Ei mene hallituksella hyvin, suurempi osa suomalaisista on ay-liikkeen kuin hallituksen puolella

Anonyymi-ap

Loppupeleissä valta on kansalla eikä valheilla valtaan päässeellä hallituksella.
Yli puolet vastustaa hallituksen "työelämämuutoksia" eli
työntekijän aseman heikentämisiä.
Tällä hetkellä lähes puolet suomalaisista kannattaa lakkoja
ja kun hallitus kevään mittaan ilmoittaa uusista kansan kurittamisistaan
sen kannatus tullee laskemaan lisää.
https://www.hs.fi/politiikka/art-2000010222739.html osa suomalaisista on ay-liikkeen kuin hallituksen puolella

23

334

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niin ihmettelen millainen tyyppi näitä lakkoja huonona arvostelee ja työntekijää tylyttää...

      Mutta luulisin että tyypillinen järein sanoin tuomiseva on yleensä perintörikas tai vaihtelevaa menestystä kokeva yksinyrittäjä, osin myös kotonaan loisiva populistisen politiikan omaksunut "ajattelija"
      vähemmän oikeaa työelämää oikeastaan kokenut tyyppi!

      Perustelen sen sillä että ne mielenpiteet lakoista sekä ammattiyhdistyksistä ovat niin 1970 lukulaisia , poliittisesti liikaa maalailevia ja joten täysin virheellisiä .

      • Anonyymi

        🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒🍑🍒

        ❤️ ­­N­­­y­m­­­f­­­o­­m­a­a­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21#18273188

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Anonyymi

      Aloittaja esiintyy milloin 60-, milloin 70- vuotiaiden sivuilla tällä samalla typerällä aloituksellaan!
      Hän ei edes tajua että hallituspuolueita äänestäneet eli yli puolet kaikista äänestäneistä on tietenkin hallituksen puolella...siis enemmistö EI ole AY- liikkeen puolella...ja onhan siellä jo ollut lakkoilijoissakin horjumista havaittavissa...

      • Anonyymi

        Persut kuitenkin saivat kansalta mandaatin täysin muilla lupauksilla ja puheilla, kuin mitä nyt toteuttavat talouden suhteen.


    • Anonyymi

      Joop.

      Kuten ylempänäkin mainittiin, hallitus on demokraattisen vaalin tulos. Suomella ei mene hyvin mutta se ei johdu nykyhallituksen toimista, monista muista syistä.

      Tilanne on paha ja pahat on hallituksen lääkkeetkin. Toisaalta, jotain pitää tehdä ja tietenkin oikeistohallitus uskaltaa ottaa tiukkaa linjaa. Siitä nyt mielipiteitä onko liiankin tiukka linja näissä työehto asioissa. Se vaan. on oikeus lakkoilla, lakkoja oli varmasti odotettavissakin. Mulla käsitys, lakot ei vaikuta hallituksen toimiin mitenkään. Mutta seuraavissa vaaleissa ihmiset oletettavimmin äänestävät erilailla. Kokoomus tuskin paljoa menettää äänestäjiä persut palannee pienpuolueeksi.

      Siis lakkoja toki kannatetaan, mutta ei lakot hallitusta kaada. Hallitus toki voi kaatua jossain vaiheessa ja jahka seuraavat vaalit tulee, kansalaiset sitten äänestää erilailla.

      =DW=

      • Anonyymi

        Nuorempi, ensimmäistä kertaa äänestänyt sukupolvi tietää nyt kantapään kautta, että Kokoomus ajaa rikkaiden etuja. Veikkaan, että seuraavissa eduskuntavaaleissa lopputulos on muun näköinen.


    • Anonyymi

      Kuka uskoo rehellisiin vaaleihin nato-suomessa

      • Anonyymi

        Jokainen uskoo, joka ei ole salaliittouskovainen.


    • A-talk ja Rydman. Katsoitteko.

    • Anonyymi

      Hallituksen puuttuminen työmarkkinapolitiikkan on ensimmäinen askel diktatuuriin.
      Katso mallia Unkari. Puola on poikkeus siinä, että siellä sentään vaalien kautta on otettu askel demokratian suuntaan.
      Muutama hullutus.
      Lakko-oikeuteen puuttuminen!?!?
      Paikallinen sopiminen? Milloin siitäon tullut kiellettyä?
      Toimin riistäjäkapitalistin pahimpana agenttia työntutkimuspäällikön roolissa. Metallialan muutaman pk-yrityksen tuotantopäällikkönä ja yhden toimitusjohtajana.
      Paikallisessa sopimisessa oli vaikeuksia vain yhdessä, päkaupunkiseudulla toimivassa yrityksessä. Luottamusmies oli nimellisesti valittu mutta suurin osa porukasta oli "villiä".
      Mihinkään ei voinut luottaa. Jokaisen kanssa oli hoidettava asiat kahdestaan. Sekavaa ja työlästä.
      Muissa yrityksissä porukka oli järjestäytynyttä.
      Kaikki valmistivat vakiotuotteita melkoisen vakiintuneille markkinoille.
      Heti aluun selvitimme luottamusmiehen kanssa roolit ja periaatteet.
      Urakoin työt. Aikaisempiin tuntipalkattuihin töihin verrattuna ansiot nousivat 30% - 50% ja töiden tuottavaau enemmän. Puoliurakka muoto rauhitti luottamusmiestäkin hänen pelossaan urakoiden leikkaamisesta. Paremmasta tuottavuudesta puolet jäi työnantajalle.
      SOVIMME poikkeavista työajoista joissa aloitteen tekijöinä olivat aina duunarit. Töiden sisään tekoa lyhyemmällä tai pitemmällä aikajänteellä. Osa duunareista halusi tehdä kesällä viikkotunnit neljänä päivänä. Yms.
      Sesonkituotteiden kysynnän vaihtelut olivat ennakoitavissa. Keskustelimme vaihtoehdoista. Kiertävät lomautukset tai kunnostus- ja huoltotyöt tessin tuntipalkalla. Tuntipalkka oli lomautuksia houkuttelevampi. Työt kohdistuivat sekä pieniin, että suurempiin tuotantovälineisiin ja paransivat vastaisuudessa töiden tuottavuutta.
      Kaikki toimi paikallisella SOPIMISELLA!
      Lukuun ottamatta tuota "villiä" porukkaa niin yhdessäkään paikassa ei ilmennyt vähäisintäkään häslinkiä.
      SOVIMME paikallisesti! Sopimiseen kuului myös se, että mietimme yhdessä tekijöiden kanssa miten homman voisi hoitaa helpommin ja laadukkaammin. Porukka luotti, etten kuseta heitä ja hae hattuuni sulkaa. Tosin niitä sulkiakin tuli yhdessä paikassa useamman kuukausipalkkani bonusten muodossa. Tuottavuus, laatu, toimitusvarmuus.
      Avaintekijänä oli järjestäytynyt porukka ja sen valitsema luottamusmies.

      Teknisten lakon aikaan olin eräässä suuressa yrityksessä yhden esikuntaosaston päällikkönä. Olen insinööri ja minulle osastoryhmän päällikkö, yli-insinööri ehdotti erään tuotanto-osaston työnjohtoa. Kieltäydyin. Ei sopinut moraaliini. Yrityksen koko insinöörikunnassa oli tietääkseni minun lisäksen vain yksi inssi joka kieltäytyi rikkurityöstä.

    • Anonyymi

      Ruotsissa tehdään paljon paikallissopimuksia. Ongelmatilanteissa työntekijöpuolella on tulkintaoikeus. Siinä on se ero suomeen. Orpo keräilee vain työnantajille sopivia kohtia suomeen toteutettaviksi. Työttömän osa on jo pohjolan heikoin suomessa ja heikkenee yhä.

      • Anonyymi

        Orpon ja Kokoomuksen taustalla häärää Elinkeinoelämän keskusliitto. EK sanelee asiat.


    • Anonyymi

      Demariloisten populismi ei enää pure.

      • Anonyymi

        Mutta äärioikeiston populismi uppoaa sinuun kuin kuuma veitsi vanhaan ihmiseen.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta äärioikeiston populismi uppoaa sinuun kuin kuuma veitsi vanhaan ihmiseen.

        Demarimätisäkit populismin mestarit

        Bileenne ohi.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mutta äärioikeiston populismi uppoaa sinuun kuin kuuma veitsi vanhaan ihmiseen.

        Onko tuo sitä vasemmiston verenhimoa?


    • Anonyymi

      No ei mene, mutta ei mene niillä suurimmalla osalla suomalaisistakaan. Täs nyt taitaa taas realiteetit tyystin unohtua eli se, miksi hallitus näitä muutoksia yrittää ajaa. Totta hemmetissä kukaan ei noista muutoksista tykkää, mutta mikä on vaihtoehto, Suomen konkurssiko. Loppupeleissä valta on kansalla, mutta mitä se kansa voi tehdä, jos rahat ei riitä elämiseen? Loputon velaksi eläminen ei vaan ole mahdollista. Koittakaa urpot se tajuta. Pe.kele se raha ei tyhjästä tule ja enempi sitä ei voi käyttää, kuin mitä sitä tulee.

    • Anonyymi

      Ay liikkeet kuolemassa jäsenkatoon, käyvät nyt kuolinkamppailuaan. Porukat kyllästyneet lakkoiluihin ja jäsenmaksuihin, siksi siirtyneet esim. ytk jäseniksi työttömyysturvan vuoksi. AY herrat nauttivat valtavia palkkoja, eivätkä välitä pätkääkään miten jäsenistö kärsii poliittisista lakoista.

    • Anonyymi

      En ole kuulunut ikinä mihinkään liittoon, sivusta katsottuna liitot haluavat vain sopimukset pysyvät ennallaan. Orpon tavoite EK avulla heikentää huomattavasti työväen asemaa ja ne perustelut mitä Satonenkin huutaa. Väite että työllisyys ja talous kohentuisi näillä toimenpiteillä on olematon, talous työllisyys kasvaa ihan muilla toimilla, ei ay vastusta näitä päin vastoin.
      Orpon otteet on alistaa hallituksen enemmistön turvin valmistamalla lakeja joilla saadaan ylivalta niin vasemmistoon kuin liittoihin nähden.

      Mitä tämä hallitus antamassa vastineeksi, talous työllisyys tilanne menee vain kurjempaan tilannetta kohti, talouskasvu ennustaa lähivuosina korkeintaan nolla kasvua, olisiko vuonna 2026 jotain myönteisempää luvassa ei tietoa. Hyvä talous edellytys parempaan terveydenhuoltoon, nyt sitä ajetaan alas.

      EK Orpon tarkoitus saada ay-liitot syyllisiksi en ymmärrä väitettä, työntekijät tekevät vain työtään, kun EK yrittäjät ja Orpo hallitus vastuussa hyvinvoinnin kasvusta, mikäli ei kasvua tule lähivuosina on hallitus vaihdettava oikeudenmukaiseksi,

    • Anonyymi

      Orpon johtama hallitus viemässä suomea kaaokseen, edellisen hallituksen kaudella oli positiivisuutta ilmassa, mentiin joka suhteessa parempaan nyt vain synkkyyttä, ei tämä täysin Orpon syy mutta tekee liikaa väärin, jakaa vastakkain asettelua.

      • Anonyymi

        Edellisen hallituksen positiivisuus alkoi heti alussa lauseella ... ja rahaa on.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Edellisen hallituksen positiivisuus alkoi heti alussa lauseella ... ja rahaa on.

        Oli ja tuli rahaa valtion kassaan miljardi tolkulla enemmän mitä oli budjetoitu, Purra tarvitsee miljardi tolkulla edemmän mitä oli budjetoitu.

        Orpo noituu kaikki syy on edellisen hallituksen, niin tekee muutkin hallitus puolueet syy on edellisen hallituksen ei koskaan tämän hallituksen.


    • Anonyymi

      Minä äänestän oma etu ensin mielessä

      Muutan pois tästä natsivaltiosta

    Ketjusta on poistettu 5 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      140
      6153
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      34
      3738
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      25
      1955
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      1949
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      25
      1768
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1626
    7. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      16
      1542
    8. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      14
      1455
    9. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      18
      1448
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      31
      1365
    Aihe