Miksei vanhoja kerrostaloja pureta?

Anonyymi-ap

Miksi vanhoja kerrostaloja ei pureta kun äänieristystä ei käytännössä ole tai se on todella heikko!

Ei ole normaalia että tavallinen hengittäminen kuuluu asunnosta toiseen.

Tämä aiheuttaa myös ongelmia asukkaiden kesken kun kaikki mahdollinen kuuluu asunnosta toiseen. Yritä siinä sitten elää normaalia elämää kun vessan veto vastaa Niagaran putousta. Ilmastointikanava on puheputki asunnosta toiseen. Läski norsu tulee välikaton läpi kun kanta-astuu asunnossa.

18

233

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Tyypillisiä persaukisten ongelmia. Rikkaat asuvat omakotitalossa meren rannalla.

    • Anonyymi

      70-luvun kerrostaloissa on parempi äänieristys kuin 90-, 2000- ja 2010-lukujen kerrostaloissa. Nimimerkillä kokemusta on.

      • Anonyymi

        Ei todellakaan ole!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei todellakaan ole!

        On! Esim Myyrmäki 1977 rakennettu elementti kerros talo ja on hyvä äänieristys joskus somalit ala kerrassa huutaa mutta kuuluisi uudessakin!

        erik.rak.mest.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On! Esim Myyrmäki 1977 rakennettu elementti kerros talo ja on hyvä äänieristys joskus somalit ala kerrassa huutaa mutta kuuluisi uudessakin!

        erik.rak.mest.

        Onko mies mekossaan päässyt taas "uuteen"? Tosin mitä tapahtui sille 90-luvun talolle, jota ennen kehuit? Liian hapokasta muisteltavaa, kun ei noin uuteen ole varaa?


    • Anonyymi

      Niiden purkamisesta lähtisi aivan sietämätön meteli.

      • Anonyymi

        Talotekniikka on noissa aivan järkyttävä, nettiyhteus ei toimi tai jaat sen viimeistään seinänaapurisi kanssa joka lataa kaikki omalle koneelleen. . Vanhat puhelinpistokkeet vuotaa kuin seula ja viimeistään netti katkeaa kun naapuri poraa piuhat poikki kiinnittääkseen peilin tai taulun.
        Paloturvallisuus on mitä sattuu, parvekkeet auki alhaalta ylös asti kaikkien tupakankäryjen levitessä joka paikkaan. Seinäelementtien tiivisteet jääneet tekemättä ja häröt ja sokeritoukat ja muut turkisluoriaiset siirtyvä vauhdilla asunnosta toiseen kuten ne ruoankäryt ja tupakansavutkin .
        Siinä joku äänien kantautuminen on pikku juttu kun hengittelelet tupakankäryä vuositolkulla tai netti pätkii joka 15 minuutti.
        Yleensä tuolla naapurit osaa elää hiljaa kun tietävät ongelman. Mutta tupakointia se ei ole estänyt. Itsellä jatkuva nuha, räkätauti, sinuiitti joten enää en haista edes tupakankäryä mutta se nenä tietää kyllä, koska tulehdus päällä koko ajan


    • Anonyymi

      Siinä on rakennusalalle duunia useammaksi vuodeksi. Meneeks se useimmiten, että taloyhtiön tulee itse päättää, että puretaan ja paikalle uusi?

    • Anonyymi

      Täällä Savonlinnassa ollaan purettu paljon vanhoja ja uudempiakin kerrostaloja. Kuten myös muutama vuosi sitten remontoituja pientaloyhtiöitä. Kaikki kaupungin vuokrataloja, joista uusimmat 90-luvulla rakennettuja. Muutaman vuoden aikana on purettu jo 800 vuokra-asuntoa ja edelleen ainakin 200 on tyhjillään. Purkuvimma on nyt hieman rauhoittunut, mutta jatkoa seuraa.
      Näin käy, kun yritykset ja ihmiset lähtevät. Kaupunki kiemurtelee kuoleman partaalla ja lopullinen armonisku tapahtuu, kun keskussairaala lakkautetaan. Paluuta parempaan ei sen jälkeen ole eikä tule.

      • Anonyymi

        Hullua. Noihin olisi voitu houkutella esim kalliilta pääkaupunkiseudulta eläkeläisiä palaamaan, ja myös työttömiä vanhempia ihmisiä! Olisi ollut halvempaa asua ja jäisi rahaa kuluttamiseen eli Savonlinnankin elinkeinoelämän piristämiseen. Myös kaiken maailman tuilla elävät mannet ja matut pitäisi asuttaa muualle maakuntiin vanhoihin vuokrataloihin eikä Helsinkiin paraatipaikoille.


    • Anonyymi

      Viime vuosina on purettu aika paljon 70-luvun taloja. Pääasiassa 3-kerroksisia taloja, jossa ei ole hissiä. Tässä 70-luvun tyyppitalossa kun on ahdas porrashuone jossa vielä nousu ½ krs välein (siis kellariin laskeudutaan ½ kerrosta ja 1. krs asunnot ½ kerrosta maanpinnasta ylöspäin), jolloin hissin lisääminen on vaikeaa ja myös erittäin kallista, kun maksajina on vain 6-9 asuntoa per hissi.

      Tosin paremmilta paikoilta (juna-asemien lähistöltä ym) on purettu myös yksittäisiä korkeampia taloja. Tilaa uudiskohteille on saatu myös purkamalla 70-luvun pieniä 1 ja 2 kerroksisia ostoskeskuksia. Pelkästään länsi-Vantaalla Myyrmäessä + Martinlaaksossa vedetty sileäksi 3 wanhaa ostoskeskusta ja 3 on tappolistalla.

      2000 luvun taloissa on hurjasti parempi äänieristys kuin em puretuissa 60/70 -lukujen taloissa. Eikä tule ulkoilman pölyt ja melut sisään karmiventtiileistä. Mutta noin niinkuin muutoinhan 70-luvun talot eivät olisi pahoja - isot ikkunat ja huoneet. Uudemmista löytyy paljon huonompia pohjaratkaisuja.... no, se kyllä myönnettävä, ettei 70-luvun keittokomerot ja pienten asuntojen 3 m² kylppärit ole ihan tätä eikä eilistäkään päivää.

      • Anonyymi

        Niimpä. Itse käyn aina välillä tsekkaamassa vanhaa70- luvun kämppää, josta pakenin tupakansavun vuoksi eikä taloyhtiö lotkauttanut korviaankaan kun valitin molempien seinänaapureiden tupakoinnista. Ja yksi päivä sitten osuin juuri sinä päivänä kun naapur oli tupakoinut , kaikki käryt eteisessä ja keittiössä ja kiitin itseäni että olin lähtenyt sieltä hirvitystaloyhtiöstä pois. Inhoan koko taloyhtiötä ja tolvanoita hallituksen jäseniä. Monta äijää ja yksi nainen , eikä yksikään saa tupakointia kuriin. Samat katkut vuodesta toiseen.

        Nykyinen on savuton kokonaan, ei haise tupakka parvekkella, sisällä, rapussa eikä pihalla.


    • Anonyymi

      Aina voidaan spekuloida mikä olisi järkevää, mutta se todellinen ratkaisija on raha.
      Tuollainen 70-luvun kerrostaloasunto maksaa vain noin 1/3-1/4 siitä mitä maksaa uusi kerrostaloasunto. Poikkeuksia tietty on mitä kalliimpi tontti on kyseessä
      Mutta esimerkiksi Turussa Varissuolla neliöhinta on noin 1200€ (omalla tontilla) ja uudessa talossa kivenheiton päässä vuokratontilla 4200€/m2.
      Moni mielellään ottaa tuollaisen 1100€/m2 hintaisen asunnon, vaikka pinnat ovatkin kulahtaneet ja aloituksen ääniparku varmaan toteutuu todennäköisemmin.
      Ja hommahan on myös niin, että jos asumisen tukemisesta haluttaisiin joskus päästä eroon, pitää myös hyväksyä se, että asutaan sellaisessa johon on varaa.
      Tuollaisista 70-luvun kerrostaloista on monesti pidetty yllättävänkin hyvää huolta, noin taloyhtiömielessä. Asunnon sisäpinnat kuuluvat joka tapauksessa omistajan vastuulle. Hoitovastike on muuten yllättävän samaa tasoa uudessa ja vanhassa talossa. Ei näytä tulevan merkittävää etua paremmasta lämmöneristyksestä tai maalämpöpumpuista, siis verrattuna tuollaiseen aluelämpöön liitettyyn vanhaan kerrostaloon.

      • Anonyymi

        Toisaalta useisssa - jos lie useimmissa 70-luvun kerrostaloista on ylläpitohuollot ja korjaukset laiminlyöty täydellisesti, noin taloyhtiömielessä.
        Sitten korjataan, kun on pakko. Katto, julkisivut, ikkunat, porrashuoneet, saunat, pesulat, hissit, sähköt, vedet ja viemärit jne... Tällaisiin ei pidä puuttua, ei vaikka saisi ilmaiseksi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toisaalta useisssa - jos lie useimmissa 70-luvun kerrostaloista on ylläpitohuollot ja korjaukset laiminlyöty täydellisesti, noin taloyhtiömielessä.
        Sitten korjataan, kun on pakko. Katto, julkisivut, ikkunat, porrashuoneet, saunat, pesulat, hissit, sähköt, vedet ja viemärit jne... Tällaisiin ei pidä puuttua, ei vaikka saisi ilmaiseksi.

        Jep, esim. alkuvuodesta näykyi olevan myynnissä isoja (n. liki 60 m²) kaksioita 70/80 -vaihteen taloissa. Hintapyynnöt 120 k€ eli aikalailla -50 % uusiin verrattuina. Hyvä diili?

        Mutta siellä myyntiesitteen lopussa olikin pienelä präntillä, että talossa putki- ja julkisivuremontit kesken tai juuri valmistuneet, mutta kustannukset vielä jyvittämättä huoneistoille ja arvio on 70 k€. Eli oikea velaton hinta olisikin 190 k€. 40 vuotta vanhasta talosta, jossa ei ole äänieristys, ilmanvaihto, lämmönkulutus yms. kuitenkaan uuden tasoa. Mutta hinta silti kovin lähellä uuden hintaa.

        Remontointi on nykyään kallista eikä se tule halpenemaan, siitä pitää kuvioihin palannut vanha tuttu nimeltä Inflaatiopeikko huolen.

        Koska remontointi on kallista - ja koska se on kallista myös ppikkupaikkakunnilla ja syrjäseuduilla -niin pikkupaikakunnilla ja syrjäseuduilla jää perusteelliset remontit tekemättä! Ihan vaan siitä syystä, että remonttikustannus on liian suuri suhteessa talon arvoon. Ei näihin enää saa edes lainaa pankista, kun ei talon arvo riitä vakuudeksi.


    • Anonyymi

      Ja asukkaat ryhtyvät telttailemaan tyhjennetyllä tontilla?
      MIstä taikaseinästä löytyy sellaiset rahat, että talo vaan puretaan ja uusi tilalle, eikä tunnu kenenkään kukkarossa?

      • Anonyymi

        Esim. Tikkurilassa on myyty vanhoja kerrostalokiinteistöjä tonteiksi. Saatu niistä lähes uskomattomia summia, joilla osakkaat ovat saaneet hankittua itselleen upouuden asunnon.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Esim. Tikkurilassa on myyty vanhoja kerrostalokiinteistöjä tonteiksi. Saatu niistä lähes uskomattomia summia, joilla osakkaat ovat saaneet hankittua itselleen upouuden asunnon.

        Jep, monessa tapauksessa se idea vanhan talon purkamisesta ja uuden rakentamisesta on lähtenyt juuri asukkaista. Vanhan perusteellinen remontointi maksaa yli tonnin/m² eikä riitäkään, jos pitää vielä korjailla painuneita perustuksia tai kenkälusikalla sovittaa hissiä taloon, jossa sitä ei alun perin ole ollut. Eikä tällaisessa remontissa saneerata keittiötä eikä asunnon sisäpintoja - ne ovat osakkaan vastuulla eli isommassa kämpässä saa helposti laskea vielä 50 tonttua sen putkirempan kulujen päälle.

        Fiksumpaa purkaa talo ja rakentaa isompi (yleensä korkeampi) tilalle. Silloin operaation saa suurelta osin rahoitettua uusien asuntojen myynnillä.

        Vastaavaa on myös harrastettu siten, että rakennetaan 1-2 lisäkerrosta vanhan talon päälle ja saadaan näiden myynnistä rahaa esim putkiremontin toteutukseen. Näitä korotuksia on harrastettu etenkin Tampereella.

        Sitten on se perinteinen ullakkorakentaminen, mutta tämä ei taida mikään kultakaivos olla. Vaikeaa sovittaa kämppiä alkup. katon alle -> kallista rakentaa eikä tule montaa myytävää asuntoa -> tuotto jää pieneksi.


    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      654
      4814
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3519
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      154
      3241
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      169
      2498
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2329
    6. 255
      1899
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1467
    8. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      99
      1363
    9. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1359
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1140
    Aihe