Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Yle on liittynyt viemärimedioiden joukkoon

Anonyymi-ap

Ensin oli Helsingin Sanomat ja nyt myös Yle, joissa journalistinen vapaus on korvattu propagandauskollisuudella ja sensuurilla.

Yle kyllä hyväksyy kommenttiosioonsa kaikenlaista älyvapaata räksytystä, jossa syytellään oikeistoa, vasemmistoa, Suomen hallitusta ja yksittäisiä poliitikkoja nimeltä. Kuitenkaan totuuden sanomista ei hyväksytä, etenkää silloin, kun se on lehdistön propagandalinjaa vastaan. Totuuden sanojia kohtaa ankara rangaistus. He joutuvat moderaattorien kyttäyslistalle, joten lausuttuaan kerran totuudet ääneen heidän on entistäkin vaikeampi saada äänensä kuuluviin. Keskustelijoita kytätään ihan nimimerkin perusteella, minkä huomaa helposti, kun totuuden sanottuaan vaihtaakin nimimerkin. Sitten näyttää moderaattoreille joltain toiselta ihmiseltä ja kommentit menevät taas läpi, kun ei ole uusi nimimerkki blokkilistalla. Ennakkosensuuri jyllää, mutta lehdistöä EI saa arvostella, koska se on merkittävä vallankäyttäjä ja yhteiskunnan pyhä lehmä. Jos lehdistöä arvostelee, leimaantuu heti joksikin höynähtäneeksi Trumpilaiseksi salaliittojätkäksi, joka uskoo avaruusliskojen ja Illuminatin salaiseen maailmanvaltaan.

Tässäpä muutamia aiheita, joiden sanomisesta joutuu valvonnan alle.
1. Sanot, ettei fossiilisista polttoaineista voida luopua lyhyellä aikavälillä, koska nyky-yhteiskunnan toiminta perustuu niihin, ja luopuminen halvaannuttaisi yhteiskunnan. Tästä vihervasemmisto loukkaantuu ja pitää huolen, ettei kaltaisesi vaarallinen fasisti enää koskaan pääse ääneen julkisesti.
2. Sanot että natsit olivat anti-kapitalisteja vastustaessaan kansainvälistä (juutalaisten hallinnoimaa) kauppaa ja vedotessaan työläisten oikeuksiin. Itse asiassa pelkästään kansallissosialismista puhuminen voi helposti johtaa banniin, mutta varsinkin jos puhuu siitä faktapohjaisesti ilman että antaa kommunistipropagandan vaikuttaa itseensä.
3. Sanot että Suomessa esiintyy sensuuria. Silloin vasta paha oletkin, sillä olethan solvannut median pyhää lehmää, joten medialla on oikeus kostaa! On median etujen vastaista että sen vallankäyttö paljastetaan suurille yleisöille.

Ylen keskusteluohjeet eivät mitään tällaista mainitse. Ne ovat luonteeltansa tekopyhää löpinää, jolla yritetään kiillottaa Ylen julkisuuskuvaa. Kuitenkin jos itse kokeilee osallistua keskusteluihin huomaa, että todelliset säännöt ovat ihan muualla, eikä niitä avoimesti jaella kansalaisille.

Suomen mediahan ajaa tiettyjen intressiryhmien etuja ja priorisoi ne totuuden edelle. Helsingin Sanomien taustalla ovat esimerkiksi Herlinit. Ylen taustalla puolestaan on valtio, mikä tuo mukanaan valtiolliset intressit. Moderaattoreista suuri osa on nuoria, vihervasemmistolaisia lapsia, joiden naiivi ja idealistinen maailmankuva vaikuttaa siihen, mitkä kommentit pääsevät läpi. Se ratkaisee minkälaista porukkaa media-ala vetää puoleensa ja mistä alan rahoitus tulee. Nyt se raha tulee Herlinien kaltaisilta multimiljonääreiltä ja valtiolta, mikä luo motiiveja rajoittaa sisältöä heidän intressiensä mukaan.

Ymmärrän tietysti ettei kaikkia kommentteja voi sallia, kuten suoranaista rasismia, laittomia uhkauksia ja epäasiallista kieltä. Nämä ovat kuitenkin harvoin sensuurin perusteita. Jokin aika sitten oltiin paljon suvaitsevaisempia sen suhteen mitä julkisesti sai sanoa, ehkä jopa liikaa, ja monet minä mukaanluettuna toivoimme enemmän rajoituksia sananvapauteen. Nyt on liu-uttu toiseen äärilaitaan, jossa juuri mitään ei saa sanoa, jos se loukkaa median propagandavaatimuksia. Nykytilanne on omasta mielestäni jopa raivostuttavampi kuin tilanne ilman rajoituksia.

Jos keskustelulta vaaditaan faktapohjaisuutta, pitäisi ensin tarkistaa faktat, eikä sensuroida myös niitä kommentteja, jotka oikeasti ovat totta. Ongelmaksi muodostuu, että vaikka jotkin asiat toki ovat faktoja, moni pitää omia mielipiteitään faktoina ja sensuroi sen sisällön, joka ei ole linjassa hänen omien mielipiteidensä kanssa. Tämä on poliittista sensuuria ja muuttuu vielä pahemmaksi, jos sensuuri tapahtuu pelkkään nimimerkkiin vedoten. Mutta valtion nykyinen linja lienee, että se haluaa aivopestä kansaa propagandalla, minkä se katsoo tarpeelliseksi, kun yhteiskuntaan on julistettu pysyvä kriisitila.

Sinänsä on huvittavaa, että näiden rajoituksien takana ovat vasemmistopuolueet ja vasemmistolainen media, jotka ovat perinteisesti olleet sananvapauden puolustajia. Nyt yhteiskunnan yleinen ilmapiiri on muuttunut suvaitsemattomaksi, mikä on myrkyttänyt myös vasemmiston asenteet. Enää ei suvaita mitään sellaista puhetta, jonka vasemmisto katsoo mahdollisesti voivan loukata jotakuta. Koska loukkaantua voi melkein mistä tahansa, puhetta siis sensuroidaan mielivaltaisesti. Tämä on monessa suhteessa koronan perua, koska korona opetti mediamoguleille mikä valta lehdistöllä on yleiseen mielipiteeseen. Kun kerran pääsee käyttämään valtaa, siitä vallasta huumaantuu ja sen jälkeen tahtoo aina vaan lisää. Näin on käynyt Suomen mediataloista vastaaville päättäjille ja raharikkaille, joista hyvin suuri osa kuuluu vasemmistoon.

18

175

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Typeriä valeita.

      Suomessa on sanavapaus, jota nuo kaksi laatumediaa osaltaan ansiokkaasti toteuttavat.

      • Anonyymi

        🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑

        🍑 ­­N­­y­m­­f­o­m­a­a­­­n­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18171799O

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Yle.ssä plätissään ilmastouutisia kun se on helppo aihe. Tyhjäntoimittajia kaikki tyyni.

    • Anonyymi

      Yle on asiallinen , puolueeton ja luotettava tietolähde. Kaikkien
      mieleen ei sekään tietenkään ole.
      Hesarin suhteen avaaja on oikeassa . Koko ajan heikkenevä
      journalismi ja propagandan pakkosyöttö on pilannut lehden täysin.
      Hesarin tapa kostaa tilauksen katkaisusta on loputon puhelinterrori .

      • Anonyymi

        HS on laatumediamme lippulaiva.
        Asiantuntematon mustamaalaus ei tilannetta muuta


    • Anonyymi

      Yle on itse suurimpia hybridivaikuttajia Suomessa.

    • Anonyymi

      Jos pääset Ylelle töihin niin siitä tulee koti.
      Se on sosiaalinen ikuinen suojatyöpaikka eikä irtisanomisia tule juuri lainkaan.

      • Anonyymi

        Ylen työpaikkoihin on kova kilpailu.
        Vain parhaat pääsevät.
        Jämäporukka räksyttelee omiaan tällaisilla palstoilla.
        Kai se lohduttaa, kun ei kisassa pärjää?


    • Anonyymi

      Eipä tulee yllätyksenä. Kenen leipää syöt, sel laulua laulat. Media= medio. Pimeiden pimeät työkalut ja narunuket. Ei ole totuutta niissä, eikä tarvii sitä sieltä hakeakaan. Parempi jos et lue niitä ollenkaan. Säästät hermoja ja samalla voit tehdä itsellesi mieluisia juttuja.

    • Anonyymi

      Helpottiko?

    • Anonyymi

      meille pakko syötetään nykyään us nato cia propagandaa, uutisissa ja viihteessä, ollaan nato tiedotuksen alla täysin.
      Länteen suomettuminen on tälläista.
      Tutkivaa journalismia ei ole.
      Markkinatalous-uskonnon valvonnassa mennään.
      Tiedustelu ja urkinta on kovaa.

      • Anonyymi

        Ja Venäjällä on siis sananvapaus ja journalismi huipputasoa?


    • Anonyymi

      Kaikki mitä haluat kysyä, pitää lähettää etukäteen tsekattavaksi, ettei vaan tulisi vaikeita asioita esiin joihin nämä nk. asiantuntijat eivät osaa edes vastata. Maassamma on korkeimmissa asemissa pelkkiä sätkynukkeja, jotka hoitavat kaiken vain omaan pesäänsä eivätkä tiedä edes oman alansa asioista. Ostettuja ja peloteltuja siis!

    • Anonyymi

      Tässä oli paljon asiaa josta olen samaa mieltä (vihervasemmistolainen toimittajakunta) mutta sellaistakin jota hämmentyneenä luin. Herlinit...miten he tähän liittyvät. Siis ihan rehti kysymys, ei haaste.

    • Anonyymi

      Yle joutais romukoppaan, 100% propagandaa suoltaa ulos jatkuvalla syötöllä. Kuka niitä valeuutisia jaksaa katella. Hesari ja Iltapaska on samaa sössöä.

    • Anonyymi

      Otan kantaa ainoastaan yleisellä tasolla. Esim. Helsingin sanomissa uutisiin liittyvillä keskustelupalstoilla pääsevät ääneen toimittajan kanssa samaa mieltä olevat ja ns. "vakiokasvot", mediakirjoittajat, jotka tekevät sitä työkseen. Tavalliset ihmiset, oman mielipiteensä antavat teilataan viimeistään sensuurilla ja kysyttäessä tekosyy on kirjoituksen lyhyys tai se ei antanut mitään uutta.

    • Anonyymi

      Nuorempana aloittajakaan ei varmaan jakanut ihmisiä oikeistoon eikä vasemmistoon. Hän on oppinut sen myöhemmin. Kun ei jaa, näkee toisin. Näkee asiat asioina. Ehkä median tason lasku johtuu juuri siitä ettei vastakkainasettelun vuoksi nähdä selkeästi. Jakomielisyys näkee vaihtoehdot, mutta ei Totuudella niitä ole.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      81
      2087
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      23
      1798
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      19
      1677
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1480
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      65
      1433
    6. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      76
      1348
    7. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      20
      1344
    8. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1302
    9. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1274
    10. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      11
      1245
    Aihe