japanissa käyneet

mad pam

te, jotka japanissa olette käyneet, pistäkää tuohon alle matkakertomuksenne. olisi niin mielenkiintoista tietää kokemuksianne, kun itse en ole jaappanissa vielä käynyt, mutta tarkoitus olisi sinnekin suunnistaa jossain vaiheessa. myös te, jotka ette ole käyneet japanissa, mutta olette tavanneet japanilaisia (vaihto-oppilas? tai mikä vaan), niin kertokaa heistä:) ja te, jotka olette käyneet, miksi menitte? loma-, opiskelu-, vai työmatka? onko kellään kokemuksia, miten japanilaiset suhtautuvat suomeen ja suomen kieleen? ja voitte kertoa eroja suomen ja japanin (kulttuurien? tai minkä vaan) välillä. kiiiitän, arigatou gozaimasu!

5

1417

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • monenlaista

      Noin kolme vuotta sitten perheeseeni majoittui ikäiseni japanilainen tyttö, silloin 14 vuotias. Koulullamme on ystäväkoulu japanissa joten hän tuli sitä tutustuun suomeen kahdeksi viikoksi yhdessä 3 muun samanikäisen nuoren kanssa. Sitten lupasin hänelle, että tulen joskus käymään japanissa ja vajaa vuosi sitten tämä lupaus toteutui. Menin japaniin nimittäin koulun kautta 9 muun nuoren kanssa ja sain majoittua tämän tytön perheessä joka oli majoittunut meidän perheessä. Päivisin kävimme koulussa (yläaste, lukio, ala-aste, päiväkoti) ja iltosin perheet käyttivät missä milloinkin. Perhe jossa majoituin vei minut esimerkiksi naapurikaupunkiin ostoksille, huvipuistoon, keilailemaan ja uimaan. Matka oli loistava, ja odotan, että pääsisin vielä uudestaan sinne ja haluaisin tavata myös tämän isäntäperheeni uudelleen....:)

    • TiiGee

      Voin kertoa, että Japani on aivan suurenmoinen maa. Siellä voit löytää mitä vain, lähinnä hienostunutta vieraanvaraisuutta, kohteliaisuutta eleillä ja ilmeillä, sillä siellä kunnioitetaan toisen ihmisen yksityisyyttä. Siksi kai suomalaisia verrataan heihin, mutta käytöksen puolesta se loppuukin melkein siihen.
      Ei kannata ainakaan mielipahaansa näyttää missään vaiheessa, se ei ole tapana, hymyile vain mieluiten suu kiinni.
      Rempseä kävelytyyli ja etuilu ei myöskään kuulu asiaan.
      Kohteliaan käytöksen ja hymyn kun taidat, niin pitkälle mennään.

      Kannattaa käydä siellä kylpylöissä, sillä ne ovat ihan huippua!
      Naisilla ja miehillä on tietysti omat osastonsa, ja se kiireetön oleskelu eri altaissa ja saunoissa on todella kokemisen arvoista hyvin hoidetuissa tiloissa. Näitä on ympäriinsä, kysy paikallisilta.

      Ruuan puolesta aivan ihanaa! Sushi tulee monille ihan ensiksi mieleen Japanista, mutta on siellä paljon muutakin, kullekin mieltymysten mukaan ja tietysti sieltä saa isommista kaupungeista ihan länsiruokaakin. Toisaalta, kun on pari kertaa kokeillut paikallista, niin haluaa lisää.

      Nähtävyyksiähän se maa pursuaa. Ihan minne vaan menet tulee kaunis idyllinen temppeli tai puutarha jossain suurkaupunginkin keskellä. Heillä on tajua harmonialle.

      Biletystäkin löytyy, sillä ainakin Tokiossa on ihan älytön bailuskene omilla mausteilla.

      Mene ihmeessä sinne,
      Se on erilaista mutta tykkäät varmasti jos olet tietynlaisella moodilla varustettu, eli seikkailuun toiseen ulottuvuuteen!
      Ja Nauti!

    • tokio

      Japanista ja tokiosta löytyy paljon blogeja kun etsii googlella. Myös matkailusivuja löytyy

      Tässä eräs blogi tokiosta:

      http://hautsi.blogspot.com

      • Sofii

        Hei! Kiva blogi kuvien kera :))
        Jos sinä blogien takana oleva poika luet tämän, voisitko kenties antaa sähköpostiosoitteesi tytölle joka olisi hirmuisen kiinnostunut kuulemaan lisää. Ajattelen myös vaihto vuotta Japanissa!!

        Kiitos!

        Sofii


      • japangirl

        Itse olin tasan vuosi sitten kuukauden verran Japanissa nuorisovaihdossa (3 viikkoa perheissä, viikko kansainvälisellä leirillä). Matka oli sanoinkuvaamattoman ainutkertainen. Kannattaa ehdottomasti tutustua japanilaiseen tapakulttuuriin etukäteen, varsinkin jos olet menossa muulle kuin pelkälle lyhyelle lomamatkalle. Kirjastosta löytyy varmasti teoksia, joissa esitellään japanilaisten omituisuuksia. Voisin kirjoittaa kokemuksistani vaikka kirjan, mutta tärkeimpänä sanon, että muista olla kohtelias ja tartu tilaisuuksiin. Japanissa ei näkeminen lopu kesken. Suosittelen :)


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      129
      1827
    2. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      78
      1707
    3. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      56
      1313
    4. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      69
      1141
    5. Tiedätkö autereen?

      Se on vähän niinkuin sinä. Eräänä päivänä se hehkuttaa eteerisenä, laiskan hauen tavoin. Toisena se iskee kuin nälkäinen
      Tunteet
      8
      819
    6. Kuka jäi auton alle

      Kuka jöi kantatiellä auton alle eilen
      Kuortane
      2
      785
    7. Muistatko ensimmäisen kahdenkeskisen hetken

      kaivattusi kanssa?
      Ikävä
      45
      767
    8. Oli kyl kunnon reissu

      Jopa oli bileet hotellissa! Kunnon menot ja Kuhmon rytkyt liikenteessä. Onneksi ei ollu tuulipukua päällä! 😂👍🏻
      Kuhmo
      10
      749
    9. Vähän pelottaa

      Että ten suuren mokan. Tämä muuttaa nyt liikaa asioita.
      Ikävä
      41
      735
    10. Mikä tekee kaivatustasi

      haluttavan?
      Ikävä
      45
      707
    Aihe