"Osallistuva" budjetti - tue kokoomuksen image-, vaali- & egosentistä- työtä

Anonyymi-ap

https://www.hameenlinna.fi/tiedotteet/osallistavan-budjetoinnin-aanestys-kaynnistyy/
Vaihtoehdot:
Rannan siistiminen, ulkokuntosali, liikuntalenkki, harrastuspaikkoja ja tekemistä nuorille, kukkia & puistonpenkkejä & graffiteja, talviuintia (kaupungin palautejärjestelmän ykkösaihe).

Organisaattorina selvästi lasten ja nuorten hyvinvoinnin lautakunta, asiamiehenä strategisti-johtaja & kouluinvestointipäällikkö, kokoomuksen oma sätkynukke ja välikäsi. Ja kuinka kummassa kaikki nämä ehdotuksien alat ovat
saman keskijohtajan alalla, jossa kuntalaisen kannalta merkitykselliset lakisääteiset tehtävät on laiminlyöty.

Jos edes ensin yritettäisiin huolehtia näistä kunnan lakisääteisistä tehtävistä, kuten kadut ja ulkoilureitit ennen kuin aletaan pelleilemään "osallistuvalla" 30.000 euron verorahabudjetilla.

Tälläisiä frisbeegolf-ratoja paikoissa johon ne eivät kuulu ja töherryksiä bussipysäkeillä ja ties missä on jo nähty tarpeeksi.

Jos valmiista vaihtoehdoista valitseminen on päätöksentekoon osallistumista, on näiden ehtotusten tehneistä politiikoista vaaleissa valitseminen "osallistuvaa" demokratiaa, ja niinhän se on, valitse meidät ja meidän esittämämme vaihtoehdot tai älä valitse mitään.

Ongelmaksi muodostuu kaupungissamme poliittisen aktiisuuden puute, jolloin tämän kaltaiset pienet piirit pääsevät hääräämään omien mieltymystensä mukaisesti aivan miten huvittaa, ja kuvitellen edistävänsä vaalimenestystään, veronmaksajien rahoilla.

Kaupungin internet-sivut tiedotteineen ja palautejärjestelmineen edustavat tätä samaa nuorisoliikunta-asiaa, ja mitä ilmeisimmin koko hallinnon toiminta on halvaantunut jonkinlaisen pienen kokoomuspoliittisen virkamiesohjauksen seurauksena.
Sinänsä kaupungin palautejärjestelmä on osa "osallistuvaa" päätöksentekoa, mutta kaupungin hallinto virkamiehineen ei tätä ole ymmärtänyt ja palaute mitä ilmeisimmin sivuutetaan, liekö tässäkin kyse pienten poliittisten päättäjäpiirien ohjauksesta, ovathan he viime kädessä lautakunnat miehitettyään vastuussa lautakunnan alaisesta toiminnasta, eikä tarpeellista palautetta julkaista, siihen reagoida tai sitä edes noteerata, lukuunottamatta aiheita joiden kuvitellaan luovan positiivista mielikuvaa päätöksenteosta.

Ja tämän kunnan tavanomaisten ja merkityksellisten asioiden ohi toimimisen seurauksena kaupunki on, toisin kuin sen hallinnossa kuvitellaan, KAIKKEA MUUTA KUIN toimiva ja hyvinvoiva.


Yhteiskunta ei toimi ilman sen toiminnan vaatimukset ymmärtäviä päättäjiä, ja sellaiset puuttuvat Hämeenlinnasta.
Kunnan toiminnan vaatimia osaavia päättäjiä ei löydy puolueista, ainakaan nykyisistä, jotka ovat olemassa ainoastaan historiallisen kehityskulkunsa seurauksena, vailla mitään tämän päivän yhteiskunnallista kontekstia - eikä puolueen jäsenyys todellakaan pätevöitä yhtään mihinkään. Yhtälailla voitaisiin väittää postimerkkikerhon jäsenyyden pätevöittävän kunnan infrastruktuurin hallintaan.
Miksi sitten kuntien lautakunnan ovat tyhjäntäynnä poliittisten pikkukerhojen wanna-be-osaajia, tietenkin siksi että ei ymmärretä että kunnan lakisääteisten tehtävien hoitaminen ei ole poliittinen tehtävä.
Näin lautakunnista tulee itse kunnan tehtävien suhteen pelkkiä jarruja, virkamiehiä ohjailevia häiriköitä, ja se todellakin näkyy kuntien toiminnan halvaatumisena - niissä kunnissa missä ei kunnan tehtävien luonnetta ole ymmärretty, kuten Hämeenlinnassa.
Tälläiset "osallistuvat" budjetit ovat siksi osoitus tästä eksymyksen tilasta, jossa ymmärtämättämyys ja hämmentyneisyys kulminoituu omissa maailmoissaan eläviin "projekteihin", joilla ei ole kunnan tehtävien kanssa tuon taivaalista tekemistä.

Ja voi luoja, anna päättäjillemme ymmärtämystä ymmärtää oma ymmärtämättömyytensä.

1

60

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000

      Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

      Luetuimmat keskustelut

      1. Haistoin ensin tuoksusi

        Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
        Ikävä
        3
        1223
      2. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

        ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
        Tv-sarjat
        18
        966
      3. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

        Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
        Sinkut
        16
        869
      4. En koskaan

        Aliarvoinut, nauranut/pitänyt pilkkana, tai ajatellut mitään negatiivista sinusta. Jos nämä asiat uskot ja luotat sen v
        Ikävä
        49
        860
      5. Olet sä kyllä

        ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
        Ikävä
        13
        859
      6. Hiljaiset hyvästit?

        Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
        Ikävä
        4
        834
      7. Mitä teet mies

        Tälleen vappuaattona? Mietityttää, että onkohan sulla joku nainen, jonka kanssa vietät vapun? 😔
        Ikävä
        20
        760
      8. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

        Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
        Kotimaiset julkkisjuorut
        224
        751
      9. Nainen, olet kaipaillut seuraani

        Tiedän sen, kuulen sen. Sinulla ei ole muita joiden kanssa voisit niistä asioista keskustella joista keskustelet kanssan
        Ikävä
        77
        748
      10. 3
        740
      Aihe