Talous nuorella

Anonyymi-ap

Arvoisat opiskelijat, olen samaa mieltä, että opintorahaa ja asumistukea ei tule missään nimessä leikata.

Sitten on se oma osuus siinä rahna käytössä, rahaa tuskin kenelläkään on niin, että ei tarvitse luopua haaveista tällä hetkellä. Niille saattaa löytyä mahdollisuus myöhemmin.

Jokainen saa jonkinlaista rahaa kuukaudessa ja siinä sitten pitää osata ymmärtää, miten sillä voi elää eli saada välttämättömät asiat, katto pään päälle ja ruoka ja jotain pientä.
Pahinta mitä voit tehdä on kuvitella, että voit istua baareissa elämää parantamassa, katsoppa tarkemmin sinne astuessa, mitä todella näet.
Sinulla saattaa olla luottokortti, sen luottopuolen käyttäminen on suuri riski, saada sotkettua koko elämänsä, sillä se se täytyy maksaa takaisin ja joka sentti.

Jos olet päässyt opiskelemaan, toivon ettet lähde huvielämään hävittämään mahdollisuuksiasi eli kahta ei voi tehdä opiskella ja elää kuin viimeistä päivää.
Ja tuon hilpeän elämän hinta voi olla, koko elämän mittainen jatkuva puute ja kurjuus, opiskelulla sen sijaan on mahdollisuuksia saada hyvä työpaikka ja arvokkaampi elämä.

Joskus toivon, että jokainen yli varojensa eläjä jää ulostoton nalkkiin eli menee luottotiedot, silloin enää ei velaksi voi elää. Tulee paljon vaikeuksia asioiden hoitamiseen. Sen tien käytyään tietää varmasti syyn aiheuttaneensa itse tyhmällä toiminnalla. Kyllä houkutuksia riittää, pitää osata olla menemättä näihin ansoihin.

Myös jokaisen aikuisen tulisi laittaa jokunen lantti silloin tulevien aikojen varalle, eikä elää koko palkka aina ennen uutta. Sillä tulevaisuus on hyvä rakentaa vankemmalle pohjalle, ennen pitkää alkaa varmasti jo jäädä hieman esim. lomamatkoihin ja muuhun vapaa-ajan viettoon varoja.
Pahinta on istus baareissa ja juoda lipittää viinaksi ja saada itsensä siihen kuntoon, että kotimatkakin on itselle aiheutettu turvattomuus, sinut huomataan ja yritetään tyhjentää täysin ja hakata tai vieläkin pahempaa.

Kulje selvinpäin ja nauti elämästä.

4

176

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Mikäli ilo ilman viinaa on teeskentelyä, niin suru viinan puutteessa ainakin on aitoa.

  • Anonyymi

   Opiskelijaelämään kuuluu myös se huvittelu, ja se on osa ihmisten sosiaalista kanssakäymistä. Harvinaisen kusipäinen kommentti tämä: "Joskus toivon, että jokainen yli varojensa eläjä jää ulostoton nalkkiin eli menee luottotiedot." Eli toivot jo lähtökohtaisesti pahaa muille. Et vaikuta kovinkaan tasapainoiselta ihmiseltä, enemmänkin katkeralta ja vihaa täynnä olevalta. Itselläni on aina oli työpaikka ollut mikä vaan, niin jäänyt ylimääräistä rahaa säästöön. Opintoihin ei tarvinnut ottaa lainaa, niin ei ole sitäkään maksettavana. Ainoa isompi laina on asuntolaina. Kaikki autot mitkä olen omistanut, niin olen hankkinut ilman lainoja. Eli oma käytetty auto+käteistä. Aika pohjalla pitää olla, että alkaa baarissa vinguttamaan VISA-korttia tmv. Itse olen muutaman isomman ostoksen tehnyt luotolla, koska joskus sitä kautta sai jatkotakuun kodinkoneisiin. Ei tuokaan tainnut olla kuin 6 kk:tta, mutta kuitenkin.

  • Anonyymi

   Opintorahasta ja asumistuesta putäisi luopua kokonaan. Tehkää opiskelijat töitä tai ottakaa lainaa. Ei yhteiskunnan pidä maksaa teidän opiskeluja. Päin vastoin koulutuksesta pitäisi tulla maksullista.

   • Anonyymi

    Ja sinut pitäisi köyttää junarataan, ja antaa junan ajaa yli.


  Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Puhut olevasi hyvä ja kiltti ihminen

   Mutta todellisuudessa oletkin itsekeskeinen ja omahyväinen. Kaiken pitää pyöriä sinun ympärilläsi, kuten esimerkiksi tää
   Ikävä
   156
   1852
  2. Kimmo Kivelä mikä pösilö.

   Kirkkoherra kehtaa kitistä saamastaan kunniamerkistä. Onpa törkee äijä. Ei niin pientä ojaa että meidän kirkkoherralla
   Kiuruvesi
   23
   1327
  3. Olisin halunnut...

   Olisin halunnut jutella kaikki asiat selväksi. Olen joskus kirjoittanut tänne huonossa mielentilassa ja todella ajattele
   Ikävä
   91
   1195
  4. Nainen kaunokainen

   Mitä teet tänään illalla?
   Ikävä
   46
   1179
  5. Paljonko sinulla nainen on velkaa tai säästöjä?

   Sitä tässä mietin jatkoa ajatellen.
   Ikävä
   111
   984
  6. Kulta miten menee

   Mitä tunnet nyt.
   Ikävä
   68
   948
  7. Tänään on mun viimeinen päivä kanssas Sun

   Tänään on mun viimeinen päivä Kanssas sun, täydellinen Ennenkuin mun mentävä on Kaihtimien välistä valo Tunkeutuu uniisi
   Ikävä
   196
   890
  8. No jos sulla on muitakin ottajia

   niin siitäpä sitten vaan. Ehkä niitä on sitte helpompi lähestyä! Eikait tämmöistä vaikeaa ujoa tapausta hittovie kannata
   Ikävä
   46
   862
  9. Nyt faktoja tiskiin mies

   Kerro kaikki syyt miksi en kiinnosta. Arvaan jo joitain, mutta haluan kuulla ne sinulta.
   Ikävä
   68
   831
  10. Palasina edelleen ja paras pala hukassa loppuun asti

   💞 Mä et ketään viereeni kaipaa Itselleni toistelen et kaikki hyvin on En tahdo et kukaan Perääni soittaa Helpompi on o
   Ikävä
   113
   824
  Aihe