NumBallille nöyrä kysymys

Anonyymi-ap

Teillä kun on teidän itse muuraama ja valama grilli jonka rakenteen te olette jo aiemmin kertonut, niin voisitteko kertoa, ehkäpä kuvillakin, rakenteet uudestaan, kiitos.

49

519

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      PS. Valitettavasti olen hukannut aikaisemmat ohjeet johonkin.

    • Anonyymi

      En ole koskaan mitään grilliä rakennellut, mutta olen grillannut kuvassa olevalla grillissä joka on muovipussin alla, pussissa on kookoksen kuoria, poltettuna hiiliksi... niitä käytetään täällä paljon... https://aijaa.com/fUTJAN

      • Anonyymi

        Miksi tuo grilli on viety jäteasemalle ?


      • Anonyymi

        Tuo grilli taitaa olla sieltä halvimmasta päästä, karvahattumalli, vähän kuin grillien Lada... alle 60 paateroa maksaa uutena.


      • Anonyymi

        Jos tuon kuvan kukkaruukusta grillinä olisi postittanut joku muu kuin sinä, niin valtiorahoitteinen reseptivapaa ja gluteeniton freelancer hunajaruiskukokki Paraisilta olisi revennyt liitoksistaan, tallentanut kuvan, zoomannut sitä, postittanut sen tänne ja tirskunut koko loppuvuoden "kukkia grillaavasta rakkaasta" ja kertonut sinun olevan niin köyhä ettei ole varaa oikeaan.

        Mutta sinulla on suojelus-kortti Senssun vihoittelulta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tuon kuvan kukkaruukusta grillinä olisi postittanut joku muu kuin sinä, niin valtiorahoitteinen reseptivapaa ja gluteeniton freelancer hunajaruiskukokki Paraisilta olisi revennyt liitoksistaan, tallentanut kuvan, zoomannut sitä, postittanut sen tänne ja tirskunut koko loppuvuoden "kukkia grillaavasta rakkaasta" ja kertonut sinun olevan niin köyhä ettei ole varaa oikeaan.

        Mutta sinulla on suojelus-kortti Senssun vihoittelulta.

        Mistä voi anoa Pattayan rakkaiden suojelus-korttia tai suojeluskorttia, saako sillä boonusta, plussaa ja fanitusta?


      • Anonyymi

        Moi Numpa!

        Meillä on täällä Chiang Maissa Masterbuilt-Ember Elegance Charcoal ผู้สูบบุหรี่บาร์บีคิว .

        ราคาปกติ 39,000.00 บาท ... ภรรยาต่อรองราคาต่ำกว่า 30,000.00 บาท

        Mangrovepuusta... juurista, tehdyt grillihiilet olemme huomanneet hyviksi, mutta muistelen sinun savustaneen porsaankyljyksiä tuossa grillissäsi, niin kysäisenpä mitkä materiaalit savun tuottoon sinä olet havainnut parhaiksi?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tuo grilli taitaa olla sieltä halvimmasta päästä, karvahattumalli, vähän kuin grillien Lada... alle 60 paateroa maksaa uutena.

        En muista paljonko maksoi mutta keraaminen, jo meillä on jopa kaksi kappaletta toinen kalan ja toinen lihan grillaukseen, grillinä tuo on ihan thaimassa eniten käytetty, varsinkin paikallisten, hiiliä myydään vähän joka kaupassa, otin tuon esille jo aikaisemmin kun palstalla asiasta keskusteltiin, tosin meillä on myös "pöytä" tuota varten, ettei tarvitse kyykyssä grillata, tulee muuten aika maukas safka, tuo on muuten aika hyvä hintaisekseen...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En muista paljonko maksoi mutta keraaminen, jo meillä on jopa kaksi kappaletta toinen kalan ja toinen lihan grillaukseen, grillinä tuo on ihan thaimassa eniten käytetty, varsinkin paikallisten, hiiliä myydään vähän joka kaupassa, otin tuon esille jo aikaisemmin kun palstalla asiasta keskusteltiin, tosin meillä on myös "pöytä" tuota varten, ettei tarvitse kyykyssä grillata, tulee muuten aika maukas safka, tuo on muuten aika hyvä hintaisekseen...

        No mutta etkös sinä kertonut että sinulla on keraaminen uuni, ja että et grillaa possunkyljyksiäsi, vaan valmistat ne keraamisessa uunissasi... miten tuosta kukkapurkistasi saa aikaiseksi uunin...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No mutta etkös sinä kertonut että sinulla on keraaminen uuni, ja että et grillaa possunkyljyksiäsi, vaan valmistat ne keraamisessa uunissasi... miten tuosta kukkapurkistasi saa aikaiseksi uunin...

        En ole kertonut, keraaminen uuni on ravintolassa joka grillaa ja savustaa possua ja kanaa... se ei ole uuni, vaan oikeastaan iso kukkaruukkun näköinen noin metrin korkuinen, jossa lihat ripustetaan metallikoukulla... valmistettavaksi. se on hyvän makuista, erittäin...
        By NumBall HHN 63v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole kertonut, keraaminen uuni on ravintolassa joka grillaa ja savustaa possua ja kanaa... se ei ole uuni, vaan oikeastaan iso kukkaruukkun näköinen noin metrin korkuinen, jossa lihat ripustetaan metallikoukulla... valmistettavaksi. se on hyvän makuista, erittäin...
        By NumBall HHN 63v.

        On joitakin muitakin asioita possun ja kanan valmistuksessa ja sen maussa kuin sen savustus metallikoukussa metrin korkuisessa ruukussa.
        Jos taas grilleistä sitten puhutaan niin grillaajat ja kokit ylistävät kamado-grillit maasta taivaaseen. Niissä saa hallittua lämpötilaa pitkään mietona, jos tarvetta, tai paistaa yli 400 asteessa, tai myös savustaa.
        https://shopee.co.th/product/196077010/10395583331?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA8YyuBhBSEiwA5R3-E1oqTl86plHL1uICOSWZrf0sV2wOe13GWPxa9T_gwgR7dg0GBRjfChoCDloQAvD_BwE
        Kotikäyttöön ihan riittävä parilla sadalla eurolla. Kolmellasadalla saa jo sellaisen jolla tekee vieraillekin. Suomessa lisää hintaa tulee 50%.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On joitakin muitakin asioita possun ja kanan valmistuksessa ja sen maussa kuin sen savustus metallikoukussa metrin korkuisessa ruukussa.
        Jos taas grilleistä sitten puhutaan niin grillaajat ja kokit ylistävät kamado-grillit maasta taivaaseen. Niissä saa hallittua lämpötilaa pitkään mietona, jos tarvetta, tai paistaa yli 400 asteessa, tai myös savustaa.
        https://shopee.co.th/product/196077010/10395583331?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA8YyuBhBSEiwA5R3-E1oqTl86plHL1uICOSWZrf0sV2wOe13GWPxa9T_gwgR7dg0GBRjfChoCDloQAvD_BwE
        Kotikäyttöön ihan riittävä parilla sadalla eurolla. Kolmellasadalla saa jo sellaisen jolla tekee vieraillekin. Suomessa lisää hintaa tulee 50%.

        Ai katos siis ihan uutena asiana vihreä muna, joka on kopio ja ns. parannettu versio nimenomaan thaimaalaisesta ..... uunista.

        Ja katsis vaan mitä viisauksia rakkaalla onkaan ..... On joitakin muitakin asioita possun ja kanan valmistuksessa ja sen maussa kuin sen savustus metallikoukussa metrin korkuisessa ruukussa ..... toden totta voiko valmistaa myös kalaa ja sisäfilettä, kerro ihmeessä mitä muitakin asioita on ..... miten ribsit ..... WITTUMIKÄ RIIDANHALUINEN IDIOOTTI.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On joitakin muitakin asioita possun ja kanan valmistuksessa ja sen maussa kuin sen savustus metallikoukussa metrin korkuisessa ruukussa.
        Jos taas grilleistä sitten puhutaan niin grillaajat ja kokit ylistävät kamado-grillit maasta taivaaseen. Niissä saa hallittua lämpötilaa pitkään mietona, jos tarvetta, tai paistaa yli 400 asteessa, tai myös savustaa.
        https://shopee.co.th/product/196077010/10395583331?gad_source=1&gclid=CjwKCAiA8YyuBhBSEiwA5R3-E1oqTl86plHL1uICOSWZrf0sV2wOe13GWPxa9T_gwgR7dg0GBRjfChoCDloQAvD_BwE
        Kotikäyttöön ihan riittävä parilla sadalla eurolla. Kolmellasadalla saa jo sellaisen jolla tekee vieraillekin. Suomessa lisää hintaa tulee 50%.

        Tahdoin sanoa että jokaisen grillin, oli se sitten peltipönttö, tiilikasa, ruukku, pallogrilli tai kamado-grilli, niin joudut opettelemaan sen käytön, lämpötilat, lämmityksen, käytettävät brigetit tai kookoskuoret, eri lihat eri maut eri marinaadit eri kypsyysasteet.... kaikki joudut opettelemaan erikseen. Jos muutat yhdenkin asian, lopputulos on erilainen.
        Se on ammattikokkien salaisuus että he tekevät toistoja satoja ja tuhansia kertoja samalla tavalla löydettyään sen kaavansa, josta tykätään ja he voivat muuttaa näppituntumalla kypsyysastetta, savun makua tai marinadia ja aina onnistuu, koska he ovat tehneet kaiken rakkaudesta lajiin.

        Kotigrillaajat onnistuu helpoissa jutuissa tai sitten sattumalta. Sitä varten on olemassa ohjeita. Ei tarvi pilata kymmentä kiloa sisäfilettä sen takia että haluaa tehdä kaiken ite, kuin pieni lapsi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole kertonut, keraaminen uuni on ravintolassa joka grillaa ja savustaa possua ja kanaa... se ei ole uuni, vaan oikeastaan iso kukkaruukkun näköinen noin metrin korkuinen, jossa lihat ripustetaan metallikoukulla... valmistettavaksi. se on hyvän makuista, erittäin...
        By NumBall HHN 63v.

        Okkei... muistin varmaan väärin, anteeksi jos näin oli... varmaan voinet aijata kuvan tuosta, mikä ei ole uuni, vaan...

        Minä olen muuten vieraillut "tehtaalla" missä tehtiin noita Tau Thau "hiililiesiä". Tuosta sinun mallistasi poikkesivat siten, että valettiin "kahvallisen teräsämpärin" sisään.

        Täytynee myöhemmin katsoa jospa löydän kuvan tuosta Tau Thausta ja kysyä vaimolta kirjoitettiinko nimi thaiksi เตาถ่าน - kun itsellä tuo vähäinen thain kirjoitustaitoni on päässyt "hieman rapautumaan".


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tahdoin sanoa että jokaisen grillin, oli se sitten peltipönttö, tiilikasa, ruukku, pallogrilli tai kamado-grilli, niin joudut opettelemaan sen käytön, lämpötilat, lämmityksen, käytettävät brigetit tai kookoskuoret, eri lihat eri maut eri marinaadit eri kypsyysasteet.... kaikki joudut opettelemaan erikseen. Jos muutat yhdenkin asian, lopputulos on erilainen.
        Se on ammattikokkien salaisuus että he tekevät toistoja satoja ja tuhansia kertoja samalla tavalla löydettyään sen kaavansa, josta tykätään ja he voivat muuttaa näppituntumalla kypsyysastetta, savun makua tai marinadia ja aina onnistuu, koska he ovat tehneet kaiken rakkaudesta lajiin.

        Kotigrillaajat onnistuu helpoissa jutuissa tai sitten sattumalta. Sitä varten on olemassa ohjeita. Ei tarvi pilata kymmentä kiloa sisäfilettä sen takia että haluaa tehdä kaiken ite, kuin pieni lapsi.

        Löysin koreasta mielenkiintoisen videon joka käsittelee asiaa, https://www.youtube.com/watch?v=bw7XRVdtj-8&ab_channel=KingFood킹푸드
        Siinä on kerrottu asia varsin tarkkaan.
        NumBall HHN 63v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ai katos siis ihan uutena asiana vihreä muna, joka on kopio ja ns. parannettu versio nimenomaan thaimaalaisesta ..... uunista.

        Ja katsis vaan mitä viisauksia rakkaalla onkaan ..... On joitakin muitakin asioita possun ja kanan valmistuksessa ja sen maussa kuin sen savustus metallikoukussa metrin korkuisessa ruukussa ..... toden totta voiko valmistaa myös kalaa ja sisäfilettä, kerro ihmeessä mitä muitakin asioita on ..... miten ribsit ..... WITTUMIKÄ RIIDANHALUINEN IDIOOTTI.

        "Ai katos siis ihan uutena asiana vihreä muna, joka on kopio ja ns. parannettu versio nimenomaan thaimaalaisesta ..... uunista."

        Missä muka ja kuka muka on sanonut, että on nimenomaan thaimaalaisesta uunista, muka... taidat taas puhua pasasta?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "Ai katos siis ihan uutena asiana vihreä muna, joka on kopio ja ns. parannettu versio nimenomaan thaimaalaisesta ..... uunista."

        Missä muka ja kuka muka on sanonut, että on nimenomaan thaimaalaisesta uunista, muka... taidat taas puhua pasasta?

        Totta, Pasanen päästelee taas sitä itteään ja raivohullu mielikuvitusystävänsä - monen danin sensei - komppaa.

        Kamado grilli keksittiin Kiinassa, mistä se levisi Koreaan ja päätyi lopulta Japaniin. Japanin kielinen sana kamado tarkoittaa liettä tai keittoaluetta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En muista paljonko maksoi mutta keraaminen, jo meillä on jopa kaksi kappaletta toinen kalan ja toinen lihan grillaukseen, grillinä tuo on ihan thaimassa eniten käytetty, varsinkin paikallisten, hiiliä myydään vähän joka kaupassa, otin tuon esille jo aikaisemmin kun palstalla asiasta keskusteltiin, tosin meillä on myös "pöytä" tuota varten, ettei tarvitse kyykyssä grillata, tulee muuten aika maukas safka, tuo on muuten aika hyvä hintaisekseen...

        Keraaminen!!! Haista kukkua, poltettua savea. Keraaminen, hehehe


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En muista paljonko maksoi mutta keraaminen, jo meillä on jopa kaksi kappaletta toinen kalan ja toinen lihan grillaukseen, grillinä tuo on ihan thaimassa eniten käytetty, varsinkin paikallisten, hiiliä myydään vähän joka kaupassa, otin tuon esille jo aikaisemmin kun palstalla asiasta keskusteltiin, tosin meillä on myös "pöytä" tuota varten, ettei tarvitse kyykyssä grillata, tulee muuten aika maukas safka, tuo on muuten aika hyvä hintaisekseen...

        "meillä on jopa kaksi kappaletta toinen kalan ja toinen lihan grillaukseen"

        Miksi ihmeessä?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        "meillä on jopa kaksi kappaletta toinen kalan ja toinen lihan grillaukseen"

        Miksi ihmeessä?

        No vittuukos sekin asia sulle kuuluu?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No vittuukos sekin asia sulle kuuluu?

        Varmaan siksi että ne on halpoja, ei tarvitse miettiä onko aikaisemmin grillannut kalaa vai lihaa... en minä mitään grillaa vaimoni niitä käyttää... tuollaista munagrilliä en ole koskaan nähnyt missään eikä noita ruukkugrillejäkään monessa paikassa ole, tiedän vain kaksi koko kaupungissa. Yleisin grilli on kuitenkin tuo kuvassani oleva keraaminen grilli, joita meillä onn useita kipaleita...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En ole kertonut, keraaminen uuni on ravintolassa joka grillaa ja savustaa possua ja kanaa... se ei ole uuni, vaan oikeastaan iso kukkaruukkun näköinen noin metrin korkuinen, jossa lihat ripustetaan metallikoukulla... valmistettavaksi. se on hyvän makuista, erittäin...
        By NumBall HHN 63v.

        Höpö höpö taas Posso Pasanen, Hua Hinissä ei tuollaista ravintolaa ja uunia ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö taas Posso Pasanen, Hua Hinissä ei tuollaista ravintolaa ja uunia ole.

        Kyllä on... luulenpa että tiedän tämän, parenmin kuin sinä, ja olen asunut täällä 10 vuotta... googleta ja katso, ravintelin nimi on ทันดูริ หัวหิน
        NumBall HHN 63v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Keraaminen!!! Haista kukkua, poltettua savea. Keraaminen, hehehe

        VITTUMIKÄIDIOOTTI... minun toinen kalan grillaamisen, on samaa SAVEA kuin NASA käyttää avaruus sukkulan pinnoitukseen, FRSI kera miikka savea...

        < # >


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Höpö höpö taas Posso Pasanen, Hua Hinissä ei tuollaista ravintolaa ja uunia ole.

        Ei toki yks vanha akka vaan paistelee lihoja, mistä voi niitä syödä, tai ostaa mukaan kotona syötäväksi.
        By NumBall HHN 63v.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyllä on... luulenpa että tiedän tämän, parenmin kuin sinä, ja olen asunut täällä 10 vuotta... googleta ja katso, ravintelin nimi on ทันดูริ หัวหิน
        NumBall HHN 63v.

        Pasasen thaimaalainen keraaminen ruukku ravintola.

        ทันดูริ หัวหิน = Tandoori Hua Hin

        Tässä kuvassa:

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Tandooriuuni#/media/Tiedosto:KashgarNaan.jpg

        NASA:n keramiikka-grillin omistajan naapurin mummo laittaa korealaista aamupuuroa jota ei myydä aamulla, keitetään 12 tuntia ja, naapurin pappa myy sitten... yö markkinoilla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Varmaan siksi että ne on halpoja, ei tarvitse miettiä onko aikaisemmin grillannut kalaa vai lihaa... en minä mitään grillaa vaimoni niitä käyttää... tuollaista munagrilliä en ole koskaan nähnyt missään eikä noita ruukkugrillejäkään monessa paikassa ole, tiedän vain kaksi koko kaupungissa. Yleisin grilli on kuitenkin tuo kuvassani oleva keraaminen grilli, joita meillä onn useita kipaleita...

        Just joo... ensin oli vain yksi kukkaruukkugrilli, sitten kanalle ja lihalle omansa, eli kaksi koko kaupungissa, sitten näitä lentokapteenilla onn kin useita kipaleita...

        https://fi.wikipedia.org/wiki/Avaruussukkula#/media/Tiedosto:Shuttle_profiles.jpg

        Wuuf, tuut, tuut, piipaa, piipaa...


      • Anonyymi

        "En ole koskaan mitään"

        Seli seli sano mun veli, puolikas, oikein juonikas;

        Tuttu tunne en määkään oo mittään koskaan tai kettään grillannut:

        Tai hanuriin pannu...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En muista paljonko maksoi mutta keraaminen, jo meillä on jopa kaksi kappaletta toinen kalan ja toinen lihan grillaukseen, grillinä tuo on ihan thaimassa eniten käytetty, varsinkin paikallisten, hiiliä myydään vähän joka kaupassa, otin tuon esille jo aikaisemmin kun palstalla asiasta keskusteltiin, tosin meillä on myös "pöytä" tuota varten, ettei tarvitse kyykyssä grillata, tulee muuten aika maukas safka, tuo on muuten aika hyvä hintaisekseen...

        .

        " tosin meillä on myös "pöytä" tuota varten, ettei tarvitse kyykyssä grillata, tulee muuten aika maukas safka, tuo on muuten aika hyvä hintaisekseen..."

        OLETKO VITUNIDIOOTTI leikannut sillekin pöydälle varpaankynnen siivun?

        AIVAN VARMASTI tulee aika maukasta safkaa kun vaimon kaalisopan maistaa SILSALLA!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No vittuukos sekin asia sulle kuuluu?

        No pidä vittu vittupää sitten pääsi kiinne.


      • Anonyymi

        Vaimo keitteli tolla ankan maksa palleroita 40 tuntia, kiinalaisen satokauden juhlaamme.


      • Anonyymi kirjoitti:

        En ole kertonut, keraaminen uuni on ravintolassa joka grillaa ja savustaa possua ja kanaa... se ei ole uuni, vaan oikeastaan iso kukkaruukkun näköinen noin metrin korkuinen, jossa lihat ripustetaan metallikoukulla... valmistettavaksi. se on hyvän makuista, erittäin...
        By NumBall HHN 63v.

        Vanhoja viestejä lueskelin, tuollainen iso ruukkugrilli löytyy jokaisesta grillikana/somtam paikasta. Voin siitä kuvankin laittaa kun ei ole thaimaan asukeilla kuvaa.
        https://aijaa.com/ZGvNbV
        Näin ainakin täälläpäin.


      • Anonyymi
        asiantravel kirjoitti:

        Vanhoja viestejä lueskelin, tuollainen iso ruukkugrilli löytyy jokaisesta grillikana/somtam paikasta. Voin siitä kuvankin laittaa kun ei ole thaimaan asukeilla kuvaa.
        https://aijaa.com/ZGvNbV
        Näin ainakin täälläpäin.

        Eli tähänkin tarvittiin Aasiantravel että saatiin kuva pasasen huippu -uunista, siinä se näkyy kokemus 10 vuoden thaimaassa asumisesta. Pelkkää netin päivystämistä viimeiset 10 vuotta ja loput mutu tietoa. Ahteri talkkijauhossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eli tähänkin tarvittiin Aasiantravel että saatiin kuva pasasen huippu -uunista, siinä se näkyy kokemus 10 vuoden thaimaassa asumisesta. Pelkkää netin päivystämistä viimeiset 10 vuotta ja loput mutu tietoa. Ahteri talkkijauhossa.

        Eikös Senssu maininnut oman grillinsä sisällä olevan kyseisen kaltainen?

        Voit toki laittaa valokuvan omasta grillistäsi ja mainintana, että eipä ollut tämä Aasinkaan aijaama hänen omasta ulkokeittiöstään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös Senssu maininnut oman grillinsä sisällä olevan kyseisen kaltainen?

        Voit toki laittaa valokuvan omasta grillistäsi ja mainintana, että eipä ollut tämä Aasinkaan aijaama hänen omasta ulkokeittiöstään.

        Senssulla on laaja kokemus youtubessa näkyvistä grilleistä, joita hän tutkii samalla kun järsii vanhaa nakkia Palvelukoti MuIkunmutkassa. Pakko-oireiden vuoksi saattaa ihan yhtäkkiä heittää nakin olan yli seïnään ja hetken päästä kyselee hoitajalta mis mun nakki?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Eikös Senssu maininnut oman grillinsä sisällä olevan kyseisen kaltainen?

        Voit toki laittaa valokuvan omasta grillistäsi ja mainintana, että eipä ollut tämä Aasinkaan aijaama hänen omasta ulkokeittiöstään.

        Eihän kyse ollutkaan että kenen grilli vaan että 10 vuotta thaimaassa asunut ei saanut laitettua kuvaa isosta ruukku grillistä, pökiö. Googlauksia kyllä löytyi


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eli tähänkin tarvittiin Aasiantravel että saatiin kuva pasasen huippu -uunista, siinä se näkyy kokemus 10 vuoden thaimaassa asumisesta. Pelkkää netin päivystämistä viimeiset 10 vuotta ja loput mutu tietoa. Ahteri talkkijauhossa.

        Onhan näitä kuvia päässyt kertymään, olen kai aikaisemminkin kertonut että viimeisestä 20 vuodesta olen viettänyt thaimaassa 14 vuotta. 4 vuotta yhtäjaksoisesti kun olin täällä töissä. "Siviilielämässä" pisin yhtäjaksoinen oleskelu oli 18 kuukautta korona-aikana, sitten kävin kuukauden suomessa ja taas takaisin 2 viikon hotellikaranteenin kautta.. Tosin tuon ruukkugrilli kuvan otin eilen ruokareissulla. Viime viikolla maksoin google onen joten eiköhän minun loppuelämän kuvat sinne mahdu.


    • Anonyymi

      Pääartisti voinee suomentaa ja maatalouden asiantuntijana selventää lahkolleen.

      ถ่านกะลามะพร้าวอัดแท่ง
      ถ่านกะลามะพร้าว 100%
      คุณภาพ ไฟแรง ทนนาน ไม่ปะทุ

    • Anonyymi

      Vai ei Thaimaassa asuva Senssu ja Pasanen ole kuulleet kamado-grillistä? Olipa yllätys. Se kun löytyy miljoonien aasialaisten pihoilta ja Suomessa on kasvanut räjähdysmäisesti sen myynti. Laatukamaa. Laskeutukaa pojat alas sieltä puusta!

      • Anonyymi

        Lue senssun valmistamasta ja hänen ehdottamasta neidille pyytää laattamiehiltä provikkama vihreä muna.

        Onko aiheet loppu kun täytyy keksimällä keksiä riidanaiheita?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Lue senssun valmistamasta ja hänen ehdottamasta neidille pyytää laattamiehiltä provikkama vihreä muna.

        Onko aiheet loppu kun täytyy keksimällä keksiä riidanaiheita?

        Missä sellainen?


      • Anonyymi

        No ei ole vastaan tullut mutta en ole käynyt miljoonissa kodeissakaan, mutta ainakaan kolmessa suurimmassa rautakaupassa on moisia ole myynnissä vastaan tullut, luulen että ainoa miljoonissa kodeissa oleva grilli on sellainen jonka kuvan tänne laitoin, halpa keraaminen, niitä ainakin myydään kymmenissä paikoissa hua hinissä... ellei jopa sadoissa...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei ole vastaan tullut mutta en ole käynyt miljoonissa kodeissakaan, mutta ainakaan kolmessa suurimmassa rautakaupassa on moisia ole myynnissä vastaan tullut, luulen että ainoa miljoonissa kodeissa oleva grilli on sellainen jonka kuvan tänne laitoin, halpa keraaminen, niitä ainakin myydään kymmenissä paikoissa hua hinissä... ellei jopa sadoissa...

        Kyläsepän hitsaama rosterikaukalo on myös yleinen, kun tehdään isommalle porukalle evästä. Sellaisia oli Pattayallakin omakotitalojen pihoilla ja ruokakärryissäkin käyttävät, myös kaasutoimisia.

        Helppo teetättää. Käyt ostamassa ritilät sen mukaan minkä kokoisen haluat ja seppä tekee niiden mittojen mukaan toivomuksiesi mukaisen grillin jalkoineen tai ilman jalkoja.

        Välipohjariritilikön (jonka päälle hiilet tulee) korkeutta voi säätää kiertokammesta ja molemmissa päissä alareunassa on tuhkaluukut joilla voi samalla säätää ilman määrää.

        Kaveri teetätti Pattayalla sellaisen, noin 35 x 80 senttiä ritiläkooltaan. Täysjuoppo seppä väsäsi sen alle tunnissa, otti 700 bahtia ja se sisälsi rosterit ja työn.

        Minä tein simppelin selkäystävällisen kivigrillin harkoista "farmille", tulipesä tulenkestävästä tiilestä. Hiilitason säätö manuaalinen ja kuumana pitää tehdä kahdella metallikoukulla.

        Pidin käsittämättömänä sitä aiempaa grillaustouhua. Viimeisen päälle laitetut fisut ja lihat grillattiin ikivanhan uuniritilän palasen päällä, hiekkaiseen maahan oli asetettu kaksi tiiltä päällekkäin, joiden päällä ritilä oli.

        Ajoihan se asiansa muuten, paitsi kun hiilet alkoi olla finaalissa ja sattui tuulemaan, niin tuuli pöläytti tuhkat grillauksien päälle ja siitä tuli sitten sitä kuuluisaa "tuhkakalaa".

        Kotona meillä on 8000 bahtin kaasugrilli. Erittäin toimiva ja tehokas.

        2010


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyläsepän hitsaama rosterikaukalo on myös yleinen, kun tehdään isommalle porukalle evästä. Sellaisia oli Pattayallakin omakotitalojen pihoilla ja ruokakärryissäkin käyttävät, myös kaasutoimisia.

        Helppo teetättää. Käyt ostamassa ritilät sen mukaan minkä kokoisen haluat ja seppä tekee niiden mittojen mukaan toivomuksiesi mukaisen grillin jalkoineen tai ilman jalkoja.

        Välipohjariritilikön (jonka päälle hiilet tulee) korkeutta voi säätää kiertokammesta ja molemmissa päissä alareunassa on tuhkaluukut joilla voi samalla säätää ilman määrää.

        Kaveri teetätti Pattayalla sellaisen, noin 35 x 80 senttiä ritiläkooltaan. Täysjuoppo seppä väsäsi sen alle tunnissa, otti 700 bahtia ja se sisälsi rosterit ja työn.

        Minä tein simppelin selkäystävällisen kivigrillin harkoista "farmille", tulipesä tulenkestävästä tiilestä. Hiilitason säätö manuaalinen ja kuumana pitää tehdä kahdella metallikoukulla.

        Pidin käsittämättömänä sitä aiempaa grillaustouhua. Viimeisen päälle laitetut fisut ja lihat grillattiin ikivanhan uuniritilän palasen päällä, hiekkaiseen maahan oli asetettu kaksi tiiltä päällekkäin, joiden päällä ritilä oli.

        Ajoihan se asiansa muuten, paitsi kun hiilet alkoi olla finaalissa ja sattui tuulemaan, niin tuuli pöläytti tuhkat grillauksien päälle ja siitä tuli sitten sitä kuuluisaa "tuhkakalaa".

        Kotona meillä on 8000 bahtin kaasugrilli. Erittäin toimiva ja tehokas.

        2010

        Kiitos 2010 asiallisesta ja aihetta syventävästä postauksestasi.

        Tämä grillatun kalan Plaa Phauu ปลาเผา resepti:
        https://www.eatingthaifood.com/thai-grilled-fish-recipe-pla-pao/
        lienee aika lähellä vastaava, kuin mitä noudattaen oli valmistettu se kuuluisa "tuhkakala" mistä muistan kuvan nähneeni (en jaksa etsiä olisiko viesti ja kuva vielä tallessa) ?

        Numba voisikin nyt vaimoltaan kysyä, että millä reseptillä hän grillaa keraamisessa kukkaruukussaan Plaa Khii Thau ปลาขี้เถ้า kalaa rakkaalleen, jookos kookos(briketti) ?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyläsepän hitsaama rosterikaukalo on myös yleinen, kun tehdään isommalle porukalle evästä. Sellaisia oli Pattayallakin omakotitalojen pihoilla ja ruokakärryissäkin käyttävät, myös kaasutoimisia.

        Helppo teetättää. Käyt ostamassa ritilät sen mukaan minkä kokoisen haluat ja seppä tekee niiden mittojen mukaan toivomuksiesi mukaisen grillin jalkoineen tai ilman jalkoja.

        Välipohjariritilikön (jonka päälle hiilet tulee) korkeutta voi säätää kiertokammesta ja molemmissa päissä alareunassa on tuhkaluukut joilla voi samalla säätää ilman määrää.

        Kaveri teetätti Pattayalla sellaisen, noin 35 x 80 senttiä ritiläkooltaan. Täysjuoppo seppä väsäsi sen alle tunnissa, otti 700 bahtia ja se sisälsi rosterit ja työn.

        Minä tein simppelin selkäystävällisen kivigrillin harkoista "farmille", tulipesä tulenkestävästä tiilestä. Hiilitason säätö manuaalinen ja kuumana pitää tehdä kahdella metallikoukulla.

        Pidin käsittämättömänä sitä aiempaa grillaustouhua. Viimeisen päälle laitetut fisut ja lihat grillattiin ikivanhan uuniritilän palasen päällä, hiekkaiseen maahan oli asetettu kaksi tiiltä päällekkäin, joiden päällä ritilä oli.

        Ajoihan se asiansa muuten, paitsi kun hiilet alkoi olla finaalissa ja sattui tuulemaan, niin tuuli pöläytti tuhkat grillauksien päälle ja siitä tuli sitten sitä kuuluisaa "tuhkakalaa".

        Kotona meillä on 8000 bahtin kaasugrilli. Erittäin toimiva ja tehokas.

        2010

        Rosterilaatikko ja ritilät, joo niin se on ja kotona erittäin toimiva ja tehokas kaasugrilli.

        Hintakin täytyi sanoa.

        Kotikeittiössä varsinkin ulkona voi olla hieman jotain muutakin mutta makunsa kullakin.

        > § <


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        No ei ole vastaan tullut mutta en ole käynyt miljoonissa kodeissakaan, mutta ainakaan kolmessa suurimmassa rautakaupassa on moisia ole myynnissä vastaan tullut, luulen että ainoa miljoonissa kodeissa oleva grilli on sellainen jonka kuvan tänne laitoin, halpa keraaminen, niitä ainakin myydään kymmenissä paikoissa hua hinissä... ellei jopa sadoissa...

        Miksi nyt noin kiukuttelet rakas
        Sittenkin ajattelit tulla tänne
        ... takas


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kiitos 2010 asiallisesta ja aihetta syventävästä postauksestasi.

        Tämä grillatun kalan Plaa Phauu ปลาเผา resepti:
        https://www.eatingthaifood.com/thai-grilled-fish-recipe-pla-pao/
        lienee aika lähellä vastaava, kuin mitä noudattaen oli valmistettu se kuuluisa "tuhkakala" mistä muistan kuvan nähneeni (en jaksa etsiä olisiko viesti ja kuva vielä tallessa) ?

        Numba voisikin nyt vaimoltaan kysyä, että millä reseptillä hän grillaa keraamisessa kukkaruukussaan Plaa Khii Thau ปลาขี้เถ้า kalaa rakkaalleen, jookos kookos(briketti) ?

        Kerro nyt Numba tuo vaimosi salainen resepti, mutta vain puoliksi, rakkaille.

        <§>


    • Anonyymi

      Eiköhän tossa kukkaruukussa yhen Pekingin ankan keittele, kun liemetkin tuli ravintolasta.

    • Anonyymi

      Ei tuossa grillissä pysty valmistamaan pehmeää jänistä.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      110
      8356
    2. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      40
      2545
    3. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      121
      2263
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      23
      1936
    5. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      15
      1674
    6. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      11
      1499
    7. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      16
      1452
    8. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      14
      1399
    9. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      15
      1272
    10. Kristityt "pyhät"

      Painukaa helvettiin, mä tulen sinne kans. Luetaan sitten raamattua niin Saatanallisesti. Ehkä Piru osaa opetta?!.
      Kristinusko
      12
      1183
    Aihe