Kuinka kuuma pitää uuni olla ja montako tuntia kuivatusta? Entä herne? Eikös näistä ole standardit olemassa.
Viljan kosteusmittaus lämpökaapilla.
4
163
Vastaukset
- Anonyymi
Standardeja on monenlaisia, ja niitä käytetään vähän riippuen onko tarkoitus tehdä jatkoanalyysejä ja minkälaisia.
Lämpötila ja aika kääntäen verrannollisia, niin pitkään pidetään että kaikki kosteus haihtuu....- Anonyymi
Siinä se onkin. Mikäli ei ole tarpeeksi lämpöä niin kuivaminen kestää ikuisuuksia. Liika lämpö taas haihduttaa muitakin aineita kuin vettä.
- Anonyymi
Uunin lämpötila on useimmissa standardeissa 105 C ja näytteen kuivausaika pitää olla riittävä että on saavuttanut tasapainotilan. Aikahan käytännössä riippuu näytteen koosta ja uunin ilmankierrosta.
https://onlinelibrary.wiley.com/doi/pdf/10.1002/j.2050-0416.1954.tb02744.x - Anonyymi
Päätin joutessani tehdä empiirisen kokeen. Ei tosin ole lämpökaappia mutta on sellainen pikahärveli, jossa kuumennetaan halogeenilampulla ja paino mitataan kun ei enää kevene. Kyseessä on ohraa, tosin liian kuivaa. Kauppakosteus on alle 14%. Kuvaajasta näkee että 105-115 astetta on sellainen lämpötila missä kaikki vesi on häipynyt. 120 asteessa ilmeisesti alkaa tapahtua kemiallisia reaktioita ja keveneminen jatkuu.
https://aijaa.com/r7H3NN
Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.
Luetuimmat keskustelut
Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu
Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)13410022- 532914
- 1832715
- 242087
Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?
Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais161852- 171669
Kyllä poisto toimii
Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa171570"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..
"Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla171530- 131528
- 151348