Oletko jouluihminen?

Anonyymi-ap

Joko hankit joululahjoja, koristeita ja suunnitelet jouluruokia? Lähetätkö kortteja postissa ja teetkö jopa ne itse? Joko lasket öitä jouluun? Onko sinulla ihan joulukalenteri? Vaihdatko jouluverhot?
Minä vastaan ” kyllä” puoleen noista kysymyksistä.

37

607

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Saatan vaihtaa ainoastaan keittiöön jouluverhot aina en sitäkään. En ole jouku ihminen mitenkään . Mutta minulla on ystävätär joka on oikein intohimoinen joulu ihminen ja kivalta hänen kotinsa näyttää kaikkine joulu jutteujen kanssa. Kun lapset olivat pieniä niin sitä tehtiin kaiken maailman joulu valmisteluita , jotka aina koin jonkinlaisena stressi faktorina , nyt en enää valmistele mitään, ainoa asia mikä liittyy minun elämässäni jouluun on se kinkku .
      Mutta kiva silti nähdä toisten joulu järjestelyitä , ja kuinka laittavat kotinsa koulukuntiin . Joten en vastusta mitenkään , mutta itse en viitsi ,

    • Vaihdan verhot, tosin nykyisin vain keittiöön ja eteiseen. Vaihdan keittiön matot, asettelen jouluaiheisia sohvatyynyjä olohuoneeseen ja yläkerran oleskelutiloihin.
      Lähetän pienen määrän kortteja postissa. Alamme tyttären kanssa suunnittelemaan yhteistä jouluaaton ateriaa jo heti marraskuun alulta. Valmistelen jouluruokia pakkaseen hyvissä ajoin ennen joulurysistä.
      Adventtikalenteria ei ole ollut enää vuosiin ja öitä en laske. Lahjat tilaan netistä hyvissä ajoin ja viimeistään black friday-alennuksien aikaan. Kuuntelen joulumusiikkia siivotessani, kirjoittelen joulunvietosta teksteissäni.
      Sanoisin että olen maltillinen jouluihminen.

      • Anonyymi

        Joko se aaton ateria on suunniteltu, mihin päädyitte?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Joko se aaton ateria on suunniteltu, mihin päädyitte?

        Perinteinen ruotsalainen, muutamat suomalaiset laatikot ja mahdollisesti karjalanpaisti. Saattaa että teen pellillisen tähtitorttuja; ne ovat kovasti suosittuja.
        Mies täyttää vuosia juuri joulun alla, joten mahdollisesti tarjoan perheelle plus tyttären anopille joululounaan lauantaina 22 pvä. Siitä voisi sitten sommitella ei-perinteellisen, parista-kolmesta ei joulupöydästä koottuja maistiaisia: amerikkalaista kalkkunaa ja karpalohyytelöä, kolumbialaisia tamales tai empanadoja, suomalaista marjarahkaa jälkiruuaksi.
        Otan vastaan ehdotuksia kevyemmistä suomalaisista jouluruuista.


    • Anonyymi

      Kuuluuko riisipuuro ja manteli teidän joulupöytäänne?

      • Anonyymi

        Kuuluu aattoaamuun.


    • Sesonkien juhlat tuovat toivottuja katkoja arkeen, joulun aika on erityisen tervetullut vuoden pimeimpään aikaan. Joulu on hyvä syy tunnelmoida, kokoontua yhteen ja syödä hyvin, antaa aikaa ja lahjojakin, muistaa läheisiä ja kaukaisiakin. Kukat ovat joka juhlassa minulle erityisen tärkeitä ja tuovat värejä ja tuoksuja. Jouluverhoja tai - mattoja en ole koskaan vaihtanut, joulupöydän liinakin on vanha kiiltävän sileäksi mankeloitu valkea pellavaliina , samoin lautasliinat. Musiikki virittää tunnelmaan, ei välttämättä vain joululaulut, ja pesueemme on innokkaasti musisoivaa.Aito metsäntuoksuinen kuusi pitää olla.

      Paloma kysyy kevyistä suomalaisista jouluruuista. Laatikot voi valmistaa ilman runsaita kermoja ja voinokareita, juurekset sinänsä ovat terveellisiä. Inkiväärillä saa ytyä porkkanalaatikkoon. Kinkkua meillä ei kukaan halua, hirvipaisti käy liharuuasta. Kaloja on montaa sorttia. Itse pidän eniten graavisiiasta, lämminsavulohen rasva on hyvälaatuista ja sekin valuu suureksi osaksi pois. Silliäkään ei tarvitse hunnuttaa smetanalla , raskain ruoka taitaa olla skagenröra ja rosollin kermakastike. Aina jotain värikästä ja raikasta salaattia katetaan perinteisten ruokien lisäksi.

      Joo, kyllä minäkin olen jouluihminen, varsin maltillinen.

    • Anonyymi

      En ole 'enää' jouluihminen. Omaa kotia en koristele jouluun, enkä valmistele jouluruokia.
      Tyttären perheen luona olemme viettäneet monet joulut.
      Olin heidän vieraana pyhäinpäivänä ja ehdotin josko he haluaisivat matkustaa jonnekin joulun aikaan.
      Lapsenlapset ovat jo isoja, joten sitä pienten lasten silmien kirkkautta ja pienokaisten joulun iloa ei tällä hetkellä ole. Vierähtänee jokunen vuosi ennen lapsenlastenlapsia.
      Nähtäväksi jää mihin päädytään.
      Jos tulee kotijoulu saatan minä joulutorttuja paistaa samalla kuin sienipiirakan.

    • Anonyymi

      Meidän juhlapyhät ovat saatananpalvojien mukaan tehtyjä.
      Joulu on niiden mässäily juhla. Santa eli satan? Joulupukin esikuva on saksalainen paha Krampus pukki joka oli pedofiili ja muutenkin irstas ja siellä on se perinne yhä joissa käytetään niiden satanisti symbolit.
      Ajanlaskun on Vatikaani ym room.kat. muuttanut alkuperäisestä 1550 luvulla lisäsivät päiviä 13kpl . Luonnonmukainen ajan kierto on 13 kk joka kuu 28 päivää. Kuukausi alkaa aina maanantaina.
      Kilpikonnan kilvessä on selvät viivat tästä on 13 osaa keskellä ja kilpeä kiertää 28 palaa. Luonto kertoo paljon. Luonnossa on myös kaikki lääkkeet mitä ihmislaji tarvitsee mutta niiden valmistus ja käyttö kiellettiin koska halusivat rikastua lääkkeillä.
      En todellakaan te etsimistä mitä on jouluruokia jälkeisiä helyjä.En lahjoja enkä ole lähettänyt kortteja n 20 vuoteen. Sianlihaa en syö koska sika on saastainen olio bakteeri kanta ei tuhoudu kunnolla.
      Punnittu pukki on kaupallinen keksintö Coca Cola ym. Meidän pitäisi lopettaa nykyiset tyhmät jutut. Talvea,lunta ja valoa voisi juhlia toisella tavalla, käyttää valoja ja koristeita. Jeesus ei syntynyt jouluna vaan aikaisemnin syksyllä. Meitä on huijatyu ja petetty monessa asiassa

    • Anonyymi

      En ole! En ole koskaan ostanut mitään joulu- tai merkkipäiväjahjoja.
      Vaimoni on hoitanut ja hoitaa lahjukset ja kortit.
      Lastemme lähdettyä olivat joulumme minimaalisesti varustettuja.
      Vajaaseen 30:een vuoteen emme ole olleet jouluna kotona mutta nyt tuleva joulu tulee olemaan 3:s peräkkäinen kotimaan joulu.

      Lieneekö lapsuuden painolastia? Joululahjani olivat aina äitini kutomat lapaset ja sukat. Sillä siisti.
      Jouluaattona aisti vanhempieni väkinäisen riitelemisestä pidättymisen mutta joulupäivän puoliväliin mennessä palattiin normaaliin rettelöjärjestykseen.

    • Anonyymi

      Olen suorittanut perusteellista syyssiivousta, "alustavaa joulusiivousta" ja alkaa nyt olla paikat järjestyksessä. Kolme viikkoa olen touhunnut, hitaasti, kalenterissa joka päivä suunnitellusti vähän kerrallan, niin ei ole liikaa väsyttänyt ja näin on tullut valmista.

      Laitoin tänään kynttelikön olkkarin ikkunalaudalle.

      Laatikkoruuat ja riisipuurot ostan valmiina, jaan niitä pieniin pakasterasioihin parin päivän annoksiin. Pienen, n. 3,5 kg:n kinkun paistan itsenäisyyspäivän aikoihin, paloittelen heti, jäähdytän ikkunalla ja pakastan palaset. Näin ei kinkku pääse pilaantumaan ja sitä riittää tammi-helmikuulle asti!

      Tähtitorttuja leivon valmistaikinaan: munariisilohipiirakoita, luumu-, omenakanelitorttuja. Esim. Pirkan piparkakut ostan valmiina isoissa rasioissa.

      Salaatit, kaikki valmiina. Teen ehkä joulusiman tai -kaljan. Leivon ehkä jonkinlaisen persoonallisen joululeivän.

      Kuuntelen Jouluradiota: jouluradio.fi. 🕯️✨
      On valittavana erilaisia joululaulukanavia.
      Oma suosikkini on "Kauneimmat joululaulut".

      Joululiinat ja adventtikoristeet laitan ennen adventtia. Tänä vuonna koristelen "köyhän tekokuusen" joitain päiviä ennen joulua. Viime jouluksi tilasin pienen kuusen Plantagenilta. Tuovat ovelle. Käyn aatonaattona taksilla eri hautausmailla. Illalla oma joulusauna. Taloyhtiö kylläkin lämmittää saunan myös aattona.

      Kirkkoon meno on harkinnassa. Ehkä käyn jonain aiempana adventtipyhänä.

      Jouluaaton vietän perinteisesti ypöyksin, mutta olen kylläkin skype-yhteydessä sukulaiseen. Syön limppua, voita, kinkkua, lohta, torttuja, prinsessakakkua...

      • Anonyymi

        Olen jo hankkinut uskonnollishenkiset joulukortit verkkokauppa IlonPolku.
        Koristelen niitä persoonallisesti.

        Ei ole ketään, jolle ostaa joululahjoja.
        Ostan jotain itselleni.


    • Anonyymi

      En. Silti, vaikka tilasin ekat lahjat jo ja pää on puhki miettimisestä, mitä muuta tarjoaisi kuin perinteisiä.

    • Anonyymi

      Onneksi olen vappuihminen. Siitä selviää yhdellä kossulla ja rusinalla.

    • Anonyymi

      Kahta päivää vuodessa inhoa ; joulupäivää ja hääpäivää.

      • Anonyymi

        Olis kannattanut mennä vihille joulupäivänä, niin yksi inhopäivä vuodessa riittäisi.


    • Anonyymi

      Ne ajat meneet jo aikoja sitten.Ikä lisä,ystävät ,mies kuollut. Nuorta polvea vanha yksin elävä mummi ei kiinosta: Helsinki lähiö.

      • Anonyymi

        Yksinelävää pitäisi nimenomaan nuorten polvien kutsua joulun viettoon luokseen.


    • Anonyymi

      Lähinnä ällöttää koko jouluhöösäys!
      Olen ateisti, en vietä joulua, se aika ei poikkea mitenkään muusta ajasta, laumasielut viettäkööt mitä viettävät.

      • Anonyymi

        Miksi seuraat jouluhöösäystä ja otat siitä pultteja, jos se ei sinua kiinnosta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi seuraat jouluhöösäystä ja otat siitä pultteja, jos se ei sinua kiinnosta?

        En seuraa jouluhöösäystä saati osallistu siihen itse. Mutta sanopa miten sitä höösäystä voi olla näkemättäkään kaupoissa, netissä tms? Simät ja korvat suljettuna on aika vaarallistakin liikkua...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En seuraa jouluhöösäystä saati osallistu siihen itse. Mutta sanopa miten sitä höösäystä voi olla näkemättäkään kaupoissa, netissä tms? Simät ja korvat suljettuna on aika vaarallistakin liikkua...

        Minäkin haluaisin saada tuohon vastauksen.

        Kyllä täällä saa helkkarin hienoja ohjeita.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En seuraa jouluhöösäystä saati osallistu siihen itse. Mutta sanopa miten sitä höösäystä voi olla näkemättäkään kaupoissa, netissä tms? Simät ja korvat suljettuna on aika vaarallistakin liikkua...

        Maailmalla näkee monenmoista, jossa ei itse ole mukana. Antaa muiden elää omaa elämäänsä, itse elän omaani.

        Vappuhulinat eivät ole koskaan olleet minun juhliani, en osallistu. Mutta sallin muiden juhlia.

        "Leben und leben lassen" = "Elää ja sallii toistenkin elää" .

        Mutta vietän kyllä kristillistä joulua ja pääsiäistä. Tässä mun vuoden juhlat.


    • Anonyymi

      Itselle ostan joululahjaksi mutaman kuukauden etelän loman että selviytyy tästä hullun myllystä eli kamalista ruuhkista..Sitä tehny jo 20 vuotta

      • Anonyymi

        Vietätkö tosiaan useita kuukausia jossain etelässä? Missä asut siellä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vietätkö tosiaan useita kuukausia jossain etelässä? Missä asut siellä?

        Yhellä Norjalaisella kaverilla talo thaimaassa jota saan käyttää kun on useampia huoneita


    • Eräs mummo päätti joululahjojen sijaan lähettää lapsenlapsilleen joulukortin ja satasen.
      Hiukan hän ihmetteli lastenlasten viileää äänensävyä joulun jälkeen.
      Korjaillessaan joulukoristeet pois hän löysi lapsille tarkoitetut rahat nätissä pinossa kaapista.
      Kuoriin hän oli laittanut vain kortit joissa luki : Ostakaa itse lahjanne T. Mummo

      Tämän luin netistä.

      Minäkään en juuri vietä joulua jos jälkikasvu ei tule. Toivottavasti ei käy samoin kun tuolle mummolle, olen antanaut aina jouluna rahaa, voivat ostaa mieleistään.

      • Anonyymi

        Pisti naurattamaan ihan tuo mummon teksti kortteihin. Ilman rahoja on aika tyly tokaisu 😁 Rahojen kanssa ihan ymmärrettävä.


      • Anonyymi

        Kiitos päivän pyrskähdyksestä, heh.


    • Anonyymi

      Joululahjat? En koskaan ostanut lapsillemme mitään kalenterin määräämiä lahjoja. Siis joululahjoja. Kun penskat tarvitsivat jotain niin tarve määritti hankkimisen ajankohdan.
      Myöhemmin verottajan huomioiminen on osaltaa säädellyt lahjomista. Tietenkin mahdollisimman paljon ( harmittavan vähän ) verottomana ja loppu pyrkien minimoimaan verottajan osuuden.
      Sama koskee lastenlapsia.
      Käteinen raha on kasvotonta kuten myös esimerkiksi kultalaatat.

    • Anonyymi

      Hmmm.... valtaako joulu mieleni, se jää nähtäväksi. Tänään on siivouspäivä ja ajattelin vaihtaa verhot myös. Laitan punaiset ja "kultaiset". Samalla vähän järjestelen olohuonetta uudelleen. Kynttiläasetelmaa täydennän myös. Ei varsinaista jouluilmettä, vaan talvi-ilme.
      En koe syys-talviaikaa ahdistavaksi eikä masenna. Tällä hetkellä lunta.
      En ole perinteisten suomalaisten jouluruokien ystävä. Juureksia olen lisännyt satokauden mukaan erilailla, en laatikoita.
      En syö kinkkua, en kalkkunaa. Kala kuuluu aina viikonloppuisin eri tavoin aterioihin.
      Postin kautta lähetän 2 korttia, muut tervehdykset sähköisesti.
      Kirkkoon menen kuuntelemaan kauniimpia joululauluja ja ehkä jouluyön palvelukseen.
      Toivon lumen pysyvän maassa helmikuun loppuun. Tykkään talvesta. Ilma on puhdas, ei pölyä, ei siitepölyä.
      Kauppojen ruuhkia välttelen.

    • Anonyymi

      Huomenna Saksaan hakemaan joulujuomaa :)

      Skånepåg

      • Anonyymi

        Onko kyseessä jokin risteily, vai lennätkö?
        Muutama joulu sitten tein matkatoimiston kautta matkan Berliinin joulutoreille.

        Huonojalkaisena oli päivittäinen kävelylenkkini kohtalaisen niukka, mutta ehdin silti nähdä ja kokea monenlaista. Yhden päivän vietin Berliinin eläintarhassa. 🫠


      • Anonyymi

        Minä olen tilannut joulu- ja muut juomat Saksasta läheiseen Matkahuoltoon ( n. 300m ).
        Viimeiset 3 vuotta on vaimoni terveydentila estänyt juolunvieton kotimaan ulkopuolella.
        Ole ottanut kylpyläjouluihin mukaan Matkahuollon joulujuomia.


      • Anonyymi

        Minä olen tilannut joulu- ja muut juomat Saksasta läheiseen Matkahuoltoon ( n. 300m ).
        Viimeiset 3 vuotta on vaimoni terveydentila estänyt juolunvieton kotimaan ulkopuolella.
        Ole ottanut kylpyläjouluihin mukaan Matkahuollon joulujuomia.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onko kyseessä jokin risteily, vai lennätkö?
        Muutama joulu sitten tein matkatoimiston kautta matkan Berliinin joulutoreille.

        Huonojalkaisena oli päivittäinen kävelylenkkini kohtalaisen niukka, mutta ehdin silti nähdä ja kokea monenlaista. Yhden päivän vietin Berliinin eläintarhassa. 🫠

        Olemme käyneet joutoreilla useammassakin Saksan kaupungissa.
        Vaikka emme ole huonojalkaisia niin olemme ottaneet rikseen halpislennot ja xxx-tason hotellin kunkin kaupungin vanhasta keskustasta mielellään kävelykadun varrelta, ei ole onnistunut Berliinissä, ja sijainti on aina ollut kohtalaisen lähellä toria.
        Berliinissä niitä on jonkin verran levällään.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      429
      3023
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2112
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1943
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1797
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1227
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe