Runsaasti C-vitamiinia ja antioksidantteja sisältävä kiivi on monin tavoin
terveellinen herkku.
Tutkimusten mukaan se voi parantaa unen laatuakin,
jos syö säännöllisesti pari kiiviä tuntia ennen nukkumaanmenoa.
Kiivin unta parantavaa vaikutusta on tutkittu.
Osalla tutkimuksiin osallistuneista unen laatu parani ja unen määrä kasvoi.
Kiivin unta parantava vaikutus voi olla selitettävissä sen sisältämillä
antioksidanteila ja serotoniinilla.
Artikkelissa ei lue onko tutkimuksesta tehty meta-analyysi,
joka vasta todistaisi tutkimuksen väitteen paikkansapitävyyden,
mutta tieto on "innostaa" kokeilemaan.
Jos on mahdollista saada vitamiinit ja untaedistävä aine
samassa "pakkauksessa", mikäpäs siinä, se on vain positiivista
ja kiivissä on joka tapauksessa paljon terveellisiä aineita,
Kiivissä on mm. C-vitaminia enemmän kuin appelsiinissa.
Kiivi on vaihtoehto, jos eivät herkulliset kotimaiset hapahkot marjat
maistu eikä sovi. Kaikille ei sovi.
Kiivikin on hapahko, mutta kypsetessään eli pehmetessään se makeutuu ja on parhaimmillaan.
https://www.mtvuutiset.fi/artikkeli/tuore-tutkimus-paljastaa-kiivin-syomisella-yllattava-vaikutus-uneen/3294746#gs.0pvrvg
"Tankkaatko" vitamiineja talvisin ? Onko kiivi sinulle tuttu hedelmä ? Syötkö kiivejä koskaan ?
44
767
Vastaukset
- Anonyymi
Vihertävän kiiwin lisäksi on kauppoihin tullut kellertävä kiiwi. Hyviä ovat vaan kalliinpuoleisia.
- Anonyymi
😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍
💋 Nymfomaani -> https://ye.pe/finngirl21#18124309A
🔞❤️💋❤️💋❤️🔞❤️💋❤️💋❤️🔞
- Anonyymi
Syön kiivejä aika usein, koska kiivissä on kerrottu olevan kaikenlaista hyvää.
Kiivi lasketaan ns. "superfoodiin", mutta suomalainen ravitsemustieteilijä
on todennut, ettei mikään ruoka oikeastaan ole "superfood" (superruoka),
koska kokonaisuus mitä syömme on tärkein. - Anonyymi
Saadakseen kaiken irti kiivistä tulisi se syödä kuorineen. Kiivin nukkapintaan saattaa jäädä torjunta-aineista jäämiä pesun jälkeenkin.
Uusi-Seelanti taitaa olla suurin toimittajamaa Suomeen. Ei ihan pieni hiilijalanjälki, jos lentoteitse toimitetaan.
Mustaherukkaa Suomesta, siinä on vitamiinia ja antidioksanttia ym.
Hengissä vieläkin.- Anonyymi
Kuorimaan en kyllä söisi kivi hedelmää
- Anonyymi
Minä halkaisen kiivin ja laitan munakuppiin, siitä syön sisuksen lusikalla, ei sotkeudu kädet .Joskus saa kilon muovirasioita edullisesti. Hyvää se on!
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Kuorimaan en kyllä söisi kivi hedelmää
Vai et kuorisi.
- Anonyymi
Millä sen kuoret saisi edes syötyä , nehän käsketään kuoria joka paikassa.
Kiiviä käytettiin ennen paljon kakun koristeena, onhan sen leikkauspinta koristeellinen ja helppo syödä lusikallakin. Minusta se maistuu vähän mansikalle ja ostan joskus hedelmäsalaattiin.
Nyt on kaupoissa saatavana myös makeaa ja mehevää persimonia eli kakia. Harmi vaan, että ne ovat yleensä vielä raakoja ja pitää kotona kypsytellä. Yksi joulun ajan suosikkini on kaunis granaattiomena, jonka mehukkaat punaiset siemenet juhlistavat vaikkapa salaatin.
🥝🥝🥭🍊🍍🍑🍋🍐🍏🍍Hedelmäsalaatti on lempijälkkäriäni..- Anonyymi
Persimon on hyvää. Ostan sitä usein. Pidän myös kiiwistä. Keltainen greippi on suosikkini, verigreippi sitten kakkosena.
- Anonyymi
Tiedoksi sinulle joka olet aina muita neuvomassa se on persimmon ei persimon.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tiedoksi sinulle joka olet aina muita neuvomassa se on persimmon ei persimon.
Sinulle ano16.42. Minäpä neuvon sinua nyt, että se on todellakin persimon eikä persimmon kuten väität. Toinen nimitys on kaki vaikka kohta tulet väittämään että se on kakki. Sillä on vielä kolmas nimitys sharon.
Ota itsekkin selvää asioista niin TIEDÄT! - Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Tiedoksi sinulle joka olet aina muita neuvomassa se on persimmon ei persimon.
Suomessa sanotaan persimon. Sverige on suomeksi Ruotsi ja Eesti suomeksi Viro.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
Suomessa sanotaan persimon. Sverige on suomeksi Ruotsi ja Eesti suomeksi Viro.
Eesti ei ole suomeksi Viro. Suomalaiset vain sanovat Eestiä Viroksi.
- Anonyymi
En juurikaan osta tuontijuttuja. Pieni määrä C- ja erityisesti D- vitamiinia tulee otettua talvikaudella ruokailun yhteydessä pillereinä.
- Anonyymi
Suomessa ei kotimaisia hedelmiä kuin loppukesällä ja syksyllä, Ostan mieluummin ulkomaisia hedelmiä kuin pillereitä.
- Anonyymi
D-vitamiiniä pitää talvella syödä tabletteina jos ei syö paljon kalaa.
- Anonyymi
Liian kalliita, kaikki hedelmät on pitänyt jättää. Purkista tulee edullisemmaksi.
- Anonyymi
Puolalaiset omenat maksaa alle euron kilo.Mandariineja sain kilon pussin 1,40. Täytyyhän kuotuakin saada ja onhan hedelmissä monia vitsmiineja ja hivensineitta luonnollisessa muodossa ja saa niistä kaloreitakin.Ankeaa on popsia pelkkiä pillereitä, hedelmä on pieni herkkuhetki päivässä.
- Anonyymi
Terveellinen se on jos tietää mistä maasta se on tullut, sillä eräissä maissa on käytetty hyönteismyrkkyjä joita on todettu kivi hedelmässä . Joten pitää ottaa selväksi ensin ovatko myrkkyvapaita
- Anonyymi
Laitpa lähde mistä voi lukea, että kiivi-hedelmissä on hyönteismyrkkyjä.
- Anonyymi
aSuomessakin käytetään kasvimyrkkyjä, niitä vaan sanotaan kasvin suojeluaineiksi.
- Anonyymi
Sen asian hoitaa Suomessa viranomaiset.
- Anonyymi
Anonyymi kirjoitti:
aSuomessakin käytetään kasvimyrkkyjä, niitä vaan sanotaan kasvin suojeluaineiksi.
Ei vaan kasvinsuojeluaineiksi!
- Anonyymi
Kiivin voi todellakin syödä kuorineen pienen "esivalmistelun" jälkeen,
mutta siinä hiukan karvas maku, joka ei miellytä kaikkia.
https://www.kodinkuvalehti.fi/artikkeli/voi_hyvin/terveys/tiesitko_etta_kiivi_kannattaa_syoda_kuorineen_nain_se_onnistuu_helposti - Anonyymi
Jos appelsiinin kuoriminen rasittaa, kannattaa kokeilla kiiviä. Tarvitaan vain yksi veitsenliike, ja kirpeänmakea sisältö on helppo lusikoida suoraan hedelmän puolikkaista suuhun.
Samalla täyttyy pääosa päivän C-vitamiinitarpeesta. Sadassa grammassa kiiviä on 67 milligrammaa C-vitamiinia, joka on enemmän kuin vitamiinipommina tunnetussa appelsiinissa.
Kiivi sisältää huomattavan paljon myös karotenoideihin kuuluvaa luteiinia. Se on antioksidantti, joka tuhoaa haitallisia vapaita happiradikaaleja elimistössä. Luteiinia tarvitaan etenkin näkökyvyn ylläpitoon. Lisäksi kiivissä on muun muuassa E- ja K-vitamiinia, folaattia sekä kaliumia. Tutkimusten perusteella kiivin syöminen päivittäin saattaa vähentää verihiutaleiden kokkaroitumista sekä laskea triglyseridiarvoja ja verenpainetta. Tämä taas edistää sydänterveyttä.
Kiivi sopii hyvin ärtyvästä suolesta kärsiville, sillä se ei sisällä ohutsuolessa imeytymättömiä fopmap-hiilihydraatteja. Useissa tutkimuksissa on saatu näyttöä, että kiivi helpottaa ummetusta. Annos on yleensä ollut 2–3 kiiviä päivässä. Hedelmän kuitu edistää suolen toimintaa, mutta myös kiivin sisältämällä aktinidiinientsyymillä saattaa olla osansa vatsajumin helpottamisessa.- Anonyymi
hullu palsta äkat kopioivat lehtiä tänne
ei käy kenenkään aivoissa
jos on
aivoja
en vastaisi tällaiselle jaaritukselle ikinä mitään kun kirjoittavat ovat
kopioijia oi oi ja siihen malliin
- Anonyymi
Oli mielenkiintoista saada tietää, että kiivissä on serotoniinia.
Sen vähyys vaikuttaa moneen asiaan muun muassa uneen, mielialoihin
ja ruokahaluun.
https://kotiliesi.fi/terveys/serotoniini-ja-uni-uniongelmien-taustalla-voi-olla-serotoniinin-puute/- Anonyymi
akat jakavat hullujuttujaan
no VARMAStI EI OLE SEROtONIINIA ON VAIN SEN ESIAStEItA vitamiineja jne
serotoniinin esiasteena voi käyttää aminohappoja uten tryptofaania ja iltaisin
voi hullun pieksut akkojenpalstaa
- Anonyymi
Söin kiivejä n parikymmentä vuotta sitten. Pari kertaa tuli huuleen cm kokoinen turvotuspallero. Sen jälkeen en ole kiivejä ostanut. En ole yleensä millekkään allerginen.
- Anonyymi
Kiivissä on siis luteiinia, samaa mitä mustikassa, se on hyväksi silmille,
siis näölle. - Anonyymi
En syö. Syön tavallista maalaisruokaa, sitä kun mammani 97v ikään , vanhempani 93/96 v ikään, jne.
Naapurin perhe 96/97 v ? Ikään. Heidän ansiostaan saimme 6 henkilön perhe asua ahtaasti, kun olivat muuttaessamme jo 90v ja ajattelimme ostaa siitä lisähuoneiston lapsille. Jouduimme ostaman samasta yhtiöstä, naapuritalosta 4 asuntoa kun olivat 12v täyttäneitä.
Nyt meillä heikentyneet munuaiset, ei rajoituksia, mutta vältämme kaikkia pillereitä ja useita hedelmiä, vain säilykehedelmiä purkista mm. - Anonyymi
Havahduin tämän jutun takia tai ansiosta ajattelemaan, etten syö oikeastaan ollenkaan kasviksia enkä hedelmiä. En välitä. Ei maistu. Koska kiivi on helppo syödä ja se sisältää monenlaista ainetta, päätin alkaa ostamaan niitä kokeeksi ja syödä kaksi päivässä, koska sanotaan, että purkista vitamiinit eivät niin hyvin imeydy. Toistaiseksi se on vaikuttanut vasta ummetukseen. Vatsa alkoi toimia vähän paremmin.
- Anonyymi
Kiivistä saa herkullisen paistin joka on suosittua joissakin eteläisemmissä maissa:
https://www.nationalkiwihatchery.org.nz/about-us/kiwi/ - Anonyymi
Guava on oikein hyvä ja parempi c-vitamiinin lähde kuin kiwi. Joskus guavasäilykkeitä sai Stockmanniltakin . Vielä parempi olisi kakadu jossa on monikymmenkertaisesti c-vitamiinia appelsiiniin verrattuna mutta en ole sitä kotimaassa nähnyt kaupoissa.
- Anonyymi
E i siis ole papukaija vaan luumulaji: https://www.google.com/search?channel=fs&client=ubuntu-sn&q=kakadu+luumu
Guava tai guayaba, espanjankieliseltä nimeltään, on tavallinen hedelmäpuu esim. pohjoisessa Etelä-Amerikassa, jossa guayabapuu on yhtä yleinen kuin mango maatiloilla, kotipuutarhoissa, tajapihan patiolla. Puu on erittäin runsassatoinen ja ja ylipkypsiä hedelmiä kannetaan ämpäreittäin sioille ruuaksi. Vaaleanpunaisen guayaban c-vitamiinipitoisuus on noin kolminkertainen appelsiiniin verrattuna ja koko hedelmän voi syödä, tai sitten voi kuoria ohuelti. Valkoisessa guayabassa on kymmenen kertaa enemmän c-vitamiinia kuin appelsiinissa.
Hedelmistä, etenkin vaaleanpunaisesta lajikkeesta, tehdään smoothieita, marmeladia, jne. Monissa tuontimehuissa on guavaa muiden hedelmien joukossa. Maku on miellyttävän pehmeä ja ei liian sokerinen.
Muuten, Etelä-Amerikassa opetetaan ravinto-opin kursseilla (esim. tuleville esikoulunopettajille), että kotimaiset hedelmät ovat kaikkein vitamiinipitoisimpia ja ravintoarvoltaan selättävät kaikki kalliit tuontihedelmät, kuten omenat, päärynät jne.
Ravintoarvoltaan kärkipäässä ovat papaya (betakaroteenia, c-vitamiinia ja papainia, joka on ruuansulatusta edistävä entsyymi. mango /myös betakaroteenia ja entsyymejä) avokado (todellinen superfood, paljon vitamiineja, mineraaleja hyviä rasvahappoja) guayaba (guava) joka on oikea vitamiini-ja mineraalipommi.
Valitettavasti näitä tropiikin aarteita rahdataan pitkien matkojen taka tänne pohjolaan, ne korjataan ja pakataan raakoina ja suihkutetaan kypsymistä edistävällä kaasulla. Kuljetuksen ja varastoinnin aikan ne säilytetään usein liian kylmissä tiloissa, joka hidastuttaa kypsymistä, mutta toisinaan pysähdyttää sen myös ja heikentää makua.- Anonyymi
aEtkös sinäkin niitä tilannut pakastimeesi? Paraneeko ne pakkasessa?
Anonyymi kirjoitti:
aEtkös sinäkin niitä tilannut pakastimeesi? Paraneeko ne pakkasessa?
Tilasin pakasteena suoraan tropiikista tuotettuina.
Tilasin luloa ja guanabanaa, mutta luonnollisestikaan maku ei ole samnaveroinen kuin tuoreen hedelmän. Vitamiinipitoisuudesta en tiedä, luultavasti kärsinyt paljon pakasteessa, mutta B-vitamiinit, karoteeni ja useimmat entsyymit sietävät pakastuksen. Tilasin ne ihan vain maun vuoksi joulunajan aterioita juhlistamaan.
Guanabana (Annona muricata) englanninkieliseltä nimeltään soursop, on suosikkini.- Anonyymi
Paloma.se01 kirjoitti:
Tilasin pakasteena suoraan tropiikista tuotettuina.
Tilasin luloa ja guanabanaa, mutta luonnollisestikaan maku ei ole samnaveroinen kuin tuoreen hedelmän. Vitamiinipitoisuudesta en tiedä, luultavasti kärsinyt paljon pakasteessa, mutta B-vitamiinit, karoteeni ja useimmat entsyymit sietävät pakastuksen. Tilasin ne ihan vain maun vuoksi joulunajan aterioita juhlistamaan.
Guanabana (Annona muricata) englanninkieliseltä nimeltään soursop, on suosikkini.Kyllä meillä joulu juhlistuu ilman pakastettuja vinkuintian hedelmiä. Hedelmissä on niin paljon vettä, ei ne sovi pakastettavaksi. Tulee vetistä mössöä kun sulaa . Eikä tiedä alkuperästä ja hygieenisyydestä mitään.Ostan kotimaisia omenia, niitä saa vielä joulun aikaan jamandariineja, Itse poimittuja marjoja on paljon pakkasessa. Lakat säästän jouluun.
- Anonyymi
Ympäristöystävällistä ?
- Anonyymi
Eikös niistä ole kirjoitettu että niitä on ruiskutetusta hyöneismyrkyllä joka pohjousmiåaissa on kiellettyä , muista lukeneeni sen jostain. Moni on myös allerginen kivu hedelmille ei sekään kaikilleaovi, ja vesiliukoisia vitamiineja ei voi liioin syödä varastoon mitenkään
- Anonyymi
".....vesiliukoisia vitamiineja ei voi liioin syödä varastoon mitenkään".
Siksi niitä pitäisikin syödä päivittäin.
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Työsuhdepyörän veroetu poistuu
Hallituksen veropoliittisen Riihen uutisia: Mitä ilmeisimmin 1.1.2026 alkaen työsuhdepyörän kuukausiveloitus maksetaan2236955Pakko tulla tänne
jälleen kertomaan kuinka mahtava ja ihmeellinen sekä parhaalla tavalla hämmentävä nainen olet. En ikinä tule kyllästymää421239Fuengirola.fi: Danny avautuu yllättäen ex-rakas Erika Vikmanista: "Sanoisin, että hän on..."
Danny matkasi Aurinkorannikolle Helmi Loukasmäen kanssa. Musiikkineuvoksella on silmää naiskauneudelle ja hänen ex-raka271042- 75891
Hävettää muuttaa Haapavedelle.
Joudun töiden vuoksi muuttamaan Haapavedelle, kun työpaikkani siirtyi sinne. Nyt olen joutunut pakkaamaan kamoja toisaal48845Katseestasi näin
Silmissäsi syttyi hiljainen tuli, Se ei polttanut, vaan muistutti, että olin ennenkin elänyt sinun rinnallasi, jossain a61837Työhuonevähennys poistuu etätyöntekijöiltä
Hyvä. Vituttaa muutenkin etätyöntekijät. Ei se tietokoneen naputtelu mitään työtä ole.93794Toinen kuva mikä susta on jäänyt on
tietynlainen saamattomuus ja laiskuus. Sellaineen narsistinen laiskanpuoleisuus. Palvelkaa ja tehkää.38791Tietenkin täällä
Kunnan kyseenalainen maine kasvaa taas , joku huijannut monen vuoden ajan peltotukia vilpillisin keinoin.14756- 43733