Pihasaunan panelointi

Anonyymi-ap

Mulla olisi vuorossa pihasaunan panelointi ja en kohtuudella löytänyt mitään järkevää neuvoa että mitä pitäisi huomioida kun nuo laittaa pääasiassa kylmillään olevaan saunaan ja siis paneelit on ollut vuoden pihalla katoksessa vähän revenneissä muoveissa, ja sisäsaunaan nuo kai pitäisi kiikuttaa viikkoa paria aikaisemmin kuivamaan ja tasaantumaan mutta päteekö sama kun kyseessä on kylmillään oleva pihasauna.
Nyt paneelit on ollut muutaman päivän nippuina 5-10c lämmössä autotallissa ja mietin että missä vaiheessa voisi laittaa paikoilleen ilman että tulisi isompia murheita.

Toinen asia on kiinnitys kun kyseessä on 145x21mm hirsipaneeli niin ajatus oli laittaa ainakin molemmat päät joko ulkovuorinaulaimella tai ruuveilla ja keskelle mahdollisesti viimeistelynaulaimella läpi niin pysyisikö noin vai vaatiiko keskellekkin jämerämmän kiinnityksen ja periaatteessa ei taida esim ulkovuronaulaimella kiinnitettynä isommin silmään pistää koska tarkoitus käsitellä suht tummiksi.

Kiitokset jo etukäteen neuvoja antaneille.

11

270

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • En ole mikään asiantuntija, mutta nosta sisälle kuivumaan nipuissa ja avaa parin viikon päästä. Ei välttämättä kieroudu niin paljoa ennen asentamista (ja sen jälkeen muut panelit pitävät paremmin kasassa). Ei siitä ainakaan haittaa luulisi olevan.

      Minä vetäisisin tuon paneelin ulkovuorausnaulaimella koko matkalta. Mutta minua ei haittaisikaan, jos jää nauloja näkyviin. Ja voi kai sen vetää naaraspontista, jos haluaa piiloon.

      • Anonyymi
        UUSI

        😍😍😍😋😋😋😋😍😍😍

        🍒 ­­­N­y­­m­­­f­­o­­m­a­­­a­­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️💋❤️💋❤️🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Tuskin siellä kylmässä ulkosaunassa paljoa kuivempaa ole kuin ulkonakaan eli voit laittaa suoraan paikalleen. 145 leveänä putoaa pontista kuitenkin. Laita kunnolla kiinni vaan koko matkalta.

      • Talvella ulkona kosteusprosentti voi helposti olla 100. Jos saa lämpimään sisälle, kosteus tippuu nopeasti ja paljon. Jos taas tuo kylmään sisälle, niin eroa on lähinnä jos noissa on lunta päällä, tms...


      • Anonyymi
        TheRat kirjoitti:

        Talvella ulkona kosteusprosentti voi helposti olla 100. Jos saa lämpimään sisälle, kosteus tippuu nopeasti ja paljon. Jos taas tuo kylmään sisälle, niin eroa on lähinnä jos noissa on lunta päällä, tms...

        Menee niin, että kunnon pakkasella ilma on mahdollisimman kuivaa...


      • Anonyymi kirjoitti:

        Menee niin, että kunnon pakkasella ilma on mahdollisimman kuivaa...

        Näin voi todellakin päätellä tuosta kirjoittamastani. Kylmä ilma kun ei kosteutta sido, niin kosteusprosentti kylmässä on helposti sata. Ongelma on, että tuossa tilanteessa puu ei ulkona juurikaan kuivu (kovilla pakkasilla on useimmiten kirkasta ja kosteusprosenttikin matala, puu kuivuu enemmän tai vähemmän).

        Toinen ongelma, joka ei kylmään tilaan rakennettaessa niinkään vaivaa, on se että puu "imee" kosteutta sisäilmasta kun sen tuo sisään. Tämän huomaa hyvin polttopuista talvella. Puu on rutikuivaa ulkona, mutta kun tuo sisään, on se pinnasta kohta kostea. Sisäilman kosteus tiivistyy kylmään pintaan ja puu imee sitä sitten hieman itseensä ennen kuin ehtii lämpenemään.


    • Anonyymi

      Jep aloittaja tässä ja ei minuakaan taida naulankannat häiritä niin taidan lätkiä pääosin ulkovuorinaulaimella ja olkoon nyt paneelit autotallissa muutaman päivän ja siellä näytti olevan nyt rapia 10c lämmintä niin jos joulun jälkeen alkaisi lyömään niitä seinään.

      • Anonyymi

        Ulkovuorinaula halkaisee paneelien päät... Meidän saunalautan paneelit on naulattu viimeistelynaulaimella 40 mm nauloilla ja hyvin on pysyneet.


    • Anonyymi

      itse ammuin normi 600mm kooolaukseen kiinni viimeistelynaulaimella rosterilla. Hyvin on pysynyt kiinni 10 vuotta eikä vääntänyt pontteja auki. Jätä paneelin taakse tuuletusväli äläkä ammu suoraan kiinni folioon. Foolion reunojen limitykset kannattaa mitoittaa rimojen alle vaikka saumat teippaisi.

      • Anonyymi

        Joo on tietysti koolausrimat eli rakoa 23mm mutta ei käyny mielessäkään tähdätä folion saumoja niiden kohdalle vaan on missä sattuu mutta jospa se menis nuin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joo on tietysti koolausrimat eli rakoa 23mm mutta ei käyny mielessäkään tähdätä folion saumoja niiden kohdalle vaan on missä sattuu mutta jospa se menis nuin.

        Aina parempi mutta ei se niin tarkkaa ole.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4519
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1498
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1298
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe