Lastensuojelun epäonnistuminen täysin

Anonyymi-ap

Olen kohta aikuisen nuoren etävanhempi. Nyt kun luen otsikoita 4-vuotiaan lapsen murhaoikeudenkäynneistä, voin vain todeta, että Suomessa ei lastensuojelu toimi.
Ei ole toiminut meilläkään eron jälkeen koskaan. Exä on ollut katkera siitä, että lähdin suhteesta (varsin vakavista syistä kuten uskottomuus, valehtelu, väkivalta, alkoholi) ja ei ole eron jälkeen suostunut keskustelemaan lapsen asioista kanssani.

Vuosien varrella lapsi/nuori on kertonut lukuisista huolestuttavista tilanteista lähivanhemman uusperheessä ja olen tehnyt lastensuojeluilmoitukset ja yrittänyt hakea apua. Sossusta käydään kyllä tutkimassa olosuhteet, jos olen niin vaatinut, mutta heitä vastassa on kaksi valehtelevaa aikuista ja tämä nuori, joka pelotellaan niin pahasti, ettei uskalla sanoa sossun työntekijöille mitään. Sossun pitäisi huomioida, että nuoren pitää edelleen asua lähivanhemman luona, kun he lähtevät pois tapaamisesta.

Miettikää tilannetta: lapsi kertoo etävanhemmalle, että lähivanhempi juo alkoholia autoa ajaessaan ja nuori istuu kyydissä. Lähivanhempi sanoo lapselle, ettei koskaan tapaa nuorta, mikäli hän kertoo asiasta etävanhemmalle tai viranomaisille. Kerran sitten nuori uskaltautuu kertomaan asiasta sossussa karattuaan keskellä yötä etävanhemman luokse ja sanoo, ettei koskaan enää halua palata lähivanhemman luokse. Etävanhempi ottaa yhteyttä lastensuojeluun ja pyytää saada apua. Lähivanhempi on niin katkera etävanhemmalle, että ilmoittaa sossuun, ettei nuori saa jatkaa koulunkäyntiään ja asumista etävanhemman luona KOSKA etävanhempi pystyisi manipuloimaan nuoren lähivanhempaa vastaan. Koko lähivanhemman alkoholinkäyttö ja kännissä auton ajaminen ohitetaan. Sossu vaatii, että nuori sijoitetaan toiselle paikkakunnalle, ettei etävanhempi vain pääisis manipuloimaan nuorta lähivanhempaa vastaan. Nuori on kertonut paljon järkyttäviä asioita, joita on vuosien varrella tapahtunut lähivanhemman uusperheessä. Sossu ei kuuntele.

Terveiset Raision lastensuojelulle. Miten voi oikeasti mennä niin pieleen, ettette kykene näkemään mitä kulisseja lähivanhemman perheessä on vuosikausia pidetty ja teille valehdeltu ja lapsi/nuori on järkyttävillä uhkailuilla saatu hiljaiseksi lähivanhemman taholta. Lähivanhempi osaa esittää hyvin yhteistyöhaluista ja miellyttää, mutta todellisuus mitä lapselle/ nuorelle on tapahtunut on järkyttävää. Ei riittänyt sekään sossulle, että nuori yritti itsemurhaa ja kertoi lähivanhemman puolison käyttäytyvän häntä kohtaan niin väärin, että halusi kuolla. Itsemurha todettiin, ettei se ole ollut huomionhakuisuutta, vaan nuorella oli oikeasti tarkoitus kuolla, jota pääsisi pois lähivanhemman luota. Lähivanhempi ei ole siis koskaan suostunut, että lapsi/nuori asuisi etävanhemman luona. Sossun olisi pitänyt tajuta, että lähivanhempi käyttää lasta välineenä kostaakseen etävanhemmalle, joka lähti suhteesta.

Olisi mielenkiintoista kuulla millaisia kokemuksia muilla on Raision lastensuojelusta. Meidän perhe ei kyllä apua sieltä saanut. Kaikki nämä vuodet olen pelännyt, että jotain todella pahaa tulee lapselle/ nuorelle tapahtumaan. Nuori on monta kertaa sanonut, että kun tulee aikuiseksi ja pystyy muuttamaan pois, ei koskaan halua tavata lähivanhempaa. Meillä on eron jälkeen ollut koko ajan tilanne, että jos lähivanhempi ei saa tahtoaan läpi esim raha-asioissa etävanhemman kanssa, silloin lähivanhempi kiduttaa lasta/ nuorta täysin kylmällä tavalla. Jos etävanhempi laittaa lähivanhemmalle tekstiviestin, että on huolissaan mitä tapahtuu, lähivanhempi ryntää heti nuoren huoneeseen raivoamaan. Tällä hetkellä nuori ei enää uskalla kertoa mitään, koska hänelle huudetaan heti, jos etävanhempi yrittää auttaa.

38

766

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      ehkä voisit hakea apua Raision mielenterveyspalveluilta?

    • Anonyymi

      On kyllä vakava tilanne ohitettu, jos lähivanhempi on autoa ajaessaan juonut alkoholia lapsi kyydissään ja nuori on tämän kertonut viranomaisille ja asiaan ei ole puututtu. Omia kokemuksia lastensuojelusta ei ole, mutta kun lukee näitä tragedioita, toivoisi, että lastensuojelu oikeasti toimisi. Montako 4-vuotiasta tai erikaa pitää kuolla Suomessa sen vuoksi, etteivät viranomaiset toimi? Jos perheestä tulee ilmoituksia eri tahoilta, esim päiväkodista ja etävanhemmalta ja on jo selkeitä todisteita olemassa, lastensuojelun pitää toimia. Ei savua ilman tulta, vaikka lapsen vanhemmat kuinka yrittäisivät piilottaa kodin seinien sisällä tapahtuvia asioita.

      • Anonyymi

        Kyllä on ihmeellistä aikuisia sinönsä kun heidän mahti on tärkein ja lapsesta onmkehittymässämhermoraunio sekään ei näköjään ole herättänyt näitä vanhempia toimimaan yhdessä lastensa tukeakseen, vaan ollaa kun pienet lapsen ja lähi näyttää valtaansa uhkailemalla ja etä murehtii tahollaan. Näin juuri niitä risuisia lapsia tehdään maailmaan .
        Unohtakaa omat kantanne hetkeksi ja yrittäkää auttaa yhdessä lastamme, sillä,yhdessä te hänet olette maailmaan saattaneet.Lapsilllakin on tunteet myös ja jokainen ilkeä sana toiselta vanhemmalta toisesta haavoittaa lasta , mutta ette ehkä siitä välitä ainoastaa mahti kamppailua käytte jossa kumpikin haluaa olla se parempi vanhempi, aikuisten ongelmat ei kuulu lapselle.


    • Anonyymi

      Meillä on tilanne, jossa exän uusi puoliso on hiljaittain sanonut lapselle: vihaan sinua ja olen vihannut sinua ensi silmäyksestä asti. Ja edelleen isä pakottaa lapsen olemaan heidän luonaan, vaikka lapsi ei haluaisi.

      • Anonyymi

        Sellaisessa paikassa ei lapsen tarvitse edes olla. Kuka vihaajat kanssa jaksaisi asua. Ei aikuiset mutta lapsimpakotetaan. Antakaa lapselle päättämistä valta missä hän kulloinkin haluaa asua älkääkä turmelko nuorta ihmistä Puheillanne . Ja se vihaaja sitten, miksi hän ei ota ja lähde , niin ei lapsille sanota koskaan . Epäkypsä,ihminen,sinänsä


    • Anonyymi

      Etävanhempien asema on Suomessa huono. Tekisin lastensuojelun toiminnasta valituksen AVI:iin, en jättäisi tuohon. Nyt on liian monta etumerkkejä, joissa lähivanhemman luona on tapahtunut järkyttäviä asioita ja viranomaiset ei ymmärrä et kysyessään miten kodissa menee, ihan pokkana peitellään tapahtuneita asioita ja lapsi osallistetaan kertomaan väärää totuutta, koska pelkää. Tai laitetaan lastensuojeluilmoituksen tekeminen etävanhemman syyksi eikä lapsen tilanteeseen puututa.

      • Anonyymi

        Yleensä moni suomalainen ei osaa käsitellä eroaan aikuisen ihmisen tavalla vaan yhtä äkkiä heinän minä minä on vaan esillä , ja riidellään asioista jousta ei tarttis edes riidellä ja ollaan vihamiehiä toisilleen.
        Jos on lapsia niin silloin on oltava heidän vuokseen sovinnossa ja näyttää lapselle että vaikka ei asiat yhdessä niin silti voidaan olla ystäviä.
        Mutta siihen ei suomalaiset näytä kykenevän. Jokainen lapsi jolla on tälläiset vanhemmat tulee aikuisena olemaan ihan samanlainen ja täynnä ongelmia elämässään.
        Kun ero on tullut niin tavallisesti siinä ei silloin vatvota omia ongelmiaan m vaan keskitytään olemaan lapselle hyviä vanhempia ja näyttää heille että vaikka ei olla yhdessä niin se ei tarkoita että pitäisi vihata toisiaan. Miksei se onnistu koskaan, kun suhde loppuu niin kumpikin jatkaa omaa elämäänsä, mutta vanhemmuus ei silti lopu , japsi tarvitsee molemmat vanhempansa suokaa se hänelle , ja jättäkää omat ongelmanne sivuun. Aikuisuutta kaivataan näissä asioissa


      • Anonyymi

        Älä valehtele toisten perheadioita täällä nimimerkki Petri Kettula, kettulapete@,
        se on rikos - Timo ei saanut edes huolta juurta vierasnnuttamisen johdosta käräjillä


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Älä valehtele toisten perheadioita täällä nimimerkki Petri Kettula, kettulapete@,
        se on rikos - Timo ei saanut edes huolta juurta vierasnnuttamisen johdosta käräjillä

        Timonsai huoltajuuden 2017 varsinais-suomen käräjäoikeuden päätöksellä. Kuka on Petri Kettula eli lettulapete? Ei löydy sen nimisestä mitään..


    • Anonyymi

      Vaikuttaa että tämä taistelu on ainoastaan aikuisten välillä ja lasta pidetään välikappaleena . Miksi ihmiset eivät voi olla ystäviä eriåon jälkeen se kun pelätään että toinen manipuloi lasta häntä vastaan, kypsillä ihmisillä ei koskaan ole sitä argumenttia koska molemmat haluavat lapsensa parasta , silloin tekevät yhteistyötä lasten kasvatus tavoilla . Joku in ollut uskoton , siis mitä sitten, ei kai sitä tartte hautoa koko elämää . Ihmiset erehtyvät joskus väärälle polulle elämässään , joten ne on unohdettava ja keskityttävä ainoastaan lapseen.
      Terve aikuinen ei tee koskaan sitä virhettä että edes kertoo lapselleen omista negatiivisista tunteistaan toista vanhempaa kohtaan .
      Joten menkää perhe terapiaan että joku teille kertoo että se on se lapsen elämä joka tässä asiassa on tärkein , ei vanhempien mitenkään .jos lapsi näkee että, vanhemmat voivat keskustella toistensa kanssa normaalisti niin heistäkin tulee kypsiä aikuisia . Omat ero ongelmat on jätettävä sivuun ja keskittyä lapseen. .ihmeellistä, että kerran olette olleet rakkaat toisillenne. Ja tehneet lapsen, ja sitten tämä ressukka ei saisi edes kertoa asioita toiselle vanhemmalle kun uhataan että häntä enää haluta tavata jos kertoo. Sitä sanotaan psyykkiseksi terroririksi lasta kohtaan sillä,, lapsen on saatava avautua omille vanhemmilleen jos häntä asiat huolestuttaa , kenelle muulle hän voisi kertoa jos asiat painaa häntä . Hyvin epäkypsää kohtelua uhkailla lastansa . Kyllä käy sääliksi lapsia joilla on vanhemmat jotka eivät pysty olemaan ystäviä eron jälkeen lapsensa vuoksi,
      Epäkypsyyttä,se on. Aikuiset hoitelee asioista toisella tavalla

      • Anonyymi

        Tässä on
        Raision "lastensuojelu"
        VS
        Lasten isä

        Rikos prosessi vireillä!


      • Anonyymi

        Tässä on
        Raision "lastensuojelu"
        VS
        Lasten isä

        Rikos prosessi vireillä!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tässä on
        Raision "lastensuojelu"
        VS
        Lasten isä

        Rikos prosessi vireillä!

        Rikosprosessi on yhdyssana


    • Anonyymi

      Ketjun aloittaja valehtelee ja levittelee julkisuuteen perätöntä, virheellistä tietoa joka rikos. Kyseessä mm identiteetti varkaus!
      !!!!!

      • Anonyymi

        Tyhmäkin tajuaa, että jos isäpuoli murhaa lapsensa, niin se ei ole sosiaalityön vika. Hanki jo ne aivot itsellesi.


    • Anonyymi

      Kansa on tällaisen maan hiljaa hyväksyen sallinut syntyä. Eipä ole sosiaalipolitiikkaa vastaan lakkoiltu.

      • Anonyymi

        Nyt olisi aika antaa valtaa ja oikeuksia lastenvalvojille eli kunnon muutos sosiaalipolitiikkaan!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt olisi aika antaa valtaa ja oikeuksia lastenvalvojille eli kunnon muutos sosiaalipolitiikkaan!!

        Asiaa!!!!


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nyt olisi aika antaa valtaa ja oikeuksia lastenvalvojille eli kunnon muutos sosiaalipolitiikkaan!!

        Asiaa!!


    • Anonyymi

      Ikävää että tälläisiä asioita otetaan edes esille netissä. Tälläiset asiat hoidetaan ihan muissa paikoissa . Pitää ajatella lasta , eikä vetää häntä mukaan näihin ero asioihin. Totuushan; on että kirjoittaja ei ole koskaan hyväksynyt eroa ja siksi jauhaa vuosikausia samoja asioita netissä . Jos aikuiset ovat niin kehittymättömiä etteivät osaa eron tullessa edes puhua toistensa kanssa ja kuunnella ennenkaikkea mitä toisella on sanottavaa. Niin jossain on iso vika
      Lapsille tälläiset asiat tulee vaikeaksi ja heitä hävettää aikuisten käytös . Lapset voivat silloin hyvin kun vanhemmat voivat olla edes jonkinlaisia ystäviä toistensa kanssa. Vaikka olisivatkin eronneet .siis vanhemmat saavat todella unohtaa omat riitansa ja muut syyttelyt ne ei johda minnekään .ja keskittää huomionsa lapseen ja hänen hyvin vointinsa .

      • Anonyymi

        Missä hoidetaan??
        Ei ainakaan tuomioistuimessa, poliisissa, oikeusasiamiehen toimistossa,
        avissa, oikeuskanslerin toimistossa???


      • Anonyymi

        Miten keskittää huomio lapseen kun yhteydenotot estetty- salattu Raision kaupungin ja
        Suomen valtion rikollisjärjestöissä?? Haloo pahvi- herää jo!!?


    • Anonyymi

      Karille uudet aivot- kampanja alkoi 27.5 2008 - kaikki mukaan!!

      • Anonyymi

        Timolle, Petrille ja Tiinalle uudet aivot- kampanja alkoi 27.5 2008 - kaikki mukaan!!


    • Anonyymi

      Pietarin edustalla on valtava patoalue. Hapettomissa olosuhteissa biologisissa prosesseissa voi syntyä rikkivetyä. Noin teoriassa jäiden lähdön jälkeen voisi syntyä isojakin määriä rikkiyhdisteitä. Se on mahdollista, Forsius sanoo.

    • Anonyymi

      minä sain lasten suojelun psykologista traumaa ja kärsin yksinäisyydestä

      näen, että PYROMANIA on yksi terapian muodoista

      sytytin nuotion kaupunki alueella ja se auttoi

      mutta isomman palon tekemisessä lasten suojelun kunniaksi on vaativampaa

      palatkoon isot nuotiot kadonneiden lasten kunniaksi

    • Anonyymi

      Karille uudet aivot- kampanja alkoi 27.5 2008 - kaikki mukaan!!!

    Ketjusta on poistettu 91 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      66
      4479
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      14
      2229
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      25
      1754
    4. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1488
    5. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      27
      1423
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1288
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      10
      1217
    8. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      13
      1136
    9. 22
      1086
    10. Martinasta kiva haastattelu Iltalehdessä

      Hyvän mielen haastattelu ja Martina kauniina ja raikkaan keväisenä kuvissa.
      Kotimaiset julkkisjuorut
      291
      1014
    Aihe