Valtion VoIP -palvelin ?

Anonyymi-ap

Valtio ilmeisesti käyttää sisäisessä puheluliikenteessään VoIP -teknologiaa.

JOS jostain saisi tietoonsa Valtion VoIP -palvelimen tiedot, niin valtion virastoihin pystyisi soittamaan ilmaiseksi millä tahansa VoIP -teknologiaa tukevalla ohjelmalla, joko Android -puhelimella ns. sovelluspuheluna tai tietokoneella.

Toki tietokoneen osalta edellytys on äänikortti ja kuulokemikrofoni tai sitten erillinen mikrofoni ja tietokoneen kaiuttimien käyttö (jolloin äänenvoimakkuutta ei voi nostaaa kovin korkeaksi, koska muuten kaiuttimista kuuluvan äänen vuotaminen mikrofoniin aiheuttaa ns. akustisen takaisinkytkennän, mistä seuraa voimakas vinkuva häiriöääni).

Parhaiten tähän soveltuva ohjelma on Linphone.

Jos sinulla on aidolla julkisella IP -osoitteella oleva internetliittymä, ja joko palomuuria ei ole tai palomuurin asetuksia on muokattu niin, että VoIP -puhelut pääsevät läpi, silloin myös Ekiga saattaa toimia. Mutta jos internet -yhteys on sellainen, jossa on NAT -osoitteenmuunnoksia tai jossa palomuuriin ei ole erikseen sallitttu VoIP -puheluita, silloin Linphonen toimivuus on Ekigaa parempi.

Asiaan liittyvä lainmuutos, joka tulee voimaan 31.12.2023:

"Lain sähköisen viestinnän palveluista 65 §:n muutoksen tullessa voimaan 31.12.2023 soittaminen valtakunnallisiin tilaajanumeroihin (entiseltä nimeltään yritysnumerot) saa maksaa enintään paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksun (pvm/mpm)."

Ja jälleen kerran lainsäätäjä mokasi (vahingossako vai aivan tarkoituksella?) - Tuossa ei erikseen määritellä sitä, tarkoittaako tuo sitä, että jos asiakkaalla on käytössään sellainen liittymä, jossa ns. normaalipuhelut sisältyvät puhepakettiin, niin sisältyvätkö nuo valtakunnalliset tilaajanumerot myös samaan puhepakettiin vai eivät.

Uudessa laissa olisi pitänyt nimenomaan määrätä, että sisältyvät puhepakettiin, jos liittymällä sellainen on.

Muussa tapauksessa syntyy tilanne, jossa liittymällä on jokin tietty hinta "matkapuhelumaksu lankaverkkoon", jota normaalipuheluista ei tarvitse maksaa koskaan, mutta noihin valtakunnallisiin soitettaessa tuo maksu peritään, vain siksi kun sen perimistä ei erikseen laissa ole kielletty.

Mutta:
Jos voisin esim. Linphonella yhdistää suoraan valtion VoIP -palvelimeen, niin silloin en enää tarvitse teleoperaattorin palveluita soittaessani valtion virastoihin, ja silloin operaattori ei voi noista puheluista mitään laskuttaakaan.

Mistä siis voisin saada tietooni tuon valtion VoIP -palvelimen osoitteen, joka siis mahdollistaisi ilmaiset VoIP -puhelut valtion virastoihin ?

Tiedoksi:
1.10.2023 voimaan tullut lainmuutos käytännössä estää ulkomaisten operaattorien VoIP -palveluiden käytön suomioperaattorien törkyveloitusten välttämiseen. Tämä muutos siis johtuu siitä, että 1.10.2023 voimaan tulleen lain mukaan operaattorilla on velvollisuus varmistaa soittajan oikeus suomalaisen liittymänumeron käyttämiseen ennen puhelun yhdistämistä, ja tämä velvollisuus koskee myös sellaista suomalaista operaattoria, joka sopimuksen perusteella välittää ulkomailta tulevaa teleliikennettä Suomen puhelinverkkoon.

Tuon lainmuutoksen virallinen tarkoitus on vähentää ns. haittapuhelinliikennettä, jossa rikolliset soittavat sellaisia puheluita, joissa soittajan numeron näyttö näyttää jonkun sivullisen puhelinnumeron, joka taho siis ei liity rikolliseen toimintaan mitenkään, vaan kyse on puhelinnumeron luvattomasta ja oikeudettomasta käytöstä.

1.10.2023 voimaan tullut lainmuutos siis estää nuo haittapuhelut, mutta samalla se estää eräiden ulkomaisten operaattorien suomalaisella soittajan numerolla välitettävät VoIP -puhelut.

Veikkaanpa, että suomioperaattorit ottavat tämän jo voimaantulleen lainmuutoksen ilolla vastaan, koska se lopettaa paitsi rikollisen toiminnan, niin se lopettaa samalla myös ulkomaisen kilpailun Suomeen suuntautuvassa teleliikenteessä.

1

134

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000

   Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

   Luetuimmat keskustelut

   1. Milloin viimeksi näit ikäväsi kohteen?

    Oliko helppo tunnistaa hänet? Millaisia tunteita tuo näkeminen herätti sinussa?
    Ikävä
    69
    1315
   2. En tiedä..

    Yhtään minkälainen miesmaku sinulla on. itse arvioin sinua moneenkin otteeseen ja joka kerta päädyin samaan lopputulokse
    Ikävä
    106
    1227
   3. Suhde asiaa

    Miksi et halua suhdetta kanssani?
    Ikävä
    113
    1155
   4. Kirjoita nainen meistä jotain tänne

    tai minusta, ihan mitä haluat. Niinkin voi kirjoittaa, etteivät muut tunnista, esim. meidän kahdenkeskisistä jutuista. K
    Ikävä
    73
    1070
   5. Paras olisi vain unohtaa

    Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
    Ikävä
    60
    888
   6. IS viikonloppu 18-19.5.2024.

    Laatija Toni Pitkälä on itse laatinut ja kuvittanut 3- arvoista ristikkonsa. Nihkeästi tuntuu löytyvän ensimmäisiä var
    Sanaristikot
    76
    762
   7. Oliko vähä sometettu taas vai?

    Tuli aiva liika nopiaa traktorin perä vastahan. https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/2b3857b3-f2c6-424e-8051-506c7525223a
    Kauhava
    9
    692
   8. Voisitko laittaa

    Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
    Ikävä
    41
    691
   9. Kristityn megahyökkäys idän palstoilla on kauhistuttava

    Terroristikristityn megahyökkäys joka puolella on kauhistuttava, hänen viesteissään on järjetön määrä vihaa. Hän on idän
    Idän uskonnot
    362
    669
   10. S on minun etunimen kolmas kirjain.

    Mikä sinun etunimen kolmas kirjain on?
    Ikävä
    53
    656
   Aihe