Tirskuttaako?

Varpusten "tirskuminen" häiritsee niin paljon helsinkiläistä Malminkartanossa asuvaa, että hän on vaatinut Helsingin kaupunkia tekemään asialle jotain. Varpusten ääntely häiritsee kolmen ikkunalsin läpi ja yölläkään ei saa nukuttua.

Miten on oman "äänimaisemasi" laita?
Kuunteletko radiota ko aika, onko tv aina päällä, onko taustalla musiikkia. häritseekö liikenteen melu, ihmisten äänet, lasten kiljahdukset, koirien haukunta?

Äänteleekö varpuset yleensäkään öisin?
Onhan yölintuja ja paljon niitä jotka laulavat aamunkoitteessa tai illalla. Vesilintujen huudot kuuluvat kauas aamuisin ja iltaisin kesäaikaan. Laulavatko punatulkut jotka käyvät ahkerasti lintulaudallani?

19

215

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Lasten kirkuminen sisäpihalla häiritsee ja kovaa. Huutavat kaikki asiansa.

    • Moi, tai mooi kuten hollantilaiset sanovat kun ihastelevat jotain.

      Minulla on hyvä kuulo. Jos nukkumaan mennessä kuulen jotain jatkuvaa ääntä, jopa pientäkin ääntä se ärsyttää. Linnunlaulua en koe pahaksi päinvastoin. Kesällä mökkiolosuhteissa tykkään kesän äänistä, paitsi koirien haukunnasta järvenrannoilla, jossa äänet kaikuu kauas.

    • Minun yöuntani (tai ettosiani) ei häiritse jatkuva, tasainen ääni, joka tulee ulkoa. Mies voi jyrryttää nurmikkoa makuuhuoneen ikkunan alla, ei haittaa. Sisätiloista tulevat voimakkaat äänet voivat häiritä ja ulkoakin, jos ääni on voimakas ja äkillinen, niin kuin viime aikoina lumien romahdukset jyrkältä peltikatolta.

      Mikään luonnonääni ei varsinaisesti ylitä ärsytyskynnystäni. Lintujen laulu, tuulen humina, sateen ropina ovat musiikkia korvilleni (ukkosen jyrähdykset säikäyttävät, mutta se on ohimenevää).

      Kaupunkioloissa normaali liikenteen meteli, ihmisäänet rapussa, pihoilla, kaduilla, lasten huudahtelut, nauru, vieraskielinen puhe eivät ärsytä. Elämän äänet ovat todistus siitä että en ole yksin ja elän muiden joukossa.

      Kuuloni on myös vielä kohtalaisen hyvä, vaikka hiljainen puhe etenkin toisesta huoneesta on vaikeaa erottaa sanoja jos tv on päällä.

    • Anonyymi

      Jo on outo asukki!
      Varpusetkin nukkuvat öisin.
      Jos varpusia ylipäätään enää maailmassa löytyy, niin lienevät kaikki valittajan pihapensaissa.
      Varpunen on katoamassa.
      Mkr.

    • Anonyymi

      Onko korppis , siellä korvessa kuullut suden ulvomista?
      Pohjois-Karjalasta kotoisin oleva tuttuni kertoi , kuulleensa kuulaana pakkasiltana , suden ulvovan.
      Sanoi tunteneensa melkein vilunväreitä.

      • Anonyymi

        Suden ulvontaa ei kuule kun vanha rahiseva savikiekko ulvoo.


    • Anonyymi

      Itse en häiriinny mitenkään äänistä , jos nukun niin en herää ääniin. Kesällä kun naapuri talossa nuoriso piti kovia juhlia ja kovaäänisistä raikui musiikki heidän terassillaan , niin nukuin enkä kuullut mitään , ja aamulla muut naapuri pitivät palaveria josko tekisivät ilmoituksen yö rauhan häiritsemisestä . En kirjoittanut listaan nimeäni koska en ollut häiriintynyt.
      Toisella kerralla oli myrsky ja ukon ilma ja iso koivu kaatui meidän molempien autojen päälle, mies sanoi että ihmetteli kun en sitä pamausta kuullut vaan nukuin ihan rauhallisesti .
      Itsellä ollut kolme lasta ja kun he olivat siinä teini-ikää lähellä niin aina jokaisen huoneessa soi eri musiikki ja stereot täysillä . Ei häirinnyt minua.
      Olen usein ajatellut että olisko syynä melun kestäminen se kun lapsena asuimme rautatie aseman vieressä ja junia meni yötä , päivää että jo silloin tottui siihen meteliin, paha puoli on sinänsä kun on sikeä uninen että jos vaikka palohälyytin alkaisi huutamaan niin kuulisinko sen. Joku vika siinä täytyy olla kun ei herää kovaan ukonilman jolloin muut ihmiset heräävät .
      Naapurin isäntä huudattaa mustankiansa usein kesällä myöhään yöhön pihassaan ja jos lapsen lapsista on joku täällä yöstä niin eivät voi nukkua siinä metelissä . Minä voin

    • Anonyymi

      Ei häiritse mikään mun talossa liiankin hiljaista välillä

    • Anonyymi

      Ongelmia ei ole

      • Anonyymi

        Minua häiritsee, kun pikkulinnut karjuvat pihapuussa heti aamusta.
        Ja viime yönäkin heräsin jo kolmelta, kun naapurin kissa kolisteli pihamaan poikki.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Minua häiritsee, kun pikkulinnut karjuvat pihapuussa heti aamusta.
        Ja viime yönäkin heräsin jo kolmelta, kun naapurin kissa kolisteli pihamaan poikki.

        Kiitos!!


    • Anonyymi

      Ei häiritse puute ei pula

    • Anonyymi

      Ei häiritse pikkulintujen äänet, eikä oikeastaan mitkään. Taitaa olla Malminkartanossa jollain pinna kireällä jostain muusta syystä.
      Itse olen välillä ihan täydessä hiljaisuudessa. Tekee hyvää.

      Sallinette rönsyilyn. Tuo "tirskuminen" P-Karjalassa tarkoitti aivastamista, tirskutti.
      Nuoret tytöt "tirskuivat". Pitivät kättä suun edessä ettei ope näe. Kikattaminen on sitten äänekkäämpää.

      Kävin asioilla ja herra bussipysäkillä osoitti lumipenkkaa ja sanoi, että on korkeat töyryt. En ollut töyry-sanaa kuullut lumivalleihin liittyen.
      Helsingissä on Töyrynummi, lähiö. Yritin pinnistellä, että onko siellä kumpareita, töyryjä. En muista.
      "Tyttö seisoi rantatöyräällä katsoen ulpalle". Töyräs onkin eri asia, tuli vaan mieleen.

      "Tsirpuiksi" lapseni aikoinaan nimittivät varpusia.

      • Tirskuminen tarkoitti kannaksen murteissa myös kikattamista, joo, käsi suun edessä, salamyhkäisesti. Kannaksella syntynyt tätini käytti sanaa paljon. Aivastaminenkin kuulostaa tutulta.
        Linnunlaulusta en ollut kuullut juuri tuota sanaa käytettävän. Englanninkielessä pikkulinnut "chirp" ja sekin kuulostaa onomatopoettiselta (ääntä muistuttavalta, ääniasua jäljittelevältä) sanalta, samoin kuin tuo "tirskuminen" tässä yhteydessä.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Tirskuminen tarkoitti kannaksen murteissa myös kikattamista, joo, käsi suun edessä, salamyhkäisesti. Kannaksella syntynyt tätini käytti sanaa paljon. Aivastaminenkin kuulostaa tutulta.
        Linnunlaulusta en ollut kuullut juuri tuota sanaa käytettävän. Englanninkielessä pikkulinnut "chirp" ja sekin kuulostaa onomatopoettiselta (ääntä muistuttavalta, ääniasua jäljittelevältä) sanalta, samoin kuin tuo "tirskuminen" tässä yhteydessä.

        Ihan niin , kun me oltiin lapsia ja serkkutytön kanssa naureskeltiin joillakin lapsille omanlaisiaan jutuilla niin serkkutytön äiti huuteli toisesta huoneesta eteläphjammaan murteella. Että .” Mitä te siä okeen tirskutta”
        Silloin opin sen sanan .


    • Anonyymi

      Tytär kertoi viime keväänä naakkaparven pitäneen hirveää meteliä varhain aamuöisin. Kun siihen herää, ei unta enää saa.

      Lokit olivat lehdissä jokin vuosi sitten. Poikasiaan suojellakseen syöksyivät ihmisten kimppuun.

      Että pikkulintujen viserrys käy hermoille, se on uutta.

    • Luonnon äänet ovat luonnollisia, sopusointuisia ja tarkoituksenmukaisia. Tuulen humina, aaltojen kohina, laineiden liplatus, ukkosen jylinä, sateen ropina. Odotettu kevät tuo myös lintujen kosiokonsertit ja kesään kuuluu myös poikasten siritykser, syksyllä haikeat jäähyväiset.

      Talvinen hiljainen metsä on oikeastaan lepoa korville. Ihmetyttää tapa kuunnella musiikkia kuulokkeilla luonnossakin ja yleensä kokoaikainen taustamusiikki, melkoisen kovaäninenkin. Kuulokkeet sentään rajaavat äänimaailman , hyvä keksintö.

      Varpusten häiriöistä valittajalla pitää olla hyvin alhainen sietokynnys, kohteena on ilmeisesti kaupunkiympäristöissä viihtyvä pikkuvarpunen, yksi harvoista jotka ilahduttavat urbaanikin ihmistä. Varpunen painaa 20-30 grammaa, se ei kilpaile samasta ruuasta eikä asunnosta ihmisten kanssa. Se pesii tiheissä pensaikoissa ja rakennustenkin koloissa, mutta ei se rakennuksia tuhoa. Meillä pikkuvarpusille kelpaa hyvin linnunpöntöt. Varpusen ääntely on hillittyä, samoin koko käytös. Väliin lehahtavat pikkuparvina esiin, ja eikös vaatimatonta ihmistäkin verrata harmaaseen varpuseen. Desibelit eivät yllä lähellekkään kaakkuria, kurkea, joutsenta tai satakieltä. Ja kuka on satakielen äänekkyydestä valittanut?

    • Anonyymi

      Tirsk tirsk , rupes tekee saunaa mieleen ,näinköhän loppuu tipaton tammikuu ?

      Gubbe 74

    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      613
      4533
    2. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      468
      3499
    3. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      150
      3183
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      168
      2449
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      10
      2299
    6. 249
      1839
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1457
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      100
      1349
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      95
      1340
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      89
      1130
    Aihe