Huoneistohotelli Noli Sörnäisissä on vakava sisäilmaongelma

Anonyymi-ap

Noli Sörnäisissä on päätetty antaa heidän asukkailleen mitä mukavin ja lämpimin joululahja: epäterveellinen ja huono sisäilma. Huoneistohotellin terveysturvallisuus on uhattuna.

Huoneen sisäilma romahtaa, kun ilmanvaihto menee säännöllisesti pois päältä. Nyt marraskuun alusta 2023 joulukuun puoliväliin saakka on ollut kuusi eri kertaa ja tunneissa mitattuna yhteensä yli seitsemän vuorokautta, milloin ilmanvaihto on ollut poissa päältä. Tätä tekstiä kirjoitettaessa IV on ollut 12 tuntia poissa päältä ja tilanne jatkuu määrittämättömän ajan. Erityisen ongelmalliseksi tilanne tulee isossa osassa huoneista, joissa ei teknisistä syistä saa avattua ikkunaa.
Huono sisäilma hotellihuoneessa, erityisesti kun ilmanvaihto katkeaa, voi olla vaarallista useista syistä. Ilman riittävää ilmanvaihtoa, huoneen ilmaan kertyy hiilidioksidia ja muita hengityksessä syntyviä epäpuhtauksia. Tämä voi johtaa päänsärkyyn, väsymykseen ja keskittymisvaikeuksiin, mikä voi olla erityisen haitallista hotellissa, jossa vieraat odottavat rentoutuvansa ja nauttivansa mukavasta oleskelusta.

Ilmanvaihdon puuttuessa huoneen kosteustaso ja lämpötila nousee. Tämä voi edistää homeen ja muiden mikro-organismien, kuten bakteerien, alkueläinten ja virusten kasvua, mikä puolestaan voi aiheuttaa allergisia reaktioita tai hengitystieongelmia, erityisesti herkille henkilöille. Homeen aiheuttamat terveysriskit ovat erityisen vakavia, sillä ne voivat olla pitkäkestoisia ja vakavia.
Huono sisäilma voi sisältää muita saasteita ja pienhiukkasia, kuten katupölyä, tupakansavua tai kemiallisia yhdisteitä siivousaineista, jotka voivat olla terveydelle haitallisia. Nämä tekijät yhdessä voivat tehdä hotellihuoneesta epämiellyttävän ja terveydelle vaarallisen ympäristön, mikä on ristiriidassa hotellin tarjoaman turvallisen ja mukavan majoituksen perusperiaatteen kanssa.

Asiasta on informoitu kaikkina kuutena kertana Helsingin kaupungin terveystarkastajaa, ja hän onkin kerran aiheesta kysellyt lisätietoja Nolilta. Kuitenkin vaikka hän toimii virkavastuulla, on hän ilmoittanut, ettei reagoi enempää sillä tammikuussa on tulossa säännöllinen terveystarkastus.

Hotellin henkilökunta samoin kuin Noli Sutdios -konsernin johto on suhtautunut asiaan näennäisen myötätuntoisesti mutta todellista muutosta ei ole tullut. Jokaisen kuuden kerran jälkeen on lueteltu meriselityksiä, mistä edellinen tilanne on johtunut, ja ”nyt asia korjattu”, kunnes seuraava kerta jälleen tuleen. Yhtenäkään kertana ei ole ilmanvaihdon toimimattomuudesta proaktiivisesti viestitty asukkaille, vaan vasta kun asiakas on asiasta ilmoittanut. Ensimmäinen vastaus on aina negatiivinen ja asiakkaan viestiä mitätöivä: ”mitään ongelmaa ei ole”. Vasta kun videoin ja kuvin on pystynyt todistamaan, että ongelma on, on lähdetty jotain selvittämään. Ainoastaan kerran Noli Sörnäisten henkilökunnan jäsen on jaksanut tulla huoneeseen varmistamaan, että ilmanvaihto ei toimi ja todennut, että huoneilma on todella ala-arvoinen ja ei heidän asumisstandardien mukainen.

Noli Sörnäinen ei ole tällä hetkellä turvallinen paikka lapsiperheille tai jostakin keuhkosairaudesta, kuten astmasta kärsivälle. Pyrkikää välttämään huoneistohotelli Noli Sörnäisiin majoittumista.

Onko muilla ollut vastaavia kokemuksia Nolin muista kohteista tai muista hotelleista Suomessa?

0

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

        Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
        Sinkut
        75
        5454
      2. Haistoin ensin tuoksusi

        Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
        Ikävä
        17
        2416
      3. Olet sä kyllä

        ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
        Ikävä
        26
        1947
      4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

        Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
        Maailman menoa
        47
        1658
      5. Hiljaiset hyvästit?

        Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
        Ikävä
        12
        1581
      6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

        Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
        Särkynyt sydän
        5
        1378
      7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

        Oot mikä oot ja se siitä
        Suhteet
        9
        1287
      8. Kyllä poisto toimii

        Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
        80 plus
        9
        1259
      9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

        "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
        Yhteiskunta
        7
        1229
      10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

        Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
        Ikävä
        14
        1183
      Aihe