Nyt sitten ollaan ihmeissään Pisa-tuloksista

Anonyymi-ap

Pisatulokset näyttivät huonoilta. Syitä:

1)Digivouhotus. Näyttää että kouluissa on jotenkin hienoa eri aineissa, että osataan käyttää puhelinta ja muita digivälineitä. Ei ole oppikirjoja, joista luetaan. Konsultit ovat kouluttaneet opettajia, että digi se on kaikkein tärkeintä. Kun ei ole oppikirjoja, kotona ei voi edes tarkistaa , onko pieni koululainen tehnyt läksynsä. Onko myöskään terveellistä, että sängyssä maaten tehdään puhelimessa läksyjä. Esseet kirjoitetaan puhelimessa. Kirjoja ei enää lueta eikä kirjoiteta käsin. Kaunokirjoitusta ei enää opeteta. Nimikirjoitukset näyttävät kaikilla samoilta.
2) Avoimet oppimisympäristöt : Mistä helkutista pienille lapsille tuollainen on keksitty. Hiljaisemmat ja arat lapset jäävät jalkoihin, kun toiset riehuvat. Pienelle lapselle asetetaan vastuu ottamaan itse asioista selvää...hei haloo..
3) Opetusministeri sanoi, että laitetaan rahaa kouluille. Ei se pelkästään rahasta ole kiinni, että saavutetaan tuloksia. Opetusjärjestelyjä pitäisi muuttaa, eikä se maksa mitään. Ihmetellään, että matemaattisten aineiden osaamistaso on lopahtanut. Onko kannustamista esimerkiksi se, että esimerkiksi matemaattisessa ala-asteen kokeessa lapsi saa valita. valitseeko hän kokeessa helpon, keskinkertaisen vai vaikeamman kokeen kysymykset. Ei tämä ainakaan kannusta lapsia yrittämään. (näin tehdään esimerkiksi Treen Norssissa). Eikö niitä heikompia pitäisi tukea. Onko tarkoitus, että saadaan apua tarvitseva lapsi vain seuraavalle luokalle vähällä vaivalla.
Seurasin Tv:n ohjelmaa, jossa tutkija Tampereen yliopistosta puhui samaan suuntaan. Mutta opetusministeriön virkamies oli kyllä ulkona asioista. Onko opetusministeriön virkamiehet vain virkamiehiä, jotka kuuntelevat vain ns. konsultteja ja lobbareita, samoin kuntien opetuksesta vastaavat ns. apulaiskaupunginjohtajat tms. että rakennetaan uusia avoimia oppimisympäristöjä ja käytetään varoja tällaiseen, eikö tärkeämpää ole se lapsi, joka tarvitsee sitä opetusta. ...voi helkutti sanoo 38 vuotta opettajana ollut allekirjoittaja.

4

170

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tämä on täyttä asiaa kerrankin!! ‼️🗣️📣‼️🔥

      • Anonyymi
        UUSI

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        ❤️ ­­N­­y­­m­f­o­m­a­­­a­­n­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Mikäli, ette ole sattunut huomaamaan, on koko maailma mennyt aina enemmän digiaikaan. Koulujen on ollut pakko seurata sitä, vaikka se voikin "tyhmältä" tuntua. Koulujen kannattaisi myös opettaa sitä digiä näille oppilaille, koska jos tätä ei tehdä, ovat he kuin puulla päähän lyötyjä. Valitettavasti olen tämän omassa työssäni nähnyt. Opiskelijat osaavat kyllä käyttää tablettia ja puhelinta, mutta sit kun pitäisi käyttää pöytäkonetta tai kannettavaa, niin hanskat putoavat. Näissä tilanteissa on siis kyse ollut aikuisista ihmisistä, koska ollaan AMK:ssa. Alkaa lievästi sanoen ottaa päähän, että selitän samoja asioita päivä toisensa jälkeen. Ohjeiden tekeminen tuntuu idiootin hommalta, koska opiskelijoiden mielestä ohje ei saa olla pitkä/tylsä. Mikäli joku kohta täyttyy he eivät lue niitä. Aha, ok, sit onkin vähän huonompi juttu. Ihmisten keskittymiskyky on näköjään enää sen 30 sek.

    • Anonyymi

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      76
      5715
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2506
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1997
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      60
      1738
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1601
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1398
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1307
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1301
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe