Kenet voin ohittaa testamentissa

Anonyymi-ap

Perintöasiat eivät ole aiemmin juurikaan mielessä pyörinyt, koska olen vielä melko nuori enkä ole ajatellut asian olevan ajankohtainen. Ystäväni yllättävä poismeno kuitenkin pisti ajattelemaan että lähtö voi tulla koska vain joten ehkä se testamentti olisi hyvä tehdä. Omaisuutta minulla kuitenkin on kertynyt jo jonkun verran.

Olen tutkinut asioita netistä mutta tekstiä on paljon ja se on niin sekavaa että en vain onnistu löytämään kaipaamiani vastauksia.
Tällä hetkellä elän avoliitossa, naimisissa emme ole eikä minulla ole lapsia, miehelläni on kaksi.
Toistaiseksi minulla on vielä molemmat vanhemmat elossa ja yksi sisar.
Jos ymmärsin oikein, niin mieheni ei minua automaattisesti peri koska emme ole naimisissa tai omaa yhteisiä lapsia?
Jos vanhempani ovat elossa minun kuollessa, perivät he ilmeisesti minut? Vanhempani ovatkin ainoat joille perintöni automaattisesti hyväksyisin menevän.
Heidän kuollessa tai jos he kuolevat ennen minua, menisi perintöni kai sisarelleni?
Tätä en kuitenkaan haluaisi.

Jos siis teen testamentin, voiko sisaruksen ohittaa kokonaan? En tietenkään voi vaikuttaa vanhempieni jättämään perintöön, mutta jos kuolen vasta heidän jälkeensä ja ainoa laillinen perillinen olisi siskoni niin voinko testamentilla jättää hänet kokonaan perinnöttömäksi vai koskeeko sisarta sama perintöoikeus kuin lapsia?

Sitten vielä yksi kysymys koskien perimistä avioliitossa, kun tästäkin olen lukemani perusteella saanut kaksi eri käsitystä... avioliitto kuulemma kannatta, koska avopuoliso ei peri puolisoaan ilman testamenttia. Mutta, lukemani perusteella aviopuolisokaan ei peri jos on rintaperillisiä eli lapsia? Eli minun tilanteessani kun vain miehelläni on lapsia, niin olisi hänen lapsensa hänen ainoat perilliset vaikka olisimmekin naimisissa?

6

247

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Koska tällä hetkellä olet avoliitossa, eikä sinulla ole rintaperillisiä, niin voit testamentata koko omaisuutesi kenelle haluat. Vanhempasi ja siskosi eivät saa silloin mitään. Jos menet avioon, tai saat lapsia, niin tilanne muuttuu.
      Lapsettoman avioparin perii eloon jäänyt puoliso, ilman testamenttia, mutta hänenkin kuoltua menee ensiksi kuolleelta tullut perintö hänen perillisille.

    • Anonyymi

      Lapsettomassa (miehen lapset eivät sinua peri!) avioliitossakin voit testamentilla määrätä kaiken omaisuutesi kenelle tahansa. Myös puolison voit jättää perinnöttä.

      Se, mitä omaisuutta voit testamentata, määrittyy kuitenkin omaisuuden osituksessa. Jos sinun omaisuutesi on suurempi kuin miehen, leski saa sinulta tasinkoa niin paljon, että puntit ovat fify-fifty. Ja silloin voit testamentilla määrätä vain tuosta omasta jäämistön puolikkaastasi.

      Jos sinulla on lapsia, heidän lakiosansa on puolet (osituksessa määrittyvästä) jäämistöstäsi. Tällöin voit testamentilla määrätä vain tuosta jäämistösi. puolikkaasta.

    • Anonyymi

      > Tällä hetkellä elän avoliitossa, naimisissa emme ole eikä minulla ole lapsia.

      Voit testamentata kaiken oman omaisuutesi täysin vapaasti.

      • Anonyymi

        Tårta på torta. Tuohon oli jo selkeästi vastattu. Mutta ei tähän: "Sitten vielä yksi kysymys koskien perimistä avioliitossa, kun tästäkin olen lukemani perusteella saanut kaksi eri käsitystä."


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tårta på torta. Tuohon oli jo selkeästi vastattu. Mutta ei tähän: "Sitten vielä yksi kysymys koskien perimistä avioliitossa, kun tästäkin olen lukemani perusteella saanut kaksi eri käsitystä."

        Avioliitossa eloon jäänyt perii puolisonsa, ellei ole rintaperillisiä, eikä testamenttia. Kun eloon jäänytkin kuolee, niin silloin ensiksi kuolleelta peritty menee hänen perillisilleen ja viimeksi kuolleen omaisuus hänen mahdollisille perillisille. Jos niitä ei ole, eikä ole testamenttia, niin hänen omaisuutensa menee Valtiokonttorille.
        Jos on rintaperillisiä, niin omaisuudet lasketaan yhteen ja jaetaan tasan eloon jääneen ja kuolleen kesken ja lapset perivät kuolleen osuuden. Jos on testamentti, niin lapset perivät vain lakiosansa. Jos eloon jääneen omaisuus on suurempi, kuin kuolleen omaisuus, niin hän voi kieltäytyä antamasta lapsille tasinkoa.


    • Anonyymi

      > Voit testamentata kaiken oman omaisuutesi täysin vapaasti.

      Näin on, totta kai voi.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      434
      3133
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      108
      2522
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      376
      2394
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      158
      2045
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1867
    6. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1287
    7. 167
      1273
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1186
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      72
      1121
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      977
    Aihe