Käyttölinjaisten sakujen kasvattajat!

Anonyymi-ap

Pitää ihan kirjoittaa pettynyt kokemukseni teistä.
Olen vuoden pari etsinyt itselleni hyvää, tervepäistä ja luustoista käyttölinjan koiraa ja kyllä....ihan kotikoiraksi, seuraksi, vahdiksi, sisäkoiraksi ja rakastetuksi , hyvin huolehdituksi perheenjäseneksi, jonka ei tarvitsisi olla yksin vaan voisi olla koko ajan mukana, kaverilla olisi aina seuraa ja paljon liikuntaa mutten löydä sopivaa koiraa, en vaikka minulla on ollut ensimmäinen saku 10v vanhana ja aina yksi siitä eteenpäin, olen kasvanut käyttölinjaisten sakujen kanssa, uskon osaavani jo kouluttaa karvakamun hyvin lempeällä kädellä, ilman huutamista, kiroilua, hakkaamista, ilman piikkipantoja ja sähköä.Tiedän myös miten tärkeää on kaveria pitää mukana ja käyttää ihmisten ja muiden koirien luona, sosiaalistaa ihan kunnolla pienestä pitäen.Tiedän jo miten tärkeää tämä kaikki on...tosipaikan tullen se hakkaamalla koulutettu koira ei toimi mutta se koira joka on kasvatettu rakkaudella, määrätietoisuudella, voit aina luottaa henkesi semmoiseen koiraan.Sanokaa minulle mikä siis on vikana kun kysyn teiltä tulevia pentueita ja saan koko ajan vähättelyä ja mitätöintiä kun en harrasta sitä ja tätä, käy kilpailuissa ja vouhota joka paikassa.Ei kuulemma ole kotikoira???
Ja suurin osa ei ole edes vaivautunut vastaamaan ystävälliseen kysymykseeni että onko pentuetta suunnitteilla.Hintaa en ole edes kysynyt keneltäkään, olen ollut valmis maksamaan varausmaksun ja lopun käteen kun haen pennun.
Olen harkinnut siksi ekaa kertaa elämässäni että luovun koiran otosta kun en ole kelvollinen sellaista kasvattamaan.
Joten kysynkin nyt teiltä kasvattajat, minkälaiseen kotiin te sitten olette valmiita pennun luovuttamaan???

6

310

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Asian sivusta mietteeni. En ole kasvattaja.
      Arvostan sitä ettet alista koiraa ja lempeästi kohtelet. Olen kauhuissani kun kuulet mm.rotikoiden alistamisesta ja selättämisestä. Mielestäni sellainen on sairasta. Ties jos koirasta tulee salavihainen sellaisen seurauksena ja omistajan nukkuessa antaa samalla mitalla takaisin? Tai tulee muuta käytöshäiriötä. Paljonkohan syyttömiä eläimiä lopetetaan väkivaltaisen ihmisen itsensä toiminnan seurauksena?
      Aloittajalle onnea pennun etsintään.
      Naapurissa on sakevanhus. Aikoinaan löytöeläinkodista hommattu. Aivan ihana tapaus. Useat säännölliset ulkoilut ja pitkät metsälenkit ovat riittäneet. Koira on tyytyväinen ja tasapainoinen. Tietääkseni ei koskaan ole virallisiin toimintoihin/ harrastuksiin osallistunut?

      • Anonyymi

        kun KUULEN mm. rotikoiden alistamisesta..


    • Maailma muuttuu ja monen arvomaailma sen mukana. Käyttölinjainen Saksanpaimenkoira ei ole välttämättä helppo edes kokeneelle, saati sitten aloittelijalle.
      Ongelma kohdallasi saattaa olla se, että kasvattajat eivät tiedä sinua ja osaamistasi. Se että kerrot itsestäsi on hyvä asia, mutta mistä kasvattaja tietää varmaksi asiat mitä kerrot.
      Jos muuttaisit lähestymistapaa ja et ottaisikaan suoraan yhteyttä kasvattajaan, vaan johonkin alan harrastajaan. Tämä harrastaja tutustuisi sinuun ja tapoihisi, jonka jälkeen voisi kertoa oman mielipiteensä koirasta mikä olisi sinulle sopiva. Käyttökoirapuoli on aika pieni porukka ja ovat jollakin tasolla usein tuttuja keskenään, tämän kokeneemman harrastajan sana vaikuttaa kasvattajalle aika paljon.

    • Anonyymi

      Onko koiran pakko olla puhdas? Entä jos etsit sekarotuisen "käyttölinjaisen sakun", jonka kanssa ei ole mitään toiveita kasvattajan suunnalta mihinkään. Jos taas tosiaan haluat edelleen sen puhdasrotuisen sakemannin, mene katsomaan kokeita, esittäydy jne. eli tuo mielenkiintosi ilmi, mitä et ilmeisesti halua tehdä tekstistäsi päätellen, koska koet sen turhana. Tuo rehellisyys/laiskuus tosiaan kostautuu nyt koiranhaussasi, koska jostain syystä koet käyttiksen olevan sinulle silti se paras vaihtoehto.

      Kasvattaja haluaa mielellään puhdasrotuisen käyttiksen ihmiselle, joka haluaa myös panostaa koulutuksen kautta virallisiin kokeisiin, koska ne lopulta palvelevat myös itse kasvattajaa jälkeläisten antamalla tulosnäytöllä, ja PEVISA vaatii pentujen vanhemmiltakin jo virallisten terveystulosten lisäksi luonteen testausta.

    • Anonyymi

      Ei saksanpaimenkoiraa hommata kotikoiraksi seuraksi. Varsinkaan käyttölinjaista.
      Eli älä ihmettele ettei sulle myydä koiraa minkä käyttötarkoitus on jotain ihan muuta.
      T: kasvattaja

    • Anonyymi

      Olen kanssasi samaa mieltä. Paimenkoirien omistajat rajaavat hal5uunottajat jaostajat vain omien luokkaan. Kukaan ulkopuolinen ei siihen pääse kosa ei sovelluu kennelin kriteeriin joka perustuu kennelliiton asetuksiin.

    Ketjusta on poistettu 1 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      78
      5841
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      24
      2526
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      2017
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      62
      1775
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1611
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1408
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1317
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      14
      1311
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1249
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1203
    Aihe