Gunat - materian kolme olomuotoa. Osa2

Anonyymi-ap

Hieman kertausta:

Nämä aineellisen luonnon kolme ominaisuutta ovat itsessään ajan energian sisäinen rakenne. Tätä voi olla hieman vaikea ymmärtää. Aika on sellainen näkymätön voima, näkymätön virtaus, ja me olemme siinä. Aivan kuten kala ei tunne vettä, se on vedessä, samalla tavalla kaikki prosessit, joita meille elämässä tapahtuu, tapahtuvat tässä ajan virtauksessa. Emme ole kovin hyviä huomaamaan sitä, emmekä varsinkaan tiedä, miten tämä aika on järjestetty, mitä se on.

Nämä aineellisen luonnon kolme ominaisuutta ovat itsessään ajan energian sisäinen rakenne. Tätä voi olla hieman vaikea ymmärtää. Aika on sellainen näkymätön voima, näkymätön virtaus, ja me olemme siinä.


Aika (sanskritiksi Kāla). Yksi Korkeimman Herran muodoista tai voimista (energioista). Se esitetään kuvaannollisesti pyöränä (Kala Chakra). Aika saa paljon huomiota hektisessä maailmassamme, seuraamme sen rytmiä ja näemme, että kaikki ympärillämme syntyy ja tuhoutuu sen voimasta. Arvostamme aikaa ja pelkäämme sen vääjäämättömyyttä. Tämä auttaa meitä keskittämään ajatuksemme tärkeisiin tehtäviin ja seulomaan pois merkityksettömät. Aika liittyy hyvin läheisesti aineellisen maailman käsitteeseen, sillä kaikki täällä on olemassa väliaikaisesti ja on syntymän, kehityksen ja kuoleman alainen.

Kuolema (sanskritiksi Mrityu) on elämän väistämätön kumppani. Koko olemuksemme pyrkii elämään, ja kuoleman väistämättömyys aiheuttaa meille surua ja joskus jopa kauhua. Ymmärrämme, että sen saapuessa eroamme kaikesta, että se vie hetkessä kaiken, mikä tuntui arvokkaalta ja tärkeältä. Kuolema vie meiltä kaiken, mitä rakastamme, saa meidät unohtamaan kaiken, minkä muistamme, ja muuttaa rappeutuneeksi kaiken, mitä yritämme säilyttää. Se tulee suunnittelematta ja vie meiltä kaiken, mitä se haluaa. Muistamme hänet koko elämämme ajan, mutta kun hän ilmestyy, huomaamme, ettemme ole valmiita hyväksymään hänet. Ja me pelkäämme.


Veda sanoo, että aika itsessään on Kaikkivaltiaan tahto tai Hänen katseensa, tai niin he sanovat. Se on sellainen voima, joka sisältää materian. Vedojen mukaan materiaa on kahdessa perustilassa. Sen passiivista tilaa kutsutaan termillä pradhana. Pradhana viittaa homogeeniseen, erilaistumattomaan aineeseen, jolla ei ole erityisiä muotoja. Tällainen on yksinkertaisesti rakennusmateriaali. Ja materian toinen tila on prakriti. Prakriti on konkreettisia muotoja, jotka ovat jo ilmenneet, elävää ainetta, jolla on konkreettisia joitakin käyttäytymisilmaisuja ja niin edelleen.


Miten tämä aineen sisällyttäminen tapahtuu, miten se muuttuu passiivisesta tilasta aktiiviseksi? Sitä ei ole vaikea ymmärtää, sillä oletetaan, että hiekkalaatikossa on hiekkaa, ja se on muodotonta. Sitten tulee lapsi - elävä, aktiivinen ympäristö - ja alkaa muovailla nukkeja ja niin edelleen. Samalla tavalla materia itsessään on passiivista, inerttiä, sillä ei ole tietoisuutta, se ei voi liikkua, se ei voi muotoutua mihinkään muotoon - sitä kutsutaan pradhanaksi.


Mutta kun elävä olento joutuu tämän aineen sisään (henkihiukkanen, sielu), silloin tämä materia alkaa saada monimutkaisempia, järjestäytyneempiä muotoja. Ja sitten tämä pradhana, tällainen erilaistumaton aine, muuttuu prakritiksi, muodollistuneeksi aineeksi, jolla on joitakin konkreettisia, monimutkaisia, eläviä muotoja. Näemme ympärillämme monenlaista elämää: kasveja, eläimiä, erilaisia ihmisiä ja niin edelleen - kaikki tämä on jo prakriti eli hengen, tietoisuuden, muokkaamaa materiaa. Siellä on elämää, siellä on jonkinlaista liikettä. Tämä tarkoittaa, että henkinen energia on koskettanut tätä ainetta.

Toisin kuin länsimaista filosofiaa, Vedoja ei vaivaa tämä filosofian peruskysymys: "Mikä on ensisijaista: henki vai materia?". Materia vai henki? Kana vai muna? Muna vai kana?" - Tällaisia kysymyksiä ei ole. Veda sanoo, että sekä materian että hengen lähde on Absoluuttinen Totuus." On olemassa sellainen vedalainen teos nimeltä "Vedanta Sutra". Se on eräänlainen tiivistelmä, jossa on esitetty tärkeimmät johtopäätökset vedalaisesta filosofiasta: Absoluuttinen Totuus - , josta kaikki tulee. Toisin sanoen Absoluuttinen Totuus on kaikkien energioiden lähde. Energioita on kahta perustyyppiä: aineellista energiaa ja henkistä energiaa. Niissä on jo tiettyjä alaluokkia. Ja nyt tarkastelemme tarkasti aineellisen energian rakennetta tai ala-asteikkoja.


Materian ominaisuudet - kolme gunaa

Materia ja henki tulevat siis yhteisestä lähteestä, Absoluuttisesta Totuudesta. Ne voivat olla olemassa toisistaan erillään ja ne voivat olla olemassa yhdessä, sekoittuneina. Ja juuri nyt me ihmiset olemme tilapäinen sekoitus ikuista tietoisuutta ja tilapäistä materian peitettä. Millä tavalla tämä materia siis toimii? Aiomme tutkia sitä juuri tänään. Materia, kuten huomaamme, ei ole homogeenista. Ja Vedoissa puhutaan niin sanottujen kolmen laadun olemassaolosta. Eli tässä materiassa on sellaisia kerroksia, jotka peittävät sielun tietoisuuden eriasteisesti.

67

984

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Näitä ominaisuuksia kutsutaan muinaisessa vedalaisessa kielessä, sanskritissa, termillä "guna" ("guna" eli laatu). Kirjaimellisesti sana "guna" tarkoittaa "köyttä". Ja köysi on se, millä sitoudutaan. Jos vaikkapa näemme henkilön sidottuna köydellä tai käsiraudoilla, se tarkoittaa yhtä asiaa: hän ei osaa käyttää vapauttaan, hän käyttää vapauttaan väärin, - ja siksi jotkut viranomaiset tulevat ja sitovat hänet. Samalla tavalla tässä aineellisessa maailmassa elävät olennot, sielut, on sidottu tietyllä tavalla. Tämän sopimuksen tai siteen erikoisuus on se, että me tuskin tunnemme sitä. Jos tuntisimme sen itsessämme, jos meillä olisi käsiraudat tai köydet, yrittäisimme välittömästi vapauttaa itsemme. Mutta nämä köydet, nämä näkymättömät gunat, sitovat meitä niin paljon, että tunnemme olomme varsin mukavaksi emmekä edes yritä päästä eroon tästä vaikutuksesta. Niinpä gunat kuitenkin rajoittavat vapauttamme. Ja annamme erilaisia gunojen ominaisuuksia, miten ne ilmenevät erilaisissa käyttäytymis- ja ajattelumalleissamme, erilaisissa prosesseissa, joita tapahtuu ympärillämme.

      Edellä on jo paljon selitetty, mutta kuitenkin.
      Kolme gunaa. Puhutaan ensin siitä, mitä ne ovat. Köyden kaltaisen mielikuvan (jotain, joka sitoo meidät) lisäksi toinen tapa ymmärtää nämä vaikutteet, nämä gunat, on kuvitella tietoisuutta peittävät filtterit. Sanotaan, että on olemassa hehkulamppu, ja tämä hehkulamppu on jonkinlaisen plafondin peitossa. Tämä plafondi voi olla läpinäkyvä tai se voi olla värillinen. Ja samalla tavalla nämä gunat peittävät sielun tietoisuuden, ja näitä suodattimia on eri tiheysasteita.


      Veda sanoo, että on olemassa kolme perusominaisuutta, jotka sekoittuvat toisiinsa eri suhteissa, eri yhdistelmissä ja synnyttävät monimuotoisuuden. Aineellisen luonnon kolme ominaisuutta. Mitä ne ovat? Vedat sanovat, että ne ovat kolme tilaa, joita kutsutaan termeillä hyvyys (sanskritiksi se kuulostaa "sattva", mistä tulee joissakin kielissä sana "valo" tai "valkeus"), intohimon guna (jota kutsutaan sanskritissa termillä "rajas", mistä tulee englannin kielen sana "rage", "ryntäys", "raivon valtaan joutuminen") ja kolmatta tilaa kutsutaan nimellä "tamas" (tai kutsutaan termillä "tietämättömyys"). Ja nämä kolme suodatinta tai kolme ominaisuutta (hyvyys, intohimo tai tietämättömyys), jotka sekoittuvat toisiinsa eriasteisesti, muodostavat tietynlaisen ihmisen. Kuten sanoin, nämä suodattimet peittävät tietoisuutemme ja tietoisuus ilmenee eri tavoin.

      Tarvitsemme näitä kolmea ominaisuutta (tai aineellisen luonnon kolmea gunaa) tässä maailmassa täyttääkseen halumme. Miten tämä käytännössä tapahtuu? Oletetaan, että haluatte mennä jonnekin. Menette ulos, nousette autoon, otatte taksin, nousette bussiin tai käytte jossakin muussa kulkuneuvossa. Ja sanotaan, että huomaatte, että bussissa on kirjoitettu reitti siitä ja siitä paikasta tuohon ja tuohon paikkaan. Teidän on päästävä sinne. Nousette siihen, ja sitten tämä energia, tämä johdinauto, bussi, raitiovaunu, auto tai jokin muu vie teidät sinne. Toisin sanoen, ilmaisette vain halunne, tulette sen kulkuneuvon luo, joka täyttää toiveenne (antaa teille kyydin tiettyyn suuntaan), istutte sinne, ja sitten se vie teidät eteenpäin. Sanotte esimerkiksi bussissa istuessanne: "Olen menossa jonnekin". Mutta todellisuudessa bussi matkustaa. Tulitte juuri siihen paikkaan, missä bussi pysähtyy, ja sitten se antoi teille kyydin. Juuri näin gunat toimivat hyvin mielenkiintoisella tavalla.


      Meillä, yksittäisillä sieluilla, on tiettyjä toiveita sydämessämme, ja te tiedätte, missä nämä toiveet voidaan toteuttaa. Tulette tähän paikkaan, ja sitten tämä energia ottaa teidät mukaansa. Sanotaan, että ihminen haluaa pitää hauskaa. Tällainen intohimon guna vaikuttaa häneen. Ja hän päättää mennä jonnekin illaksi johonkin yökerhoon tai diskoon. Hän vain tulee kyseiseen paikkaan, ja kaikki on jo järjestetty niin, että ihminen tuntee tällaista iloa: musiikkia, tansseja, tapahtumia, nähtävyyksiä. Eli tämä energia ottaa hänet mukaansa ja vetää häntä eteenpäin. Tai ihminen, sanokaamme, päättää unohtaa itsensä, humaltua, hän ostaa huumeita, alkoholia, juo tai polttaa tai pistää suoneen. Ja sitten tämä tietämättömyyden energia toimii, ja elävä olento syöksyy tällaiseen itsensä unohtamisen tilaan. Tai päinvastoin, ihmisellä on suotuisa halu: hän haluaa ymmärtää jotakin, hän etsii jotakin valaistumista. Mitä hän tekee? Hän ostaa esimerkiksi jonkin henkisen kirjan, kuuntelee luentoja, musiikkia, kehitysohjelmia. Hän kytkeytyy näihin asioihin, ja edelleen se energia, joka on tässä kirjassa, tässä luennossa tai tässä musiikissa, tarttuu häneen ja nostaa hänen tietoisuuttaan. Näitä kolmea gunaa tarvitaan siis täyttämään erilaiset halumme, joko intohimossa, hyvyydessä tai tietämättömyydessä.

      • Anonyymi

        Kolmen gunan yhdistelmät.
        Nämä aineellisen luonnon kolme gunaa, jotka sekoittuvat toisiinsa, synnyttävät sellaisen luvun, sellaisen yhdistelmän kuin 8 400 000 elämänmuotoa. Tämä on aineellisen luonnon gunojen kombinatoriikkaa. Kolme gunaa ovat siis itse asiassa vastaus kysymykseen: "Miksi me kaikki olemme niin erilaisia, miksi elämänmuotojen kirjo on niin suuri?". Nämä ovat siis tietoisuuden eri tasoja, erityyppisiä haluja, joita täytetään näiden erilaisten kehojen kautta. Jotkut haluavat lentää, jotkut haluavat sukeltaa, jotkut haluavat ryömiä, jotkut haluavat seistä, jotkut haluavat juosta - erilaisia elämänmuotoja. On kiinteitä elämänmuotoja - puita, on liikkuvia elämänmuotoja - joitakin olentoja, jotka juoksevat hyvin nopeasti, lentävät ja niin edelleen. Nämä kaikki ovat erilaisia haluja, jotka ilmenevät erilaisissa muodoissa.


        Tämä luku, 8 400 000 muotoa, jakautuu seuraavasti. Padma-purana-nimisessä vedalaisessa kirjoituksessa esitetään tämä analyysi. Siinä sanotaan, että tästä luvusta 3 000 000 eläintä, 2 000 000 kasvia, 900 000 vesien asukasta, mukaan lukien kalat, 1 100 000 hyönteistä ja matelijaa, 1 000 000 lintua ja 400 000 ihmiselämän muotoa metsien alkuasukaista puolijumaliin asti. Se on hyvin suuri määrä, ihmiset 400 000 muotoa, ihmisenkaltaista muotoa Kyse ei siis ole vain, sanokaamme, jonkinlaisesta ihmisestä. Näemme, että jopa täällä maan päällä on niin monia erilaisia ihmisiä. Nämä 400 000 muotoa ovat vain erilaisia tietoisuudessamme olevien gunojen yhdistelmiä.

        ______________

        Kolme gunaa ja puhe

        Miten puhe ilmenee ihmisissä, jotka ovat eri gunojen vaikutuksen alaisena? Hyvyyden guna-asteella ihmisen puhe on hyvin yksinkertaista ja selkeää. Toisin sanoen hän voi puhua monimutkaisista asioista hyvin yksinkertaisesti. Myös hyvyyden vaikutuksen alaisena olevalla ihmisellä on taipumus puhua itsetuntemuksesta, kehityksestä ja sellaisista asioista. Intohimon gunan vaikutuksen alaisena ihminen puhuu hyvin monimutkaisesti yksinkertaisista asioista, eli hän käyttää paljon kaikenlaisia vaikeaselkoisia termejä tehdäkseen puheellaan vaikutuksen muihin ihmisiin. Lisäksi intohimon vaikutuksen alaisena oleva ihminen on yleensä taipuvainen arvioimaan tilannetta hyvin yksipuolisesti: "Minä ja ympäristöni, ystäväni, puolueeni olemme hyviä, kaikki muut ovat niin sanotusti huonoja". Näin intohimon gunassa oleva ihminen perustelee. Tietämättömyyden vaikutuksen alaisena ihmisen puheesta tulee epäjohdonmukaista, hyvin karkeaa, ja siinä on paljon erilaisia, niin sanotusti kirosanoja tai puhetta siitä, miten tuhota joku siellä, vihollisensa tai mitä tahansa. Nämä ihmiset yleensä haukkuvat kaikkia yleensä ympärillään, kaikki ympärillään, koko maailma on paha, vain he ovat hyviä. Hyvyyden gunassa oleva ihminen on taipuvainen näkemään itsessään vikoja, hänellä on tällainen aktiivinen itsekritiikki. Henkilö, joka on intohimon gunassa, puolustaa puoluettaan, perhettään, järjestelmäänsä, yritystään, ideologiaansa, ja haukkuu kaikkia muita. Ja tietämättömyydessä oleva ihminen haukkuu koko maailmaa, kaikki ympärillä olevat ovat pahoja, vain hän on hyvä.

        ____________________

        Kolmen gunan ilmenemismuodot. Kolme gunaa ja suhde aikaan.

        Aineellisen luonnon kolme gunaa liittyvät ajan kolmeen tilaan. Esimerkiksi tietämättömyyden guna liittyy menneisyyteen. Kun ihminen on nostalginen ja sanoo: "No, ennen vanhaan kaikki oli niin hyvin", eli kun hän kääntää mielensä menneisyyteen, se tarkoittaa, että tietämättömyys vaikuttaa häneen. Hän pelkää katsoa tulevaisuuteen, hän ei esimerkiksi tunne jonkinlaista perspektiiviä, luottamusta tulevaisuuteen. Hänen nykyisyytensä on jostain syystä jotenkin epätyydyttävä. Hän ei pysty näkemään tulevaisuutta. Kaikki, mikä hänellä oli hyvää, on jäänyt menneisyyteen. Ja niinpä ihminen kääntyy pois tulevaisuudesta ja nykyisyydestä ja elää nostalgiallaan tässä menneisyydessä, huokailee vanhoja hyviä aikoja. Tämä merkitsee tietämättömyyden vaikutusta häneen.


        Ihmiset, joihin intohimon guna vaikuttaa, keskittyvät päinvastoin tulevaisuuteen. He sanovat: "Menneisyys ei ole mitään, nyt meidän on toimittava niin, että tulevaisuutemme on parempi. Toisin sanoen heidän tärkeimmät ajatuksensa, heidän tärkeimmät toiveensa ovat sidoksissa tulevaisuuteen. Ja ne, jotka ovat hyvyyden gunan vaikutuksen alaisina, ovat niitä, jotka eivät ajattele paljoa menneisyyttä (se on jo mennyt ohi). Tulevaisuuden osalta he ovat hyvin tietoisia siitä, että tulevaisuus syntyy nykyhetkestä, joten he pyrkivät toimimaan oikein nykyhetkessä ja siten mallintamaan haluamaansa tulevaisuutta. Kuten eräässä suositussa laulussa sanottiin: "Menneisyyden ja tulevaisuuden välillä on vain hetki, sitä kutsutaan elämäksi". Niinpä nykyhetkessä oleminen on vain osoitus siitä, että ihminen on hyvyyden guna:n vaikutuksen alaisena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolmen gunan yhdistelmät.
        Nämä aineellisen luonnon kolme gunaa, jotka sekoittuvat toisiinsa, synnyttävät sellaisen luvun, sellaisen yhdistelmän kuin 8 400 000 elämänmuotoa. Tämä on aineellisen luonnon gunojen kombinatoriikkaa. Kolme gunaa ovat siis itse asiassa vastaus kysymykseen: "Miksi me kaikki olemme niin erilaisia, miksi elämänmuotojen kirjo on niin suuri?". Nämä ovat siis tietoisuuden eri tasoja, erityyppisiä haluja, joita täytetään näiden erilaisten kehojen kautta. Jotkut haluavat lentää, jotkut haluavat sukeltaa, jotkut haluavat ryömiä, jotkut haluavat seistä, jotkut haluavat juosta - erilaisia elämänmuotoja. On kiinteitä elämänmuotoja - puita, on liikkuvia elämänmuotoja - joitakin olentoja, jotka juoksevat hyvin nopeasti, lentävät ja niin edelleen. Nämä kaikki ovat erilaisia haluja, jotka ilmenevät erilaisissa muodoissa.


        Tämä luku, 8 400 000 muotoa, jakautuu seuraavasti. Padma-purana-nimisessä vedalaisessa kirjoituksessa esitetään tämä analyysi. Siinä sanotaan, että tästä luvusta 3 000 000 eläintä, 2 000 000 kasvia, 900 000 vesien asukasta, mukaan lukien kalat, 1 100 000 hyönteistä ja matelijaa, 1 000 000 lintua ja 400 000 ihmiselämän muotoa metsien alkuasukaista puolijumaliin asti. Se on hyvin suuri määrä, ihmiset 400 000 muotoa, ihmisenkaltaista muotoa Kyse ei siis ole vain, sanokaamme, jonkinlaisesta ihmisestä. Näemme, että jopa täällä maan päällä on niin monia erilaisia ihmisiä. Nämä 400 000 muotoa ovat vain erilaisia tietoisuudessamme olevien gunojen yhdistelmiä.

        ______________

        Kolme gunaa ja puhe

        Miten puhe ilmenee ihmisissä, jotka ovat eri gunojen vaikutuksen alaisena? Hyvyyden guna-asteella ihmisen puhe on hyvin yksinkertaista ja selkeää. Toisin sanoen hän voi puhua monimutkaisista asioista hyvin yksinkertaisesti. Myös hyvyyden vaikutuksen alaisena olevalla ihmisellä on taipumus puhua itsetuntemuksesta, kehityksestä ja sellaisista asioista. Intohimon gunan vaikutuksen alaisena ihminen puhuu hyvin monimutkaisesti yksinkertaisista asioista, eli hän käyttää paljon kaikenlaisia vaikeaselkoisia termejä tehdäkseen puheellaan vaikutuksen muihin ihmisiin. Lisäksi intohimon vaikutuksen alaisena oleva ihminen on yleensä taipuvainen arvioimaan tilannetta hyvin yksipuolisesti: "Minä ja ympäristöni, ystäväni, puolueeni olemme hyviä, kaikki muut ovat niin sanotusti huonoja". Näin intohimon gunassa oleva ihminen perustelee. Tietämättömyyden vaikutuksen alaisena ihmisen puheesta tulee epäjohdonmukaista, hyvin karkeaa, ja siinä on paljon erilaisia, niin sanotusti kirosanoja tai puhetta siitä, miten tuhota joku siellä, vihollisensa tai mitä tahansa. Nämä ihmiset yleensä haukkuvat kaikkia yleensä ympärillään, kaikki ympärillään, koko maailma on paha, vain he ovat hyviä. Hyvyyden gunassa oleva ihminen on taipuvainen näkemään itsessään vikoja, hänellä on tällainen aktiivinen itsekritiikki. Henkilö, joka on intohimon gunassa, puolustaa puoluettaan, perhettään, järjestelmäänsä, yritystään, ideologiaansa, ja haukkuu kaikkia muita. Ja tietämättömyydessä oleva ihminen haukkuu koko maailmaa, kaikki ympärillä olevat ovat pahoja, vain hän on hyvä.

        ____________________

        Kolmen gunan ilmenemismuodot. Kolme gunaa ja suhde aikaan.

        Aineellisen luonnon kolme gunaa liittyvät ajan kolmeen tilaan. Esimerkiksi tietämättömyyden guna liittyy menneisyyteen. Kun ihminen on nostalginen ja sanoo: "No, ennen vanhaan kaikki oli niin hyvin", eli kun hän kääntää mielensä menneisyyteen, se tarkoittaa, että tietämättömyys vaikuttaa häneen. Hän pelkää katsoa tulevaisuuteen, hän ei esimerkiksi tunne jonkinlaista perspektiiviä, luottamusta tulevaisuuteen. Hänen nykyisyytensä on jostain syystä jotenkin epätyydyttävä. Hän ei pysty näkemään tulevaisuutta. Kaikki, mikä hänellä oli hyvää, on jäänyt menneisyyteen. Ja niinpä ihminen kääntyy pois tulevaisuudesta ja nykyisyydestä ja elää nostalgiallaan tässä menneisyydessä, huokailee vanhoja hyviä aikoja. Tämä merkitsee tietämättömyyden vaikutusta häneen.


        Ihmiset, joihin intohimon guna vaikuttaa, keskittyvät päinvastoin tulevaisuuteen. He sanovat: "Menneisyys ei ole mitään, nyt meidän on toimittava niin, että tulevaisuutemme on parempi. Toisin sanoen heidän tärkeimmät ajatuksensa, heidän tärkeimmät toiveensa ovat sidoksissa tulevaisuuteen. Ja ne, jotka ovat hyvyyden gunan vaikutuksen alaisina, ovat niitä, jotka eivät ajattele paljoa menneisyyttä (se on jo mennyt ohi). Tulevaisuuden osalta he ovat hyvin tietoisia siitä, että tulevaisuus syntyy nykyhetkestä, joten he pyrkivät toimimaan oikein nykyhetkessä ja siten mallintamaan haluamaansa tulevaisuutta. Kuten eräässä suositussa laulussa sanottiin: "Menneisyyden ja tulevaisuuden välillä on vain hetki, sitä kutsutaan elämäksi". Niinpä nykyhetkessä oleminen on vain osoitus siitä, että ihminen on hyvyyden guna:n vaikutuksen alaisena.

        Kolme gunaa ja erilaiset maailmat.

        Myös kolme gunaa vaikuttavat niin sanotusti kolmessa maailmassa tai olemisen tasolla. Veda sanoo, että tämä maailmankaikkeus on niin monitasoinen, että siinä on 14 planeettajärjestelmän tasoa. Ja universumin ylempi kerros, niin sanotut korkeammat maailmat, ovat hyvyyden gunan vaikutuksen alaisia. Se tarkoittaa, että siellä on eläviä olentoja, joilla ei ole karkeaa fyysistä kehoa, joten niillä ei ole mitään taloudellisia tehtäviä, ne eivät ole mukana rahan tekemisessä ja muissa eri asioissa. Heillä ei ole meidän merkityksessämme kaikkea tätä talouden hössötystä, edestakaista, kaikenlaisia tällaisia karkeanlaisia lakeja, karkeaa toimintaa. he ovat mukana vain itsetietoisuudessa, älyllisessä, emotionaalisessa ja henkisessä kehityksessä. Nämä ovat siis hyvyyden maailmoja. Keskimmäinen taso, jossa teillä ja minulla on kunnia oleskella, on intohimon maailmat. Täällä ihmiset ovat mukana aktiivisessa, aktiivisessa taloudellisessa kehityksessä, jossain aineellisessa toiminnassa, turhamaisuudessa, he yrittävät muuttaa materiaa. Hyvyyden gunassa olevat ihmiset yrittävät muuttaa itseään, sisäistä maailmaansa. Ja intohimon gunassa olevat ihmiset päinvastoin yrittävät muuttaa ulkoista maailmaa, he ajattelevat, että maailma ei ole täydellinen, sitä pitäisi parantaa ja niin edelleen.


        Maan tason alapuolella olevat alemmat maailmat ovat tietämättömyyden maailmoja. Mielenkiintoista on, että ne saattavat olla jossain mielessä, teknisessä mielessä, jopa kehittyneempiä kuin me. Esimerkiksi Veda sanoo, että nämä niin kutsutut tunnistamattomat lentävät esineet, nämä lentävät lautaset, ovat vain näiden alempien maailmojen edustajia. He ovat meitä suurempia materialisteja, mutta heillä ei ole juuri mitään käsitystä henkisestä tiedosta, tällaiset teknokraattiset sivilisaatiot. Nämä kolme maailmaa, hyvyyden maailma, intohimon maailma ja tietämättömyyden maailma, ovat siis yhteydessä näihin kolmeen laatuun, aineellisen luonnon kolmeen gunaan.



        Kolme gunaa ja aikakaudet

        Nämä kolme maailmaa tai pikemminkin kolme gunaa vaikuttavat eri aikakausiin. Vedoissa kuvataan ajan syklistä kulkua, ja niissä sanotaan, että jokaisessa syklissä on neljä aikakautta, ja nämä neljä aikakautta liittyvät myös näihin kolmeen gunaan, kolmeen laatuun. Ensimmäinen, luomisen aikakausi, jota kutsutaan "Satya yugaksi", on hyvin pitkä, 1 728 000 vuotta. Tämän ajan ihmiset ovat hyvin suuria, valtavan kokoisia. Heillä on hyvin puhdas tietoisuus, he ovat kaikki mukana henkisessä harjoituksessa, itsetietoisuudessa. Sitten tulee niin sanotusti seuraava aikakausi, jota kutsutaan "Treta yugaksi", se on toinen aikakausi, ja se kestää neljänneksen vähemmän, 1 296 000 vuotta. Intohimon gunan vaikutus alkaa lisääntyä, ihmisistä tulee pienemmän kokoisia, he alkavat elää vähemmän, 10 000 vuotta. Heidän tietoisuudessaan alkaa jo näkyä intohimon guna:n merkkejä, yhteiskunnan jakautuminen luokkiin alkaa näkyä, jo nyt alkaa näkyä joitakin suhteita, jotka eivät ole aivan suotuisia. Suhteisiin alkaa ilmaantua jonkinlainen oman edun tavoittelun elementti.
        Sitten tulee kolmas aikakausi, nimeltään "Dvapara Yuga", ja siinä tietämättömyyden elementit alkavat sekoittua hyvyyden gunaan, intohimoon. Ja ihmisistä tulee vielä pienempiä pituudeltaan, he elävät vielä 10 kertaa pienempinä, elävät 1000 vuotta, heidän tietoisuutensa pienenee entisestään. Vain kaksi kolmasosaa väestöstä tai pikemminkin puolet väestöstä voi oivaltaa Jumalan. Jos ensimmäisenä aikakautena kaikki 100 prosenttia väestöstä oivaltaa henkisen luonteen, oivaltaa Jumalan, oivaltaa henkisen elämän välttämättömyyden, niin toisena aikakautena - vain kolme neljäsosaa, kolmantena aikakautena - vain puolet ja meidän aikakautenamme (aikakausi, jota kutsutaan "Kali Yugaksi") vain neljäsosa väestöstä oivaltaa henkisen kehityksen välttämättömyyden, ymmärtää joitakin korkeampia henkisiä lakeja. Ihmisten kasvu pienenee entisestään, he elävät enimmäkseen korkeintaan noin 100-vuotiaiksi ja elävät enimmäkseen intohimon ja tietämättömyyden vaikutuksen alaisina. On hyvin vähän ihmisiä, jotka pyrkivät tähän hyvyyden tilaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolme gunaa ja erilaiset maailmat.

        Myös kolme gunaa vaikuttavat niin sanotusti kolmessa maailmassa tai olemisen tasolla. Veda sanoo, että tämä maailmankaikkeus on niin monitasoinen, että siinä on 14 planeettajärjestelmän tasoa. Ja universumin ylempi kerros, niin sanotut korkeammat maailmat, ovat hyvyyden gunan vaikutuksen alaisia. Se tarkoittaa, että siellä on eläviä olentoja, joilla ei ole karkeaa fyysistä kehoa, joten niillä ei ole mitään taloudellisia tehtäviä, ne eivät ole mukana rahan tekemisessä ja muissa eri asioissa. Heillä ei ole meidän merkityksessämme kaikkea tätä talouden hössötystä, edestakaista, kaikenlaisia tällaisia karkeanlaisia lakeja, karkeaa toimintaa. he ovat mukana vain itsetietoisuudessa, älyllisessä, emotionaalisessa ja henkisessä kehityksessä. Nämä ovat siis hyvyyden maailmoja. Keskimmäinen taso, jossa teillä ja minulla on kunnia oleskella, on intohimon maailmat. Täällä ihmiset ovat mukana aktiivisessa, aktiivisessa taloudellisessa kehityksessä, jossain aineellisessa toiminnassa, turhamaisuudessa, he yrittävät muuttaa materiaa. Hyvyyden gunassa olevat ihmiset yrittävät muuttaa itseään, sisäistä maailmaansa. Ja intohimon gunassa olevat ihmiset päinvastoin yrittävät muuttaa ulkoista maailmaa, he ajattelevat, että maailma ei ole täydellinen, sitä pitäisi parantaa ja niin edelleen.


        Maan tason alapuolella olevat alemmat maailmat ovat tietämättömyyden maailmoja. Mielenkiintoista on, että ne saattavat olla jossain mielessä, teknisessä mielessä, jopa kehittyneempiä kuin me. Esimerkiksi Veda sanoo, että nämä niin kutsutut tunnistamattomat lentävät esineet, nämä lentävät lautaset, ovat vain näiden alempien maailmojen edustajia. He ovat meitä suurempia materialisteja, mutta heillä ei ole juuri mitään käsitystä henkisestä tiedosta, tällaiset teknokraattiset sivilisaatiot. Nämä kolme maailmaa, hyvyyden maailma, intohimon maailma ja tietämättömyyden maailma, ovat siis yhteydessä näihin kolmeen laatuun, aineellisen luonnon kolmeen gunaan.



        Kolme gunaa ja aikakaudet

        Nämä kolme maailmaa tai pikemminkin kolme gunaa vaikuttavat eri aikakausiin. Vedoissa kuvataan ajan syklistä kulkua, ja niissä sanotaan, että jokaisessa syklissä on neljä aikakautta, ja nämä neljä aikakautta liittyvät myös näihin kolmeen gunaan, kolmeen laatuun. Ensimmäinen, luomisen aikakausi, jota kutsutaan "Satya yugaksi", on hyvin pitkä, 1 728 000 vuotta. Tämän ajan ihmiset ovat hyvin suuria, valtavan kokoisia. Heillä on hyvin puhdas tietoisuus, he ovat kaikki mukana henkisessä harjoituksessa, itsetietoisuudessa. Sitten tulee niin sanotusti seuraava aikakausi, jota kutsutaan "Treta yugaksi", se on toinen aikakausi, ja se kestää neljänneksen vähemmän, 1 296 000 vuotta. Intohimon gunan vaikutus alkaa lisääntyä, ihmisistä tulee pienemmän kokoisia, he alkavat elää vähemmän, 10 000 vuotta. Heidän tietoisuudessaan alkaa jo näkyä intohimon guna:n merkkejä, yhteiskunnan jakautuminen luokkiin alkaa näkyä, jo nyt alkaa näkyä joitakin suhteita, jotka eivät ole aivan suotuisia. Suhteisiin alkaa ilmaantua jonkinlainen oman edun tavoittelun elementti.
        Sitten tulee kolmas aikakausi, nimeltään "Dvapara Yuga", ja siinä tietämättömyyden elementit alkavat sekoittua hyvyyden gunaan, intohimoon. Ja ihmisistä tulee vielä pienempiä pituudeltaan, he elävät vielä 10 kertaa pienempinä, elävät 1000 vuotta, heidän tietoisuutensa pienenee entisestään. Vain kaksi kolmasosaa väestöstä tai pikemminkin puolet väestöstä voi oivaltaa Jumalan. Jos ensimmäisenä aikakautena kaikki 100 prosenttia väestöstä oivaltaa henkisen luonteen, oivaltaa Jumalan, oivaltaa henkisen elämän välttämättömyyden, niin toisena aikakautena - vain kolme neljäsosaa, kolmantena aikakautena - vain puolet ja meidän aikakautenamme (aikakausi, jota kutsutaan "Kali Yugaksi") vain neljäsosa väestöstä oivaltaa henkisen kehityksen välttämättömyyden, ymmärtää joitakin korkeampia henkisiä lakeja. Ihmisten kasvu pienenee entisestään, he elävät enimmäkseen korkeintaan noin 100-vuotiaiksi ja elävät enimmäkseen intohimon ja tietämättömyyden vaikutuksen alaisina. On hyvin vähän ihmisiä, jotka pyrkivät tähän hyvyyden tilaan.

        Yksi Vedojen meille välittämistä perusviesteistä on se, että ihminen ei toimi aineellisessa maailmassa yksin. Hän ei ole itsenäinen. Kyllä, kaikki tietävät, että ajan kuluminen, auringon liikkeet, sää ja ilmanpaine vaikuttavat meihin. Mutta on olemassa hienovaraisempiakin asioita, jotka ovat ihmiselle ulottumattomissa. Eivätkä edes nykyaikaiset supertarkat instrumentit pysty havaitsemaan niitä - aineellisen luonnon gunoja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksi Vedojen meille välittämistä perusviesteistä on se, että ihminen ei toimi aineellisessa maailmassa yksin. Hän ei ole itsenäinen. Kyllä, kaikki tietävät, että ajan kuluminen, auringon liikkeet, sää ja ilmanpaine vaikuttavat meihin. Mutta on olemassa hienovaraisempiakin asioita, jotka ovat ihmiselle ulottumattomissa. Eivätkä edes nykyaikaiset supertarkat instrumentit pysty havaitsemaan niitä - aineellisen luonnon gunoja.

        Gunoja voidaan verrata materian säikeisiin: jos otamme kankaan ja poistamme sekä pitkittäiset että poikittaiset säikeet, materia sinänsä katoaa. Itse asiassa tämä aineellinen maailma on gunojen kutoma. Ja ihminen toimii juuri sen gunan mukaan, jonka vaikutuksen alaisena hän sillä hetkellä on. Gunat ovat hyvin voimakkaita, mutta Veda-tieto paljastaa salaisuuden siitä, miten ihminen voi paeta niiden vaikutuksesta ja saavuttaa todellisen vapauden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Gunoja voidaan verrata materian säikeisiin: jos otamme kankaan ja poistamme sekä pitkittäiset että poikittaiset säikeet, materia sinänsä katoaa. Itse asiassa tämä aineellinen maailma on gunojen kutoma. Ja ihminen toimii juuri sen gunan mukaan, jonka vaikutuksen alaisena hän sillä hetkellä on. Gunat ovat hyvin voimakkaita, mutta Veda-tieto paljastaa salaisuuden siitä, miten ihminen voi paeta niiden vaikutuksesta ja saavuttaa todellisen vapauden.

        Kolme Gunaa ja vuorokauden aika. Näemme siis, että gunat liittyvät eri aikakausiin (epookkeihin), maailmamme, universumimme eri tasoihin. Myös jos otamme yksinkertaisemman meille havaittavan syklin, päivän, eri vuorokaudenajat liittyvät myös näihin aineellisen luonnon kolmeen gunaan. Esimerkiksi sanotaan, että jossain 1,5-2 tuntia ennen auringonnousua hyväntahtoisuuden guna alkaa toimia: se alkaa 2 tuntia ennen auringonnousua ja päättyy 2 tuntia auringonnousun jälkeen. Se on noin 4 tuntia 24 tunnista (nämä aamulla 2 tuntia ennen auringonnousua ja 2 tuntia auringonnousun jälkeen) - tämä on hyvyyden guna:n vaikutus. Ja pääsääntöisesti tähän aikaan ihmisen tietoisuus voi olla mahdollisimman puhdas ja henkistynyt. Siinä tapauksessa tietenkin, jos hän makaa aikaisin ja nousee aikaisin. Tunnemme tällaiset kansanomaiset sananlaskut: "Aamu on viisaampi kuin ilta" tai "Joka nousee aikaisin, sille Jumala antaa". Mitä Hän antaa hänelle? Hän antaa mahdollisuuden hengelliseen kehitykseen. Niinpä aamutunnit ennen auringonnousua ja hieman auringonnousun jälkeen ovat hyvyyden guna .


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolme Gunaa ja vuorokauden aika. Näemme siis, että gunat liittyvät eri aikakausiin (epookkeihin), maailmamme, universumimme eri tasoihin. Myös jos otamme yksinkertaisemman meille havaittavan syklin, päivän, eri vuorokaudenajat liittyvät myös näihin aineellisen luonnon kolmeen gunaan. Esimerkiksi sanotaan, että jossain 1,5-2 tuntia ennen auringonnousua hyväntahtoisuuden guna alkaa toimia: se alkaa 2 tuntia ennen auringonnousua ja päättyy 2 tuntia auringonnousun jälkeen. Se on noin 4 tuntia 24 tunnista (nämä aamulla 2 tuntia ennen auringonnousua ja 2 tuntia auringonnousun jälkeen) - tämä on hyvyyden guna:n vaikutus. Ja pääsääntöisesti tähän aikaan ihmisen tietoisuus voi olla mahdollisimman puhdas ja henkistynyt. Siinä tapauksessa tietenkin, jos hän makaa aikaisin ja nousee aikaisin. Tunnemme tällaiset kansanomaiset sananlaskut: "Aamu on viisaampi kuin ilta" tai "Joka nousee aikaisin, sille Jumala antaa". Mitä Hän antaa hänelle? Hän antaa mahdollisuuden hengelliseen kehitykseen. Niinpä aamutunnit ennen auringonnousua ja hieman auringonnousun jälkeen ovat hyvyyden guna .

        Sitten alkaa intohimon guna: työ, juokseminen, kiire, jo aktiivinen toiminta, autot alkavat ajaa, puhelimet alkavat soida - ja tämä jatkuu lähes koko päivänvalon ajan. Jo pari tuntia ennen auringonlaskua tietämättömyyden guna alkaa toimia. Ihmiset alkavat väsyä, heidän aktiivisuutensa vähenee, koska intohimon guna liittyy aktiivisuuteen ja tietämättömyyden guna tarkoittaa passiivisuutta - ihmiset ovat jo väsyneitä, he haluavat istua tai maata, levätä, rentoutua. Ja kun aurinko laskee kokonaan, tietämättömyyden guna ottaa vallan, ihmiset alkavat haukotella ja se siitä, niin sanotusti. He kytkeytyvät jo pois päältä, vaipuvat itsensä unohtamisen tilaan, vaipuvat uneen, unohtavat, keitä he ovat. Tämä on siis aineellisen luonnon kolmen gunan jakama päivä.



        Ilman näitä kolmea gunaa on käytännössä mahdotonta nukkua, herätä tai toimia. Kun esimerkiksi sanomme: "Haluan nukkua", se tarkoittaa gunojen kielellä: "Tietämättömyyden guna vaikuttaa minuun. Kun sanon: "Olen hereillä", silmäni avautuvat juuri siksi, että hyvyyden guna toimii, ja se liittyy tähän heräämisprosessiin. Koska se on vaikuttanut minuun ja silmäni ovat avautuneet. En voi toimia, jos intohimon guna ei vaikuta minuun, jos tällaista vaikutusta ei ole. Jos ihminen on tietämättömyyden voimakkaan vaikutuksen alaisena, hän on niin kovin raskas, häntä on jatkuvasti ajettava, hänet on pakotettava toimimaan. Työskentelyn sijaan hän haluaa tupakoida ja istua. Tällaisen ihmisen pomo työntää häntä jatkuvasti, jahtaa häntä, koska hän (työntekijä) on joutilas, hänellä on paljon tätä tamasia, tietämättömyyttä, ja siksi hän on niin hyvin passiivinen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten alkaa intohimon guna: työ, juokseminen, kiire, jo aktiivinen toiminta, autot alkavat ajaa, puhelimet alkavat soida - ja tämä jatkuu lähes koko päivänvalon ajan. Jo pari tuntia ennen auringonlaskua tietämättömyyden guna alkaa toimia. Ihmiset alkavat väsyä, heidän aktiivisuutensa vähenee, koska intohimon guna liittyy aktiivisuuteen ja tietämättömyyden guna tarkoittaa passiivisuutta - ihmiset ovat jo väsyneitä, he haluavat istua tai maata, levätä, rentoutua. Ja kun aurinko laskee kokonaan, tietämättömyyden guna ottaa vallan, ihmiset alkavat haukotella ja se siitä, niin sanotusti. He kytkeytyvät jo pois päältä, vaipuvat itsensä unohtamisen tilaan, vaipuvat uneen, unohtavat, keitä he ovat. Tämä on siis aineellisen luonnon kolmen gunan jakama päivä.



        Ilman näitä kolmea gunaa on käytännössä mahdotonta nukkua, herätä tai toimia. Kun esimerkiksi sanomme: "Haluan nukkua", se tarkoittaa gunojen kielellä: "Tietämättömyyden guna vaikuttaa minuun. Kun sanon: "Olen hereillä", silmäni avautuvat juuri siksi, että hyvyyden guna toimii, ja se liittyy tähän heräämisprosessiin. Koska se on vaikuttanut minuun ja silmäni ovat avautuneet. En voi toimia, jos intohimon guna ei vaikuta minuun, jos tällaista vaikutusta ei ole. Jos ihminen on tietämättömyyden voimakkaan vaikutuksen alaisena, hän on niin kovin raskas, häntä on jatkuvasti ajettava, hänet on pakotettava toimimaan. Työskentelyn sijaan hän haluaa tupakoida ja istua. Tällaisen ihmisen pomo työntää häntä jatkuvasti, jahtaa häntä, koska hän (työntekijä) on joutilas, hänellä on paljon tätä tamasia, tietämättömyyttä, ja siksi hän on niin hyvin passiivinen.

        Kolme gunaa eri puolilla maailmaa

        Nämä kolmenlaiset energiat vaikuttavat meihin hyvin, hyvin voimakkaasti, ja jokaisessa meissä on väistämättä epäpuhtauksia kaikista kolmesta aineellisen luonnon hunasta. Mutta yksi niistä on yleensä hallitseva, johtava, ja juuri tämä määrittää tyypin. Sanomme, että tämä henkilö on hyvyyden vaikutuksen alaisena, tämä on intohimossa, tämä on tietämättömyydessä. Myös elävät olennot jaetaan gunojen mukaan. Esimerkiksi nämä taivaalliset tai puolijumalat ovat niitä, jotka ovat hyvyyden gunan vaikutuksen alaisia. Ihmiset ovat enimmäkseen intohimon gunan vaikutuksen alaisia. Eläimet ja kasvit ovat enimmäkseen tietämättömyyden vaikutuksen alaisia. Mutta näiden pääluokkien sisällä on myös alaluokkia, ja tarkastelemme niitäkin. Sanotaan vaikka ihmisten keskuudessa. Täällä me ihmiset elämme samalla maapallolla, näemme, että on maita, on sivilisaatioita, jotka ovat jossain määrin suuntautuneet eri asioihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolme gunaa eri puolilla maailmaa

        Nämä kolmenlaiset energiat vaikuttavat meihin hyvin, hyvin voimakkaasti, ja jokaisessa meissä on väistämättä epäpuhtauksia kaikista kolmesta aineellisen luonnon hunasta. Mutta yksi niistä on yleensä hallitseva, johtava, ja juuri tämä määrittää tyypin. Sanomme, että tämä henkilö on hyvyyden vaikutuksen alaisena, tämä on intohimossa, tämä on tietämättömyydessä. Myös elävät olennot jaetaan gunojen mukaan. Esimerkiksi nämä taivaalliset tai puolijumalat ovat niitä, jotka ovat hyvyyden gunan vaikutuksen alaisia. Ihmiset ovat enimmäkseen intohimon gunan vaikutuksen alaisia. Eläimet ja kasvit ovat enimmäkseen tietämättömyyden vaikutuksen alaisia. Mutta näiden pääluokkien sisällä on myös alaluokkia, ja tarkastelemme niitäkin. Sanotaan vaikka ihmisten keskuudessa. Täällä me ihmiset elämme samalla maapallolla, näemme, että on maita, on sivilisaatioita, jotka ovat jossain määrin suuntautuneet eri asioihin.

        Jos menette vaikkapa länteen, näette useimmiten intohimon hallitsevan gunan. Intohimon guna tarkoittaa, että ulkoisesti kaikki on hyvin kaunista: kauniita mainoksia, kauniita teitä, kauniita taloja, kirkkaasti pukeutuneita ihmisiä. Kaikki on niin sanotusti tavallaan huutavaa, puhuttelevaa, houkuttelevaa. Mutta samaan aikaan se on kaukana siitä, että se olisi sisäisesti täydellinen. Toisin sanoen hyvyyden ja intohimon ero on siinä, että hyvyys näyttää ulkoisesti hyvin yksinkertaiselta, kuten esimerkiksi Intiassa elämä on ulkoisesti hyvin yksinkertaista, ei erityisen houkuttelevaa, mutta se on täynnä syvää sisäistä sisältöä. Ja intohimon guna on päinvastoin ulkoisesti hyvin houkutteleva, hyvin kirkas, mutta sisältä se on tyhjä. Ja siksi länsimaissa ihmiset yrittävät nauttia niin ulkoisesti, hyppivät yhdestä toiseen, hyppivät, vaihtavat jatkuvasti jokaista ajatusta tai vaihtelevat laulujen listoilla, yksi suosittu laulu, sitten toinen. Tämä on niin sanotusti huipulla, tämä on alhaalla, mestareita ja niin edelleen. Muodit muuttuvat jatkuvasti. Se on niin hyvin aktiivista ulkoista toimintaa, ulkoista kirkkautta, sisällä on tyhjyyttä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos menette vaikkapa länteen, näette useimmiten intohimon hallitsevan gunan. Intohimon guna tarkoittaa, että ulkoisesti kaikki on hyvin kaunista: kauniita mainoksia, kauniita teitä, kauniita taloja, kirkkaasti pukeutuneita ihmisiä. Kaikki on niin sanotusti tavallaan huutavaa, puhuttelevaa, houkuttelevaa. Mutta samaan aikaan se on kaukana siitä, että se olisi sisäisesti täydellinen. Toisin sanoen hyvyyden ja intohimon ero on siinä, että hyvyys näyttää ulkoisesti hyvin yksinkertaiselta, kuten esimerkiksi Intiassa elämä on ulkoisesti hyvin yksinkertaista, ei erityisen houkuttelevaa, mutta se on täynnä syvää sisäistä sisältöä. Ja intohimon guna on päinvastoin ulkoisesti hyvin houkutteleva, hyvin kirkas, mutta sisältä se on tyhjä. Ja siksi länsimaissa ihmiset yrittävät nauttia niin ulkoisesti, hyppivät yhdestä toiseen, hyppivät, vaihtavat jatkuvasti jokaista ajatusta tai vaihtelevat laulujen listoilla, yksi suosittu laulu, sitten toinen. Tämä on niin sanotusti huipulla, tämä on alhaalla, mestareita ja niin edelleen. Muodit muuttuvat jatkuvasti. Se on niin hyvin aktiivista ulkoista toimintaa, ulkoista kirkkautta, sisällä on tyhjyyttä.

        Siksi ihmiset siellä kärsivät usein tällaisista sisäisistä kriiseistä, vaikka heillä olisikin jonkin verran aineellista vaurautta ja hyvinvointia. Miksi psykiatrin ammatti on niin suosittu länsimaissa? Koska siellä ihmisillä on tyhjyys, siellä ei ole kovin selkeää arvomaailmaa, joka auttaisi ihmisiä käyttäytymään elämässä periaatteellisella tavalla: ottamaan jotain pois, hylkäämään jotain. He ovat pohjimmiltaan niin kaikkiruokaisia, että he hyväksyvät kaiken, mikä miellyttää heidän aistejaan. Se on siis intohimon sivilisaatio.

        Jos menet paikkoihin, joissa ihmiset ovat paljon vähemmän sivistyneitä, näet niin sanotun "tietämättömyyden kulttuurin". Kun ihmiset yksinkertaisesti, jotka elävät melko rikkaalla maalla, ovat köyhiä, itse asiassa köyhtyneitä. He voisivat kasvattaa erilaisia viljelykasveja, vihanneksia, hedelmiä ja niin edelleen. Sen sijaan he kasvattavat tupakkaa, myyvät sitä länsimaihin pennosilla raaka-aineeksi ja näännyttävät itsensä nälkään. Toisin sanoen heillä ei ole edes tarpeeksi ymmärrystä, jotta he voisivat elää normaalisti paikoissa, joissa he asuvat. He ovat hyvin riippuvaisia ihmisiä, joilla on hyvin vakavia ongelmia. Käytännössä he eivät ole kaukana eläimistä. Se tarkoittaa tietämättömyyttä, eli heillä on hyvin yksinkertainen elämä, joka on suunnattu vain selviytymiseen. On äärimmäisen harvinaista tavata näiden ihmisten joukossa joitakin merkittäviä filosofeja tai muita ajattelijoita tai tiedemiehiä. Useimmiten ei. He ovat hyviä urheilijoita, jotka juoksevat nopeasti, tai nyrkkeilijöitä, jonkinlaisia vahvoja, he ovat kestävyyskuntoisia, eli lähinnä sellainen panostus fyysiseen aktiivisuuteen. Näemme siis, että tässä te olette, ihmisten joukossa on niin selviä tietämättömyyden, intohimon, hyvyyden ilmentymiä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siksi ihmiset siellä kärsivät usein tällaisista sisäisistä kriiseistä, vaikka heillä olisikin jonkin verran aineellista vaurautta ja hyvinvointia. Miksi psykiatrin ammatti on niin suosittu länsimaissa? Koska siellä ihmisillä on tyhjyys, siellä ei ole kovin selkeää arvomaailmaa, joka auttaisi ihmisiä käyttäytymään elämässä periaatteellisella tavalla: ottamaan jotain pois, hylkäämään jotain. He ovat pohjimmiltaan niin kaikkiruokaisia, että he hyväksyvät kaiken, mikä miellyttää heidän aistejaan. Se on siis intohimon sivilisaatio.

        Jos menet paikkoihin, joissa ihmiset ovat paljon vähemmän sivistyneitä, näet niin sanotun "tietämättömyyden kulttuurin". Kun ihmiset yksinkertaisesti, jotka elävät melko rikkaalla maalla, ovat köyhiä, itse asiassa köyhtyneitä. He voisivat kasvattaa erilaisia viljelykasveja, vihanneksia, hedelmiä ja niin edelleen. Sen sijaan he kasvattavat tupakkaa, myyvät sitä länsimaihin pennosilla raaka-aineeksi ja näännyttävät itsensä nälkään. Toisin sanoen heillä ei ole edes tarpeeksi ymmärrystä, jotta he voisivat elää normaalisti paikoissa, joissa he asuvat. He ovat hyvin riippuvaisia ihmisiä, joilla on hyvin vakavia ongelmia. Käytännössä he eivät ole kaukana eläimistä. Se tarkoittaa tietämättömyyttä, eli heillä on hyvin yksinkertainen elämä, joka on suunnattu vain selviytymiseen. On äärimmäisen harvinaista tavata näiden ihmisten joukossa joitakin merkittäviä filosofeja tai muita ajattelijoita tai tiedemiehiä. Useimmiten ei. He ovat hyviä urheilijoita, jotka juoksevat nopeasti, tai nyrkkeilijöitä, jonkinlaisia vahvoja, he ovat kestävyyskuntoisia, eli lähinnä sellainen panostus fyysiseen aktiivisuuteen. Näemme siis, että tässä te olette, ihmisten joukossa on niin selviä tietämättömyyden, intohimon, hyvyyden ilmentymiä.

        Kolme gunaa ja eläimet
        Sama asia on nähtävissä esimerkiksi eläinkunnassa. Yleensä eläimet ovat tietämättömyydessä, mutta jos katsomme tarkemmin, jos teemme hienovaraisemman analyysin, käy ilmi, että esimerkiksi täälläkin vaikuttavat eri gunat.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolme gunaa ja eläimet
        Sama asia on nähtävissä esimerkiksi eläinkunnassa. Yleensä eläimet ovat tietämättömyydessä, mutta jos katsomme tarkemmin, jos teemme hienovaraisemman analyysin, käy ilmi, että esimerkiksi täälläkin vaikuttavat eri gunat.

        Nämä gunat ovat itse asiassa niin syvällä olemuksessamme, tietoisuudessamme, että ne ovat perusta jopa sellaiselle käsitteelle kuin geenit. Geenit ovat ytimeltään gunoja. Toisin sanoen tämä DNA-molekyyleissä oleva genokoodi muodostuu näiden hienovaraisten värähtelyjen - gunojen - vaikutuksesta. Nämä DNA-molekyylit ovat kierrettyjä, sellaisia köysiä, kuituja. Samoin aineellisen luonnon kolme gunaa ovat niin tiiviisti toisiinsa kietoutuneita. Jos otatte tavallisen köyden ja katsotte sitä tarkkaan, näette, että köysi koostuu näistä hienommista kuiduista. Niinpä nämä gunat, jotka ovat niin ohuita kuituja, kietoutuvat punoksina toisiinsa ja muodostavat kaikenlaisia näkymättömiä spiraaleja. Ja karkealla tasolla nämä gunojen karkeat kietoutumat toimivat kuin geenit, geeniketjut, jotka ovat kaikissa näissä DNA-molekyyleissä. Gunat ovat siis hyvin pitkälti tällaista hienovaraista energiaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä gunat ovat itse asiassa niin syvällä olemuksessamme, tietoisuudessamme, että ne ovat perusta jopa sellaiselle käsitteelle kuin geenit. Geenit ovat ytimeltään gunoja. Toisin sanoen tämä DNA-molekyyleissä oleva genokoodi muodostuu näiden hienovaraisten värähtelyjen - gunojen - vaikutuksesta. Nämä DNA-molekyylit ovat kierrettyjä, sellaisia köysiä, kuituja. Samoin aineellisen luonnon kolme gunaa ovat niin tiiviisti toisiinsa kietoutuneita. Jos otatte tavallisen köyden ja katsotte sitä tarkkaan, näette, että köysi koostuu näistä hienommista kuiduista. Niinpä nämä gunat, jotka ovat niin ohuita kuituja, kietoutuvat punoksina toisiinsa ja muodostavat kaikenlaisia näkymättömiä spiraaleja. Ja karkealla tasolla nämä gunojen karkeat kietoutumat toimivat kuin geenit, geeniketjut, jotka ovat kaikissa näissä DNA-molekyyleissä. Gunat ovat siis hyvin pitkälti tällaista hienovaraista energiaa.

        Kolme gunaa ja kasvit


        Jatketaan seuraavaksi analyysia siitä, miten ne vaikuttavat todellisuuteemme. Samat kasvit yleensä, vaikka ne ovatkin tietämättömyyden vaikutuksen alaisina, koska ne eivät osaa puhua, niillä ei ole filosofiaa, ne eivät osaa ajatella korkealle mitään, ne eivät osaa kehittyä tietoisesti. Siitä huolimatta, vaikka ne kaikki ovat tietämättömyyden vallassa, myös niissä on subgradaatioita. Oletetaan, että kasvit ovat hedelmäkasveja, jotka antavat hedelmiä. Niiden katsotaan olevan enemmän hyvyyden gunassa. Ne, jotka antavat kukkia, jonkinlaisia kirkkaita kukkia, mutta eivät anna hedelmiä, ovat enemmän intohimon guna. Jos hedelmiä tai kukkia ei ole (jotkut puut tai jotkut piikit), se on enemmän tietämättömyyden guna.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolme gunaa ja kasvit


        Jatketaan seuraavaksi analyysia siitä, miten ne vaikuttavat todellisuuteemme. Samat kasvit yleensä, vaikka ne ovatkin tietämättömyyden vaikutuksen alaisina, koska ne eivät osaa puhua, niillä ei ole filosofiaa, ne eivät osaa ajatella korkealle mitään, ne eivät osaa kehittyä tietoisesti. Siitä huolimatta, vaikka ne kaikki ovat tietämättömyyden vallassa, myös niissä on subgradaatioita. Oletetaan, että kasvit ovat hedelmäkasveja, jotka antavat hedelmiä. Niiden katsotaan olevan enemmän hyvyyden gunassa. Ne, jotka antavat kukkia, jonkinlaisia kirkkaita kukkia, mutta eivät anna hedelmiä, ovat enemmän intohimon guna. Jos hedelmiä tai kukkia ei ole (jotkut puut tai jotkut piikit), se on enemmän tietämättömyyden guna.

        Kolme gunaa ja luokka.
        Guna-Karma.
        Myös nämä kolme ominaisuutta, aineellisen luonnon kolme gunaa, vaikuttavat ihmisyhteisön luokkiin. Huomaamme siis, että on olemassa erilaisia ihmisiä, joilla on erilaisia kykyjä, erilaisia kykyjä ja erilaisia haluja harjoittaa tiettyä toimintaa. Tämäkin johtuu tästä guna-tilasta, joka vaikuttaa ihmisen tietoisuuteen. On olemassa sellainen vedalainen käsite, jota kutsutaan "guna-karmaksi". Se on "psykofyysinen tila" tai "psykofyysinen ehdollisuus", tietynlainen "psykotyyppi". Ja nämä luokat, sosiaaliset asemat perustuvat näihin luonnon gunoihin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolme gunaa ja luokka.
        Guna-Karma.
        Myös nämä kolme ominaisuutta, aineellisen luonnon kolme gunaa, vaikuttavat ihmisyhteisön luokkiin. Huomaamme siis, että on olemassa erilaisia ihmisiä, joilla on erilaisia kykyjä, erilaisia kykyjä ja erilaisia haluja harjoittaa tiettyä toimintaa. Tämäkin johtuu tästä guna-tilasta, joka vaikuttaa ihmisen tietoisuuteen. On olemassa sellainen vedalainen käsite, jota kutsutaan "guna-karmaksi". Se on "psykofyysinen tila" tai "psykofyysinen ehdollisuus", tietynlainen "psykotyyppi". Ja nämä luokat, sosiaaliset asemat perustuvat näihin luonnon gunoihin.

        Millä tavoin erilaiset ihmiset muodostuvat? Sanotaan, että ihmiset, joihin hyvyyden guna vaikuttaa eniten, ovat niin sanottuja brahmaneja eli intellektuelleja. He ovat sellaisia pappeja, neuvonantajia, opettajia, lääkäreitä ja astrologeja. He ovat ihmisiä, jotka työskentelevät hyvin hienovaraisten lakien parissa, jotka ymmärtävät olemisen hienovaraisia lakeja, jotka pystyvät opettamaan ihmisiä, jotka pystyvät antamaan ihmisille jonkinlaisen vision tulevaisuudesta, jonkinlaisen perspektiivin, eli he ovat tulevaisuuteen suuntautuneita ihmisiä. Ihmiset, jotka ovat hyvyyden gunan vaikutuksen alaisina, ovat siis todellisia intellektuelleja eli brahmaneja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Millä tavoin erilaiset ihmiset muodostuvat? Sanotaan, että ihmiset, joihin hyvyyden guna vaikuttaa eniten, ovat niin sanottuja brahmaneja eli intellektuelleja. He ovat sellaisia pappeja, neuvonantajia, opettajia, lääkäreitä ja astrologeja. He ovat ihmisiä, jotka työskentelevät hyvin hienovaraisten lakien parissa, jotka ymmärtävät olemisen hienovaraisia lakeja, jotka pystyvät opettamaan ihmisiä, jotka pystyvät antamaan ihmisille jonkinlaisen vision tulevaisuudesta, jonkinlaisen perspektiivin, eli he ovat tulevaisuuteen suuntautuneita ihmisiä. Ihmiset, jotka ovat hyvyyden gunan vaikutuksen alaisina, ovat siis todellisia intellektuelleja eli brahmaneja.

        Ihmiset, joihin intohimon guna vaikuttaa enemmän, ovat niin sanottuja kshatriyoja. Kshatriya on kirjaimellisesti johtaja, tai johtaja, tai kuningas, tai kuningas, tai poliitikko, tai vaikkapa vartija. Henkilö, joka on [varustettu] tietyllä vallalla, käyttää asetta, jotakin kykyä määräillä muita. Hänellä on jonkinlainen organisointikyky. Tämä on sellainen, sanotaanko, luonnollinen johtaja yhteiskunnassa, jolla on tietty energia, auktoriteetti, jonkinlainen sisäinen voima. Ja ihmiset luonnollisesti seuraavat tällaisia ihmisiä. Eli kyseessä on järkevä ihminen, joka ymmärtää korkeampia lakeja, ja hänellä on myös energiaa toteuttaa näitä asioita jollain tavalla aineellisessa maailmassa. Nämä ovat siis kshatriyoja - toista ihmistyyppiä, jotka ovat intohimon gunan vaikutuksen alaisia, hyvyyttä on tietysti myös hänessä jossain määrin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihmiset, joihin intohimon guna vaikuttaa enemmän, ovat niin sanottuja kshatriyoja. Kshatriya on kirjaimellisesti johtaja, tai johtaja, tai kuningas, tai kuningas, tai poliitikko, tai vaikkapa vartija. Henkilö, joka on [varustettu] tietyllä vallalla, käyttää asetta, jotakin kykyä määräillä muita. Hänellä on jonkinlainen organisointikyky. Tämä on sellainen, sanotaanko, luonnollinen johtaja yhteiskunnassa, jolla on tietty energia, auktoriteetti, jonkinlainen sisäinen voima. Ja ihmiset luonnollisesti seuraavat tällaisia ihmisiä. Eli kyseessä on järkevä ihminen, joka ymmärtää korkeampia lakeja, ja hänellä on myös energiaa toteuttaa näitä asioita jollain tavalla aineellisessa maailmassa. Nämä ovat siis kshatriyoja - toista ihmistyyppiä, jotka ovat intohimon gunan vaikutuksen alaisia, hyvyyttä on tietysti myös hänessä jossain määrin.

        Sitten tulee seuraava luokka, joka on yhdistelmä intohimon ja tietämättömyyden vihollisia, ja sitä kutsutaan Vaishya-luokaksi. Vaishyat ovat kauppiaita, pankkiireja tai ihmisiä, jotka harjoittavat maanviljelyä, viljelevät maata....Pankkiirit, kauppiaat, maanviljelijät ovat siis niin sanottuja vaishyoja. He haluavat olla vuorovaikutuksessa jo tällaisten rahavirtojen kanssa. Brahmanit (ensimmäinen luokka) ovat niitä, jotka ovat vuorovaikutuksessa tällaisten, niin sanottujen hienovaraisempien energioiden kanssa, he ovat vuorovaikutuksessa Jumalan, korkeamman todellisuuden, hienovaraisempien asioiden kanssa. Ne, jotka ovat intohimon gunan vaikutuksen alaisia, kshatrijat, manipuloivat jo ihmisiä, hieman alemmalla tasolla. Nämä vaishjat manipuloivat rahavirtoja, he miettivät, miten tehdä kaikesta rahaa. He ymmärtävät, miten kirjaimellisesti kaikesta voidaan tehdä rahaa rikkomatta tietenkään lakeja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sitten tulee seuraava luokka, joka on yhdistelmä intohimon ja tietämättömyyden vihollisia, ja sitä kutsutaan Vaishya-luokaksi. Vaishyat ovat kauppiaita, pankkiireja tai ihmisiä, jotka harjoittavat maanviljelyä, viljelevät maata....Pankkiirit, kauppiaat, maanviljelijät ovat siis niin sanottuja vaishyoja. He haluavat olla vuorovaikutuksessa jo tällaisten rahavirtojen kanssa. Brahmanit (ensimmäinen luokka) ovat niitä, jotka ovat vuorovaikutuksessa tällaisten, niin sanottujen hienovaraisempien energioiden kanssa, he ovat vuorovaikutuksessa Jumalan, korkeamman todellisuuden, hienovaraisempien asioiden kanssa. Ne, jotka ovat intohimon gunan vaikutuksen alaisia, kshatrijat, manipuloivat jo ihmisiä, hieman alemmalla tasolla. Nämä vaishjat manipuloivat rahavirtoja, he miettivät, miten tehdä kaikesta rahaa. He ymmärtävät, miten kirjaimellisesti kaikesta voidaan tehdä rahaa rikkomatta tietenkään lakeja.

        Ja neljäs ihmisluokka, joka on enimmäkseen tietämättömyyden gunan vaikutuksen alaisena, ovat niin sanotut shudrat eli työväenluokka. He ovat käsityöläisiä, eli he ovat vuorovaikutuksessa aineellisten elementtien kanssa. Tietämättömyys ei ole sitä, että "eivät tiedä yhtään mitään", he voivat olla varsin käytännöllisiä ja tietää monia asioita. Mutta kyse on siitä, että kun brahmanit ovat vuorovaikutuksessa hienojakoisten lakien kanssa, kshatrijat ovat vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa, vaishjat ovat vuorovaikutuksessa talouden, luonnonlakien ja maatalouden kanssa, shudrat ovat vuorovaikutuksessa karkean aineen kanssa. Toisin sanoen he voivat tehdä jotain täydellisesti, piirtää, veistää ja valmistaa sitä. Shudrat työskentelevät yleensä myös palvelualalla. Miksi sanotaan, että he ovat tietämättömyydessä? He ovat tietämättömyydessä siinä mielessä, että he eivät esimerkiksi pysty järjestämään omaa liiketoimintaansa kuten vaishjat, he eivät voi olla taloudellisesti riippumattomia. Heidän on pakko mennä töihin jonkin verran rahaa saadakseen. He eivät siis voi toimia kuin vaishyat, järjestää omaa liiketoimintaansa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja neljäs ihmisluokka, joka on enimmäkseen tietämättömyyden gunan vaikutuksen alaisena, ovat niin sanotut shudrat eli työväenluokka. He ovat käsityöläisiä, eli he ovat vuorovaikutuksessa aineellisten elementtien kanssa. Tietämättömyys ei ole sitä, että "eivät tiedä yhtään mitään", he voivat olla varsin käytännöllisiä ja tietää monia asioita. Mutta kyse on siitä, että kun brahmanit ovat vuorovaikutuksessa hienojakoisten lakien kanssa, kshatrijat ovat vuorovaikutuksessa ihmisten kanssa, vaishjat ovat vuorovaikutuksessa talouden, luonnonlakien ja maatalouden kanssa, shudrat ovat vuorovaikutuksessa karkean aineen kanssa. Toisin sanoen he voivat tehdä jotain täydellisesti, piirtää, veistää ja valmistaa sitä. Shudrat työskentelevät yleensä myös palvelualalla. Miksi sanotaan, että he ovat tietämättömyydessä? He ovat tietämättömyydessä siinä mielessä, että he eivät esimerkiksi pysty järjestämään omaa liiketoimintaansa kuten vaishjat, he eivät voi olla taloudellisesti riippumattomia. Heidän on pakko mennä töihin jonkin verran rahaa saadakseen. He eivät siis voi toimia kuin vaishyat, järjestää omaa liiketoimintaansa.

        Myös shudrat työskentelevät yleensä palvelualalla. Miksi sanotaan, että he ovat tietämättömiä? He ovat tietämättömiä siinä mielessä, että he eivät esimerkiksi pysty järjestämään omaa liiketoimintaansa kuten vaishjat, he eivät voi olla taloudellisesti riippumattomia. Heidän on pakko mennä töihin saadakseen rahaa. He eivät siis voi toimia kuten vaishyat, järjestää liiketoimintaansa, eivätkä he voi toimia kuten kshatrijat. Eivätkä he voi olla jokseenkin itsenäisiä, irrallisia ihmisiä kuten brahmanit. Tämä johtuu heidän tietämättömyydestään, ei siitä, etteivät he osaisi kirjoittaa tai lukea. Teidän on siis ymmärrettävä, että he ovat vuorovaikutuksessa todellisuuden karkeimman kerroksen kanssa, he ovat vuorovaikutuksessa karkean aineen kanssa. Mutta samaan aikaan he voivat olla hyviä käsityöläisiä, hyviä, niin sanotusti vilpittömiä ihmisiä, jotka toimivat palvelun alalla ja niin edelleen. Tässä on siis esimerkki siitä, miten aineellisen luonnon kolme gunaa vaikuttavat ihmisiin ja synnyttävät erilaisia tyyppejä, erilaisia luokkia.



        Kaikki laulajat ja näyttelijät kuuluvat myös shudrojen -luokkaan, mutta nyky-yhteiskunnassa heitä pidetään eliittinä ja heitä jopa palvotaan idoleina.


        Tähän väliin selitykseksi:


        Intiassa on epäoikeudenmukainen kastijärjestelmä, joka sortaa ihmisiä?

        Niin on, mutta mutta mitä tekemistä nyky-Intialla ja kaikilla muilla mailla on vedalaisen yhteiskunnan kanssa? Ei mitään. Sen kaltaista ole enää missään päin maailmaa. Vedalainen sivilisaatio alkoi hiljalleen hiipua jo 5000 vuotta sitten.


        Vedalaisen yhteiskunnan rakenne juontui ihmiselämän tarkoituksesta. Jos ihminen on aineen ja hengen liitto, elämällä on kaksi tarkoitusta: toteuttaa aineelliset suunnitelmansa rikkomatta Jumalan lakeja ja palata henkimaailmaan. Nämä kaksi päämäärää saavutettiin yhdellä prosessilla - uhrauksella eli rituaalilla... Ymmärtääksemme, mitä tämä tarkoittaa, meidän on luovuttava Vanhan testamentin käsityksistä, joiden mukaan uhri on karitsan teurastus. Nämä veriset uhrit olivat jo rituaalikulttuurin surullinen loppu Veda-ajan jälkeisen sivilisaation kaukaisilla reuna-alueilla. Uhri eli rituaali on oman toiminnan omistamista Jumalalle. Tässä prosessissa ihmisen toiminta henkistyy samalla tavalla kuin tuleen laitettu metallitanko saa itse tulen ominaisuudet. Latinankielinen sana "rituaali" tulee sanskritin kielen juuresta "rita" (totuus). Toisin sanoen rituaali on prosessi, jonka kautta totuus paljastuu.

        Palataan siis takaisin sosiaalisen organismin ja ihmiskehon vertailuun. Vedat kertovat meille, että kaikki ihmiset on jaettu neljään pääluokkaan ammatillisen kuulumisensa mukaan:

        Brahmaanit - älymystö ja papisto.
        Kshatrijat - sotilaat ja johtajat.
        Vaishyat - liikemiehet ja maanviljelijät.
        Shudrat - työväenluokka ja palveluala.
        Älymystöä voidaan verrata sosiaalisen elimistön päähenkilöön. He antavat henkisen suunnan elämälle. Sotilas- ja hallintoluokkaa, joka organisoi ja suojelee ihmisiä, voidaan verrata käsiin. Liikemies- ja maanviljelijäluokka, joka täyttää ihmisten taloudelliset tarpeet, on kuin vatsa. Työväenluokkaa, joka tukee koko rakennetta, voidaan verrata jalkoihin. Henkisesti terveessä yhteiskunnassa kaikki luokat ovat täydellisessä harmoniassa vuorovaikutuksessa yhden ruumiin osina saavuttaakseen yhteiset aineelliset ja hengelliset tavoitteet.

        Se, että missä tahansa yhteiskunnassa on näitä neljää sosiaalista ryhmää, osoittaa, että ne ovat Korkeimman Luojan asettaman luonnonlain ilmentymä.

        TÄMÄ ON ERI ASIA KUIN NYKYAJAN KASTIJÄRJESTELMÄ.


        Ihannetapauksessa yhteiskunnan pitäisi pystyä tarjoamaan ihmisille kaikki, mitä he tarvitsevat normaaliin elämään ilman taloudellisia kriisejä ja sosiaalisia konflikteja. Tämä on kuitenkin mahdollista vain, jos korostetaan elämän korkeampaa tarkoitusta - itsetuntemusta, joka ilmenee tietoisuutena itsestä Jumalan ikuisena palvelijana. Oman henkisen luonteen ymmärtäminen hillitsee luonnollisesti liiallisia aineellisia vaatimuksia. Ilman tällaista ymmärrystä ihmisistä tulee itsekkäitä, he kärsivät tuhoisasta ahneudesta, ja sen seurauksena neljä luokkaa joutuvat yhteistyön sijasta ristiriitaan.

        Henkisen tiedon puute on syy kaikkiin kahden suuren sosioekonomisen muodostelman, kapitalismin ja kommunismin, ongelmiin.

        Vedalaista yhteiskuntamallia kutsutaan hieman monimutkaisella mutta hyvin ytimekkäällä termillä - VARNA-ASHRAMA-DHARMA. Varna tarkoittaa luokkaa tai tasoa, johon ihmisiä EI LUOKITELTU SYNTYMÄN PERUSTEELLA, vaan henkilön todellisten ominaisuuksien ja taipumusten perusteella. Ashrama on henkilön ikään liittyvä sosiaalinen elämäntapa. Ja Dharma on määrättyjä velvollisuuksia. ... tarkoittaa siis yhteiskuntaa, jossa ihmiset suorittavat velvollisuutensa taipumustensa (varna) ja sosiaalisen elämäntapansa (ashrama) mukaisesti.

        Miten siis ymmärtää, kuka kuuluu mihinkin luokkaan?...


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Myös shudrat työskentelevät yleensä palvelualalla. Miksi sanotaan, että he ovat tietämättömiä? He ovat tietämättömiä siinä mielessä, että he eivät esimerkiksi pysty järjestämään omaa liiketoimintaansa kuten vaishjat, he eivät voi olla taloudellisesti riippumattomia. Heidän on pakko mennä töihin saadakseen rahaa. He eivät siis voi toimia kuten vaishyat, järjestää liiketoimintaansa, eivätkä he voi toimia kuten kshatrijat. Eivätkä he voi olla jokseenkin itsenäisiä, irrallisia ihmisiä kuten brahmanit. Tämä johtuu heidän tietämättömyydestään, ei siitä, etteivät he osaisi kirjoittaa tai lukea. Teidän on siis ymmärrettävä, että he ovat vuorovaikutuksessa todellisuuden karkeimman kerroksen kanssa, he ovat vuorovaikutuksessa karkean aineen kanssa. Mutta samaan aikaan he voivat olla hyviä käsityöläisiä, hyviä, niin sanotusti vilpittömiä ihmisiä, jotka toimivat palvelun alalla ja niin edelleen. Tässä on siis esimerkki siitä, miten aineellisen luonnon kolme gunaa vaikuttavat ihmisiin ja synnyttävät erilaisia tyyppejä, erilaisia luokkia.



        Kaikki laulajat ja näyttelijät kuuluvat myös shudrojen -luokkaan, mutta nyky-yhteiskunnassa heitä pidetään eliittinä ja heitä jopa palvotaan idoleina.


        Tähän väliin selitykseksi:


        Intiassa on epäoikeudenmukainen kastijärjestelmä, joka sortaa ihmisiä?

        Niin on, mutta mutta mitä tekemistä nyky-Intialla ja kaikilla muilla mailla on vedalaisen yhteiskunnan kanssa? Ei mitään. Sen kaltaista ole enää missään päin maailmaa. Vedalainen sivilisaatio alkoi hiljalleen hiipua jo 5000 vuotta sitten.


        Vedalaisen yhteiskunnan rakenne juontui ihmiselämän tarkoituksesta. Jos ihminen on aineen ja hengen liitto, elämällä on kaksi tarkoitusta: toteuttaa aineelliset suunnitelmansa rikkomatta Jumalan lakeja ja palata henkimaailmaan. Nämä kaksi päämäärää saavutettiin yhdellä prosessilla - uhrauksella eli rituaalilla... Ymmärtääksemme, mitä tämä tarkoittaa, meidän on luovuttava Vanhan testamentin käsityksistä, joiden mukaan uhri on karitsan teurastus. Nämä veriset uhrit olivat jo rituaalikulttuurin surullinen loppu Veda-ajan jälkeisen sivilisaation kaukaisilla reuna-alueilla. Uhri eli rituaali on oman toiminnan omistamista Jumalalle. Tässä prosessissa ihmisen toiminta henkistyy samalla tavalla kuin tuleen laitettu metallitanko saa itse tulen ominaisuudet. Latinankielinen sana "rituaali" tulee sanskritin kielen juuresta "rita" (totuus). Toisin sanoen rituaali on prosessi, jonka kautta totuus paljastuu.

        Palataan siis takaisin sosiaalisen organismin ja ihmiskehon vertailuun. Vedat kertovat meille, että kaikki ihmiset on jaettu neljään pääluokkaan ammatillisen kuulumisensa mukaan:

        Brahmaanit - älymystö ja papisto.
        Kshatrijat - sotilaat ja johtajat.
        Vaishyat - liikemiehet ja maanviljelijät.
        Shudrat - työväenluokka ja palveluala.
        Älymystöä voidaan verrata sosiaalisen elimistön päähenkilöön. He antavat henkisen suunnan elämälle. Sotilas- ja hallintoluokkaa, joka organisoi ja suojelee ihmisiä, voidaan verrata käsiin. Liikemies- ja maanviljelijäluokka, joka täyttää ihmisten taloudelliset tarpeet, on kuin vatsa. Työväenluokkaa, joka tukee koko rakennetta, voidaan verrata jalkoihin. Henkisesti terveessä yhteiskunnassa kaikki luokat ovat täydellisessä harmoniassa vuorovaikutuksessa yhden ruumiin osina saavuttaakseen yhteiset aineelliset ja hengelliset tavoitteet.

        Se, että missä tahansa yhteiskunnassa on näitä neljää sosiaalista ryhmää, osoittaa, että ne ovat Korkeimman Luojan asettaman luonnonlain ilmentymä.

        TÄMÄ ON ERI ASIA KUIN NYKYAJAN KASTIJÄRJESTELMÄ.


        Ihannetapauksessa yhteiskunnan pitäisi pystyä tarjoamaan ihmisille kaikki, mitä he tarvitsevat normaaliin elämään ilman taloudellisia kriisejä ja sosiaalisia konflikteja. Tämä on kuitenkin mahdollista vain, jos korostetaan elämän korkeampaa tarkoitusta - itsetuntemusta, joka ilmenee tietoisuutena itsestä Jumalan ikuisena palvelijana. Oman henkisen luonteen ymmärtäminen hillitsee luonnollisesti liiallisia aineellisia vaatimuksia. Ilman tällaista ymmärrystä ihmisistä tulee itsekkäitä, he kärsivät tuhoisasta ahneudesta, ja sen seurauksena neljä luokkaa joutuvat yhteistyön sijasta ristiriitaan.

        Henkisen tiedon puute on syy kaikkiin kahden suuren sosioekonomisen muodostelman, kapitalismin ja kommunismin, ongelmiin.

        Vedalaista yhteiskuntamallia kutsutaan hieman monimutkaisella mutta hyvin ytimekkäällä termillä - VARNA-ASHRAMA-DHARMA. Varna tarkoittaa luokkaa tai tasoa, johon ihmisiä EI LUOKITELTU SYNTYMÄN PERUSTEELLA, vaan henkilön todellisten ominaisuuksien ja taipumusten perusteella. Ashrama on henkilön ikään liittyvä sosiaalinen elämäntapa. Ja Dharma on määrättyjä velvollisuuksia. ... tarkoittaa siis yhteiskuntaa, jossa ihmiset suorittavat velvollisuutensa taipumustensa (varna) ja sosiaalisen elämäntapansa (ashrama) mukaisesti.

        Miten siis ymmärtää, kuka kuuluu mihinkin luokkaan?...

        Nämä ovat brahmanien ominaisuuksia: rauhallisuus, itsehillintä, askeettisuus, puhtaus, kärsivällisyys, rehellisyys, tieto, viisaus ja uskonnollisuus. Tämä on kuva vedalaisesta älymystöstä, opettajasta, papista, lakimiehestä, lääkäristä, astrologista jne.

        Kshatriyan ominaisuuksia ovat sankaruus, voima, päättäväisyys, kekseliäisyys, rohkeus, anteliaisuus ja kyky johtaa. Juuri tällaisia hallitsijan tulisi olla - kuninkaasta kylänpäällikköön.

        Vaishyat ovat niitä, jotka suuntautuvat maanviljelyyn, lehmien suojeluun, kaupankäyntiin ja pankkitoimintaan.

        Shudrojen taipumuksia ovat fyysinen työ ja korkeampien luokkien palveleminen.

        Näiden sanojen jälkeen saattaa herätä kysymys luokkien eriarvoisuudesta ja riistosta, mutta vedalaisessa yhteiskunnassa näitä ongelmia ei ollut. Miksi? Koska korkeammat luokat pitivät huolta alemmista luokista, eivät sortaneet niitä. On vain luonnollista, että pää pitää huolta jaloista, koska ne ovat saman ruumiin jalkoja, joihin pää tukeutuu. Jos jaloissa on ongelmia, myös päässä on ongelmia. Ihmisistä huolehtiminen ilmeni ensisijaisesti hengellisen koulutusjärjestelmän kautta, joka antoi todellisen näkemyksen elämästä ja juurrutti henkisiä arvoja. Itse sielusta huolehtiminen teki väliaikaisesta ruumiista elävän. Tarvittaessa ihmiset saivat myös aineellista apua.


        Jopa kaikkein valistumattomimmat vedalaisen yhteiskunnan jäsenet etenivät vähitellen henkisesti, yksinkertaisesti siksi, että heidät oli sovitettu hengelliseen järjestelmään. Vaikka joku ei itse tuntisi reittiä, mutta nousisi oikeaan bussiin ja maksaisi lipun hinnan, hän pääsisi haluttuun määränpäähän.


        Vedalainen yhteiskunta oli monarkia, jossa oli selkeä vertikaalinen hierarkia, mutta jossa ei ollut merkkejä riistosta. Latinankielinen sana "hierarkia" tarkoittaa "pyhää järjestystä". Tämä tarkoittaa sitä, että huolimatta henkisestä tasa-arvosta Jumalan edessä, aineellisessa mielessä oli aina jonkinlaista eriarvoisuutta, koska kaikilla ihmisillä oli syntymästä lähtien erilainen guna karma (psykofyysinen luonto). Yhteiskunnan epäviralliset johtajat olivat puhtaimpia ja ylevimpiä yksilöitä, brahmaneja, joille riiston henki oli vieras. Korkeasta yhteiskunnallisesta asemastaan huolimatta brahmaanit olivat aina nöyryyden, yksinkertaisuuden ja askeettisuuden esikuvia. Koska ihmiset näkivät heidän epäitsekkyytensä ja puhtautensa, brahmanit nauttivat kansan luonnollista auktoriteettia.


        Kuninkaat käyttivät toimeenpanovaltaa, mutta jos he poikkesivat Jumalan laista, brahmanien neuvosto saattoi huomauttaa siitä. Kuninkaat eivät uskaltaneet olla ristiriidassa brahmanien kanssa, koska tiesivät heidän hengellisen ja mystisen valtansa. Äärimmäisissä tapauksissa oli jopa ennakkotapauksia, joissa brahmanit tappoivat parantumattomia tyranneja kollektiivisella kirouksellaan. Kuninkaan edustajat keräsivät veroja vain vaisheilta, kauppiailta ja valmistajilta. Tämä oli ainoa yhteiskuntaluokka, joka harjoitti taloudellista toimintaa. Vero ei ylittänyt 25:tä prosenttia, joten se oli helpompi maksaa kuin kiertää. Inflaatiota ja talouskriisejä ei ollut, koska raha ei ollut paperia vaan oikeaa rahaa - hopeaa ja kultaa.

        Shudrat, joilla ei ollut brahmanien älykkyyttä, ei Kshatriyojen valtaa eikä käytännön taitoa organisoida liiketoimintaansa kuten Vaishyoilla, työskentelivät yksinkertaisesti palkkatyössä.


        Näennäisestä epätasa-arvosta huolimatta kysymys oikeuksista ei koskaan noussut esiin, koska pääpaino oli velvollisuuksien täyttämisessä. Kun kaikki täyttävät velvollisuutensa tunnollisesti (onhan se palvelus Jumalalle, joka näkee kaiken!), itse oikeuksien tae täyttyy tällä tavoin. Miten? Tosiasia on, että toisen oikeudet ovat toisen velvollisuuksia. Jos joku kokee, että hänen oikeuksiaan loukataan, se tarkoittaa, että joku toinen on laiminlyönyt velvollisuutensa.


        Veda-yhteiskunta ei ollut maallinen yhteiskunta, joka jättää Jumalan lait, eli korkeamman asteen lait, kansalaisten omantunnon varaan (uskokaa tai älkää). Tämä on yhtä naurettavaa kuin antaa uskoa fysikaalisiin painovoiman tai energian säilymisen lakeihin, sillä on olemassa näihin lakeihin perustuvaa teknologiaa, ja ne vahvistavat itse lait. Samoin brahmanit osoittivat hengellisen teknologian - rituaalien - avulla käytännössä korkeamman todellisuuden olemassaolon. Rituaalien yhdistävän langan kautta Jumalan siunaukset laskeutuivat maan päälle, mikä ravitsi kaikkia elämänalueita näkymättömällä mutta todellisella hengellisellä energialla. Jagadish Srivastava, Coloradon yliopiston professori ja arvostettu matemaatikko, sanoi tässä yhteydessä: "Henkinen todellisuus on olemuksemme näkymätön tausta. Fyysinen maailma on olemassa henkisen todellisuuden sisällä." Se, mitä tiedemiehet lähestyvät nyt vain teorian tasolla, toimi jo käytännössä. Brahmaanit valvoivat korkeamman järjestyksen lakien noudattamista, ja juuri tämän vuoksi vedalainen yhteiskunta ei ollut altis kriiseille.


        Miksi veda-yhteiskunta tuhoutui?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Nämä ovat brahmanien ominaisuuksia: rauhallisuus, itsehillintä, askeettisuus, puhtaus, kärsivällisyys, rehellisyys, tieto, viisaus ja uskonnollisuus. Tämä on kuva vedalaisesta älymystöstä, opettajasta, papista, lakimiehestä, lääkäristä, astrologista jne.

        Kshatriyan ominaisuuksia ovat sankaruus, voima, päättäväisyys, kekseliäisyys, rohkeus, anteliaisuus ja kyky johtaa. Juuri tällaisia hallitsijan tulisi olla - kuninkaasta kylänpäällikköön.

        Vaishyat ovat niitä, jotka suuntautuvat maanviljelyyn, lehmien suojeluun, kaupankäyntiin ja pankkitoimintaan.

        Shudrojen taipumuksia ovat fyysinen työ ja korkeampien luokkien palveleminen.

        Näiden sanojen jälkeen saattaa herätä kysymys luokkien eriarvoisuudesta ja riistosta, mutta vedalaisessa yhteiskunnassa näitä ongelmia ei ollut. Miksi? Koska korkeammat luokat pitivät huolta alemmista luokista, eivät sortaneet niitä. On vain luonnollista, että pää pitää huolta jaloista, koska ne ovat saman ruumiin jalkoja, joihin pää tukeutuu. Jos jaloissa on ongelmia, myös päässä on ongelmia. Ihmisistä huolehtiminen ilmeni ensisijaisesti hengellisen koulutusjärjestelmän kautta, joka antoi todellisen näkemyksen elämästä ja juurrutti henkisiä arvoja. Itse sielusta huolehtiminen teki väliaikaisesta ruumiista elävän. Tarvittaessa ihmiset saivat myös aineellista apua.


        Jopa kaikkein valistumattomimmat vedalaisen yhteiskunnan jäsenet etenivät vähitellen henkisesti, yksinkertaisesti siksi, että heidät oli sovitettu hengelliseen järjestelmään. Vaikka joku ei itse tuntisi reittiä, mutta nousisi oikeaan bussiin ja maksaisi lipun hinnan, hän pääsisi haluttuun määränpäähän.


        Vedalainen yhteiskunta oli monarkia, jossa oli selkeä vertikaalinen hierarkia, mutta jossa ei ollut merkkejä riistosta. Latinankielinen sana "hierarkia" tarkoittaa "pyhää järjestystä". Tämä tarkoittaa sitä, että huolimatta henkisestä tasa-arvosta Jumalan edessä, aineellisessa mielessä oli aina jonkinlaista eriarvoisuutta, koska kaikilla ihmisillä oli syntymästä lähtien erilainen guna karma (psykofyysinen luonto). Yhteiskunnan epäviralliset johtajat olivat puhtaimpia ja ylevimpiä yksilöitä, brahmaneja, joille riiston henki oli vieras. Korkeasta yhteiskunnallisesta asemastaan huolimatta brahmaanit olivat aina nöyryyden, yksinkertaisuuden ja askeettisuuden esikuvia. Koska ihmiset näkivät heidän epäitsekkyytensä ja puhtautensa, brahmanit nauttivat kansan luonnollista auktoriteettia.


        Kuninkaat käyttivät toimeenpanovaltaa, mutta jos he poikkesivat Jumalan laista, brahmanien neuvosto saattoi huomauttaa siitä. Kuninkaat eivät uskaltaneet olla ristiriidassa brahmanien kanssa, koska tiesivät heidän hengellisen ja mystisen valtansa. Äärimmäisissä tapauksissa oli jopa ennakkotapauksia, joissa brahmanit tappoivat parantumattomia tyranneja kollektiivisella kirouksellaan. Kuninkaan edustajat keräsivät veroja vain vaisheilta, kauppiailta ja valmistajilta. Tämä oli ainoa yhteiskuntaluokka, joka harjoitti taloudellista toimintaa. Vero ei ylittänyt 25:tä prosenttia, joten se oli helpompi maksaa kuin kiertää. Inflaatiota ja talouskriisejä ei ollut, koska raha ei ollut paperia vaan oikeaa rahaa - hopeaa ja kultaa.

        Shudrat, joilla ei ollut brahmanien älykkyyttä, ei Kshatriyojen valtaa eikä käytännön taitoa organisoida liiketoimintaansa kuten Vaishyoilla, työskentelivät yksinkertaisesti palkkatyössä.


        Näennäisestä epätasa-arvosta huolimatta kysymys oikeuksista ei koskaan noussut esiin, koska pääpaino oli velvollisuuksien täyttämisessä. Kun kaikki täyttävät velvollisuutensa tunnollisesti (onhan se palvelus Jumalalle, joka näkee kaiken!), itse oikeuksien tae täyttyy tällä tavoin. Miten? Tosiasia on, että toisen oikeudet ovat toisen velvollisuuksia. Jos joku kokee, että hänen oikeuksiaan loukataan, se tarkoittaa, että joku toinen on laiminlyönyt velvollisuutensa.


        Veda-yhteiskunta ei ollut maallinen yhteiskunta, joka jättää Jumalan lait, eli korkeamman asteen lait, kansalaisten omantunnon varaan (uskokaa tai älkää). Tämä on yhtä naurettavaa kuin antaa uskoa fysikaalisiin painovoiman tai energian säilymisen lakeihin, sillä on olemassa näihin lakeihin perustuvaa teknologiaa, ja ne vahvistavat itse lait. Samoin brahmanit osoittivat hengellisen teknologian - rituaalien - avulla käytännössä korkeamman todellisuuden olemassaolon. Rituaalien yhdistävän langan kautta Jumalan siunaukset laskeutuivat maan päälle, mikä ravitsi kaikkia elämänalueita näkymättömällä mutta todellisella hengellisellä energialla. Jagadish Srivastava, Coloradon yliopiston professori ja arvostettu matemaatikko, sanoi tässä yhteydessä: "Henkinen todellisuus on olemuksemme näkymätön tausta. Fyysinen maailma on olemassa henkisen todellisuuden sisällä." Se, mitä tiedemiehet lähestyvät nyt vain teorian tasolla, toimi jo käytännössä. Brahmaanit valvoivat korkeamman järjestyksen lakien noudattamista, ja juuri tämän vuoksi vedalainen yhteiskunta ei ollut altis kriiseille.


        Miksi veda-yhteiskunta tuhoutui?

        Kyse ei ole hengellisen alamäen vaikutuksesta sinänsä, vaan aikakausien vaihtumisesta, jolloin ihmiset tulevat yhä alhaisemmilla haluilla. Aikakaudet muuttuvat degradaation suuntaan entropian yleisen lain mukaisesti, joka sanoo, että "epäjärjestys suljetuissa järjestelmissä kasvaa ajan myötä". Yksinkertaisesti sanottuna tämä entropian laki kuuluu näin: "aloitimme hyvin, päätimme huonosti". Ja tämä laki koskee kaikkia materiaalisia prosesseja tässä maailmassa. Ajan energian muodostavat kolmen guñan impulsseista, ja nämä guñat etenevät vakiosarjassa: hyve -> intohimo -> tietämättömyys. Kaikki herää aluksi (hyve), sitten kehittyy (into) ja vähitellen tuhoutuu (tietämättömyys).

        Mitä tulee Kalin toimintaan, hän toimii kuten mikä tahansa hallitsija, lähettiläidensä välityksellä, jotka eivät ehkä edes tiedä siitä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kyse ei ole hengellisen alamäen vaikutuksesta sinänsä, vaan aikakausien vaihtumisesta, jolloin ihmiset tulevat yhä alhaisemmilla haluilla. Aikakaudet muuttuvat degradaation suuntaan entropian yleisen lain mukaisesti, joka sanoo, että "epäjärjestys suljetuissa järjestelmissä kasvaa ajan myötä". Yksinkertaisesti sanottuna tämä entropian laki kuuluu näin: "aloitimme hyvin, päätimme huonosti". Ja tämä laki koskee kaikkia materiaalisia prosesseja tässä maailmassa. Ajan energian muodostavat kolmen guñan impulsseista, ja nämä guñat etenevät vakiosarjassa: hyve -> intohimo -> tietämättömyys. Kaikki herää aluksi (hyve), sitten kehittyy (into) ja vähitellen tuhoutuu (tietämättömyys).

        Mitä tulee Kalin toimintaan, hän toimii kuten mikä tahansa hallitsija, lähettiläidensä välityksellä, jotka eivät ehkä edes tiedä siitä.

        Kolme Gunaa ja ruoka.

        Sitten voimme nähdä, miten nämä kolme gunaa ilmenevät sellaisissa jokapäiväisissä käsitteissä, joiden kanssa olemme jatkuvasti tekemisissä. Oletetaan, että ruoka, kuten Veda sanoo, on myös luonnon kolmen gunan mukaista. Hyvyyden gunaan kuuluva ruoka on sellaista ruokaa, joka lisää pitkäikäisyyttä, joka on miellyttävää, jossa ei ole niin pistäviä makuja. Sanotaan, että "mehukas, voinen, sydämelle miellyttävä, terveyttä parantava, pitkäikäisyyttä lisäävä" - tämä ruoka on hyvyyden guna-luokkaa. Yleensä se on kasvisruokaa: viljaa, vihanneksia, hedelmiä, maitoa kaikissa sen niin sanotuissa ilmenemismuodoissa, muunnoksissa. Tämä on hyvyyden guna-luokkaan kuuluva ruoka. Intohimon guna-luokan ruoka. Se eroaa hyvyyden gunassa olevasta ruoasta terävien makujen kautta, eli sanotaan, että ruoka on hyvin terävää, hyvin suolaista, hyvin hapanta, hyvin kuumaa tai kuivaa. Tämä ruoka on intohimon gunassa. Kun sitä syödään, se joko polttaa ihmistä tai aiheuttaa joitakin hyvin teräviä tuntemuksia, sitten se aiheuttaa jonkinlaista huonovointisuutta, koliikkia sen nauttimisen jälkeen, ja pitkällä aikavälillä se aiheuttaa sairauksia. Ja ruoka on tietämättömyyden guna. Sanotaan, että se on ruokaa, joka on kypsennetty yli kolme tuntia ennen syömistä, ruokaa, joka on mädäntynyt, ruokaa, joka on kypsennetty sopimattomista tuotteista tai joka koostuu esimerkiksi jäänteistä, joidenkin muiden elävien olentojen jäännöksistä, eli se on niin kauheaa ruokaa. Ja kun ruokaa on maistanut tietämättömyyden guna, ihminen vajoaa välittömästi tällaiseen unen ja horroksen tilaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolme Gunaa ja ruoka.

        Sitten voimme nähdä, miten nämä kolme gunaa ilmenevät sellaisissa jokapäiväisissä käsitteissä, joiden kanssa olemme jatkuvasti tekemisissä. Oletetaan, että ruoka, kuten Veda sanoo, on myös luonnon kolmen gunan mukaista. Hyvyyden gunaan kuuluva ruoka on sellaista ruokaa, joka lisää pitkäikäisyyttä, joka on miellyttävää, jossa ei ole niin pistäviä makuja. Sanotaan, että "mehukas, voinen, sydämelle miellyttävä, terveyttä parantava, pitkäikäisyyttä lisäävä" - tämä ruoka on hyvyyden guna-luokkaa. Yleensä se on kasvisruokaa: viljaa, vihanneksia, hedelmiä, maitoa kaikissa sen niin sanotuissa ilmenemismuodoissa, muunnoksissa. Tämä on hyvyyden guna-luokkaan kuuluva ruoka. Intohimon guna-luokan ruoka. Se eroaa hyvyyden gunassa olevasta ruoasta terävien makujen kautta, eli sanotaan, että ruoka on hyvin terävää, hyvin suolaista, hyvin hapanta, hyvin kuumaa tai kuivaa. Tämä ruoka on intohimon gunassa. Kun sitä syödään, se joko polttaa ihmistä tai aiheuttaa joitakin hyvin teräviä tuntemuksia, sitten se aiheuttaa jonkinlaista huonovointisuutta, koliikkia sen nauttimisen jälkeen, ja pitkällä aikavälillä se aiheuttaa sairauksia. Ja ruoka on tietämättömyyden guna. Sanotaan, että se on ruokaa, joka on kypsennetty yli kolme tuntia ennen syömistä, ruokaa, joka on mädäntynyt, ruokaa, joka on kypsennetty sopimattomista tuotteista tai joka koostuu esimerkiksi jäänteistä, joidenkin muiden elävien olentojen jäännöksistä, eli se on niin kauheaa ruokaa. Ja kun ruokaa on maistanut tietämättömyyden guna, ihminen vajoaa välittömästi tällaiseen unen ja horroksen tilaan.

        On myös mahdollista paitsi valita ruokaa eri gunoissa, myös syödä sitä eri gunoissa. Esimerkiksi kun ihminen on hyvyyden vaikutuksen alaisena, hän ei syö kovin paljon, mutta hän syö kiirehtimättä, pureskelee ruokansa perusteellisesti ja keskittyy tähän prosessiin. Mikään ei häiritse häntä, ei se, että hän on siellä syömässä, katsoo televisiota tai lukee sanomalehteä samaan aikaan ja puhuu jonkun kanssa puhelimessa. Ei! Hän ymmärtää, että jos syön, minun on autettava kehoani sulattamaan kaikki nämä asiat. Niinpä hyvyyden gunassa oleva ihminen syö vähän, mutta ei hitaasti, jotta kaikki ruoka sulatetaan ja omaksutaan eikä hän syö liikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On myös mahdollista paitsi valita ruokaa eri gunoissa, myös syödä sitä eri gunoissa. Esimerkiksi kun ihminen on hyvyyden vaikutuksen alaisena, hän ei syö kovin paljon, mutta hän syö kiirehtimättä, pureskelee ruokansa perusteellisesti ja keskittyy tähän prosessiin. Mikään ei häiritse häntä, ei se, että hän on siellä syömässä, katsoo televisiota tai lukee sanomalehteä samaan aikaan ja puhuu jonkun kanssa puhelimessa. Ei! Hän ymmärtää, että jos syön, minun on autettava kehoani sulattamaan kaikki nämä asiat. Niinpä hyvyyden gunassa oleva ihminen syö vähän, mutta ei hitaasti, jotta kaikki ruoka sulatetaan ja omaksutaan eikä hän syö liikaa.

        Intohimon gunassa olevat ihmiset syövät yleensä hyvin nopeasti, he katsovat aina kelloaan, heillä on kiire. Tai he yrittävät tehdä monia asioita samaan aikaan: lukea, katsella, puhua puhelimeen, syödä nopeasti. Ja koska heillä on kiire, he yleensä syövät liikaa, eikä tämä ruoka ole kovin hyvin sulavaa. Ihmiset, jotka ovat tietämättömyyden vaikutuksen alaisena, heillä on vain ylensyönnin kultti. Esimerkiksi jostain historiallisista kuvauksista luin, että jotkut viikingit tulivat kylläisiksi, juopuivat, sitten he niin sanotusti oksennuttivat kaiken takaisin ja alkoivat taas syödä. He pitivät itse prosessista, jossa he täyttivät vatsansa niin sanotusti uupumukseen asti. Ja yleensä tietämättömyydessä syömiseen liittyy jonkinlaisen alkoholin nauttiminen, tällaisten erilaisten aineiden nauttiminen. Tietämättömyyteen kuuluvat kaikenlaiset säilykkeet, tunkkaiset ruoat, ruoat, jotka liittyvät väkivallalla saatuun ruokaan (liha, kala, kananmunat, siipikarja ja niin edelleen). Nämä kaikki ovat tietämättömyyden aineita, ja kun ihminen syö niitä, hänestä tulee heti raskas olo, uneliaisuus, passiivisuus - tämä on seurausta tietämättömyyden guna-vaikutuksesta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Intohimon gunassa olevat ihmiset syövät yleensä hyvin nopeasti, he katsovat aina kelloaan, heillä on kiire. Tai he yrittävät tehdä monia asioita samaan aikaan: lukea, katsella, puhua puhelimeen, syödä nopeasti. Ja koska heillä on kiire, he yleensä syövät liikaa, eikä tämä ruoka ole kovin hyvin sulavaa. Ihmiset, jotka ovat tietämättömyyden vaikutuksen alaisena, heillä on vain ylensyönnin kultti. Esimerkiksi jostain historiallisista kuvauksista luin, että jotkut viikingit tulivat kylläisiksi, juopuivat, sitten he niin sanotusti oksennuttivat kaiken takaisin ja alkoivat taas syödä. He pitivät itse prosessista, jossa he täyttivät vatsansa niin sanotusti uupumukseen asti. Ja yleensä tietämättömyydessä syömiseen liittyy jonkinlaisen alkoholin nauttiminen, tällaisten erilaisten aineiden nauttiminen. Tietämättömyyteen kuuluvat kaikenlaiset säilykkeet, tunkkaiset ruoat, ruoat, jotka liittyvät väkivallalla saatuun ruokaan (liha, kala, kananmunat, siipikarja ja niin edelleen). Nämä kaikki ovat tietämättömyyden aineita, ja kun ihminen syö niitä, hänestä tulee heti raskas olo, uneliaisuus, passiivisuus - tämä on seurausta tietämättömyyden guna-vaikutuksesta.

        Joskus on olemassa tiettyjä gunojen yhdistelmiä. Sanotaan, että maito kuuluu yleisesti ottaen hyvyyteen, mutta jos ostamme maitotiivistettä, säilykemaitoa, niin kaikki säilykemaito sisältää jo jossain määrin tietämättömyyden elementin. Koska gunat ovat puhtaassa muodossaan hyvin harvinaisia, niitä esiintyy useimmiten erilaisissa yhdistelmissä, yhdisteissä. Sanotaan vaikka, että jotkut vihannekset, kurkut, tomaatit - yleensä ne ovat hyviä asioita. Mutta jos ne ovat esimerkiksi säilykkeitä, niissä on väistämättä mukana tietämättömyyden elementti. Kaikki nämä asiat ovat siis hyvin tiiviisti sidoksissa toisiinsa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Joskus on olemassa tiettyjä gunojen yhdistelmiä. Sanotaan, että maito kuuluu yleisesti ottaen hyvyyteen, mutta jos ostamme maitotiivistettä, säilykemaitoa, niin kaikki säilykemaito sisältää jo jossain määrin tietämättömyyden elementin. Koska gunat ovat puhtaassa muodossaan hyvin harvinaisia, niitä esiintyy useimmiten erilaisissa yhdistelmissä, yhdisteissä. Sanotaan vaikka, että jotkut vihannekset, kurkut, tomaatit - yleensä ne ovat hyviä asioita. Mutta jos ne ovat esimerkiksi säilykkeitä, niissä on väistämättä mukana tietämättömyyden elementti. Kaikki nämä asiat ovat siis hyvin tiiviisti sidoksissa toisiinsa.

        Kolme gunaa ja taide

        Otetaan nyt toinen esimerkki elämästämme - musiikki aineellisen luonnon kolmessa gunassa. Musiikki hyvyydessä on kohottavaa, valaisevaa ja rauhoittavaa. Intohimon gunassa oleva musiikki kiihottaa, herättää meissä erilaisia aineellisia, romanttisia haluja, nautinnonhaluja ja niin edelleen, jotakin maallisesta rakkaudesta ja niin edelleen. Musiikki, joka on raivostuttavaa, tuhoisaa, joka rohkaisee meitä ilkivaltaan tai jotain masentavaa, joka tekee meidät surullisiksi tai melankolisiksi, musiikki, joka on hyvin kuormittavaa - tämä on tietämättömyyden guna. Sama pätee esimerkiksi kirjoihin tai elokuviin. Samalta alalta. Sanotaan, että kirjat, jotka valistavat, tai elokuva, joka valaisee tietoisuuttamme - tämä on jotain, joka kuuluu vastaavasti hyvyyden gunaan. Ne asiat, jotka stimuloivat joitain intohimoisia maallisia halujamme, jotkut kaikenlaiset romaanit, rakkausromaanit ja niin edelleen - se on intohimon guna. Ja kun on joitakin kauhuelokuvia, toimintaelokuvia, ammuskelua, murhia ja muita erilaisia asioita - ne kuuluvat tietämättömyyden gunaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolme gunaa ja taide

        Otetaan nyt toinen esimerkki elämästämme - musiikki aineellisen luonnon kolmessa gunassa. Musiikki hyvyydessä on kohottavaa, valaisevaa ja rauhoittavaa. Intohimon gunassa oleva musiikki kiihottaa, herättää meissä erilaisia aineellisia, romanttisia haluja, nautinnonhaluja ja niin edelleen, jotakin maallisesta rakkaudesta ja niin edelleen. Musiikki, joka on raivostuttavaa, tuhoisaa, joka rohkaisee meitä ilkivaltaan tai jotain masentavaa, joka tekee meidät surullisiksi tai melankolisiksi, musiikki, joka on hyvin kuormittavaa - tämä on tietämättömyyden guna. Sama pätee esimerkiksi kirjoihin tai elokuviin. Samalta alalta. Sanotaan, että kirjat, jotka valistavat, tai elokuva, joka valaisee tietoisuuttamme - tämä on jotain, joka kuuluu vastaavasti hyvyyden gunaan. Ne asiat, jotka stimuloivat joitain intohimoisia maallisia halujamme, jotkut kaikenlaiset romaanit, rakkausromaanit ja niin edelleen - se on intohimon guna. Ja kun on joitakin kauhuelokuvia, toimintaelokuvia, ammuskelua, murhia ja muita erilaisia asioita - ne kuuluvat tietämättömyyden gunaan.

        Kolme gunaa ja taide

        Otetaan nyt toinen esimerkki elämästämme - musiikki aineellisen luonnon kolmessa gunassa. Musiikki hyvyydessä on kohottavaa, valaisevaa ja rauhoittavaa. Intohimon gunassa oleva musiikki kiihottaa, herättää meissä erilaisia aineellisia, romanttisia haluja, nautinnonhaluja ja niin edelleen, jotakin maallisesta rakkaudesta ja niin edelleen. Musiikki, joka raivostuttaa meitä, tuhoaa meitä, rohkaisee meitä vandalismiin, tai musiikki, joka masentaa meitä, joka tekee meistä surullisia tai melankolisia, musiikki, joka on hyvin kiireistä - tämä on tietämättömyyden guna. Sama pätee esimerkiksi kirjoihin tai elokuviin. Samalta alalta. Sanotaan, että kirjat, jotka valistavat, tai elokuva, joka valaisee tietoisuuttamme - tämä on jotain, joka kuuluu vastaavasti hyvyyden gunaan. Ne asiat, jotka stimuloivat joitain intohimoisia maallisia halujamme, jotkut kaikenlaiset romaanit, rakkausromaanit ja niin edelleen - se on intohimon guna. Ja kun on joitakin kauhuelokuvia, toimintaelokuvia, ammuskelua, murhia ja muita erilaisia asioita - ne kuuluvat tietämättömyyden gunaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolme gunaa ja taide

        Otetaan nyt toinen esimerkki elämästämme - musiikki aineellisen luonnon kolmessa gunassa. Musiikki hyvyydessä on kohottavaa, valaisevaa ja rauhoittavaa. Intohimon gunassa oleva musiikki kiihottaa, herättää meissä erilaisia aineellisia, romanttisia haluja, nautinnonhaluja ja niin edelleen, jotakin maallisesta rakkaudesta ja niin edelleen. Musiikki, joka raivostuttaa meitä, tuhoaa meitä, rohkaisee meitä vandalismiin, tai musiikki, joka masentaa meitä, joka tekee meistä surullisia tai melankolisia, musiikki, joka on hyvin kiireistä - tämä on tietämättömyyden guna. Sama pätee esimerkiksi kirjoihin tai elokuviin. Samalta alalta. Sanotaan, että kirjat, jotka valistavat, tai elokuva, joka valaisee tietoisuuttamme - tämä on jotain, joka kuuluu vastaavasti hyvyyden gunaan. Ne asiat, jotka stimuloivat joitain intohimoisia maallisia halujamme, jotkut kaikenlaiset romaanit, rakkausromaanit ja niin edelleen - se on intohimon guna. Ja kun on joitakin kauhuelokuvia, toimintaelokuvia, ammuskelua, murhia ja muita erilaisia asioita - ne kuuluvat tietämättömyyden gunaan.

        Kolme gunaa ja tieto

        Tietoa on eri gunoissa. Vaikka kaikki elämänmuodot ovat erilaisia (ihmiset, eläimet, kasvit), henkilöllä, joka on siunauksessa, on sellaista tietoa, että kaikista näistä erilaisista muodoista huolimatta hän näkee yhtenäisen henkisen olemuksen. Hän ymmärtää, että kaikki ovat sieluja, jotka ovat vain eri kehitysvaiheissa ja joilla on erilainen karma, ja siksi niillä on erilaiset ruumiit. Tämä tieto on siis hyvyyden gunassa, kun hän näkee tällaisen ykseyden moninaisuudessa. Intohimon guna on vain erojen näkemistä, koska intohimon gunalle on aina ominaista tietty pinnallisuus. Toisin sanoen ihminen menettää tässä tilassa sisäisen ykseyden näkemisen ja korostaa sisäisiä eroja. Tietämättömyydessä oleva tieto on hyvin niukkaa, se on tietoa vain omasta kehosta ja siitä, miten omaa kehoa ylläpidetään. Myös eläimillä on tällaista tietoa: miten kaivaa kolo tai tehdä pesä tai miten hankkia ruokaa, miten paritella, miten puolustautua vihollisia vastaan ja niin edelleen. Ihminen voi olla, tiedättehän, hyvin liikemies, käsityöläinen, rakentaa itselleen hienon datsan ja niin edelleen, olla hyvin taloudellinen ihminen - kaikki on hänelle hyvin hienoa niin taloudellisella tavalla. Hänellä ei ole pienintäkään käsitystä luonteestaan, siitä, kuka hän on. Kyse on siis tietämättömyydessä olevasta tiedosta, joka on vain tietoa materiasta ilman mitään yhteyttä mihinkään henkiseen kehitykseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On myös mahdollista paitsi valita ruokaa eri gunoissa, myös syödä sitä eri gunoissa. Esimerkiksi kun ihminen on hyvyyden vaikutuksen alaisena, hän ei syö kovin paljon, mutta hän syö kiirehtimättä, pureskelee ruokansa perusteellisesti ja keskittyy tähän prosessiin. Mikään ei häiritse häntä, ei se, että hän on siellä syömässä, katsoo televisiota tai lukee sanomalehteä samaan aikaan ja puhuu jonkun kanssa puhelimessa. Ei! Hän ymmärtää, että jos syön, minun on autettava kehoani sulattamaan kaikki nämä asiat. Niinpä hyvyyden gunassa oleva ihminen syö vähän, mutta ei hitaasti, jotta kaikki ruoka sulatetaan ja omaksutaan eikä hän syö liikaa.

        korjaus: syö vähän, mutta hitaasti, jotta kaikki ruoka sulatetaan ja omaksutaan eikä hän syö liikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        korjaus: syö vähän, mutta hitaasti, jotta kaikki ruoka sulatetaan ja omaksutaan eikä hän syö liikaa.

        Kolme gunaa ja ihmisen onni

        Vedoissa sanotaan edelleen, että onnellisuus tulee aineellisen luonnon kolmesta gunasta. Oletetaan, että hyvyyden gunaan kuuluva onni on se onni, joka herättää ihmisen itsetuntemukseen. Sanotaan, että tämä onni on ensin kuin myrkkyä ja sen jälkeen kuin nektaria. Miksi näin on? Koska kun ihminen alkaa oppia jotakin itsestään, että hän on henkinen olento ja että hänen on muutettava elämäänsä, tämä elämänmuutoksen välttämättömyys on yleensä hieman kivuliasta, koska meidän on päästävä eroon joistakin huonoista tavoistamme, sosiaalinen piirimme muuttuu, elimistö saattaa joutua järjestäytymään uudelleen. Kun ihmiset ryhtyvät muutamaan ruokavaliota ja elintapoja, se ei aina ole niin sujuvaa. Se on suunnilleen sama asia kuin, sanokaamme, henkilö, joka päätti lopettaa tupakoinnin tai juomisen: koska hänen elimistönsä on jo tottunut ottamaan vastaan kaikki nämä myrkyt, myrkyt, elimistössä syntyy luonnollisesti vasta-aineita, jotka taistelevat näitä myrkkyjä vastaan koko ajan, ja kun henkilö lopettaa tupakoinnin tai juomisen, ei ole mitään, mitä vastaan taistella, mutta vasta-aineita syntyy edelleen, jotka taistelevat näitä myrkkyjä vastaan, ja ne toimivat elimistöä vastaan jonkin aikaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolme gunaa ja ihmisen onni

        Vedoissa sanotaan edelleen, että onnellisuus tulee aineellisen luonnon kolmesta gunasta. Oletetaan, että hyvyyden gunaan kuuluva onni on se onni, joka herättää ihmisen itsetuntemukseen. Sanotaan, että tämä onni on ensin kuin myrkkyä ja sen jälkeen kuin nektaria. Miksi näin on? Koska kun ihminen alkaa oppia jotakin itsestään, että hän on henkinen olento ja että hänen on muutettava elämäänsä, tämä elämänmuutoksen välttämättömyys on yleensä hieman kivuliasta, koska meidän on päästävä eroon joistakin huonoista tavoistamme, sosiaalinen piirimme muuttuu, elimistö saattaa joutua järjestäytymään uudelleen. Kun ihmiset ryhtyvät muutamaan ruokavaliota ja elintapoja, se ei aina ole niin sujuvaa. Se on suunnilleen sama asia kuin, sanokaamme, henkilö, joka päätti lopettaa tupakoinnin tai juomisen: koska hänen elimistönsä on jo tottunut ottamaan vastaan kaikki nämä myrkyt, myrkyt, elimistössä syntyy luonnollisesti vasta-aineita, jotka taistelevat näitä myrkkyjä vastaan koko ajan, ja kun henkilö lopettaa tupakoinnin tai juomisen, ei ole mitään, mitä vastaan taistella, mutta vasta-aineita syntyy edelleen, jotka taistelevat näitä myrkkyjä vastaan, ja ne toimivat elimistöä vastaan jonkin aikaa.

        Siksi ihminen kärsii tästä krapulaoireyhtymästä (tai vieroitusoireyhtymästä): hänellä alkaa olla joitakin vieroitusoireita, koska ei ole huumeita, ei savukkeita; hän kärsii siitä: "Anna minun polttaa, en voi", kädet tärisevät. Tai hän tarvitsee juotavaa. Nämä ovat tietenkin epämiellyttäviä tuntemuksia, jotka piinaavat ihmistä jonkin aikaa, kunnes hänen ruumiinsa on täysin puhdistunut kaikista näistä myrkyistä ja kunnes näitä vasta-aineita ei enää ole.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siksi ihminen kärsii tästä krapulaoireyhtymästä (tai vieroitusoireyhtymästä): hänellä alkaa olla joitakin vieroitusoireita, koska ei ole huumeita, ei savukkeita; hän kärsii siitä: "Anna minun polttaa, en voi", kädet tärisevät. Tai hän tarvitsee juotavaa. Nämä ovat tietenkin epämiellyttäviä tuntemuksia, jotka piinaavat ihmistä jonkin aikaa, kunnes hänen ruumiinsa on täysin puhdistunut kaikista näistä myrkyistä ja kunnes näitä vasta-aineita ei enää ole.

        Aivan kuten silloin, kun ihminen eli aineellista elämäänsä eikä ajatellut mitään niin ylevää - se oli yksi asia. Nyt, kun hän on oppinut henkisestä elämästä ja yrittää rakentaa elämäänsä uudelleen, siihen liittyy aluksi hieman tällaisia hieman tuskallisia tuntemuksia. Siksi sanotaan, että onni hyvyyden gunassa on aluksi kuin myrkkyä, mutta sitten se on kuin nektaria, kun ihmisen tietoisuus on jo vapautunut kaikista näistä harhoista, tietoisuus, keho on puhdistunut myrkyistä, ja silloin kaikesta tulee hyvää. Tämä on siis onnea hyvyyden gunassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aivan kuten silloin, kun ihminen eli aineellista elämäänsä eikä ajatellut mitään niin ylevää - se oli yksi asia. Nyt, kun hän on oppinut henkisestä elämästä ja yrittää rakentaa elämäänsä uudelleen, siihen liittyy aluksi hieman tällaisia hieman tuskallisia tuntemuksia. Siksi sanotaan, että onni hyvyyden gunassa on aluksi kuin myrkkyä, mutta sitten se on kuin nektaria, kun ihmisen tietoisuus on jo vapautunut kaikista näistä harhoista, tietoisuus, keho on puhdistunut myrkyistä, ja silloin kaikesta tulee hyvää. Tämä on siis onnea hyvyyden gunassa.

        Onnellisuus intohimon gunassa on onnellisuutta, joka syntyy aistien ja niiden kohteiden kosketuksesta. Toisin sanoen, kun näen jotakin, haluan jotakin tai haluaisin kommunikoida jonkun henkilön kanssa, näitä kutsutaan aistien kohteiksi. Kun siis saan haluamani, tunnen sellaista hyvin kirkasta, voimakasta onnea: olen ostanut uuden asian (uuden tietokoneen, uuden soittimen, uuden mekon, uuden auton), katson tätä uutta asiaa ja olen onnellinen. Tämä on sellaista onnea, joka on aluksi kuin nektaria, ja sitten se muuttuu kuin myrkkyä. Miksi? Koska kaikki nämä asiat kyllästyvät nopeasti, rikkoutuvat, menevät pois muodista, vanhentuvat, tai olemme jo pettyneet ihmiseen parisuhteessa, tapahtuu jotain muuta. Ja tarvitaan korvaajaa. Uusi auto, uusi tietokone, uusi vaimo, uusi aviomies, uusi mekko (koska se ei ole enää muodissa) ja niin edelleen. Nämä ovat siis niitä asioita, jotka antavat ensin jonkinlaista äkillistä onnea, sitten ne menevät pois. Se on siis onnea, joka on aluksi kuin nektaria ja lopussa kuin myrkkyä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Onnellisuus intohimon gunassa on onnellisuutta, joka syntyy aistien ja niiden kohteiden kosketuksesta. Toisin sanoen, kun näen jotakin, haluan jotakin tai haluaisin kommunikoida jonkun henkilön kanssa, näitä kutsutaan aistien kohteiksi. Kun siis saan haluamani, tunnen sellaista hyvin kirkasta, voimakasta onnea: olen ostanut uuden asian (uuden tietokoneen, uuden soittimen, uuden mekon, uuden auton), katson tätä uutta asiaa ja olen onnellinen. Tämä on sellaista onnea, joka on aluksi kuin nektaria, ja sitten se muuttuu kuin myrkkyä. Miksi? Koska kaikki nämä asiat kyllästyvät nopeasti, rikkoutuvat, menevät pois muodista, vanhentuvat, tai olemme jo pettyneet ihmiseen parisuhteessa, tapahtuu jotain muuta. Ja tarvitaan korvaajaa. Uusi auto, uusi tietokone, uusi vaimo, uusi aviomies, uusi mekko (koska se ei ole enää muodissa) ja niin edelleen. Nämä ovat siis niitä asioita, jotka antavat ensin jonkinlaista äkillistä onnea, sitten ne menevät pois. Se on siis onnea, joka on aluksi kuin nektaria ja lopussa kuin myrkkyä.

        Kolmas onnellisuuden laji on onnellisuus tietämättömyydessä. Tämä on onnea, joka on heidän mukaansa illusorista alusta loppuun. Se on onnea, joka tulee illuusiosta, unesta, kun ihmiset esimerkiksi istuvat televisiossa koko ajan. Tai he ovat jatkuvasti humalassa, heille raittiustila on käsittämätön. Tai he viettävät 70 prosenttia elämästään unitilassa. Eli he ovat aivan jonkinlaisessa hulluudessa, itsensä unohtamisessa. Tätä kutsutaan onnellisuudeksi tietämättömyyden gunassa, joka on alusta loppuun harhaa, sokea itsetietoisuudelle ja johtaa itsensä ja ympäristönsä tuhoamiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolmas onnellisuuden laji on onnellisuus tietämättömyydessä. Tämä on onnea, joka on heidän mukaansa illusorista alusta loppuun. Se on onnea, joka tulee illuusiosta, unesta, kun ihmiset esimerkiksi istuvat televisiossa koko ajan. Tai he ovat jatkuvasti humalassa, heille raittiustila on käsittämätön. Tai he viettävät 70 prosenttia elämästään unitilassa. Eli he ovat aivan jonkinlaisessa hulluudessa, itsensä unohtamisessa. Tätä kutsutaan onnellisuudeksi tietämättömyyden gunassa, joka on alusta loppuun harhaa, sokea itsetietoisuudelle ja johtaa itsensä ja ympäristönsä tuhoamiseen.

        KOLME GUNAA J AIHMISEN USKO
        Veda sanoo myös, että luonnon kolme gunaa voivat vaikuttaa jopa ihmisen uskoon. Ihmiset, jotka uskovat Jumalaan, palvovat Häntä ja yrittävät rakentaa elämänsä näiden korkeampien, moraalisten ja henkisten lakien mukaisesti, ovat hyvyyden guna-aineksen vaikutuksen alaisia. Ne, jotka palvovat tämän maailman voimia, he sanovat: "Nämä ovat meidän jumalamme", ja nimeävät joitakin suuria julkisia johtajia, uudistajia ja niin edelleen - tämä on uskoa intohimon gunaan, heillä on omat epäjumalansa, joitakin tällaisia johtajia. Ja ne, jotka palvovat aaveita ja henkiä, ovat niitä, jotka uskovat tietämättömyyteen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        KOLME GUNAA J AIHMISEN USKO
        Veda sanoo myös, että luonnon kolme gunaa voivat vaikuttaa jopa ihmisen uskoon. Ihmiset, jotka uskovat Jumalaan, palvovat Häntä ja yrittävät rakentaa elämänsä näiden korkeampien, moraalisten ja henkisten lakien mukaisesti, ovat hyvyyden guna-aineksen vaikutuksen alaisia. Ne, jotka palvovat tämän maailman voimia, he sanovat: "Nämä ovat meidän jumalamme", ja nimeävät joitakin suuria julkisia johtajia, uudistajia ja niin edelleen - tämä on uskoa intohimon gunaan, heillä on omat epäjumalansa, joitakin tällaisia johtajia. Ja ne, jotka palvovat aaveita ja henkiä, ovat niitä, jotka uskovat tietämättömyyteen.

        Kolme gunaa ja ihmisen toiminta

        Toiminta voi olla eri gunoissa. Toiminta tiedon pohjalta, Vedojen mukaan, toiminta velvollisuudentunnosta, puhdistautumisen vuoksi, ilman kiintymystä tuloksiin - tämä on toimintaa hyvyyden gunassa. Se on siis toimintaa, joka tähtää sisäiseen puhdistumiseen. Ihminen toimii ulkoisesti aktivoidakseen itsensä sieluna, tietoisuutensa. Oletetaan, että autoa työnnetään ulkopuolelta (tai joku nykäisee sitä) niin, että se käynnistyy itsestään. Eli sillä on kyky sisältäpäin, sille on annettava tällainen sysäys ulkopuolelta. Hyvyyden guna on siis sellainen toimintatila, jossa ihminen toimii ulkoisesti ja tämän toiminnan seurauksena hän herää sisäisesti. Tämä merkitsee aktiivisuutta hyvyyden gunassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolme gunaa ja ihmisen toiminta

        Toiminta voi olla eri gunoissa. Toiminta tiedon pohjalta, Vedojen mukaan, toiminta velvollisuudentunnosta, puhdistautumisen vuoksi, ilman kiintymystä tuloksiin - tämä on toimintaa hyvyyden gunassa. Se on siis toimintaa, joka tähtää sisäiseen puhdistumiseen. Ihminen toimii ulkoisesti aktivoidakseen itsensä sieluna, tietoisuutensa. Oletetaan, että autoa työnnetään ulkopuolelta (tai joku nykäisee sitä) niin, että se käynnistyy itsestään. Eli sillä on kyky sisältäpäin, sille on annettava tällainen sysäys ulkopuolelta. Hyvyyden guna on siis sellainen toimintatila, jossa ihminen toimii ulkoisesti ja tämän toiminnan seurauksena hän herää sisäisesti. Tämä merkitsee aktiivisuutta hyvyyden gunassa.

        Toiminta intohimon gunassa. Sitä tehdään suurella vaivalla, voiton vuoksi, hyvin myrskyisästi, se tuo ihmiselle paljon iloa ja paljon tuskaa, se on hyvin ristiriitaista itsessään, kunnian vuoksi, jonkin aseman, arvovallan, rikkauden, kartuttamisen vuoksi - tämä on toimintaa intohimon guna:ssa.



        Toiminta, jota harjoitetaan Vedojen määräysten vastaisesti (eli tietämätöntä toimintaa), ymmärtämättä seurauksia, joihin se johtaa, joka aiheuttaa väkivaltaa ja vahinkoa itselle ja muille, tuhoisaa toimintaa - tämä on tietämättömyyden gunaan kuuluvaa toimintaa. Sitä kutsutaan termillä "ugra-karma": "ugra" tarkoittaa kirjaimellisesti "uhan kantamista, uhkaavaa toimintaa". Tämä on siis gunojen vaikutus toimintaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Toiminta intohimon gunassa. Sitä tehdään suurella vaivalla, voiton vuoksi, hyvin myrskyisästi, se tuo ihmiselle paljon iloa ja paljon tuskaa, se on hyvin ristiriitaista itsessään, kunnian vuoksi, jonkin aseman, arvovallan, rikkauden, kartuttamisen vuoksi - tämä on toimintaa intohimon guna:ssa.



        Toiminta, jota harjoitetaan Vedojen määräysten vastaisesti (eli tietämätöntä toimintaa), ymmärtämättä seurauksia, joihin se johtaa, joka aiheuttaa väkivaltaa ja vahinkoa itselle ja muille, tuhoisaa toimintaa - tämä on tietämättömyyden gunaan kuuluvaa toimintaa. Sitä kutsutaan termillä "ugra-karma": "ugra" tarkoittaa kirjaimellisesti "uhan kantamista, uhkaavaa toimintaa". Tämä on siis gunojen vaikutus toimintaan.

        Gunojen käyttö jokapäiväisessä elämässä
        Miten ihmiset yleisesti ottaen käyttävät gunoja? Jos ihminen esimerkiksi kärsii intohimon gunasta, hyvin voimakkaista tunteista (vastikkeeton rakkaus tai jotain sellaista), niin yleensä ihmiset etsivät turvaa tietämättömyyden gunasta. Kun ihmiselle tapahtuu jotakin, hän tuskansa lievittämiseksi ottaa alkoholia tai jotakin muuta unohtaakseen itsensä. Itse asiassa tietämättömyyden gunassa ihmisen herkkyys on vähentynyt, ja siksi ihmisestä tuntuu, että kaikki on jo mennyt ohi eikä kaikki ole niin kamalaa. Mutta asia on niin, että jos jopa alemman gunan (tietämättömyyden guna) avulla voi ratkaista ongelman jossain määrin, niin se voidaan ratkaista korkeamman gunan avulla, eli jos etsimme turvaa hyvyyden gunasta. Eli pääsääntöisesti kärsimys on niin aktiivista, se on intohimon gunassa hyvin niin terävää, ja siksi on kaksi polkua. On tie alas tietämättömyyden gunaan alkoholin kautta, jonkinlaisen itsetyydytyksen kautta. Ja päinvastoin, on tie ylöspäin hyvyyden gunaan heräämisen kautta. Valitettavasti useimmat ihmiset etsivät turvaa tietämättömyydestä, mutta yleensä ihmisen pitäisi etsiä turvaa korkeammasta gunasta, hyvyyden gunasta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Gunojen käyttö jokapäiväisessä elämässä
        Miten ihmiset yleisesti ottaen käyttävät gunoja? Jos ihminen esimerkiksi kärsii intohimon gunasta, hyvin voimakkaista tunteista (vastikkeeton rakkaus tai jotain sellaista), niin yleensä ihmiset etsivät turvaa tietämättömyyden gunasta. Kun ihmiselle tapahtuu jotakin, hän tuskansa lievittämiseksi ottaa alkoholia tai jotakin muuta unohtaakseen itsensä. Itse asiassa tietämättömyyden gunassa ihmisen herkkyys on vähentynyt, ja siksi ihmisestä tuntuu, että kaikki on jo mennyt ohi eikä kaikki ole niin kamalaa. Mutta asia on niin, että jos jopa alemman gunan (tietämättömyyden guna) avulla voi ratkaista ongelman jossain määrin, niin se voidaan ratkaista korkeamman gunan avulla, eli jos etsimme turvaa hyvyyden gunasta. Eli pääsääntöisesti kärsimys on niin aktiivista, se on intohimon gunassa hyvin niin terävää, ja siksi on kaksi polkua. On tie alas tietämättömyyden gunaan alkoholin kautta, jonkinlaisen itsetyydytyksen kautta. Ja päinvastoin, on tie ylöspäin hyvyyden gunaan heräämisen kautta. Valitettavasti useimmat ihmiset etsivät turvaa tietämättömyydestä, mutta yleensä ihmisen pitäisi etsiä turvaa korkeammasta gunasta, hyvyyden gunasta.

        Hyvyyden guna valaisee, vapauttaa, antaa tietoa ja onnellisuutta. Intohimon guna synnyttää voimakkaita aineellisia haluja, kiintymystä, kunnianhimoa, luovan ilmaisun halua tehdä vaikutuksen muihin. Tietämättömyyden guna synnyttää hulluuden, laiskuuden, unen, illuusion, lian, karkeuden, tuhon. Ja nämä tilat, nämä kolme gunaa läpäisevät kirjaimellisesti kaiken.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Hyvyyden guna valaisee, vapauttaa, antaa tietoa ja onnellisuutta. Intohimon guna synnyttää voimakkaita aineellisia haluja, kiintymystä, kunnianhimoa, luovan ilmaisun halua tehdä vaikutuksen muihin. Tietämättömyyden guna synnyttää hulluuden, laiskuuden, unen, illuusion, lian, karkeuden, tuhon. Ja nämä tilat, nämä kolme gunaa läpäisevät kirjaimellisesti kaiken.

        Kolme guna ja vaatteet

        Näiden kolmen gunan ilmenemismuotoja on siis enemmän elämän eri alueilla. Oletetaanpa, miten ihminen käyttäytyy tai miten hän pukeutuu eri gunojen vaikutuksesta. Hyvyyden gunassa oleva ihminen pukeutuu yleensä hillitysti, hyvin yksinkertaisesti, mutta myös siististi, rauhallisesti, sellaisilla pehmeillä väreillä, ne eivät ole jotain niin huutavaa, erityisesti erottuvaa. Eli puhtaita, siistejä vaatteita, luonnonmateriaaleista tehtyjä, niin että keho hengittää, niin että kaikki on normaalia, rauhallisia värejä. Ulkoisesti varsinkin ihminen on huomaamaton. Henkilö, joka on intohimon gunassa, pukeutuu hyvin kirkkaasti. Yleensä hän käyttää joitain keinotekoisista kankaista tehtyjä vaatteita, jotka näyttävät niin kirkkailta ja kauniilta. Mutta ne ovat jo keinotekoisia, ne eivät anna sellaista mahdollisuutta keholle hengittää, jotain haittaa terveydelle osittain on. Myös intohimon gunassa olevat ihmiset vaihtavat jatkuvasti vaatteitaan, koska on mahdotonta käyttää samoja vaatteita koko ajan, he ajattelevat: "Olen jo ollut tässä. Joten he tarvitsevat toisen, toisen, toisenlaisen vaatteen, toisen puseron, toisen mekon, toisen hameen. Tämä koskee enemmänkin naisia, niin sanotusti, toivon, etteivät he loukkaannu minusta. Mutta koska he ovat hyvin huolissaan ulkonäöstään, se on heille hyvin tärkeää.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolme guna ja vaatteet

        Näiden kolmen gunan ilmenemismuotoja on siis enemmän elämän eri alueilla. Oletetaanpa, miten ihminen käyttäytyy tai miten hän pukeutuu eri gunojen vaikutuksesta. Hyvyyden gunassa oleva ihminen pukeutuu yleensä hillitysti, hyvin yksinkertaisesti, mutta myös siististi, rauhallisesti, sellaisilla pehmeillä väreillä, ne eivät ole jotain niin huutavaa, erityisesti erottuvaa. Eli puhtaita, siistejä vaatteita, luonnonmateriaaleista tehtyjä, niin että keho hengittää, niin että kaikki on normaalia, rauhallisia värejä. Ulkoisesti varsinkin ihminen on huomaamaton. Henkilö, joka on intohimon gunassa, pukeutuu hyvin kirkkaasti. Yleensä hän käyttää joitain keinotekoisista kankaista tehtyjä vaatteita, jotka näyttävät niin kirkkailta ja kauniilta. Mutta ne ovat jo keinotekoisia, ne eivät anna sellaista mahdollisuutta keholle hengittää, jotain haittaa terveydelle osittain on. Myös intohimon gunassa olevat ihmiset vaihtavat jatkuvasti vaatteitaan, koska on mahdotonta käyttää samoja vaatteita koko ajan, he ajattelevat: "Olen jo ollut tässä. Joten he tarvitsevat toisen, toisen, toisenlaisen vaatteen, toisen puseron, toisen mekon, toisen hameen. Tämä koskee enemmänkin naisia, niin sanotusti, toivon, etteivät he loukkaannu minusta. Mutta koska he ovat hyvin huolissaan ulkonäöstään, se on heille hyvin tärkeää.

        Mitä tulee tietämättömyyden gunaan, tietämättömyyden vaatteet ovat vaatteita, jotka ovat hyvin likaisia. Nykyään on jopa erityisiä vaatekauppoja tietämättömyydessä eläville ihmisille. Yleensä katsotaan, että, sanotaanko, reikä on vika. Jos sinulle annetaan jossain kunnon kaupassa housut, joissa on reikä, sinä raivostut. Mutta näissä erikoisliikkeissä myydään vaatteita, jotka ovat tarkoituksella revittyjä. Näissä farkuissa, housuissa tai takissa on paljon reikiä, kaikki on erityisesti revitty. Joten sitä pidetään erikoisuutena, erityismuotina. Musta, jossa on pääkalloja jne. Ja henkilö, jolla on sellaiset vaatteet, näyttää hyvin uhkaavalta, niin kuin: "Älä tule lähelle minua". Se on kauhea, vastenmielinen ulkonäkö, hyvin synkkä. Ja se on sellainen tyyppi tietämättömyydessä, niin ihmiset haluavat pukeutua tietämättömyydessä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mitä tulee tietämättömyyden gunaan, tietämättömyyden vaatteet ovat vaatteita, jotka ovat hyvin likaisia. Nykyään on jopa erityisiä vaatekauppoja tietämättömyydessä eläville ihmisille. Yleensä katsotaan, että, sanotaanko, reikä on vika. Jos sinulle annetaan jossain kunnon kaupassa housut, joissa on reikä, sinä raivostut. Mutta näissä erikoisliikkeissä myydään vaatteita, jotka ovat tarkoituksella revittyjä. Näissä farkuissa, housuissa tai takissa on paljon reikiä, kaikki on erityisesti revitty. Joten sitä pidetään erikoisuutena, erityismuotina. Musta, jossa on pääkalloja jne. Ja henkilö, jolla on sellaiset vaatteet, näyttää hyvin uhkaavalta, niin kuin: "Älä tule lähelle minua". Se on kauhea, vastenmielinen ulkonäkö, hyvin synkkä. Ja se on sellainen tyyppi tietämättömyydessä, niin ihmiset haluavat pukeutua tietämättömyydessä.

        https://carlings.com/fi/stories/diytips/kuinka-tehda-reikia-farkuihin/

        Kuinka tehdään revityt farkut?
        DIY & Vinkkejä

        Tietämättömyyden guna. Jopa ostetaan uudet revityt farkut-siis vanhan näköiset ja rikkinäiset farkut jne.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        https://carlings.com/fi/stories/diytips/kuinka-tehda-reikia-farkuihin/

        Kuinka tehdään revityt farkut?
        DIY & Vinkkejä

        Tietämättömyyden guna. Jopa ostetaan uudet revityt farkut-siis vanhan näköiset ja rikkinäiset farkut jne.

        Mistä ihmiset saavat iloa, kun he ovat eri gunoissa? Esimerkiksi hyvyyden gunassa oleva ihminen saa iloa harmonisista ihmissuhteista, tiedosta ja siitä, että hän voi auttaa muita eläviä olentoja. Intohimon gunassa oleva ihminen saa iloa voitosta, rahasta, tällaisesta ulkoisesta aistien nautinnosta, maineesta. Tietämättömyyden gunassa elävä ihminen saa suurta nautintoa tuhosta, siitä, että muut pelkäävät häntä, siitä, että hänellä on valta muihin eläviin olentoihin nähden. Hän nauttii siitä, kuinka he juopuivat eilen illalla, kuinka monta pulloa olutta kukin joi, jotain muuta sellaista, kuinka he kaikki tappelivat sen jälkeen, mitä heille tapahtui. Tällaisista asioista tietämättömät ihmiset saavat nautintoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mistä ihmiset saavat iloa, kun he ovat eri gunoissa? Esimerkiksi hyvyyden gunassa oleva ihminen saa iloa harmonisista ihmissuhteista, tiedosta ja siitä, että hän voi auttaa muita eläviä olentoja. Intohimon gunassa oleva ihminen saa iloa voitosta, rahasta, tällaisesta ulkoisesta aistien nautinnosta, maineesta. Tietämättömyyden gunassa elävä ihminen saa suurta nautintoa tuhosta, siitä, että muut pelkäävät häntä, siitä, että hänellä on valta muihin eläviin olentoihin nähden. Hän nauttii siitä, kuinka he juopuivat eilen illalla, kuinka monta pulloa olutta kukin joi, jotain muuta sellaista, kuinka he kaikki tappelivat sen jälkeen, mitä heille tapahtui. Tällaisista asioista tietämättömät ihmiset saavat nautintoa.

        Kolme gunaa ja puhe

        Miten puhe ilmenee ihmisissä, jotka ovat eri gunojen vaikutuksen alaisena? Hyvyyden guna-asteella ihmisen puhe on hyvin yksinkertaista ja selkeää. Toisin sanoen hän voi puhua monimutkaisista asioista hyvin yksinkertaisesti. Myös hyvyyden vaikutuksen alaisena olevalla ihmisellä on taipumus puhua itsetuntemuksesta, kehityksestä ja sellaisista asioista. Intohimon gunan vaikutuksen alaisena ihminen puhuu hyvin monimutkaisesti yksinkertaisista asioista, eli hän käyttää paljon kaikenlaisia vaikeaselkoisia termejä tehdäkseen puheellaan vaikutuksen muihin ihmisiin. Lisäksi intohimon vaikutuksen alaisena oleva ihminen on yleensä taipuvainen arvioimaan tilannetta hyvin yksipuolisesti: "Minä ja ympäristöni, ystäväni, puolueeni olemme hyviä, kaikki muut ovat niin sanotusti huonoja". Näin intohimon gunassa oleva ihminen perustelee. Tietämättömyyden vaikutuksen alaisena ihmisen puheesta tulee epäjohdonmukaista, hyvin karkeaa, ja siinä on paljon erilaisia, niin sanotusti kirosanoja tai puhetta siitä, miten tuhota joku siellä, vihollisensa tai mitä tahansa. Nämä ihmiset yleensä haukkuvat kaikkia yleensä ympärillään, kaikki ympärillään, koko maailma on paha, vain he ovat hyviä. Hyvyyden gunassa oleva ihminen on taipuvainen näkemään itsessään vikoja, hänellä on tällainen aktiivinen itsekritiikki. Henkilö, joka on intohimon gunassa, puolustaa puoluettaan, perhettään, järjestelmäänsä, yritystään, ideologiaansa, ja haukkuu kaikkia muita. Ja tietämättömyydessä oleva ihminen haukkuu koko maailmaa, kaikki ympärillä olevat ovat pahoja, vain hän on hyvä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolme gunaa ja puhe

        Miten puhe ilmenee ihmisissä, jotka ovat eri gunojen vaikutuksen alaisena? Hyvyyden guna-asteella ihmisen puhe on hyvin yksinkertaista ja selkeää. Toisin sanoen hän voi puhua monimutkaisista asioista hyvin yksinkertaisesti. Myös hyvyyden vaikutuksen alaisena olevalla ihmisellä on taipumus puhua itsetuntemuksesta, kehityksestä ja sellaisista asioista. Intohimon gunan vaikutuksen alaisena ihminen puhuu hyvin monimutkaisesti yksinkertaisista asioista, eli hän käyttää paljon kaikenlaisia vaikeaselkoisia termejä tehdäkseen puheellaan vaikutuksen muihin ihmisiin. Lisäksi intohimon vaikutuksen alaisena oleva ihminen on yleensä taipuvainen arvioimaan tilannetta hyvin yksipuolisesti: "Minä ja ympäristöni, ystäväni, puolueeni olemme hyviä, kaikki muut ovat niin sanotusti huonoja". Näin intohimon gunassa oleva ihminen perustelee. Tietämättömyyden vaikutuksen alaisena ihmisen puheesta tulee epäjohdonmukaista, hyvin karkeaa, ja siinä on paljon erilaisia, niin sanotusti kirosanoja tai puhetta siitä, miten tuhota joku siellä, vihollisensa tai mitä tahansa. Nämä ihmiset yleensä haukkuvat kaikkia yleensä ympärillään, kaikki ympärillään, koko maailma on paha, vain he ovat hyviä. Hyvyyden gunassa oleva ihminen on taipuvainen näkemään itsessään vikoja, hänellä on tällainen aktiivinen itsekritiikki. Henkilö, joka on intohimon gunassa, puolustaa puoluettaan, perhettään, järjestelmäänsä, yritystään, ideologiaansa, ja haukkuu kaikkia muita. Ja tietämättömyydessä oleva ihminen haukkuu koko maailmaa, kaikki ympärillä olevat ovat pahoja, vain hän on hyvä.

        Kritiikki

        Miten kritiikki ilmenee eri gunoissa? Kun ihminen on hyvyydessä, hän harjoittaa pääasiassa itsekritiikkiä, näkee omat puutteensa. intohimon gunassa hän kritisoi niitä, jotka eivät ole minun kanssani, jotka ovat niin sanotusti jossain toisessa osapuolessa. Tietämättömyyden gunassa hän arvostelee kaikkia muita paitsi itseään.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kritiikki

        Miten kritiikki ilmenee eri gunoissa? Kun ihminen on hyvyydessä, hän harjoittaa pääasiassa itsekritiikkiä, näkee omat puutteensa. intohimon gunassa hän kritisoi niitä, jotka eivät ole minun kanssani, jotka ovat niin sanotusti jossain toisessa osapuolessa. Tietämättömyyden gunassa hän arvostelee kaikkia muita paitsi itseään.

        Gunat työkaluna elämän analysointiin ja parantamiseen

        Näiden gunojen avulla voimme itse asiassa analysoida käytännössä kaikkea, käytännössä koko elämäämme. Ja tämä ymmärrys auttaa meitä hyvin analysoimaan, minkä gunan vaikutuksen alaisina me itse ja lähiympäristömme olemme. Toisin sanoen guna on erittäin hyvä arviointiväline, jonka avulla voimme diagnosoida itsemme. Ja kun olemme esimerkiksi todenneet, että meihin vaikuttaa tämä ja tämä guna, vaikkapa intohimon guna, niin silloin ymmärrämme, mikä tilanteemme on ja mitä meidän on tehtävä asialle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Gunat työkaluna elämän analysointiin ja parantamiseen

        Näiden gunojen avulla voimme itse asiassa analysoida käytännössä kaikkea, käytännössä koko elämäämme. Ja tämä ymmärrys auttaa meitä hyvin analysoimaan, minkä gunan vaikutuksen alaisina me itse ja lähiympäristömme olemme. Toisin sanoen guna on erittäin hyvä arviointiväline, jonka avulla voimme diagnosoida itsemme. Ja kun olemme esimerkiksi todenneet, että meihin vaikuttaa tämä ja tämä guna, vaikkapa intohimon guna, niin silloin ymmärrämme, mikä tilanteemme on ja mitä meidän on tehtävä asialle.

        Vedan mukaan ihmiselämän tarkoitus on päästä pois näiden kolmen luonnon gunan vaikutuksesta. ...kolmesta tietoisuuden tilasta, joita nämä kolme gunaa tuottavat. Tietämättömyyden gunan vaikutuksesta syntyy tila nimeltä "uneton uni", jolloin elävä olento on olemassa, mutta se ei tajua olevansa olemassa. Toisin sanoen se ei tajua omaa olemassaoloaan, sillä ei ole toissijaista heijastusta. Ihminen ei tietenkään voi olla koko ajan tällaisessa tilassa, ainakaan joitain harhakäsityksiä itsestään, mutta niitä on. Periaatteessa tässä täydellisen tietämättömyyden tilassa ovat yksinkertaisimmat elävät olennot, jotka eivät ole tietoisia itsestään. Täydellisen tietämättömyyden tilassa ihmiset ovat vain silloin, kun he ovat joko täysin humalassa tai unen tilassa, eli hyvin lyhyen aikaa he voivat olla tässä tilassa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vedan mukaan ihmiselämän tarkoitus on päästä pois näiden kolmen luonnon gunan vaikutuksesta. ...kolmesta tietoisuuden tilasta, joita nämä kolme gunaa tuottavat. Tietämättömyyden gunan vaikutuksesta syntyy tila nimeltä "uneton uni", jolloin elävä olento on olemassa, mutta se ei tajua olevansa olemassa. Toisin sanoen se ei tajua omaa olemassaoloaan, sillä ei ole toissijaista heijastusta. Ihminen ei tietenkään voi olla koko ajan tällaisessa tilassa, ainakaan joitain harhakäsityksiä itsestään, mutta niitä on. Periaatteessa tässä täydellisen tietämättömyyden tilassa ovat yksinkertaisimmat elävät olennot, jotka eivät ole tietoisia itsestään. Täydellisen tietämättömyyden tilassa ihmiset ovat vain silloin, kun he ovat joko täysin humalassa tai unen tilassa, eli hyvin lyhyen aikaa he voivat olla tässä tilassa.

        Intohimotilan vaikutuksesta henkilöllä on tietoisuus, jota kutsutaan ...tarkoittaa, että ihminen on joku, ja intohimon vaikutuksesta hänestä näyttää siltä, että hän on joku muu. Sillä on siis suora yhteys meihin siinä mielessä, että olemme ikuisia eläviä olentoja, mutta meille näyttää siltä, että olemme väliaikaisia aineellisia ruumiita. Tässä ilmenee intohimon gunan vaikutus tietoisuuteemme. ...olen yksi ihminen, mutta minusta näyttää siltä, että olen joku muu: mies, nainen, ranskalainen, ei-ranskalainen ja niin edelleen, nuori, vanha. Tämä kiintymys kehoon syntyy intohimon guna:sta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Intohimotilan vaikutuksesta henkilöllä on tietoisuus, jota kutsutaan ...tarkoittaa, että ihminen on joku, ja intohimon vaikutuksesta hänestä näyttää siltä, että hän on joku muu. Sillä on siis suora yhteys meihin siinä mielessä, että olemme ikuisia eläviä olentoja, mutta meille näyttää siltä, että olemme väliaikaisia aineellisia ruumiita. Tässä ilmenee intohimon gunan vaikutus tietoisuuteemme. ...olen yksi ihminen, mutta minusta näyttää siltä, että olen joku muu: mies, nainen, ranskalainen, ei-ranskalainen ja niin edelleen, nuori, vanha. Tämä kiintymys kehoon syntyy intohimon guna:sta.

        Ja kun hyvyyden guna vaikuttaa tietoisuuteen, syntyy sellainen tietoisuus, jota kutsutaan "heräämiseksi". Herääminen tarkoittaa sitä, että sielu on vihdoin alkanut ymmärtää olevansa sielu.


        Ja Vedat sanovat, että ihmiselämän tarkoitus on tulla ulos kaikkien kolmen gunan vaikutuksesta, jopa hyvyyden gunan vaikutuksesta.


        Vaikka hyvyyden guna on hyvin tärkeä, se on vain ponnahduslauta jo henkiselle harjoitukselle. Mutta jos ihminen vain herää, sanotaan, että hän herää, makaa sängyssä, herää ja tajuaa, että kaikki, mitä hän näki unta, oli vain unta. Se on suunnilleen samanlainen oivallus, kun ihminen elämässään alkoi arvata, että hän on henkinen olento eikä aineellinen ruumis. Ja hän alkaa ymmärtää, että kaikki, mitä hänelle tapahtui aineellisella tasolla, sanan varsinaisessa merkityksessä, henkisestä näkökulmasta katsottuna, ei ole muuta kuin unta, ei muuta kuin harhaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ja kun hyvyyden guna vaikuttaa tietoisuuteen, syntyy sellainen tietoisuus, jota kutsutaan "heräämiseksi". Herääminen tarkoittaa sitä, että sielu on vihdoin alkanut ymmärtää olevansa sielu.


        Ja Vedat sanovat, että ihmiselämän tarkoitus on tulla ulos kaikkien kolmen gunan vaikutuksesta, jopa hyvyyden gunan vaikutuksesta.


        Vaikka hyvyyden guna on hyvin tärkeä, se on vain ponnahduslauta jo henkiselle harjoitukselle. Mutta jos ihminen vain herää, sanotaan, että hän herää, makaa sängyssä, herää ja tajuaa, että kaikki, mitä hän näki unta, oli vain unta. Se on suunnilleen samanlainen oivallus, kun ihminen elämässään alkoi arvata, että hän on henkinen olento eikä aineellinen ruumis. Ja hän alkaa ymmärtää, että kaikki, mitä hänelle tapahtui aineellisella tasolla, sanan varsinaisessa merkityksessä, henkisestä näkökulmasta katsottuna, ei ole muuta kuin unta, ei muuta kuin harhaa.

        Ihminen voi siis maata sängyssä, kun hän on jo hereillä, pohtia uniaan jälkikäteen ja todeta: "Kyllä, näin unta, mutta todellisuus on erilainen. Mutta jos hän heräsi, mutta ei noussut ylös eikä ryhtynyt mihinkään aktiiviseen toimintaan, on mahdollisuus nukahtaa uudelleen. Hyvyyden guna ei siis ole päämäärä, se on vain keino, eli se on välttämätön alusta, jolla on oltava, jotta voi mennä pidemmälle, seurata henkistä polkua. Voitte antaa esimerkin, että jos haluatte mennä jonnekin lentokoneella, teidän täytyy ostaa lippu ja tulla lentokentälle, koska lentokoneet eivät lennä suoraan kadulta. Teidän on siis ensin tultava lentokentälle, ja sieltä lennätte jonnekin muualle. Se on hyvyyden guna, se on kuin tällainen lentokenttä: on mahdotonta harjoittaa aktiivisesti henkistä harjoitusta, tarkoitan, että sillä olisi hyviä tuloksia, jos ihminen on hyvyyden alapuolella, jos hän on intohimossa, tietämättömyydessä. Hän saattaa olla hieman kiinnostunut henkisestä harjoittelusta, mutta se ei todennäköisesti ole vakavaa ja vakaata, todennäköisesti väärällä motivaatiolla tai jonkinlaisella satunnaisella harjoittelulla.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ihminen voi siis maata sängyssä, kun hän on jo hereillä, pohtia uniaan jälkikäteen ja todeta: "Kyllä, näin unta, mutta todellisuus on erilainen. Mutta jos hän heräsi, mutta ei noussut ylös eikä ryhtynyt mihinkään aktiiviseen toimintaan, on mahdollisuus nukahtaa uudelleen. Hyvyyden guna ei siis ole päämäärä, se on vain keino, eli se on välttämätön alusta, jolla on oltava, jotta voi mennä pidemmälle, seurata henkistä polkua. Voitte antaa esimerkin, että jos haluatte mennä jonnekin lentokoneella, teidän täytyy ostaa lippu ja tulla lentokentälle, koska lentokoneet eivät lennä suoraan kadulta. Teidän on siis ensin tultava lentokentälle, ja sieltä lennätte jonnekin muualle. Se on hyvyyden guna, se on kuin tällainen lentokenttä: on mahdotonta harjoittaa aktiivisesti henkistä harjoitusta, tarkoitan, että sillä olisi hyviä tuloksia, jos ihminen on hyvyyden alapuolella, jos hän on intohimossa, tietämättömyydessä. Hän saattaa olla hieman kiinnostunut henkisestä harjoittelusta, mutta se ei todennäköisesti ole vakavaa ja vakaata, todennäköisesti väärällä motivaatiolla tai jonkinlaisella satunnaisella harjoittelulla.

        Jotta henkinen harjoittelu tuottaisi vakavia tuloksia, teidän on oltava hyvyyden gunassa. Ja tätä hyvyyden gunaa voi vahvistaa, eli onneksi nämä gunat ovat dynaamisia, ne ovat jatkuvassa muutoksessa. Ja niinpä, kuten näemme päivän aikana, sanotaan, että yöllä me kaikki vaipumme tietämättömyyteen, nukahdamme, sitten aamulla me kaikki heräämme, hyvyyden guna, sitten päivän aikana alamme toimia aktiivisesti, intohimon guna. Voimme siis nähdä, että gunat muuttuvat. Samalla tavalla nämä gunat voivat muuttua sisäisesti, kun vedämme puoleemme vaikkapa tätä hyvyyden gunaa. Vedoissa sanotaan, että kaikki esineet, esineet, ihmiset, kaikki tilanteet, koko ilmapiiri, on väistämättä kyllästetty näillä eri gunoilla. On paikkoja, joissa on enemmän tietämättömyyttä, joissa on enemmän hyvyyttä, joissa on enemmän intohimoa. Ja niin näillä kolmella gunalla on kantajansa. Vedoissa sanotaan, että ruoka on eri gunassa, vesi, kirjat, aika, paikka, laulut tai mantrat, jotkut niin sanotusti rituaalit tai juhlamme, aktiviteetit, viestintä, jopa syntymä on eri gunassa, meditaatio, ajatukset ja niin edelleen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jotta henkinen harjoittelu tuottaisi vakavia tuloksia, teidän on oltava hyvyyden gunassa. Ja tätä hyvyyden gunaa voi vahvistaa, eli onneksi nämä gunat ovat dynaamisia, ne ovat jatkuvassa muutoksessa. Ja niinpä, kuten näemme päivän aikana, sanotaan, että yöllä me kaikki vaipumme tietämättömyyteen, nukahdamme, sitten aamulla me kaikki heräämme, hyvyyden guna, sitten päivän aikana alamme toimia aktiivisesti, intohimon guna. Voimme siis nähdä, että gunat muuttuvat. Samalla tavalla nämä gunat voivat muuttua sisäisesti, kun vedämme puoleemme vaikkapa tätä hyvyyden gunaa. Vedoissa sanotaan, että kaikki esineet, esineet, ihmiset, kaikki tilanteet, koko ilmapiiri, on väistämättä kyllästetty näillä eri gunoilla. On paikkoja, joissa on enemmän tietämättömyyttä, joissa on enemmän hyvyyttä, joissa on enemmän intohimoa. Ja niin näillä kolmella gunalla on kantajansa. Vedoissa sanotaan, että ruoka on eri gunassa, vesi, kirjat, aika, paikka, laulut tai mantrat, jotkut niin sanotusti rituaalit tai juhlamme, aktiviteetit, viestintä, jopa syntymä on eri gunassa, meditaatio, ajatukset ja niin edelleen.

        Kolme guna ja asenne lakeihin

        Ihmiset suhtautuvat lakiin eri tavoin eri gunoissa. Esimerkiksi hyvyydessä olevat ihmiset tuntevat tämän maailman hienovaraiset lait. He ymmärtävät, että on olemassa korkeampia lakeja, Jumalan lakeja, ja elämässään he yrittävät noudattaa näitä lakeja. Intohimon gunan vaikutuksen alaisena olevat ihmiset pitävät valtion lakeja, tällaisia näkyviä, ulkoisia lakeja, tärkeimpinä. Ja tietämättömyyden vaikutuksen alaisena olevat ihmiset noudattavat enimmäkseen rikollisen maailman lakeja, eli heillä on omat auktoriteettinsa, omat käsityksensä, omat suhteensa. Niinpä kaikki noudattavat joitakin lakeja, mutta hyvyyden gunassa he noudattavat Jumalan lakeja, intohimon gunassa - valtion lakeja, tietämättömyyden gunassa - rikollisen maailman lakeja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Kolme guna ja asenne lakeihin

        Ihmiset suhtautuvat lakiin eri tavoin eri gunoissa. Esimerkiksi hyvyydessä olevat ihmiset tuntevat tämän maailman hienovaraiset lait. He ymmärtävät, että on olemassa korkeampia lakeja, Jumalan lakeja, ja elämässään he yrittävät noudattaa näitä lakeja. Intohimon gunan vaikutuksen alaisena olevat ihmiset pitävät valtion lakeja, tällaisia näkyviä, ulkoisia lakeja, tärkeimpinä. Ja tietämättömyyden vaikutuksen alaisena olevat ihmiset noudattavat enimmäkseen rikollisen maailman lakeja, eli heillä on omat auktoriteettinsa, omat käsityksensä, omat suhteensa. Niinpä kaikki noudattavat joitakin lakeja, mutta hyvyyden gunassa he noudattavat Jumalan lakeja, intohimon gunassa - valtion lakeja, tietämättömyyden gunassa - rikollisen maailman lakeja.

        Yksi Vedojen meille välittämistä perusviesteistä on se, että ihminen ei toimi aineellisessa maailmassa yksin. Hän ei ole itsenäinen. Kyllä, kaikki tietävät, että ajan kuluminen, auringon liikkeet, sää ja ilmanpaine vaikuttavat meihin. Mutta on olemassa hienovaraisempiakin asioita, jotka ovat ihmiselle ulottumattomissa. Eivätkä edes nykyaikaiset supertarkat instrumentit pysty havaitsemaan niitä - aineellisen luonnon gunoja. Gunoja voidaan verrata materian säikeisiin: jos otamme kankaan ja poistamme sekä pitkittäiset että poikittaiset säikeet, materia sinänsä katoaa. Itse asiassa tämä aineellinen maailma on gunojen kutoma. Ja ihminen toimii juuri sen gunan mukaan, jonka vaikutuksen alaisena hän sillä hetkellä on. Gunat ovat hyvin voimakkaita, mutta Veda-tieto paljastaa salaisuuden siitä, miten ihminen voi paeta niiden vaikutuksesta ja saavuttaa todellisen vapauden.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Yksi Vedojen meille välittämistä perusviesteistä on se, että ihminen ei toimi aineellisessa maailmassa yksin. Hän ei ole itsenäinen. Kyllä, kaikki tietävät, että ajan kuluminen, auringon liikkeet, sää ja ilmanpaine vaikuttavat meihin. Mutta on olemassa hienovaraisempiakin asioita, jotka ovat ihmiselle ulottumattomissa. Eivätkä edes nykyaikaiset supertarkat instrumentit pysty havaitsemaan niitä - aineellisen luonnon gunoja. Gunoja voidaan verrata materian säikeisiin: jos otamme kankaan ja poistamme sekä pitkittäiset että poikittaiset säikeet, materia sinänsä katoaa. Itse asiassa tämä aineellinen maailma on gunojen kutoma. Ja ihminen toimii juuri sen gunan mukaan, jonka vaikutuksen alaisena hän sillä hetkellä on. Gunat ovat hyvin voimakkaita, mutta Veda-tieto paljastaa salaisuuden siitä, miten ihminen voi paeta niiden vaikutuksesta ja saavuttaa todellisen vapauden.

        Aineellisessa maailmassa voimme havaita kolme perusprosessia, joita tapahtuu kaikkialla mikroskooppisesta tasosta universaalille tasolle:

        -Luominen, alku

        -Ylläpito, säilyminen

        -Tuhoaminen, loppu

        Vedat opettavat, että ulkoisten, näkyvien luomisen, ylläpitämisen ja tuhoutumisen prosessien takana on piilossa hienovaraisia voimia, jotka läpäisevät kaiken aineellisessa maailmassa. Näitä voimia kutsutaan gunoiksi. Sana "guna" tarkoittaa suomeksi "laatua", "modusta". Kirjaimellisesti sanskritin kielestä se tarkoittaa "köyttä". Tämä tarkoittaa sitä, että köysien tavoin nämä kolme aineen tilaa sitovat ja ehdollistavat sielua. Sanskritiksi kolmea gunaa kutsutaan seuraavasti:

        -sattva-guna (hyvyyden laatu, hyveellisyys)

        -rajo-guna (intohimon, toiminnan laatu) -rajo-guna (intohimon, toiminnan laatu)

        -tamo-guna (tietämättömyyden laatu).

        Kaikki aineellisen maailmankaikkeuden monimuotoisuus syntyy gunojen yhdistelmästä. Näitä aineen kolmea laatua voidaan verrata kolmeen perusväriin. Aivan kuten kolmen värin - punaisen, sinisen ja keltaisen - sekoittaminen antaa meille äärettömän värivalikoiman, niin kolmen gunan vuorovaikutus on tämän maailman äärettömän monimuotoisuuden lähde. Tieto luonnon kolmesta gunasta on tärkeä osa vedalaista maailmankuvaa, ja se on perusta ympäröivän todellisuuden tieteelliselle ymmärtämiselle. Lyhyt kuvaus gunoista:

        Sattva-guna - elanto, rauhallisuus, halu itsetuntemukseen, luopuminen ja itsehillintä, rauhallisuus, henkisyys.

        Rajo-guna - luominen, aktiivisuus, ylpeys, taipumus taisteluun ja kamppailuun, himo, halu saada toiminnan tuloksia.

        Tamo-guna - tuhoutuminen, rappeutuminen, laiskuus, uni, mielenvikaisuus, apatia, masennus, toimettomuus, väärät käsitykset todellisuudesta, tietämättömyys, kärsimys ja suru.


        Vedat kuvaavat kolme gunaa aineellisen energian (maya-shakti) ilmentyminä. Sielu on kuitenkin korkeampi substanssi - hengen (chit-shakti) hiukkanen. Henkisen kehityksen prosessissa ihminen pääsee vähitellen pois gunojen vaikutuksesta, koska hän on yhteydessä Korkeimpaan Persoonallisuuteen. Henkisen harjoittelun kannalta suotuisa on hyvyyden guna, joka mahdollistaa ympäröivän todellisuuden selkeimmän ymmärtämisen ja voimien ja energian oikeimman käytön.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aineellisessa maailmassa voimme havaita kolme perusprosessia, joita tapahtuu kaikkialla mikroskooppisesta tasosta universaalille tasolle:

        -Luominen, alku

        -Ylläpito, säilyminen

        -Tuhoaminen, loppu

        Vedat opettavat, että ulkoisten, näkyvien luomisen, ylläpitämisen ja tuhoutumisen prosessien takana on piilossa hienovaraisia voimia, jotka läpäisevät kaiken aineellisessa maailmassa. Näitä voimia kutsutaan gunoiksi. Sana "guna" tarkoittaa suomeksi "laatua", "modusta". Kirjaimellisesti sanskritin kielestä se tarkoittaa "köyttä". Tämä tarkoittaa sitä, että köysien tavoin nämä kolme aineen tilaa sitovat ja ehdollistavat sielua. Sanskritiksi kolmea gunaa kutsutaan seuraavasti:

        -sattva-guna (hyvyyden laatu, hyveellisyys)

        -rajo-guna (intohimon, toiminnan laatu) -rajo-guna (intohimon, toiminnan laatu)

        -tamo-guna (tietämättömyyden laatu).

        Kaikki aineellisen maailmankaikkeuden monimuotoisuus syntyy gunojen yhdistelmästä. Näitä aineen kolmea laatua voidaan verrata kolmeen perusväriin. Aivan kuten kolmen värin - punaisen, sinisen ja keltaisen - sekoittaminen antaa meille äärettömän värivalikoiman, niin kolmen gunan vuorovaikutus on tämän maailman äärettömän monimuotoisuuden lähde. Tieto luonnon kolmesta gunasta on tärkeä osa vedalaista maailmankuvaa, ja se on perusta ympäröivän todellisuuden tieteelliselle ymmärtämiselle. Lyhyt kuvaus gunoista:

        Sattva-guna - elanto, rauhallisuus, halu itsetuntemukseen, luopuminen ja itsehillintä, rauhallisuus, henkisyys.

        Rajo-guna - luominen, aktiivisuus, ylpeys, taipumus taisteluun ja kamppailuun, himo, halu saada toiminnan tuloksia.

        Tamo-guna - tuhoutuminen, rappeutuminen, laiskuus, uni, mielenvikaisuus, apatia, masennus, toimettomuus, väärät käsitykset todellisuudesta, tietämättömyys, kärsimys ja suru.


        Vedat kuvaavat kolme gunaa aineellisen energian (maya-shakti) ilmentyminä. Sielu on kuitenkin korkeampi substanssi - hengen (chit-shakti) hiukkanen. Henkisen kehityksen prosessissa ihminen pääsee vähitellen pois gunojen vaikutuksesta, koska hän on yhteydessä Korkeimpaan Persoonallisuuteen. Henkisen harjoittelun kannalta suotuisa on hyvyyden guna, joka mahdollistaa ympäröivän todellisuuden selkeimmän ymmärtämisen ja voimien ja energian oikeimman käytön.

        Gunojen tuntemus auttaa meitä ymmärtämään maailmaa paremmin.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Gunojen tuntemus auttaa meitä ymmärtämään maailmaa paremmin.

        Miten gunat pitävät meidät aineellisessa maailmassa?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miten gunat pitävät meidät aineellisessa maailmassa?

        Siirtymällä alemmasta gunasta korkeampaan gunaan, tavoitteemme


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Siirtymällä alemmasta gunasta korkeampaan gunaan, tavoitteemme

        Tietoisuuden tasot


        Brahman itsessään on hyvin laaja käsite. Jos siis puhumme Brahmanista viiden koshan (tietoisuuden peitteen) näkökulmasta, niin mikä tahansa kosha on yksi tai toinen Brahmanin taso, koska ei ole mitään muuta kuin Brahman.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tietoisuuden tasot


        Brahman itsessään on hyvin laaja käsite. Jos siis puhumme Brahmanista viiden koshan (tietoisuuden peitteen) näkökulmasta, niin mikä tahansa kosha on yksi tai toinen Brahmanin taso, koska ei ole mitään muuta kuin Brahman.

        BG:n 14. luvussa Krishna viittaa aineelliseen substanssiin myös Brahmanina.

        Annamaya koshan tasolla jiva oivaltaa riippuvuutensa Brahmanista ruoan (anna) kautta, mutta ei ole vielä tietoinen elämän arvosta ja liikkuu minimissä. Pranamaya -tasolla jiva oivaltaa riippuvuutensa pranasta (elämänvoimasta), joka ei tule meille vain ruoan kautta. Tällä tasolla hän ei arvosta niinkään itse ruokaa, vaan kykyä liikkua ravinnon ansiosta. Gyanamaya tasolla jiva tuntee riippuvuutensa Brahmanista tiedon muodossa. Tällä tasolla jiva haluaa tuntea maailman ja alkaa kokea korkeampia makuja.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        BG:n 14. luvussa Krishna viittaa aineelliseen substanssiin myös Brahmanina.

        Annamaya koshan tasolla jiva oivaltaa riippuvuutensa Brahmanista ruoan (anna) kautta, mutta ei ole vielä tietoinen elämän arvosta ja liikkuu minimissä. Pranamaya -tasolla jiva oivaltaa riippuvuutensa pranasta (elämänvoimasta), joka ei tule meille vain ruoan kautta. Tällä tasolla hän ei arvosta niinkään itse ruokaa, vaan kykyä liikkua ravinnon ansiosta. Gyanamaya tasolla jiva tuntee riippuvuutensa Brahmanista tiedon muodossa. Tällä tasolla jiva haluaa tuntea maailman ja alkaa kokea korkeampia makuja.

        Vigyanmaya -tasolla jiva oivaltaa, että hän on jo osa ikuista henkistä todellisuutta eikä aineellista maailmaa. Se oivaltaa olevansa riippuvainen Jumalasta eikä materiasta. Anandamaya -tasolla Jumalan palvelijan tietoisuus herää, ja tämä on Brahmanin oivaltamisen korkein taso.

        Tätä siirtymää kuvataan BG 18.54:ssä: sielu oivaltaa ikuisuutensa, täyttyy ilosta, lakkaa valittamasta menneisyydestä ja tulevaisuudesta ja siirtyy bhaktin tielle.

        Brahman voidaan siis ymmärtää eri tasoilla, ja nämä viisi koshaa ovat Brahmanin eri kerroksia. Jos Brahman ymmärretään suppeasti, vain henkisenä säteilynä, voidaan sanoa, että se vastaa vigyanmaya tasoa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Vigyanmaya -tasolla jiva oivaltaa, että hän on jo osa ikuista henkistä todellisuutta eikä aineellista maailmaa. Se oivaltaa olevansa riippuvainen Jumalasta eikä materiasta. Anandamaya -tasolla Jumalan palvelijan tietoisuus herää, ja tämä on Brahmanin oivaltamisen korkein taso.

        Tätä siirtymää kuvataan BG 18.54:ssä: sielu oivaltaa ikuisuutensa, täyttyy ilosta, lakkaa valittamasta menneisyydestä ja tulevaisuudesta ja siirtyy bhaktin tielle.

        Brahman voidaan siis ymmärtää eri tasoilla, ja nämä viisi koshaa ovat Brahmanin eri kerroksia. Jos Brahman ymmärretään suppeasti, vain henkisenä säteilynä, voidaan sanoa, että se vastaa vigyanmaya tasoa.

        Karma Kāṇḍa ja Nishkama-karma-yoga ovat eri vaiheita sielun evoluutiossa. Voimme sanoa, että karma-kanda johtaa Svargaan, ja siksi se vastaa korkeintaan Gyanamayan (hienovarainen tieto maailmasta) tasoa. Se ei ole transsendenttinen taso. Nishkama-karma-yoga on jo askel transsendenttiselle tasolle, koska siinä ei ole halua henkilökohtaiseen aistimelliseen nautintoon. Se on lähempänä vigyanmayaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Karma Kāṇḍa ja Nishkama-karma-yoga ovat eri vaiheita sielun evoluutiossa. Voimme sanoa, että karma-kanda johtaa Svargaan, ja siksi se vastaa korkeintaan Gyanamayan (hienovarainen tieto maailmasta) tasoa. Se ei ole transsendenttinen taso. Nishkama-karma-yoga on jo askel transsendenttiselle tasolle, koska siinä ei ole halua henkilökohtaiseen aistimelliseen nautintoon. Se on lähempänä vigyanmayaa.

        Seura tekee kaltaisekseen.
        Kommunikaatio kolmessa eri gunassa.

        Kommunikaatiolla kolmessa gunassa on erilaiset tavoitteet.

        Tietämättömyydessä tapahtuvan viestinnän tavoitteena on itsensä ja muiden johdattaminen säädyttömään tilaan jne. Toisin sanoen tällainen kommunikointi tuhoaa ihmisen itsensä ja hänen ympäristönsä (perheensä jne.). Tällaisen viestinnän seurauksena on aina konflikti ja tuho.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Seura tekee kaltaisekseen.
        Kommunikaatio kolmessa eri gunassa.

        Kommunikaatiolla kolmessa gunassa on erilaiset tavoitteet.

        Tietämättömyydessä tapahtuvan viestinnän tavoitteena on itsensä ja muiden johdattaminen säädyttömään tilaan jne. Toisin sanoen tällainen kommunikointi tuhoaa ihmisen itsensä ja hänen ympäristönsä (perheensä jne.). Tällaisen viestinnän seurauksena on aina konflikti ja tuho.

        Intohimoinen viestintä tähtää aistilliseen nautintoon. Tämä kommunikointi johtaa syvien kiintymysten ja antipatioiden kehittymiseen ja lopulta myös liukuu tietämättömyyden guna:n piiriin, jos ihminen ei tunne mittaa (hyvyyden guna:n vaikutusta) aistillisessa nautinnossaan.


        Hyvyyden kommunikaatio tähtää valaistumiseen, vapautumiseen, tiedon kehittymiseen ja pyyteettömään apuun toisille. Tämä kommunikointi johtaa ihmisen ennemmin tai myöhemmin kommunikoinnin korkeimpaan muotoon – Sadhu-sangaan,…


        Jos arvioimme tamo-gunassa olevan ihmisen subjektiivisia tavoitteita ja hänen käsityksiään siitä, mikä on HYVÄÄ, emme pääse mihinkään, vaan sekoamme subjektivismiin.

        Kuka tahansa voimakas roisto on varma, että hän tekee hyviä tekoja. Pitäisikö meidän kuunnella hänen mielipidettään?


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Intohimoinen viestintä tähtää aistilliseen nautintoon. Tämä kommunikointi johtaa syvien kiintymysten ja antipatioiden kehittymiseen ja lopulta myös liukuu tietämättömyyden guna:n piiriin, jos ihminen ei tunne mittaa (hyvyyden guna:n vaikutusta) aistillisessa nautinnossaan.


        Hyvyyden kommunikaatio tähtää valaistumiseen, vapautumiseen, tiedon kehittymiseen ja pyyteettömään apuun toisille. Tämä kommunikointi johtaa ihmisen ennemmin tai myöhemmin kommunikoinnin korkeimpaan muotoon – Sadhu-sangaan,…


        Jos arvioimme tamo-gunassa olevan ihmisen subjektiivisia tavoitteita ja hänen käsityksiään siitä, mikä on HYVÄÄ, emme pääse mihinkään, vaan sekoamme subjektivismiin.

        Kuka tahansa voimakas roisto on varma, että hän tekee hyviä tekoja. Pitäisikö meidän kuunnella hänen mielipidettään?

        Tamo-gunan inertia ei salli hänen voittaa tätä tuskallista tietämättömyyden himoa, ja siksi tällaisen ihmisen mieli oikeuttaa sen ja antaa erilaisia perusteluja, miksi se on hyvä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tamo-gunan inertia ei salli hänen voittaa tätä tuskallista tietämättömyyden himoa, ja siksi tällaisen ihmisen mieli oikeuttaa sen ja antaa erilaisia perusteluja, miksi se on hyvä.

        Seura tekee kaltaisekseen.


      • Anonyymi

      • Anonyymi

        Nämä aineellisen luonnon kolme ominaisuutta ovat itsessään ajan energian sisäinen rakenne. Tätä voi olla hieman vaikea ymmärtää. Aika on sellainen näkymätön voima, näkymätön virtaus, ja me olemme siinä. Aivan kuten kala ei tunne vettä, se on vedessä, samalla tavalla kaikki prosessit, joita meille elämässä tapahtuu, tapahtuvat tässä ajan virtauksessa. Emme ole kovin hyviä huomaamaan sitä, emmekä varsinkaan tiedä, miten tämä aika on järjestetty, mitä se on.


    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Istuva kansanedustaja epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta

      Seiskan tietojen mukaan Timo Vornanen on epäiltynä pahoinpitelystä ja ampuma-aserikoksesta eikä kenellekään taatusti tul
      Maailman menoa
      430
      3035
    2. Timo Vornanen kilahti

      Mikähän sille kansanedustajalle polisiisi miehelle on noin pahasti mennyt hermot , että tulevaisuudensa pilasi totaalise
      Kotka
      103
      2374
    3. Tollokin tajuaa että Timo Vornanen

      oli joutunut äärimmäiseen tilanteeseen ampuessaa yhden laukauksen katuun. Ei poliisi tee tuollaista hetken mielijohteest
      Maailman menoa
      363
      2122
    4. Pullonpalautusjärjestelmä muuttuu - paluu menneisyyteen

      EU suuressa viisaudessaan on päättänyt, että pulloja pitää kierrättää. Jos oikein ymmärsin, nykyisen järjestelmänmme ti
      Maailman menoa
      155
      1953
    5. Sininen farmari - Ford Focus- YFB-842 on poliisilta kadoksissa Kauhajärvellä

      https://alibi.fi/uutiset/poliisilta-poikkeuksellinen-vihjepyynto-autossa-oleva-henkilo-on-avuntarpeessa/?shared=29255-2d
      Lapua
      7
      1807
    6. 164
      1238
    7. Onko oikeudenmukaista? Yhdellä taholla yllättävä valta-asema Tähdet, tähdet -voittajan valinnassa!

      Näinpä, onko sinusta tämä oikein? Viime jaksossakin voittaja selvisi vain yhden äänen erolla ja tänä sunnuntaina ensimm
      Tv-sarjat
      23
      1237
    8. No kerros nyt nainen

      Kumpi mielestäsi oli se joka väärinkäsitti kaiken? Nyt voi olla jo rehellinen kun koko tilanne on jo lähes haihtunut.
      Ikävä
      97
      1156
    9. Persukansanedustaja Timo Vornanen ammuskellut Helsingissä

      Poliisi siviiliammatiltaan, luvallinen ase mukana baarissa tällä hemmetin valopääpersulla. Meni eduskunnasta suoraan baa
      Haapavesi
      71
      1082
    10. Nainen, mietit miten minä jaksan

      En voi hyvin. Nykyään elämäni on lähinnä selviytymistä tunnista ja päivästä toiseen. Usein tulee epävarma olo, että mite
      Ikävä
      88
      947
    Aihe