Maailmanloppu tulossa, ehdimmekö mukaan?

106

1312

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Vanha teoria joka hyvinkin pitää paikkansa merien lämpötilan noustessa, maailman loppua se ei tee. Maapallo kokenut lajien sukupuuttoja, jääkausia, lämpökausia.

      Tämä ihmisen aiheuttama ilmastonmuutos on tietämättömyyden tyhmyys, yhdessä sukupolvessa saatu kaaos. Loistava teknologinen vallankumous kova hinta kehitykselle,.
      Linkolan vihreä ajatus nyt arvossaan, voi onnistua jossain määrin sitä ennen koemme lämpötilan nousun nyt 1,5 astetta nousua esiteollisesta ajasta voi olla moninkertainen. Sietämätöntå kuumuutta, kunnes kasvihuoneilmiö alkaa kylmentää ilmastoa johtuen auringon lämmittävä vaikutus vähenee. Entä jos merien virtaukset pysähtyy seurauksena jääkausi suomessa.

      No ajankuluksi tuhersin

      Pertikki

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Näin suoraan puhuakseni saanen tokaista.. Kliseetä pukkaa mieleen, oli ajatus mutta, unohdin sen mitä piti sanoa. No, ehkäpä kuitenkin hypoteettisesti olisi viimein tullut se aika kannattelevan yhteisöllisyyden ja oikeasti toisen kohtaamisen ja josko pienin murunenkin olisi osa jotenkin.

    • Anonyymi

      Ai että otat pienenä jännityksenä maapallon tuhoutumiden paloma.

      • Ei kannata ottaa noin kirjaimellisesti kaikkea mitä lukee.


    • Joko taas ? (maailmanloppu on tulossa). Eivätkös Jehovan todistajat ole uhanneet sillä vuosikausia - vuosikin lienee mainittu joskus ?
      Minulla on hyllyssäni vain yksi aihetta käsittelevä kirja - Raamatun lisäksi - Charles Berlitz: Maailmanloppu 1999. Se kirja sai mielestäni yllättävän vähän huomiota ollakseen vakavasti otettava, tieteellisiin tutkimuksiin perustuva teos. Ainakin itse sitä sellaisena pidin.

      Ville-Juhani Sutisen kaikki teokset ansaitsevat kyllä huomiota ja ovat sitä saaneetkin.
      Kaikkia olen silmäilyt, lukemaan en ole "ehtinyt" mutta listalla ovat.

      Itse olen jo pitkään tyytynyt ajattelemaan aiheesta Eero Paloheimon tapaan: "maailmanloppu ei ole tulossa, se on menossa".

      Samaan näyttää Ville-Juhani Sutinenkin päätyvän tuon kirja-arvostelun perusteella.

      • Minä vain kiinnitin huomioni tuohon artikkeliin, jossa povataan suurta ilmastonmuutosta joka johtuisi Golf-virran pysähtymisestä ja tuulten suuntien muutoksesta ja laskisi Pohjois-Euroopan keskilämpötilaa parikymmentä astetta...kuvassa oli jääkarhuja tallustelemassa ympäriinsä. Jo minun edesmennyt anoppini kyseli minulta onko Suomessa jääkarhuja kaduilla, voihan sekin skenaario vielä toteutua, mtta ne on aika äkäisiä eläimiä, saisivat pysyä siellä Pohjoisnavalla.
        Asia on tietysti vakava ja varteenotettava, ei ehkä leikinlaskun aihe. Katselimme eilen illalla telkusta loppuun kymmenosaisen Ruotsin historiaa käsittelevän dokumenttisarjan, hyvin tehtyä viihdettä ja asiaa; pitäisi olla pakollinen peruskoulun yläasteella kaikille oppilaille. Päättyi juuri tähän ilmastoasiaan: tästä eteenpäin Ruotsin historiaa kirjoitetaan sen käsikirjoituksen mukaan, minkä ilmastonmuutokset aiheuttavat. Elämme myrskyisiä aikoja.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Minä vain kiinnitin huomioni tuohon artikkeliin, jossa povataan suurta ilmastonmuutosta joka johtuisi Golf-virran pysähtymisestä ja tuulten suuntien muutoksesta ja laskisi Pohjois-Euroopan keskilämpötilaa parikymmentä astetta...kuvassa oli jääkarhuja tallustelemassa ympäriinsä. Jo minun edesmennyt anoppini kyseli minulta onko Suomessa jääkarhuja kaduilla, voihan sekin skenaario vielä toteutua, mtta ne on aika äkäisiä eläimiä, saisivat pysyä siellä Pohjoisnavalla.
        Asia on tietysti vakava ja varteenotettava, ei ehkä leikinlaskun aihe. Katselimme eilen illalla telkusta loppuun kymmenosaisen Ruotsin historiaa käsittelevän dokumenttisarjan, hyvin tehtyä viihdettä ja asiaa; pitäisi olla pakollinen peruskoulun yläasteella kaikille oppilaille. Päättyi juuri tähän ilmastoasiaan: tästä eteenpäin Ruotsin historiaa kirjoitetaan sen käsikirjoituksen mukaan, minkä ilmastonmuutokset aiheuttavat. Elämme myrskyisiä aikoja.

        Ei pidä paikkaansa.
        Jumala ei tuhoa eivätkä,hänen käytännön kätensä enkelit, valolennot korkeimmista ulottuvuuksista, tiheydestä. Jumala on alivoima elektomagneettinen energia pulssi joka ylläpitää kaiken elämän.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ei pidä paikkaansa.
        Jumala ei tuhoa eivätkä,hänen käytännön kätensä enkelit, valolennot korkeimmista ulottuvuuksista, tiheydestä. Jumala on alivoima elektomagneettinen energia pulssi joka ylläpitää kaiken elämän.

        Alkuvoima, lähde.


    • Anonyymi

      Olen ollut jo lapsuudestani lähtien 40-luvulta eräänlainen luonnon suojelija lapsuuskotini perintönä.

      Äitini vastusti metsien avohakkuuta ja kotijärvemme saastuttamista ja peltojen rikkakasvi myrkyttämistä.

      Tämä perinne on voimistunut minussa vuosien mittaan ja olen omalta vähäpätöiseltä osaltani noudattanut viisaampien oppeja elämässäni.

      Pertikin mainitsema Pentti Linkola teki minuun -60 luvulla suuren vaikutuksen.
      1971 ilmestynyt esseekokoelma Unelmat paremmasta maailmasta olivat liian radikaaleja ja suorastaan ihmiskuntaan vihamielisesti suhtautuvana etäännytti minut Linkolan opeista.

      Mikä menetelmä tässä ajassa luonnon suojelemiseksi tuntuu oikealta, saattaa vuosikymmenten mittaan osoittautua harhaksi ja suorastaan edistävän luontokatoa.

    • Anonyymi

      Yle Areenassa on nähtävissä ohjelma 'Ilmaston muuttajat'.
      https://areena.yle.fi/1-63859037

      Dokumentissa käsitellään niin metsänhoitoa hiilinieluineen, liikennettä kuin ruokataloutta, vaateteollisuutta ym.

      Lisäksi eri alojen asiantuntijoista, tiedemiehistä ja -naisista on koottu jokaisen jakson käsiteltävissä olevasta aiheesta pieni paneelikeskustelu.

      Ohjelma on kiihkoton ja tehty hyvin selventävästi.

    • Anonyymi

      VOI VOI TAAS teidän ilmasto vouhotus! Ei ole mitään hätää. Ei lopu mikään ei vesi. Miten kaikki valhe uppoaa ihmisiin niin helposti? !

    • Anonyymi

      Marinin katastrofihallituksen ympäristöpolitiikasta vastasi huu haa oho sano

      Ohosano ministerinä palkkasi eläkeukon Markku Ollikaisen asiantuntijaksi, ukkeli on valtiotieteen tohtori joka ei tiedä mikä onko entropia tilanfunktio tai mikä on entalpiakäyrä


      Ohisalo vyörytti kommunistien kanssa pseudotieteellisillä punavihreillä poliittisilla paneeleilla

      ”Jos laittaisitte virkakoneiston hoitamaan huoltovarmuuden ja kohtuuhintaisen energian tapaisia kysymyksiä, asiat olisivat paremmin. Yhdessäkin ministeriössä on energiaosastolla 50 virkamiestä.

      Kuunnelkaa energiapolitiikan ja luonnontieteiden asiantuntijoita, älkää vain ilmastoasiantuntijoiksi kääntyneitä entisiä kommunisteja.” Riikka Purra 20.9. 2022 budjettikeskustelu

      Ja niin Ohisalo ja Ollikainen heitettiin mäkeen

    • Anonyymi

      Jos teillä näkyy Frii - ilmaiskanava niin sinne
      Putinin jälkeen pahin maailmanloppu MS-13
      Etninen terrorijengi USA
      Usa otti armosta salvadorilaisia ja siitä kehittyi karmea murhajengi

    • Anonyymi

      Ihmisiä voi hävitä sankoin joukoin, muttei maailma.
      Onneksi on sitä ennen jo poistunut tästä maailmasta.

    • Anonyymi

      Riikka Purra vihreä siirtymä ilmasto toimet on tyhmää, tämän toi julkisesti esiin. Suomen uutisissa kannattaa turpeen käyttöä energian lähteenä, turve on uusiutuva luonnon vara.

    • Anonyymi

      Faktat ilmastonmuutoksesta julkaisut kansainväliset sopimukset mihin suomikin sitoutuu ei ole huuhaata. Vastustamalla pitämällä vihreää siirtymää salaliittoteoriana, luontokato, lajien sukupuutto näkyy suomessakin. Metsistä tehdään puupeltoja, ensin hyönteiskato sitten häviää linnut, moni satavuotiaat metsät hävitetty suurin piirtein metsäteollisuuden tarpeisiin, metsien käyttö suhteutettava ettei synny vahinkoa.

      Kun vihreät puolustaa luonnon monimuotoisuuden säilyttämistä niin Purra antaa lausunnon se on tyhmää, vihreään siirtymään tähtää puhdas energia, siirtyminen puhtaaseen vetytalouteen EI OLE TYHMÄÄ se on tulevaisuutta.
      Naurettavinta perussuomalaisten kansanedustaja Mäenpää kirjoitti joku päivä sitten suomen siirryttävä käyttämään uusiutuvaa luonnon varaa TURVETTA energian lähteenä. Bensan hinta tarkoitus kosiskella äänestäjiä, siirtyminen sähköautoihin kumoaa sen, tosin autoilu on tuonut miljardeja valtion kassaan, mikään ei ole yksiselitteistä.

      Perussuomalaisten tarkoitus on vastustaa se on populismia, saadaan näkyvyyttä mm. suomen erottava EU:a kaiken huippu, silloin vasta viimeiden piikki talouden arkkuun.

      pe

    • Anonyymi
    • Ilman raamattuakin tehdään ennusteita, varsin taloudessa harvoin niin tapahtuu.
      Pienenä ihmeenä ilman raamattua, Marinin hallitus aloitti iski korona pandemia, sitten Putin sota ja energia kriisi " siitäkin selvittiin " tuli hulppee lyhyt kestoinen talouden kasvu vaalikauden loppuun asti, nyt lievä taantuma EU:a.

      Lievästä taantumasta johtuen metsiämme ei hakata tolkuttomasti, hakkuu määrät pudonneet huomattavasti johtuen metsäteollisuuden heikosta tuotteiden viennistä, tehtaita suljetaan kilvan, samalla valmistunut entistä suurempia uudenaikaisempia tehtaita.

      • Luonnon suojelun puolesta, aina hyväksynyt pienmuotoisen avohakkuun uudistuksen takia, suurimuotoiset avohakkuut toivottovasti saadaan loppumaan, pienet avohakkuut ei tuhoa luonnon monimuotoisuutta.
        Uuni tuore uutinen:
        https://yle.fi/a/74-20074725


    • Enpä ole noita maailmanloppuja ennenkään noteerannut, enkä noteeraa tätäkään.
      Golf-virran virtaustakin mitattu vasta 20 vuotta, joten suuntaan tai toiseen, ei kukaan tiedä varmasti.

    • Pertikki

      Pikku jääkausi oli merkki jostain suuremmasta, muutaman asteen kylmempään olisi mahdollistanut jääkauden. Nyt ihminen puuttunut lämmön sääntelyyn jossitellulle voi antaa sijaa. Meret vaikuttaa lämmön sääntelyyn, Golf-virta osa kokonaisuutta arvailulle voi antaa sijaa. Todistettu ihmisen vaikutus ilmastonmuutokseen sen kokevat jälkipolvet. Ihmiskunta havaistunut ei ihme jotain tehtävä.
      Ei elämä lopu maapallolla, jatkuu ilman ihmistä tai ihmisen sopeutuessa. minkälaista kun Putinin kaltaisia.

    • Olisi kannattanut laittaa "maailmanloppu" sitaatteihin aloituksessani. Maailmanloppua ovat povanneet Raamattuun uskovat, Maya-intiaanit, Nostradamus ja monet muut. Muistan kun vuosituhanteen vaihtuessa ihmiskunnan valtasi jonkinlainen pienimuotoinen milleniumhysteria; jopa tuntemani muuten aivan tavalliset, normaalit täysijärkiset aikuiset olivat varautuneet henkisesti, ellei muuten siihen että jotain todella kauheaa olisi tapahtumassa.
      Mayaintiaanien ajanlaskusta kiersi somessa memem, jossa mayakirjuri piti kivitaulua kädessään ja sanoi johtajalle, että joskus kyllä tulevaisuudessa tullaan säikähtämään, mutta minulta loppui kyllä tila tässä tabletissa.... Joka kerta kun joku asteroidi viuhahtaa läheltä jotkut pelkäävät että nyt se tulee...
      Minun asenteeni on ollut aina pragmaattinen mitä tulee näihin ennustuksiin: edesmenneen mieheni sanoin minun maailmani loppuu kun kuolen.

      Nyt kuitenkin katson että olemme marssimassa kiihtyvää vauhtia tuhon tietä tekemällä itse ahneudessamme oman kotiplaneettamme asuinkelvottomaksi tuleville sukupolville. Itse olemme jo saaneet olla todistajajina ilmastonmuutoksesta; El Niño y La Niña-sääilmiöistä, jotka aiheuttavat rankkasateita, tulvia, kuivuutta ja vedespaisumuksia eri puolilla Aassiaa ja Etelä-Amerikkaa. Napajäätiköt sulavat, jääkarhut etsivät ruokaa ja vaeltelevat arktiksen asumuskeskuksissa, hurrikaanit, tyfoonit, pyörremyrskyt tuottavat tuhoa ja hätää ympäri maailmaa ja nyt vielä tämä Atlantin valtameren virtausjärjestelmä, AMOC, jonka hidastuminen tai peräti pysähtyminen tekisi rakkaasta Pohjolastamme Euroopan Siperian.

      Vihreä siirtymä, talouden rakennemuutos ja hiilineutraalin yhteiskunnan rakentaminen ovat ainoa mahdollinen tie tulevaisuuten.

      • Anonyymi

        Sinäkin lennellyt ympäri maapalloa ei kelvannut rakas pohjola aduinmaaksi. ja varmaan lentäisit turistna vieläkin jos olisi rahaa.
        Aloita itsestäsi tuo hiilineutraalisuuden tavoite. Hävitä autosi joka ei taida olla söhköauto. Lopeta lhavalmisteiden osto.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Sinäkin lennellyt ympäri maapalloa ei kelvannut rakas pohjola aduinmaaksi. ja varmaan lentäisit turistna vieläkin jos olisi rahaa.
        Aloita itsestäsi tuo hiilineutraalisuuden tavoite. Hävitä autosi joka ei taida olla söhköauto. Lopeta lhavalmisteiden osto.

        Entäs jos et menisi henkilökohtaisuuksiin.
        Onko sinulta jotenkin pois toisten ihmisten elämän kumppani ja mistä maasta hän on.
        Aika sivistymätöntä jaaritusta sinänsä .
        Puutut myös yleisellä palstalla ihmisten raha asioihin , joka ei ole koskaan okay kenellekään.
        Sinulla ei ole oikeutta kajota toisten ihmisten yksityiselämään ei heidän varallisuutensa eikä puolisoihinsa , eikä siihen miten miten kukakin on matkustanut .
        Siis tässä asiassa ei ollut kysymys mitenkään Paloman elämästä , jos et sitä käsittänyt . Oli niinkuin ilmasto jutut ainoastaan tapeetilla jotka koskevat meitä kaikkia . Mutta koska et osaa niihin asioihin mitään sanoa niin hyppäät ihmisten yksityiselle alueelle joka on sääntöjen vastaista .
        Joten noudata sääntöjä palstalla , ja ymmärrä mistä asioista sinulla ei ole mitenkään oikeus edes mainita. Asiat on asioita joista voi keskustella, juoruakat taas ei ole koskaan keskustelleet asioista , ainoastaan ihmisistä .


    • Anonyymi

      Köyhät ja oppimattomat rakastavat katastrofeja kuolinilmoituksia loppuja

      koska se tekee heidät tasa-arvoisiksi menestyneiden osaajien kanssa

      katastrofit ovat surkimusten mieliaihe ja he jopa aloittavat lehdenluvun
      kuolinilmoituksista jne

      jauhaminen ja iltalehtien golf-virtapostailut kuuluvat myös oppimattomien
      köyhien arsenaaliin

    • Muistan tuon vouhotuksen, kuinka töissäkin osa oli vauhkona, kuinka , kun vuosi vaihtuu, tietokoneetkin sekoaa,
      Siinä hysteriassa taisi unohtua, että vuosikin vaihtuu eri aikaan eri puolilla maailmaa. Taisi jossain päin uudenvuodenjuhlat olla helmikuussa.
      Sanoin kyllä, että älkää nyt vouhottako, saatte nähdä, ettei mitään tapahdu, eikä tapahtunutkaan.

      -50 ja-60 luvulla taisi vielä olla hiilitaso neutraali.
      Joten jo meistä 2 seuraavaa sukupolvea, ovat kulutusjuhlia pitäneet.
      Nopea tekninen kehitys on osaltaan auttanut kulutuksen lisääntymistä.
      Kaikki tiedetään kaikkialla.
      Kun uusi kännykkämalli lanseerataan, väki iatuu ja makaa yötä myöten jonottamassa.
      Ilmaiset muoviämpärit ne saavat väen liikkeelle. Ihan käsirysyä kuuluu jonoissa tulleen.
      Jos kaikenlainen turhanpäiväinen kuluttaminen loppuisi, ilmastokin paranisi ilman sen kummenpia kommervenkkejä.

      • Anonyymi

      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Entäs sitten tämä?

        https://yle.fi/a/3-10851692

        Ei mökkeilijät tuosta linkistä pidä.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Entäs sitten tämä?

        https://yle.fi/a/3-10851692

        Tuossakin on kyseessä näkökulma ja mielipide.
        Mihin mitäkin verrataan. Niin mökkejä, kuin mökkiläisiä on hyvinkin erilaisia.
        Ja mitä tekevät ne vapaa-ajallaan, jotka eivät tykkää mökkeilystä.
        Etelä-Savostahan siinä oli ainoana laskelmaa tehty, joka ei ollut mitenkään paha.

        Liikenteestähän siinä suurin huoli näytti olevan, kuten tavallista.
        Joku ajaa 100km mökille lomille, joku ajaa etelästä pohjoiseen. (Minä ajan 18km)
        Mitä jätehuoltoon tulee, onko vielä paikkoja, johon eivät nykyiset jätelait ulotu.
        Kierrätyskin mainittiin huolenaiheena. Ihminen, joka on tottunut kierrättämään, miksi hän lopettaisi sen ollessaan mökillä?
        Kokonaisuutena sähköä kuluu varmasti enemmän, mutta mökillä ollessa, sitä ei kulu silloin kotona.
        (Itsellä on Vattenfallin sähkö, joka vihreyttään mainostaa, sähköä lämmittämiseen käytän 1vrk vuodessa, Osaksi myös aurinkosähköä,)

        Kaikki rakentaminen tietysti kuluttaa, sehän on selvä, toinen vaihtoehto, ettei rakenneta mittään. Liekö järkeä siinäkään.
        Ihmisen elämisestä ja olemisesta jää aina jälki, on se sitten missä vaan.

        Asia mistä jutussa ei puhuttu, oli mielenterveys, Minusta ainakin on voimaannuttavaa, laittaa kädet multaan, kävellä metsässä, noukkia marjoja. Lämmitellä saunansa ja saunoa ilman kellon kyttäämistä, uida luonnon muovaamassa järvessä ja soudella siellä.

        ,


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Tuossakin on kyseessä näkökulma ja mielipide.
        Mihin mitäkin verrataan. Niin mökkejä, kuin mökkiläisiä on hyvinkin erilaisia.
        Ja mitä tekevät ne vapaa-ajallaan, jotka eivät tykkää mökkeilystä.
        Etelä-Savostahan siinä oli ainoana laskelmaa tehty, joka ei ollut mitenkään paha.

        Liikenteestähän siinä suurin huoli näytti olevan, kuten tavallista.
        Joku ajaa 100km mökille lomille, joku ajaa etelästä pohjoiseen. (Minä ajan 18km)
        Mitä jätehuoltoon tulee, onko vielä paikkoja, johon eivät nykyiset jätelait ulotu.
        Kierrätyskin mainittiin huolenaiheena. Ihminen, joka on tottunut kierrättämään, miksi hän lopettaisi sen ollessaan mökillä?
        Kokonaisuutena sähköä kuluu varmasti enemmän, mutta mökillä ollessa, sitä ei kulu silloin kotona.
        (Itsellä on Vattenfallin sähkö, joka vihreyttään mainostaa, sähköä lämmittämiseen käytän 1vrk vuodessa, Osaksi myös aurinkosähköä,)

        Kaikki rakentaminen tietysti kuluttaa, sehän on selvä, toinen vaihtoehto, ettei rakenneta mittään. Liekö järkeä siinäkään.
        Ihmisen elämisestä ja olemisesta jää aina jälki, on se sitten missä vaan.

        Asia mistä jutussa ei puhuttu, oli mielenterveys, Minusta ainakin on voimaannuttavaa, laittaa kädet multaan, kävellä metsässä, noukkia marjoja. Lämmitellä saunansa ja saunoa ilman kellon kyttäämistä, uida luonnon muovaamassa järvessä ja soudella siellä.

        ,

        Voihan se olla, että näiden ilmaisten muoviämpärien perässä juokseminenkin on joidenkin mielenterveydelle hyväksi ja se voimaannuttaa. :)


    • Mitään ei ole opittu menemme vain suunta viitoitettua viivaa, on vain lain omaisuus johon kansakunnat joutuneet. yritys on vain torjua. olemassa oleva hyvinvointi on tarkoitus muuten ei selviytyä tässä juoksussa. Elämän tarkoitus pysyä hengissä miksi muuten elämme.

      • Anonyymi

        lain omaisuus on iso ja kestää kuluttaa pitkään


      • Anonyymi

        Helvettiin mennään, mutta ensimmäisessä luokassa!


    • Anonyymi

      Hengissä pysyminen on ihmisen parasta aikaa

    • Anonyymi

      Maailman kansoista suurimmalla osalla on syntyvyys alhaisempaa kuin kuolleisuus. Ainoastaan eteläisessä Afrikassa syntyvyys ylittää kuolleisuuden.

      Tällä on suuri vaikutus ihmiskunnan kokoon vuosikymmenien aikana, kun luonnon varojen kulutus vähenee vuosisadan loppuun mennessä puoleen nykyisestä.

      Kehittynyt teknologia mahdollistaa energian säästöt ja veden puhdistus järjestelmien tehostaminen ja merien vedestä suolan tehokas poistaminen mahdollistaa kastelujärjestelmien luomisen aavikoituvien alueiden kasvien tuotannolle.
      Kyllä maapallolla ihmiselämä säilyy meidän jälkeemmekin, vaikka tällä hetkellä näyttää pahalta.

      • Silloin, kun keksittiin lannoitteet, iloittiin, kun alettiin saamaan runsaita satoja,
        Ei kenenkään mieleen tullut, että maa köyhtyy, ravintoarvot tuotteissa pienenee.
        Valumat pilaavat vesistöjä.

        Niin, että tuli vaan mieleen, kun tuo suola poisto merivedestä on keksitty, käykö niin, että , kun aavikot kukoistaa, iloitaan, kun ruokaa tulee, mutta sitten.
        Parinsadan vuoden päästä huomataan, että jotain on vialla.
        Maan tasapaino onkin järkkynyt, kun suolavesi kierrosta häviää. Ihminenkin on 70% suolavettä.
        Mihin suola joutuu, onko tulevaisuudessa suuria suolavuoria, pilaako liika suola jossain maan, kun se ei enää ole siellä mihin se kuuluu.
        Mitä tykkäävät merenelävät.

        Tätä rataahan nämä ihmisten keksinnöt ovat menneet.
        Ei se sähköautokaan ratkaise polttomoottoreitten kauhistusta.


      • Anonyymi
        Eliaana kirjoitti:

        Silloin, kun keksittiin lannoitteet, iloittiin, kun alettiin saamaan runsaita satoja,
        Ei kenenkään mieleen tullut, että maa köyhtyy, ravintoarvot tuotteissa pienenee.
        Valumat pilaavat vesistöjä.

        Niin, että tuli vaan mieleen, kun tuo suola poisto merivedestä on keksitty, käykö niin, että , kun aavikot kukoistaa, iloitaan, kun ruokaa tulee, mutta sitten.
        Parinsadan vuoden päästä huomataan, että jotain on vialla.
        Maan tasapaino onkin järkkynyt, kun suolavesi kierrosta häviää. Ihminenkin on 70% suolavettä.
        Mihin suola joutuu, onko tulevaisuudessa suuria suolavuoria, pilaako liika suola jossain maan, kun se ei enää ole siellä mihin se kuuluu.
        Mitä tykkäävät merenelävät.

        Tätä rataahan nämä ihmisten keksinnöt ovat menneet.
        Ei se sähköautokaan ratkaise polttomoottoreitten kauhistusta.

        Araljärvi kuivui, kun sinne johtavan joen suuntaa muutettiin kuivien viljapeltojen kastelemiseksi.
        Ei luontoa saa ruveta mestaroimaan, se ei suostu. Meillä joet padottiin ja lohi ei päässyt nousemaan kutupaikoilleen. Nyt lohta ei koskissa ole, vaikka patoja on purettu tai lohiportaita tehty.
        Ihminen on nostanut maapallon lämpötilaa 1,5 asteella. Jäätiköt sulavat. Malediivit jäävät veden alle.
        Ei opi ihminen ajoissa. Minkähänlainen lienee maailma 100 vuoden päästä!
        Mkr.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Araljärvi kuivui, kun sinne johtavan joen suuntaa muutettiin kuivien viljapeltojen kastelemiseksi.
        Ei luontoa saa ruveta mestaroimaan, se ei suostu. Meillä joet padottiin ja lohi ei päässyt nousemaan kutupaikoilleen. Nyt lohta ei koskissa ole, vaikka patoja on purettu tai lohiportaita tehty.
        Ihminen on nostanut maapallon lämpötilaa 1,5 asteella. Jäätiköt sulavat. Malediivit jäävät veden alle.
        Ei opi ihminen ajoissa. Minkähänlainen lienee maailma 100 vuoden päästä!
        Mkr.

        Niinpä.
        Nyt kun on meneillään tämä 6 massasukupuuttokausi, sen nopeus on hurja, verrattuna aienpiin.
        Ihminen, kun on liikaa sorkkinut luontoa, maalla, merellä ja ilmassa, on syy sen vauhtiin.
        Kaikki mitä ihminen tarvitsee tulee luonnosta, mutta ihminen on sortunut ahneuteen, elää yli luonnonvarojensa.

        Onkohan kukaan laskenut, paljonko meren pinta laskisi, jos kaikki maailman vesillä seilaavat laivat ja veneet nostettaisiin maalle.


    • Anonyymi

      Ei ole kiire ehtiä mukaan katastrofeihin.

    • Hyvinvointimme hinta on ilmastonmuutos, korjaavat toimenpiteet olisi pitänyt alkaa monta vuosikymmentä sitten. Hinta voi olla niin korkea ettei mitkään rahat riitä sen korjaamiseen, on jo nähty esimakua mitä sietämätön kuumuus saa aikaan kun maapallon keskilämpötila nousee 1,5 asteesta 3-4 asteeseen. Ihminen ei selviä hengissä alueilla joissa lämpötila nousee 40-50 asteeseen, etelä-euroopassa ollaan nyt lähellä kesäisin näissä lukemissa, kun maapallon keskilämpötila vain nousee entä sitten ?

    • Anonyymi

      Miten te tässä ketjussa kirjoittaneet olette muuttaneet omaa elämäänne ilmastonmuutoksen estämiseksi?

      Sitähän sanotaan, että pienistä puroista.....

      Itse en keksi mitään omasta elämästäni, jolla parantaisin tilannetta.

      • Anonyymi

        Omat pienet puroni ilmaston muutoksen torjumiseksi on mm. öljylämmityksen muuttaminen ilmalämpöpumppuihin 2 kpl. Pihan nurmikon leikkuun vähentäminen 4 kertaan kesässä, biojätteen kompostointi lämpökompostoriin ja tuotokset käyttöön lannoitteeksi kasvimaalle, johon myös haravointijätteet kompostoituvat. Diesel autosta luopuminen .
        Ulkomaan matkoista luopuminen ja pyöräilyn lisääminen lähiseutu liikkumisessa.
        Näillä tuskin on mitään vaikutusta maailman kokonais tilanteelle, mutta hieman itseäni auttaa kun edes jotain yrittää tehdä.


    • Anonyymi

      Ei mitenkään tietenkään eihän se nyt minua koske se muuailmanloppu.

    • Anonyymi

      Tuntuu melkoiselta näpertelyltä nämä luonnon suojelemiset, kun Ukrainassa ja Gazassa soditaan.
      Räjähteitä ja myrkkykaasuja, pommituksia, hävittäjäkoneita ilmassa tuhoa kylvämässä
      vuodesta toiseen, eikä loppua ole näkyvissä.

      Kyllä siinä tavallisen kansalaisen ilmaston suojelemiseksi tekemät itselle suuretkin taloudelliset uhraukset ovat hyttysen paskaan verrattavissa, jos edes niinkään suuret.

      • Anonyymi

        En ole koskaan osannut heittää "pyyhettä kehään" missään asiassa ajatuksella "etten minäkään viitsi, kun ei nuo muutkaan".
        Ekologinen ajattelu ja käyttäytyminen ovat niin luontaisia minulle etten enää edes huomaa tekeväni valintoja.
        Silti, en osoittele sormellani muita. Sen tehkööt nuoremmat, heillä on virtaa ja vihaisuutta. Mitähän Gretelle kuuluu, ei ole ollut otsikoissa viime aikooina.


      • Niin, kun tämä ilmastommekin on yhteinen ja kun globaalisti ajattelemaan rupeaa, kieltämättä toivottomuuden tunteetkin välillä hiipii pintaan.
        22 sotaa maailmassa meneillän, luki jossain.
        Miljoonia hehtaareja on palanut ja palaa metsiä kaiken aikaa. Vain 3% syttyy jostain muusta syystä, kun ihmisen toimesta.
        Usein näkee kirjoitettavan, että ilmastonmuutos on ihmisen syytä.
        Ilmasto on muuttunut aina jääkausista helteisiin, nyt on kysymys siitä, että ihminen toimillaan on lisännyt muutosta ja vaara on, että vaikka jossain kuormitus vähenee, niin jossain se lisääntyy.
        Maapallon väestö lisääntyy ja ne toisetkin siellä jossain, haluavat kaikkea sitä elintasoa, mitä euroopassakin on.

        Älkäämme silti heittäkö pyyhettä kehään (niinkuin joku tuossa alenpana hyvin ilmaisi).
        Jokainen voi ainakin olla ostamatta tavaraa, jota oikeasti ei tarvitse ja kierrättää sen, mitä enää ei tarvitse tai tykkää.

        Kuulemma hirveä jätelautta tuolla jossain Atlantilla pyörii ja ihan ihmisten välinpitämättömyyden seurauksena.


      • Anonyymi kirjoitti:

        En ole koskaan osannut heittää "pyyhettä kehään" missään asiassa ajatuksella "etten minäkään viitsi, kun ei nuo muutkaan".
        Ekologinen ajattelu ja käyttäytyminen ovat niin luontaisia minulle etten enää edes huomaa tekeväni valintoja.
        Silti, en osoittele sormellani muita. Sen tehkööt nuoremmat, heillä on virtaa ja vihaisuutta. Mitähän Gretelle kuuluu, ei ole ollut otsikoissa viime aikooina.

        Greta Thunberg joutui tämän kuun alussa tuomioistuimen eteen Lontoossa yleisen järjestuksen häiritsemisestä. Taisi sitten saada vapauttavan tuomion kuitenkin.

        https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/15KOre/greta-thunberg-infor-ratta-i-london

        Viime kesänä oli Ruotsissa parikin kertaa oikeuden edessä ja joutui maksamaan sakkoja.
        Onpahan hänellä mistä maksaa.
        Nyt viimeisimpänä kaksi viikkoa sitten oli laittomassa mielenosoituksessa Ranskassa vastustamassa moottoritien rakentamista. Siellä poliisi hätisteli niitä kyynelkaasun kanssa.

        Kyllä hän aktiivinen on vieläkin. Suomessa ei ole tainnut olla vielä poliisin kanssa tekemisissä, mutta kai hän alkaa olla jo kaikkien muitten Euroopan maitten poliisien tuttu.


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Greta Thunberg joutui tämän kuun alussa tuomioistuimen eteen Lontoossa yleisen järjestuksen häiritsemisestä. Taisi sitten saada vapauttavan tuomion kuitenkin.

        https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/15KOre/greta-thunberg-infor-ratta-i-london

        Viime kesänä oli Ruotsissa parikin kertaa oikeuden edessä ja joutui maksamaan sakkoja.
        Onpahan hänellä mistä maksaa.
        Nyt viimeisimpänä kaksi viikkoa sitten oli laittomassa mielenosoituksessa Ranskassa vastustamassa moottoritien rakentamista. Siellä poliisi hätisteli niitä kyynelkaasun kanssa.

        Kyllä hän aktiivinen on vieläkin. Suomessa ei ole tainnut olla vielä poliisin kanssa tekemisissä, mutta kai hän alkaa olla jo kaikkien muitten Euroopan maitten poliisien tuttu.

        Yhdestä henkilöstä ilmastomuutoksen torjunta ei ole kiinni, suomessa on puolue joka halveksii ilmasto-, luonnonsuojelusta, pitää vihreäsiirtymää tyhmänä. Siinä mielessä Gretan tapaisia tarvitaan saadaan näkyvyyttä.
        Suomessa on puolue hakee näkyvyyttä rasismin viha ihmisiä kohtaan, vanhat mummotkin heiluttaa äärioikeistolle.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Yhdestä henkilöstä ilmastomuutoksen torjunta ei ole kiinni, suomessa on puolue joka halveksii ilmasto-, luonnonsuojelusta, pitää vihreäsiirtymää tyhmänä. Siinä mielessä Gretan tapaisia tarvitaan saadaan näkyvyyttä.
        Suomessa on puolue hakee näkyvyyttä rasismin viha ihmisiä kohtaan, vanhat mummotkin heiluttaa äärioikeistolle.

        Joko sinä olet ollut istumassa Mannerheimintiellä?
        Vai ajatteletko siis, että sinusta yhdestä ihmisestä ilmastomuutoksen torjunta ei ole kiinni.
        Liity ihmeessä joukkoon häiritsemään yleistä järjestystä, niin tokihan ilmasto sillä paranee.


      • Tellukka kirjoitti:

        Joko sinä olet ollut istumassa Mannerheimintiellä?
        Vai ajatteletko siis, että sinusta yhdestä ihmisestä ilmastomuutoksen torjunta ei ole kiinni.
        Liity ihmeessä joukkoon häiritsemään yleistä järjestystä, niin tokihan ilmasto sillä paranee.

        Tee
        Liity aatteesi mukaiseen kulkueeseen.

        https://www.youtube.com/watch?v=r1DvnYFjCx4


      • Anonyymi
        Tellukka kirjoitti:

        Greta Thunberg joutui tämän kuun alussa tuomioistuimen eteen Lontoossa yleisen järjestuksen häiritsemisestä. Taisi sitten saada vapauttavan tuomion kuitenkin.

        https://www.aftonbladet.se/nyheter/a/15KOre/greta-thunberg-infor-ratta-i-london

        Viime kesänä oli Ruotsissa parikin kertaa oikeuden edessä ja joutui maksamaan sakkoja.
        Onpahan hänellä mistä maksaa.
        Nyt viimeisimpänä kaksi viikkoa sitten oli laittomassa mielenosoituksessa Ranskassa vastustamassa moottoritien rakentamista. Siellä poliisi hätisteli niitä kyynelkaasun kanssa.

        Kyllä hän aktiivinen on vieläkin. Suomessa ei ole tainnut olla vielä poliisin kanssa tekemisissä, mutta kai hän alkaa olla jo kaikkien muitten Euroopan maitten poliisien tuttu.

        ⁷Eikö sille Gretalle saisi nettiyhteyksiä.
        Voisi organisoida (?) tai osallistua etänä.
        Huseeraaminen ympäri maailmaa ilmastonmuutosta vastaan on kyseenalaista.


      • Anonyymi
        Pertikki kirjoitti:

        Tee
        Liity aatteesi mukaiseen kulkueeseen.

        https://www.youtube.com/watch?v=r1DvnYFjCx4

        Kun aatteen mukainen kulkue vaeltaa halki kaupunkien, kuka korjaa ne roskat, joita porukka jättää jälkeensä joukon hajottua?
        Vastaus:
        Se yhteiskunta, jonka toimia vastaan mielenosoitus järjestetään, lähettää katujen siivoamiseen palkatun porukan lakaisemaan, pesemään ja huoltamaan sen sotkun, jonka mielenosoittajat ovat saaneet aikaan.

        Kunpa ilmastonmuutoksen sisäistäneet ihmiset maailmassa opettelisivat siivoamaan jälkensä, kierrättämään muovipullonsa ja muun kertakäyttöroinansa, maailma kiittäisi ja kukoistaisi. Nyt on merissä jätevuoria, joihin tukahtuu meren eläimiä, saaste leviää, haitalliset levät tarttuvat laivojen kylkiin ja kulkeutuvat kaikkialle maailmaan tuhoamaan luontoa.
        Miksi roskaamiseen ei puututa? Siihen voi osallistua joka ikinen ihminen vauvasta vaariin.
        Se ei vain ole niin tyylikästä, eikä sillä voi ylpeillä toreilla ja turuilla.
        Mkr.


    • Anonyymi

      Toivotaan ettei jäädä kitumaan ku jysähtää !

      Gubbe 75

      • Anonyymi

        Ehkä me emme tule sitä jysähdysaikaa kokemaan, siis ilamastonmuutosjysähdystä jääkauden muodossa, muita paukkuja kyllä voi tulla, onhan niitä pitkin maailmaa poteroissaan odottamassa...


    • Anonyymi

      Afrikkalaiset ylivoimaisesti vähiten syyllisiä ilmastonmuutokseen.

    • Anonyymi

      Sotien tuhot ovat valtavia ja tulvia, kuivuutta, maanvyörymiä,
      tulivuorien purkauksia, myrskyjä maalla ja merellä,
      Pohjois-Amerikassa toista sataa metsäpaloa parhaillaan, vaikka on talvi.
      Onko tulevaisuutta?

    • Anonyymi

      Tulevaisuuden näkymiä kysyisin Putinilta.

    • Anonyymi

      Ilmasto tavoitteet ei toteudu kun vedotaan sen hintaan, tehdään suunnitelmia tavoitteita joista ei sitten pidetä kiinni,

      https://yle.fi/a/74-20076305

      • Anonyymi

        Naapurit eivät pidä niistä kiinni, sehän tässä kaihertaa jokaista. Jättävät roskiksen viereen kaiken ja sekoittavat kartongit ja lasitavaran. Rottiakin, hyi helkatti ...
        Omat roskatkin lojuvat katoksen vieressä, kun siinä oli vesilammikko edessä, oli vaan pakko heittää roskapönttöjen suuntaan, Ja se vanha keittiön pöytäkään ei mahdu roskikseen, on pakko pilkkoa se paloiksi katoksen nurkkaan.
        Naapuri toi koko risan sohvakalustonsa , kun muutti.


    • Anonyymi

      PS Purran suulla vaatimut vuosikausia luovuttava tavoite 2035 päästötavoite, kaikki muut sen on hyväksynyt.
      Eilen oli havaittavissa kokoomuslaisten mielipiteissä perumista, perussuomalaiset eu halua rajoittaa metsäteollisuuden hakkuita.
      Suomen ikimetsät kaadettu sellun takia, monisatavuotiaista puista tehty kuvainollisesti wc-paperia kiinalaisille.

      Yksityiset metsänomistajat ovat kääntymässä jatkuvan kasvatuksen ja monimuotoiseen metsitykseen, palataan siihen mitä oli metsän hoito ennen sotia. Sotien jälkeen alkoi avohakkuut, puut kaadetaan maapohja kynnetään, lisäksi suomessa tehtiin maailman ennätys ojituksessa. Ojituksen vuoksi saatiin lisää puun kasvua, vain osasta ojitetusta, avohakkuu puupellot tuottivat enemmän puuta. Nyt metsiemme kasvu kääntynyt laskuun, ojia laitetaan umpeen .
      Monimuotoinen sekametsä tuottaa hiukan vähemmän, puuta voidaan korjata jatkuvasti verrattuna puupeltoon, kumpi on metsän näköistä. Kummalla tavalla tulee päästöjä vähemmän-
      Varmuudella metsäteollisuuskin ajan myötä lopettaa avohakkuut, omilla että suomen kansan omistamilla mailla.

      • Anonyymi

        Miksi aina liataan omaa pesää moittimalla metsän hoitoa? Meillä om sentään metsät tallella toisin kuin esim Afrikassa ja Eteläeuroopassa.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miksi aina liataan omaa pesää moittimalla metsän hoitoa? Meillä om sentään metsät tallella toisin kuin esim Afrikassa ja Eteläeuroopassa.

        Juuri hyvän metsänhoidon ansiosta metsiemme kasvu on kaksinkertaistunut 50 vuodessa.
        Sitä myöten, kun tieto lisääntyy, asioita tehdään aina paremmin.
        Niin on tehty jokaisena aikakautena.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Miksi aina liataan omaa pesää moittimalla metsän hoitoa? Meillä om sentään metsät tallella toisin kuin esim Afrikassa ja Eteläeuroopassa.

        En ole koskaan ymmärtänyt, mikseivät istuta uusia taimia.


    • EU hyväksyi kiistellyn ennallistamis asetuksen, hyvää luonnon puolesta, lisää kuluja suomelle, suomi ei mielellään hyväksynyt.

      https://yle.fi/a/74-20076615

      • Anonyymi

        Onneksi EU voitti, koska luonnonsuojelusta ei täällä välitetä.


    • Metsien tuotto on kasvanut metsäteollisuuden hyväksi, metsäteollisuus ei ole välittänyt luontoarvoista, suomen metsissä käymassä luontokato-
      Onneksi luontokadon jatkuminen on saatu osin estettyä, luonnon palauttaminen kestävälle pohjalle vie muutaman sukupolven.
      Ilmastonmuutos pienentää metsiemme kasvua, yksi syy on puupellot, monipuolinen sekametsä estää tautien ja tuhohyönteisten esiintymisen, tulevaisuudessa saattaa erillaiset kuoriaiset syödä kuun kasvun. Etelä-ruotsissa en muista lukuja tuhot on valtavat, sama tulee tapahtumaan suomen metsissä., Suomessa puut kaadettu aina vain nuorempana, ikimetsät kaadettu sellun tarpeisiin WC-paperiksi.

      Samaan aikaan yritetään kehittää puulle parempia tuotteita, jossain mielessä onnistuttu mut aika vähän, puurakentaminen, muovia korvaavat tuotteet ei ole lyöneet kunnolla lävitse, joko suomessa tuotetaan liimapuulevyjä ettei tarvitse tuoda ruotsista, sellu tuotto kannattaa hädin tuskin Kemin kaltaisissa suurtehtaissa.

      • Lisän.
        Totuus metsiemme tilasta saadaan riippuen keltä kysytään, luonnon puolesta laitan yhden linkin, eri mieltä olevat sitten toisenlainen näkökanta suomen metsistä ettei jää yksipuoliseksi voi laittaa.

        https://www.hs.fi/kotimaa/art-2000009193114.html


      • Anonyymi

        Aja muutama sata kilometriä Suomen maanteitä niin näet pelkkää vihreää hyvinkssvavaa metsää ja uutta puskee asfalttiin asti, pitää karsia ettei tiet peity metsän alle.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aja muutama sata kilometriä Suomen maanteitä niin näet pelkkää vihreää hyvinkssvavaa metsää ja uutta puskee asfalttiin asti, pitää karsia ettei tiet peity metsän alle.

        Minä en näe juurikaan muuta kuin pusikoita, joiden taakse ne satatuhatta järveämme katoaa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Aja muutama sata kilometriä Suomen maanteitä niin näet pelkkää vihreää hyvinkssvavaa metsää ja uutta puskee asfalttiin asti, pitää karsia ettei tiet peity metsän alle.

        Pian saamme näitä puun karsijoita tekemään "savotta" vastineeksi elatuksestaan.

        Heti kun rajat aukeaa, niin työvoimasta ei ole puutetta sinne metsän/vesakoiden karsintaan ja siihen ei tarvitse edes kielitaitoa. No, kassaran käytön oppitunti.


    • Anonyymi

      Palomalle :
      maailmanloopu ei ole uutinen,
      sehän on kerrottu raamatussa jo yli kakstuhatta vuotta sitten ja on totta, heh,
      huumoria välillä,

    • Anonyymi

      EU:n ennallistamistavoitteet.
      Miten pitkälle ajallisesti ne tähtäävät Keski- ja Etelä-Euroopan osalta?
      Siellä on mm. suurin osa puustosta tuhottu jo teollisen ajan alkutaipaleella ja huomattava osa jo aikaisemmin.

      • Anonyymi

        Saarikosket Hesarissa julkaisevat sekoiluja

        Hiilinielusekoilu pohjaa
        Ohisalon asiantuntijaan eli IPCC - paneelin eläkeläisukkooon, joka on
        ympäristöekonomian kouluttamaton professori Markku Ollikainen joka ei tiedä termodynamiikasta tai biologiasta vaan on valtiotieteen tohtori
        ja myös kommunisti entinen Akateemisen Sosialistiseuran taistolaisten puheenjohtaja

        Ollikainen on tietenkin poistettu nyt ja korvattu fyysikolla

        Tässä kuussa myös Hesarin sekoilijapäätoimittaja Laura Saarikoski sai potkut juuri äsken

        https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009467972.html


      • Anonyymi kirjoitti:

        Saarikosket Hesarissa julkaisevat sekoiluja

        Hiilinielusekoilu pohjaa
        Ohisalon asiantuntijaan eli IPCC - paneelin eläkeläisukkooon, joka on
        ympäristöekonomian kouluttamaton professori Markku Ollikainen joka ei tiedä termodynamiikasta tai biologiasta vaan on valtiotieteen tohtori
        ja myös kommunisti entinen Akateemisen Sosialistiseuran taistolaisten puheenjohtaja

        Ollikainen on tietenkin poistettu nyt ja korvattu fyysikolla

        Tässä kuussa myös Hesarin sekoilijapäätoimittaja Laura Saarikoski sai potkut juuri äsken

        https://www.hs.fi/politiikka/art-2000009467972.html

        Ilmastonmuutos vihreätalous/teknologia kaikki mikä siihen liittyy on tyhmää sanoi Purra että ilmasto päästötavoitteet v. 2035 ei tarvita.

        Orpo sanoi eilen viimeeksi tavoitteemme edelleen päästötavoitteet v. 2035 voimassa.
        Tyhmää kieltää tieteeseen perustuva tutkimus


      • Anonyymi
        Pertikki kirjoitti:

        Ilmastonmuutos vihreätalous/teknologia kaikki mikä siihen liittyy on tyhmää sanoi Purra että ilmasto päästötavoitteet v. 2035 ei tarvita.

        Orpo sanoi eilen viimeeksi tavoitteemme edelleen päästötavoitteet v. 2035 voimassa.
        Tyhmää kieltää tieteeseen perustuva tutkimus

        Ei ole Purra noin sanonut, oma pääsi noin sanoo.



      • Anonyymi
        Pertikki kirjoitti:

        Ilmastonmuutos vihreätalous/teknologia kaikki mikä siihen liittyy on tyhmää sanoi Purra että ilmasto päästötavoitteet v. 2035 ei tarvita.

        Orpo sanoi eilen viimeeksi tavoitteemme edelleen päästötavoitteet v. 2035 voimassa.
        Tyhmää kieltää tieteeseen perustuva tutkimus

        Valehtelet kyse om hiilinielupaskasta jota ohisalo levitti



      • Anonyymi
        Pertikki kirjoitti:

        Kiistely ei johda mihinkään, mikään ei estä olemasta luonnon puolesta puhuja.
        Laitan kuitenkin linkin joka on hesarista.

        https://www.hs.fi/talous/art-2000010245521.html

        Hesarin Saarikoski sai potkut valheiden levittämisestä päätoimittajan hommista viime kuussa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Hesarin Saarikoski sai potkut valheiden levittämisestä päätoimittajan hommista viime kuussa

        Mitä Saarikoski minulle meinaa, ei mitään.


      • Anonyymi
        Pertikki kirjoitti:

        Mitä Saarikoski minulle meinaa, ei mitään.

        Mitä Saarikoskella ja maailmanlopulla on yhteistä?
        Mkr.


    • Anonyymi

      Kyllä me mukaan ehdimme, vaikka kiireisiä vanhuksia olemmekin.
      Mkr.

    • Anonyymi
    • Anonyymi

      Heidi Hautala ennusti 2009 että 2020 jälkeen on lunta enää satunnaisesti ja ihmisten hulluus näin lisääntyy

      ""60 leveysastetta, talvi 2020. Kun ilmaston lämmetessä lumesta ja jäästä tulee satunnaista, valon määrä täällä pohjoisen talvessa vähenee dramaattisesti ja lisää mielenterveysongelmia""

      https://www.heidihautala.fi/fi/lumeton-talvi-2020/

      • Anonyymi

        Ennustus on ennustus, vuodet ei ole veljeksiä.


      • Neljäs vuosi, ainakin täällä Pirkanmaan ja keski-Suomen rajamailla on suoranainen lumikaaos.
        Tarkistin asian, katselemalla joka vuosi ottamiani kuvia.
        Johan se yksi ennuste kertoi, että, pohjolassa ilma viilenee 10 astetta ja etelän mailla on kuumaa ja kuivaa. Vesi loppuu jo Espanjan saarillakin.
        Kyllähän maailman melskeet ovat sen sorttisia (sodat, tulivuoret, tulipalot) ettei ilmaan tuleva hiilidioksiidi ehdi poistua, eikä sitoutua.
        Kunhan nyt siellä Saksassakin saisivat uutta metsää tilalle, niiden kuoriaistuhojen jäljiltä.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Ennustus on ennustus, vuodet ei ole veljeksiä.

        Pskanpuhe on veli keskenään vihreillä


    • Anonyymi

      Kun pääsemme irti fossiilisista polttoaineista.

      • Äkkiä ajatellen se avittaa asiaa, muttei ole mikään taikajuttu.
        Miten paljon negatiivisiä asioita tuottaa se kaivostoiminta maailman maissa, joissa ei paljon säännöistä välitetä.
        Siis se mitä sähköautoihin tarvitaan. Kaikkihan, mitä ihminen käyttää on lähtöisin maapallosta.


      • Eliaana kirjoitti:

        Äkkiä ajatellen se avittaa asiaa, muttei ole mikään taikajuttu.
        Miten paljon negatiivisiä asioita tuottaa se kaivostoiminta maailman maissa, joissa ei paljon säännöistä välitetä.
        Siis se mitä sähköautoihin tarvitaan. Kaikkihan, mitä ihminen käyttää on lähtöisin maapallosta.

        Ruotsilla on eniten uraania maaperässä kuin missään muualla Euroopassa, mutta uraanin kaivostoiminta on ollut kiellettyä vuodestq 2018, miljööriskeistä johtuen. Nykyinen hallitus (porvarit plus ruotsindemokraatit tukipuolueena) haluavat kumota kiellon ja avata kaivostoiminnan Pohjois-ja koilisosissa Ruotsia. Sähköautojen tuotanto vaatii paljon luonnonresursseja, joten se mitä yhdellä kädellä tehdään, tuhitaan toisella.


      • Paloma.se01 kirjoitti:

        Ruotsilla on eniten uraania maaperässä kuin missään muualla Euroopassa, mutta uraanin kaivostoiminta on ollut kiellettyä vuodestq 2018, miljööriskeistä johtuen. Nykyinen hallitus (porvarit plus ruotsindemokraatit tukipuolueena) haluavat kumota kiellon ja avata kaivostoiminnan Pohjois-ja koilisosissa Ruotsia. Sähköautojen tuotanto vaatii paljon luonnonresursseja, joten se mitä yhdellä kädellä tehdään, tuhitaan toisella.

        Niin, täälä me patsastelemme vihreällä energialla, suljemme silmämme mitä
        euroopan vihreys tarkoittaa muualla.
        Norja kuulemma on nykyään kovin vihreä, mutta millä hinnalla, sitä ei halua kertoa kukaan.


    • Anonyymi

      Sähkö eri laitteissa parasta mitä tiedän, vihreällä teknologia joka mahdollistaa vedyn käytön, vedyn käyttöön perustuva teknologia kehittyy.
      Autoilu muuttuu sähköistyy kun bensalla käyvien auton moottorien valmistus loppuu.
      Ilmastonmuutos muuttaa ilmastoa, metsäpalot lisääntyy entisestään kuivuuden takia. Ennuste etelä-euroopan valtiot aavikoituu, maanviljely yrittää sopeutua mitkä lajit kestää paahtavaa hellettä, vesivarat suuri ongelma.
      Ilmastonmuutoksen nopeus vakuttaa suomen metsiin, puusto vaatii aikaa sopeutuakseen. Puupellot hakkaamalla mersät, kyntämällä maapohja voidaan istuttaa uusia kestäviä puulajeja, pitäisi istuttaa sekametsää, yhdenlajin puusto ei kestä tuholaisia.

      Ihmislaji on ollu nerokas teknologian kehityksessä, samalla saanut ennen näkemätöntä tuhoa muutamassa sukupolvessa, nyky ihmisen kehitys miljoona vuoden kehitys tuhottu muutamassa sukupolvessa. Sadan vuoden kuluttua minkälaisessa maailmassa elämme riippuu paljolti mikä on maapallon keskilämpötila, nyt 1,5 astetta esiteollisesta ajasta kuka ties 3 astetta, mahdollista keskilämpötila 5 astetta korkeampi.
      Merin lämpötila nousee vääjäämättä, tietyssä lämpötilassa eliöstöt ei enään elä, nyt käynnissä ilmiö jossa kalat siirtyvät kohti napa.alueita. Meren pinta kohoaa rannikko kaupunkit rakennettava uudestaan.

      No tulipa taas höpötettyä.

      Pertikki

      No aina voi

      • Lisään.
        Uudistamalla metsät sellaiseksi puustoksi jossa puulla ei olisi oksia, ei oksia tarvita kun ei enään ole lintuja.


      • Anonyymi
        Pertikki kirjoitti:

        Lisään.
        Uudistamalla metsät sellaiseksi puustoksi jossa puulla ei olisi oksia, ei oksia tarvita kun ei enään ole lintuja.

        Miten oksaton puu kerää ravintoa runkoonsa, ellei puussa ole lehtiä, tai neulasia.
        Jos puusta karsii oksat ,puu kuolee pystyyn ja keloutuu.
        Oksattoman puun kehittäminen vie aikaa ja luultavasti ei tule koskaan onnistumaan.
        t tepa


      • Anonyymi kirjoitti:

        Miten oksaton puu kerää ravintoa runkoonsa, ellei puussa ole lehtiä, tai neulasia.
        Jos puusta karsii oksat ,puu kuolee pystyyn ja keloutuu.
        Oksattoman puun kehittäminen vie aikaa ja luultavasti ei tule koskaan onnistumaan.
        t tepa

        En nyt ihan tosissaa heittänyt kommettiani.


      • Anonyymi
        Pertikki kirjoitti:

        En nyt ihan tosissaa heittänyt kommettiani.

        Näin arvelinkin, mutta kommentoin kuitenkin, ovathan muut kirjoituksesi olleet varsin asia pitoisia.
        Huumori on vaikea laji ymmärtääkin kun se sijoitetaan asiallisen tekstin sekaan.
        t tepa


    • Puita, jossa on vain runko ja latvassa tupsu lehtiä tai pieni oksakruunu?

      Mustikkametsät, puolukkakankaat, sienimetsät, lakkasuot, ne katoavat kokonaan?

      Dystooppinen maailmankuva.

      • Oksa on puun kukka, sahatussa laudassakin etenkin linnun istua kasvavassa puussa.

        Aivan varmasti maaperän rihmasto kärsii kun avohakkuun jälkeen maaperä kynnetään rikki, silloin kun vielä jaksoin liikkua luonnossa tuli vastaan hyvinkin suuria avohakkuita. Ruminta oli kun rannoille tehtiin avohakkuu, se näkyi 10 kilometrin päähän, metsän omistajasta riippuu vastillisuus, nykyään käsitys hiljalleen muuttumassa parempaan.


    • Anonyymi

      Ñythän on median mukaan , ja ties kennen toimesta kerrottu että elämme pikku ĵääkauttaja tuleehan se väkisin jos sulamisvedet pysäyttäbät Golf - virran ja sen ilmasto vaikutuksen -lämmityksen.

      • Anonyymi

        Näin jälki viisateli Pirre, en kyllä lukenut linkkiäsi, ennekuin olin kirjoittanut kommenttini.

        Golf ‐ virta lähtee virtaamaan toiseen suuntaan "kun"jäät sulavat vedeksi tarpeeksi paljon..saadaan jääkausi, uudelleen, mutta tuskin meidän elin aikanamme..tai mistä sen tietää..


    • Anonyymi

      Uskon kyllä ilmastonmuutokseen, ja siihen, että sen on ihminen aikaansaanut, mutta en usko, että Golf-virta voisi muuttaa suuntaansa, jollei sitten koko maapallo käänny uuteen asentoon. Sern myös uskon, että sulavesien määrä lisääntyy, kun jäätiköt sulavat. Se on kohtalokasta monille atollisaarille ja asutuksille, Malediivit kuulemma auttamatta jäävät aaltojen alle, ja varmasti moni muukin paikka.
      Mkr..

    Ketjusta on poistettu 10 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. 180
      1945
    2. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      52
      1878
    3. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      135
      1578
    4. Euroviisut fiasko, Suomen kautta aikain typerin esitys, jumbosija odottaa. Olisi pitänyt boikotoida!

      Tämän vuoden euroviisut on monella tapaa täydellinen fiasko. Ensinnäkin kaikkien itseään kunnioittavien eurooppalaisten
      Maailman menoa
      137
      1423
    5. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1324
    6. Nukkumisiin sitten

      Käsittelen asiaa tavallani ja toiveissa on vielä että tästä pääsee hyppäämään ylitse. Kaikenlaisia tunteita on läpikäyny
      Ikävä
      4
      1184
    7. Muistatko komeroinnin?

      Taannoin joskus kirjoitin aloituksen tänne komeroinnista eli hikikomoreista; syrjäytyneistä nuorista ihmisistä. Ehkä asu
      Suhteet
      48
      1175
    8. Naisten tyypilliset...

      Naiset ei varmaan ymmärrä itse miten karmealle heidän tavara haisee. Miehet säälistä nuolevat joskus, yleensä humalassa
      Ikävä
      10
      1143
    9. Syö kohtuudella niin et liho.

      Syömällä aina kohtuudella voi jopa laihtua.On paljon laihoja jotka ei harrasta yhtään liikuntaa. Laihuuden salaisuus on
      Laihdutus
      10
      1109
    10. Tuollainen kommentti sitten purjehduspalstalla

      "Naisen pillu se vasta Bermudan kolmio on. Sinne kun lähdet soutelemaan niin kohta katoaa sekä elämänilo että rahat"
      Suhteet
      3
      1108
    Aihe