Tulikivi osake tuplaako 2024 aikana

Anonyymi-ap

Itse pohtinut että kumpaan on suurempi mahdollissuus/todennäköisyys viiden vuoden sisällä. Harvian osake kolminkertaistuu vs. Tulikiven osake kymmenkertaistuu. Omasta mielestä jälkimmäinen on todennäköisempi. Jos talkki hanke "toimii" niin kuin on tarkoitus. Nämä ajatukset tosiaan omiani. Ei tarvitse kenänkään vetää herneitä. Ennemmin perusteluita että miksi ei näin olisi. Hyvää joulua kaikille ja niillä keillä on tulikiven takka tai leivinuuni niin nauttikaamme sen mukavasta tunnelmasta ja lämmöstä :)
Tämä ei ole varsinainen vinkki, mutta asiallista pohdintaa olisi mielenkiintoista kuulla.

176

3929

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tulikiven kohdalla on viime aikoina ollut mukavan positiivisia fiboja.
      Osake nousussa ja osinkoakin tulossa, viennin pitäisi alkaa rullata paremmin mm. moniteräleikkurin hankinnan, henkilöstön lisäyksen, sekä tuotannon tehostumisen seurauksena.
      Analyytikotkin ovat jo hiljalleen heräilleet ja osake on alkanut kiinnostaa jo isompiakin sijoittajia.
      Vielä kun massiivisena pisteenä i:n päällä on tuo talkkikivihanke, jonka arvo on mahdollisesti 8-10 kertaa Tulikiven koko arvo, niin hienoltahan tuo pakosti näyttää.

      Harvian kolminkertaistuminenkin on tietty mahdollista, jos jenkkilän valloitus onnistuu hyvin.

    • Anonyymi

      Tulikiven osake tullee 10-kertaistumaan. Tulikiven P/E-luku (edellinen 12 kk) on 4,77 ja Harvian vastaava 25,64. Pelkästään Tulikiven perinteinen liiketoiminta Harvian P/E-kertoimila antaa Tulikiven osakkeelle hinnaksi 2,69€.

      Lisäksi Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymästä saatava hinta tulee lisäämään Tulikiven osakkeen hintaa seuraavasti:
      100 m€ = 1,67€/osake
      150m€ = 2,51€/osake
      200 m€ = 3,34€/osake

      Näin siis koko Tulikiven osakkeen tulevaksi hinnaksi saadaan 4,36€, 5,19€ tai 6,03€, riippuen paljonko Suomussalmen talkkiesiintymästä saadaan. Tulikiven osake on pörssimme potentiaalisimpia 10-kertaistujia.

    • Anonyymi

      Neloskvartaali on Tulikivellä aina vahva, joten vähintään 3,0m€ tulee olemaan liiketoiminnan rahavirta Q4:lla.

    • Anonyymi

      Hyvältä vaikuttaa. Aika näyttää miten hommat etenee. Onko ulkomaan toiminnasta kenelläkään tietoa. Onko se ulkomaan jakeluverkosto minkä verran kasvanut?

    • Anonyymi

      Tulikiven liikevaihdossa viennistä tulee 2/3-osaa ja Heikkihän on sanonut, että viennin kannattavuus on paljon parempi kuin kotimaan kannattavuus on ollut. Toki nyt kun suurin kilpailija (Uunisepät) jätti leikin kesken, niin kotimaassakin kannattavuus on parantunut. Lisäksi Ecodesign-direktiivi paransi sekä parantaa edelleen Tulikiven kannattavuutta, kun pienet kilpailijat eivät kykene muuttamaan tuotteitaan Ecodesign-kelpoisiksi.

      Täysin uusi Jero-mallisto on alkanut myymään erinomaisesti Keski-Euroopassa. Jero-takkamallisto tarjoaa parhaat puolet molemmista maailmoista, ollen kompakti kuten kamiina, mutta samalla tehokas lämmön varastoija ja lempeä luovuttaja kuten varaava takka.

      • Anonyymi

        Juu sen kannattavuus hyödyn takia juuri kiinnostaa ulkomaan kasvu. Toivotaan että pienin kuluin saataisiin sitä kasvatettua isosti. Helppoa se ei varmasti ole pienelle firmalle, mutta mahdollisuuksia on. Luulisi että
        Tulikiven kiuas myyntiä olisi " helppo" kasvattaa myös yhdysvaltoihin. Niissä ei rahti tuota niin isoa ongelmaa kuin takoissa


    • Anonyymi

      Q3/2023 tuotannossa valmisteltiin kokonaan uuden Jero-malliston toimitusten aloittamista neljännellä vuosineljänneksellä. Lisäksi uudet Hagos eG (Saksa ja Itävalta)- ja Eldabutiken (Ruotsi)-jakelusopimukset näkyvät myynnissä Q4/2024.

      Tulikiven kaikki mallistot ovat nyt korkeakatteisia ja uusia (Karelia, Pielinen, Kermansavi (tämä ja kiukaat tehdään Heinävedellä) ja Jero). Alkuvuonna vuolukivilouhosta laajennettiin Juuassa ja talkkiesiintymää kehitettiin Suomussalmella. Moniteräsahalla vuolukiven sahaus nopeutuu huomattavasti Juuassa ja samalla Juuassa tullaan sahaamaan Suomussalmelta Juukaan siirtyvä toiminta. Itse asiassa Suomussalmella tehtiin vain ruotsalaisille ja tanskalaisille kamiinavalmistajille matalakatteista kamiinanverhouskiveä ja Juuassa on alettu nyt tekemään myös korkeakatteista omaa kamiinakokoluokan Jero-mallistoa Keski-Eurooppaan myytäväksi. Suomessahan tulisijojen hintataso oli kolmanneksen muuta Eurooppaa alhaisempi, mikä vihdoin on tervehtymässä Uuniseppien luovuttua leikistä, mikä parantaa Tulikiven pitkää peliä. Tulikiven korkeakatteisen viennin osuus liikevaihdosta oli Q1-Q3/2023 jo 67%. Tulikiven suurimmat vientimaat olivat Saksa ja Ranska.

    • Anonyymi

      Alkavan vuoden alussa useampi päivä -20c - -50c pakkasia, joten voi sähkö loppua Suomesta. Parasta mainosta Tulikivelle.

    • Anonyymi

      50 asteen pakkanen kuulostaa hyvälle - Tulikiven kannalta :)))

      • Anonyymi

        Mutta kesät kuumenee


    • Anonyymi

      Ilta-Sanomissa luetuin uutinen "Varaudu rajuun pakkaseen – tärkeät vinkit omakotiasujalle" ja jutussa vinkki 1 on:

      "1. Lämmitä tulisijaa hyvissä ajoin

      Polta takassa puuta, jos kotona on takka tai muu tulisija. Tulisijan lämmitys kannattaa aloittaa jo silloin, kun sääennusteessa luvataan paukkupakkasia parin vuorokauden päähän. Huonelämpötilan ylläpitäminen on kannattavampaa kuin lämmityksen aloittaminen vasta sitten, kun vilu alkaa tuntua."

    • Anonyymi

      Hyvä suuntaus Tulikiven kannalta:
      "Sähkön pörssisopimusten määrän arvioidaan nousseen noin 30 prosenttiin kaikista sopimuksista."

    • Anonyymi

      Pörssisähkön hinta huomenna aamulla: 59,9 snt/kWh! Tulikivi kiittää.

    • Anonyymi

      Joulukuussa Laakkonen ja Pyysing jatkoivat osake ostoja.

    • Anonyymi

      Paljonko Laakkonen aikoo ostaa Tulikiveä? Tuskin 194 m€ Helsingin pörssistä omistava Laakkonen olisi alkanut Tulikiveä ostamaan muutaman sadantuhannen euron tähden? Ehkä osto-ohjelma jatkuu, kunnes 10% Tulikiven osakkeista on Laakkosella, eli 2,8 m€ arvosta?

    • Anonyymi

      Näyttää tähtisalkunhoitajat Mika Heikkiläkin olevan Tulikiven omistajalistalla. Heikkilä kun Markkinaraatiohjelmassa tulee vihjaamaan Tulikivestä, niin sille käy samalla tavalla kuin Spinnovalle kävi ennen joulua, kun Markkinaraadissa siitä vihjattiin. Spinnovan kurssi nousi kolmessa päivissä +69%.

    • Anonyymi

      Tulikiven varsinainen yhtiökokous pidetään 25.4.2024, joten eikös tuolloin irtoa 3 sentin osinko? Kun yhtiö palaa osingonmaksajaksi, osakkeella on taipumus ottaa tasokorjaus ylös.

      • Anonyymi

        Minun puolesta voisi vielä olla maksamatta. Jättää nekin panokset mahdollisiin kuluihin talkki projektissa. Jos vaikka Tulikivi ajaisikin Nordic Talc projektia eteenpäin itse. Sitten jos myynti sen osalta olisi lähempänä näköpiirissä. Niin sitten voisi rahahanoja avata omistajille. Tai sitten liikkeelle 0,01€ osingolla ja loput pari senttiä lainan pienentämiseen. Mutta kaipa ne hallituksessa tietävät paremmin tilanteen.


    • Anonyymi

      Suomussalmen talkkihankkeen YVA-selostus (ympäristövaikutusten arviointiselostus) ollaan jättämässä ihan lähiviikkoina, joten elämme mielenkiintoisia aikoja. Sotkamo Silverhän sai Tekes-lainaa 3% alle peruskoron, joten ns. ilmaista rahaa on tarjolla EU:ssa myös Suomussalmen talkkiesiintymälle. Jokainen kvartaali tuo muutenkin Tulikivelle liiketoiminnan rahavirtaa, mitä on odotettavissa Q4/2023 noin +3,x m€. Kiina ei ole hyvässä huudossa, joten Suomussalmen talkkiesiintymällä voidaan korvata talkin Kiina-tuonti.

      Saksassa (BimSchV) vuoden 2024 loppuun mennessä tulee vaihtaa useampi miljoona takkaa, joten hyvältä vaikuttaa. Tulikiven Juuan tehtaalla tehdään laakerit punaisena takkoja ja kaikki, mitä Juuassa saadaan tehtyä, menee Saksaan, missä tunnetusti katteet ovat erinomaiset. Muutenkin kiinnostus Tulikiveä kohtaan on Saksassa voimakkaassa nousussa, mistä erityiskiitos Tulikiven kokonaan uuden Jero-malliston.

    • Anonyymi

      Valtiovarainministeriön sivuilta löytyy peruskorko ja se on nyt 4,25%. Tuosta 3% pois, niin se on 1,25%. Korot ovat alkaneet laskemaan ja peruskorko seuraa 12 kk euriboria, mikä on tällä hetkellä 3,513%, joten tuosta pois 3%, niin se on 0,513%.

    • Anonyymi

      Huomenna aamulla taas pörssisähkö maksaa 47c/kWh. Lämmitysenergian kulutus näyttää Forecan Sähkön Hintapuntarin mukaan olevan tämän viikon lauantaina niin suurta ja tuulisähkön osuus niin pientä, että pelkään sähkön loppuvan lauantaina.

      Tulikivelle tällainen uuden vuoden molemmin puolin osuva pitkä paukkupakkasjakso on todella hyvää mainosta, sillä takkaa myydään pää märkänä ja muistijälki tällaisesta on pitkä.

    • Anonyymi

      Erittäin mielenkiintoisia talkkiuutisia on tänään julkaistu Nordic Talc Oy:n sivuilla.

      Tulikivihän julkaisi 22.7.2021 Suomussalmen talkkiesiintymän YVA-ohjelman. Tulikiven osake kuitenkin nousi jo 16.4.2021 alkaen 29 sentistä 23.7.2021 73 senttiin, eli nousua +155%.

      Ihan lähiaikoina tullaan julkaisemaan lopullinen Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymän YVA-selostus, joka tulee nostamaan Tulikiven osaketta paljon enemmän kuin YVA-ohjelma osakekurssia nosti. Ketjun otsikkoa voisi muuttaa "Tulikiven osake 5-10x vuonna 2024".

      • Anonyymi

        ja uusimmat arviot osakkeen hinnasta on kesää kohti mitkä?


    • Anonyymi

      Realistinen odotus on euron paremmalla puolen odotusarvon suhteen - oikea mahdollinen arvo talkin ja kiihtyvän viennin myötä voikin olla sitten jotain ihan muuta.

    • Anonyymi

      Nordea nostaa ennustettaan Fortumin osingosta 1,20 euroon osakkeelta. Onneksi on Fortumia salkussa ja lisäksi toista Fortumiakin enemmän pörssisähkön korkeista hinnoista hyötyvää firmaa, eli Tulikiveä.

    • Anonyymi

      Todella paljon on kiinnostus Tulikiveä kohtaan kasvanut Suomessa. Pitkät pakkaset täyttivät tilauskirjat piripintaan. Keski-Euroopassahan kiinnostus on ollut kovaa jo pitkään.

    • Anonyymi

      Kiuas myyntiä jos vielä saisivat kasvatettua. Hyvin tyylikkään näköisiä laitteita. Parilla edellisellä asuntomessullakin oli valittu useampaan taloon Tulikiven kiuas. Pitäisi itsellekkin hankkia ainakin yksi tulikiven kiuas. Saunoja omistuksessa 7 kpl niistä 2kpl sähköllä. Viimeistään kun kotio remppaan kylpyhuone/sauna osaston. Niin silloin tulee kyllä Tulikiven kiuas. Tullut pitkään ihailtua, mutta en vielä omistanut yhtään Tulikiven kiuasta. Yksi kyseisen firman takka vain ja muutema osake lappunen kyllä löytyy :D

    • Anonyymi

      Tänään Tulikivi-uutinen Keskisuomalaisessa, posaria odotellessa:
      "Emme halua röyhistellä, mutta aika pitkään on kauppa käynyt hyvin. Ensin korona-aika sai ihmiset katselemaan, mitä remontoimista ja laittamista kotona tai mökillä on. Esimerkiksi keittiöitä ja kosteita tiloja uusittiin paljon.

      – Sitten alkoi keskustelu kotien lämmittämisen hinnasta. Se toi varaavien takkojen buumin. Kun siihen asti moni asiakas oli sanonut haluavansa takan vain tunnelmallisen tulen takia, viime vuosina on haluttu takan tekevän osuutensa myös lämmityksessä.

      – Ja onhan se työntekijälle hienoa, kun tietää olevansa töissä yhtiössä, joka luo suomalaisen voimin lämpöä suomalaisiin koteihin, toteaa Illman."

      Pörssisähkö on tullut jäädäkseen ja Tulikivi kiittää.

    • Anonyymi

      Ilta-Sanomissa tuore uutinen (6.1.2024), josta suora lainaus:
      "Ylipäätään tulisijojen kysyntä on räjähtänyt käsiin. Myös vesikiertotakkojen kysyntä on moninkertaistunut."

    • Anonyymi

      Ei voi kuin ihmetellä, kun Tulikiven menneen 12kk P/E 4,79 ja Harvian vastaava 24,47. Eiköhän Tulikivi ota pian Harvian kiinni P/E-luvussa. Tulikiven kasvu ainakin on uutisten mukaan topakkaa!

    • Anonyymi

      onhan siitä monenlaista uutista

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Inderesin Tulikivi-analyytikko julkaisi 22.2.2023 Tulikivi-yhtiöraportin, joten uusi raportti tullee viikon sisällä. Analyytikko on antanut Tulikiven perusbisneksen kannalta "ylimääräiselle" Suomussalmen talkkiesiintymälle arvoksi 0€, joten nyt on vihdoin aika Inderesin analyysissa arvostaa Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymä reilusti. Tulikiven osake maksaa tänään 0,4645€, joten katsotaan, paljonko osakkeen tavoitehintaan tulee nousua erilaisilla Suomussalmen talkkiesiintymän arvostuksilla:
      10m€ = +0,17€
      20m€ = +0,33€
      30m€ = +0,50€
      40m€ = +0,67€
      50m€ = +0,84€

      Varmaa on, että Inderes suosituksen tulee nousta, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.

      Elementis maksoi Mondo Mineralsin talkista 486m€. Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymässä on enemmän talkkia kuin Mondolla on, Tulikiven talkkiesiintymä on kompaktimpi ja helpommin louhittavissa avolouhoksesta.

    • Anonyymi

      Tulikiven tilauskirjat ovat pullollaan pitkälle kesään, joten erinomaiselta näyttää. Moni asennuttaa takan näillä sähkön hinnoilla ja sähkön hinnan heilahtelut vain kiihtyvät talvisin. Joulu-tammikuulla tilauksia on tullut todella paljon niin Suomessa kuin esimerkiksi Saksassa.

    • Anonyymi

      Suomessa tulevina vuosina on ennustettu sähkön kulutuksen vain kasvavan. Joten heiluntaa on varmasti sähkön hinnassa. Miettii että lämmitys järjestelmiä muutetaan öljystä maalämpöön ja kerrostaloissa kaukolämmöstä myös maalämpöön. Vesi ilmalämpöpumput lisääntyy. Sähkö autot lisääntyy. Sähkö autokin taitaa melkein sähkölämmitteisen rivarin sähkön n.10 000kwh kulutuksesta puolet viedä per vuosi. Eli 4000-5000kwh per auto. Teollisuudessa myös sähkön kulutus kasvaa. Toivotaan että kohtuudessa kuitenkin hinnat pysyisi.

    • Anonyymi

      Posaria pukkaa tällä tilauskannalla:
      "Huomio! Tulisijat eivät ole varastossa, mikäli niissä ei näy varastomäärän saldolukua. Toimitusajat ovat pitkiä, varmista toimitusaika ennen tilausta."
      tulituote.com/tuotteet/varaavat-takat/tulikivi-jaani-v4

    • Anonyymi

      Timon listalla Tulikiven nousupotentiaali 0,66 eurossa/osake

    • Anonyymi

      Ihan hyvä tuotto jos toteutuisi tuo mainitsemasi timpan listan analyysin kurssi. Tämän hetkinen kurssi noin 0,46 vs 0,66. 10 000€ sijoituksella tekisi 4300€ voittoa. Tietysti se talkin mahdollisuus olisi lisänä.

    • Anonyymi

      Minä en sijoittamisesta tiedä. Mutta eilen illalla Tulikiven Huurre sähkökiuas antoi hyvät löylyt meidän vieraille ruotsista. Oli kovin innostuneet kiukaan ulkonäöstä/desingistä. Pitäisi itsekkin tutkia tuota yritystä sijoitus mielessä, että olisiko siitä vaikka siihenkin.

      • Anonyymi

        eikö se ole Harvian kiuas?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        eikö se ole Harvian kiuas?

        tulikivi.fi/kiuas/sahkokiukaat/huurre/


    • Anonyymi

      Tulikiven kiukaat ovat kyllä hienoja. Koska ne ovat usein valukiveä tai kiveä, eivät kuumene pinnaltaan polttavan kuumaksi, joten saunassa ei tarvitse olla karsinaa kiukaan ympärillä.

    • Anonyymi

      Elementis maksoi Mondo Mineralsin talkista 486m€. Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymässä (Nordic Talc Oy) on enemmän talkkia kuin Mondolla on, Tulikiven talkkiesiintymä on kompaktimpi ja helpommin louhittavissa avolouhoksesta. Koko Tulikiven markkina-arvo on vain 27m€, joten Tulikivi on pörssimme potentiaalisin 10-kertaistuja. 

      Nordic Talc Oy:n sivuilla lukee "Hanke päättyy viimeistään huhtikuussa 2024.", joten kolmen kuukauden sisällä Nordic Talcin arvo alkaa näkymään Tulikiven osakkeen hinnassa.

    • Anonyymi

      Tuohan tarkoittaa 1 000 euron muuttumista 10 000 euroksi.

    • Anonyymi

      Juu yleensä kymmenkertaistuminen tarkoittaa sitä. Mutta tässä on kevyin mielin hyvä odottaa talkki projektin etenemistä. Kun osakkeen hintaan ei ole sitä vielä millään tavalla hinnoiteltu. Nyt jos osake olisi jo vaikka 1,50€. Niin siinä olisi jo tarkkana oltava uutisointien kanssa. Mutta nyt mielestäni ei ole ollenkaan riski hinnoissa vaikka tulisikin jokin epäonnistuminen. Vaikka hyvältähän tuo näyttää tällä hetkellä. Perus bisnes rullaa hyvin. Miettii että joku ostaa koko firman 30millil. Ni yhtiö tekee tulosta vuodessa 5-6milj. Ei paha. Kiuas puolella olisi saumaa myös, sen verran hyvät tuotteet kilpailijoihin nähden.

    • Anonyymi

      Kiinnostus Tulikiveä kohtaan todella kovaa tammikuussa Saksassa ja Suomessassakin käyrät sojottavat koilliseen. Tällä kiinnostuksella tehdään kaikkien aikojen myynti ja katteet ovat erinomaiset. Saksassa tuotteista saa kovan hinnan ja Suomessakin on katteet parantuneet Uuniseppien jätettyä markkinan Tulikivelle.

    • Anonyymi

      Tulikiven P/E (ed. 12 kk) 4,50 ja Harvian vastaava 25,31. Tulikiven tulee 4-5-kertaistua, että Tulikivi ja Harvia olisivat saman hintaisia tulokseensa suhteutettuna. Tulikivellä on lisäksi Suomussalmen talkkiesiintymä (Nordic Talc Oy), jonka verrokista (Mondo Minerals) Elementis maksoi 486 m€. Koko Tulikiven markkina-arvo on tänään vain 27m€, joten eiköhän tässä Tulikiven osake helposti 5-kertaistu. Tänä keväänähän Tulikiveltä odotetaan 3c osinkoakin per osake ja ensi kevään 4c osinkoa.

      Tuskin 194 m€ Helsingin pörssistä omistava Laakkonen olisi äskettäin alkanut Tulikiveä ostamaan muutaman sadantuhannen euron tähden, joten eiköhän hän pian liputa 10% omistusosuuden täyttymisestä.

    • Anonyymi

      Mistä edellä olevat kirjoittavat tietävät takkojen myyntimäärät Suomessa ja Saksassa viimeiseltä 2 kuukaudelta? Onko jossakin julkaistu, oletteko töissä myyntiverkostossa vai perustuuko puhtaasti mutuun?

    • Anonyymi

      Tulikivi tulee maksamaan tänä keväänä 3c/osake osinkoa ja ensi keväänä 4c/osake osinkoa. Yleensä kun firma alkaa pitkästä aikaa maksamaan osinkoa, sen osakekurssi nousee voimakkaasti, joten tästä on saatavana tuplahyöty.

    • Anonyymi

      “Elementis $553 million acquisition of Mondo Minerals”, kun taas Tulikiven markkina-arvo on vain 27m€. Voi olla Tulikivi nopeasti 10-kertaistuja. 1000 euroa muuttuu 10000 euroksi.

    • Anonyymi

      Kyllä on halapaa sähköä ollu viimeaikoina. Makia lämmittää maailman parasta kiuasta, Harvialaista sähköllä.
      Forecan hintapuntari mukaan sähkön hinta pysyyy alhaisena myös jatkossa, joten maailman paras kiuas, Harvia käy kuumana jatkossakin.

    • Anonyymi

      HS tänään:
      "Selvitys: Sähkö uhkaa kallistua rajusti Suomessa, syynä Ruotsin suunnitelmat. Pelkästään neljän ruotsalaisyrityksen investointiaikeiden toteutuminen johtaisi sähkön hinnan kaksinkertaistumiseen Suomessa vuoteen 2030 mennessä, vaikka uutta sähkön tuotantoa syntyisi runsaasti."

      Kun tänä talvena päästiin 235c/kWh pörssisähkössä, tuo kaksinkertaistuminen tarkoittaisi 470c/kWh-hintoja. Pistin tulet Tulikiven takkaan.

    • Anonyymi

      Tulikiven hallituksen jäsen Aspara osti juuri Tulikiven osakkeita. Sijoitusguru Seppo Saarion sanoin: "Osta, kun sisäpiiri ostaa".

    • Anonyymi

      Timon Lista ilmestyi juuri ja siinä Tulikiven tavoitehinta on 0,69€ ja nousupotentiaali +45%.

    • Anonyymi

      Pakko sanoa, että Tulikiven osake alkaa olla oikeasti kiinnostava kokeneemmankin sijoittajan näkökulmasta.
      Sanoisin että kymmenkertaistumisesta ei voi puhua ainakaan parin vuoden aikajanalla, mutta 4-5 kertaistuminen on hyvinkin mahdollista - riippuen tosin paljon siitä, mitä talkkihankkeen kanssa päätetään tehdä.
      Myyminen aiheuttaisi osakkeen raketoinnin, mutta entä sen jälkeen?

    • Anonyymi

      Jos ylimääräistä rahaa kertyisi firman kassaan. En tiedä toimisiko osan rahan sijoittamisesta Tulikiven saunabrändin kasvattamiseen ja loput rahoista ulosmaksettavaksi osinkoina rauhallisella kaavalla ja osa omien osakkeiden ostolla, jos kurssi ei liian nopeasti hyppää. Mutta hieman aikaista näitä vielä spekuloida,!?

    • Anonyymi

      Tulikivi pelasi kyllä hienosti suurimman kilpailijansa ja hintahäirikön (Uunisepät) pois markkinoilta. Esimerkillistä toimintaa Tulikiveltä, sillä näin Uuniseppiä ei tarvinnut ostaa isolla rahalla ja sen jälkeen yrittää integroida itseensä, mitä mm. Talenom yrittää.

    • Anonyymi

      Taitavia seppiä ovat.

    • Anonyymi

      Pieni kutina että lähiaikoina tulee jonkin näköinen/kokonen blokki kauppa. Tämä ei ole tieto vain aavistus.

    • Anonyymi

      Sähköliitto ilmoittaa järjestävänsä poliittisia työnseisauksia ensi viikolla. Työnseisaukset koskettavat Olkiluodon ja Loviisan ydinvoimaloita sekä useita vesivoimalaitoksia.

      Yritetäänkö nyt tosissaan saada pörssisähkö 400c/kWh? Tämä on hyvää markkinointia Tulikivelle.

    • Anonyymi

      Viimeistään huhtikuussa tänä vuonna se sitten tapahtuu, eli Tulikiven omistaman Nordic Talc Oy:n arvo purkautuu. Nordic Talc Oy:n sivuilla lukee "Hanke päättyy viimeistään huhtikuussa 2024.". Koko Tulikiven markkina-arvo on tänään vain 27 m€, joten Tulikivi on pörssimme potentiaalisin 5-10-kertaistuja.

      Elementis maksoi Mondo Mineralsin talkista 486m€. Tulikiven Suomussalmen talkkiesiintymässä (Nordic Talc Oy) on enemmän talkkia kuin Mondolla on, Tulikiven talkkiesiintymä on kompaktimpi ja helpommin louhittavissa avolouhoksesta.

    • Anonyymi

      Harvian osake tänään tuloksen jälkeen +17,13% lupaa hyvää myös Tulikivelle, jolla on tapana liikkua samaan suuntaan kuin Harvia, mutta vain isommalla kulmakertoimella.

    • Anonyymi

      Jännä nähdä, miten arvokas Tulikiven Nordin Talc Oy tulee olemaan. Veikkaan 50-100 m€. Tulikiven arvo on nyt 27m€, joten spin offista tulee purkautumaan arvoa huomattavasti.

    • Anonyymi

      Arvelen että laittelet tänne noita Nordic Talcin arvo kirjotusia, koska tuskastuttaa että onko itse väärässä että Tulikives on piilo arvoa. Mutta se ei näy kurssissa. Mutta toisaalta parempi näin että kurssi ei raketoi, ennen kuin asiat selviävät. Olen itsekkin luottavainen Tulikiveen kaikin puolin tällä hetkellä. Hieman ärsyttääkin kun ei kunnolla mitään vielä tapahdu, niin kurssin laimea meno kuin yhtiön hiljaiselo niistä mahdollisuuksista mitä voitaisiin mahdollisesti nähdä Talkin osalta. Mutta varmaan miettineet hallituksessa, että missä vaiheessa asiaa ruvetaan valottamaan julkisuuteen. Mutta peukkuja pitelen että olisin itse oikeassa kun omistan Tulikiveä. Yrittänyt tonkia kaiken mahdollisen tiedon yrityksestä, mutta rajattua mitä löytyy/irti saa.

    • Anonyymi

      Juurikin näin.

      Tällä hetkellä koko Tulikiven markkina-arvo on 27m€ 0,458€ osakkeen hinnalla.
      Tulikiven P/E-luku (ed. 12 kk) on 4,68, kun vastaava P/E-luku Harvialla on 29,72. Harvian P/E-kertoimella Tulikiven osakkeen tulisi maksaa 2,91€.

      Jos Nordic Talcin arvo olisi 50m€/100m€, se tekisi 0,84€/1,67€/osake lisää hyvää.

      Näin Tulikiven osakkeen arvoksi saadaan 3,74€/4,58€, joten Tulikiven osakkeen nousupotentiaali on 771% tai 900%.

    • Anonyymi

      Saattaapi olla, että euroluokka kutsuu kesän aikana, kun vielä tulostakin on tullut hyvin ja vienti on vetänyt.

    • Anonyymi

      Sama näkemys on myös minulla.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        Ainakin myyntiverkostoa riittää. Pariin kolmeen vuoteen en olekkaan noita katsonut. En muista montako myyjää silloin oli. Muistelisin ainakin, että kartta ei ollut noin tiuhaan tykitetty myyjiä.


    • Anonyymi

      Taloustaito-lehdessä tänään lista Helsingin pörssin parhaista osingonmaksajista keväällä 2024. Listalla mukana Tulikivi.

    • Anonyymi

      Tuo Tulikiven Saksan kysynnän kasvu on kyllä todella kovaa.

    • Anonyymi

      Ulkomaan kiuas myyntiä kun saisi vielä ulkomaille kasvatettua. Luulisi että myös jenkkilään olisi menekkiä. Kumminkin tulikiven kiukaat mielestäni desingiltään olisivat sinne oikeaa jenkki matskua. Katettakin siellä olevassa markkinassa luulisi olevan "helppo" raapia hieman enemmän. Kiukaissa myös kuljetus kulut jäisivät alemmiksi kuin takkojen. Ainut että tuleeko tuotannollinen jarru vastaan, jos kovin paljon kiuas myyntiä saisi nostatettua.

    • Anonyymi

      Harvia painuu. Inderesin mallisalkkukin heitti laput laitaan, kuten uumoilin. Minun odotus olikin että harviassa myynnin paikka ja tulikivessä oston. Odotuksena 5-10 kertaistumista odotellessa. Harviakin hyvä yritys, mutta jos tuottoa haluaa "kunnolla" niin itse ainakin odotan että Harvian osake painuu 15€ kieppeille ja mahdollisesti allekkin. Jos paniikki myyntiä puskee porukalle

    • Anonyymi

      Keväällä 2024 Tulikivi kertoo palaavansa osingonmaksajaksi ja Taloustaito-lehdessäkin mainittuun parhaiden osingonmaksajien joukkoon. Moni sijoittaa osinkojen perässä, joten mielenkiintoista nähdä, moniko tulee heräämään tähän.

    • Anonyymi

      Hienoa saada osinkoja!

    • Anonyymi

      Uusi Timon Lista julkaistiin tänään ja siinä Tulikiven tavoitehinta on 0,64€ ja nousupotentiaali on +43%.

    • Anonyymi

      Timo tietää.

      Tulikiven omavaraisuusaste on 47,5%, mikä on erittäin hyvä luku. Samoin oma pääoma on 17,8 miljoonaa euroa, mikä on myös erinomaista. Oma pääoma myös tuottaa hyvin, sillä oman päoman tuotto on 28,6%.

    • Anonyymi

      Tulikiven Q3/2023 tuotannossa valmisteltiin kokonaan uuden Jero-malliston toimitusten aloittamista Q4/2024. Lisäksi uudet Hagos eG (Saksa ja Itävalta)- ja Eldabutiken (Ruotsi)-jakelusopimukset ovat näkyneet myynnin kasvuna Q4/2024.

      Tulikiven kaikki mallistot ovat nyt korkeakatteisia ja uusia (Karelia, Pielinen, Kermansavi (tämä ja kiukaat tehdään Heinävedellä) ja Jero). Alkuvuonna 2023 vuolukivilouhosta laajennettiin Juuassa ja talkkiesiintymää kehitettiin Suomussalmella. Moniteräsahalla vuolukiven sahaus nopeutuu huomattavasti Juuassa ja samalla Juuassa tullaan sahaamaan Suomussalmelta Juukaan siirtyvä toiminta. Itse asiassa Suomussalmella tehtiin vain ruotsalaisille ja tanskalaisille kamiinavalmistajille matalakatteista kamiinanverhouskiveä ja Juuassa on alettu nyt tekemään myös korkeakatteista omaa kamiinakokoluokan Jero-mallistoa Keski-Eurooppaan myytäväksi, mistä johtuukin tuo Saksassa oleva kasvanut kiinnostus Tulikiven tuotteita kohtaan. Suomessahan tulisijojen hintataso oli kolmanneksen muuta Eurooppaa alhaisempi, mikä vihdoin on tervehtymässä Uuniseppien luovuttua leikistä, mikä parantaa Tulikiven pitkää peliä. Uuniseppien (markkinakakkonen) markkinaosuushan Suomessa oli 27%, joten markkinajohtaja Tulikivi kiittää. Tulikiven korkeakatteisen viennin osuus liikevaihdosta oli Q1-Q3/2023 jo 67%. Tulikiven suurimmat vientimaat olivat Saksa ja Ranska.

      Tulikivi Oyj julkaisee vuoden 2023 tilinpäätöstiedotteen 1.3.2024 ja samalla tullaan ilmoittamaan noin 3 sentin osingosta. On hienoa nähdä 12 päivän kuluttua Tulikiven osakkeen kurssireaktio, kun Tulikivi palaa pitkästä aikaa osingonmaksajaksi. Kymmenet tuhannet sijoittajat haluavat omistaa vain osinkoa maksavia firmoja, joten Tulikivi päässee pois senttikerhosta vihdoin 1.3.2024.

    • Anonyymi

      Korjaus edelliseen (vuosiluvut väärin):

      Tulikiven Q3/2023 tuotannossa valmisteltiin kokonaan uuden Jero-malliston toimitusten aloittamista Q4/2023. Lisäksi uudet Hagos eG (Saksa ja Itävalta)- ja Eldabutiken (Ruotsi)-jakelusopimukset ovat näkyneet myynnin kasvuna Q4/2023.

    • Anonyymi

      Tulikiven liiketoiminnan rahavirta on aina vahvin viimeisellä neljänneksellä. Q4/2023 rahavirta oli 2,9m€, mikä tarkoitti 4,8c/osake rahavirtaa vain yhdeltä neljännekseltä.

      Kyllä 3c osinko on hyvinkin mahdollinen. Edelliseltä 12 kuukaudeltahan liiketoiminnan rahavirtaa on Tulikivi tehnyt 5,6 m€, eli 9,4c/osake. Ensi viikon perjantaina kuulemme osinkoehdotuksen, joten elämme mielenkiintoisia aikoja.

      Tulikiven markkina-arvo on 27m€ ja osake maksaa 0,448€.

    • Anonyymi

      aaaah

    • Anonyymi

      Sinänsä hassua. Kun muutema vuosi sitten porukka nauroi että ei ole järkevä sijoitus. Joillekin esitin yritystä, niin vastaus oli vain että niin ja niin velkainen yhtiö. Kehotettiin unohtamaan. Onneksi näin käänteen jo ajat sitten. Miettii että yritys omistaa omat kivivarannot ja kohta vielä talkkiakin. Perus bisnes rullaa hyvin yms.. Huh huh tuntuu että voinko olla jotenkin väärässä kun luottoni on tosi korkealla Tulikiveen nytten. No odotellaan miten hommat etenee. (Tämä oli pelkkää pohdintaa!!!) Ei sijoitus suositus

      • Anonyymi

        Näit käänteen jo ajat sitten? Jepjep, eli sulla oli tiedossa korona ja energiakriisi? Ilman noita onnenkantamoisia, koronaa ja energiakriisiä, Tulikivi olisi ollut konkurssissa.

        Olet varmaan tehnyt miljoonia osakkeilla kun olet noin kova ennustaeukko:D


    • Anonyymi

      Salkunrakentaja.fi tänään:
      "Iikka Nummisen salkkuun on kelvannut kolme osaketta:
      Saga Furs, Nurminen Logistics ja Tulikivi. Iikka luettelee omistamiensa yhtiöiden tärkeimpiä lukuja suoraan ulkomuistista. Hän on tehnyt sijoittajan kotiläksyt ja julkaissut muistiinpanojaan viestipalvelu X:ssä ja Inderesin keskustelufoorumilla."

    • Anonyymi

      Tulikivi on noussut jo toista päivää. Tänään vaihtokin kasvoi. Ensin kasvaa vaihto ja tyypillisesti sen jälkeen ampuu osake ylös. Mielenkiintoista seurattavaa huomenna.

    • Anonyymi

      Pientähän tuo vaihto oli vielä eilen. Sitten kun tulos julki niin sitten varmasti vaihto nousee. Osake joko laskee tai nousee. Sen tietävät vain ennakkoon hallituksen porukka. Vaihto nousee myös kun talkki projektista saadaan uutista, että mikä sen mahikset ovat. Mutta sen aika näyttää. Turha täällä hötkyillä minkään Mondon myynti hinnoilla yms... Se homma jo tiedetään. Jos myyntiin menee, niin varmasti jo jonkin näköisiä keskusteluja käyty jo ostajan kanssa. Mutta jos Tulikivi rupeaa itse vetämään talkki projektia eteenpäin. Niin silloin "pelin henki" on taas aivan toinen. Infraa on valmiiksi, mutta homman eteen päin vieminen vaati vielä työtä/rahaakin. Voihan se olla että kun tulovirtaa on yhtiöllä, niin olisi hartioita viedä hommaakin eteenpäin itse. Mutta kannattaako sitä riskiä ottaa vai pelkkä hinta lappu kaivokselle ja ostajia kartottamaan. Aika näyttää

    • Anonyymi

      Tulikiven P/E (ed. 12 kk) 4,82 ja Harvian vastaava 25,26. Jotta Tulikivi ja Harvia olisivat saman hintaisia tulokseensa suhteutettuna, Tulikiven osakkeen tulisi nousta 0,49€->2,07€. Tulikivellä on lisäksi Suomussalmen talkkiesiintymä (Nordic Talc Oy), jonka verrokista (Mondo Minerals) Elementis maksoi 486 m€. Jos Nordic Talcin arvo olisi 10-20% tuosta Mondo Mineralsin arvosta, se tekisi 0,81-1,62€/osake, joten näin Tulikiven osakkeen hinnaksi saataisiin 2,88€-3,69€ ja osakkeen nousupotentiaali on 491%-657%. Koko Tulikiven markkina-arvo on tänään vain 29m€, joten eiköhän tässä Tulikiven osake helposti vähintään 5-kertaistu. Ensi viikon perjantaina ilmoitettaneen, että Tulikivi palaa osingonmaksajaksi ja 3c osinko saa osinkosijoittajat sankoin joukoin ostolaidalle.

      Tuskin 194 m€ Helsingin pörssistä omistava Laakkonen olisi äskettäin alkanut Tulikiveä ostamaan muutaman sadantuhannen euron tähden, joten eiköhän hän pian liputa 10% omistusosuuden täyttymisestä.

    • Anonyymi

      En usko että Laakkonen odottaa osakkeen nousevan ja sitten tekevän lisä ostoja. Kyllä isot pelurit ostaa mahdollisimman alaalta. Luulisin että olisi tehnyt jo lisä ostot. Onhan hänellä muuteman kuukauden ostokset kumminkin reilut 700t. Tietenkin jos blokki kauppaa sovittelevat mahdollisen myyjän kanssa. Mutta epäilen, että se olisi jo tehty kerta rysäyksellä silloin, olikohan se nyt silloin marraskuussa kun se isoin kauppa toteutui. Tällä hommalla nyt sinänsä mitään merkitystä, mutta mielen kiintoista seurattavaa näin harrastuksena. Luulisi tietysti että hän aika hyvin selvää ottanut mihin rahat iskee kiinni, mutta tiedä näitä.

    • Anonyymi

      Sipaisin salkkuun Tulikiveä. Ensi perjantaina ilmoitettavat 3 sentin osingot saan kaupan päälle.

    • Anonyymi

      Eihän sitä tiedä vielä paljonko se osinko on. Voi olla 1 tai 4 centtiä.

    • Anonyymi

      Timon Lista päivittyi tänään ja Tulikivi nousi listalla. Tavoitehinta listalla on nyt 0,71€ ja nousupotentiaali on +49%.

    • Anonyymi

      Viikon kuluttua saattaa alkaa ralli.

    • Anonyymi

      Kyllä.

      Alkavan viikon perjantaina Tulikivi tulee ilmoittamaan 3 sentin osakekohtaisesta osingosta. Suurella osalla sijoittajia on periaate, että sijoittavat vain osingonmaksajiin ja osingonmaksun aloitus saa Tulikiven kohdalla aikaan voimakkaan nousun.

    • Anonyymi

      Saksassa on Tulikiven parhaat katteet ja siellä voi vuolla kultaa. Tulikiven liikevaihdostahan 2/3-osaa tulee viennistä. Suurimmat vientimaat ovat Saksa ja Ranska. Saksassa alkuvuodesta kotitaloudet maksoivat sähköstä 42,22c/kWh (lähde BDEW), joten varmasti varaavia ja puolivaraavia takkoja sinne menee sen.

      Suomessa Tulikivellä on mielenkiintoinen tilanne, koska Tulikiven markkinaosuus on 29% ja Uuniseppien markkinaosuus oli 27%. Tulikivi pelasi Uunisepät pois markkinoilta ja voi nyt Tulikivi voi dominoida Suomen markkinoita.

    • Anonyymi

      Talouselämä-lehdessä tänään tällainen uutinen, missä Tulikivi mainittu!

      "Pienyhtiöistä povataan nyt pörssivuoden voittajia – Talouselämä listasi 10 kiinnostavaa"

    • Anonyymi

      Mitä siitä oli mainittu?

      • Anonyymi

        Todennäköisesti ei mitään kovin positiivista kun ei sitä tuohon viestiin kirjoittanut


    • Anonyymi

      "Suomussalmen talkkihankkeen sivutuotteen hyödynnettävyysselvityshanke päättyy viimeistään huhtikuussa 2024."

      Lähteekö raketti maalis- vai huhtikuussa? Tässä on 10-bagger-potentiaalia!
      Mondon talkista maksettiin 486 miljoonaa euroa. Inderesin nuori mies antoi Suomussalmen talkkiesiintymälle arvoksi 0€, jolle nauraa naurismaan aidatkin. Koko Tulikiven markkina-arvo on nyt 29 miljoonaa euroa.

      • Anonyymi

        Näille sun jutuilles on nauranut jo kymmenen vuotta kaikki monilla eri palstoilla.
        Tää roskaläjä ei tule ikinä nousemaan pois edes sieltä senttikerhosta


    • Anonyymi

      Roskaläjä :D Ei ny minun mielestä. Mutta laimea arvostus kylläkin. Forttumikin muuttui melkein jätti jäteläjäksi. Vaikka oli loisto iso yhtiö. Mutta pelastus kumminkin onnistui,, uniper ja venäjä seikkailuiden osalta. Hyväs tikis tulikivi on, aika näyttää mihin mennään

    • Anonyymi

      Tulikiven P/E (ed. 12 kk) on 4,79 ja Harvian vastaava on 27,09. Jotta Tulikivi ja Harvia olisivat saman hintaisia tulokseensa suhteutettuna, Tulikiven osakkeen tulisi nousta 0,48€->2,71€. Tulikivellä on lisäksi Suomussalmen talkkiesiintymä (Nordic Talc Oy), jonka verrokista (Mondo Minerals) Elementis maksoi 486 m€. Jos Nordic Talcin arvo olisi 10-20% tuosta Mondo Mineralsin arvosta, se tekisi 0,81-1,62€/osake, joten näin Tulikiven osakkeen hinnaksi saataisiin 3,53€-4,34€ ja osakkeen nousupotentiaali on 635%-804%. Koko Tulikiven markkina-arvo on tänään vain 29m€, joten eiköhän tässä Tulikiven osake helposti vähintään 5-kertaistu.

      Tämän viikon perjantaina ilmoitetaan, että Tulikivi palaa osingonmaksajaksi ja 3c osinko saa osinkosijoittajat sankoin joukoin ostolaidalle.

      Nordic Talc on luvannut uutisia viimeistään huhtikuussa 2024, joten elämme mielenkiintoisia päiviä ja viikkoja.

    • Anonyymi

      Asiakkaat arvostavat Tulikiven erinomaiseksi tyytyväisyydessä myyjään, toimitukseen ja valmistajaan, joissa kaikissa kolmessa Tulikivi saa korkeimman arvosanan.

    • Anonyymi

      Saksassa (BimSchV) tulee vuoden 2024 loppuun mennessä tulee vaihtaa useampi miljoona takkaa! Tulikivi kiittää.

    • Anonyymi

      Ylihuomenna Tulikivi ilmoittaa aloittavansa osingonmaksut ja osake lähtee nousuun. Nämä ovat hyviä paikkoja astua salonkivaunuun.

    • Anonyymi

      Olkiluoto 3:n vuosihuolto alkaa 2. maaliskuuta ja päättyy 2. huhtikuuta. Tulikivi kiittää.

    • Anonyymi

      Harvian Q4/2023-osavuosikatsaus 8.2.2024 kertoi myös Tulikiven suunnan.

      Talouselämä kertoi: "Harvian osakkeen hinta sinkoutui heti 8.2. tulospäivänä 21,9 prosentin nousuun."

      Tulikiven P/E-luku (edellinen 12 kk) 4,69 ja Harvian vastaava 26,56. Harvian P/E-kerroin on lähes 6-kertainen Tulikiven vastaavaan verrattuna, joten Tulikiven kurssinousulla on moninkertainen potentiaali.

    • Anonyymi

      Inderesin analyytikko nosti 28.2.2024 kaikessa hiljaisuudessa Tulikiven Q4/2024 tulosennustetta ennen veroja 0,5->0,9 m€, eli +80%. Eiköhän tavoitehintaankin saada vastaava korotus viimeistään maanantaina.

    • Anonyymi

      Paljonko sitä osinkoa on nyt tulossa? Onko osinko sitten se 3 senttiä mikä tuossa muutama viesti sitten mainittiin? Tänään piti kurssin lähtä rajuun nousuun kun osingosta ilmoitetaan? Näyttää olevan 10% laskussa osake?

    • Anonyymi

      Eipä näy Tulikivestä hippustakaan missään osinkokalenteissa.

    • Anonyymi

      Eikös Mondo Mineralsilla ollut kaksi kaivosta (Sotkamossa ja Outokummussa) ja noista Elementis maksoi 553 m$ (486 miljoonaa euroa).

      Koko Tulikiven markkina-arvo on nyt 26 miljoonaa euroa, joten elämme mielenkiintoisia aikoja. Eilenhän se selvästi sanottiin:
      "Ympäristövaikutusten arviointiselostus on tarkoitus toimittaa yhteysviranomaisena toimivalle ELY-keskukselle vuoden 2024 toisen kvartaalin aikana."

      Maalis-kesäkuussa 2024 Tulikivi on Helsingin pörssin potentiaalisin 10-kertaistuja.

    • Anonyymi

      Mä oon ajatellu näin että kun ei kukaan rakenna nimi mee takkojakaan.
      Ja vanhaa ei uusia ennen kun tulee käyttökielto sutarilta.

    • Anonyymi

      * Tulikiven perusliiketoiminnan tavoitteena on vuoden 2026 loppuun mennessä saavuttaa yli 50 miljoonan euron liikevaihto (2023 45,3m€)
      * Liiketuloksen arvioidaan olevan noin 3-5 miljoonaa euroa 2024
      * Uusi sähkökiuasmallisto lanseerataan kotimaan ja vientimarkkinoille kevään 2024 aikana
      * Täysin uuden Jero-malliston toimitukset käynnistyivät suunnitellusti Q4/2023
      * Omavaraisuusaste erinomainen +47,8 %
      * Nettovelat laskeneet huipustaan 22,8m€ -> 7,9m€
      * Oma pääoma per osake nousi vuodessa 0,24€ -> 0,30€ ja oman pääoman tuotto 2023 oli 23,1%
      * Q4/2023 viennin osuus oli jo 71% liikevaihdosta (suurimmat vientimaat Saksa ja Ranska). Saksassa tulee vaihtaa miljoonia takkoja vuoden 2024 loppuun mennessä (BimSchV)

      * Talkkihankkeen sivutuotteen hyödyntämishankkeesta tiedotetaan maalis-huhtikuussa 2024
      * Ympäristövaikutusten arviointiselostus julkaustaan Q2/2024

      Suunniteltujen talkkituotteiden muovi- ja maalisovellusten tuotetestauskokeiden tulokset valmistuivat loppuvuodesta 2023, joten pian julkaistaan ostaja Tulikiven omistamalle Nordic Talc Oy:lle. Alle 30-50m€ ei Nordic Talcia tulla myymään. Koko Tulikiven markkina-arvo on tänään 26m€.

    • Anonyymi

      Molemmat tämän palstan eniten keskustelluista osakkeista (Tulikivi ja Eagle) floppasivat pahasti tuloksessaan 2023. Minustä on on ihmisten, jotka seuraavat tätä palstaa toiveissaan saada tuottavia sijoitusvinkkejä, aliarvioimista ja harhaan johtamimista keskustella näin runsaasti osakkesta jotka vievät vain piensijoittajien rahat. Ytävällisesti toivoisin tähän muutosta.

      • Anonyymi

        Samaa mieltä osake laskee koko ajan


    • Anonyymi

      Miljonääriautokauppias Laakkonen ostanyt taas helmikuussa 200 000 kpl Tulikiven osakkeita lisää.

      • Anonyymi

        Entäs se osinko? Monta viikkoa kerroit täälläkin varmana tietona, että Tulikivi ilmoittaa tilinpäätöksen yhteydessä maksavansa 3 senttiä osinkoa, jonka ansiosta kurssi raketoi.

        Tulikivi arvio itse, että tästä vuodesta tulee tuloksellisesti heikompi kuin viime vuodesta.
        Tilauskanta romahti katsauskaudesta.
        Saksan BimSchV ei tule myöskään olemaan mikään jackpot.

        Sinun tarkoitus näillä kirjoituksilla on selvästi vain saada porukka ostamaan tätä surkimusta ja sitä kautta saada kurssi vedätettyä ylös. Aika moraalitonta toimintaa.


      • Anonyymi

        Mitä siitä sitten voi sun mielestä päätellä


    • Anonyymi

      Surkimus ei ole tämä firma ole enää. Itse odotinkin että vielä kannattaisi olla maksamatta osinkoa. Nekin panokset laittaa talkki hankkeeseen. Omistan osaketta, ensimmäiset laput ostin noin reilu 10 vuotta sitten, kun en mitään tajunnut osakkeista/yrityksistä. Ensimmäisen suunnan muutoksen huomasin yrityksen nettisivuissa, olisiko 5-vuotta sitten. Siihen asti ne oli tosi alkeelliset. Silloin mietin että olisiko suunta viimein muuttumassa. Nyt vuoden aikana tehnyt isoimmat ostot. En silti kaipaa toistuvaa mondo jauhantaa. Hyvä on 3-5millin tulos jos toteutuu vuonna 2024, mutta aika näyttää. Kiuas puolelta odotan että olisi mahdollisuuksia vähän isompaan. Erottuu hyvin edukseen tuotteillaan. Harvia on iso toimija, mutta helposti Tulikivikin mahtuu joukkoon erilaisilla tuotteilla.

    • Anonyymi

      Tuo 3-5 millin tulos riittää siihen, että on kelpo firma omistaa salkussa. Mutta varmahan se tulos ei ole! Niin kuin ei voi varmaksi sanoa millään firmalla! Tai jos tulos odotus olisi tosi varma, niin silloin yleensä osake täyteen hinnoiteltu ja tuotto osakkeelle jää keskinkertaiseksi tai jopa surkeaksi. Kymmenkertaistuminen vaatisi sen talkin täydellisen onnistumisen/myynnin hyvällä hintaa. Mutta odotan kyllä että osake usempi kertaistuu (2-4kertaistuminen) jos talkki projekti onnistuu edes "kohtuudella". Aika näyttää

    • Anonyymi

      * Talkkihankkeen sivutuotteen hyödyntämishankkeesta tiedotetaan maalis-huhtikuussa 2024
      * Ympäristövaikutusten arviointiselostus julkaustaan Q2/2024

      Nuo ovat mielenkiintoisia tietoja, koska jo YVA-ohjelman kohdalla keväällä 2021 Tulikiven osakekurssi nousi 0,30€ -> 0,73€. YVA-menettelyssähän on kaksi vaihetta ja tuo YVA-ohjelma oli vasta alku ja sen jälkeen YVA-selostus on se varsinainen pihvi. Nyt ensimmäistä kertaa osavuosikatsauksessaan Tulikivi kertoi, milloin YVA-selostus julkaistaan (Q2/2024), joten ennakoin tämän kevään nousukäyrästä vieläkin jyrkempää kuin kevään 2021 nousukäyrästä.

    • Anonyymi

      Kyllähän tuon heikomman tuloksen arvasi jo ennalta rakennusalan kouristellessa tuskissaan ympäri Eurooppaa ja sähkön hintahuiput on jo kaukana takana.
      Pääasia, ettei tullut tappiota ja vienti vetää kuitenkin hyvin.
      Kun rakennusala alkaa taas nousta alhostaan ja vauhti kiihtyy, niin Tulikiven kyydissä on silloin hyvä olla.

    • Anonyymi

      Eiköhän ne kaapelit ja putket katkeile ensi talvena kovimmilla pakkasjaksoilla tällä kertaa Ruotsin ja Suomen väliltä ja miksei "vahinkoja" voi tapahtua lisää myös Suomenlahdella.

    • Anonyymi

      Tänä aamuna saatiin Tulikivi-uutinen (Tekniikka&Talous-lehti). Löytyihän sille talkin sivuvirtakivellekin käyttöä, mikä on erinomainen uutinen:

      "Suomeen rakennetaan aiempaa 10x suurempi hiekka-akku – 100 MWh lämmön varastointiin uusi materiaali Tulikiveltä. Väliaineena käytetään sivuvirtakiveä. Uuden lämpöenergiavaraston väliaineena aiotaan käyttää vuolukivimursketta, joka syntyy Tulikiven tuotannossa sivuvirtana."

    • Anonyymi

      Hanke on hyvin aikataulussa, joten eiköhän siellä Tulikivellä jo tiedotetta rustata.

      Nordic Talcin sivuilla on hyvää tietoa kohdassa "uutisia":
      "Hanke päättyy viimeistään huhtikuussa 2024."

    • Anonyymi

      Tuossa vuolukivimursketta teollisen mittakaavan lämpöenergiavarastoon -tiedotteessa kerrotaan:
      "Loviisan Lämmön omistaa pääomasijoitusyhtiö CapManiin kuuluva CapMan Infran rahasto."

      Capmanin talousjohtaja näyttää tulleen 1,5 vuotta sitten Tulikiven hallitukseen.

    • Anonyymi

      Ylekin heräsi uutisoimaan!
      "Energiayhtiö haluaa juukalaisen vuolukivikaivoksen sivukiveä lämpövarastointiin. Energia menee Loviisan Lämmön kaukolämpöverkkoon. Loviisalaisyhtiön omistaa pääomasijoitusyhtiö CapManin hallinnoima infra-alan rahasto."
      https://yle.fi/a/74-20078309

    • Anonyymi

      Hyviä uutisia Tulikivelle:

      Talouselämässä tänään:
      "Verkkolehti Politico on saanut haltuunsa salaisen Euroopan komission sisäisen asiakirjan, jossa varoitetaan EU-maita uhkaavasta energiakriisistä. Taustalla on Ukrainan kautta Eurooppaan kulkenut venäläinen maakaasu, jonka toimitukset Ukraina aikoo katkaista tämän vuoden lopulla."

    • Anonyymi

      Tulikiven operatiivinen kassavirta per osake 2024e on analyysissa 0,16€. Tulikiven osake maksaa tänään 0,39€, joten operatiivinen kassavirta 2024 tulee olemaan 41% osakkeen hinnasta.

      2024-ennuste:
      Operatiivinen kassavirta +9,5 m€
      Investoinnit -2,3 m€
      Vapaa kassavirta +7,2 m€

      Tulikiven rahavarat olivat vuoden 2023 lopussa 2,7 m€, joten vuoden 2024 lopussa rahavarat tulevat olemaan 10 m€! Tulikivestä tulee käytännössä nettovelaton. Tulikiven markkina-arvo on tänään 23 m€.

      Elementis osti Mondo Mineralsin 486 m€ eurolla ja Inderesin analyysissa Tulikiven omistaman Suomussalmella olevan Nordic Talcin arvo on silti 0 m€. Nordic Talcilla on enemmän talkkia kuin Mondolla on sekä Tulikiven talkkiesiintymä on kompaktimpi ja helpommin louhittavissa avolouhoksesta. Tulikiven Suomussalmen verhouskivitoiminnan voi kätevästi siirtää Juukaan, missä on Tulikiven päätehdas ja myös isot vuolukivivarannot.

      Q4/2023-tilinpäätöstiedotteessa: "Ympäristövaikutusten arviointiselostus tarkoitus toimittaa ELY-keskukselle Q2/2024.". Hankkeen virallinen aloitus (YVA-ohjelma) villiinnytti sijoittajat 22.7.2021. Q2/2024 mennessä Nordic Talcin arvo tulee selviämään myös suurelle yleisölle.

      Viimeistään huhtikuussa 2024 saamme nauttia Suomussalmen talkkihankkeen sivutuotteen hyodynnettavyysselvityksestä (Nordic Talcin sivuilla), mistä saatiinkin esimakua loppuviikosta, kun "Energiayhtiö haluaa juukalaisen vuolukivikaivoksen sivukiveä lämpövarastointiin".

    • Anonyymi

      Nordic Talc’lle on kysyntä ja tarve
      • Talkin käyttö lisääntyy globaalisti 5-8 % vuodessa
      • Teollisen laadun merkitys kasvaa
      • Puolet Euroopassa käytettävästä talkista tuodaan sen ulkopuolelta
      • Teollisuuden velvollisuus tuntea käyttämiensä raaka-aineiden alkuperä ja olla vastuussa toiminnan kestävyydestä ja eettisyydestä

    • Anonyymi

      Helsingin pörssin potentiaalisin 10-kertaistuja.

    • Anonyymi

      Tänään Arvopaperilehdessä.

      "Iikka Numminen etsii käännetapauksia pörssin pienestä päästä. Tähän Helsingin pörssin yhtiöön hän sijoittaisi nyt 50 000 euroa."

      Hienoa, että Numminenkin on huomannut Tulikiven potentiaalin.

      • Anonyymi

        Ei näillä sun kirjoituksilla ole mitään arvoa. Tuossakaan lainauksessa ei sanota, että Numminen sijoittaisi Tulikiveen.

        Milloin niitä osinkoja on tulossa mitä hehkutit varmana ja osinkojen seurauksena kovaa kurssinousua? Kumpaakaan ei ole näkynyt😂


    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Niin - käänneyhtiöistä Tulikivi mainittu.
      Tämä vuosi pitäisi jo alkaa lukujen valossa rullaamaan ja viimeistään vuonna 2025 kasvu pitäisi olla vähintään 10-20 prosentin luokkaa ja voi olla paljon enemmänkin, jos rakennusbuumi alkaa rynnimään urakalla.

    • Anonyymi

      Inderesin keskustelufoorumin Harvia-ketjuun joku linkkasi äsken jonkun somevaikuttajan saunakuvan, missä on oikeasti Tulikiven kiuas. Käykäähän kommentoimassa tuota. Taitaa Tulikivellä olla maailman kauneimmat kiukaat.

    • Anonyymi

      Niinpä onkin. Inderesin foorumin Harvia-ketjussa on Tulikiven Tuisku-kiukaan kuva!

    • Anonyymi

      Tulikiven kiukaan löylyt ovat aivan himmeän hyvät.
      Kaverilla oli mökillä ja niin pehmeissä ja kosteissa löylyissä en ole ollut ikinä.
      Nykyajan sähkökiukaat ovat kidutusvälineitä siihen verrattuna.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Satoko Taguma (Business Development Coordinator) Tulikiven hallitukseen.

    • Anonyymi

      Firmassa ymmärretään designin päälle.

      Tulikivi on palaamassa osingonmaksajaksi!

    • Anonyymi

      Sijoitusblogaaja Jussi Halme teki eilen "Talkilla RIKKAUKSIIN - TULIKIVEN Potentiaali" -videon. Siinä mainitaan osakkeen mahdollinen 10-kertaistuminen.

      Jos laittaisi nyt esimerkiksi 3 000€ kiinni, niin summalla saisi myöhemmin 30 000 euron uuden auton.

    • Anonyymi

      Ote Nordic Talcin nettisivuilta:
      "Suomussalmen talkkihankkeen sivutuotteen hyödynnettävyysselvitys. Hanke päättyy viimeistään huhtikuussa 2024."

      Lähipäivinä se sitten tapahtuu. Onnea Suomussalmi ja osakkeenomistajat. Vielä ehtii mukaan vaurastumaan!

    • Anonyymi

      Jo 3800 katsojaa on katsonut Youtubesta Jussi Halmeen tuoreen "Talkilla RIKKAUKSIIN - TULIKIVEN Potentiaali"-videon. 10-kertaistumistahan videossa povataan.

    • Anonyymi

      Onneksi tuli myytyä Tulikivet pois ennen Q4 osaria. Tilalle ostin Sotkamo silveriä ja Tecnotreetä.

      Sosi jo yli 100% voitolla ja Tecnokin vihertää komeasti. Tänään molemmat lähes 20% nousussa.

      Tulikiven vaihtokin aivan säälittävällä tasolla verrattuna Sosiin ja Tecnoon

    • Anonyymi

      Katsoin "Talkilla RIKKAUKSIIN - TULIKIVEN Potentiaali" -videon Youtubesta. Hienosti on Tecnotreen ja Sotkamo Silverin osakekurssi on noussut, mutta tuossa Tulikivi-videossa luvataan 10-kertaistumista, eli osakekurssin nousemista +900%.

      • Anonyymi

        Mun mielestä Jussi sanoon suunnilleen näin: "Todennäköisesti tästä ei mitään 1000% tuottoja saisi vaikka kaikki menisi kuin Strömssöössä"

        Meinaat että joku märkäkorva sijoitus-tubettaja LUPAA 1000% tuotot tube-videolla😅

        Lopussa vielä sanoo: "En suosittelisi kellekkään ostamaan Tulikiveä, laita ne rahat mielummin indeksirahastoon"


    • Anonyymi

      Aki Pyysing näköjään viime kuussa myös lisännyt

    • Anonyymi

      Laakkonenkin viime kuussa yli miljoona kpl. Eikä tapahtunut edes blokki kauppaa, vaan pikku omistajat möivät

    • Anonyymi

      Jenkeissä on saunabuumi ei takkaboomi.

      • Anonyymi

        Hieno homma


    • Anonyymi

      Lupaan katsoa, että Inderesin väki laittaa sen niiden toimistolla olevan aasinhatun päähänsä youtube-lähetyksessä, kun lopulta "joutuvat" arvottamaan Nordic Talcin, kuten Mondo Minerals arvotettiin.

      Elementis osti Mondo Mineralsin 486 m€ eurolla ja Inderesin analyysissa Tulikiven omistaman Suomussalmella olevan Nordic Talcin arvo on silti 0 m€. Nordic Talcilla on enemmän talkkia kuin Mondolla on sekä Tulikiven talkkiesiintymä on kompaktimpi ja helpommin louhittavissa avolouhoksesta. Tulikiven Suomussalmen verhouskivitoiminnan voi kätevästi siirtää Juukaan, missä on Tulikiven päätehdas ja myös isot vuolukivivarannot.

      Koko Tulikiven markkina-arvo on tänään vain 28m€!

    • Anonyymi

      Jep, samoilla ajatuksilla. Mutt hyvä ettei indellä ole keulinut tämän kohdalla liikaa. Kuten käynyt monen sen seuraaman puljun kanssa. Tecnotree, harvia, kamux yms yms... Hirmu hehkutus päällä. Ja moni poltti näppinsä, kurssien huipuilta tulti reippaasti. Aivan huipun lähellä vielä kehuivat. Jospa tämän kohdalla poikkeus ja oltava analyytikoita kuuntelematta.

      • Anonyymi

        harvia välillä oli 10x suurempi osakkeen hinta-kyllä sillä voitolla autoja ja taloja sai ostaa---

        Googlaa= Harakka harvia-ministeri tienas liki puoli miljoonaa e


    • Anonyymi

      Tänään Danske nosti Harvian tavoitehinnan 45 euroon. Harvian P/E 31,96 ja Tulikiven P/E 7,82 edelliseltä 12 kuukaudelta. Harvian kertoimilla pelkästään Tulikiven perusliiketoiminnan tulisi nousta 0,47 eurosta 1,92 euroon. Lisäksi Tulikiven osakkeen arvoon tulisi helposti lisätä 2-3 euroa Nordic Talcia. Tulikivi on seuraava Ten Bagger.

      • Anonyymi

        Toiveajattelua


    • Anonyymi

      Sotkamo silver keulii taas.

      Sosi: +11.70% vaihto 278k€
      Tulikivi: -0,64% vaihto 5k€

      Onneksi hyppäsin Sosin kelkkaan

    • Anonyymi

      Mitä väliä yhden päivän nousuilla. Paitsi jos teet päivä kauppaa

    • Anonyymi

      Onneksi olkoon rahojesi tuplaamisesta Sotkamo Silverissä. Siirrä nyt ne rahat Tulikiveen, sillä koko Tulikiven arvo on tänään vain 28m€. Inderes antaa Tulikiven omistamalle Nordic Talcille arvoksi 0m€, kun Mondo Minerals myytiin 486m€. Tulikivi on Helsingin pörssin potentiaalisin 10-kertaistuja.

      • Anonyymi

        Ehei, nyt istutaan Sosin kyydissä ainakin kesään asti.

        Hopea kolkuttelee jo 30$/OZ hintoja ja kultakin nousussa.


    • Anonyymi
    • Anonyymi
      • Anonyymi

        ahaa


      • Anonyymi

        Ei se tuu muuta kun alas koko ajan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se tuu muuta kun alas koko ajan

        niin-maan alle ne lämpövaraajat perustetaan


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei se tuu muuta kun alas koko ajan

        Juuri niin


    • Anonyymi

      Tulikiven osake kävi tänään jo 48c. Kun 50c puhkaistaan, tie on auki ja 1,00€ puhkeaa viikossa. Kannattaa katsoa, miten Sotkamo Silveristä innostuttiin ja miten sen osakekurssi nousi. Tulikiven omistama Nordic Talc Oy nappasi Nordic Talcin ylimmän johtajan (konserninjohtaja Erkki Kuronen), joten askelmerkit ovat kunnossa.

    • Anonyymi
      • Anonyymi

        pittääpä laittaa viimeiset 20000e kokeiluun...


    • Anonyymi

      Nyt on aika tankata Tulikiveä isosti. Kun vihdoin alkaa osingonmaksu puhutaan +50% heti alkuun kurssiin. 2024 tulos tulee olemaan hieman pienempi kun 2023 ja kalkki hype voidaan ajoittaa 2026. 0,75€ toukokuun alkuun!

    • Anonyymi

      Arvopaperilehti:
      "Tulikiven osakkeilla tehtiin noin 680 000 euron blokkikauppa".

      Isot pojat, eli rahamiehet, tankkaavat.

      • Anonyymi

        Laakkonen teki ostoja. Kuten jo osasi moni odottaa. Nyt voi olla että ei enää kovin paljoa saa kahmittua hän tasaiseen hintaan tai joutuu pienemmiltä omistajilta ostamaan hieman nousevaan kurssiin. Tämä ei tietoa, vain mielipide!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Laakkonen teki ostoja. Kuten jo osasi moni odottaa. Nyt voi olla että ei enää kovin paljoa saa kahmittua hän tasaiseen hintaan tai joutuu pienemmiltä omistajilta ostamaan hieman nousevaan kurssiin. Tämä ei tietoa, vain mielipide!

        En usko et kukaan alkaa tyhjentää isosti ennen yhtiökokousta. 0,50€ raja on vappuna rikki. BF energiatuki on poistumassa liekkö vaikutusta tulisijojen hankintoihin 2025-27. Sauna juttu voisi erityisesti kiinnostaa öljymaissa, se look on niille laatua, toisaalta miks ei meillekin.


    • Anonyymi

      Eilen päivittyneellä Timon Listalla Tulikiven nousupotentiaali on +42%. Lista ei ota huomioon Tulikiven omistamaa Nordic Talcia (Mondo Mineralsin talkki myytiin 486 miljoonalla eurolla). Tulikiven markkina-arvo on vain 27 miljoonaa euroa.

    • Anonyymi

      Kerkeää vielä mukaan. Raketti on startannut.

    • Anonyymi

      Ei vain tuplaa, vaan positiivisessa skenaariossa Tulikivi on hyvinkin 10€.

      Tulikiven osake maksaa tänään 0,488€
      Tulikiven P/E ed. 12 kk on 7,77
      Harvian P/E ed. 12 kk on 32,60
      Harvian P/E -kertoimella Tulikiven osakkeen tulisi maksaa 2,05€

      Elementis osti Mondo Mineralsin 486 m€ eurolla. Tulikivellä on 59 871 243 osaketta, joten 486 m€ talkista tekisi 8,12 €/osake.

      Tulikiven perusliiketoiminta Harvian kertoimilla sekä Tulikiven Suomussalmen talkki (Nordic Talc Oy) Mondon hinnalla saisi Tulikiven osakkeelle arvoksi 10,16€/osake.

      Näin Tulikiven osakkeen nousupotentiaali positiivisessa skenariossa on 1983%, eli kyseessä on 21 bagger!

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita

      Pupuhuhdasta löytyi lähes sadan kilon miljoonalasti huumeita – neljä Jyväskylän Outlaws MC:n jäsentä vangittu: "Määrät p
      Jyväskylä
      61
      2632
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      341
      2480
    3. Persut petti kannattajansa, totaalisesti !

      Peraujen fundamentalisteille, vaihtkaa saittia. Muille, näin sen näimme. On helppo luvata kehareille, eikä ne ymmärrä,
      Maailman menoa
      95
      2150
    4. Ei luottoa lakko maahan

      Patria menetti sovitun ksupan.
      Suomen Keskusta
      62
      1835
    5. Nähtäiskö ylihuomenna taas siellä missä viimeksikin?

      Otetaan ruokaöljyä, banaaneita ja tuorekurkkuja sinne messiin. Tehdään taas sitä meidän salakivaa.
      Ikävä
      4
      1743
    6. Sinäkö se olit...

      Vai olitko? Jostain kumman syystä katse venyi.. Ajelin sitten miten sattuu ja sanoin ääneen siinä se nyt meni😅😅... Lis
      Ikävä
      6
      1724
    7. Housuvaippojen käyttö Suomi vs Ulkomaat

      Suomessa housuvaippoja aletaan käyttämään vauvoilla heti, kun ne alkavat ryömiä. Tuntuu, että ulkomailla housuvaippoihin
      Vaipat
      1
      1573
    8. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      64
      1503
    9. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      120
      1487
    10. Hyvää yötä ja kauniita unia!

      Täytyy alkaa taas nukkumaan, että jaksaa taas tämän päivän haasteet. Aikainen tipu madon löytää, vai miten se ärsyttävä
      Tunteet
      5
      1389
    Aihe