Suosituksia pääkaiuttimiksi musiikin kuunteluun/kotiteatteriin

Anonyymi-ap

Etsin hyviä pääkaiuttimia olohuoneeseen max.1000€. Olen päättänyt hankkia käytetyt, koska uskon että sillä tavalla saa enemmän vastinetta rahalle. Ja huolimatta valmistajien isoista mainospuheista, en usko että kaiutin rintamalla otetaan 5-10 vuodessa jätti harppauksia äänenlaadun suhteen. Varsinkaan kun puhutaan passiivikaiuttimista.

Kaipaan vinkkejä mitä merkkejä/malleja katsella?

Kaiuttimet tulevat aika isoon olohuoneeseen ja myös siisti ulkonäkö on tärkeä.

Pidän aika isosta äänestä, ja myös hyvistä bassoista, vaikka subbari onkin käytössä, saisi se musiikki käytössä olla vaikka pois päältä, ja tällöin on hyvä löytyä pääkaiuttimista kykyä toistaa myös matalia.

Tärkeää olisi myös hyvä integroitavuus muihin kaiuttimiin. Olen käsittänyt että varsinkin kotiteatterin keskikaiuttimen olisi tärkeä olla samankaltainen/ääneltään sopiva pääkaiuttimien kanssa. Helpointa tämä varmaan jos hankkii samaa merkkiä olevat?

Vahvistin on denon 7.2 kanavainen, x2700H

Osaisitteko näillä tiedoilla antaa vinkkejä/suosituksia pääkaiuttimiksi?

7

409

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Omakotitaloon tehokas subbari kalliiden kaiuttimen lisäksi. Kerrostaloon haluat kaiuttimet joita voi kuunnella hiljaa ja joissa ei ole liikaa bassoa. Joku lähi hifiliike auttaa valinnoissa. Valintoja ei ole liikaa koska joka hifiliike myy 2x8" kaiuttimia. Oletan, ettet ole edelleenkään tyytyväinen näihin kaiuttimiin. Tarvitset lisäksi tehokkaan potkivan vahvistimen ja jonkun soittimen esim. usb dac.

      • Anonyymi

        Jokainen hifiliike myy tuollaisia pikkukaiuttimia. Kun vaadit bassoa niin silloin kuulokkeet tai subbari ovat paremmat vaihtoehdot. Subbari kun haluat tuntea kehossa värähtelyt. Mielestäni olet ansainnut subwooferin ja sillä tiellä haluat jatkaa. Kuuntele kaiuttimia jonka äänestä tykkäät ja jotka toistavat esim. 40hz. Silloin voit hankkia kaksi subwooferia ja asettaa subwooferit toistamaan alle 40hz taajuudet.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jokainen hifiliike myy tuollaisia pikkukaiuttimia. Kun vaadit bassoa niin silloin kuulokkeet tai subbari ovat paremmat vaihtoehdot. Subbari kun haluat tuntea kehossa värähtelyt. Mielestäni olet ansainnut subwooferin ja sillä tiellä haluat jatkaa. Kuuntele kaiuttimia jonka äänestä tykkäät ja jotka toistavat esim. 40hz. Silloin voit hankkia kaksi subwooferia ja asettaa subwooferit toistamaan alle 40hz taajuudet.

        Kyllä, tonnin budjetilla kannattaa tosiaan panostaa kahteen subwooferiin.


    • Anonyymi

      Aurelia Magenta 👍

      Itse asiassa kaikki hyvät kaiuttimet ovat hyviä ja erot hienon hienoja. Kuuntelupaikka ja mieltymykset ratkaisee mikä on paras.

      Itselläni on Amphion Helium 3 ja hifi-subwoofer.

      Sellaisen asian huomasin heti, että televisiota voi pitää paljon hiljaisemmalla, kun ääni tulee hifi-kaiuttimista. Puheesta saa silti paremmin selvää.

      Tuo minun yhdistelmä tuo kaikki basson sävyt todella hienosti esiin, ei edes isoilla hifi-kuulokkeilla pääse samaan, koska osa informaatiosta tulee tuntoaistin kautta kohtuullisellakin voimakkuudella. Kun subbarin sammuttaa pois, ikään kuin pääkaiuttimista katoaa alin rekisteri. Niin hyvin subbarin ääni sulautuu niihin ettei itse subbaria havaitse.

      • Anonyymi

        Myös rakennuksen tyyppi vaikuttaa paljon. Bassot puhaltaa puutalon seinistä läpi ja jää sisälle kimpoilemaan betonibunkkerissa (kerrostalo). Kerrostaloon suunniteltu voi kuulostaa aneemiselta puutalossa, päinvastaisessa tapauksessa voi tuloksena olla yliampuva jumputus.

        No, hyvä subbari on siinä mielessä yleispätevä, että sitä saa säädettyä käyttökohteen mukaan. Ja pärjää halvemmilla 2-tie/hyllykaiuttimilla ja voi jopa käyttää etukanavissa kolmea identtistä kaiutinta.

        Jos pitää saada matalaa ääntä ilman subbaria ja vielä äänepainettakin tarttis, niin puhutaan jo (uutena) melkoisen kalliista kaiuttimista, joita voi käytettynäkin olla nihkeää löytää 500 €/kpl. Sen lisäksi tulee haasteita löytää yhteensopiva keskari. Ei hyviä pääkaiuttimia kannattaisi pilata huonolla keskarilla. Tingitään takakanavista, jos jostain on pakko tinkiä.

        Ideaalitilanteessa keskarissa olisi sama yläpää (diskantti + keskiääni) kuin pääkanavissa. Kotimaisilta valmistajilta löytyy joitain malleja, mutta hirveästi näitä ei ole ja useimmat tällaiset setit on sovitettu toistoltaan enempi kerrostaloon kuin isoon OK taloon. Esim. omissa käsissä olevat Chorus 77 (koaksiaali).

        Ulkomaan tuotteissa pääsääntöisesti panostettu pelkkään ulkonäköön eli laitettu diskantti keskelle ja 2 keskiäänielementtiä sen molemmin puolin. Erilainen rakenne kuin pääkanavissa ja tällä voi saada myös aikaan ns. liuskoittumisefektiä. Ei jatkoon.

        Subbarin tosiaan kuuluu sulautua pääkanaviin niin, ettei sen olemassaoloa huomaa, Jos huomaa, niin silloin on väännelty taso liian ylös tai jotain muuta on pielessä. Ei välttämättä helppo saada kohdilleen... paitsi nykyikaiset vahvistimet yleensä osaa tehdä kaikki säädöt itse.


    • Anonyymi

      Käy koekuuntelemassa jossakin hifiliikkeessä nämä jalustakaiuttinet: KEF LS50 Meta.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. En usko et meistä tulee jotain

      Se ei kuitenkaan estä toivomasta et tulisi. Toivon et voitas suudella ja se sais asioita loksahtamaan paikoilleen. Jutel
      Ikävä
      10
      2860
    2. Kuvaile itseäsi

      Kaivatullesi, niin että hän sinut tunnistaa.
      Ikävä
      115
      2135
    3. Eini paljastaa nuorekkuutensa salaisuuden - Tämä nousee framille: "Se on pakko, että jaksaa!"

      Discokuningatar Eini on täyttänyt upeat 64 vuotta. Lavoilla ja keikoilla nähdään entistä vapautuneempi artisti, joka ei
      Suomalaiset julkkikset
      43
      1554
    4. Huomenta keskipäivää

      Kivaa päivää mukaville ja söpösille. 🐺🫅❤️☕☀️
      Ikävä
      260
      1398
    5. Oletko koskaan katunut kun

      elämäsi tilaisuus jäi käyttämättä? 💔
      Ikävä
      70
      1003
    6. Olen J-mies

      Jos kerrot sukunimeni alkukirjaimen, ja asuinpaikkakuntani. Lupaan ottaa yhteyttä sinuun.
      Ikävä
      47
      911
    7. Sinusta näkee että

      Kaipaat paljon.
      Ikävä
      55
      884
    8. Ei sitten, ei olla enää

      Missään tekemisissä. Unohdetaan kaikki myös se että tunsimme. Tätä halusit tämän saat. J miehelle. Rakkaudella vaalea na
      Ikävä
      77
      880
    9. Haluaisin ottaa sinut syleilyyni mies

      Olet suloinen...
      Ikävä
      44
      785
    10. Ma 30.9 tosiko tv klo 18 suorana Tikkalanmäeltä

      Virastolta suorana. Äänestyksistä sitten puhutaan illalla ja huomenna, onko kepuvasemmisto kuntalaisten tahdon mukaan to
      Pyhäjärvi
      93
      736
    Aihe