Siirapilla makeutettu perunalaatikko

Anonyymi-ap

AIDOSTI SIIRAPILLA MAKEUTETTU PERUNALAATIKKO

Ainekset:

vettä niukasti kypsentämiseen, huomioi että vesi jää perunasoseeseen
2 kg jauhoisia perunoita, myös kiinteistä tai yleisperunoista
1 - 2 ruokalusikallista jauhoja ( voi jättää pois )
50-70 g voita
noin 0,5 - 0,8 litraa maitoa, maidon määrä vaihtelee runsaanlaisesti, lisää vähitellen ja sakeutta seuraten
2 ruokalusikallista - 2 desilitraa tummaa siirappiua - maun mukaan
0,5 -1 teelusikallista jauhettua muskottia ( voi jättää pois )
2 teelusikallista suolaa


Ohje:

Pese perunat. Kuori kypsennettäessä helposti hajoavat perunat raakoina, niin vältät suurimmat kuorimis ja keittotappiot. Kypsennä perunat niukassa vesimäärässä täysin kypsiksi ja soseuta perunat suoraan niukkaan keittoveteen. Vesi jää soseeseen - näin veteen liuenneet tärkeät aineet tulee hyödyksi.
Lisää kuumaan soseeseen ensin voi siivuina sulamaan ja sen jälkeen vähitellen maito niin että saat notkeahkon mutta selvästi puuromaisen soseen ja kaikki loput raaka-aineet. Sekoita tasaiseksi.
Laita sose korkeareunaiseen voideltuun keraamiseen uunivuokaan. Lisää pinnalle muutamia voinokareita tai voilastuja.
Paista aluksi noin 200 asteisessa uunissa. Kun sose saa hiukan väriä ja sose alkaa kuplimaan, alenna uunin lämpötila noin 130 asteeseen, niin kupliminen rauhoittuu ja voit paistaa TÄYSIÄ vuokia. Näin perunalaatikko ei kuivu eikä korppuunnu ja saat erinomaisen mehevän siirapilla makeutetun perunalaatikon.
Paista siirapilla makeutettua perunalaatikkoa noin 4 tuntia.

3

781

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tuliko väärään paikkaan?

      • Anonyymi

        Miksi niin epäilet ? ? ?
        Aloitus näyttää todella tulleen oikeaan paikkaan ! ! !

        Tammela kuuluu lounaishämäläiseen perinneruoka-alueeseen, mutta kuitenkin tammelan aleella perinneruokakeskustelu on aika vähäistä ja jo siitäkin johtuen aloittajan kirjoitu on enemmän kuin paikallaan.
        Useillakin paikkakuntien alueilla kirjoitetaan varsin paljon paikkakunnille tyypillisistä perinteisistä ruoista. mutta jostain syystä Tammelassa ei juurikaan paikkakunnalle tyypillisistä ruoista ei kirjoitella.
        Forssan, Tammelan ja Lopen alueella on useitakin tapahtumia, missä on tarjolla esimerkiksi imellettyä perunalaatikkoa. Joskus jopa näkee näiden tapahtumien mainoksissa, että tarjolla on imellettyä perunalaatikkoa. Sopivasti tärkeältä vaikuttaa tämäkin aloitus, vaikka aloitus onkin siirapilla makeutettu perunalaatikko.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Ensi kesänä

      Näin kesän viimeisenä minuutteina ajattelen sinua. Olisiko seuraava kesä "meidän" kesä? Tänä vuonna ei onnistuttu, mutta
      Ikävä
      64
      3305
    2. Tukalaa kuumuutta

      Tietäisitpä vaan kuinka kuumana olen käynyt viime päivät. Eikä johdu helteestä, vaan sinusta. Mitäköhän taikoja olet teh
      Ikävä
      43
      3127
    3. Sinä, ihastukseni

      Mitä haluaisit tehdä kanssani ensimmäisenä?
      Ihastuminen
      43
      2508
    4. Anne Kukkohovin karmeat velat ovat Suomessa.

      Lähtikö se siksi pois Suomesta ? Et on noin kar? mean suuret velat naisella olemassa
      Kotimaiset julkkisjuorut
      109
      2391
    5. Tiedät ettei tule toimimaan.

      Mielenterveys ei kummallakaan kestä.
      Ikävä
      31
      1923
    6. Okei, myönnetään,

      Oisit sä saanut ottaa ne housutkin pois, mutta ehkä joskus jossain toisaalla. 😘
      Ikävä
      27
      1820
    7. Onko kaivatullasi

      himmeä kuuppa?
      Ikävä
      48
      1626
    8. Mihin hävisi

      Mihin hävisi asiallinen keskustelu tositapahtumista, vai pitikö jonkin Hannulle kateellisen näyttää typeryytensä
      Iisalmi
      85
      1435
    9. On jo heinäkuun viimeinen päivä.

      En taida nähdä sinua koskaan.
      Rakkaus ja rakastaminen
      39
      1300
    10. Lähtikö korvat

      puhtaaksi vaikusta?
      Tuusniemi
      82
      1159
    Aihe