Olen nyt ysiluokalla ja olen aika paljon miettinyt, että menisinkö lukioon vai amikseen. Keskiarvo yläasteen aikana on aikalailla aina ollut noin 8,3 - 8,5 välillä näiden vuosien aikana. Lukio kiinnostaisi, mutta niin myös amis. Ongelma on se, että en osaa yhtään päättää kumpaan menisin. Mielessäni on ollut yksi ala, jota olen miettinyt nyt noin vuoden ajan. Amis kiinnostaa ehkä hitusen enemmän, mutta sitten taas en tiedä, miten se tulee vaikuttamaan tulevaisuuteeni. Kaksoistutkinto ei oikein houkuttele, kun olen kuullut siitä kaikkea ei hyvää.
Lukio vai amis?
11
640
Vastaukset
- Anonyymi
Nyt voisit käydä lukion ja kirjoittaa ylioppilaaksi. Ammattikouluun voit mennä sitten ylioppilaanakin, jos amis edelleen kiinnostaa enemmän kuin korkeakoulut.
- Anonyymi
No käyt kumman tahansa, niin ovet korkeakouluihin on silti avoinna. Toki esim. lääkikseen menoa helpottaa lukion käynti kun koe perustuu sen oppimäärään. Oikikseen pääset ilman lukiotakin.
Mikä ala sinua kiinnostaa?- Anonyymi
Oikikseen pääsy ilman ylioppilastutkintoa on mahdollista teoriassa mutta todellisuudessa hyvin harvinaista. Lääketieteelliseen pääsy on vielä harvinaisempaa.
Sen sijaan kauppatieteelliseen saattaa päästäkin merkonomitaustalla. Kovin tavallista sekään ei ole.
Ammattikoulu ei koskaan anna lukion veroista pohjaa yliopisto-opinnoille. Ammattikorkeakouluun ammattikoulu on ihan kelpo tausta. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Oikikseen pääsy ilman ylioppilastutkintoa on mahdollista teoriassa mutta todellisuudessa hyvin harvinaista. Lääketieteelliseen pääsy on vielä harvinaisempaa.
Sen sijaan kauppatieteelliseen saattaa päästäkin merkonomitaustalla. Kovin tavallista sekään ei ole.
Ammattikoulu ei koskaan anna lukion veroista pohjaa yliopisto-opinnoille. Ammattikorkeakouluun ammattikoulu on ihan kelpo tausta.Sanoisin ettei lukio itsessään ole niin merkittävä tekijä kuin lahjakkuus. Monesti lahjakkaat päätyvät lukioon, koska heitä kannustetaan siihen suuntaan.
Itsellä on yliopistossa keskiarvo 4.66 ammattikoulupohjalla. - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Sanoisin ettei lukio itsessään ole niin merkittävä tekijä kuin lahjakkuus. Monesti lahjakkaat päätyvät lukioon, koska heitä kannustetaan siihen suuntaan.
Itsellä on yliopistossa keskiarvo 4.66 ammattikoulupohjalla.Tähän voi sanoa, että nykyään ei yliopistossakaan vaadita juuri mitään. Kaikki täytyy saada valmistumaan mahdollisimman nopeasti, jotta yliopisto saa rahansa valmistuneista.
Toki joukossa on aina myös oikeita lahjakkuuksia, jotka paneutuvat alaansa ja opintoihinsa. Mutta iso osa on enintään keskinkertaisuuksia, joiden vuoksi vaatimustasoa on ollut laskettava. On niitäkin, joille jo yhden kokonaisen kirjan lukeminen on iso ponnistus.
- Anonyymi
Jos tietäisit prikullensa alan jota ammattikoulussa haluat opiskella niin silloin suosittelen ammattikoulua. Koskapa et oikein tiedä mikä kiinnostaa suosittelen lukiota. Lukio siksi että sinulla on aikaa pohdiskella paremmin omia ammatillisia tulevaisuuden tavoitteitasi. Ammattikouluun ei kannata mennä jos ala ei ole vedenpitävästi varma. Se on fiksu järkeily ettet tavoittele kaksoistutkintoa,
Jätä aina opiskellessasi itsellesi pelivaraa että tarvitessasi voit kiristää tahtia. Aikaa myös harrastuksillesi.
Kaksoistutkinto vaatii runsaasti energiaa. Eikä jätä paljoa pelivaraa. Etenkin jos molemmissa on tavoite olla hyvä eikä vain keskinkertaisuus. - Anonyymi
Mee talonrakentajaksi, ja teet itsellesi talon.
Sitten auto alalle, osaat korjata autosi.
Sitten kokiksi, osaat tehdä ruokaa.
Jatkaa voi lisää..- Anonyymi
Noita kaikkia on osattu tehdä omiin tarpeisiin ilman ammattikoulua.
- Anonyymi
Jos jatkaa ammattikorkeeseen on amis parempi, eikä sen peruslinjan tarvi olla sama kuin ammattikorkean linjan. Ammattikorkean insinööreillä ei ole niin hyvä palkka kuin yliopiston käyneillä, mutta ammattikorkeasta on varma työpaikka, nykyään kun akateeminen työttömyys on nousussa ja moni yliopistosta päästessään on hukassa, että mihin on tullut valmistuttua. Lukion laajalla matikalla pääsee kyllä helpommin ammattikorkeaan, mutta haittana on ettei lukiossa ole esim. käsitöitä vaan pelkkää teoriaa. Käden taitoja tarvitaan ainakin ensimmäisellä harjoittelujaksolla ja laboratorio harjoituksissa. Käden taidoissa ikä on aika ratkaiseva, etenkin käden ja silmän yhteistyön kehitys ja ongelman ratkaisu kyky. Monella käden taidon kehitys katkee juuri kriittisellä hetkellä, eli jos ei 8-9 ota valinnaiseksi käsitöitä ja menee lukioon, niin tulee viiden vuoden tauko taitojen kehitykseen ja saattaa olla aika tumpelo.
- Anonyymi
Jos niitä kädentaitoja ei ole, niin pitääkö mennä alalle, jossa erityisiä kädentaitoja tarvitaan?
Kädentaitoja tosin voi harrastaa ja harjoittaa jokainen tavallisessa arkielämässä koulusta riippumatta. Jos tämä ei sovi eikä kiinnosta, onkohan ammattiala, jossa kädentaitoja tarvitaan, oikea valinta?
Vaikkapa hammaslääkäriksikin kuitenkin pystytään kouluttamaan lukion käyneet ylioppilaat!!!
- Anonyymi
Et tarte Lukiota, koko koulu täyttä ajanhaaskausta. Muuta työn perässä ja opiskele samalla, niin sopivassa firmassa olet pomo jo kolmikymppisenä. Opit elämään nuukasti, muttei ole velkaakaan. Lopputulos on parempi valmistua elämän kokemuskautta samalla saat johtamiskyvyt ilmaiseksi! Kokemusta on.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Minulla heräsi huoli sinusta ajatteluni kohteesta!
Toivottavasti sinulla on siellä jossain kaikki hyvin. Välitän sinusta edelleen vaikka olet varattu, etkä tykkää minusta.764026- 1613513
- 533129
Missä Sanna nyt suvaitsevaisuus?
Tekijä on nyt kuitenkin jotain muuta kuin suomalainen niin eikös nyt pitäisi suvaita kulttuuri eroja ja rakastaa tekijä1911905- 271737
- 441736
- 231734
- 571684
- 191587
- 181571