Suomessa on sähkön vajaatuotantoa OL3 huolimatta

Anonyymi-ap

Finngridin sivustoa vuoden ajan katselleena Suomessa näyttää olevan alituotantoa useimpina päivinä vuodessa. OL3 ja tuulimyllyt eivät muuttaneet tässä suhteessa mitään. Ei kait tuotantovaje vaan johdu sähköautoista?

15

263

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Mikä on aloituksen varsinainen pointti ?

      • Anonyymi

        "Mikä on aloituksen varsinainen pointti ?" IDIOOTTI OLET IDIOOTTI!!


      • Anonyymi

        😋😍😋😍😋😍😋😍😋

        💋 ­­­N­­y­­­m­­­f­­­o­­m­a­­a­­n­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Vaujaus on syntynyt monen vuosikymmennen aikana, kun sähkön huippukulutus hiljalleen kasvoi 10 -> 15 GW, mutta voimaloita ei rakennettu lisää lähellekään samaan tahtiin. Ei tarvinnut, koska luotimme siihen, että aina saadaan halaa sähköä Venäjältä, Ruotsista ja Norjasta.

      Tähänastinen kulutusennätys on 15 GW ja muutama vuosi sitten oma tuotantokapasiteetti 10,6 GW. Hemmetin iso vajaus.

      Venäjän tuonnin loputtua oltiin jopa tilanteessa, missä em. vajausta ei olisi saatu tuontisähköllä katettua, kun tulee länsisuunnan siirtolinjoissa kapasiteetti vastaan. Onneksi vuosi sitten ei ollut tulipalopakkasia + teollisuus ym. himmailivat sähkönkulutusta, joten huiput jäivät silloin 12 GW kieppeille eli kauas ennätyslukemista.

      OL3 kattaa em. vajeesta vain kolmasosan. Niin hemmetin isoksi se on vuosikymmenien mittaan päästetty. Nyt maksamme siis monen vuosikymmenen aikana tehdyistä virheistä, kuten ripustautumisesta Venäläisen tuontienergian varaan.

      Mutta tuulivoima on eri juttu. Kapasitettia on rakennettu reilu 6 GW. Tämä on hyvin tuore juttu. Vielä joku 5 vuotta sitten tuulivoimalaloita oli vähän ja ne olivat teholtaan pienempia. Nykyään oy Suomi ab pystyy tuulisina päivinä tuottamaan kaiken käyttämänsä sähkön itse. Jos ei tuule, niin sitten olemme tuontisähkön varassa ja kun OL3 vielä vaihteen vuoksi piiputtaa, niin sitten olemme jo kusessa, mikäli on kova pakkanen.

      • Anonyymi

        En uskoisi sanovani tätä, mutta joskus tulee ikävä neuvostovoimaloita. Toimivatko oikeasti paremmin kuin nykyiset? Mutta olivatkin suomalaisten rakentamia...


    • Anonyymi

      Nytkin ollaan lähinnä purkamassa olemassa olevaa kapasiteettia.
      Uuden rakentaminen on varsin hankalaa, vihreät tulee heti kimppuun jos rakentaa uusia tekoaltaita ja vesivoimaa, ja poliisi heittää rakentajaa putkaan heti jos sattumalta ne vihertävät jouksee päin lyijypalloja.

    • Anonyymi

      Älytöntä että 100% omia voimaloita ei ole rakennettu laitettu rakentamista käyntiin esim 2000 luvun alussa käyntiin jota on ihmetelty laajasti suomessa. Järjettömiä verorahan lisäyksiä tarpeettomaan ja julkisen sektorin tuhlaukseen.


      Euroja tuhlattu isoja määriä ulkomaille esim venäjälle aikaisemmin, sähkön , kaasun, öljyn ostoon jokainen euro on pois omasta tuotannosta! ja tietenkin myös muista maista sähkön ostoa!

      Jokainen sellainen suomalainen voi katsoa peiliin koska ei uskalla vaatia tai ette ajattele ja vie yhteiskuntaa järkeviä muutoksia!

      • Anonyymi

        Mie veisin muutoksia ja kieltäisin sähköautot. Kelpaako?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mie veisin muutoksia ja kieltäisin sähköautot. Kelpaako?

        Patteriuskovaiset ovat äänekäs ryhmä, mutta todelisuudessa hyttysen kusi meressä. Patteriautoja on 1,6 % autokannasta, vaikka omassa kuplassaan elämöivät uskovaiset kuvittelevat olevansa enemmistönä. Ei patteriautoilla sähkön hintaa heilutella.

        Onneksi, koska patteriautojahan lataillaan kalliin sähkön aikaan (lataus työpaikoilla ja illlalla kauppakeskuksissa) ts. niilä ei ratkaista ongelmaa, vaan pahennetaan sitä.


    • Anonyymi

      Vesivoimaa purettu aivan järjettömästi. Korjaus:rakennetaan vesivoimaa ja niin että luonto voi toimia edelleen voimalasta huolimatta. Pienempiä voimaloita enemmän. Eivät estä luonnon toimintaa mm kalojen liikkumiset.
      Lisää aurinkovoimaa (valokennojahan nuo ovat ja hanki auttaa pimeään vuodenaikaan) Tuulienergiaa ei juuri enempää tarvita ellei pumpata vettä korkeammalla olevaan järveen (altaaseen) ylijäämä sähköllä tuulivoiman ollessa pysähdyksissä.
      Bioenergia voimaloita lisää sillä suomessa on bioenergiaa paljon.
      Ydinvoimaloita vain pieniä jokusia ei noita isoja muinaismuistoja enempää.
      Suomen kokonais tehon tuotto on aloittajan jutun mukaan selvästi alamittainen.

      • Anonyymi

        Vesivoimassakin on se vika, ettei sitä vettä aina ole riittävästi tarjolla. Eli sekin heiluttelee sähkön hintaa. Itseasiassa koko Nordpool sähköpörssi kehitettiin alun perin optimoimaan vesivoiman käyttöä!

        Bioenergia jees, mutta vajaus sähköntuotannossa (jos ei tuule) on niin iso, ettei tämäkään riitä yksinään.

        Suomessa ei ole isoja korkeuseroja, joten pumppuvoimalat eivät ole isossa mitassa toimiva ratkaisu. Tiätty suunnitelmia on vanhojen kaivoskuilujen yms käytöstä, mutta tällä tavoin ei kovin kummoista energiamäärää varastoida. Riittää hetkellisten piikkien tasaamiseen, muttei paikkaamaan sitä kun on OL3 parin viikon huoltotauolla.

        Ihan ensialkuun pitäisi "keksiä uudelleen" 40 vuotta sitten käytetyt varaavat sähkölämmitykset yms. keinot siirtää kulutusta yön tunneille.

        Lisäksi pitäis kehittää kunnon ratkaisut sähköenergian pitkäaikaiseen varastoitiin. Ei, ratkaisu ei ole vety, jota on hemmetin vaikeaa ja kallista varastoida muutoin kuin nesteytettynä ja se nesteytys taas nielee hirveän määrän energiaa.

        Kehitelty jo on, mutta toteutus vielä puuttuu, mm. synteettisen metaanin tuotantoa. Tätä tehtäisiin mm. kesällä, kun on uusiutuvien ylituotantoa = halpaa sähköä. Talvella syötäisiin varastoja. Etuna se, että maakaasu = metaania eli tälle on jo jakeluverkot ja käyttökohteet (liikennekäyttö mukaan luettuna) olemassa. Ei tarvi polttaa tähänkin satoja miljoonian, kuten vetyhihhulien pilvilinnoissa.

        Tosin ilmaiseksi ei mikään varastointiratkaisu, ei edes pumppuvoimalat, synny.. Se taas pitää huolen siitä, ettei sähkön hinta voi enää olla mikään 4 c/kWh vuoden ympäri.

        Ellemme päätä palata takaisin täyteen riippuvuuteen Venäläisestä energiasta. Ei ole pulaa kekkoslovakian aikaan haikailijoista....


      • Anonyymi

        Vaikka rakennettaisiin ja padottaisiin kaikki Suomen joet ja purot täyteen pikkuisia voimaloita (0,1-0,5 MW / kpl) , niiden uusien pikkuvoimaloiden yhteisteho kasvattaisi sähkön tuotantoa vain ehkä muutaman prosentin verran, Sillä ei olisi muuta merkitystä, kuin että vesistöjen kalastus- ja virkistyskäyttö loppuisi kokonaan.
        Aurinkovoimaa ei talviaikaan saada merkittävää määrää, koska luonnonvaloa ei vaan ole tarpeeksi.
        Ydinvoimalahankkeita pitäisi saada käyntiin rivakasti, koska vanhimpien voimaloiden (Loviisa 1 ja 2, sekä OL 1 ja 2) alkavat pian olla käyttöikänsä päässä ja toimivat osittain jo nyt myönnetyillä jatkoajoilla.


    • Anonyymi

      Tuulivoima olisi ihan jees juttu, jollei sitä vaivaisi säätövoiman puute. Tuulivoiman rakentajilta pitäisi edellyttää säätövoimakapasiteettia, joka olisi vähintään 1/3 tuulivoiman huipputehosta.
      Tuulivoiman lisärakentaminen alkaa ilman riittävää säätövoimaa olla enemmän haittatekijä sähkömarkkinoille.
      Kai siellä hanhikivelläkin voitaisiin valtion puolesta puhaltaa peli poikki ja rakentaa se ydinvoimala jollain länsimaisella tai kaukoidän ratkaisulla. Eikö se alkuperäinen lupa ollut japanilaistekniikkaan perustuva? Valtio voisi tuossa tulla rahoittamaan sen osuuden joka jää rahoittamatta ryssien osuutena tai kalliimman ydinvoimalan takia kokonaan rahoittamattoman osuutena.

      • Anonyymi

        Hanhikiven tontti taitaa olla Rosatomin omistuksessa...


    • Anonyymi

      Kun jokin asia on pielessä, syyllinen löytyy läheltä eli naapuri. Niinpä niin.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

      tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
      Ikävä
      124
      2943
    2. Timo Soini tyrmää Tynkkysen selitykset Venäjän putinistileiristä

      "Soini toimi ulkoministerinä ja puolueen puheenjohtajana vuonna 2016, jolloin silloinen perussuomalaisten varapuheenjoht
      Maailman menoa
      265
      1229
    3. Melkein lähetin viestin.

      Onneksi tulin järkiini. Mukavaa kesää
      Ikävä
      101
      1221
    4. Nainen voi rakastaa

      Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
      Ikävä
      79
      1041
    5. Sulla on nainen muuten näkyvät viiksikarvat naamassa jotka pitää poistaa

      Kannattaa katsoa peilistä lasien kanssa, ettet saa ihmisiltä ikäviä kommentteja.
      Ikävä
      63
      1003
    6. Kalateltta fiasko

      Onko Tamperelaisyrittäjälle iskenyt ahneus vai mistä johtuu että tänä vuonna ruuat on surkeita aikaisempiin vuosiin verr
      Kuhmo
      12
      980
    7. Rakastan sinua

      Olen tiennyt sen pitkään mutta nyt ymmärsin että se ei menekään ohi
      Ikävä
      30
      936
    8. IS Viikonloppu 20.-21.7.2024

      Tällä kertaa Toni Pitkälä esittelee piirrostaitojansa nuorten pimujen, musiikkibändien ja Raamatun Edenin kertomusten ku
      Sanaristikot
      49
      897
    9. Ikävöimäsi henkilön ikä

      Minkä ikäinen kaipauksen kohteenne on? Onko tämä vain plus 50 palsta vai kaivataanko kolme-neljäkymppisiä? Oma kohde mie
      Ikävä
      41
      877
    10. Liikenne onnettomuus

      Annas kun arvaan -Nuoriso -Ajokortti poikkeusluvalla -Ylinopeus
      Orimattila
      43
      789
    Aihe