Puolet eläkkeelle jääneistä

Anonyymi-ap

haluaa jatkaa työntekoa! Käytetäänkö mahdollisuutta hyväksi ja miten se toimii? Mitä ovat työt, mitä eläkkeelle jäänyt voi vielä tehdä?

Olisitko itse tehnyt töitä eläkeiän saavutettuasi ja mitä töitä tekisit?

Itselläni tuli stoppi työelämään yhtenä lomapäivänä, kun päätin, että tää oli nyt tässä. Siinä sitten kituutin vielä puolitoista vuotta. Sitten vuodeksi sairaslomalle ja sitten kuusikymmentä täytettyäni työkyvyttömyyseläkkeelle.

13

243

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Höh Höööööö !

      Vai Eläkeläinen töihin ?

      Jäin muutamavuosi sitten ja kyselin muutamista paikoista, nii Ei ottaneet, Eikä ollut tulossakaan Eläkeläisille vapaita Työpaikkoja !
      En ole sen jäkeen kysellyt, tehköön Nuoret Töitä, niillä on varmaan intoa tehdä, eivät varmaan ole SossounLuukullä Käsi Ojossa !

    • Anonyymi

      Jäin reilut 65 v eläkkeelle. Keikkaa tein muutaman vuoden ja sitten tuli korona-aika. 2020 en enää ollut työssä enkä enää jaksaisi/viittisi mennäkään. Kohta 73v.

    • Anonyymi

      Varmaa on et kukaan ruumiillista työtä tehnyt ei halua jatkaa eläkeiän jälkeen töitään.

    • Anonyymi

      Ainahan ihminen jotain tekee.

      Aikojen kuluessa toki monet joutuneet työkyvyttömyyseläkkeelle. Se on yleensä ollut shokki. Jotkut on hankkiutuneet sellaseen ammattiin, mitä pystyvät tekemään, jotkut ei sitten edes kykene oikein mihinkään. Sitten on niitä, jotka ei haluakkaan töitä.

      Tuttavapiirissä monenlaista suhtautumista eläkkeeseen. Mun käsittääkseni asia riippuu pitkälti siitä, millasissa töissä on ollut. Aika moni jää niinkuin hiljakseen pois töistä. Joitain hommia on mahdollista tehdä lyhennetysti, keikkahommina jne. Eli tekevät, minkä jaksavat. Olemassa lisäks ammatteja, joista ei ikinä jäädä eläkkeelle, usein taidealoja, mutta esm maajussi saattaa kyntää peltoa vielä kasikymppisenäkin.

      Ja jos työelämä ollut hyvin vastenmielistä, pyritään eläkkeelle niin nopeesti, kuin mahdollista. Siinä usein tulee taloudellisia ongelmia ja mielenterveys voi kärsiä liiasta joutoajasta, kun ei tiedä, mitä tekis. Osa alkaa dokaan, joku vetää ittensä naruun. Noh, osa keskittyy lastenlasten hoitamiseen,

      Mutta kuitenkin, ei eläköityminen ole yksiselitteinen asia. Ja ihminen tekee kuitenkin aina jotain, jossei palkkatyötä, jotain muuta. Kai se dokaaminenkin työstä käy.

      Ite en suhtaudu eläkkeeseen mitenkään. Jossain vaiheessa tulee vanhuuseläkeikään ja ihan varmasti laitan eläkepaperit sisään, rahalle aina käyttöä. Oikeestaan taitaa parasta olla, kun ei tarvi kellekkään selittää mitään duunihommista, riittää kun sanoo olevansa eläkeläinen. Ei se mikään kunnia-arvo tai korkea virka ole, mutta sillä tittelillä saa kuitatuksi monet tilanteet.

      Todennäköisesti eläköityminen ei paljoa muuten muuta mun hommailuja, pitää tehdä sitä, mihin pystyy.

      =DW=

    • Anonyymi

      Ajat muuttuneet?
      Kun lopetin viimeisessä vakituisessa työpaikassani 55 vuotisena v1998 niin mielestäni tekoni oli jalo ajatellen nuoria työttömiä.
      Tehtäväni oli sen laatuinen, että siihen oli pakko palkata seuraaja joka sitten oli vastaavan koulutuksen saanut, mutta tilapäisessä hanttihommassa toimiva, kahden pienen lapsen isä.
      Samalla vapautui pk- seudulla tilava yksiö sitä tarvitsevalle koska jatkossa olin viikotkin kotona 250km:n päässä vaimoni kanssa.
      Parin kuukauden kuluttua ajatuskin töihin lähtemisestä kauhistutti.
      Kostean mukautumiskauden jälkeen ryhdyin hoitamaan terveyttäni ja kuntoani.

    • Anonyymi

      Minulle on tarjottu useasti työtä, enimmäkseen määräaikaisia tuurauksia.
      Olen kaikkiin vastannut ''...kiitos mutta ei kiitos.''

      Eiköhän työkkäreistä löydy tarvittavat.....

    • Anonyymi

      Ymmärrän heitä jotka ovat tehneet pätkätöitä,tunti- puolipäivätöitä, ehkä hoitaneet lapsia tai sairaita vanhempiaan kotona. Ehkä joutuneet kouluttautumaan toiseen ammattiin vaikkapa edellisen työpaikan mentyä alta. Heillehän ei ole kertynyt työeläkettä tarpeeksi ja haluavat, jos vain mitenkään mahdollista, tehdä töitä niin kauan kuin mitenkään pystyvät.

      • Anonyymi

        Nojaa.

        Mulla on pari tuttua just vaihtanut alaa, yli kuuskymppisinä. Kyseessä ei suinkaan ole rahapula, äveriäitä ihmisiä kumpikin ja varmasti kertynyt työeläkettäkin. Neljänkymmenen vuoden työurat. Toinen sai potkut ja toinen tuli allergiseksi ja joutui siks vaihtaan hommia. Mutta kyse ei siis ollut rahasta, kummallakin tekohaluja ja tarpeeksi virtaa. Niillä ois niinkuin jäänyt työurat kesken, jos oisivat alkaneet miettiin eläköitymistä. Sisältöä ja merkitystä elämään. Noh, kummallakin uudet firmat, ne voi säädellä työmääräänsä.

        Raha kaikkea ratkaise, ihminen nyt kuitenkin aina jotain hommailee, miksei siitä vois rahaakin tieten saada...

        Lopuksi haluan huomauttaa, suomessa ei ole eläkepakkoa.



        =DW=


    • Anonyymi

      Kyllä, teen töitä eläkkeellä. Teen opettajan sijaisuuksia, tykkään työstäni ja teen sitä tosiaan vain muutamana päivänä kuukaudessa. Kiva lisä pieneen eläkkeeseen ja vapaat tuntuvat sitten todella vapailta kun on myös noita työpäiviä.

      Meillä päin on pula opettajista, joten en vie kenenkään nuoremman paikkaa ja jos näin olisi, lopettaisin työnteon.

      Puolisoni, 67 vee tekee myös rakennuspuolen hommia kun niistä tykkää ja hänen laiselle osaajalle on tarvetta

    • Anonyymi

      Kun työt alkanet 15 vuotiaana kaupan ala.Kulkaa kun saapuu oikea eläke ikä vihdoin .Päiväkään ei työtä tehty.Ihan vihdoin nautin eläke.Joka on työllä ansaittu. Vaikka ei perintörahoja.Ei miestä ja miehen rahoja. Ihmnen pärjää kun hallitsee rahansa käytön. Antaa nuorempien vaan tehdä työt.Jotkut tekee työtä eläkeiällä.Koska ei ole elämää,

    • Anonyymi

      Tilaston mukaan hoitoalalla 25 pros tekee töitä eläkkeellä. Ei sinne pidä lähteä vastuuta kantamaan jos ei oikeasti tahdo. Olkoon pula millainen tahansa. Yli 40 vuotta pitää riittää ja nyt saa nauttia vapaudesta. Lain ja asetusten mukaan hoitajan voi kriisitilanteessa vaatia töihin siihen saakka kun täyttää 68. Vielä ei ole sota.

    • Anonyymi

      Itse hoidin lapsenlapsia ja en enää töihin halunnu, arvokasta aikaa oli todella.

    • Anonyymi

      Sosdem ei tee töitä jos ei lain mukaan pakoteta

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      69
      3033
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      418
      2898
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      102
      2282
    4. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      95
      2184
    5. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      73
      1924
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      11
      1864
    7. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      7
      1860
    8. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      153
      1858
    9. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      335
      1816
    10. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      6
      1682
    Aihe