Sähkö on siksi kallista, tuulivoimalla keinottelua, 65% ulkoimaiset omistaa jo

Anonyymi-ap

Tuulivoima keinottelee hinnat ylös, sen parempi päivätienesti mitä vähemmän mylly tuottaa eli tyynellä. Eli tuotto pakkasilla nelinkertainen verrattuna tuulisiin päiviin. Eikö tämä paljasta.
Sähköpörssiin vaikuttajiksi vaan päässeet tuulivoimakeinottelijat.
Tuulivoimalle pitää panna velvoite hankkia sähköä verkkoon tyynellä.

8

108

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Sähkön varastointi en on toistaiseksi ollut hankalaa ja kallista. Kun siihen keksitään ratkaisu, niin se tasoittaa sähkön hintaa.

      • Anonyymi

        ? ?

        MyrkynVihreät teki Lakialoitteen ;

        - PurjeVeneilyä pitää Rajoittaa, että Tuulta Riittää myös TuuliVoimaloille !

        Heeeeeeh heheheheh heeeee

        ? ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        ? ?

        MyrkynVihreät teki Lakialoitteen ;

        - PurjeVeneilyä pitää Rajoittaa, että Tuulta Riittää myös TuuliVoimaloille !

        Heeeeeeh heheheheh heeeee

        ? ?

        Hinta säännöstely olisi paikallaan.

        Näet keinottelu on se joka nostaa hintoja ja edistää inflaatiota ,jonka vaikutukset on tulleet useimmille meille tutuiksi kaupassa käydessä .

        Inflaatiota yritetään hillitä korkotasoja nostamalla, jotta hinnat vakautuisivat

        https://www.ecb.europa.eu/ecb/educational/explainers/tell-me-more/html/interest_rates.fi.html

        Tuota on seuraamuksena se että korot nousevat ja asuntovelallisina tuo näkyy velanhoitokulujen kasvuna. Samoin tuo vaikuttaa yrityslainoihin, jolloin investoinnit vaikeutuu . Ja kun ostovoima on ihmisillä heikentynyt ,näkyy se talouden seestymisenä sekä yrityksien vaikeutena selviytyä.

        Eli käytännössä hinta keinottelulla kauppiaat maksimoivat voittoja ,mutta samalla sahaavat omaa oksaansa. Niinpä hintojen vakauttaminen on oleellista tilanteen normalisoitumisen suhteen ,sekä kestävän /kasvavan talouden elin ehto. Jotta tuo saataisiin aikaiseksi on keinottelu saatava kuriin ja tuotteiden hinnoittelun pohjauduttava suhteellisesti tuotantokustannuksiin.


      • Anonyymi

        Energian saannin ratkaisu on yleis eurooppalainen kysymys ,Venäjän tilanteen johdosta .

        Keskeisessä asemassa on talousunioni tuossa suhteessa ,sillä energian turvaaminen Euroopan maissa kuten Saksassa on päivän kysymys joka on ratkaistava ilmasto hakkeiden puitteissa puhtaalla korvaavalla energialla ja sen saanti turvattava kohtuu hintaisena koska tuo vaikuttaa suoraan myös kilpailukykyyn .


    • Anonyymi

      Itse olen ihmetellyt kun yli sata vuotta on Suomessa sähkö riittänyt ja ollut kohtuuhintaista ja vakaata. Mitä enemmän Vihreitä oli päättäjissä niin sitä vaikeammaksi on elämä muuttunut. Tuulivoima on helvetin kallis vitsi. Ei tuota silloin kun sähköä tarvitaan ja entäs niiden purku ja taas uudelleen rakentaminen eri paikkaan ja vielä aika nopealla aikataululla? Kallista leikkiä sekin ja päästöjä tulee. Tosin on Kokoomuksellakin osansa tähän järjettömyyteen kun lahjoittivat sähkön pörssikeinottelijoille. "Hyvät" pressa ehdokkaat, onneksi on vaihtoehtoja, tosin yhtään oikeaa ei ole tarjolla.

    • Anonyymi

      Sähkön tuotanto on energia muoto joka on vahvasti valtiollisesti tuettu, monin muodoin.

      Sähköllä pyrittään tätä nykyä korvaamaan fossiilista energiaa .Tuo näkyy mm autoilussa.

      Kun nyt sitten sähkö on noussut keskeiseen asemaan energia lähteenä ja energian saanti on muuttunut mm. Idän politiikan seurauksena on tilanne luonut oivan pohjan keinottelulle, johon tulee puuttua ja sen saanti turvata kohtuuhintaan. Nykyinen pörssi sähkön mielivaltainen hinnoittelu tekee ihmisten asumisesta ja elämisestä kohtuuttoman kallista ja tuota sitten vielä tuetaan.
      Tilanteeseen on kyllä havahduttu, mutta hinnoitteluun tulee valtiollisesti yksioikoisesti puuttua suoralla hinta säännöstelyllä, eikä maksattaa veronmaksajilla valtiollisena näiden keinottelijoiden voittoja tukien kautta.

      https://www.iltalehti.fi/kotimaa/a/3c014d19-78ab-4a2f-82ed-1fc41ab1a4b7

    • Anonyymi

      Ammattivalittajat ne vaan jaksaa.

      Sähkö on kallista, koska 30+ vuotta ostettiin halpaa sähköä ryssistä. Enää ei osteta. Piste.

      Oli halvempaa lisätä ostettavan sähkön määrää kuin rakentaa voimaloita, kun sähkönkulutus vuosikymmenien mittaan kasvoi. Eikä tässä nähty mitään riskiä!

      Sitten se riski toteutui. Tuonti ryssistä loppui. Hups.

      Talvipakkasten ennätyskulutus 15 W. Muutama vuosi sitten ainoastaan puolet tästä pystyttiin kattamaan SÄÄSTÄ RIIPPUMATTOMALLA tuotannolla. Vesivoimaa on 3,2 GW, mutta sekin on säästä riippuvaa. Ei voi ajaa voimaloita täydellä teholla talven läpi ja vähäsateisina vuosina joudutaan tuotantoa tosissaan jarruttelemaan.

      Reilu vuosi sitten sähkönkäyttöä oli pakko rajoittaa ja rajoitettiinkin niin, ettei huippukulutuksen olleet kuin 12,5 GW tasoa. Pakko oli, kun OL3 vielä toiminut ja välillä oli kaupan päälle häiriöitä siirtoyhteyksissä Suomen ja Ruotsin välillä.

      Kun joudutaan ns raapimaan laarin pohjaa ja käynnistämään kalleimmatkin laitokset, niin tottahan toki sähkö on kallista.

      Ja tällä hetkellä on vika Suomen ja Viron välisessä siirtoyhteydessä.

      Sitten on uusiutuvat. Vesivoiman maksimikapasiteetti reilu 3 GW ja tuulivoiman nyt 7 GW. Yhteensä 10 GW. Ei pitäisi enää olla epäselvää, miksi hinta vaihtelee. Jos tuuli ja vesivoimaa on runsaasti tarjolla, sähköä riittää vientiin. Jos on tyyntä ja sähkönkulutus korkea (pakkaspäivä), ei oma tuotanto riitä ja sitten on ostettava tuontisähköä. Hinnalal millä hyvänsä.

      Ammattivalittajat voivat ihan hyvin muuttaa ryssiin. Siellä on kaikki hyvin, leipä ja sähkö halpaa. Ei tarvi valittaa mistään.

      • Anonyymi

        Siis nyt edelleen Suomen ja Viron välinen kaapeli rikki, OL3 huoltoseisokki ei päättynyt ajallaan ja nyt on myös OL2 seis. Mutta parta täristen vaan huudetaan, että täytyy valtion subventoida sähkön, bensan ja tupakan hintaa. Kuten banaanivaltioissa on tapana. Tuhlaus jatkukoot ja laskut maksetaan taikaseinästä.


    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      96
      2655
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      101
      2243
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      88
      1991
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      13
      1709
    5. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      44
      1681
    6. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1646
    7. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      36
      1636
    8. 91
      1573
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      128
      1437
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1274
    Aihe