Valtion VoIP -palvelin ?

Anonyymi-ap

Valtio ilmeisesti käyttää sisäisessä puheluliikenteessään VoIP -teknologiaa.

JOS jostain saisi tietoonsa Valtion VoIP -palvelimen tiedot, niin valtion virastoihin pystyisi soittamaan ilmaiseksi millä tahansa VoIP -teknologiaa tukevalla ohjelmalla, joko Android -puhelimella ns. sovelluspuheluna tai tietokoneella.

Toki tietokoneen osalta edellytys on äänikortti ja kuulokemikrofoni tai sitten erillinen mikrofoni ja tietokoneen kaiuttimien käyttö (jolloin äänenvoimakkuutta ei voi nostaaa kovin korkeaksi, koska muuten kaiuttimista kuuluvan äänen vuotaminen mikrofoniin aiheuttaa ns. akustisen takaisinkytkennän, mistä seuraa voimakas vinkuva häiriöääni).

Parhaiten tähän soveltuva ohjelma on Linphone.

Jos sinulla on aidolla julkisella IP -osoitteella oleva internetliittymä, ja joko palomuuria ei ole tai palomuurin asetuksia on muokattu niin, että VoIP -puhelut pääsevät läpi, silloin myös Ekiga saattaa toimia. Mutta jos internet -yhteys on sellainen, jossa on NAT -osoitteenmuunnoksia tai jossa palomuuriin ei ole erikseen sallitttu VoIP -puheluita, silloin Linphonen toimivuus on Ekigaa parempi.

Asiaan liittyvä lainmuutos, joka tulee voimaan 31.12.2023:

"Lain sähköisen viestinnän palveluista 65 §:n muutoksen tullessa voimaan 31.12.2023 soittaminen valtakunnallisiin tilaajanumeroihin (entiseltä nimeltään yritysnumerot) saa maksaa enintään paikallisverkko- tai matkapuhelinmaksun (pvm/mpm)."

Ja jälleen kerran lainsäätäjä mokasi (vahingossako vai aivan tarkoituksella?) - Tuossa ei erikseen määritellä sitä, tarkoittaako tuo sitä, että jos asiakkaalla on käytössään sellainen liittymä, jossa ns. normaalipuhelut sisältyvät puhepakettiin, niin sisältyvätkö nuo valtakunnalliset tilaajanumerot myös samaan puhepakettiin vai eivät.

Uudessa laissa olisi pitänyt nimenomaan määrätä, että sisältyvät puhepakettiin, jos liittymällä sellainen on.

Muussa tapauksessa syntyy tilanne, jossa liittymällä on jokin tietty hinta "matkapuhelumaksu lankaverkkoon", jota normaalipuheluista ei tarvitse maksaa koskaan, mutta noihin valtakunnallisiin soitettaessa tuo maksu peritään, vain siksi kun sen perimistä ei erikseen laissa ole kielletty.

Mutta:
Jos voisin esim. Linphonella yhdistää suoraan valtion VoIP -palvelimeen, niin silloin en enää tarvitse teleoperaattorin palveluita soittaessani valtion virastoihin, ja silloin operaattori ei voi noista puheluista mitään laskuttaakaan.

Mistä siis voisin saada tietooni tuon valtion VoIP -palvelimen osoitteen, joka siis mahdollistaisi ilmaiset VoIP -puhelut valtion virastoihin ?

Tiedoksi:
1.10.2023 voimaan tullut lainmuutos käytännössä estää ulkomaisten operaattorien VoIP -palveluiden käytön suomioperaattorien törkyveloitusten välttämiseen. Tämä muutos siis johtuu siitä, että 1.10.2023 voimaan tulleen lain mukaan operaattorilla on velvollisuus varmistaa soittajan oikeus suomalaisen liittymänumeron käyttämiseen ennen puhelun yhdistämistä, ja tämä velvollisuus koskee myös sellaista suomalaista operaattoria, joka sopimuksen perusteella välittää ulkomailta tulevaa teleliikennettä Suomen puhelinverkkoon.

Tuon lainmuutoksen virallinen tarkoitus on vähentää ns. haittapuhelinliikennettä, jossa rikolliset soittavat sellaisia puheluita, joissa soittajan numeron näyttö näyttää jonkun sivullisen puhelinnumeron, joka taho siis ei liity rikolliseen toimintaan mitenkään, vaan kyse on puhelinnumeron luvattomasta ja oikeudettomasta käytöstä.

1.10.2023 voimaan tullut lainmuutos siis estää nuo haittapuhelut, mutta samalla se estää eräiden ulkomaisten operaattorien suomalaisella soittajan numerolla välitettävät VoIP -puhelut.

Veikkaanpa, että suomioperaattorit ottavat tämän jo voimaantulleen lainmuutoksen ilolla vastaan, koska se lopettaa paitsi rikollisen toiminnan, niin se lopettaa samalla myös ulkomaisen kilpailun Suomeen suuntautuvassa teleliikenteessä.

0

122

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Maksetaanko Vornaselle palkkaa 2 viikon sairaslomasta

        Eli torstain kännistä 2 viikon palkallinen sairasloma? Saako muut duunarit myös rännätä 2 viikkoa työnantajan laskuun?
        Perussuomalaiset
        248
        2188
      2. Miksi tunnet vetoa..

        Miksi tunnet vetoa juuri häntä kohtaan? Mikä sen saa aikaan?
        Ikävä
        82
        1856
      3. Mitä te palstan ihanat naiset

        Ajattelette hyvin viisaista miehistä, jotka ovat koko ajan jotenkin oudosti väärässä? Vaikka älykkyysosamääräsi olisi 21
        Sinkut
        75
        1545
      4. Tapaus Vornanen

        Se oli torstai-ilta ja kansanedustaja Vornanen oli juhlimassa seurueensa kanssa pitkän edustusviikon jälkeen. Baarissa o
        Maailman menoa
        110
        1270
      5. Nainen, kohtelin sua kuin paskaa

        Ja silti odotin että annat kaiken anteeksi. Yllätyin kun niin ei käynytkään. Olethan kaikin puolin alle mun tason ja sun
        Ikävä
        64
        1160
      6. Nainen, seuraan sun uutta elämää

        Hieman naurattaa tuo sun uusi rooli 🤭. Kun et sovi siihen mitenkään. Mutta pakkohan sulla jokin paikka olla missä hämme
        Ikävä
        53
        1125
      7. Olet kaikki mitä ikinä tahdonkaan

        Voi sinä ihana Jarno olet just se ihminen keneen menin täysin ihastumaan. Kuin salama kirkkaalta taivaalta meidän koht
        Suhteet
        19
        1056
      8. Voi hitto Rinsessa säikähdin

        Että olitkin silloin joku huijari. Huh, sano ettet ole.
        Ikävä
        11
        1054
      9. Ilona Siekkinen

        Onko Ilona Siekkinen todellinen henkilö vai tekoälyllä luotu henkilö? Koostettu monesta eri kuvasta ja liitetty yhteen m
        Yhteiskunta
        1
        980
      10. AVARN Security ja julkisen toimeksiannon laiton henkilörekisteri

        Kyseessä ei ole VR:än ylläpitämä, vaan Avarnin laiton henkilörekisteri. https://www.is.fi/kotimaa/art-2000000482739.htm
        Turvallisuuspalvelut
        13
        891
      Aihe