Tärkeä puheenvuoro synkässä ajassa Suomessame

Anonyymi-ap

Asia, jota liian moni ihminen kokee liian nuorena. Rasismi – syrjintä etnisen taustan tai muun biologisen eroavaisuuden vuoksi – on Suomessa laitonta, mutta silti sitä esiintyy paljon. Väitämme, että Suomesta on hankala löytää yhtäkään etniseen vähemmistöön kuuluvaa henkilöä, joka ei ole kokenut minkäänlaista syrjintää tai mikroaggressiivisuutta täällä asuessaan. Tämän pitää muuttua.

Uskomme, että rasismi ja muu syrjivä käytös alkavat usein kotoa. Jos lapsi näkee vanhempiensa käyttäytyvän tietyllä tavalla, hän uskoo sen olevan oikein ja käyttäytyy itsekin samoin. Tämän takia on tärkeää, että aikuiset ymmärtävät rasismin todelliset vaikutukset yhteiskuntaan ja opettavat ne lapsilleen.

TÄTÄ lukiessa joku saattaa ajatella, että ”eihän Suomessa ole rasismia”. Toki niin voi ajatella, jos ei ole itse koskaan kokenut tai todistanut rasismia, mutta valitettavasti se ei ole totta. Suomessa rasismi näkyy monessa eri muodossa, kuten mikroaggressiona, afrofobiana ja rodullistamisena. Nämä sanat voivat olla osalle ihmisistä tuttuja ja osalle taas täysin tuntemattomia.

Rasismista kärsii aivan liian moni.
Mikroaggressio tarkoittaa tahallista tai tahatonta kommentointia, joka ylläpitää rasistisia tai muutenkin yleisiä stereotypioita. Yksi esimerkki mikroaggressiivisesta kommentista Suomessa on jonkun ei-etnisesti suomalaisen henkilön hyvän suomen kielen kehuminen olettaen, että kyseinen henkilö ei olisi kotoisin Suomesta tai osaisi puhua kieltä sujuvasti.

Afrofobia taas tarkoittaa rasismin muotoa, jossa erityisenä motiivina on afrikkalaistaustaisuus ja afrikkalaistaustaiset henkilöt. Afrofobiassa perimmäisenä tavoitteena on epäinhimillistää toista.

Rodullistaminen taas tarkoittaa prosessia, jossa ihmiseen liitetään esimerkiksi hänen etniseen taustaansa tai ihonväriinsä liittyviä stereotypioita ja ennakkoluuloja ja niiden perusteella arvostellaan häntä.

NÄMÄ kaikki esimerkit näyttävät, että kyllä Suomessakin on rasismia ja monia muotoja siitä. Kukaan lapsi ei kuitenkaan synny maailmaan rasistina. Tässä palaammekin siihen, että rasistinen käytös on aina opittu jostain. Aikuisilla – etenkin vanhemmilla – on vastuu opettaa lapsille, että kaikki ovat tasa-arvoisia eikä ketään saa syrjiä etnisen taustan tai ihonvärin vuoksi. Meidän mielestämme on järkyttävää, että jo pieniä lapsia saatetaan kohdella eri tavalla päiväkodissa tai koulussa opettajien tai muiden lasten toimesta.

Rasismista kärsii aivan liian moni, ja rasismista on päästävä eroon. Olemme kaikki ihmisiä, eikä kukaan ansaitse tulla arvostelluksi ulkonäkönsä tai etnisen taustansa perusteella.

Jawahir Hämäläinen

yläkoululainen, tet-harjoittelija, Helsinki

Bella Forsgrén

kansanedustaja (vihr), Jyväskylä

119

831

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Häpeän suomea. Onneksi muutin lämpimämpään, jossa ihmisetkin ovat lämpimämpiä

      • Anonyymi

        Häpeän äärisuvakkeja, voiko ihminen enää alemmaksi vajota.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Häpeän äärisuvakkeja, voiko ihminen enää alemmaksi vajota.

        Huutele sieltä minne itse olet jo vajonnut aikoja sitten, puhut suvakeista silloin kun asia käsittelee ongelmaa joka on olemassa.
        Koulutuksella ja sen puutteella on näkyvä ero kommenteissa .
        Kun ihminen on ihminen toista ihmistä kohtaan on jo päästy pitkälle elämässä.
        Yläluokkalaisen kirjoitus kertoo sitä mitä totuus on, maa jossa on todella rasismia, ja homofobioista kärsiviä tolloja, jotka pitävät itseään keulakuvana suomalaisuudelle .
        Niin ei kuitenkaan ole kuten nämä” vajonneet ” asiaa ilmaisevat harva se päivä istuen netissä aamusta iltaan ,


    • Anonyymi

      Sairasta :(

      • Anonyymi

        törkeää suomalaisten panettelua viherpelle ja joku matu


    • Anonyymi

      Kylmä maa

      • Anonyymi

        Vihreet koostuu paskasta, samoin puheet.


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Valkoinen ylivalta sairastuttaa

    • Anonyymi

      Jenny Kasongo
      @jenny_kasongo
      Anteeks, mut kuka haluaa kitua kahdeksan vuotta Suomessa enne kansalaisuuden saamista. Tänne ei ole mitään tunkua, kun muut maat ovat varteenotettavampia, avoimempia ja lämpimiä.Hallituksen tarkoituksen on vaikeuttaa muuttoa Suomeen ja laittaa rajat kiinni

      • Anonyymi

        Hyvin sanottu.


    • Anonyymi

      Olen saanut suvaitsevan kasvatuksen. Rasismia ei lapsuudenkodissani tunnettu. Kierteleville romaneillekin annettiin ruokaa, vaikka emme olleet rikkaita.
      No sitten tulivat nämä elintasopakolaiset, joilla ei ole tarkoituskaan ollut työllistyä. Olen sitä mieltä, että maassa maan tavalla tai maasta pois. Jos kotouttaminen ei onnistu, niin palautetaan koko perhekunta sinne mistä ovat tulleet.

      • Anonyymi

        Hyvin sanottu.


      • Anonyymi

        Kaikki kotutuu kunhan annetaan aikaa ja tukea Suomi kuolee kansallissosialismiinsa ilman maahanmuuttoa Siirtolaisten määrää kasvatettava huomattavasti että pärjätään


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kaikki kotutuu kunhan annetaan aikaa ja tukea Suomi kuolee kansallissosialismiinsa ilman maahanmuuttoa Siirtolaisten määrää kasvatettava huomattavasti että pärjätään

        Kaikki kotoutuu? Niinku Ruotsissa?


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Jos islam on rauhan ja rakkauden uskonto, niin miksi muslimit hakevat turvaa kristityistä maista????


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos islam on rauhan ja rakkauden uskonto, niin miksi muslimit hakevat turvaa kristityistä maista????

        Elintason takia tänne tullaan, tämä on aivan selvä asia.


    • Anonyymi

      Lappi ja itä suomi lähes autioita...Kyllä mahtuu pari miljoonaa tummempaa uussuomalaista.

    • Anonyymi

      Suomi on liian valkoinen. Kyllä täytyy olla päässä vikaa (rasismi) että sitä ei näe.

      • Anonyymi

        Provoilusi on lapsellista, aikuistuisit.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Provoilusi on lapsellista, aikuistuisit.

        Menisit sinäkin töihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Menisit sinäkin töihin.

        Ymmärrys siitä, että arvo syntyy työstä. Koska kukaan ei voi työskennellä määräänsä enempää, pääomien vahva kasautuminen edellyttää, että työn tekijälle maksettava palkka on pienempi kuin hänen työstään syntyvä arvo. Tämä työn ja pääoman ristiriita on tärkein teollisen palkkatyöyhteiskunnan jännite ja sen keskeisten instituutioiden taustatekijä. (Juuri tästä Marxin ”Pääoma” kertoo.)
        Ymmärrys siitä, että vaikka yhteiskunnassa on monia eriarvoistavia rakenteita, yhteiskunnallisen vallan näkökulmasta keskeisin on luokka. Varallisuuden epätasainen jakautuminen johtaa myös oikeuksien ja mahdollisuuksien epätasaiseen jakautumiseen: osa ihmisistä elää yltäkylläisyydessä, kun taas osalta puuttuvat välttämättömimmät perustarpeet ja tämän vuoksi myös perusoikeudet (kykyjä vastaava koulutus, mahdollisuudet poliittiseen osallistumiseen, liikkumisen vapaus jne.). Siksi kysymys taloudellisesta eriarvoisuudesta on aina kysymys myös tasa-arvosta ja vapaudesta.
        Ajatus siitä, että työtä on kahdenlaista: itseisarvoista ja välinearvoista. Itseisarvoista työtä tehdessä ihmistä motivoi työn tulos. Esimerkiksi tiskaan, koska haluan puhtaita astioita. Välinearvoista työtä taas tehdään rahan takia, jolla sitten voidaan ostaa tarpeellisia asioita. Esimerkiksi tiskaan ravintolan keittiössä ansaitakseni kotini vuokran. Itseisarvoinen työ on yleensä ihmisen hyvinvoinnin kannalta parempaa työtä, ja siksi yhteiskunta tulisi järjestää siten, että välinearvoista työtä tehdään vain sen verran kuin on välttämätöntä.
        Ajatus siitä, että pääomien kasautumisesta seuraavaa epätasa-arvoa voidaan lieventää kahdella tapaa: pyrkimällä muuttamaan yhteiskuntaa tasa-arvoisemmaksi hillitsemällä/estämällä pääomien kasautuminen (esim. tuotantovälineiden yhteisomistuksella ja/tai verotuksella) sekä luomalla yhteiskuntaan tiloja ja mekanismeja, jotka vähentävät ihmisten riippuvuutta rahataloudesta. Tällä tarkoitan mm. sellaisia yhteisomistuksen ja yhteiskäytön muotoja kuten jokamiehenoikeudet ja muut perinteiset commonsit ja kierrätys, mutta myös digitalisaation tuomaa uutta jakamistaloutta, sohvasurffausta ja joukkoistamista. Esimerkiksi suurin osa autoista seisoo yli 90 prosenttia ajasta parkissa. Auto oheismaksuineen kustantaa ehkä 400€/kk. Jos nyt oman auton sijaan ostaakin kimppa-auton kolmen naapurini kanssa, voi tehdä palkkatöitä yhden kuukauden vähemmän ja käyttää ajan vaikka lukemalla (yhteisomisteisia) kirjaston kirjoja.
        Oivallus siitä, että kommunismia esiintyy jo nykyisellään kaikissa yhteiskunnissa, mutta että ihmiset voisivat paremmin, jos nykyistä suurempi osuus toiminnoista järjestettäisiin yhteisomistuksen ja itseisarvoisen työn varaan. Tässä tullaan kommunistisesti järjestettyihin yhteisöihin, joista itse käytän monesti esimerkkinä perhettä, sillä useimmissa suomalaisperheissä eletään tai ainakin yritetään elää kommunismin ehkä tunnetuimman määritelmän mukaan: ”Kaikilta kykyjensä mukaan, kaikille tarpeittensa mukaan.” Ajatuksena siis on, että jokainen yhteisön jäsen osallistuu sen töihin omien taitojensa ja resurssiensa mukaan, ja työstä syntyvä hyvä jaetaan niin, että kunkin tarpeet saataisiin mahdollisimman hyvin tyydytettyä. Kyseessä on tietenkin ideaalimalli, joka käytännön elämässä vaatii jatkuvaa neuvottelua (kuten muutkin yhteisöt). Tästä syystä perhettä suurempi kommunistinen yhteisö edellyttää kehittyneitä ja rutinoituneita demokraattisen päätöksenteon käytänteitä. Siten kommunismiin oleellisesti kuuluu (ja on 1800-luvulta lähtien kuulunut) myös suora demokratia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ymmärrys siitä, että arvo syntyy työstä. Koska kukaan ei voi työskennellä määräänsä enempää, pääomien vahva kasautuminen edellyttää, että työn tekijälle maksettava palkka on pienempi kuin hänen työstään syntyvä arvo. Tämä työn ja pääoman ristiriita on tärkein teollisen palkkatyöyhteiskunnan jännite ja sen keskeisten instituutioiden taustatekijä. (Juuri tästä Marxin ”Pääoma” kertoo.)
        Ymmärrys siitä, että vaikka yhteiskunnassa on monia eriarvoistavia rakenteita, yhteiskunnallisen vallan näkökulmasta keskeisin on luokka. Varallisuuden epätasainen jakautuminen johtaa myös oikeuksien ja mahdollisuuksien epätasaiseen jakautumiseen: osa ihmisistä elää yltäkylläisyydessä, kun taas osalta puuttuvat välttämättömimmät perustarpeet ja tämän vuoksi myös perusoikeudet (kykyjä vastaava koulutus, mahdollisuudet poliittiseen osallistumiseen, liikkumisen vapaus jne.). Siksi kysymys taloudellisesta eriarvoisuudesta on aina kysymys myös tasa-arvosta ja vapaudesta.
        Ajatus siitä, että työtä on kahdenlaista: itseisarvoista ja välinearvoista. Itseisarvoista työtä tehdessä ihmistä motivoi työn tulos. Esimerkiksi tiskaan, koska haluan puhtaita astioita. Välinearvoista työtä taas tehdään rahan takia, jolla sitten voidaan ostaa tarpeellisia asioita. Esimerkiksi tiskaan ravintolan keittiössä ansaitakseni kotini vuokran. Itseisarvoinen työ on yleensä ihmisen hyvinvoinnin kannalta parempaa työtä, ja siksi yhteiskunta tulisi järjestää siten, että välinearvoista työtä tehdään vain sen verran kuin on välttämätöntä.
        Ajatus siitä, että pääomien kasautumisesta seuraavaa epätasa-arvoa voidaan lieventää kahdella tapaa: pyrkimällä muuttamaan yhteiskuntaa tasa-arvoisemmaksi hillitsemällä/estämällä pääomien kasautuminen (esim. tuotantovälineiden yhteisomistuksella ja/tai verotuksella) sekä luomalla yhteiskuntaan tiloja ja mekanismeja, jotka vähentävät ihmisten riippuvuutta rahataloudesta. Tällä tarkoitan mm. sellaisia yhteisomistuksen ja yhteiskäytön muotoja kuten jokamiehenoikeudet ja muut perinteiset commonsit ja kierrätys, mutta myös digitalisaation tuomaa uutta jakamistaloutta, sohvasurffausta ja joukkoistamista. Esimerkiksi suurin osa autoista seisoo yli 90 prosenttia ajasta parkissa. Auto oheismaksuineen kustantaa ehkä 400€/kk. Jos nyt oman auton sijaan ostaakin kimppa-auton kolmen naapurini kanssa, voi tehdä palkkatöitä yhden kuukauden vähemmän ja käyttää ajan vaikka lukemalla (yhteisomisteisia) kirjaston kirjoja.
        Oivallus siitä, että kommunismia esiintyy jo nykyisellään kaikissa yhteiskunnissa, mutta että ihmiset voisivat paremmin, jos nykyistä suurempi osuus toiminnoista järjestettäisiin yhteisomistuksen ja itseisarvoisen työn varaan. Tässä tullaan kommunistisesti järjestettyihin yhteisöihin, joista itse käytän monesti esimerkkinä perhettä, sillä useimmissa suomalaisperheissä eletään tai ainakin yritetään elää kommunismin ehkä tunnetuimman määritelmän mukaan: ”Kaikilta kykyjensä mukaan, kaikille tarpeittensa mukaan.” Ajatuksena siis on, että jokainen yhteisön jäsen osallistuu sen töihin omien taitojensa ja resurssiensa mukaan, ja työstä syntyvä hyvä jaetaan niin, että kunkin tarpeet saataisiin mahdollisimman hyvin tyydytettyä. Kyseessä on tietenkin ideaalimalli, joka käytännön elämässä vaatii jatkuvaa neuvottelua (kuten muutkin yhteisöt). Tästä syystä perhettä suurempi kommunistinen yhteisö edellyttää kehittyneitä ja rutinoituneita demokraattisen päätöksenteon käytänteitä. Siten kommunismiin oleellisesti kuuluu (ja on 1800-luvulta lähtien kuulunut) myös suora demokratia.

        Kommunismia on yritetty monet kerrat, se ei vain ole toiminut kauaa missään, koska ihmiset tarvitsevat ja kaipaavat enemmän mitä aate tarjoaa. Kommunismi on aina ollut/muuttunut diktatuuriksi sillä vapaus on kommmunismin vastakohta, ja ihminen on vapaa syntyessään, se on geeneissä, ja ihmiskunnan täydellinen aivopesu ei onnistu, siksi kommunismi rakentaa aina muurit ympärilleen, jotka sitten aina kaadetaan.


    • Anonyymi

      Yhä pienempi osa tuotannosta on niukkuudelle perustuvaa tavaratuotantoa. Sen rinnalla kaikkein nopeimmin kasvaa digitaalinen kuluttaminen, jossa skaalautumisen kustannukset ovat olemattomat. Samaan aikaan verkko synnyttää uusia mahdollisuuksia yhteistuotannolle ja jakamiselle. Tämä muuttaa vähitellen oleellisesti talouden, tuotannon ja omistamisen ehtoja.
      Toiseksi siksi, että kommunismin vierastamat valtiot ovat väistymässä. Kiihtyvä urbanisoituminen synnyttää vahvoja kaupunkikeskuksia, jotka vievät valtaa valtioilta alueille. Samaan aikaan ylikansallisen yhteistyön merkitys korostuu. Kun valtiot luovuttavat vähitellen valtaansa ylös- ja alaspäin, myös kansallisvaltioon kiinnittyneet instituutiot heikkenevät. Tilalle pitää löytää jotain muuta.
      Viimeisenä, mutta tärkeimpänä, siksi, että ilmastonmuutos pakottaa meidät vähentämään kulutusta ja lisäämään yhteiskäyttöä radikaalisti, mahdollisesti miinuskasvun oloissa. Tässä tilanteessa meidän on laajennettava nopeasti niitä elämänalueita, jotka ovat kokonaan tai osittain pääoman kasautumisprosessin ulkopuolella. Kommunismin piirissä tästä on kirjoitettu ja tätä on kokeiltu jo sukupolvien ajan.

    • Anonyymi

      Kaikki työ ei sovi valkoisen lihaa syövän heteromiehen tehtäväksi. Jotain rajaa oltava.

      • Anonyymi

        Niin totta. No, näin mustan miehen "töissä" käv irappukäytäviä imuroimassa, joka lienee älyllisen taon homioide sopivaa työtä hemmolle.


      • Anonyymi

        Onneksi ei tarvitse tuntea sinua.


    • Anonyymi

      PS ja sen kannattajat on pahin tuhoaja suomalaisessa yhteiskunnassa.

      • Anonyymi

        Kyllä. Jos ei voi potkia pakolaista niin sitten hakataan omaa kansaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä. Jos ei voi potkia pakolaista niin sitten hakataan omaa kansaa.

        Kummaa persuvihaa, mistähän kumpuaa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä. Jos ei voi potkia pakolaista niin sitten hakataan omaa kansaa.

        Suomalaiset ovat aina osanneet esim. kouluissa toistensa syrjimisen oikein hyvin omasta takaa, ennenvanhaan eikä niin kauaakaan sitten opettajatkin saattoivat suhtautua vähäosaisempin lapsiin halveksivasti, nyt sitä kai ei sentään enää tapahdu?


    • Anonyymi

      Suomalaisuudessa ei ole mitäään erityistä paitsi sisäsiittoisuus.

    • Anonyymi

      "Kuvitelkaa, mitä tapahtuisi, jos Suomen asukasmäärä kasvaisi maahanmuuton myötä:

      Saataisiin uutta energiaa ja työvoimaa, perinnöllisten sairauksien taakka vähenisi, Suomen harvaan asutut alueet elpyisivät, suomen ja ruotsin kielen puhujien määrä kasvaisi, yksinäisyys vähenisi, maatalouden tuotanto kehittyisi, väestörakenne monipuolistuisi ja Suomi kansainvälistyisi samalla tavalla kuin Australia, Kanada... Monikulttuurisuus on rikkaus!" - Alan Salehzadeh

      • Anonyymi

        Kasvaahan se koko ajan, samoin islaminuskoisten määrä sitämukaa.


      • Anonyymi

        "suomen ja ruotsin kielen puhujien määrä kasvaisi" Tuo on toiveajattelua.


      • Anonyymi

        Minulla ei ole mitään sitä vastaan jos maahanmuutto lisääntyy,
        siitä on etua pienelle degeneroituvalle kansalle, mutta kun kirjoitat
        "maatalouden tuotanto kehittyisi" niin miten ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minulla ei ole mitään sitä vastaan jos maahanmuutto lisääntyy,
        siitä on etua pienelle degeneroituvalle kansalle, mutta kun kirjoitat
        "maatalouden tuotanto kehittyisi" niin miten ?

        käytä järkeäsi, ehkä se sitten avautuu.


    • Anonyymi

      Työtä pelkäämättömiä eurooppalaisia, ei muhamettejä Välimeren takaa, pelkkää harmia niistä.

      • Anonyymi

        Hallitus toivottavasti on tiukkana ja hoitaa kuntoon liian löysän maahanmuuttopolitiikan.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Hala-lahopään "aatteet" tietää kaikki, paitsi persuista se on ihana.


    • Anonyymi

      Natsisiat rellestää.

      • Anonyymi

        Suvakkisiat sen osaavat,,rellestämisen parhaiten.


      • Anonyymi

        Toivoo nopeaa loppua natsien rellestämiselle.


    • Anonyymi

      Sama tyyppi postaa kuin rekklaaminjakaja tuota iltapaskalehden hämmästelyä.

      • Anonyymi

        Yksikö vain Suomessa lukee lehtiä ja käy suomi24:ssä ? Niin ajattelee pöljäpersu.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksikö vain Suomessa lukee lehtiä ja käy suomi24:ssä ? Niin ajattelee pöljäpersu.

        Savolainen juntti toimii viestinviejänä suvakkiköörille.


    • Anonyymi

      Niin surullista ja vielä vuonna 2023....

      Olen loppuun asti maahanmuuttajien puolella ja fennomaanista taantumusta vastaan.

      • Anonyymi

        Rakkaus voittaa.


    • Anonyymi

      Suomalaiset eivät ole rasisteja, rasismi-leima lyödään kovin helposti nykyään vähän kaikkeen mistä ei satuta pitämään. Niitä oikeita ja varsinaisia rasisteja, jotka pelkän ihonvärin perusteella syrjivät ihmisiä ei ole kuin marginaalinen määrä.

    • Anonyymi

      Tämä on hallituksen linja

    • Anonyymi

      Vladimir Putinin tiedote:

      Rakkaat maailman asukkaat,

      Minä, Venäjän federaation presidentti Vladimir Putin, päätin kääntyä suoraan teidän kaikkien puoleen ohittaen diplomaatit, teidän johtajanne ja journalistit. Venäjällä tunnetaan niin sanottu "suullinen antautuminen", jossa valehteleminen, huijaaminen ja liioitteleminen on kielletty. Siksi puhun hyvin rehellisesti, jotta kaikki tietävät sanani totuuden.

      Venäjä on suuri ja rikas maa, sen tärkein arvo on yli 150 eri kansaa, jotka asuvat alueella, missä oikeus on kaiken edellä. Emme tarvitse uusia alueita. Meillä on energiaa ja kaikki muut resurssit ovat runsaita.

      Euroopan kansat eivät ole kehittyneet ristiretkien ja Amerikan, Afrikan, Intian tai Kiinan siirtomaavallan painostuksen vuoksi, vaan heidän kovasta työstään ja rauhanomaisuudestaan. Ne, jotka puhuvat venäjää, ymmärtävät, että "venäläinen" on adjektiivi, joka tarkoittaa kaikkia maamme kansoja. Venäläiset slaavit, venäläiset tataarit, venäläiset juutalaiset, venäläiset evankeliset jne. Kaikki ovat venäläisiä sydämessään, vaikka heidän kulttuurinsa, kielensä ja elämäntapansa eroavat. Tervehdimme tätä yhtenäisyyden monimuotoisuutta.

      Venäjän kansa joutuu jälleen uhrautumaan maailman suojelemiseksi natsismilta ja fasismilta. Vaihdoimme 50 sotavankiamme 50 ukrainalaiseen sotilaaseen. Ukrinalaiset sotilaat hoidettiin sairaaloissamme, he saivat kolme täyttä ateriaa päivässä ja palasivat kotiin.

      Saimme takaisin venäläisiä sotilaita, joiden sormet ja sukuelimet olivat katkaistu. Eivät edes natsit tehneet niin viimeisessä sodassa. Esitämme tämän todisteen tulevassa oikeudenkäynnissä. Se tulee olemaan häpeä niille, jotka nyt tukevat näitä roistoja.

      Teidän johtajanne Yhdysvalloissa, Euroopassa, Japanissa, Australiassa ja muualla asettuivat näiden kelvottomien puolelle, jotka asettavat siviilit, raskaana olevat naiset ja lapset itsensä edelle taistelussa ja tahallaan haluavat sotavankeja. On vaikea kuvitella järkevää henkilöä, joka tukisi näitä hirviöitä.

      Ja teidän Bideninne, Schultzinne, Macroninne ja muut demokraatit eivät pelkästään suojaa rikollisia, vaan aseistavat heitä aktiivisesti ja tarjoavat heille rahaa, joka ei riitä alentamaan hintoja maissanne. Hinnat nousevat, maailma romahtaa, mutta ei siksi, että venäläiset puhdistavat Eurooppaa natsien pahuudesta, vaan koska olette hiljaa ja jopa tuette uutta natsismin aaltoa.

      Tällä kertaa emme mene Berliiniin, vaan pysähdymme historiallisille rajoillemme, ja kaikki natsipaholaiset, joille johtajanne avaavat ovet, antavat teille uuden "kristallisen" elämän, kuten natsit tekivät, lisäten siihen lisäksi lisääntymiselinten silpomisen.

      Vetoan kaikkiin niihin, jotka haluavat elää ja työskennellä maailmassa, kasvattaa lapsia ja olla yhteydessä ihmisiin ympäri maailmaa. Auttakaa Venäjää taistelemaan uutta syöpää vastaan - ukrainalaista natsismia. Ei Ukraina, jossa asuu rauhallisia ja ahkeria ihmisiä, vaan natsismi, jota USA:n ja NATO:n haukat ruokkivat veroillanne.

      Jos teidän johtajanne tukevat natsismia, painostakaa heitä äärirajoille, ottakaa valta omiin käsiinne. Ukrainalaiset natsit suojelevat siviilejä luodeilta, teidän johtajanne ovat verukkeena kauhealle Venäjälle päättäneet siirtää korkeiden hintojen ja tulevien vaikeuksien taakan väestölle. Ukrainassa, kuten teissä, natseilla menee hyvin tavallisten kansalaisten selkien takana, ja tavallisten kansalaisten on kärsittävä - nämä ovat samoja rikoksia Ukrainassa kuin Lännessä.

      Emme rikkoneet yhtään lupaustamme, mutta teidän johtajanne varastivat 300 miljardia dollaria ja euroa Venäjän kansalta. He varastavat maamme kansalaisten omaisuutta ympäri maailmaa, tahallisesti piilottelevat sotilaitamme, kieltävät venäjän kielen, hyökkäävät Jumalan kirkkoa vastaan.

      Näen, kuinka maissa, joissa johtajat kiristävät sanktioita, Venäjän tietoisuus tapahtumista kasvaa ja protestiaalto kasvaa.

      Teidän täytyy uudelleen arvioida ja vaihtaa poliitikkoja, jotka piiloutuvat selkänne taakse luodeilta ja palkitsevat heitä. Älkääkä viivästykö enää. Jos yhdistymme, viikon päästä ei enää ole natseja Ukrainassa, normaali elämä palautuu Eurooppaan, USA:han ja muihin maihin, ja yhdessä tuomitsemme ukrainalaiset natsit ja kaikki johtajat, jotka tukevat natsismia uudessa oikeudenkäynnissä.

      Tavoitteemme on oikeudenmukainen. Voitamme natsismin. Haluan jakaa tämän voiton kaikkien kanssa, yhdessä ja mahdollisimman pian."

      • Anonyymi

        Diktaattori paasaa Hitlerin lailla propagandaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Diktaattori paasaa Hitlerin lailla propagandaansa.

        Zelensky? Netanjahu?


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Paskanpuhuja julistaa Ymmärrys siitä, että arvo syntyy työstä. Koska kukaan ei voi työskennellä määräänsä enempää, pääomien vahva kasautuminen edellyttää, että työn tekijälle maksettava palkka on pienempi kuin hänen työstään syntyvä arvo. Tämä työn ja pääoman ristiriita on tärkein teollisen palkkatyöyhteiskunnan jännite ja sen keskeisten instituutioiden taustatekijä. (Juuri tästä Marxin ”Pääoma” kertoo.)


      Saat tehdä vaikka kuinka paljon töitä rakentamalla pskahuuseja mutta jos sinulta puuttuu keksintä Applen kännykkään et saa pskahuusejasi myydyksi teitä työtä tai riisit toisten työtä miten hyvänsä

      työnarvosta ei kasva tuote millään yksinkertaisella tavalla jota Marx esittää
      vaan TUOTEKEHITTELYLLÄ josta Marx ei puhu mitään

      • Anonyymi

        No, voi kauheeta.


    • Anonyymi

      Suurin osa suomaalaisista on täysin sokeita omalle etuoikeutetulle asemalleen ja rasistiselle toiminnalleen

      • Anonyymi

        Naurettavaa syyttää suomalaisia rasisteiksi. Häpeällistä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Naurettavaa syyttää suomalaisia rasisteiksi. Häpeällistä!

        Tekopyhyys ja narsismi rehottaa suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tekopyhyys ja narsismi rehottaa suomessa.

        Suomi kirjoitetaan isolla alkukirjaimella, siis tämä oikea Suomi.


    • Anonyymi

      Kuolemanvarjon maassa ei juuri valoja kaivata.

      • Anonyymi

        Harmaan valkoinen, kylmä, mauton ja kulttuuriton suo-maa nimeltä Suomi.


    • Anonyymi

      Afrikkalaiset vinkuvat ja valittavat suomalaisia rasisteiksi. Pashat tarkistakoot kantojaan ja käytöstä.
      Kunnioitus täytyy ansaita.

    • Anonyymi

      PERUSOIKEUSVIRASTO teki vastaavan kyselyn viimeksi vuonna 2016. Kahta vuotta myöhemmin julkaistu raportti sai laajaa huomiota, sillä Suomi koettiin sen häirintäkysymyksessä tutkituista maista rasistisimmaksi.

      • Anonyymi

        Tommoset kyselyt voi jättää omaan arvoonsa, eli arvottomuuteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tommoset kyselyt voi jättää omaan arvoonsa, eli arvottomuuteen.

        Sisäsiittoisen, rasistisen, puoli-eurooppalaisen suomaan voi jättää omaan arvoonsa, eli arvottomuuteen.


    • Anonyymi

      "Viharikos­epäilyjen määrä ryöpsähti Suomessa –
      Valtaosassa viharikosepäilyissä oli motiivina uhrin etninen tai kansallinen tausta. Niiden määrä lisääntyi kolmanneksella."

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Faktoja rasisteille.


      • Anonyymi

        Humza Yousaf valittiin hiljattain Skotlannin kansallispuolueen johtajaksi ja näin tulee olemaan pian maan pääministeri. Yousaf on pakistanilaistaustainen mies, joka on avoimesti sanonut, että maan johdossa on liikaa valkoisia ja asiaa on muutettava. Hän myös kannattaa sananrajoituslakeja, jotka kieltäisivät kansalaisia ”levittämästä vihaa” omassa kodissaan käydyissä yksityiskeskusteluissa.

        Lontoon pormestarina on jo useamman vuoden ajan toiminut myös pakistanilaistaustainen muslimi Sadiq Khan, joka jokunen vuosi sitten kertoi olevansa järkyttynyt homobaarien määrän vähenemisestä hänen kaupungissaan. Lontoon puukotus- ja ammuskelutilastot ovat myös tasaisesti kasvaneet joka vuosi Khanin ollessa kaupungin johtaja.

        Yhdistyneen Kuningaskunnan pääministerinä toimii intialaistaustainen Rishi Sunak ja sisäministerinä myös intialaistaustainen Suella Braverman. Irlannin pääministerinä toimii puoliksi intialainen Leo Varadkar.

        Väestönvaihdon myötä rotumuukalaiset saavuttavat myös poliittista valtaa valkoisissa maissa heidän äänestäessä omiansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Faktoja rasisteille.

        Useat vatipäät eivät edes tiedä, mitä rasismi ylipäätään on ja tarkoittaa. Luulevat ihan kaikkea rasismiksi.


    • Anonyymi

      HS kysyi Rautatieaseman lähistöllä olevilta taksikuskeilta heidän kokemastaan rasismista.

      Puolisentoista vuotta Helsingissä taksia ajanut Raaf Maxamed kertoo kokevansa rasistista syrjintää joka päivä.

      ”Kun asiakas tulee ja olen jonossa ensimmäisenä, monet sanovat haluavansa suomalaisen eli siis valkoisen kuskin”, kuvailee Maxamed.

      Maxamedin luottamus myös asiakkaisiin on laskenut. Hän kertoo tapauksista, joissa asiakas on lähtenyt taksista ilman, että on maksanut matkaan lähtiessä sovittua hintaa. Siksi hän pyrkii nykyään pidempien kyytien kohdalla sopimaan hinnan ja pyytämään maksun ennen ajon alkamista.

      Joskus tummaihoisia kuskeja yritetään myös pahoinpidellä. Monet Maxamedin ystävät ovat joutuneet lähtemään alalta.


      THL:n viime vuonna julkaiseman raportin mukaan 44 prosenttia maahanmuuttajista on kokenut jonkinlaista syrjintää Suomessa. Eniten syrjintää kokivat Lähi-idästä ja Pohjois-Afrikasta muuttaneet.

      Oikeusministeriön perusoikeusbarometrin mukaan Suomessa arabiankielisistä vastaajista 36 prosenttia ja venäjänkielisistä vastaajista 31 prosenttia oli kokenut syrjintää työssä tai työnhaussa etnisen alkuperän vuoksi viiden viime vuoden aikana.

      • Anonyymi

        Joopa joo! Jos on vaikka lekuri, jonka puheesta et ymmärrä, eikä se ymmärrä sinun puheestasi ja sanot, että haluat ymmärrettävän lekurin, niin kumpi on rasisti.

        Tilaat taksin ja tilatessasi ilmoitat kulkemisen apuvälineestäsi. Tulee nuori kuski, joka heittää kulkupelisi ryminällä kyytiin, istuu itse kuskin penkille ja minä taiteilen kyytiin niinkuin parhaaksi näen. Tyyppi laittaa soitinlaitteen kovalle ja lauleskelee samalla. Kumpi on rasisti, jos seuraavalla kerralla sanon, että mielellään joku muu kuin…..?

        Se on vaan vähän puolin ja toisin, se ”rasismi”…….., jos kohdalle sattuu!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joopa joo! Jos on vaikka lekuri, jonka puheesta et ymmärrä, eikä se ymmärrä sinun puheestasi ja sanot, että haluat ymmärrettävän lekurin, niin kumpi on rasisti.

        Tilaat taksin ja tilatessasi ilmoitat kulkemisen apuvälineestäsi. Tulee nuori kuski, joka heittää kulkupelisi ryminällä kyytiin, istuu itse kuskin penkille ja minä taiteilen kyytiin niinkuin parhaaksi näen. Tyyppi laittaa soitinlaitteen kovalle ja lauleskelee samalla. Kumpi on rasisti, jos seuraavalla kerralla sanon, että mielellään joku muu kuin…..?

        Se on vaan vähän puolin ja toisin, se ”rasismi”…….., jos kohdalle sattuu!

        Seliseli
        Katso peiliin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seliseli
        Katso peiliin.

        Miksi? Vanhanaikaista! Katsele itse peiliin, jos tykkäät.


    • Anonyymi

      Valkoisen ylivallan puolustajat yhtä alhaisia kuin pedofiilit.

    • Anonyymi

      Valtion tehtävä on turvat oman maan ja kansan turvallisuus ja hyvinvointi. Tästä lähdetään.

      • Anonyymi

        Jokainen suomalainen haluaa elää turvallisessa Suomessa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen suomalainen haluaa elää turvallisessa Suomessa.

        Pahin uhka suomessa on valkoista ylivaltaa kannattavat


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pahin uhka suomessa on valkoista ylivaltaa kannattavat

        Mitä se sellainen on? Tuo väite kuulostaa propagandalta?


    • Anonyymi

      Ministereiden tulee olla ”rehelliseksi tunnettuja” – estääkö rikostuomio Jussi Halla-ahon ministeripestin?

      Hän väisti tilanteen - hän pääsi suoraan huipulle - puhemieheksi.

      Se on kansalaisten oikeustajua vastaan.
      Miten toimii pääministerin oikeudentunto ?

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Natsihallitus vaihtoon

      • Anonyymi

        Natsien vaihto ei taida onnistua Venäjällä, koska vapaita vaaleja ei ole lahjonnan ja korruption takia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Natsien vaihto ei taida onnistua Venäjällä, koska vapaita vaaleja ei ole lahjonnan ja korruption takia.

        Venäjällä natsit ja antisemitistit saavat kunnon tuomiot ja saavat vankilassa pataan tai tapetaan


    • Anonyymi

      Valheilla valtaan-hallitus toimii kuin mafia.

      • Anonyymi

        Se on tiedossa; Kremlissä on mafia vallassa ihan täysin.


    • Anonyymi

      De-natsifikaatio suomeen Nyt

    • Anonyymi

      Sikala-Suomesta päivää:

      "N-sanan käyttöä ja ulkomaalaistaustaisten potilaiden kivun vähättelyä. Esimerkiksi näin lääkärien rasismi näkyy Ylen haastattelujen perusteella terveydenhuollossa."

      https://yle.fi/a/74-20058448?origin=rss

      "Olen kuullut tapauksista, joissa kantasuomalaisten hoito on priorisoitu maahanmuuttajan edelle, kun esimerkiksi vuodepaikkoja on ollut rajoitetusti tai hoitoonpääsyn kriteerit ovat muuten tiukat."

      • Anonyymi

        Lääkärit väestönosana koulutettuja ja suhteellisen älykkäitä.
        Siksi en yhtään ihmettele kantasuomalaisten arvostamista afrikan importin edelle.


    • Anonyymi

      "Mikroaggressio" on kuolleen ranskalaisen postmodernisti-pedofiilin keksimä pseudotieteellinen käsite. Mitään "mikroaggressioita" ei ole olemassakaan.

      Stereotypiat ovat todistetusti tarkkoja ja todenmukaisia kuvauksia todellisuudesta. Se että ihmisryhmien välillä on eroja on yksinkertaisesti vain tosiasia.

      "Afrofobian" syyt voi katsoa esimerkiksi älykkyystutkimuksista, rikostilastoista tai vain siitä empiirisestä tosiasiasta, että mikään maa tai kaupunki ei ole muuttunut koskaan paremmaksi, kun sinne on muuttanut afrikkalaistaustaisia.

      Rasismi on ihmisen luonnollinen aisti, joka on peräisin evoluutiohistoriasta. Rasismi on hyvä asia, koska sen funktio on turvata oman heimon ja rodun olemassaolo.

      On mielenkiintoista, että minkä takia kaikki rasisminvastainen aivopesu kohdistuu ainoastaan valkoisiin eurooppalaisiin kansoihin. Ilman rasismia eli toisin sanoen kansallista ja rodullista itsesäilytystä, kansa tulee lopulta muiden syrjäyttämäksi. Afrikassa ja Aasiassa esiintyvä rasismi taas on hyväksyttävää, eikä siitä koskaan sanota yhtään mitään. Se että Etelä-Afrikassa tai entisessä Rhodesiassa valkoisiin kohdistetaan kansanmurhaa on olevinaan ok, mutta jos valkoiset eurooppalaiset eivät halua päästää loisia etelästä omiin maihinsa, niin se on olevinaan niin hirveää.

      • Anonyymi

        Seli seli.

        Rasistit ovat paskaa ja ansaitsevat paskaa eivätkä he kuulu minnekkään paitsi vankilaan tai monttuun


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seli seli.

        Rasistit ovat paskaa ja ansaitsevat paskaa eivätkä he kuulu minnekkään paitsi vankilaan tai monttuun

        Suvakin älykkyys suorastaan säkenöi kirjailemassaan ja "perustelemassaan" kommentissa?

        Ilmankos sitä niin suvaitsevaa ollaan....


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Suvakin älykkyys suorastaan säkenöi kirjailemassaan ja "perustelemassaan" kommentissa?

        Ilmankos sitä niin suvaitsevaa ollaan....

        Moktar.Gubta
        2019-08-22 16:31:42

        "On mielenkiintoista seurata Ruotsia..."
        Niin on.
        Seuraan yhteismitallia tunnuslukuja, kuten BKT per capita, työllisyysaste, veroaste, keskipalkka. jne.

        Järkevä ihminen ei voi kuin päätyä yhteen johtopäätökseen: Voi, kumpa Suomikin islamisoituisi ja pian. ;)

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15959594/olen-ollut-havaitsevinani-lievaa-maahanmuuttomyonteisyytta#comment-98730253

        SDP-Moktar
        Moktar.Gubta
        2019-08-22 16:31:42

        "On mielenkiintoista seurata Ruotsia..."
        Niin on.
        Seuraan yhteismitallia tunnuslukuja, kuten BKT per capita, työllisyysaste, veroaste, keskipalkka. jne.

        Järkevä ihminen ei voi kuin päätyä yhteen johtopäätökseen: Voi, kumpa Suomikin islamisoituisi ja pian. ;)

        https://keskustelu.suomi24.fi/t/15959594/olen-ollut-havaitsevinani-lievaa-maahanmuuttomyonteisyytta#comment-98730253

        SDP-Moktar


    • Anonyymi

      Suomi tarvitsee miljoonia siirtolaisia lähivuosina, muuten tää korttitalo luhistuu omaan natsismiinsa.

    • Anonyymi

      Sdpnatsisauna tarvitsee miljoonia korttilatoja lähivuosina, muuten tää siirtokortti luhistuu omaan pskaansa

    • Anonyymi

      Vilttu jos nehkereitä ei oteta työperäidiksi kelatuet ja sossut piene ne vät vät koska niillä on työkeeni ja ne painaa hommia vaikka demari istuu kortistossa harjoittamassa miestenvälistä seksiä ay- pamppujen tuella

    • Anonyymi

      – Eilen illalla seitsemän jälkeen olin aasialaista syntyperää olevan ystäväni kanssa kävelemässä Kampissa. Kolme kaveria meni skootterilla ohi. He alkoivat huudella rasistisia kommentteja ystävälleni, Rissanen kertoo.

      Pian he kohtasivat porukan uudestaan, jolloin Roy otti solvaukset puheeksi.

      – Pysäytin heidät ja kerroin heille, että he ovat ystävälleni anteeksipyynnön velkaa. Se eskaloitui väittelyksi ja lähdimme kävelemään pois. Yksi heistä sylki selkääni. Se ei ollut ok, Roy Rissanen sanoo.

      – Vedin hänet pois skootterin selästä ja painimme hieman, heittelimme toisiamme. Pääsin irti hänen otteestaan. Pidin pienen tauon ja hän sai iskettyä minua vasemmalla koukulla.

      Tämän jälkeen Rissanen kertoo yllättäneensä vastustajansa peliliikkeellään.

      – Parasta oli hänen ilmeensä, kun nostin hänen hattunsa maasta ja ojensin sen hänelle. Se pelko hänen silmissään, mutta olin tosissani, halusin antaa sen takaisin.

      Pari vuotta Suomessa asuneella Rissasella on viesti suomalaisille miehille.

      – Olen pettynyt nuoriin suomalaisiin miehiin. He ovat jääneet jälkeen yhteiskunnassamme. Se on valitettavaa, hän sanoo.

    • Anonyymi

      suomi on natsivaltio

    • Anonyymi

      Koko Itäkeskuksen peruskoulun henkilökunta on käynyt antirasistisen työotteen koulutuksen.

      – Piilorasismia on kaikissa kouluissa. Se ilmenee asenteissa, ilmeissä ja muualla, ja siihen pitää kiinnittää huomiota, Karhunen painottaa.

      Suomi on tutkimusten mukaan eräs maailman rasistisimmista maista, ja rasismia voi kohdata vaikkapa kadulla.

      • Anonyymi

        Niin, onhan se aivan kauheaa kun sanotaan 'maassa maan tavalla, tai sitten maasta pois', kuten pres. Niinistö on todennut eräässä puheessaan. Pelkkää rasismia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin, onhan se aivan kauheaa kun sanotaan 'maassa maan tavalla, tai sitten maasta pois', kuten pres. Niinistö on todennut eräässä puheessaan. Pelkkää rasismia.

        Etuoikeutetut valkoiset länsimaisen kapitalismin possut vähättelevät rasismia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Etuoikeutetut valkoiset länsimaisen kapitalismin possut vähättelevät rasismia

        Etuoikeutetut on omalla työllään ja ideoillaan luoneet yhteiskunnan johon kaikki haluavat tulla elämään etuoikeutettujen piikkiin.


    • Anonyymi

      Tervetuloa
      Siirtolaiset,
      Pakolaiset,
      Värikkäät ja lämpimät Ihmiset.

      Suomi tarvitsee teitä enemmän kuin koskaan

      • Anonyymi

        Onneksi itäraja suljetaan, Suomi romahtaa jos vapaa maahanmuutto sallitaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onneksi itäraja suljetaan, Suomi romahtaa jos vapaa maahanmuutto sallitaan.

        Siis persut ja muut natsit romahtavat ja se on loistava asia


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siis persut ja muut natsit romahtavat ja se on loistava asia

        Pres. Niinistö tukee täysin Orpon hallituksen toimia suojella Suomea Venäjän yritykseltä aiheuttaa sekasortoa Suomeen. Rajanylityspaikkoja on suljettu ja suljetaan loputkin tarvittaessa, Orpo sanoi sen olevan viesti Venäjälle et tämä ei voi jatkua. Hallitus tekee mitä sen on tehtävä; suojella isänmaata ja suomalaisia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pres. Niinistö tukee täysin Orpon hallituksen toimia suojella Suomea Venäjän yritykseltä aiheuttaa sekasortoa Suomeen. Rajanylityspaikkoja on suljettu ja suljetaan loputkin tarvittaessa, Orpo sanoi sen olevan viesti Venäjälle et tämä ei voi jatkua. Hallitus tekee mitä sen on tehtävä; suojella isänmaata ja suomalaisia.

        Populistista pelottelua. Siirtolaiset tuovat työvoimaa, työllisyyttä, kulttuuria ja hyvinvointia kaikille vauvasta vaariin. Suomella on myös globaali vastuu, kansainväliset sopimukset jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Populistista pelottelua. Siirtolaiset tuovat työvoimaa, työllisyyttä, kulttuuria ja hyvinvointia kaikille vauvasta vaariin. Suomella on myös globaali vastuu, kansainväliset sopimukset jne.

        Ruotsi on varottava esimerkki tuosta globaalista vastuusta, räjähdyksiä, ampumisia ja väkivaltaa harva se päivä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ruotsi on varottava esimerkki tuosta globaalista vastuusta, räjähdyksiä, ampumisia ja väkivaltaa harva se päivä.

        Pieni hinta geenipoolin rikastumisesta ja inhimillisyydestä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Pieni hinta geenipoolin rikastumisesta ja inhimillisyydestä

        Niin kai, kun et ole itse joutunut maksajaksi....vielä?


    • Anonyymi

      EU-liittovaltio Suomi on kansojen sulatusuuni
      Tänne vaan sorretut arabit ja afrikan heimot. Rahaa on

    • Anonyymi

      NatsiHallitus pelaa Putinin pussiin

      • Anonyymi

        Ei uskoisi yli 60v suomalaisen pystyvän tuollaiseen kommenttiin.


    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Jos olisi presidentinvaaleissa äänestäisin !


    Ketjusta on poistettu 11 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 150
      4275
    2. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      113
      3864
    3. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      23
      2651
    4. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      28
      1881
    5. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      22
      1747
    6. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      15
      1639
    7. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      19
      1625
    8. Haluan tavata Sinut Rakkaani.

      Olen valmis Kaikkeen kanssasi...Tulisitko vastaa Rakkaani...Olen todella valmistautunut tulevaan ja miettinyt tulevaisuu
      Ikävä
      30
      1543
    9. Hermo mennyt sotealueeseen?

      Nyt hammaslääkäriaika peruttiin neljännen kerran. Perumiset alkoi tammikuussa. Nyt uusi aika elokuulle!????
      70 plus
      91
      1521
    10. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      18
      1501
    Aihe