Puuttuva ymmärrys ja osaaminen sukupuolesta ja seksuaalisuudesta

Anonyymi-ap

Väitän, että yhteiskunnastamme on puuttunut osaamista sukupuolen ja seksuaalisuuden asioiden ymmärtämisessä. Valitettavasti sukupuoleen ja seksuaalivähemmistöjen asioita ajavissa järjestöissäkään ei ole sitä tarpeeksi ollut. Ainakaan järjestö- ja vähemmistöpolitiikasta ja sen logiikasta riippumatonta osaamista ja tiedonmuodostusta sukupuolesta ja seksuaalisuudesta ei selkeästikään ole ollut. Viime aikoina myös kaupallisuus ja some on aiheuttanut sosiaaliseksi tartunnaksi kuvattavaa ilmiötä, minkä pauloissa suuri osa keskustelusta ja oikeuksien ajamisesta on tapahtunut.

Mielestäni näistä organisaatioista ja rakenteista erillistä tiedonmuodostusta sukupuoleen ja seksuaalisuuteen liittyvistä asioista tarvitaan nykyisyyttä enemmän. Tasa-arvon neuvottelukunta ja yliopistojen sukupuolen tutkimuksen yksiköt eivät tunnu riittävän, sillä ne ovat liian läheisesti kytköksissä kv. kultteihin ja sosiaalisiin ryhmittymiin. Laki sukupuolen itsemäärittelystä on selkeä seuraus tästä. Kyseessä oli kuitenkin heikennys naisten ja tyttöjen oikeuksiin.

Monien ns tavallisten naisten kohtaamat ongelmat jäävät huomiotta ja tieto keräämättä. Naisten kokeman sisäistetyn misogynian yhteiskunnallisen tason ymmärryksen puute jätetty täysin käsittelemättä ja sen seurauksia maksavat nyt nuoret tytöt. Tyttölasten äitinä olen huolissani tilanteesta ja toivoisin palaamista naisten oikeuksien tinkimättömään ajamiseen. Genderiin (sosiaaliseen sukupuoleen) perustuvat oikeudet ja transhoidot eivät ole kestävä ratkaisu lasten kokemaan sisäistettyyn naisvihaan ja homofobiaan.

14

301

  Vastaukset

  Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
  5000
  • Anonyymi

   Luonto ja luonnollisuus määrää tahdin. Myös suunnan. Arvonsa tarvitsee mies ja nainen. Ilman tätä ei olisi meitäkään. Luonto ja luonnollisuus on terveen yhteiskunnan ja yksilön peruspilareita.

  • Anonyymi

   "Yhteiskunnallisen eliitin ylläpitämä käsitys sukupuolen käsitteen sisällöstä on muuttunut viime vuosina. Sanalla sukupuoli viitataan media- ja verkkoteksteissä ja akateemisissa julkaisuissa yhä useammin sukupuoli-identiteettiin, vaikka sanan “sukupuoli” sanakirjamääritelmä viittaa edelleen lisääntymisbiologiseen sukupuoleen. Näillä kahdella sanalla on oma merkityssisältönsä, mikä ilmenee myös tasa-arvolain sisältämästä kolmijaosta sukupuoleen, sukupuoli-identiteettiin ja sukupuolen ilmaisuun."

   https://www.naistenrintama.fi/sukupuolitiedon-kysyminen-lomakkeissa-tunnistetietojen-kanssa-kysyttava-juridista-sukupuolta-ei-sukupuoli-identiteettia/

  • Anonyymi

   Onneksi tunnistetietoja voidaan kysyä vain juridisen sukupuolista eli nainen tai mies. On sos ja viranomaistoimijoiden laitonta kysyä tunnistetietoihin liitettävänä muita määritelmiä kuten muunsukupuolinen tai ei-kumpikaan. Tämän kuuluu pysyä näin.

   “Sukupuolivähemmistöön kuuluminen on yksityisyyden piiriin kuuluva asia, riippumatta siitä onko kyse työnantajan lomakkeesta tai esimerkiksi Helsingin kaupungin kasvatuksen ja koulutuksen toimialan lomakkeesta, jossa kerätään tietoa koulutulokkaalta”. Lausunto päättyy sanoihin “tietoa sukupuoli-identiteetistä ei tule kysyä lomakkeissa yhdessä tunnistetietojen kanssa”.

  • Anonyymi

   Kyseinen laki ja kaikki mitä siihen kuuluu, eivät alenna naisten ja tyttöjen oikeuksien ajamista. Tytöt/naiset ovat aina olleet heikommassa asemassa, varsinkin monissa muissa maissa ja niitä tuetaan edelleen täälläkin. Laki sukupuolen itsemäärittelystä eli translaki ei sulje naisia sukupuolena pois.

   Kannattaa lukea itse laki ja kaikki sen pykälät. Asia koskee aikuisia, ei lapsia.
   Vanhempana olet vastuussa siitä millä tavalla tuet tyttölapsiasi ja mitä oppivat sinulta.

   Sukupuolen vapaammalla itsemäärittelyllä juridisesti on seurauksensa, missä ihminen joutuu rasittavaan byrokraattiseen pyöritykseen. Hetun päivitykset sun muut eivät toimi yhtä kätevästi kuin muuttoilmoituksessa.
   Kaikki kortit ja passit pitää uusia.
   Kaikkialle joutuu ilmoittamaan erikseen ja asiat tietysti maksaa rahaa, aikaa ja vaivaa.
   Pienituloiselle ja sosiaaliseen ahdistukseen taipuvalle prosessi voi olla hankalaa, vaikka monet ilmoitukset voi nykyään tehdä etänä netin kautta.

   Mikään "pertti perusidiootti" ei ihan heti alkaisi yrittämään säätää pelkästään pelleilyn kannalta lakia omaksi huvikseen naisten kustannuksella.

   Myöskään lääketieteen puolelta laki ei vaikuta mihinkään. Ihmisiä hoidetaan edelleen yksilöllisesti ja seulontoja tehdään niin mies- kuin naiskehollisille.

   "Tasa-arvon neuvottelukunta ja yliopistojen sukupuolen tutkimuksen yksiköt eivät tunnu riittävän, sillä ne ovat liian läheisesti kytköksissä kv. kultteihin ja sosiaalisiin ryhmittymiin."
   Mitkä nämä kultit ja sosiaaliset ryhmittymät ovat?

   • Anonyymi

    Mielestäni on vaarallista, jos yhä suuremmassa määrin juridisen sukupuolen sisältämät yksilöt (itsemäärittelyn helppouden vuoksi), nainen ja mies eivät vastaa biologisia sukupuoliaan. Se on vaarallista myös sukupuolta vaihtaneille itselleen, jos vaikka pelastushenkilöstö hoitaa/diagnosoi potilasta väärin hetun vuoksi. Näin on käynyt maailmalla. Samalla menetetään tutkimusaineiston yhdenvertaisuus, kun sukupuolen kategoriat eivät enää sisälläkään, sitä mitä ne ennen sisälsivät. Ihmettelen kaikkien tutkijoiden ja tilastotieteilijöiden sekä sukupuoleen liittyvien oikeuksista kiinnostuneiden välinpitämätöntä suhtautumista asiaan. Tulee mieleen, että genderideologiaan liittyvä sosiaalinen tartunta ja sisäryhmäistyminen (ulos sulkemisen eli canceloimisen pelko) vaikuttaa silmien sulkemiseen juridisen sukupuolen itsemäärittelyn tuottamilta ongelmilta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Mielestäni on vaarallista, jos yhä suuremmassa määrin juridisen sukupuolen sisältämät yksilöt (itsemäärittelyn helppouden vuoksi), nainen ja mies eivät vastaa biologisia sukupuoliaan. Se on vaarallista myös sukupuolta vaihtaneille itselleen, jos vaikka pelastushenkilöstö hoitaa/diagnosoi potilasta väärin hetun vuoksi. Näin on käynyt maailmalla. Samalla menetetään tutkimusaineiston yhdenvertaisuus, kun sukupuolen kategoriat eivät enää sisälläkään, sitä mitä ne ennen sisälsivät. Ihmettelen kaikkien tutkijoiden ja tilastotieteilijöiden sekä sukupuoleen liittyvien oikeuksista kiinnostuneiden välinpitämätöntä suhtautumista asiaan. Tulee mieleen, että genderideologiaan liittyvä sosiaalinen tartunta ja sisäryhmäistyminen (ulos sulkemisen eli canceloimisen pelko) vaikuttaa silmien sulkemiseen juridisen sukupuolen itsemäärittelyn tuottamilta ongelmilta.

    Kyse on siis hengenlähtöön johtavasta ongelmasta, jonka rinnalla sosiaalisella tasolla oleva vessaongelma näyttäytyy mielestäni eri tason ongelmana. Siksi juridinen sukupuoli olisi hyvä pitää biologiaan ja materiaaliseen ruumiiseen perustuvana. Tästä syystä myös tutkimusaineistot ja tilastointi on tärkeää perustua biologiaan perustuvalle juridiselle sukupuolelle. Mutta tämä jono meni jo.


   • Anonyymi

    "Medicine, unfortunately, is not immune to dangerous groupthink that results in patient harm. What is happening to dysphoric children reminds me of the recovered memory craze of the 1980s and ’90s. During that period, many troubled women came to believe false memories, often suggested to them by their therapists, of nonexistent sexual abuse by their fathers or other family members. This abuse, the therapists said, explained everything that was wrong with the lives of their patients. Families were torn apart, and some people were prosecuted based on made-up assertions. It ended when therapists, journalists, and lawyers investigated and exposed what was happening."

    Riitta-Kerttu Kaltiala gendertutkija ja lääkäri laumasieluisuudesta
    https://www.thefp.com/p/gender-affirming-care-dangerous-finland-doctor


  • Anonyymi

   Varsinainen ongelma tässä on se, että translaki olisi antanut suuren mahdollisuuden lisätä binääristen vaihtoehtojen lisäksi X:n. Tai vastaavan merkinnän, mikä on ollut jo pitkään käytössä sivistyneimmissä maissa.

   Nykyinen binäärinen järjestelmä melkein pakottaa monilla sukupuolivähemmistöillä valitsemaan vähemmän huonomman. Kolmannen vaihtoehdon myötä, nykyinen laki saattaisi olla erilainen.
   Kolmas vaihtoehto ei sysäisi binääristä sukupuolta tai sen kokemusta pois miehiltä ja naisilta. Vaan kuten ilman jompaa kumpaa sukupuolimerkintää olevissa vessoissa, se olisi vain kolmas vaihtoehto jo olemassa olevien rinnalla.
   Se antaisi vähintään joustavuutta.

   • Anonyymi

    Sivistyksellä on mielenkiintoinen määritelmä tässä tapauksessa :) Itse en koe sukupuoleen liittyvää kultismia eli gender-perustaista juridista sukupuolta sivistykseen kuuluvana asiana. Tästä syystä sivistyksen sisältöön liittyvää keskustelua olisi hyvä käy yht.k eliittiä laajemmasta näkökulmista. Sivistyksen sisältö on nimittäin kaikkien asia, ei vain transintoilijoiden etuoikeus.


   • Anonyymi

    Sivistyksen kriisi. Keskenkasvuinen materiaalista maailmaa pakeneva identiteettipolitiikka on johtanut tähän. Ymmärrän, että osa ihmisistä on jumittanut nuoruuden identiteettikriiseilynsä politisoimiseen ja kuvittelevat sen ainoaksi olennaiseksi asemaksi ja asiaksi ihmisyydessä.

    Intersektionaalisuus ja sisäistettyjen sosiaalisten ja kulttuuristen alistusmääreiden reflektoiminen materiaalisista lähtökohdista mahdollistaa ymmärryksen lisääntymisen ja asioiden yhteismuotoutumisen ymmärtämisen materiaalista maailmaa kunnioittaen. Materiaalisen todellisuuden täytyy olla sivistyksen ja kaiken ajattelun lähtökohta. Mielestäni yhteiskunnallisen eliitin (tiedonmuodostajien) parissa tätä ei ole tarpeeksi harrastettu. Tämä toki johtuu heidän sosiaalisen asemansa irrallisuudesta materiaalisesta ja fyysisestä työstä ja maailmasta.


   • Anonyymi
    Anonyymi kirjoitti:

    Sivistyksen kriisi. Keskenkasvuinen materiaalista maailmaa pakeneva identiteettipolitiikka on johtanut tähän. Ymmärrän, että osa ihmisistä on jumittanut nuoruuden identiteettikriiseilynsä politisoimiseen ja kuvittelevat sen ainoaksi olennaiseksi asemaksi ja asiaksi ihmisyydessä.

    Intersektionaalisuus ja sisäistettyjen sosiaalisten ja kulttuuristen alistusmääreiden reflektoiminen materiaalisista lähtökohdista mahdollistaa ymmärryksen lisääntymisen ja asioiden yhteismuotoutumisen ymmärtämisen materiaalista maailmaa kunnioittaen. Materiaalisen todellisuuden täytyy olla sivistyksen ja kaiken ajattelun lähtökohta. Mielestäni yhteiskunnallisen eliitin (tiedonmuodostajien) parissa tätä ei ole tarpeeksi harrastettu. Tämä toki johtuu heidän sosiaalisen asemansa irrallisuudesta materiaalisesta ja fyysisestä työstä ja maailmasta.

    Esim synnyttämisen ja imettämisen omakohtainen kokemus ja ruumiillinen työskentely "tuo kehoon" eli muistuttaa kummasti elämän materiaalisista ehdoista ja olisi hyväksi erityisesti tietoa käsittelevälle ja tietotyötä tekevälle yhteiskunnalliselle luokalle. Sillä tavoin materiaalisuus ei pääsisi katoamaan sivistykseksi määritellyistä toimintatavoista ja ihmiskäsityksistä.

    Vaikka esim synnyttäminen länsimaisen biolääketieteen keinoilla ja systeemissä onkin yleensä traumatisoiva tapahtuma, omassa tapauksessani se herätti näkemään tiedonmuodostuksen ja toimintatapojen mieskeskeisyyden ja sen traumatisoivat seuraukset naiskehoille. Näin se näytti materiaalisen todellisuuden sisältämän mieskeskeisyyden ja näytti naiskehon materiasta lähtevän tiedontuotannon tärkeyden. Se herättää miettimään elämää materiaalisesta kehosta käsin ja kunnioittamaan sen mukaisia rakenteita. Luomaan rakenteita materiasta käsin ja luovasti materiaa kunnioittaen.


  • Anonyymi

   Tässä myös kriittisiä näkökulmia aiheeseen niiltä, jotka uskaltavat uhrata uransa kanseloiduksi tulon ja tiedeyhteisöstä ulosheitonkin uhalla.

   "Silvia Carrasco, a social anthropology professor at the Autonomous University of Barcelona who told Inside Higher Ed Tuesday that “trans children do not exist; they are being fabricated en masse by a very well-planned and financed initiative that has to do with transhumanism and the loss of women’s rights in democracy.”

  • Anonyymi

   "Carrasco, the Autonomous University of Barcelona professor, said she believes in gender—but her definition of the term is contentious.

   “Gender is oppression,” Carrasco said. She said it’s “artificial inferiority and justification of subordination.”

   She said she didn’t want to talk about adults, saying her research focuses on children and how transgender and queer ideas have been “kidnapping” coeducation, which should be a feminist tool for equality between women and men. “I’m a socialist, and I think how all these ideas have been subverting the notion of gender as oppression,” she said. She criticized, among other things, girls’ bathrooms allowing in transgender girls.

   “If you don’t know what a girl is, how can you struggle against sex-based violence?” she asked."
   Lähde New York Times

  • Anonyymi

   Tässä joitakin, joilla on ymmärrystä materiaalisesta todellisuudesta:

   “Contemporary gender ideology requires active affirmation of the proposition that men can become women and that women can become men,” Lowrey wrote. “It further asserts that to refuse to assent to this proposition is to do active ‘harm’ to trans-identified individuals. The doctrine requires uncritical reverence for retrograde gender constructs, such as the idea that a little boy who likes tea parties and pretty dresses can be deemed to have been ‘born in the wrong body’ (and so is actually, in fact, a little girl).”
   Kathleen Lowrey, anthropogist, siteeraus National Post lehdestä

  Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

  Luetuimmat keskustelut

  1. Milloin ajattelit

   Nähdä minut? Onko jotain odotuksia?
   Ikävä
   138
   1688
  2. Yksi mies ajatteli hyvin pitkään

   ja hänen kaipauksensa menetti kiinnostuksensa häneen…
   Ikävä
   113
   1315
  3. Ihastuin sun kaksoisolentoon

   Kaipaan sitä nyt tästä eteenpäin. Joskus käy näin. 👋🏻
   Ikävä
   169
   1212
  4. Maailmanlaajuinen tietokone ongelma?

   Kuinka systeemit voidaan rakentaa niin että yksi tietokone ongelma vaikuttaa miljardin ihmisen elämään jopa viikkokausia
   Maailman menoa
   88
   1137
  5. Minä vaan masennun yksinäni

   Viettäkää mukava perjantai ilta ja kiva viikonloppu. 🌃🌞🐺💤
   Ikävä
   188
   922
  6. Monenko kanssa olet harrastanut seksiä

   tänä aikana kun olet kaivattuasi kaipaillut?
   Ikävä
   83
   875
  7. Hyvää yötä naiselle.

   Olitko sä taas lihonut? Hyh Hyh mieheltä jonka tunnet
   Ikävä
   94
   837
  8. Ketä kaivattusi mielestäsi muistuttaa

   ulkonäöllisesti?
   Ikävä
   39
   829
  9. Nainen voi rakastaa

   Ujoakin miestä, mutta jos miestä pelottaa näkeminenkin, niin aika vaikeaa on. Semmoista ei varmaan voi rakastaa. Miehelt
   Ikävä
   76
   768
  10. Naantalissa kohahtaa

   Yli 4 vuotta puhelimeen, tietokoneelle murtautumista sekä Whatsapp urkintaa Naantalissa hakkeritiimin jäseniä
   Naantali
   137
   702
  Aihe