Mistä saa pientä/kapeaa valkoista vesikourua? 40 mm leveä riittäisi tai kapeampikin.

Anonyymi-ap

Oven katoksen sivustalle tarvitsisi noin metrin pituisen vesikourun. Syöksytorvea ei tarvita vaan vesikouru saa kusta veden maahan.

Harjamallisen katoksen pinta-ala on niin pieni, että vesimäärä jää kaatosateellakin pieneksi. Siispä siihen riittäisi todella kapea vesikouru.

En vaan löydä mistään pienikokoista/kapeaa vesikourua. Väri pitäisi olla valkoinen ja muovinenkin kelpaa. Pitääkö lähteä itse sahaamaan toisesta päästä tulpattua muoviputkea halki?

11

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mietin jo valkoisia muovisia kaapelikouruja, mutta ne tuskin kestää säätä (UV-säteilyä ja pakkasta).

      Tuli mieleen, että mulla olisi varastossa pätkä uutta vesikourua ja syöksytorvea. Jos syöksytorven leikkaisi halki ja taivuttaisi siitä puolikkaasta kapeaa vesikourua. Pääty pitäisi taittaa ylös ja tiivistää liimalla, että saa näin tulpattua sen.

      Saa toki ehdottaa valmiimpaakin ratkaisua.

      • Anonyymi

        ? Mikäs sen valmiimpi ratkaisu kuin varastosta jo löytyvä vesikouru (+ syöksytorvi)? Vai pelkäätkö että on liian leveä ja katolta mahdollisesti putoava lumi vie mukanaan?

        Metrin pätkän peltiä nyt taivuttelee vaikka itse haluamaansa profiiliin, halpakaupoista löytyy peltiaihioita (ikkunapeltejä tms.) jos ei peräti valmistakin muotoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ? Mikäs sen valmiimpi ratkaisu kuin varastosta jo löytyvä vesikouru ( syöksytorvi)? Vai pelkäätkö että on liian leveä ja katolta mahdollisesti putoava lumi vie mukanaan?

        Metrin pätkän peltiä nyt taivuttelee vaikka itse haluamaansa profiiliin, halpakaupoista löytyy peltiaihioita (ikkunapeltejä tms.) jos ei peräti valmistakin muotoa.

        Tuollaisen lyhyen peltipätkän taivuttelee kanttikoneella, jonka voi tehdä laittamalla pelti kahden laudan väliin puristimilla kiinni. Kouru voi olla noin pienestä koosta johtuen yksinkertainen V-mallinenkin.


    • Anonyymi

      Peltifirma tekee tuollaisen pätkän kanttikoneella taivuttamalla. Siitä tulee tosin kanttinen, mutta sen voi sitten sivustaan ruuvata suoraan räystäslautaan kiinni.

    • Anonyymi

      Bauhausista löytyy simppeliä 75 mm muovikourua, eikä ole edes älyttömän hintaista. Taisi olla Marley... Saunalauttaan tilasin ja laitoin, kun lähempää ei pikkukourua ja putkia löytynyt.

      • Anonyymi

        75-millisiä löytyy pilvin pimein, mutta kaipaan paljon kapeampaa. Kokeilin googlata ulkomaisiltakin sivuilta, mutta ei löytynyt. Säänkestävä pitää olla, kiinnityksen kyllä keksin itse.

        Vinkkejä otetaan vastaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        75-millisiä löytyy pilvin pimein, mutta kaipaan paljon kapeampaa. Kokeilin googlata ulkomaisiltakin sivuilta, mutta ei löytynyt. Säänkestävä pitää olla, kiinnityksen kyllä keksin itse.

        Vinkkejä otetaan vastaan.

        Ei sitä 75 millistä ihan pilvin pimein ainakaan täältä Itä-Suomesta löytynyt. Bauhaus taisi olla ainoa paikka kotimaassa, tai sitten en vaan googlaillut tarpeeksi...


    • Anonyymi

      Kyllä onkin järkyttävä savotta lähteä sahaamaan metrin pätkää putkea halki. Katso nyt ulkomaiset nettikaupat huolellisesti ensin.

    • Anonyymi

      Etsi Googlella "u-lista alumiini valkoinen" tai "u-profiili alumiini valkoinen". Myös sana "hobbylista" toimii. Eli tuollaisia tee se itse -ihmisen listoja mitä ei ole tarkoitettu mihinkään tiettyyn käyttöön vaan niistä voi askarrella kaikenlaista.

      https://www.duuri.fi/hobby-u-lista-25x20x3mm-valkoinen-2000mm/

      https://www.k-rauta.fi/tuote/u-lista-20x20x3mm-valkoinen-1m-u6-w1/6417083196102

      Muovistakin listaa löytyy (PVC-kestää säätä, mutta ei ole mainintaa UV-suojasta):

      https://www.bauhaus.fi/u-profiili-muovi-valkoinen-21-x-20-x-2000-mm.html

    • Anonyymi

      Olisiko helpompi käyttää alu tai rst u-profiilia?

    • Anonyymi

      Jälkeenpäin rakennetun pienen ovikatoksen päälle jouduin minäkin laittamaan kourun. Tosin siksi, että sulava lumi jäätyi oven edessä olevan laatoituksen päälle. Siihen jään päälle kun satoi hieman lunta, niin ansa oli valmis. Kyllä siihen ihan oikea kouru tarvittiin, ei olisi toiminut millään 40 mm virityksellä mitenkään.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      152
      10934
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      56
      3073
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      210
      2912
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      25
      2157
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      17
      1908
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      18
      1729
    7. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      14
      1716
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      19
      1617
    9. 84
      1593
    10. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      18
      1563
    Aihe