Lastensuojelun epäonnistuminen täysin

Anonyymi-ap

Olen nuoren etävanhempi. Nyt kun luen otsikoita 4-vuotiaan lapsen murhaoikeudenkäynneistä, voin vain todeta, että Suomessa ei lastensuojelu toimi.
Ei ole toiminut meilläkään eron jälkeen koskaan. Exä on ollut katkera siitä, että lähdin suhteesta (varsin vakavista syistä kuten uskottomuus, valehtelu, väkivalta, alkoholi) ja ei ole eron jälkeen suostunut keskustelemaan lapsen asioista kanssani.

Vuosien varrella lapsi/nuori on kertonut lukuisista huolestuttavista tilanteista lähivanhemman uusperheessä ja olen tehnyt lastensuojeluilmoitukset ja yrittänyt hakea apua. Sossusta käydään kyllä tutkimassa olosuhteet, jos olen niin vaatinut, mutta heitä vastassa on kaksi valehtelevaa aikuista ja tämä nuori, joka pelotellaan niin pahasti, ettei uskalla sanoa sossun työntekijöille mitään. Sossun pitäisi huomioida, että nuoren pitää edelleen asua lähivanhemman luona, kun he lähtevät pois tapaamisesta.

Miettikää tilannetta: lapsi kertoo etävanhemmalle, että lähivanhempi juo alkoholia autoa ajaessaan ja nuori istuu kyydissä. Lähivanhempi sanoo lapselle, ettei koskaan tapaa nuorta, mikäli hän kertoo asiasta etävanhemmalle tai viranomaisille. Kerran sitten nuori uskaltautuu kertomaan asiasta sossussa karattuaan keskellä yötä etävanhemman luokse ja sanoo, ettei koskaan enää halua palata lähivanhemman luokse. Etävanhempi ottaa yhteyttä lastensuojeluun ja pyytää saada apua. Lähivanhempi on niin katkera etävanhemmalle, että ilmoittaa sossuun, ettei nuori saa jatkaa koulunkäyntiään ja asumista etävanhemman luona KOSKA etävanhempi pystyisi manipuloimaan nuoren lähivanhempaa vastaan. Koko lähivanhemman alkoholinkäyttö ja kännissä auton ajaminen ohitetaan. Sossu vaatii, että nuori sijoitetaan toiselle paikkakunnalle, ettei etävanhempi vain pääisis manipuloimaan nuorta lähivanhempaa vastaan. Nuori on kertonut paljon järkyttäviä asioita, joita on vuosien varrella tapahtunut lähivanhemman uusperheessä. Sossu ei kuuntele.

Terveiset Raision lastensuojelulle. Miten voi oikeasti mennä niin pieleen, ettette kykene näkemään mitä kulisseja lähivanhemman perheessä on vuosikausia pidetty ja teille valehdeltu ja lapsi/nuori on järkyttävillä uhkailuilla saatu hiljaiseksi lähivanhemman taholta. Lähivanhempi osaa esittää hyvin yhteistyöhaluista ja miellyttää, mutta todellisuus mitä lapselle/ nuorelle on tapahtunut on järkyttävää. Ei riittänyt sekään sossulle, että nuori yritti itsemurhaa ja kertoi lähivanhemman puolison käyttäytyvän häntä kohtaan niin väärin, että halusi kuolla. Itsemurha todettiin, ettei se ole ollut huomionhakuisuutta, vaan nuorella oli oikeasti tarkoitus kuolla, jota pääsisi pois lähivanhemman luota. Lähivanhempi ei ole siis koskaan suostunut, että lapsi/nuori asuisi etävanhemman luona. Sossun olisi pitänyt tajuta, että lähivanhempi käyttää lasta välineenä kostaakseen etävanhemmalle, joka lähti suhteesta.

Olisi mielenkiintoista kuulla millaisia kokemuksia muilla on Raision lastensuojelusta. Meidän perhe ei kyllä apua sieltä saanut. Kaikki nämä vuodet olen pelännyt, että jotain todella pahaa tulee lapselle/ nuorelle tapahtumaan. Nuori on monta kertaa sanonut, että kun tulee aikuiseksi ja pystyy muuttamaan pois, ei koskaan halua tavata lähivanhempaa. Meillä on eron jälkeen ollut koko ajan tilanne, että jos lähivanhempi ei saa tahtoaan läpi esim raha-asioissa etävanhemman kanssa, silloin lähivanhempi kiduttaa lasta/ nuorta täysin kylmällä tavalla. Jos etävanhempi laittaa lähivanhemmalle tekstiviestin, että on huolissaan mitä tapahtuu, lähivanhempi ryntää heti nuoren huoneeseen raivoamaan. Tällä hetkellä nuori ei enää uskalla kertoa mitään, koska hänelle huudetaan heti, jos etävanhempi yrittää auttaa.

15

554

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Minusta taas ketjun aloittajan kuvailee hyvin tilannetta, jossa on yrittitetty saada apua. Tässähän on monta ikävää tapausta jo taustalla, jossa lastensuojelu ei ole kuunnellut toisen vanhemman tai ulkopuolisten kertomaa hätää lapsesta. Valitettavan moni osaa esittää kunnollista vanhempaa, kun olosuhteita kartoitetaan lastensuojelun toimesta. Lastensuojelun ammattilaisten kuuluu kartoittaa tilanne, jos on päiväkodista, koulusta tai muualta tullut huoli-ilmoituksia, silloin lastensuojelun kuuluu ottaa tilanne vakavasti. Tilanne, jossa viranomaiset yrittävät vakuuttaa toimineensa oikein, vaikka esim. päiväkoti tai koulu ovat ovat myös tehneet ilmoituksen, on tilanne, jossa virkavirhe on tapahtunut. On täysin naurettavaa, että lastensuojelu menee kotiin, jossa on käyntiä varten siivottu nurkat ja lapsi vielä pakotettu vahvistamaan läsnäolevan huoltajan vakuuttelua kaiken olevan hyvin, on absurdi.

      • Anonyymi

        Mielestäni avauksrn tekijän visti on selvä - lisää valtaa lastensuojelulle puuttua asioihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mielestäni avauksrn tekijän visti on selvä - lisää valtaa lastensuojelulle puuttua asioihin.

        25 viesiätiä o poistettu? Aika iso prosentuaalinen osa Skänsän viesteistä poistetaan, mutta nyt puhutaan jo ennätyslukemista


      • Anonyymi
        UUSI

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        🔞 ­­­N­­y­­m­­­f­­­o­m­­­a­a­­n­­­i -> https://l24.im/ecC7ux#kissagirl21

        🔞❤️❤️❤️❤️❤️🔞💋💋💋💋💋🔞


    • Anonyymi

      Totuus on, ettei sossua kiinnosta teudän asiat. Kunhan vain on itsellä työpaikka ja palkka juoksee. Se kiinnostaa sossua.

    • Anonyymi

      Näyttää enemmänkin, että avauksen tekijällä omat asiat epäonnistuneet täydellisesti

      • Anonyymi

        Asiaa!!


      • Anonyymi

        Niin näyttää..


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Niin näyttää..

        25 viesiätiä o poistettu? Aika iso prosentuaalinen osa Surokänsän viesteistä poistetaan, mutta nyt puhutaan jo ennätyslukemista!!


      • Anonyymi

        Näyttää enemmänkin siltä, että sinulla "pete" Omat asiat epäonnistuneet täysin ja Raision perhepalvelut sekopäisenä ja omat asiat vieraannuttaja äidin kanssa täysin sekaisin..


    • Anonyymi

      Toimittaja ja työelämäprofessori Sami Sykkö, 53, paljastaa Yökylässä Maria Veitola -ohjelmassa yleisen harhaluulon yksityiselämästään: moni on olettanut, että hän sekä tanssija ja koreografi Jorma Uotinen, 73, olisivat pariskunta.

    • Anonyymi

      Olkaa kiitollisia jotka pääsette pennuistanne eroon.

    • Anonyymi

      Jo 26 peltokänsän viestiä poistettu. Aika iso prosentuaalinen osuus hänen viesteistään poistetaan!

    Ketjusta on poistettu 34 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      38
      2963
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      11
      2011
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      17
      1463
    4. Tähdet, tähdet -tippuja Kake Randelin tilittää avoimena: "Tämä on viihdyttämistä, eikä sitä..."

      ISO kiitos Kake lauluistasi!Nyt ei vaan studioyleisö lämmennyt. Olet legenda! Lue Kake Randelinin mietteet: https://w
      Tv-sarjat
      21
      1355
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      11
      1321
    6. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      17
      1231
    7. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1151
    8. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      7
      1085
    9. 22
      1047
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      6
      1044
    Aihe