Paljonko TTT.lla / TMT.lla elävälle pitää jäädä käteen kuussa?

Anonyymi-ap

Eli. Kysyn nyt täältä palstalta, kun en virallisilta tahoilta ole saanut vastauksia.
Olen työtön työnhakija. Saan työmarkkinatukea ja asumistukea. Lisäksi ''saan'' toimeentulotukea. Lainausmerkit, koska itse en sitä saa, vaan se maksetaan suoraan vuokranantajan tilille.
Epäkohta tässä on se, että joudun itse maksamaan vuokraa 92,88 euroa kuukaudessa omavastuuosuutena. Tällöin minulle jää käteen vain noin 500 euroa kuussa. Eikö lain mukaan jokaiselle minimitoimeentulolla elävälle kuuluisi jäädä noin 550 euroa kuussa? Asumistuki on rajattu 695 euroon, ja sen lisäksi saankin toimeentulotukea. Vaan mielestäni saan toimeentulotukea liian vähän. Saan sitä vain 295 euroa kuussa. Eikö minun kuuluisi saada sitä enemmän? Miten tämä oikein on laskettu ja mikä tässä on logiikka? Lähetin saman kysymyksen KELA.llekin äsken, vaan sieltä nyt on turhs mitään järjellisiä vastauksia odotella. Mieluummin kuulisin oikeiden ihmisten kokemuksia ja tietoa asiasta KELA.n robottien sijaan.

Kiitos vastauksista jo etukäteen.

T. Maroolofi-38

8

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lisään vielä, että perustelut sille miksi pitäisi saada enemmän toimaria: koska toimeentulotuen suuruus on 555 euroa (about). Niin millä logiikalla saan sitä 295 egua? Miksei 350 egua?

      t. Maroolofi-38

      • Anonyymi

        Yritäppä jäsennellä asiasi jotenkin selvemmin, jotenkin näyttää että saat 595 työmt + 295 toimeent. tekee yhteensä 890 e ja sitten vielä asumistukea X e? (menee kertomasi mukaan vuokranantajallesi).. Eli sinulle jää käyttöön noin 797 e/kk.
        T : Ropotti Roope


      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        🍑 ­­N­­­y­m­f­o­­­m­­­a­­­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18092630m

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      MINULLA TYÖTTÖMYYSKORVAUS, ASUMISTUKI MENEE VUOKRANANTAJALLE. OMA OSUUDEN MAKSAN ITSE SÄHKÖN JA VEDEN MYÖS. SILLOIN KUN VEDEN JA SÄHKÖN MAKSOI KELA, YRITIN MAHDOLLISEMMAN VÄHÄN KÄYTTÄÄ KUMPAAKIN, SÄHKÄLASKU 30e KOLMELTAKK. VESI 25e 3kk SÄHKÖN SIIRTO ONKIN LÄHELLÄ 50e En todellakaan kehtaa käyttää yhteiskunnavaroja yllinkyllin.

    • Anonyymi

      Joo ei todellakaan pala valot yötä/päivää niin kuin näillä pakolaisilla.

    • Anonyymi

      Asiaan on uskoakseni hyvinkin yksinkertainen syy.


      Sinun toimeentulotuen määrä on muutaman kympin pienempi mahdollisesti siitä syystä, että saat työmarkkinatukea, jota maksetaan noin 13 kertaa vuodessa. Koska sitä maksetaan 13 kertaa vuodessa, tulee toimeentulotuen laskelmaan kerroin 21.5 jonka tarkoitus on siis laskea nuo 13 kertaa vuodessa saatavat työmarkkinatuet siten kuin ne saataisiin 12 kertaa vuodessa.

      Tämä on vain veikkaukseni, miksi asiaa joudut ihmettelemään, tätä samaa asiaa on moni muukin ihmetellyt, mutta syy sille on lopulta hyvin yksinkertainen.


      Toimeentulotuen laskelmaasi siis lasketaan joka kk muutama kymppi enemmän tuloja työmarkkinatuesta joka vähentää tt-tukea, mutta tilanne korjaantuu aina sillä hetkellä kun se työmarkkinatuki maksetaan sen 13. kerran vuoden aikana.

      Tällöin se työmarkkinatuki tulee siis maksuun kaksi kertaa saman kuukauden aikana, ja tämän jälkeen sama asia toistuu uudelleen vuoden kuluttua, kun työmarkkinatuki maksetaan 4 viikon välein niin sen maksu aikaistuu joka kk parilla kolmella päivällä.

      • Anonyymi

        Jos tilanne epäilyttää, voit laskea ne tulosi koko vuoden ajalta, ja tulet todennäköisesti huomaamaan, että vaikka yhden kuukauden laskelma näyttääkin liian pieneltä, koko vuoden aikana summat pitää paikkansa, johtuu tuosta em. asiasta että työmarkkinatukea saa vuoden aikana 4 viikon maksusyklinsä johdosta yhden "ylimääräisen" maksuerän verran.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tilanne epäilyttää, voit laskea ne tulosi koko vuoden ajalta, ja tulet todennäköisesti huomaamaan, että vaikka yhden kuukauden laskelma näyttääkin liian pieneltä, koko vuoden aikana summat pitää paikkansa, johtuu tuosta em. asiasta että työmarkkinatukea saa vuoden aikana 4 viikon maksusyklinsä johdosta yhden "ylimääräisen" maksuerän verran.

        Tänä on hyvin todennäköisesti oikea vastaus. Kun aloittaja saa mielestään noin 50 e/kk liian vähän, 12 kk:n aikana niistä kertyy noin 600 € eli yhden työmarkkinatuen neliviikkoismaksatuksen verran. Siis se 13. maksatus on jäänyt laskematta.

        Pitkäaikatyötön


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Paras olisi vain unohtaa

      Tuleekohan tähän meidän tilanteeseen ikinä mitään selvyyttä. Epätoivo iskee taas, enkä jaksaisi enää odottaa. Kohta lop
      Ikävä
      81
      1660
    2. Voisitko laittaa

      Nimesi ensimmäisen ja kaksi viimeistä kirjainta tähän?
      Ikävä
      72
      1319
    3. Mietitikö nainen koskaan

      Miksi me ollaan päädytty tähän pisteeseen. Lähestmistapaa ei ole. Tarvitaanko me oikeasti enää tätä.
      Ikävä
      106
      1248
    4. Suomalaisia naisia lennätetään seksimatkoille

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/1f5f5e20-8c36-4907-9640-8e0c3b017c5a Gambia on jo vuosia ollut yhtä kuin munanhaku ma
      Lieksa
      180
      1079
    5. Nämä kaikki alla olevat aloitukset on saman naisen aloituksia

      Kuinka paljon täytyy vintissä viheltää että esiintyy välillä jopa miehenä, ja sitten itse vastailee omiin kysymyksiinsä?
      Ikävä
      153
      1019
    6. huono omatunto

      johtuu siitä, että minulla on tunteita sinua kohtaan. Se vaikuttaa asiaan. Kaipasin sinua tänäänkin.
      Ikävä
      57
      1010
    7. Päätin juuri että

      En odota että meidän välillä enää tapahtuisi mitään. Tämä on aivan liian monimutkaista ja kyllä sinäkin olisit joskus mi
      Ikävä
      32
      892
    8. Onnistuit sohaisemaan mua

      Kaikkein herkimpään kohtaan ja kyseenalaistamaan mun luottamuksellisuuden. Kun sitä ei ole niin ei ole mitään muutakaan
      Ikävä
      62
      866
    9. Huomenna se

      Tulee kohta, odotatko?
      Ikävä
      61
      826
    10. Uutta tietoa sodistamme - muuttuuko käsityksesi?

      Kirja, joka voi muuttaa käsityksiä aivan oleellisesti Talvi- ja jatkosodan aatoista! Olisiko sittenkin tuo Talvisota v
      Maailman menoa
      252
      787
    Aihe