Huoneistohotelli Noli Sörnäisissä on vakava sisäilmaongelma

Anonyymi-ap

Noli Sörnäisissä on päätetty antaa heidän asukkailleen mitä mukavin ja lämpimin joululahja: epäterveellinen ja huono sisäilma. Huoneistohotellin terveysturvallisuus on uhattuna.

Huoneen sisäilma romahtaa, kun ilmanvaihto menee säännöllisesti pois päältä. Nyt marraskuun alusta 2023 joulukuun puoliväliin saakka on ollut kuusi eri kertaa ja tunneissa mitattuna yhteensä yli seitsemän vuorokautta, milloin ilmanvaihto on ollut poissa päältä. Tätä tekstiä kirjoitettaessa IV on ollut 12 tuntia poissa päältä ja tilanne jatkuu määrittämättömän ajan. Erityisen ongelmalliseksi tilanne tulee isossa osassa huoneista, joissa ei teknisistä syistä saa avattua ikkunaa.
Huono sisäilma hotellihuoneessa, erityisesti kun ilmanvaihto katkeaa, voi olla vaarallista useista syistä. Ilman riittävää ilmanvaihtoa, huoneen ilmaan kertyy hiilidioksidia ja muita hengityksessä syntyviä epäpuhtauksia. Tämä voi johtaa päänsärkyyn, väsymykseen ja keskittymisvaikeuksiin, mikä voi olla erityisen haitallista hotellissa, jossa vieraat odottavat rentoutuvansa ja nauttivansa mukavasta oleskelusta.

Ilmanvaihdon puuttuessa huoneen kosteustaso ja lämpötila nousee. Tämä voi edistää homeen ja muiden mikro-organismien, kuten bakteerien, alkueläinten ja virusten kasvua, mikä puolestaan voi aiheuttaa allergisia reaktioita tai hengitystieongelmia, erityisesti herkille henkilöille. Homeen aiheuttamat terveysriskit ovat erityisen vakavia, sillä ne voivat olla pitkäkestoisia ja vakavia.
Huono sisäilma voi sisältää muita saasteita ja pienhiukkasia, kuten katupölyä, tupakansavua tai kemiallisia yhdisteitä siivousaineista, jotka voivat olla terveydelle haitallisia. Nämä tekijät yhdessä voivat tehdä hotellihuoneesta epämiellyttävän ja terveydelle vaarallisen ympäristön, mikä on ristiriidassa hotellin tarjoaman turvallisen ja mukavan majoituksen perusperiaatteen kanssa.

Asiasta on informoitu kaikkina kuutena kertana Helsingin kaupungin terveystarkastajaa, ja hän onkin kerran aiheesta kysellyt lisätietoja Nolilta. Kuitenkin vaikka hän toimii virkavastuulla, on hän ilmoittanut, ettei reagoi enempää sillä tammikuussa on tulossa säännöllinen terveystarkastus.

Hotellin henkilökunta samoin kuin Noli Sutdios -konsernin johto on suhtautunut asiaan näennäisen myötätuntoisesti mutta todellista muutosta ei ole tullut. Jokaisen kuuden kerran jälkeen on lueteltu meriselityksiä, mistä edellinen tilanne on johtunut, ja ”nyt asia korjattu”, kunnes seuraava kerta jälleen tuleen. Yhtenäkään kertana ei ole ilmanvaihdon toimimattomuudesta proaktiivisesti viestitty asukkaille, vaan vasta kun asiakas on asiasta ilmoittanut. Ensimmäinen vastaus on aina negatiivinen ja asiakkaan viestiä mitätöivä: ”mitään ongelmaa ei ole”. Vasta kun videoin ja kuvin on pystynyt todistamaan, että ongelma on, on lähdetty jotain selvittämään. Ainoastaan kerran Noli Sörnäisten henkilökunnan jäsen on jaksanut tulla huoneeseen varmistamaan, että ilmanvaihto ei toimi ja todennut, että huoneilma on todella ala-arvoinen ja ei heidän asumisstandardien mukainen.

Noli Sörnäinen ei ole tällä hetkellä turvallinen paikka lapsiperheille tai jostakin keuhkosairaudesta, kuten astmasta kärsivälle. Pyrkikää välttämään huoneistohotelli Noli Sörnäisiin majoittumista.

Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia Nolin muista kohteista tai muista hotelleista Suomessa?

0

121

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

        Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
        Ikävä
        57
        3729
      2. Mikä sai sut ihastumaan

        Mitä tapahtui?
        Ikävä
        167
        2327
      3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

        https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
        Sinkut
        212
        2039
      4. Mitä tehdä asialle?

        Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
        Sinkut
        139
        1924
      5. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

        Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
        Maailman menoa
        402
        1350
      6. 79
        1221
      7. Hyvää heinäkuuta

        Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
        Ikävä
        235
        1135
      8. Ethän syytä itseäsi

        siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
        Ikävä
        136
        1118
      9. Olen pahoillani mies

        Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
        Ikävä
        55
        1040
      10. Olet mies varmasti peto

        Makkarin puolella. 🤤
        Ikävä
        74
        1000
      Aihe