Mikähän diagnoosi lie...

Anonyymi-ap

Tapaus ei vaan näytä ymmärtävän puhetta. Sen sijaan tuottaa sitä jopa liikaa mutta kun yritän asiasta sanoa ei näy menevän jakeluun. Niin ja miten nämä kehitysvammaisten muistiongelmat... Jotain aiemmin sovittua ei sitte muisteta jälkikäteen.

3

149

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vaikea ADHD,jossa on toi juttu liikapuheliaisuus, mutta sosiaaliset ja käsitteelliset taidot ovat huonommat mitä niillä joilla on pelkkä Lievä älyllinen kehitysvamma.

      Tai sitten on Autismin ala profiili Pda moni Facebook Autismi /pda ryhmässä kirjoittaa Pda pitäisi saada enemmän ADHD alle.

      Jos ei toimi ohjatusti kuten muut silloin on vaikea Adhd tai Pda jossa ei toimi ohjaus kuten niillä toimii joilla on Lievä älyllinen kehitysvamma tai Autismi.

      PDA ja Adhd ihmiset haluavat pitää kontrollin omissa käsissä ne joilla on vaikea tai Pda piirteet eli ne näyttää, että on sosiaaliset hyvät vaikka ne on todettu olevan nolla tasolla niihin verrattuna joilla on Lievä älyllinen kehitysvamma ainoastaan

    • Anonyymi

      PDA/EDA – Äärimmäinen vaatimusten välttely
      Äärimmäisessä vaatimussten välttelyssä (PDA/EDA) on kysymys monimutkaisesta ja vielä monin tavoin väärinymmärretystä autismikirjoon liittyvästä käyttäytymispiirteistöstä. Sen ydinpiirteisiin kuuluu tarve vastustaa pyyntöjä tai tavanomaisia arjen askareita. Vaatimusten välttämiseen liittyy vahvasti tarve kontrolliin.

      Pathological Demand Avoidance -termin otti käyttöön brittiläinen psykologi Elizabeth Newson jo 1980-luvulla kuvaamaan osaa laajan lapsuudenaikaisen kehityshäiriön diagnoosin saaneista lapsista. Äärimmäisellä vaatimusten välttelyllä ei ole omaa diagnoosia ICD- tautiluokituksessa, mutta se voidaan nähdä autismiin kuuluvana käyttäytymispiirteistönä.

      PDA/EDA-piirteinen ihminen pyrkii välttämään sekä ulkopuolisia, toisten esittämia että omia sisäisiä vaatimuksia. Vaatimusten välttämiseen liittyy vahvasti tarve olla kontrollissa. Aivan tavallinen pieni vaatimus tai kokemus vaatimuksesta voi johtaa kohtuuttomalta tuntuvaan reaktioon (esim. näläntunne estää syömisen, tieto kouluun lähdöstä estää vaatteiden päälle pukemisen). Välttelykäyttäytyminen vaihtelee ja on riippuvainen koetusta ahdistuksesta, yleisestä hyvinvoinnista ja ympäristön suhtautumisesta. Tämän lisäksi PDA/EDA:han liittyvinä piirteinä on kuvattu oman identiteetin sekä ylpeyden tai häpeän tunteen puuttumista, äärimmäisiä mielialan vaihteluita, taipumusta ja helppoutta omaksua erilaisia ”näyteltyjä” rooleja helpottamaan pääsyä pois epämieluisasta tilanteesta sekä pakkomielteistä käytöstä.

      Toimintatavat, jotka yleensä sopivat autismikirjon ihmisille, eivät toimi. Vastustus vaikuttaa olevan PDA/EDA-piirteisen ihmisen tapa käsitellä akuuttia ahdistuneisuutta. Välttelykäyttäytymisen voimakkuus riippuu ihmisen koetusta ahdistuksesta, yleisestä hyvinvoinnista ja ympäristön suhtautumisesta.

      PDA/EDA- profiilissa ihmisellä vaikuttaa olevan paremmat sosiaaliset taidot kuin autismikirjolla yleensä. Kuitenkin tämän näennäisen kyvykkyyden taakse kätkeytyy puutteellista ymmärrystä sekä kommunikaatiosta että sosiaalisista tilanteista. Äärimmäinen vaatimusten välttely ei ole valinta, vaan koko elämänmittainen tila ja on nähtävissä koko elämäkaaren ajan.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Nesteen bensapumput pois, tilalle latausasemat

      Näin se maailma muuttuu, kun Suomessakin liikenneasemat lopettavat polttoaineiden myynnin ja tarjoavat enää sähköä autoi
      Maailman menoa
      194
      1977
    2. Mietin sinua nainen

      Ikävöin sinua enemmän kuin voin myntää. Ajattelin et laitan sinulle viestriä (kirjoitin jo puhelimeen viestin) Sitten
      Ikävä
      64
      1356
    3. Kyllä suoraan

      Sanottua vi.tu.taa. Miksi en toiminut silloin. Sama kun olisi heittänyt smagardin menemään.
      Ikävä
      59
      1105
    4. Haluan sinua mies

      Saat minut kuumaksi.
      Ikävä
      62
      1025
    5. Voisitko nainen kertoa mulle

      Tykkäätkö sä musta, vai unohdanko koko jutun? Mä en viitti tulla sinne enää, ettei mua pidetä jonain vainoajana, ku sun
      Suhteet
      152
      1006
    6. Härsilällä jännät paikat, saako hän 30 päiväsakkoa Rasmuksen tapauksesta

      Syyttäjä vaatii peräti kolmekymmentä päiväsakkoa Härsilälle, vaikka todistajan mukaan Rasmus aloitti nuhjaamisen, jossa
      Lapua
      82
      952
    7. Nainen, viime aikoina olen itkenyt sinua yhä useammin

      Niin kuin juuri äsken. Aamulla näin myös unta sinusta. Koskin unessa hiuksia päälaellasi, ja pyytelin sitä heti anteeksi
      Ikävä
      54
      818
    8. Voitaisiinko harjoitella rakas

      Näiden tekoa? 👶👶👶👶👶👶
      Ikävä
      82
      810
    9. Ne alkaa aina yhdeltä

      jos mies et ole sattunut huomaamaan!
      Ikävä
      81
      739
    10. Oisko jii-miehelle jollakin asiaa

      Jos vaikka on jäänyt joku asia sydämen päälle.
      Ikävä
      62
      734
    Aihe