Onko Satonen on jättänyt Ruotsin mallista pois kaikki työntekijän edun mukaiset asiat ?.

Anonyymi-ap

Ero: Ruotsissa henkilökohtaisesta syystä irtisanominen pitää antaa 2 vko etukäteen kirjallisesti tiedoksi työntekijälle ja, jos on liiton jäsen, tämän ammattiliitolle. (Lähde LjaE Global.) Suomessa ei tällaista ilmoitusvelvollisuutta. Kopioidaanko Ruotsia?

Ero: Suomi v. Ruotsi. ssa työnantajan pitää ilmoittaa ammattiliitolle työntekijän irtisanomisesta ennakkoon ja liitolla on oikeus keskusteluihin ennen irtisanomista. Ilman keskustelua irtisanominen on laiton. Kopioidaanko Ruotsia?

Ero: Ruotsissa yleistä, että maksetaan kultainen kädenpuristus irtisanottaessa. Suomessa korvausta vain työnantajan niin halutessa. Kopioidaanko Ruotsin erorahat duunareillekin Suomeen?

Ero: Ruotsissa lomalla olevan irtisanomisaika voi alkaa aikaisintaan loman päättymisestä. Pidentää irtisanomisaikaa. Kopioidaanko Suomeen?

Ero: Ruotsi. Lain mukaan Suomessa alle vuoden työsuhteessa työnantajan irtisanomisaika on 2 viikkoa. Ruotsissa kuukauden + 2 vkon ennakkoilmoitusaika, Ruotsissa siis yhteensä 1,5 kk. Kopioidaanko Ruotsin pidempi irtisanomissuoja Suomeen?

Ero: Ruotsissa liittoa ei voida tuomita työrauhan vastaisesta lakosta sakkoihin, ellei työnantaja ole tavoitellut liiton kanssa sovintoa. Suomessa työnantaja kieltäytyy ehdottomasti neuvotteluista ja hakee sakkotuomion oikeudesta. Kopioidaanko Ruotsin systeemi?

Ero: Ruotsissa yli 25 työllistävien yritysten hallitukseen on valittava vähintään kaksi työntekijöiden edustajaa. Tavoitteena yhteistyö ja mm. riitojen ml. työtaistelujen välttäminen. Suomessa ei henkilöstöä mukaan haluta eikä oteta. Kopioidaanko Ruotsia?

Ero: Ruotsissa työnantajan on ilmoitettava uudesta määräaikaisesta työsopimuksesta alan liittoon. Pyynnöstä työnantajan on keskusteltava liiton kanssa sopimuksesta. Ideana välttää perusteettomia määräaikaisuuksia ja lisätä vakituisia. Kopioidaanko Suomeen?

Ero: Ruotsissa laittomasti irtisanotulla on lakisääteinen oikeus palata vanhaan työhönsä. Tämä parantaa merkittävästi mm. ikääntyneiden ja syrjittyjen (esim. raskaus) työsuhdeturvaa. Suomessa ei ole oikeutta palata työhön. Kopioidaanko Ruotsin systeemi Suomeen?

Ero: Laittomasta työsuhteen päättymisestä saa ”normicase” n. 6 kk. Vähänkin epäilyttävässä irtisanomissa :ssa lihavat päättämissopimukset. Kopioidaanko Ruotsista Suomeen?

Ero: Ruotsissa työttömyyskorvaus on esim. 2800e/kk palkasta 100 pvä:än asti 38% Suomea korkeampi. Lisäksi Ruotsissa massiivisesti Suomea vahvemmat työllisyyspalvelut. Ideana turvata toimeentulo ja työllisyys. Kopioidaanko Suomeen?

Ero: Ruotsissa irtisanotulle on annettava kirjalliset ohjeet millä prosessilla irtisanomisen laillisuuden voi kiistää tai vaatia korvauksia. Työnantajalta kädestä pitäen ohjeet kohti käräjäsalia. Tukee työsuhteen päättämiskorvauksista sopimista. Kopioidaanko Suomeen?

Ero: Ruotsissa irtisanotun ja määräaikaisen takaisinottovelvollisuus on 9kk. Tuetaan työllisyyttä ja parannetaan määräaikaisten asemaa. :ssa vain irtisanotun takaisinotto 6kk. Orpo-Purra poistamassa kokonaan alle 50 hengen yrityksistä. Kopioidaanko Ruotsin laki?

Ero: Ruotsin oikeuskäytännössä on hyväksytty noin viikon mutta kohtuuttomana/laittomana on pidetty vajaa 4vkon poliittista työtaistelua. Orpo-Purra on lailla rajaamassa Suomessa poliittiset työtaistelut 24 tuntiin. Kopioidaanko Ruotsin oikeuskäytäntö Suomeen?

Ero: Ruotissa ilmoitus koeaikapurusta työntekijälle ja liitolle 2vko ennen purkua. Työnantajalla velvollisuus neuvotella liiton kanssa ennen työsuhteen päättämistä. Jos kieltäytyy, tuomitaan korvauksia. Kopioidaanko Ruotsista Suomen lakiin?

Ero: Ruotsissa lomautusajalta saa 100% palkkaa. Suomessa oikeus työttömyysturvaan omavastuupäivien (5pv) jälkeen. Osana hallituksen heikoimmassa asemassa olevien hevoskuuritaloutta työttömyysturvaa mm. lomautustilanteissa ollaan heikentämässä. Kopioidaanko Ruotsista?

Ero: Ruotsissa työttömyysturvassa on kahden päivän omavastuuaika. Suomessa nyt viisi ja hallitus pidentää seitsemään. Iskee lujasti pätkätyöntekijöihin ja naisvaltaisiin aloihin. Lisäksi :ssa korkeampi päiväraha. Kopioidaanko Ruotsin omavastuuaika Suomeen?

Ero: Ruotsissa työsopimuslain nimi on Työsuhteen suojaamislaki. Muutetaan :ssa lain nimi ja tunnustetaan lain tarkoitus suojata työntekijää? Hallituskin ymmärtäisi työoikeuden tarkoituksen. Työsopimuslain tarkoitus ei ole auttaa työnantajaa, vaan suojata työntekijää.

Ero: Ruotsissa lakosta ilmoitus 7pv etukäteen, samaten Tanskassa. Suomessa ilmoitusaika 14vpvä. EU-15 maissa keskiarvo 2,8pvä.

Jatkuisi.... mutta riittäköön esimerkeiksi.

17

172

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Moneenko ketjuun vielä aiot kopioida tuon SAK:n laatiman propagandalistan?

    • Anonyymi

      Asiallinen lista - Satosen valheista ! Sekin on valhe mitä jättää kertomatta.

      • Anonyymi

        Parempi olisi sinunkin jättää kopioimatta kuin kopioida noita valheita moniin ketjuihin.


    • Anonyymi

      Satosella on todella "valikoiva muisti".

    • Anonyymi

      "Ero: Ruotsissa työttömyyskorvaus on esim. 2800e/kk palkasta 100 pvä:än asti 38% Suomea korkeampi. Lisäksi Ruotsissa massiivisesti Suomea vahvemmat työllisyyspalvelut. Ideana turvata toimeentulo ja työllisyys. Kopioidaanko Suomeen?"
      Antamasi summa ei pidä paikkaansa. Ruotsissa, jos kuulunut vähintään 12 kk A-kassaan on työttömyyskorvaus 100 päivältä korkeintaan 1200 sek/päivä korkeintaan 26400 SEK/kk siis bruttona noin 2342 Eur/kk. 100 päivän jälkeen työttömyyskorvaus alenee 200:lla kruunulla/päivä saat 1000 kr/päivä.
      Työttömyyskorvausta voi saada 300 päivää. He jolla ala-ikäisiä lapsia voivat saada 150 päivää lisää.
      Joka kuukausi jätät raportin mitä töitä olet hakenut tai oletko ollut vaikka työttömyyskursseilla tai osapäivätöissa, ulkomailla, hoitanut sairasta lasta, ollut itse sairas tms. Sinun tulee myös tehdä vähintään 6 työhakemusta/kk ja ilmoittaa ne raportissa. A-kassalla on oikeus tarkistaa oletko hakenut työnantajalta työtä.

    • Anonyymi

      Ero: Ruotsissa lomautusajalta saa 100% palkkaa. Suomessa oikeus työttömyysturvaan omavastuupäivien (5pv) jälkeen. Osana hallituksen heikoimmassa asemassa olevien hevoskuuritaloutta työttömyysturvaa mm. lomautustilanteissa ollaan heikentämässä. Kopioidaanko Ruotsista?
      Lomautus eli ruotsiksi permittering. Lomautusjärjestelmä ei koske sesonkityötä. Työntekijällä on oikeus samaan palkkaan ja työehtoihin työnantajaltaan lomautuksen aikana vaikka ei tekisikin vähemmään töitä lomautuksen aikana. Työntekijä ei voi lomautuksen aikana mennätöihin toiselle työnantajalle eikä hän voi ilmoittautua työttömäksi.

    • Anonyymi

      "Ero: Ruotsissa yleistä, että maksetaan kultainen kädenpuristus irtisanottaessa. Suomessa korvausta vain työnantajan niin halutessa. Kopioidaanko Ruotsin erorahat duunareillekin Suomeen?"

      Buullshit!!!
      Täällä mitään erorahoja makseta irtisanotulle tavalliselle duunarille.
      Kylmä kädenpuristus ja sisällä olevat kesälomarahat lähtiessä.

      Jatka valehteluasi tai paremminkin kopioi lisää ay-liikkeen valheita, kun nyt vauhtiin olet päässyt.

      • Anonyymi

        Jos tietämys ja ymmärrys on noin heikkoa....miksi vaivaudut.....


      • Anonyymi

        Et siis YMMÄRRÄ mitään lukemastasi ?
        Sitähän se juuri tarkoittaa, että kun Satonen ajaa "Ruotsin mallia" Suomeen,
        se malli EI OLE Ruotsin malli.
        Se on Häkämiehen malli pikemminkin.


      • Anonyymi

        Avgångsvederlag vapaasti suomennettuna eroraha. Se on työnantajalle aivan vapaaehtoista haluaako sitä maksaa.
        Joissakin tapauksissa voi ammattiliitto sopia työnantajan kanssa työntekijälle erorahan
        esim. jos yritys on rikkonut sopimusta tai lakia ja suostuu siksi maksamaan erokorvauksen välttääkseen vahingonkorvauksen tai joutumasta oikeuteen.
        jos yritys haluaa irtisanoa työntekijän ilman irtisanomisperustetta.
        jos yrityksen on vähennettävä henkilöstöään ja täten tarjoaa vapaaehtoisille työntekijöille erokorvauksen irtisanoutumisesta.
        jos yhtiö ei noudata LAS:n mukaisia ​​rotaatiosääntöjä vaan haluaa sen sijaan sopia liiton kanssa siitä, kuka irtisanotaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Jos tietämys ja ymmärrys on noin heikkoa....miksi vaivaudut.....

        Vaivauduinpahan vain korjaamaan aloituksen listan karkeimpia valheita.
        Ei siinä muuta.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Et siis YMMÄRRÄ mitään lukemastasi ?
        Sitähän se juuri tarkoittaa, että kun Satonen ajaa "Ruotsin mallia" Suomeen,
        se malli EI OLE Ruotsin malli.
        Se on Häkämiehen malli pikemminkin.

        No kun ei tuo aloituksen listan malli olekaan Ruotsin malli.
        Vääristelyjä ja valheita.


    • Anonyymi

      Ero: Ruotsissa liittoa ei voida tuomita työrauhan vastaisesta lakosta sakkoihin, ellei työnantaja ole tavoitellut liiton kanssa sovintoa. Suomessa työnantaja kieltäytyy ehdottomasti neuvotteluista ja hakee sakkotuomion oikeudesta. Kopioidaanko Ruotsin systeemi?
      Ruotsissa on lailla kielletty lakkoilla voimassa olevan työehtosopimuskauden aikana.
      Numera är det förbjudet med strejk under rådande kollektivavtal. Man har bara rätt att gå ut i strejk när avtalet inte gäller. Facket måste dessutom förvarna arbetsgivaren sju arbetsdagar innan man utlyser en strejk.
      Käännettynä: Nykyään lakot ovat voimassa olevien työehtosopimusten mukaan kiellettyjä. Sinulla on oikeus lakkoon vain silloin, kun sopimus ei päde. Ammattiliiton on myös ilmoitettava työnantajalle seitsemän arkipäivää ennen lakon aloittamista.

    • Anonyymi

      En ostaisi Satoselta edes käytettyä polkupyörää saati hampparia kioskilta.

    • Anonyymi

      Aloittaja on totaalisen pihalla ja jos aloitus on trolliksi tarkoitettu, se on perin huono sellainen.
      Esim. lyhyttä, yleensä kolmen kuukauden koeaikaa lukunnottamatta meillä on yleisesti kolmen kuukauden irtisanomisaika, ei mitään kuvitteellista Ruotsin kahden viikon pelaamista.
      Työnjohdollisissa tehtävissä vuosikymmeniä toimineena joudun kertomaan että kaikki muukin aloituksessa on täyttä soopaa!

    • Anonyymi

      EK ja SY saavat vähintäin kuivia orkkuja, kun Satosen teesit nuijitaan kirjoihin ja kansiin.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Millä voin

      Hyvittää kaiken?
      Ikävä
      99
      2870
    2. Jotain puuttuu

      Kun en sinua näe. Et ehkä arvaisi, mutta olen arka kuin alaston koivu lehtiä vailla, talven jäljiltä, kun ajattelen sinu
      Ikävä
      104
      2430
    3. Haluan sut

      Haluatko sinä vielä mut?
      Ikävä
      91
      2210
    4. Ampuminen Iisalmessa

      Älytöntä on tämä maailman meno.
      Iisalmi
      17
      2022
    5. 171
      1852
    6. Pohjola kadulla paukuteltu

      Iltasanomissa juttua.
      Iisalmi
      42
      1846
    7. Hei A, osaatko

      sanoa, miksi olet ihan yhtäkkiä ilmestynyt kaveriehdotuksiini Facebookissa? Mitähän kaikkea Facebook tietää mitä minä en
      Ikävä
      45
      1797
    8. Haluaisin aidosti jo luovuttaa ja unohtaa

      Ei tästä mitään tule koskaan.
      Ikävä
      78
      1736
    9. Synnittömänä syntyminen

      Helluntailaisperäisillä lahkoilla on Raamatunvastainen harhausko että ihminen syntyy synnittömänä.
      Helluntailaisuus
      133
      1539
    10. Mitä tämä tarkoittaa,

      että näkyy vain viimevuotisia? Kirjoitin muutama tunti sitten viestin, onko se häipynyt avaruuteen?
      Ikävä
      41
      1314
    Aihe