääkäriä.
      Kaiken loppu on lähellä.

    • Anonyymi

      Kanerva kodissa on tilaa,muutako kun soittaa,niin paikkoja on.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

      Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
      Ikävä
      99
      1863
    2. Suhde asiaa

      Miksi et halua suhdetta kanssani?
      Ikävä
      124
      1410
    3. En tiedä..

      Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
      Ikävä
      106
      1307
    4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

      tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
      Ikävä
      84
      1263
    5. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      70
      1114
    6. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

      Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
      Idän uskonnot
      455
      939
    7. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

      Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
      Sanaristikot
      88
      913
    8. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      47
      908
    9. Oliko vähä sometettu taas vai?

      Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
      Kauhava
      9
      842
    10. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      138
      826
    Aihe