vaivaa koirista?

minä

äitini ei halua meille koiraa koska siitä on liikaa vaivaa.. onko koirista oikeasti paljon vaivaa? minusta ei ole. Tietenkin pitää mennä lenkille sen kanssa ja leikkiä, mutta se on ihan mukavaa.

4

781

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Kuinka vanha olet? Minä olen 12 vuotias tyttö.

      Riippuu mikä lasketaan vaivaksi. Pentuna niillä ainakin pitää olla koko ajan seuraa kunnes yksin oppivat olemaan. Pennut ulvovat ensimmäiset yöt ja niitten vierellä pitää olla. Heti aamulla kun se herää (myös viikonloppuisin) se pitää viedä ulos tai paperille. Heti siis. ja ruuan jälkeen. Yöllä se sitten herää luultavasti. On niistä silleen aika paljonkin vaivaa, mutta jos sille aikaa olet valmis antamaan.. niin.. tosin tarvitset silti apua äidiltäsi/isältäsi taloudellisissa ja muissa menoissa.. sillä aikaa kun olet koulussa sillä pitää myös olla (pentuna) seuraa.. Meillä on koiranpentu, ja olen varma, että se oli hyvä valinta.

      P.S Voit myös sanoa äidillesi, että on tieteellisesti todistettu koiran edistävän psyykkistä hyvinvointia.

    • Koirakko

      haluat lähteä kavereiden kanssa ulos, et pääsekään, kun on lenkitettävä koira. Ja lenkitys on suoritettava 3 - 4 kertaa vuorokaudessa seuraavat 12 - 14 vuotta. Siitä ei voi luistaa vaikka olisi mitä. Ei auta 39 asteen kuume ja räkätauti ja kamala ilma, mentävä on. Kesällä haluat uimarannalle. Ei käy. Koiria ei voi viedä sinne.
      Ruokaa on oltava, vettä aina tarjolla, rokotukset yms. hoidettava. Juoksuinen narttu on vahdittava, ettei se lähde ja karkaa "miehiin". Turkki hoidettava, kynnet leikattava...
      Vastuu on se isoin asia, mikä siinä painaa. Koira ei voi valita isäntiään ja emäntiään, ne on annettuja sille.
      Ja viimeiseksi mutta ei vähimpänä: koira on koulutettava.

    • Marion.T

      koira vaatii niin paljon muutakin kuin vain leikkimistä ja lenkkeilyä.
      Oma tyttäreni halusi koiran 10 vuotiaana, ja koska meillä aina on ollut koiria, niin annoin hänelle periksi ja sovimme että hän myös koiran hoitaa.

      Kun pentu tuli taloon, aina siihen asti kun tyttö 19 vuotiaana muutti pois kotoa, ja koira jäi meille, tyttäreni hoiti - ulkoilutti - ruokki - harjasi- ja harrasti koiran kanssa kaiken vapaa-aikansa. Koiraa en kuitenkaan hänelle antanut kerrostaloon yksin olemaan, koska tytär opiskeli ja samalla kävi työssä, niin katsoin että koira joutuisi olemaan liikaa yksin, siksi se sai jäädä meille asumaan lopuksi ikäänsä. Koira eli 14 vuotiaaksi ja oli hyvin koulutettu ja upea ystävä. Rotu oli Dalmatialainen.

      Joten on myös niitä nuoria jotka pystyvät tähän vaativaan työhön. Tytär kouluttaa nyt pelastuskoiria ja olen minäkin siinä hommassa mukana ollut - mielenkiintoinen juttu.

      Mutta ellet ole aivan varma viitsitkö lähteä joka päivä sateella ja myrskyllä lenkille, kouluttaa koirasi kunnolla, harjata, leikata kynsiä, leikkiä, siivota tukuittain koirankarvoja, nousta keskellä yötä ulkoiluttamaan koiraa joka on syönyt jotakin sopimatonta ja on ruikulla, ja sitten siivota kakkaläjiiä ja niitä kivoja heinäpalleroita joita se oksentaa, kun syö heinää ulkona niin harkitse tarkkaan haluatko todella koiran.

      Jos olet sen valmis tekemään niin olet koirasi ansainnut, ja koira on uskollinen ja hyvä toveri -seuraavat 10-15 vuotta, jonka jälkeen sinun on myös huolehdittava koirasi lopetuksesta, kun se sairastuu tai tulee niin raihnaiseksi ettei ole enää järkeä pitkittää sen kärsimyksiä. Myös se kuuluu tehtävääsi koiran omistajana.
      Onnea kuitenkin jos päädyt koiran ottamaan :))
      Koira opettaa myös paljon omistajalleen.

    • RealismiKannattaa

      Vanha ketju, mutta voin kertoa koirasta olevan vaivaa..miettikää muutaman kerran te lapset. Aikuiset käyvät töissä..maksavat laskut, tekevät ruuat ja hoitavat perheen lainat. Siinä on ihan tarpeeksi tehtävää ja kulua aikuiselle. Teidän lasten ei tarvitse vielä näitä asioita miettiä. Koira on kaikkiea muutakin kuin ihana..ruuat, ne haisevat, haukkuvat ja karvaa lähtee. Aikuinen on vastuussa jos koira joutuu eläinlääkäriin. Saattaa helposti olla 500 euron tikki. Lapset eivät tätä ymmärrä koska eivät pyöritä perheen taloutta ja herää töihin aamulla. Vaikka koirat ovat minustakin ihania.. niin en ota sellaista koska yllämainitut seikat painavat tarpeeksi..eli aiheuttavat tarpeeksi ongelmia arkeen eivätkä vain "hyviä asioita", mitä te muksut toitotatte tietämättänne totuutta. Äkkiä 12 vuotias on baareissa ravaava 18-vuotias aikuinen ja perheen lemmikit eivät eivät enää kiinnostakkaan..ne jäävät vanhempien hoteille. Kiitos kakaroiden mankumisen jos vanhemmat eivät ole tarpeeksi tiukkoja ja realistisia.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Mitä ihmettä

      Kaipaat hänessä
      Ikävä
      103
      1595
    2. Välillä käy mielessä

      olisiko sittenkin ollut parempi, että emme koskaan olisi edes tavanneet. Olisi säästynyt monilta kyyneleiltä.
      Ikävä
      78
      1234
    3. Mitä oikein

      Näet minussa? Kerro.
      Ikävä
      88
      1147
    4. Lopeta tuo mun kiusaaminen

      Ihan oikeasti. Lopeta tuo ja jätä mut rauhaan.
      Ikävä
      139
      1076
    5. Mika Muranen juttu tänään

      Jäi puuttumaan tarkennus syystä teolle. Useat naapurit olivat tehneet rikosilmoituksia tästä kaverista. Kaikki oli Muras
      Sananvapaus
      1
      1047
    6. Uskoontulo julistetun evankeliumin kautta

      Ja kun oli paljon väitelty, nousi Pietari ja sanoi heille: "Miehet, veljet, te tiedätte, että Jumala jo kauan aikaa sitt
      Raamattu
      585
      1023
    7. Kotipissa loppuu

      Onneksi loppuu kotipizza, kivempi sotkamossa käydä pitzalla
      Kuhmo
      20
      940
    8. Hanna Kinnunen sai mieheltään tiukkaa noottia Tähdet, tähdet -kotikatsomosta: "Hän ei kestä, jos..."

      Hanna Kinnunen on mukana Tähdet, tähdet -kisassa. Ja upeasti Salkkarit-tähti ja radiojuontaja onkin vetänyt. Popedan Lih
      Tv-sarjat
      8
      922
    9. Oho! Farmi-tippuja Wallu Valpio ei säästele sanojaan Farmi-oloista "Se oli niin luotaantyöntävää..."

      Wallu oikein listaa epämiellyttävät asiat… Monessa realityssä ollut Wallu Valpio ei todellakaan säästele sanojaan tippum
      Tv-sarjat
      12
      806
    10. Helvetin hyvä, että "hullut" tappavat toisensa

      On tämä merkillistä, että yritetään pitää hengissä noita paskaperseitä, joilla ei ole muuta tarkoitusta, kuin olla riida
      Kokkola
      9
      721
    Aihe