Sosiaali ja terveysministeri vannoo, että nuoret tulevat saamaan terapiatakuun

Anonyymi-ap

- Paitsi, että kaikkea ei kannata mennä vannomaan. Kaikki nyt tehdyt päätökset saatetaan perua, tai tullaan muuttamaan niitä, talous, tai jostakin muusta syystä.

Vaikka se tultaisiinkin toteuttamaan, niin se ei käytännössä tule välttämättä muuttamaan yhtään mitään paremmaksi. Nimittäin alalla on työvoimavajetta, eli pulaa työntekijöistä. Alalla on joukkopako parempipalkkaisiin ja paremmat työtolot varmistaviin töihin. Lisäksi psykiatriassa edelleenkin käytössä olevat hoitokeinot ovat lähinnä vain potilaiden diagnosointeja, arviointeja ja hoito pohjautuu pääosin lääkityksiin. Edelleenkin käytössä olevilla lääkkeillä ei oireiden taustalla olevia asioita ja tekijöitä korjata ja paranneta. Useilla lääkkeillä on aivan liikaa sivu ja haittavaikutuksia, jotka saattavat sairastuttaa niiden käyttäjät muihin somaattisiin, jopa vakaviin sairauksiin. Esim. joillakin neurolepteillä ja masennuslääkkeillä on vaikutusta aineenvaihduntaan, potilaat lihovat, jolloin potilas saattaa sairastua metaboliseen oireyhtymään, josta seuraa lisäsairauksia.

Psykiatriassa on jo useiden vuosikymmenten ajan pohjattu hoito sairauskeskeiseen ajatteluun ja kuvitellaan, että lääkkeillä ne kaikki oireiden taustalla olevat ongelmat hoituvat. Julkisella puolella ei anneta kovinkaan paljon esim. traumaterapiaa. Pelkkä terapiatakuu ei riitä varmistamaan sitä, että mt-palveluiden laatu on varmasti hyvätasoista. Viimeisten vuosikymmenten monien potilaiden omakohtaisten kokemusten perusteella hoitohenkilöstön asenne ja potilaiden kohtelu, kuunteleminen ja hoidon laatu eivät ole olleet mitään kovin kummoisia. Esim. moni skitsofreniadiagnoosin saaneen tilanne on pysynyt ennallaan. Lääkitykset ovat vain myös pahentaneet heidän terveyttään ja elämäntilannettaan. Moni takavuosikymmeninä diagnoosin saanut on jäänyt pysyvästi työkyvyttömyyseläkkeelle ja syrjäytynyt tästä yhteiskunnasta. Heidän toimintakykynsä vain alentui lääkkeiden käytön takia. Käytännössä heille määrätyistä lääkkeistä ja "hoidoista" ei ollut heille mitään hyötyä. He eivät kuntoutuneet, eivätkä palanneet takaisin työelämään. Joten psykiatrian tarjoamat hoitokeinot, ja niiden laatu, ainakin psykoosiin sairastuneiden kohdalla ovat olemattomat.

Ainakin takavuosikymmenten omakohtaisella kokemuksella voin myös sanoa sen, että ellei kyseisessä hoitokulttuurissa tapahdu merkittäviä uudistuksia ja muutoksia tavoissa kohdata ja auttaa , vaikeuksissa olevia ja henkisesti pahoinvoivia, tai ongelmissa olevia ihmisiä, sekä keskitytä oireiden taustalla oleviin syihin ja tekijöihin, niin kyseisiä palveluita ei kannata edes lähteä koskaan käyttämään. Myös siitä syystä, että mt-diagnoosin saaneita potilaita leimataan kyseisessä systeemissä ja potilaalle tulee tästä syystä myöhemmin suuria vaikeuksia saada asiallista kohtelua, tutkimuksia ja hoitoa esim. somaattisiin oireisiin ja somaattisiin sairauksiin.

5

106

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Edelliseen pieniä lisäys vielä: että jos nykysysteemin vallitessa alkaa käyttää mt-palveluita, ja saa esim. vaikkapa psykoosipohjaisen diagnoosin, niin kyseisessä systeemissä tulee leimatuksi mt-tapaukseksi. Ja kyseisessä systeemissä ainakin takavuosina kohtelu ja hoidon saaminen somaattisten sairauksien kohdalla on ollut monen kohdalla erittäin eriarvoistavaa. Mikä on todella surullista ja valitettavaa. Mt-diagnoosin saaneille tulee jatkossa vain enemmän ongelmia. Jollei kyseiseen hoitokulttuurin, tapoihin toimia, ja asennoitua; sekä käytössä oleviin hoitokeinoihin tulee merkittäviä uudistuksia, etenkin vähän enemmän lääkkeettömiin keinoihin, sekä humaanimpaan ja eettisempään suuntaan.

      • Anonyymi

        Korjaus: siis jollei kyseiseen hoitokulttuuriin, tapoihin toimia, ja asennoitua; sekä käytössä oleviin hoitokeinoihin ja menetelmiin tule merkittäviä uudistuksia ja muutoksia, etenkin enemmän käyttöön lääkkeettömiä hoitokeinoja, sekä asenne ja ilmapiiri muutu humaanimpaan ja eettisempään suuntaan.


      • Anonyymi

        😍😋😍😋😍😋😍😋😍

        🔞 ­­­N­­­y­­­m­f­­o­m­­a­­a­­­n­i -> https://ye.pe/finngirl21#18225416

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Miten tämä liittyy Nuoriin? Terapiaan? Tai sen takaamiseen nuorille?

      • Anonyymi

        Siksi, että jos jotkut kuvittelevat terapiatakuun ratkaisevan ylipäätään mitään kenenkään ongelmia, tai kuvittelee, että vain ne pitkät hoitojonot ja resurssivaje ovat ainoita ongelmia, ei ymmärrä ja näe koko kuvaa tilanteesta ja sitä, että psykiatriassa on muitakin pahoja valuvikoja.


    Ketjusta on poistettu 0 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Marin on ehkä maailman kaunein "Nelikymppinen"

      Marinin julkaisu on saanut yli 68 500 tykkäystä. Postauksen kommenttikentässä ylistetään paljon Marinin kauneutta, jota
      Maailman menoa
      390
      3857
    2. Vernu Vasunta

      On mahotonta miten marjanpoimijoita on kohdeltu! Eikö paremmalla kohtelulla olisi saanut paremman tuloksen?
      Suomussalmi
      133
      2697
    3. En kelpaa sinulle

      Varattuna - olen sinulle ongelma. Eroaminen vuoksesi voi olla turhaa, sillä me ei puhuta, kun olen varattu ja kumpikin v
      Ikävä
      128
      1875
    4. Taidat vanhempi nainen

      Haluta sen tien itsellesi. juokse vaan karkuun ! Pahentaa vaan asiaa.Pitäs toimia ihan toisin päin
      Ikävä
      73
      1320
    5. Voi nainen...

      Kun luovutit meistä liian aikaisin, just kun aloin oppimaan sinua. Jos oisin alussa jo lukenut aiheesta oisin voinut toi
      Ikävä
      51
      1192
    6. Venäjä aikoo yksipuolisesti muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa

      Venäjä aikoo muuttaa rajalinjauksia Suomenlahden itäosassa Venäjän saarten eteläpuolella. Ylen jutussa kerrotaan mm.
      Maailman menoa
      172
      1189
    7. Hetkeäänkään miettimättä ottaisin sinut

      Mutta mitä mieltä miehesi siitä olisi?
      Ikävä
      72
      1167
    8. Olisi kiva tietää miksi pidät minusta?

      Miehelle kysymys :)
      Ikävä
      64
      1125
    9. Naiselle kysymys

      Mitä oikein näet minussa?
      Ikävä
      51
      952
    10. Suomi lähettää tarkkailijoita merialueelle

      Venäjä on ilmoittanut aikovansa ylittää Suomen merialueen rajat kysymättä lupaa kertomalla että Suomen merialueen raj
      Maailman menoa
      291
      930
    Aihe