Ulkoiletteko pakkasella?

Anonyymi-ap

Miten on, kiinnostaako? Minä pysyn sisällä. Vuosikymmeniä säällä, kuin säällä ”ulkoilleena”, en välitä pakkas-, enkä helleulkoilusta.

En osaa pitää niin paljoa vaatetta päälläni, että vanheneva ruumis kestäisi kylmyyttä. Jonkinlaisen myssykän hankin viime talvena. Viimeksi jotain olen päässäni pitänyt joskus kahdeksankymmentä luvulla.

Takkina vuoreton ompelijalla teetetty takki ja sen alla pusero. Jalassa tavalliset housut.

Kylmyyttä en sinänsä tunne, mutta ruumis ei enää kestä ohutta vaatetusta, niin sitten olen sisällä viihtyvä mummo. Kauppa ym. käyntejä lukuunottamatta.

20

225

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Kohtalotoveri täällä. Jonkinlainen pakkasraja on minulla n. -10, jollei kovin tuule, on ok liikkua reippaasti.

    • Anonyymi

      -joka päivä ulkoilen, ei mitään pakkasrajaa, jos on esim. -25 kuten vuoden alkupäivinä, laitan toppahousut ja -takin, paksumman pipon ja vain puolisen tuntia kerralla kävelen. Pakkasen kans pärjää kyllä, mut jos lisäksi tuulee on poskia suojattava myös. Nyt on -8 joten pärjää normaaleilla talvivaatteilla, ei tarvi toppiksia. Lätäkkökelit on ikäviä, varsinkin tammikuussa...
      äijä-

    • Anonyymi

      Ulkoilen joka päivä, hiihdän tai kävelen. On kauluri, jonka nostan kasvoille jos liikun tuuleen päin. Pari päivää on ollut ikävä itä- tai pohjoistuuli. Untuvatoppis ja toppahousut lämpimien kalsareiden kanssa päällä.

    • Ulkoilen joka päivä vähintään kahdesti. Yleensä n30-40 minuuttia kerrallaan. Kun pakkasta on yli 15 astetta ulkoiluajat lyhenee. Näin kovilla pakkasjaksoilla alkaa jo pikkusen tympiä ja olla pakkasväsymystä. Vaikka sää on mielestäni pukeutumiskysymys kyllä 22-30 asteen pakkanen on liikaa.

    • Anonyymi

      Asioilla käyn pakkasesta huolimatta, se ei minua haittaa. Kerrospukeudun, ja takkina on tosi lämmin vanutakki.
      Helle kesällä on paha, en ole kestänyt kovia helteitä koskaan. Migreeni kiusaa helteillä.

    • Anonyymi

      Yli 20 asteen pakkasella en lähde ulos. Kesällä hellepäivänä viihdyn kesämökin laiturilla

    • Anonyymi

      Muinoin terveenä ulkoilin pakkasellaki, nyt vanhana ja raihnaisena
      on ensimmäinen vuosi etten pistää nokkaani ulos kovailla pakkaspäivinä,

    • Anonyymi

      Kyllä sitä jonkinlainen lenkki pitäs saada tehtyä pakkasellakin. No ei se pakkanen sinänsä, mutta pakkanen ja tuuli. Puolen tunnin kävelylenkki menee parinkympin pakkasellakin, jos on tyyntä. Tuulisella kelillä tekee mieli pysyä sisällä alle kympinkin pakkasilla.

    • Anonyymi

      Minulla on vuoden aikojen mukaiset ulkoilu vaateet ja jalkineet. Joten ulkoilen läpi vuoden aikojen säällä kuin säällä.En saisi unta jos jäisin pieneen vuokra asuntoni vangiksi säiden mukaan eläkellä.Ikä lisä ystävät on kuoleet korana aika.Mutta ei koronaan.Sydis,syöpä jne.Tänännkin lähden tuonne lumipyryyn kävelemään 5km. matkaa ja sama paluuni.Pääsisin toki sujuvasti metrolla.Teen vapaaehtois työ,syy matkaani. Moni luulee elän ysin ja vailla ihmisiäOnhan minulla Suku,ihmisä elämässä.Ei vain enää lähestä ystävää.Ne ihmiset elämssäni eivät vain tykää kävellä,sepä se,Joten ärsynnyin viikoa enne joula. Naapurin mies vanha koputelee oveaniyli kello 21, Änkytää kun sinuaei näkynyt,ajatelin ettet ole vaan kotisi kuollut.Seraava ilta samaan aikaan voisitko lainaa rahaa 2.1.24 asit. Huoli oli siis teateria.ensin empati,sitten raha vippiä,Elämä älkää antako raha lainaa kelekään,autatte vain häntä jatkaman halitsematonta rahan käyttöä.Lisäksi kodin vangiksi ei pidä jäädä säiden takia,

      • Anonyymi

        En ole kotini ”vankina”, vaan nautin, kun ei enää ole pakko lähteä minnekään oli sää mikä hyvänsä. On kiva himmailla himassa. Eikä rollaattorilla kulkeminenkaan muutenkaan innosta. Näin talvisilla ilmoilla sen lykkiminen käy työstä.

        Huomenna kyllä teen viikottaisen ostosreissun Stockalle ja samalla pyörin vähän stadissa ennen kun sporalla kotiin taas tulen. Siinä sitä on virkistystä viikkoon. Siihen asti, kun säät taas sallivat mukavamman liikkumisen.


    • Anonyymi

      Kyllä minä kävelen säällä kuin säällä, jos en harrasta muuta liikuntaa sinä päivänä. Muu liikunta on talvella vesijumppa, kesällä pyöräily.
      4-5 km on maksimi matka kovalla pakkasella. Kuuntelen äänikirjaa tai podcastia samalla.
      Vesisateella kävelen myös. Ei haittaa, sadeasu päälle vaan. On muuten ko. asu pian 30 v. vanha. Kotimainen valmistaja.

    • Anonyymi

      Muuten ei pakkanenkaan haittaisi liikkumista kun on sopiva vaatetus, mutta kun kurkkuni tulee kipeäksi näillä kylmillä niin käyn vain pakolliset asiat hoitamassa. Alle -15 asteen pakkasilla sitten taas lenkkeilenkin kun ei ihan niin paljoa rasita kurkkua. Helpottais paljon jos voisi nenän kautta hengittää mutta pakkasella se ei onnistu kun nenässäni jotain vikaa mutta en halua leikkaukseen ja mitään kaulaliinoja yms en voi naamalla pitää kun ne sitten kastuu hengityksen takia.

      • Ennen wanhaan oli ainaki olemassa semmosia Joonas-lämpökennoja hengityksen lämmittämiseksi. Suositeltiin hengityselinsairaille uloshengitysilman lämmittämiseen pakkasella.


      • Anonyymi
        Siili2 kirjoitti:

        Ennen wanhaan oli ainaki olemassa semmosia Joonas-lämpökennoja hengityksen lämmittämiseksi. Suositeltiin hengityselinsairaille uloshengitysilman lämmittämiseen pakkasella.

        Eikös ennemminkin sisäänhengitetyn ilman lämmittämiseen??? Uloshengitetty ilmahan on jo lämmintä luonnostaan, vai oletko kuullut sellaisesta ihmisestä joka puhaltaisi kylmää ilmaa ......


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eikös ennemminkin sisäänhengitetyn ilman lämmittämiseen??? Uloshengitetty ilmahan on jo lämmintä luonnostaan, vai oletko kuullut sellaisesta ihmisestä joka puhaltaisi kylmää ilmaa ......

        No katoppakö tämä on semmonen tappaus jossa uloshengitetty lämmin ilma (joo en ole kenenkää kuullu kylmää puhaltavan) lämmittää sen verkon jolloin lämmin verkko lämmittää sisäänhengitettävän ilman 😁.


      • Siili2 kirjoitti:

        No katoppakö tämä on semmonen tappaus jossa uloshengitetty lämmin ilma (joo en ole kenenkää kuullu kylmää puhaltavan) lämmittää sen verkon jolloin lämmin verkko lämmittää sisäänhengitettävän ilman 😁.

        Lisään vielä et googlaa jonas.fi Hengitysilman lämmittimet. Näitä voi olla muillakin valmistajilla. Itselle tuli aikoinaan tutuksi tämä.


    • Anonyymi

      Just eilen lapseni neuvoi minua pukeutumaan lämpimästi, että ulos lähtisin, enkä jumittaisi ”kolossani”😂

      En kuitenkaan noudata neuvoaan, kun kuitenkaan ei rollaattorilla liikkuminen ole mikään sujuva nakki lumisilla kaduilla ja jos vielä olisi kaameasti kudetta yllä.

      Miksei vaan voi sujuvasti olla ”kolossaan”, kuin karhukin talven pesässään?

    • Anonyymi

      Ehdoton raja -15C ulkoiluun astmaiselle . Jo kymmenen astetta ja yli tuntuu hengityksessä ilkeältä. Pikku pakkanen -5 on hyvä.

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tällä kertaa Marinia kadehtii Minäminä Päivärinta

      Kokoomuksen tyhjäntoimittelija itkeä tuhertaa, kun kansainvälinen superstaramme ei leiki hänen kanssaan. Oikean puoluee
      Maailman menoa
      429
      1906
    2. Miksi jollain jää "talvi päälle"

      Huvittaa kastoa ullkona jotain vahempaa äijää joka pukeutuu edelleen kun olisi +5 astetta lämmittä vaikka on helle keli
      Maailman menoa
      198
      1593
    3. Minua itkettää tämä tilanne

      Meidän pitäisi jutella. Eikö niin? Miehelle.
      Ikävä
      109
      1441
    4. Miksi koulut pakottavat

      Lapset uimaan sekaryhmänä? Murrosikäiset tunnetusti häpeilevät vartalossa tapahtuvia muutoksia. Tulee turhia poissaoloja
      Maailman menoa
      179
      1423
    5. Mitkä oli suurimmat

      Syyt mihin hänessä ihastuit alussa ja pikkuhiljaa tunteiden edetessä
      Ikävä
      45
      1066
    6. Suomen Pallolitto: Tasoryhmät lasten jalkapallossa - Erätauko-tilaisuus ma 20.5.2024

      Tasoryhmät lasten ja nuorten jalkapallossa herättävät paljon keskustelua. Mitä tasoryhmät ovat ja mikä on niiden tarkoit
      Suomi24 Blogi ★
      0
      1050
    7. Minulla oli tunteita

      Tein itsestäni pellen. Sait hyvät naurut ja minä 💔
      Ikävä
      63
      976
    8. Mitä et hyväksy miehessä/naisessa josta olet kiinnostunut?

      Itse en halua, että miehellä olisi lapsia!
      Ikävä
      120
      968
    9. Susanne Päivärinta kirjassaan: Sannalla nousi valta päähän, Big Time!

      Päivärinta toteaa ettei ole nähnyt kenenkään muuttuvan niin totaalisesti kuin Marinin, eikä siis todellakaan parempaan s
      Maailman menoa
      96
      948
    10. Se katse silloin

      Oli hetki, jolloin katseemme kohtasivat. Oli talvi vielä. Kerta toisensa jälkeen palaan tuohon jaettuun katseeseen. Tunt
      Ikävä
      32
      906
    Aihe