Kokemuksia airfryeristä?

Anonyymi-ap

Sitä mainostetaan käteväksi ja sähköä säästäväksi, jossa onnistuu kalat pihvit perunat munakkaat ja jopa sämpylät. Onko kokemuksia, onko se esim vaikea puhdistaa?

26

433

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niitten mainoksista tulee sellainen tunne kuin ruoka valmistuisi itsestään
      mitään tekemättä eikä tiskiäkään tule. Jotain "suodattimia" niihin ilmeisesti
      on myynnissä, ettei tule laitteen puhdistamista ?
      Kuluttaja-lehdessä halvimmasta päästä airfryer tuli testin parhaaksi.

      Laiskamato (minä) syön enimmäkseen valmiseineksiä.
      Soppia ja laatikoita mikroon ja melkein päivä syön purkkihernekeittoa.

      • Anonyymi

        🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒🍒

        😍 ­­­N­y­­­m­­f­­­o­­­m­­a­­­a­­­n­­­i -> https://ye.pe/finngirl21

        🔞💋❤️💋❤️💋🔞💋❤️💋❤️💋🔞


    • Minun kokemukseni on sellainen, että se on tosi sähköä säästävää.
      Sain joululahjaksi, eikä se ole vielä vienyt sähköä yhtään kahteen kuukauteen.

      • Anonyymi

        Tuo oli hyvä, Tellukalla aina välähtää👍😁


    • Valmistin eilen elämäni parhaan paahtopaistin airfryerissa. Noin kolmanneksen verran lyhyemmässä ajassa kuin tavallisessa kiertoilmauunissa. Esilämmitin airfryerin 200 asteeseen, laskin lämpötilan 185 asteeseen kymmenen minuutin päästä. Paahdoin kunnes sisälämpötila näytti 68 astetta, otin pois, kietaisin alumiinipaperiin ja annoin vetäytyä vartin verran.
      Tuli hyvää.

      • Anonyymi

        Mikä ihmeen kiire paistilla on, että pitää ostaa erikseen turhake säästääkseen vähän aikaa? Paahtopaistista et tiedä mitään, kun noin kuumassa paistat, siitä tulee kuiva. Ensin maustettu lihapala pitää paistaa kuumalla paistinpannulla ympäriinsä rasvassa että lihassyyt sulkeutuvat ja tulee hyvä väri. Sitten miedossa uunissa 125 astetta kunnes saadan haluttu lämpötila psistomittaria seuraten, välillä valellaan paistoliemellä. 65 astetta on vähän punertava ja mehevä,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ihmeen kiire paistilla on, että pitää ostaa erikseen turhake säästääkseen vähän aikaa? Paahtopaistista et tiedä mitään, kun noin kuumassa paistat, siitä tulee kuiva. Ensin maustettu lihapala pitää paistaa kuumalla paistinpannulla ympäriinsä rasvassa että lihassyyt sulkeutuvat ja tulee hyvä väri. Sitten miedossa uunissa 125 astetta kunnes saadan haluttu lämpötila psistomittaria seuraten, välillä valellaan paistoliemellä. 65 astetta on vähän punertava ja mehevä,

        Tarkennus . 65 on jo täyskypsä , medium eli vielä punertava on noin 55 astetta ja se on paras useimpien mielestä. Paisti kypsyy vielä foliossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkennus . 65 on jo täyskypsä , medium eli vielä punertava on noin 55 astetta ja se on paras useimpien mielestä. Paisti kypsyy vielä foliossa.

        Minä jätän hiukan alle tuon 55 astetta, juuri tuon takia, että se kypsyy vielä foliossa.
        En halua syödä ylikypsää sitkeää ja mautonta, mutta tiedän monia, jotka haluavat paahtopaistin harmaaksi kypsyttää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä jätän hiukan alle tuon 55 astetta, juuri tuon takia, että se kypsyy vielä foliossa.
        En halua syödä ylikypsää sitkeää ja mautonta, mutta tiedän monia, jotka haluavat paahtopaistin harmaaksi kypsyttää.

        Kyllä paistini oli juuri sellaista kuin ohjeessa oli kuva, mehevää ja vaaleanpunaista keskeltä.


    • Anonyymi

      Onko aloitus kohdennettu Palomalle vai halutaanko muiltakin kokemuksia.
      Näyttää, että houkutellaan Paloma esiin ja sitten kivitetään.

      • Anonyymi

        Miksi näet kaikessa Paloman? Luin viimeksi iltasanomissa eilen juttua tuosta eilen
        ja mainoksia on paljon. Paahtopaistista minullakin on eri käsitys kuin hänellä. Kohta kukaan ei saa sanoa mstään mitään.


      • Anonyymi

        En nähnyt aloituksessa mitään sellaista, että se olisi kohdennettu jollekin määrätylle henkilölle.

        En myöskään näe mitään kivitystä. Toki sinä sitä nyt yrität kivittää. :))))


      • Anonyymi

        Onko sinulla nyt tylsä päivä ja kaipaat riitelyä taas?

        "Onko kokemuksia, onko se esim vaikea puhdistaa?" kysyy aloittaja ja minä ainakin luen sen siten, että se ei ollut vain yhdelle tarkoitettu kysymys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En nähnyt aloituksessa mitään sellaista, että se olisi kohdennettu jollekin määrätylle henkilölle.

        En myöskään näe mitään kivitystä. Toki sinä sitä nyt yrität kivittää. :))))

        Eikös siinä kysytty kokemuksia ainoastaan . Mutta joku alkoi kertomaan miten paisti
        ” oikeasti” tehdään. Niitähän nyt ei kukaan kysellyt.
        Ystävillä on tämä vekotin ja ovat tyytyväisiä


    • Minulla on ollut airfryer nyt ainakin jo vuoden päivät ja ahkerassa, lähes jokapäiväisessä käytössä. Valmistin ensimmäistä kertaa roast beefin eli paahtopaistin siinä, amerikkalaisen ohjeen mukaan ja siitä tuli medium rare, mehukas ja mieheni mukaan paras paahtopaisti mitä olen tehnyt.
      Tuo lihalämpömittarin säätö 68 asteeseen hämää, koska airfryer piippasi puolen tunnin päästä mihin olin sen säätänyt, siis 10 minuuttia 200 asteessa, jolloin pinta ruslistuu ja sitten 30 minuuttia (painon mukaan) 185 asteeseen. Lämpötila mittarissa näytti silloin 65 astetta ja arvelin sen riittävän ja niinhän se olikin,

      • Anonyymi

        Ai niinkö se meniki? Entä se puhdistus, tuleeko rasvaroiskeita? Pitääkö olla erikseen pannut ja pellit sinne vai pannaanko lihat js kalat vaan pelkistään ilman astiaa sen pöntön sisään? Millaiset astiat käy? Keraamiset? Peltiset? terästä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ai niinkö se meniki? Entä se puhdistus, tuleeko rasvaroiskeita? Pitääkö olla erikseen pannut ja pellit sinne vai pannaanko lihat js kalat vaan pelkistään ilman astiaa sen pöntön sisään? Millaiset astiat käy? Keraamiset? Peltiset? terästä?

        Air fryereita on monta eri merkkiä ja eri kokoa ja niissä on eroavaisuuksia. Voin vain puhua omastani, joka on 12 litran, siinä on reiällinen kori, pari ritilää ja rotisserievarras johon voi laittaa kokonaisen kanan grillautumaan (tosin aika pienen).
        Pohjalla on teflonpäällysteinen peltijoka kerää valuneen rasvan ja jonka voi ottaa ulos ja tiskata vaikka koneessa. Sisäseinille keräytyy jonkun verran roiskeita ajan mittaan, mutta ne voi puhdistaa lieden/uuninpuhdistusaineilla. Ritilöihin ja koriin voi laittaa leivinpaperia tai jotain vastaavaa; pysyvät puhtaampana ja nesteet ruuasta ei valu pohjalle.

        Kyllä airfryerissa voi käyttää tavallisia pannuja ja vuokia, jos ne vain mahtuvat; mutta esim. ranskikset laitan suoraan koriin. Lämpökin kiertää paremmin jos siellä ei ole tarpeettomasti astioita.

        Periaatteessa kysymyshän on vain pienestä kiertoilmauunista joka lämpenee nopeasti ja säilyttää lämmön muutaman minnutin ohjelman loppumisen jälkeen. Joten kaikki pellit, pannut, vuuat jotka käyvät tavalliseen uuniin ovat myös sopivia niihin. Olen paistanut sconeseja ja pikkusämpylöitä ritilöillä, Esilämmitystä kannattaa käyttää, jos haluaa ruskean pinnan ja jos ruoka on jäässä, saa varata enemmän aikaa. Minä yleensä aloitan lähes kaiken ranskisten ohjelmalla, 200 astetta ja ajastus 15 minuuttia, aikaa voi lisätä tai vähentää pysäyttämättä ohjelmaa, samoin lämpötilaa voi säätää kesken ohjelman.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Air fryereita on monta eri merkkiä ja eri kokoa ja niissä on eroavaisuuksia. Voin vain puhua omastani, joka on 12 litran, siinä on reiällinen kori, pari ritilää ja rotisserievarras johon voi laittaa kokonaisen kanan grillautumaan (tosin aika pienen).
        Pohjalla on teflonpäällysteinen peltijoka kerää valuneen rasvan ja jonka voi ottaa ulos ja tiskata vaikka koneessa. Sisäseinille keräytyy jonkun verran roiskeita ajan mittaan, mutta ne voi puhdistaa lieden/uuninpuhdistusaineilla. Ritilöihin ja koriin voi laittaa leivinpaperia tai jotain vastaavaa; pysyvät puhtaampana ja nesteet ruuasta ei valu pohjalle.

        Kyllä airfryerissa voi käyttää tavallisia pannuja ja vuokia, jos ne vain mahtuvat; mutta esim. ranskikset laitan suoraan koriin. Lämpökin kiertää paremmin jos siellä ei ole tarpeettomasti astioita.

        Periaatteessa kysymyshän on vain pienestä kiertoilmauunista joka lämpenee nopeasti ja säilyttää lämmön muutaman minnutin ohjelman loppumisen jälkeen. Joten kaikki pellit, pannut, vuuat jotka käyvät tavalliseen uuniin ovat myös sopivia niihin. Olen paistanut sconeseja ja pikkusämpylöitä ritilöillä, Esilämmitystä kannattaa käyttää, jos haluaa ruskean pinnan ja jos ruoka on jäässä, saa varata enemmän aikaa. Minä yleensä aloitan lähes kaiken ranskisten ohjelmalla, 200 astetta ja ajastus 15 minuuttia, aikaa voi lisätä tai vähentää pysäyttämättä ohjelmaa, samoin lämpötilaa voi säätää kesken ohjelman.

        Eipä vanhukset ranskiksia tarvitse. Rasvapommeja ovat, keitän kuoriperunoita niin jää vitamiinitkin talteen. Uunissa voi kaikki nuo tehdä, ei tarvita monia vehkeitä. Aikaa on odottaa muutama minuutti enemmän.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eipä vanhukset ranskiksia tarvitse. Rasvapommeja ovat, keitän kuoriperunoita niin jää vitamiinitkin talteen. Uunissa voi kaikki nuo tehdä, ei tarvita monia vehkeitä. Aikaa on odottaa muutama minuutti enemmän.

        "Koska nauroit viimeiksi" ketjuun tämä oikeastaan kuuluisi.
        Pidä sinä vain huoli omista ruokailutottumuksistasi ja syö perunoita kuorineen niin että napa rutisee.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        "Koska nauroit viimeiksi" ketjuun tämä oikeastaan kuuluisi.
        Pidä sinä vain huoli omista ruokailutottumuksistasi ja syö perunoita kuorineen niin että napa rutisee.

        "Onko edes täydenkuun aika?"


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        "Koska nauroit viimeiksi" ketjuun tämä oikeastaan kuuluisi.
        Pidä sinä vain huoli omista ruokailutottumuksistasi ja syö perunoita kuorineen niin että napa rutisee.

        Meillä kyllä osataan kuoria perunat ennen syömistä. Eikä kenenkään tarvii niitä kuoria valmiiksi toisilke kuten eräät peräkammarin pojalle.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        "Koska nauroit viimeiksi" ketjuun tämä oikeastaan kuuluisi.
        Pidä sinä vain huoli omista ruokailutottumuksistasi ja syö perunoita kuorineen niin että napa rutisee.

        Luetun ymmärtäminen?
        Ei tuossa ollut, että hän söisi perunat kuorineen?


    • Anonyymi

      Rumia laitteita ovat ja vievät ison tilan.

      • Anonyymi

        On tämä elämä vaikeaa nykyisin, kun ei enää tavallinen hella riitä. :)
        Osaisiko tämän päivän ihmiset tehdä ruokaa ns. puuhellalla, avotulesta puhumattakaan.

        Maailma täyttyy vanhoista vempaimista, kun uutta ostetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On tämä elämä vaikeaa nykyisin, kun ei enää tavallinen hella riitä. :)
        Osaisiko tämän päivän ihmiset tehdä ruokaa ns. puuhellalla, avotulesta puhumattakaan.

        Maailma täyttyy vanhoista vempaimista, kun uutta ostetaan.

        Ei minulle ainakaan ole elämä vaikeaa jos joku ostaa itselleen jotain, kukin telåkee kuten haluaa .
        Itse en ole ainakaan vielä ostanut tätä vekotinta mutta mielessäni olen jo alkanut haaveilemaan että jospa ostaisin , kun monella se on.


    • Anonyymi

      Luin hiljattain että niissä jotain myrkyllistä.

    Ketjusta on poistettu 2 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Katso: Ohhoh! Miina Äkkijyrkkä sai käskyn lähteä pois Farmi-kuvauksista -Kommentoi asiaa: "En ole.."

      Tämä oli shokkiyllätys. Oliko tässä kyse tosiaan siitä, että Äkkijyrkkä sanoi asioita suoraan vai mistä.... Tsemppiä, Mi
      Tv-sarjat
      173
      7235
    2. Voi kun mies rapsuttaisit mua sieltä

      Saisit myös sormiisi ihanan tuoksukasta rakkauden mahlaa.👄
      Ikävä
      42
      4232
    3. Poliisiauto Omasp:n edessä parkissa

      Poliisiauto oli parkissa monta tuntia Seinäjoen konttorin edessä tänään. Haettiinko joku tai jotain pankista tutkittavak
      Seinäjoki
      26
      2115
    4. Haluan jutella kanssasi Nainen

      Olisiko jo aika tavata ja avata tunteemme...On niin paljon asioita joihin molemmat ehkä haluaisimme saada vastaukset...O
      Ikävä
      18
      2039
    5. Onko mies niin,

      että sinulle ei riitä yksi nainen? Minulle suhde tarkoittaa sitoutumista, tosin eihän se vankila saa olla kummallekaan.
      Tunteet
      27
      1869
    6. Voitasko leikkiä jotain tunnisteleikkiä?

      Tietäisi ketä täällä käy kaipaamassa.. kerro jotain mikä liittyy sinuun ja häneen eikä muut tiedä. Vastaan itsekin kohta
      Ikävä
      77
      1686
    7. Armi Aavikko Malmin hautausmaa

      Haudattiinko Armi arkussa Malmin hautausmaalle vai tuhkattiinko hänet? Kuka tietää asiasta oikein?
      Kotimaiset julkkisjuorut
      35
      1661
    8. Haluisin suudella ja huokailla

      ja purra kaulaasi ja rakastella sinua. Haluisin puristella rintojasi ja pakaroitasi. Ei sinulla taida olla kuitenkaan ni
      Ikävä
      21
      1608
    9. Tietysti jokainen ansaitsee

      Hän varmasti ansaitsee vain parasta ja sopivinta tietenkin, suon sen onnen hänelle enemmän kuin mielelläni. Aika on nyt
      Ikävä
      17
      1603
    10. Miksi näin?

      Miksi vihervassut haluaa maahan porukkaa jonka pyhä kirja kieltää sopeutumisen vääräuskoisten keskuuteen? Näin kotoutumi
      Maailman menoa
      39
      1428
    Aihe