Media myllyttää Aaltolaa!

Anonyymi-ap

IS
21:00
SITOUTUMATON presidenttiehdokas Mika Aaltola on esittänyt vakavia syytöksiä suomalaisen median toiminnasta sekä kirjassaan että haastatteluissa. Ne pitää selvittää.

Kirjassaan Havahtuminen – Turvallinen Eurooppa Aaltola väittää joutuneensa journalistien uhkauksien kohteeksi ilmoitettuaan ehdokkuudestaan. Hän kertoo toimittajasta, joka olisi sanonut, että ”me kyllä uitamme sinut kölin alta, jos lähdet”. Uhkauksia olisi ollut useita.

Journalistin haastattelussa Aaltola viittasi asiasta kysyttäessä jo lokakuussa 2022 Suomen Kuvalehdessä ilmestyneeseen pakinaan. Siinä Jukka Ukkola pohti politiikan ulkopuolelta äkkiä suosioon nousevan hahmon mahdollisuuksia pärjätä presidenttikisassa. Ukkola ehdotti, että suosion säilyttämiseksi kannattaisi hakeutua vaikkapa perunakellariin tai ulkomaiseen yliopistoon. Kyseessä oli selkeästi humoristinen teksti.

Aaltola täsmensi Journalistille haastattelun jälkeen, että kommentti ”kölin alta vetämisestä” olisi peräisin ”kokeneelta toimittajalta”. Tämän nimeä hän ei kertonut.

Journalistille Aaltola myös antoi ymmärtää, että hänen kampanjansa olisi saanut tiedotusvälineiden mainosmyyjiltä ”vihjauksia”, joissa olisi luvattu journalistista näkyvyyttä mainoksien ostamista vastaan. Journalistille ja asiasta kysyneelle Helsingin Sanomille Aaltola ei suostunut tarkentamaan mistä mediasta tai medioista olisi kyse.

– Minusta tuntuu, että tämä on Mika Aaltolalta jonkinlainen heitto. Mutta jos tällaista esittää, silloin on syytä varautua perustelemaan ja yksilöimään tämä asia. Niin vakava tällaisen arvion esittäminen on, päätoimittajayhdistyksen puheenjohtaja, Maaseudun Tulevaisuuden päätoimittaja Jouni Kemppainen totesi Ylelle.

AALTOLA esittää erittäin vakavia syytöksiä.

Toimittajien ei kuulu uhkailemalla yrittää vaikuttaa siihen, kuka johonkin tehtävään ehdolle asettuu. Toimittajien kuitenkin kuuluu kertoa ehdokkaiden taustoista ja esittää näille vaikeitakin kysymyksiä.

Median mainosmarkkinoinnin ja toimituksellisen työn välillä kuuluu olla rautaesireppu. Mainosrahaa vastaan ei siis saa journalistista näkyvyyttä. Mikään journalistisia sääntöjä noudattava media ei voi myöskään tällaisia tarjouksia esittää.

Median riippumattomuus ei tarkoita, etteikö median toimia saisi arvostella tai arvioida kriittisesti.

Aaltolan väitteet pitää tutkia. Tämä on sekä eri medioiden että alan itsesäätelyelimen Julkisen Sanan Neuvoston tehtävä. Tässä tietenkin auttaa, jos Aaltola täsmentää, kuka häntä on uhkaillut ja kuka tehnyt epäasiallisia ”vihjauksia” tai tarjouksia.

TASAVALLAN presidentiksi valittava henkilö saa hoitaakseen tärkeimmän poliittisen tehtävän Suomessa. Siksi medioiden, tiedonvälittäjien, kuuluu olla ehdokkaita kohtaan tiukkoja. Taustojen selvittämisen lisäksi myös ehdokkaiden puheita kuuluu tarkastella kriittisesti.

Kyse ei ole painostamisesta tai jonkun ehdokkaan alas painamisesta. Kohtelun kuuluu olla kaikille sama. Tämä tehdään siksi, että äänestäjät voisivat arvioida ehdokkaita oikean tiedon perusteella.

Kyseessä on medioiden perusvelvollisuus. On maita, joissa lehdet, verkkomediat sekä radio- ja tv-kanavat eivät tätä tehtävää pysty hoitamaan. Yleensä tähän on syynä vallanpitäjien painostus tai korruptio. Nämä maat eivät ole demokratioita.

3

110

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Valta- ja valemedia pelkää, että Aaltola jyrää ja sekoittaa vaaleissa, heidän suosimiaan Stubbin ja Haaviston kaksintaistelun plasmoja. Aaltola tulee päivänpolitiikan ulkopuolelta kuten Ahtisaarikin aikaisemmin.

      • Anonyymi

        Laatumedia vaati Aaltolaa selvittämään antamansa virhetiedot.

        Stubb ja Haavisto käyvät oman kamppailunsa presidentin virasta.
        Poliittinen amatööri Aaltola on siinä pikkutekijä.


      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        😋 ­N­­­y­m­f­­­o­­­m­a­­­a­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#18064996K

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1766
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1669
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      14
      1468
    4. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1164
    5. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      19
      1153
    6. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      5
      1141
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1106
    8. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1101
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      6
      1089
    10. Pakkoruotsi on leikkikieli, jota ei ole tarkoituskaan osata

      Pakkoruotsi on leikkikieli. Ennen leikkikieltä sanottiin siansaksaksi, sitten keksittiin tilalle pakkoruotsi. Pakkoruot
      Kielipolitiikka
      7
      1074
    Aihe