VR:n likaiset junan lattiat

Anonyymi-ap

Viimeisten n. 7 vuoden aikana olen matkustanut VR:llä vuosittain pari kertaa pitkän matkan (400 km). Viimeksi pari viikkoa sitten. Täytyy sanoa, että jälleen harmitti ja hävetti VR:n likaiset lattiat. Kaikki lattiat haisevan likakerroksen peittäminä. Koko junassa sellainen pieni lian haju. Herää mieleen kysymys, kuinka vaikeata voi olla koordinoida kunnollinen siivous juniin, kun se ei näytä onnistuvan? Onko todella niin kallista tilata kunnollinen siivous, ettei VR:llä ole siihen varaa? Vai eikö vain välitetä ja osata? Opiskeluaikoina (10-20 vuotta sitten) matkustin vuosien ajan monta kertaa vuodessa pitkän matkan ja silloin oli todella puhtaat lattiat. Luulisi, että jos syksyllä tekisi kunnon lattioiden kuurauksen, niin koko talven pysyisi helposti puhtaana, koska maassa on lumi ja ihmisten kengät suurimmaksi osaksi puhtaita. Lapsetkin pyörivät pitkin lattiaa.

Muutama viikko sitten matkustin Espanjassa Barcelonasta Valenciaan Intercity junalla. Se oli muuten saman tapainen kuin Suomen Intercityt, mutta paljon puhtaampi, raikkaampi ja hieman tilavampi ja viihtyisämpi. Kyllä silloin mietin, että miten kerta kaikkiaan kehdataan pitää järkyttävän likaisia lattioita Suomen junissa. Voisiko joku selittää tämän?! Eli käytännössä valtion junien johtajat haluavat pitää kansan lian keskellä! Miten hyväksymme tämän?

5

167

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Armeijan aikoina piti monta yötä nukkua vaunun lattialla kun ei muuta paikkaa ollut tarjolla. Onneksi kanssamatkustajat olivat myös varusmiehiä eikä lika haitannut koska ei siinä ainakaan omat vaatteet likaantuneet.

      • Anonyymi

        Tuttua hommaa entisiltä ajoilta. En tiedä miten nykynuoriso suhtautuisi sellaiseen. Varmaankin aivan kauhistuneita ja valittaisivat kai oikeusasiamiehhelle. ja euroopan ihmisoikeusasiamiehelle.


      • Anonyymi

        Se olikin hienoa aikaa. Tulis vaan se aika uudelleen, niin nykynuoretkin saisivat elämysmatkailua.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Se olikin hienoa aikaa. Tulis vaan se aika uudelleen, niin nykynuoretkin saisivat elämysmatkailua.

        Ole huoletta, pian tulee ajat kun kärvistelet traktorin peräkärryn avolavalla pari päivää sateessa ja tuulessa matkalla jonnekkin itäänpäin. Eväänä pakissa lämmintä vettä ainakin eka puoli tuntia . Kädessä vanha ruostunut rynkky ilman pateja. Siinä tilanteessa ei paljon oikeusasiamiehet tee muuta kuin ottavat toisen lasin konjakkia. Sekin taloyhtiön pommisuojassa.


    • Anonyymi

      Tämä kohta kertoo paljon kysyjön ymmärryksen tasosta: ” Luulisi, että jos syksyllä tekisi kunnon lattioiden kuurauksen, niin koko talven pysyisi helposti puhtaana, koska maassa on lumi ja ihmisten kengät suurimmaksi osaksi puhtaita”.

      Voitko selittää miksi talvella autoon kulkeutuu todella paljon hiekkaa ja ihan sepeliä ja matot aivan kurassa? Eihän se voi olla mahdollista kun lumen asiosta kengät koko talven puhtaat???

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Naiset miltä kiihottuminen teissä tuntuu

      Kun miehellä tulee seisokki ja ja sellainen kihmelöinti sinne niin mitä naisessa köy? :)
      Sinkut
      75
      5424
    2. Haistoin ensin tuoksusi

      Käännyin katsomaan oletko se todellakin sinä , otin askeleen taakse ja jähmetyin. Moikattiin naamat peruslukemilla. Tu
      Ikävä
      17
      2406
    3. Olet sä kyllä

      ihme nainen. Mikä on tuo sun viehätysvoiman salaisuus?
      Ikävä
      26
      1937
    4. Teuvo Hakkaraisesta tulee eurovaalien ääniharava

      Persuissa harmitellaan omaa tyhmyyttä
      Maailman menoa
      47
      1638
    5. Hiljaiset hyvästit?

      Vai mikä on :( oonko sanonut jotain vai mitä?
      Ikävä
      12
      1581
    6. Miksi kohtelit minua kuin tyhmää koiraa?

      Rakastin sinua mutta kohtelit huonosti. Tuntuu ala-arvoiselta. Miksi kuvittelin että joku kohtelisi minua reilusti. Hais
      Särkynyt sydän
      5
      1378
    7. Turha mun on yrittää saada yhteyttä

      Oot mikä oot ja se siitä
      Suhteet
      9
      1287
    8. Kyllä poisto toimii

      Esitin illan suussa kysymyksen, joka koska palstalla riehuvaa häirikköä ja tiedustelin, eikö sitä saa julistettua pannaa
      80 plus
      9
      1259
    9. "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu"..

      "Joka miekkaan tarttuu, se siihen hukkuu".. Näin puhui jo aikoinaan Jeesus, kun yksi hänen opetuslapsistaan löi miekalla
      Yhteiskunta
      7
      1219
    10. Näkymätöntä porukkaa vai ei

      Mon asuu yksin. Mitas mieltä ootte ?
      Ikävä
      14
      1183
    Aihe