Tyytyväinen pörssisähköön.

Anonyymi-ap

On ollut huvittavaa nähdä kuinka pörssisähkön notkahdukset aiheuttavat lehdistön aggressiivisen kampanjan kuinka pitäisi olla kiinteä sopimus. Tästä syystä joillakin on viime joululta aivan käsittämättömän kalliit sopimukset. Eikä viime joulu ole ollut ainoa kerta kun näin käy.

Ei tästä ollut pitkä aika kun 2 ydinvoimalaa oli huollossa ja piuhat Norjaan ja Ruotsiin pois käytöstä, niin kaiken maailman huijari ammattilaiset lehtien sivuilla mainostivat kiinteää sopimusta.

Itse olen ollut tämän vuoden pörssisähköllä ja taas tänään oli oikein iloinen päivä pestä pyykkiä ja tehdä ruokaa kun sähkön hinta oli negatiivinen sen verran, että se kattoi jopa siirtomaksun. Ei ole ollut liian vaikeaa vilkaista kerran päivässä pörssin hinta ja ajoittaa omaa käyttöä sen mukaan.

Oli pakko myös vilkaista mitä esim. Helen tarjoaa sopimushinnoissa. 2 vuoden kiinteä hinta 9,59 c/kWh tai toistaiseksi voimassaoleva perussähkö 19,12 c/kWh.
Pörssisähkö on ollut 28 vrk keskiarvolla 1,64 c/kWh, joten en oikein tiedä miksi kukaan lähtisi maksamaan noita muita lukuja. Tuokin luku on reilusti yläkanttiin, koska en itse käytä sähköä kalleimpina tunteina (noin kello 9 aikaan arkiaamulla) koska olen töissä silloin.

20

524

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vuoden 2022 toteutunut sähköpörssin spot-keskihinta oli 18,81 c/kWh +esi, Lumme Energian marginaali 0.49 snt/kWh = 19,3 snt/kWh

    • Anonyymi

      Pörssisähkön voimalat on veronmaksajien rahoilla rakennettu....

    • Anonyymi

      Tuulisähkö olis hyvä mutta mitä tehdä tyynellä säällä.
      Pörssisähkö kait tehdään ylijäämistä, mikä lie laatu.

      • Anonyymi

        Pörssisähkö on ihan samanlaatuista sähköä kuin kaikki muukin.


    • Anonyymi

      Kovat kaikilla on pörssisähkö ja. Sähköyhtiöt valittaa huonosta tuloksesta....näin tulee käymään..jollain kepulikonstilla on hinnat saatava ylös..

      • Anonyymi

        Sossunelätille tiedoksi: pörssihinta on sähkön oikea hinta.

        Tappioita tuli vanhoista kiinteähintaisista (4-5 c/kWh) sopimuksista, kun piti ostaa sähköä pahimmillaan 50+ c/kWh ja myydä em. hinnalla. Ainakin 1 yhtiö ehtikin kaatua näihin tappioihin. Osalle sallittiin omankäden oikeus eli hintojen nosto sopimuksesta piittaamatta. Outo veto... periaatteessa kelvottomia sopimiksia tehtailevien yhtiöiden kuuluukin kuolla pois, mutta näkyy sähköyhtiöt olevat samaa sarjaa pankkien kanssa ... joku yksittäistapaus voidaan päästää konkkaan, mutta useampaa ei -> veronmaksajilla on aina piikki auki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sossunelätille tiedoksi: pörssihinta on sähkön oikea hinta.

        Tappioita tuli vanhoista kiinteähintaisista (4-5 c/kWh) sopimuksista, kun piti ostaa sähköä pahimmillaan 50 c/kWh ja myydä em. hinnalla. Ainakin 1 yhtiö ehtikin kaatua näihin tappioihin. Osalle sallittiin omankäden oikeus eli hintojen nosto sopimuksesta piittaamatta. Outo veto... periaatteessa kelvottomia sopimiksia tehtailevien yhtiöiden kuuluukin kuolla pois, mutta näkyy sähköyhtiöt olevat samaa sarjaa pankkien kanssa ... joku yksittäistapaus voidaan päästää konkkaan, mutta useampaa ei -> veronmaksajilla on aina piikki auki.

        Montako voimalaa nousee pystyyn jos valtio jättää tukematta....ei yhtään....sehän tässä on hassua että valtio tukee aurinko ja tuulivoimaloita veronmaksajien rahoilla ja siis verorahoilla tuettua sähköä myydään ylihintaan..sähköporvarit kerää hillot purkkiin mummojen ja pappojen tililtä...esim nyt on saanut hyvät valtion tuet aurinkovoimaloihin yrityksille.


    • Anonyymi

      Nyt on hyvä keulia, kun on vielä suht lauhaa = ei ole kulutus tapissa ja on piisannut tuulta ja sadetta = tuuli ja vesivoimaa on tuotettu puoliväkisin (= sähkön hinta mennyt välillä negatiiviseksi).

      On tässä silti hetkittäin saatu tauluun 30+ c/kWh lukemiakin, välillä myös arki-iltaisin. Kun tulee pakkasia, niin korkeita hintoja alkaa esiintyä säännöllisemmin. Kovin kylmällä säällä niitä on jo vaikeampi vältellä. Toisaiseksi on ollut vielä suht helppoa siirrellä kulutusta pois kalliilta tunneilta, jolloin keskihinnan on tosiaan saanut melkein nollaan.

    • Anonyymi

      Tämä koko pörssisähkö on aivan perseestä, juuri naapuri kehui kuinka oli ostanut yli 1000kwh energiaa alle kolmella kympillä. Latailee autojensa akkuja öisin ian paskaa keinottelua se. Rahaa olisi vaikka muille jakaa mutta vetää ne halvimmat tunnit aina täydellä teholla ja me eläkeläiset maksamma koko ajan säköstä yli 10cm/kwh

      • Anonyymi

        Naapurisi ei näy ymmärtävän että sähkön hinta ei ole pelkkä energia ilman perusmaksua. Lisäksi hintaan sisältyy siirto perusmaksuineen ja vero.


    • Anonyymi

      Pörssisähkö on aina halvin pidemmällä juoksulla,mutta suomalaiset on niin lampaita ja urpoja että säikähtää jos hinta käy viikon 30centtii kwh.Sitte käydään hakee se Helenin 15-20centin määräaikainen 24 kk ja ohhoijaa.

      • Anonyymi

        Minulla oli kesä-heinäkuun sähkön kokonaishinta 24 senttiä/kWh josta energia perusmaksuineen 6 ja siirto + verot 18 senttiä. Omakotitalo.


      • Anonyymi

        Kerroppa miksi pörssisähköä tuetaan verorahoilla.?. Mielestäni se on verokassasta ryöstämistä...osa huuhtoo pilluaaan paljussa halvalla ja osa kalliilla sähköllä.


    • Anonyymi

      Pörssisähkö on useimmille ollut aina edullista, silloinkin kun sai 4,2 senttiä kolovattitunti 2 v sopimuksia.

    • Anonyymi

      Nyt on niin ilmaista pörssisähkö että piti ostaa rakennuslämmittimiä puhaltamaan asuntoon 10 kwh järeet puhaltimet,

      • Anonyymi

        Minkä tehoiset, kWh on energia ei teho.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minkä tehoiset, kWh on energia ei teho.

        10000 antaa energiaa


    • Anonyymi

      Jep laitetaan vaan kaikki pörssisähkö niin sähköyhtiön johtajat saavat miettiä miten saadaan kassavirtaa isommaksi...eihän muuten ole hyvä johtaja jos tulos pienentyy..

      • Anonyymi

        Eihän heidän tarvi kuin keinotella pörssisähkön hinnalla. Pari ydinvoimalaa huoltoon niin hinta nousee heti.


    • Anonyymi

      Sähkö on nyt halpaa. Kannattaa juoksuttaa sitä vaikka hangelle.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      68
      2979
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      417
      2861
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      100
      2256
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      91
      2103
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1914
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1854
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1850
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      152
      1818
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      330
      1711
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1652
    Aihe