Maailmasta luopuminen

gaborone

Onko oikeastaan mahdollista alkaa maailmasta luopuneeksi askeetikoksi missään päin Eurooppaa? Entäs voiko alkaa nunnaksi? Maksaako se?

Hare Krishna!

7

463

Äänestä

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Madhava

   Miksi haluaisit tehdä niin?

   • gaborone

    Siksi etten pidä tästä maailmasta ja tää ei ole mun koti ja tahdon tästä irti keinolla millä hyvänsä. Mä tahdon valaistua. Tahdon korkeimman onnen, tietoisuuden ja kaiken sellaisen.

    Mulla on varmaan joku ihan oma vietti: Valaistumisvietti. Ja tosi voimakas vieläpä...

    Askeesi vaan sopii mulle. Musta tuntuu sitä pahemmalta mitä enemmän mulla on omaisuutta, mitä enemmän mä syön jne. Mä teen mitä vaan saadakseni puhtaan omantunnon ja saavuttavani Korkeimman Päämäärän.

    Lisäksi mun suurin unelmani ois että musta tulisi valaistunut guru ja mulla olisi opetuslapsia.. Että mä ymmärtäisin kaiken, ei koskaan pitäisi kysyä "Miksi? Miksi näin tapahtuu? Miksi ei tapahdu näin?" Mä vieläpä kädestä ennustuksen mukaan sovin henkiseksi johtajaksi ja mun mielestä kaikki muukin sopii kuvaan.. Voisin olla guru vaikka nytkin, koska mulla on (ainakin omasta mielestä) tosi hyvät opit mitä opettaa (en vaan voi olla aina esimerkkinä kun en ole täydellinen kuten valaistuneet)........

    Kun olin ihan lapsi ja olin kristitty, mä tykkäsin hirveesti niistä kolmesta itämaisesta tietäjästä ja joskus haaveilin miten ihanaa ois ollut elää Jeesuksen ajalla ja olla sen opetuslapsi (tietämättä että samanlaisia opettajia on nykyäänkin) ja joskus haaveilin jopa millaista olis olla kuten Jeesus (tietämättä sitäkään, että voisin olla kuten se)...

    Tahtoisin myös olla Tietäjä, suuri mysteeri, kävelevä Ihme.. Ja haluaisin todistaa itselleni, että mulla olisi tarpeeksi itsekuria askeetikon elämään ja siihen, etten ajattelisi mitään muuta kuin Jumalaa. Mua vaan ei kiehdo mikään muu asia (ainakaan viittä minuuttia pitempään) kuin Jumala ja muut uskontoon liittyvät asiat...

    Eikö susta koskaan tunnu samalta?

    Hare Krishna...


  • nina

   samaa olen miettinyt..mahtaiskohan onnistua?Nunnaksi tuskin olen menossa,sehän edustaa eri arvoja.

   • gaborone

    Mehän voitais yhdessä mennä jonnekkin askeetiksi...!

    Mutta mua mietityttää myöskin kuinka turvallista sellanen on - etenkään naisille... Mutta ainakin me kasvettais henkisesti kärsimyksen kautta kun meidät raiskattais muutamaan kertaan ja sellaista... *pyörittelee silmiään* Toivoa sopii, ettei niin tapahtuis.....

    Musta tuntuu, ettei oikein onnistuis nää meidän haaveet kuin Intiassa... *pst* Mentäiskö...?

    Hare Krishna!


   • Anonyymi

    Shrila Bhaktivinod Thakur

    Durlabha mānava-janma

    durlabha manava-janma labhiya samsare
    krsna na bhajinu duhkha kahiba kahare? [1]

    (1) Ihmiselämä on harvinaisin tilaisuus saavuttaa henkinen täydellisyys. Mutta minulle on jäänyt vain suru, koska minä, jolle tämä suuri mahdollisuus on annettu, menetin sen, koska en koskaan palvonut Jumalaa, Krishnaa! Voi, kenelle kertoisin tämän epäonnen tarinan?

    'samsara' 'samsara' kari' michhe gela kala
    labha na ha-ila kichhu, ghatila janjala [2]

    (2) Elämä toisensa jälkeen on kulunut tässä aineellisessa maailmassa, kaikki aikani on mennyt hukkaan (materialistisen perhe-elämän orjuudessa). En ole saanut yhtään mitään ja olen kokenut vain ongelmia ja huolia.

    kisera samsara ei chhayabaji praya
    ihate mamata kari vrtha dina yaya [3]

    (3) Millainen maailma tämä on? Se on kuin taikurin illuusio (kuin taikalyhdyn esitys, jossa silmieni edessä leikkii lukuisia varjoja ja optisia illuusioita). Koska olen itsekkäästi kiintynyt tällaiseen kangastukseen, pidän tämän maailman ohimeneviä illuusioita ”minulle” ja ”minun” kuuluvina. Näin päivä toisensa jälkeen kuluu turhaan.

    e deha patana ha'le ki rabe amara?
    keha sukha nahi dibe putra paribara [4]

    (4) Mitä minulle jää jäljelle, kun tämä ruumis kaatuu kuolleena maahan? Silloin eivät poikani eivätkä rakkaimmat läheiseni pysty antamaan minulle minkäänlaista onnea.

    gardabhera mata ami kari parisrama
    kara lagi' eta kari, na ghuchi la bhrama [5]

    (5) Teen joka päivä kovasti töitä kuin aasi, ja silti ihmettelen, kenen vuoksi yritän niin kovasti? Olen edelleen niin monien illuusioiden vallassa!

    dina yaya michha kaje, nisa nidra-vase
    nahi bhavi marana nikate achhe vase [6]

    (6) Tuhlaan jokaisen päiväni turhiin ja merkityksettömiin asioihin, ja yöni kuluvat unen vallassa. Enkä ajattele hetkeäkään koko vuorokauden aikana, että kuolema on aina läsnä.

    bhala manda khai, heri, pari, chinta-hina
    nahi bhavi, e deha chhadiba kona dina [7]

    (7) Elän huoletonta elämää: syön, ulkoilen, pukeudun haluamallani tavalla, mutta en ajattele sitä, että jonain päivänä minun on luovuttava tästä kehosta.

    deha-geha-kalatradi-chinta avirata
    jagichhe hrdaye mora buddhi kari hata [8]

    (8) Sydänparkaani piinaavat jatkuvat huolet toimeentulostani ja huolet, jotka johtuvat kehostani, kodistani, vaimostani, sukulaisistani ja julkisista velvollisuuksistani. Nämä huolet aiheuttavat minulle kärsimystä ja tuhoavat järkeni.

    haya, haya! nahi bhavi—anitya e saba
    jivana vigate kotha rahibe vaibhava? [9]

    (9) Voi, voi! Miten valitettavassa tilanteessa olenkaan! Olen uppoutunut näihin ongelmiin ajattelematta, että ne ovat lyhytaikaisia ja katoavat pian unholaan. Mitä aineelliselle omaisuudelleni tapahtuu kuolemani jälkeen?

    smasane sarira mama padiya rahibe
    vihanga-patanga taya vihara karibe [10]

    (10) Kun ruumiini heitetään polttohautausmaalla olevaan kuoppaan, se vain makaa siellä liikkumattomana. Varikset, korppikotkat, muurahaiset ja madot kerääntyvät paikalle ja herkuttelevat sillä!

    kukkura srgala saba anandita ha'ye
    mahotsava karibe amara deha la'ye [11]

    (11) Kulkukoirat ja shakaalit iloitsevat, juhlivat ja herkuttelevat ruumiillani.

    ye dehera ei gati, tara anugata
    samsara-vaibhava ara bandhu-jana yata [12]

    (12) Katsokaa, tämä on tämän aineellisen ruumiin lopullinen kohtalo! Ja hämmästyttävää on, että kaikki maalliset saavutukseni, kotini, perheeni ja ystäväni tulevat kokemaan saman kohtalon!

    ataeva maya-moha chhadi buddhimana
    nitya-tattva krsna-bhakti karuna sandhana [13]

    (13) Siksi rukoilen jokaista järkevää ihmistä: hylätkää kaikki nämä māyān luomat kangastukset ja etsikää puhdasta omistautumista Jumala Krishnalle, sillä se on ainoa ikuinen totuus!

    j


  • uskova

   oikeassa, mutta menossa väärään suuntaan. siunausta sinulle pieni rakas sisko.

  • Anonyymi

   Jokainenhan voi ryhtyä maailmasta luopuneeki milloin hyvänsä, ei kai se kiellettyä ole? Ei vain pidä olettaa, että joku muu maksaisi elämisen ja syömisen.

  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Roope Salminen , Superpettäjä !!

   Uskomatonta touhua sen eveliinan kanssa !! useamman vuoden salasuhde vaikka mies on naimisissa !! roope on kyllä täys pa### !
   Kotimaiset julkkisjuorut
   147
   4762
  2. Miksi Martina lähettää sydämiä Sofian Lukelle?

   Onko Martinalla pahat kostoaikeet mielessä kun Luke on saanut Martinalta sydämiä instagramiin??? Nähdäänkö nyt oikeasti viimein Martinan kosto ja napp
   Kotimaiset julkkisjuorut
   93
   3223
  3. Mitä haluaisit ?

   Mitä tahtoisit sanoa hänelle, muttet uskalla ?
   Ikävä
   95
   1439
  4. Olet liian komea!

   Ei tuollaisia uskalla lähestyä 🤔
   Ikävä
   130
   1408
  5. Haha, nyt vähän naurattaa:)

   Kun täällä on kovasti ollut aloituksia niistä M syömistä, niin nyt on M ja Mimmin stooreissa hirveä valkopyykkipäivä terveellisestä ruoasta.. 😂 Miksi
   Kotimaiset julkkisjuorut
   117
   1207
  6. Laitan sulle tähän tiedoksi

   nallukkani, että rakastan sua enempi kuin mitään koskaan. Vaikka sen jo tiedätkin. Laitoin sinne eiliseenkin jotain, mutta sen on muut vähän sotkeneet
   Ikävä
   157
   1194
  7. Mitä kaipaat.......

   Mitä kaipaat hänessä eniten ? ♥️
   Ikävä
   56
   1157
  8. luomua olla pitää

   sitä sinä olet :) ei "tahroja" ihossa ei turhaa meikkiä eikä feikkiä. just siitä tykkään, olet se kaunis oma itsesi :) äläkä nyt sano että et ole kaun
   Ikävä
   127
   1091
  9. Martina uinnin jälkeen sijalla 436! Tästä tuli riemun päivä!

   Martina painaa menemään sitkeästi kuin sissi! Rambolla ja Martinalla on molemmilla hidas aamu 🤣
   Kotimaiset julkkisjuorut
   97
   1059
  Aihe