Keskustelun poisto ilman syytä

Olen nyt kolmesti yrittänyt julkaista kirjoittamani aloituksen Hopi kansan yhtäläisyyksistä suomalais ugrilaisiin kansoihin, aloitin kaksi kertaa sen yhteiskunta/historia osiossa josta se poistettiin ja uudestaan maailman menoa osiossa josta se myös poistettiin. Kirjoituksessa ei ollut mitään sääntöjenvastaista, onko siellä joku automaattinen sensuuri ohjelma joka poistaa näitä aloituksia? Vai miksi täysin sääntöjen mukaista aloitusta ei julkaista?

2

157

Äänestä

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Amerikassa elää Hopi niminen intiaani heimo joiden tarina, kulttuuri, kieli ja uskomukset menevät yhteen uskomattomalla tavalla suomalais ugrilaisten kansojen kanssa. Todisteita on niin paljon että yhtäläisyyksiä ei voi olla huomaamatta. Aloitetaan kielestä.

      Hopi ja Suomalais ugrilaiset kielet
      Kielet kuullostavat puhuttaessa hyvin samanlaisilta, sanat lausutaan samalla tavalla ja niiden kirjoitustapa on hyvin samankaltainen. Jotkut sanat kuullostavat samoilta ja niillä on jopa sama merkitys, hopin kielessä ä ja ö ovat yleisiä kirjaimia ja ne lausutaan identtisesti suomalaisittain, otetaan aluksi hopi numeroita tarkasteluun.

      Yksi - Suukya (laus. Syykja)
      Kaksi - Lööyöm (laus. Lööjöm)
      Kolme - Paayom (laus. Paajom, kuullostaa kuin "paljon")
      Neljä - Naalöyöm (laus. Naljöm, kuullostaa lausuttuna täysin samalta kun suomen neljä)
      Viisi - Tsivot (laus. tsivot)
      Kuusi - Navay (laus. Navai)
      Seitsemän - Tsange ( laus. tsange)

      Näistä voi jo päätellä jotain, numero neljä on tismalleen sama molemmissa, samaa kavaa kuten esim

      Indoeurooppalaisissa kielissä
      engl, Four.
      ruots, Fyra,
      tanska, Fire
      islanti, Fjorir,
      saksa, Vier

      Finno-Ugrilaisissa kielissä
      suom, Neljä
      eesti, Neli
      vepsä, Nelli
      saame, Njeallje
      khanty, Nelä
      mari, Nelet
      (hopi, Naalöyöm, laus. Naljöm)

      Hopin kielessä sanalla "paasaa" on sama merkitys kun suomen sanalla "passaa", eli "riittävän hyvä".
      Sipuli on hopin kielellä Siiwi.
      Kotka on Kwahu.
      Ihana on Inni.

      Yhtäläisyyksiä kielistämme löytyisi varmasti paljon lisää, hopin kielestä vaan ei ole paljoa kirjoitettua materiaalia netissä, ja nämä yhtäläisyydet poimin 10minuutin pituisesta youtube videosta. Jos joku löytää lisää materiaalia hopin kielestä kommetoikaa tänne.

      Jatketaan kulttuurista ja historiasta.

      Hopit ovat ns, luonnon kansaa ja heidän elinkeinonaan on ollut pääosin maanviljely ja luonnon antimet, oman historian kertomuksen mukaan hopit saapuivat amerikan mantereelle idästä eli nyky venäjän alueelta maa siltaa pitkin tuhansia vuosia sitten, samoin kuin esim alaskan inuiitit, jotka ulkonäöltään ovat lähes identtisiä jakuuttien, samojedien, khantyen ym ugrilaisten kansojen kanssa, samoja piirteitä näkyy edelleen saamelaisissa ja suomalaisissa, erityisesti itä ja pohjois suomalaisissa. Hopien yksi isoimmista uskomuksista on että he odottavat "valkoisen veljen" eli hopin kielellä "pahana"n tulemista idästä, hopien oman uskomuksen mukaan osa heidän kansaansa jäi maa sillan toiselle puolelle itään, ja he odttavat näiden kanssa yhteenkohtaamista tulevaisuudessa lähellä ajanjaksomme loppua. Hopien uskonto vastaa saamelaisten ja marien shamaanista luonnonuskontoa, kuten myös suomalais-karjalaista muinaisuskontoa. Samat käsitteet toistuvat identtisinä molemmin puolin. Hopien kutomat matot ja maalaukset, symbolit ja kuviot ovat identtisiä suomalais ugrilaisten kansojen kanssa, matot on kudottu samoin kuvioin kuin karjalaisilla, samoja symboleita esiintyy paljon. Hopeilla esiintyy paljon enemmän albinismia kuin muilla väestöillä. Monet heistä ovat viti valkoisia ja nämä hopi albiinot näyttävät täysin (itä) suomalaisilta. Ruokavalion muutos luonnollisesta prosessoituun on aiheuttanut hopeille paljon diabetesta, verisuonitauteja ja ylipainoa, samoin kuin on tapahtunut itä suomessa.
      (Länsi suomalaiset ovat äiti linjan mtdnan kautta pitkälti savo-karjalais itä suomalaisia, ja isä linja taas vaihtelee länsi eurooppalaisesta balttilaiseen ja itä/pohjois suomalaiseen).

      Kivilabyrintit.

      Hopin kulttuurissa labyrinteillä on iso merkitys. Heidän uskomuksen mukaan he ovat lähtöisin maan keskustasta, jota labyrintti kuvastaa. Hopien perimätiedon mukaan heidän heimonsa vaeltaessaan hajaantuivat pienempiin osiin ja jokaisen osan tuli jatkaa matkaa maan äärimäissiin nurkkiin ja rakentaa sinne tärkeille alueille kivestä labyrintteja. Näitä labyrintteja on löydetty huomattavasti enemmän karjalasta ja suomen/pohjois venäjän alueelta kuin mistään muualta. Niitä on myös paljon suomen saaristoissa ja skandinaavian pohjoisissa osissa, huomattavasti eniten kuitenkin karjalan alueella, enemmän kuin missään muualla. Nämä suomalais karjalaiset kivilabyrintit ovat täysin identtiset hopien tärkeimmän kulttuurisen symbolin "tapuat"in kanssa, Yhtäläisyys ei ole pelkästään että kyseessä on labyrintti, vaan muodoltaan ja rakenteeltaan tapuat on ilmiselvä suomalainen kivilabyrintti.

      Hopien luonne.

      Hopit ovat luonnonkansaa. Heille tärkein asia on vaalia luonto yhteyttä ja luonto on heille pyhä. Hopit eivät vahingoita ympäristöään vaan kohtelevat luontoa äärimäisellä kunnioituksella. Sana hopi tarkoittaa aitoa, rehellistä, rauhanomaista. Hopit erottuvat naapureistaan navajoista rauhanomaisen elämäntyylinsä vuoksi ja pitävätkin navajoja sotaisina ja agressiivisina kutsuen heitä "ikuisiksi viholliksi". Hopit ovat lukumäärältään pieni heimo, ja ovat pysyneet eristyksissä muista heimoista, pääosin kohtaamiset ovat olleet muiden heimojen hyökätessä hopi alueelle ja hopien käydessä puolutus sotaa.

      Tässä tuo jostain syystä sensuroitu aloitus...

      • Anonyymi
        UUSI

        🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑🍑

        😍 ­N­y­­m­­f­o­m­­a­­­a­­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4613
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2259
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1774
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1508
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      28
      1448
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1308
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1227
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1146
    9. 23
      1092
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe