Kuinka kuuma pitää uuni olla ja montako tuntia kuivatusta? Entä herne? Eikös näistä ole standardit olemassa.
Viljan kosteusmittaus lämpökaapilla.
5
1034
Vastaukset
- Anonyymi
Standardeja on monenlaisia, ja niitä käytetään vähän riippuen onko tarkoitus tehdä jatkoanalyysejä ja minkälaisia.
Lämpötila ja aika kääntäen verrannollisia, niin pitkään pidetään että kaikki kosteus haihtuu....- Anonyymi
Siinä se onkin. Mikäli ei ole tarpeeksi lämpöä niin kuivaminen kestää ikuisuuksia. Liika lämpö taas haihduttaa muitakin aineita kuin vettä.
- Anonyymi
Uunin lämpötila on useimmissa standardeissa 105 C ja näytteen kuivausaika pitää olla riittävä että on saavuttanut tasapainotilan. Aikahan käytännössä riippuu näytteen koosta ja uunin ilmankierrosta.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/j.2050-0416.1954.tb02744.x - Anonyymi
Päätin joutessani tehdä empiirisen kokeen. Ei tosin ole lämpökaappia mutta on sellainen pikahärveli, jossa kuumennetaan halogeenilampulla ja paino mitataan kun ei enää kevene. Kyseessä on ohraa, tosin liian kuivaa. Kauppakosteus on alle 14%. Kuvaajasta näkee että 105-115 astetta on sellainen lämpötila missä kaikki vesi on häipynyt. 120 asteessa ilmeisesti alkaa tapahtua kemiallisia reaktioita ja keveneminen jatkuu.
https://aijaa.com/r7H3NN
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Suomen kansa haluaa Antti Lindtmanista pääministerin
Lindtman on miltei tuplasti suositumpi kuin etunimikaimansa Kaikkonen. Näin kertoo porvarimedian teettämä kysely. http2494514Vain 21% kannattaa Lindtmania pääministeriksi
se on selvästi vähemmän kuin puolueen kannatus, mites nyt noin?1232949Miten löydän sinut
Ja saan sanottua kaiken mitä haluan sinulle kertoa? Ja kuinka kuuntelisit minua sen hetken? Kuinka voin ilmaista sen mit412712Yöllinen autolla kaahari Heinolan seudulla
Asukkaita häiriköivän nuoren herran autokaahaus keskustelu poistettu, onko jokin hyvävelijärjestelmä käytössä ?761695Vaikea tilanne
Hieman kolkuttaa omatuntoa, kun on osoittanut kiinnostusta väärää naista kohtaan. En ymmärrä miten toinen on voinut te1051532Jouluksi miettimistä: kuka tai mikä valmistaa rahan?
Nyt kun on ollut vääntöä rahasta ja eritoten sen vähyydestä, niin olisi syytä uida rahan alkulähteille, eli mistä se syn161421- 511261
- 891185
Julkinen sektori on elänyt aivan liian leveästi yli varojensa!
Viimeisen 15 vuoden aikana julkisen puolen palkat ovat nousseet n. 40%, kun taas yksitysellä sektorilla vain n. 20%. En2031054- 471025