Valtion VoIP -palvelin ?

Anonyymi-ap

Valtio ilmeisesti käyttää sisäisessä puheluliikenteessään VoIP -teknologiaa.

JOS jostain saisi tietoonsa Valtion VoIP -palvelimen tiedot, niin valtion virastoihin pystyisi soittamaan ilmaiseksi millä tahansa VoIP -teknologiaa tukevalla ohjelmalla, joko Android -puhelimella ns. sovelluspuheluna tai tietokoneella.

Toki tietokoneen osalta edellytys on äänikortti ja kuulokemikrofoni tai sitten erillinen mikrofoni ja tietokoneen kaiuttimien käyttö (jolloin äänenvoimakkuutta ei voi nostaaa kovin korkeaksi, koska muuten kaiuttimista kuuluvan äänen vuotaminen mikrofoniin aiheuttaa ns. akustisen takaisinkytkennän, mistä seuraa voimakas vinkuva häiriöääni).

Parhaiten tähän soveltuva ohjelma on Linphone.

Jos sinulla on aidolla julkisella IP -osoitteella oleva internetliittymä, ja joko palomuuria ei ole tai palomuurin asetuksia on muokattu niin, että VoIP -puhelut pääsevät läpi, silloin myös Ekiga saattaa toimia. Mutta jos internet -yhteys on sellainen, jossa on NAT -osoitteenmuunnoksia tai jossa palomuuriin ei ole erikseen sallitttu VoIP -puheluita, silloin Linphonen toimivuus on Ekigaa parempi.

Asiaan liittyvä lainmuutos, joka tulee voimaan 31.12.2023:

"Lain sähköisen viestinnän palveluista 65 §:n muutoksen tullessa voimaan 31.12.2023 soittaminen valtakunnallisiin tilaajanumeroihin (entiseltä nimeltään yritysnumerot) saa maksaa enintään paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksun (pvm/mpm)."

Ja jälleen kerran lainsäätäjä mokasi (vahingossako vai aivan tarkoituksella?) - Tuossa ei erikseen määritellä sitä, tarkoittaako tuo sitä, että jos asiakkaalla on käytössään sellainen liittymä, jossa ns. normaalipuhelut sisältyvät puhepakettiin, niin sisältyvätkö nuo valtakunnalliset tilaajanumerot myös samaan puhepakettiin vai eivät.

Uudessa laissa olisi pitänyt nimenomaan määrätä, että sisältyvät puhepakettiin, jos liittymällä sellainen on.

Muussa tapauksessa syntyy tilanne, jossa liittymällä on jokin tietty hinta "matkapuhelumaksu lankaverkkoon", jota normaalipuheluista ei tarvitse maksaa koskaan, mutta noihin valtakunnallisiin soitettaessa tuo maksu peritään, vain siksi kun sen perimistä ei erikseen laissa ole kielletty.

Mutta:
Jos voisin esim. Linphonella yhdistää suoraan valtion VoIP -palvelimeen, niin silloin en enää tarvitse teleoperaattorin palveluita soittaessani valtion virastoihin, ja silloin operaattori ei voi noista puheluista mitään laskuttaakaan.

Mistä siis voisin saada tietooni tuon valtion VoIP -palvelimen osoitteen, joka siis mahdollistaisi ilmaiset VoIP -puhelut valtion virastoihin ?

Tiedoksi:
1.10.2023 voimaan tullut lainmuutos käytännössä estää ulkomaisten operaattorien VoIP -palveluiden käytön suomioperaattorien törkyveloitusten välttämiseen. Tämä muutos siis johtuu siitä, että 1.10.2023 voimaan tulleen lain mukaan operaattorilla on velvollisuus varmistaa soittajan oikeus suomalaisen liittymänumeron käyttämiseen ennen puhelun yhdistämistä, ja tämä velvollisuus koskee myös sellaista suomalaista operaattoria, joka sopimuksen perusteella välittää ulkomailta tulevaa teleliikennettä Suomen puhelinverkkoon.

Tuon lainmuutoksen virallinen tarkoitus on vähentää ns. haittapuhelinliikennettä, jossa rikolliset soittavat sellaisia puheluita, joissa soittajan numeron näyttö näyttää jonkun sivullisen puhelinnumeron, joka taho siis ei liity rikolliseen toimintaan mitenkään, vaan kyse on puhelinnumeron luvattomasta ja oikeudettomasta käytöstä.

1.10.2023 voimaan tullut lainmuutos siis estää nuo haittapuhelut, mutta samalla se estää eräiden ulkomaisten operaattorien suomalaisella soittajan numerolla välitettävät VoIP -puhelut.

Veikkaanpa, että suomioperaattorit ottavat tämän jo voimaantulleen lainmuutoksen ilolla vastaan, koska se lopettaa paitsi rikollisen toiminnan, niin se lopettaa samalla myös ulkomaisen kilpailun Suomeen suuntautuvassa teleliikenteessä.

1

187

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Tapio Suominen on kuollut

        Urheilutoimittaja Tapio Suominen on kuollut. Suominen oli kuollessaan 60-vuotias. Selostajalegendan kuolemasta kertoo Y
        Maailman menoa
        234
        16730
      2. Tapio Suominen oli sairauden uhri

        Urheiluselostaja Tapio Suominen kuoli eilen keskiviikkona aamulla tapaturmaisesti Hattulassa. Toisen uutisen mukaan van
        26
        2133
      3. Tapio suominen

        Liian aikaisin lähdit sinua oli kiva kuunnella.
        Ikävä
        110
        1940
      4. Mitä toivot

        Tämän hetkiseen tilanteeseen?
        Ikävä
        190
        1712
      5. Sydämeni on

        varattu sinulle. Et ole minun, en ole sinun. Me on mahdottomuus. Mutta olet se joka on mielessäni ensimmäisenä kun herää
        Ikävä
        119
        1453
      6. Minä itkin kotona kun tajusin että

        Pelkuruuteni takia kun en lähestynyt vaikka järjestit otollisen hetken ja myöhemmin huomasin lasittuneen katseesi miten
        Ikävä
        10
        1092
      7. Rannalle! Uimaan!! Rinnat paljaiksi!!!

        Järki kadonnut sekä niiltä feministeiltä, jotka vaativat saada esiintyä rinnat paljaina julkisilla uimarannoilla, kuten
        Maailman menoa
        216
        962
      8. Elämääni tulee pian uusi uros

        Se on sinisilmäinen, blondi. 😍 Toivottavasti tämä ok?
        Ikävä
        119
        857
      9. Kok-edustaja: Yle aivopesee työntekijöitä

        "– Yle ei vain sensuroi Kyllä isä osaa-sarjaa, vaan haluaa jaksojen määrää manipuloimalla HÄVITTÄÄ ”ongelman” todellisuu
        Maailman menoa
        61
        738
      10. Ylen jälkiviisaat estotonta Kamala Harris suitsutusta

        Kolme samanmielistä naikkosta hehkutti Kamala Harrisia ja haukkui Trumpia estottomasti. Nyt oli tarkoituksella valittu
        Maailman menoa
        212
        731
      Aihe