Suomi24 Keskustelussa on viikonlopun aikana ollut poikkeuksellisen paljon bottien automaattiseti luomia kommentteja. Pahoittelemme tästä aiheutunutta harmia. Olemme kiristäneet Keskustelujen suojausasetuksia ja kommentointi on toistaiseksi estetty ulkomailta.

Mikä käyttöjärjestelmä opetella?

Anonyymi-ap

Haluaisin opetella käyttämään jotakin erikoista käyttöjärjestelmää. Minkälaiselle osaamiselle on markkinoilla eniten kysyntää? Unix-pohjaiset BSD-käyttärit, Windows Server, ?

13

177

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      TÄÄ SIITTEN:

      Huawei on esitellyt uuden Harmony OS Next -käyttöjärjestelmän, olla se katkoo puhelimissaan ja muissa laitteissaan siteensä Androidiin. Nyt Huawei on kertonut, että alustan taustalla oleva ydin on jopa kolme kertaa tehokkaampi kuin Linux-ydin, johon Android puolestaan perustuu.

      Harmony OS Next ei perustu AOSP- eli avoimeen Android-koodiin (Android Open-Source Project). Sen sijaan sillä on oma järjestelmäarkkitehtuuri, joka kannustaa luomaan sovelluksia erityisesti Harmony OS:lle. Näiden sovellusten on oltava yhteensopivia Harmony OS:n kanssa, ja ne käyttävät Hap-muotoisia asennuspaketteja.

      Tämä tarkoittaa samalla, ettei uusi Harmony OS enää tue Android-sovelluksia. Tähän asti Huawein puhelimiin on voinut asentaa Android-sovelluksia apk-paketteina, mutta jatkossa sovelluksen pitää käytännössä löytyä Huawein omasta AppGallery-sovelluskaupasta.

      Huawein kulutuselektroniikkaryhmän johtaja Yu Chengdong kertoi yhtiön tilaisuudessa, että Harmony OS Next on todellinen uusi käyttöjärjestelmä. Se perustuu täysin Huawein itse kehittämiin ohjelmistopinoihin, eikä sen mukana enää asenneta ”amerikkalaisia” Linux-ytimiä.

      Kovin paljon yksityiskohtia Huawei ei ole vielä uudesta alustastaan kertonut. Se perustuu kuitenkin ns. mikrokernel-arkkitehtuuriin. Tämä on keskeinen ero Linuxiin, joka kaikki eri osat ovat mukana samassa, monoliittisessä ytimessä. Mikrokernelissä itse ydin on riisuttu minimiin ja valtaosaa toiminnoista ajetaan käyttäjätilassa. Tämä tekee alustasta kevyen ja modulaarisen, joten se voidaan helpommin räätälöidä kunkin laitteen omiin tarkoituksiin.

      Samalla Yu Chengdong paljasti, että Huawein uusi alusta täyttää kolmen eri tietoturvastandardin (CC EAL 6+, ASIL-D, and IEC 61508) vaatimukset.

      • Anonyymi

        Osaajilla varmasti markkinoilla eniten kysyntää.


    • Anonyymi

      Voiko jostakin Verkkokaupasta tai Gigantista ostaa pöytäkoneen jossa on valmiiksi asennettuna joku Unix -versio? Ei siis mitään Linuxia vaan esim. FreeBSD tai vastaava Unix -käyttöjärjestelmä.

      • Anonyymi

        Etkö lukenut kysymystä?


      • Anonyymi

        Tuskin sieltä kun tilaavat tukkureilta osia ja valmispaketteja. Kyllä joku yritys voi toki sen koneen tehdä ostamalla sopivan barebonen tai osat ja asentaa.


      • Anonyymi

    • Anonyymi

      Käytön osaamisella ei ole mitään kysyntää.

      • Anonyymi

        Miksi käytön osaamiselle ei ole mielestäni mitään kysyntää?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi käytön osaamiselle ei ole mielestäni mitään kysyntää?

        Siis mielestäsi.. korjaus :)


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi käytön osaamiselle ei ole mielestäni mitään kysyntää?

        Se ei tuota rahaa työnantajalle että osaa käyttää tietokonetta. Se on perustaito.

        Se että osaat kirjoittaa ajureita vaikka FreeBSD:lle ja Linuxille olisi jonkinarvoinen taito.


    • Anonyymi

      Riippuu pitkälti siitä minkälaisista tehtävistä haaveilee: Ylläpitäjän kun pitää pystyä asentamaan kaikkia softia, mitä firmassa on käytössä - yleensä tämä tarkoittaa 2-3 eri windows-versiota sekä firman käyttämä linux-distro: Toisaalta ylläpito ei välttämättä vastaa käyttäjän virtuaalikoneelleen asentamasta distrosta mitenkään vaan homma on käyttäjän vastuulla. Mitä enemmän osaa sen parempi.
      Jos taas kyse on softakehityksestä voi olla täysin mahdollista, että jakolinja menee windows/linux-kohdalla jyrkästi ja riittää tietää miten asiat "omalla" puolella tehdään. Sitten on firmoja, jotka tekevät embedded-kehitystä välittämättä käyttöjärjestelmästä lainkaan ja hommissa pärjääminen voi edellyttää embedded-maailman hanskaamista sekä windows- että linux-kehitysympäristössä: Kehitys voi olla esim. windows-koneilla liittymättä mitenkään windows-kirjastoihin ja testaus pyöriä linux-ympäristössä samalla tavalla.
      Loppupeleissä ainoa asia millä on merkitystä on se myytävä lopputuote: Sillä ei ole merkitystä, miten se on saatu kehitettyä kunhan metodi johtaa lopputulokseen joka on myös toistettavissa.

    • Anonyymi

      Kehitä oma käyttis, nimeksi vaikka TruCaseOnyx, ja joka perustuu vic-20 basic kieleen. Eli siis poke ja peek komentoriveihin.

    • Anonyymi

      Linux servereillä eniten kysyntää, mutta siinä ei ole mitään erikoista.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      80
      1995
    2. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      18
      1753
    3. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      16
      1624
    4. 50+ naiset kyl

      Lemottaa sillille mut myös niitte kaka lemottaa pahlle ku kävin naiste veskis nuuhiin
      Ikävä
      21
      1400
    5. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      58
      1307
    6. hieman diabetes...

      Kävin eilen kaverin kanssa keskusapteekissa kun on muutama kuukausi sitten tullut suomesta ja oli diabetes insuliinit lo
      Pattaya
      12
      1273
    7. Välitän sinusta mies

      Kaikki mitä yritin kertoa tänään ei mennyt ihan putkeen..Joka jäi jälkeenpäin ajateltuna suoraan sanottuna harmittaa aiv
      Työpaikkaromanssit
      6
      1272
    8. En voi sille mitään

      Tulen niin pahalle tuulelle tästä paikasta nykyisin. Nähnyt ja lukenut jo kaiken ja teidän juttu on samaa illasta toisee
      Ikävä
      12
      1264
    9. Miten joku voi käyttää koko elämänsä

      siihen että nostelee täällä vanhoja ketjuja ja troIIaa niihin jotain linkkiä mitä kukaan ei avaa? Ihmisellä ei ole mitää
      Tunteet
      10
      1221
    10. Annetaanko olla vaan

      Siinä se, tavallaan kysymys ja toteamuskin. Niin turhaa, niin rikkovaa. On niin äärettömän tärkeä, ja rakas olo.. N
      Ikävä
      29
      1191
    Aihe