Kokemuksia airfryeristä?

Anonyymi-ap

Sitä mainostetaan käteväksi ja sähköä säästäväksi, jossa onnistuu kalat pihvit perunat munakkaat ja jopa sämpylät. Onko kokemuksia, onko se esim vaikea puhdistaa?

27

557

    Vastaukset

    Anonyymi (Kirjaudu / Rekisteröidy)
    5000
    • Anonyymi

      Niitten mainoksista tulee sellainen tunne kuin ruoka valmistuisi itsestään
      mitään tekemättä eikä tiskiäkään tule. Jotain "suodattimia" niihin ilmeisesti
      on myynnissä, ettei tule laitteen puhdistamista ?
      Kuluttaja-lehdessä halvimmasta päästä airfryer tuli testin parhaaksi.

      Laiskamato (minä) syön enimmäkseen valmiseineksiä.
      Soppia ja laatikoita mikroon ja melkein päivä syön purkkihernekeittoa.

    • Minun kokemukseni on sellainen, että se on tosi sähköä säästävää.
      Sain joululahjaksi, eikä se ole vielä vienyt sähköä yhtään kahteen kuukauteen.

      • Anonyymi

        Tuo oli hyvä, Tellukalla aina välähtää👍😁


    • Valmistin eilen elämäni parhaan paahtopaistin airfryerissa. Noin kolmanneksen verran lyhyemmässä ajassa kuin tavallisessa kiertoilmauunissa. Esilämmitin airfryerin 200 asteeseen, laskin lämpötilan 185 asteeseen kymmenen minuutin päästä. Paahdoin kunnes sisälämpötila näytti 68 astetta, otin pois, kietaisin alumiinipaperiin ja annoin vetäytyä vartin verran.
      Tuli hyvää.

      • Anonyymi

        Mikä ihmeen kiire paistilla on, että pitää ostaa erikseen turhake säästääkseen vähän aikaa? Paahtopaistista et tiedä mitään, kun noin kuumassa paistat, siitä tulee kuiva. Ensin maustettu lihapala pitää paistaa kuumalla paistinpannulla ympäriinsä rasvassa että lihassyyt sulkeutuvat ja tulee hyvä väri. Sitten miedossa uunissa 125 astetta kunnes saadan haluttu lämpötila psistomittaria seuraten, välillä valellaan paistoliemellä. 65 astetta on vähän punertava ja mehevä,


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Mikä ihmeen kiire paistilla on, että pitää ostaa erikseen turhake säästääkseen vähän aikaa? Paahtopaistista et tiedä mitään, kun noin kuumassa paistat, siitä tulee kuiva. Ensin maustettu lihapala pitää paistaa kuumalla paistinpannulla ympäriinsä rasvassa että lihassyyt sulkeutuvat ja tulee hyvä väri. Sitten miedossa uunissa 125 astetta kunnes saadan haluttu lämpötila psistomittaria seuraten, välillä valellaan paistoliemellä. 65 astetta on vähän punertava ja mehevä,

        Tarkennus . 65 on jo täyskypsä , medium eli vielä punertava on noin 55 astetta ja se on paras useimpien mielestä. Paisti kypsyy vielä foliossa.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        Tarkennus . 65 on jo täyskypsä , medium eli vielä punertava on noin 55 astetta ja se on paras useimpien mielestä. Paisti kypsyy vielä foliossa.

        Minä jätän hiukan alle tuon 55 astetta, juuri tuon takia, että se kypsyy vielä foliossa.
        En halua syödä ylikypsää sitkeää ja mautonta, mutta tiedän monia, jotka haluavat paahtopaistin harmaaksi kypsyttää.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Minä jätän hiukan alle tuon 55 astetta, juuri tuon takia, että se kypsyy vielä foliossa.
        En halua syödä ylikypsää sitkeää ja mautonta, mutta tiedän monia, jotka haluavat paahtopaistin harmaaksi kypsyttää.

        Kyllä paistini oli juuri sellaista kuin ohjeessa oli kuva, mehevää ja vaaleanpunaista keskeltä.


    • Anonyymi

      Onko aloitus kohdennettu Palomalle vai halutaanko muiltakin kokemuksia.
      Näyttää, että houkutellaan Paloma esiin ja sitten kivitetään.

      • Anonyymi

        Miksi näet kaikessa Paloman? Luin viimeksi iltasanomissa eilen juttua tuosta eilen
        ja mainoksia on paljon. Paahtopaistista minullakin on eri käsitys kuin hänellä. Kohta kukaan ei saa sanoa mstään mitään.


      • Anonyymi

        En nähnyt aloituksessa mitään sellaista, että se olisi kohdennettu jollekin määrätylle henkilölle.

        En myöskään näe mitään kivitystä. Toki sinä sitä nyt yrität kivittää. :))))


      • Anonyymi

        Onko sinulla nyt tylsä päivä ja kaipaat riitelyä taas?

        "Onko kokemuksia, onko se esim vaikea puhdistaa?" kysyy aloittaja ja minä ainakin luen sen siten, että se ei ollut vain yhdelle tarkoitettu kysymys.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        En nähnyt aloituksessa mitään sellaista, että se olisi kohdennettu jollekin määrätylle henkilölle.

        En myöskään näe mitään kivitystä. Toki sinä sitä nyt yrität kivittää. :))))

        Eikös siinä kysytty kokemuksia ainoastaan . Mutta joku alkoi kertomaan miten paisti
        ” oikeasti” tehdään. Niitähän nyt ei kukaan kysellyt.
        Ystävillä on tämä vekotin ja ovat tyytyväisiä


    • Minulla on ollut airfryer nyt ainakin jo vuoden päivät ja ahkerassa, lähes jokapäiväisessä käytössä. Valmistin ensimmäistä kertaa roast beefin eli paahtopaistin siinä, amerikkalaisen ohjeen mukaan ja siitä tuli medium rare, mehukas ja mieheni mukaan paras paahtopaisti mitä olen tehnyt.
      Tuo lihalämpömittarin säätö 68 asteeseen hämää, koska airfryer piippasi puolen tunnin päästä mihin olin sen säätänyt, siis 10 minuuttia 200 asteessa, jolloin pinta ruslistuu ja sitten 30 minuuttia (painon mukaan) 185 asteeseen. Lämpötila mittarissa näytti silloin 65 astetta ja arvelin sen riittävän ja niinhän se olikin,

      • Anonyymi

        Ai niinkö se meniki? Entä se puhdistus, tuleeko rasvaroiskeita? Pitääkö olla erikseen pannut ja pellit sinne vai pannaanko lihat js kalat vaan pelkistään ilman astiaa sen pöntön sisään? Millaiset astiat käy? Keraamiset? Peltiset? terästä?


      • Anonyymi kirjoitti:

        Ai niinkö se meniki? Entä se puhdistus, tuleeko rasvaroiskeita? Pitääkö olla erikseen pannut ja pellit sinne vai pannaanko lihat js kalat vaan pelkistään ilman astiaa sen pöntön sisään? Millaiset astiat käy? Keraamiset? Peltiset? terästä?

        Air fryereita on monta eri merkkiä ja eri kokoa ja niissä on eroavaisuuksia. Voin vain puhua omastani, joka on 12 litran, siinä on reiällinen kori, pari ritilää ja rotisserievarras johon voi laittaa kokonaisen kanan grillautumaan (tosin aika pienen).
        Pohjalla on teflonpäällysteinen peltijoka kerää valuneen rasvan ja jonka voi ottaa ulos ja tiskata vaikka koneessa. Sisäseinille keräytyy jonkun verran roiskeita ajan mittaan, mutta ne voi puhdistaa lieden/uuninpuhdistusaineilla. Ritilöihin ja koriin voi laittaa leivinpaperia tai jotain vastaavaa; pysyvät puhtaampana ja nesteet ruuasta ei valu pohjalle.

        Kyllä airfryerissa voi käyttää tavallisia pannuja ja vuokia, jos ne vain mahtuvat; mutta esim. ranskikset laitan suoraan koriin. Lämpökin kiertää paremmin jos siellä ei ole tarpeettomasti astioita.

        Periaatteessa kysymyshän on vain pienestä kiertoilmauunista joka lämpenee nopeasti ja säilyttää lämmön muutaman minnutin ohjelman loppumisen jälkeen. Joten kaikki pellit, pannut, vuuat jotka käyvät tavalliseen uuniin ovat myös sopivia niihin. Olen paistanut sconeseja ja pikkusämpylöitä ritilöillä, Esilämmitystä kannattaa käyttää, jos haluaa ruskean pinnan ja jos ruoka on jäässä, saa varata enemmän aikaa. Minä yleensä aloitan lähes kaiken ranskisten ohjelmalla, 200 astetta ja ajastus 15 minuuttia, aikaa voi lisätä tai vähentää pysäyttämättä ohjelmaa, samoin lämpötilaa voi säätää kesken ohjelman.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        Air fryereita on monta eri merkkiä ja eri kokoa ja niissä on eroavaisuuksia. Voin vain puhua omastani, joka on 12 litran, siinä on reiällinen kori, pari ritilää ja rotisserievarras johon voi laittaa kokonaisen kanan grillautumaan (tosin aika pienen).
        Pohjalla on teflonpäällysteinen peltijoka kerää valuneen rasvan ja jonka voi ottaa ulos ja tiskata vaikka koneessa. Sisäseinille keräytyy jonkun verran roiskeita ajan mittaan, mutta ne voi puhdistaa lieden/uuninpuhdistusaineilla. Ritilöihin ja koriin voi laittaa leivinpaperia tai jotain vastaavaa; pysyvät puhtaampana ja nesteet ruuasta ei valu pohjalle.

        Kyllä airfryerissa voi käyttää tavallisia pannuja ja vuokia, jos ne vain mahtuvat; mutta esim. ranskikset laitan suoraan koriin. Lämpökin kiertää paremmin jos siellä ei ole tarpeettomasti astioita.

        Periaatteessa kysymyshän on vain pienestä kiertoilmauunista joka lämpenee nopeasti ja säilyttää lämmön muutaman minnutin ohjelman loppumisen jälkeen. Joten kaikki pellit, pannut, vuuat jotka käyvät tavalliseen uuniin ovat myös sopivia niihin. Olen paistanut sconeseja ja pikkusämpylöitä ritilöillä, Esilämmitystä kannattaa käyttää, jos haluaa ruskean pinnan ja jos ruoka on jäässä, saa varata enemmän aikaa. Minä yleensä aloitan lähes kaiken ranskisten ohjelmalla, 200 astetta ja ajastus 15 minuuttia, aikaa voi lisätä tai vähentää pysäyttämättä ohjelmaa, samoin lämpötilaa voi säätää kesken ohjelman.

        Eipä vanhukset ranskiksia tarvitse. Rasvapommeja ovat, keitän kuoriperunoita niin jää vitamiinitkin talteen. Uunissa voi kaikki nuo tehdä, ei tarvita monia vehkeitä. Aikaa on odottaa muutama minuutti enemmän.


      • Anonyymi kirjoitti:

        Eipä vanhukset ranskiksia tarvitse. Rasvapommeja ovat, keitän kuoriperunoita niin jää vitamiinitkin talteen. Uunissa voi kaikki nuo tehdä, ei tarvita monia vehkeitä. Aikaa on odottaa muutama minuutti enemmän.

        "Koska nauroit viimeiksi" ketjuun tämä oikeastaan kuuluisi.
        Pidä sinä vain huoli omista ruokailutottumuksistasi ja syö perunoita kuorineen niin että napa rutisee.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        "Koska nauroit viimeiksi" ketjuun tämä oikeastaan kuuluisi.
        Pidä sinä vain huoli omista ruokailutottumuksistasi ja syö perunoita kuorineen niin että napa rutisee.

        "Onko edes täydenkuun aika?"


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        "Koska nauroit viimeiksi" ketjuun tämä oikeastaan kuuluisi.
        Pidä sinä vain huoli omista ruokailutottumuksistasi ja syö perunoita kuorineen niin että napa rutisee.

        Meillä kyllä osataan kuoria perunat ennen syömistä. Eikä kenenkään tarvii niitä kuoria valmiiksi toisilke kuten eräät peräkammarin pojalle.


      • Anonyymi
        Paloma.se01 kirjoitti:

        "Koska nauroit viimeiksi" ketjuun tämä oikeastaan kuuluisi.
        Pidä sinä vain huoli omista ruokailutottumuksistasi ja syö perunoita kuorineen niin että napa rutisee.

        Luetun ymmärtäminen?
        Ei tuossa ollut, että hän söisi perunat kuorineen?


    • Anonyymi

      Rumia laitteita ovat ja vievät ison tilan.

      • Anonyymi

        On tämä elämä vaikeaa nykyisin, kun ei enää tavallinen hella riitä. :)
        Osaisiko tämän päivän ihmiset tehdä ruokaa ns. puuhellalla, avotulesta puhumattakaan.

        Maailma täyttyy vanhoista vempaimista, kun uutta ostetaan.


      • Anonyymi
        Anonyymi kirjoitti:

        On tämä elämä vaikeaa nykyisin, kun ei enää tavallinen hella riitä. :)
        Osaisiko tämän päivän ihmiset tehdä ruokaa ns. puuhellalla, avotulesta puhumattakaan.

        Maailma täyttyy vanhoista vempaimista, kun uutta ostetaan.

        Ei minulle ainakaan ole elämä vaikeaa jos joku ostaa itselleen jotain, kukin telåkee kuten haluaa .
        Itse en ole ainakaan vielä ostanut tätä vekotinta mutta mielessäni olen jo alkanut haaveilemaan että jospa ostaisin , kun monella se on.


    • Anonyymi

      Luin hiljattain että niissä jotain myrkyllistä.

    • Anonyymi

      Kyllä airfryerilla saa tehtyä vaikka ja mitä. Mitä puhdistukseen tulee niin hommaat vain oikeanlaisen airfryerin ja ne osat saa pestyä koneessa ja puhdistus on todella helppoa. Kaupoissa myydään myös airfryereille tarkoitettuja leivinpapereita ja puhdistus helpottuu vielä lisää.

      --> https://konsuumeri.fi/airfryer-reseptit/

      Tuolta löytyy esimerkiksi joitakin hyviä airfryerin käyttökohteita ja kuinka voi paneroida kalaa ja kanaa.

    • Anonyymi

      Olen syönyt perunat kuorineen jo kolmekymmentä vuotta. Pesen hyvin vain juuresharjalla. Ainoastaan muusia tehdessä kuorin.

      Että tällainen 76v koekaniini, terve olen , lenkillä käyn , juoksenkin välillä intervallia. Mistään ei kivistä eikä kolota toistaiseksi. Minuutin kuluttua kaikki voi olla toisin, ei kehuta.

    Ketjusta on poistettu 3 sääntöjenvastaista viestiä.

    Luetuimmat keskustelut

    1. Tykkään sinusta tosi tosi paljon

      Siksi en pysty sisäistämään sitä, että se ei ole molemminpuolista. Sattuu liikaa. En osaa käsitellä sitä tunnetta, koska
      Ikävä
      51
      3417
    2. Mikä sai sut ihastumaan

      Mitä tapahtui?
      Ikävä
      155
      2057
    3. Kaupan kassalla kannataa olla kylmä käytös

      https://www.is.fi/taloussanomat/art-2000010488540.html "19-vuotias Minja ja 59-vuotias Anne työskentelevät sillä todelli
      Sinkut
      200
      1722
    4. Mitä tehdä asialle?

      Jos laitan deitti-ilmon "40-vuotias nainen etsii seuraa" niin ketään ei kiinnosta (korkeintaan paria runkkaripenaa joill
      Sinkut
      131
      1633
    5. 80
      1145
    6. Hyvää heinäkuuta

      Hyvää huomenta ihanaa. 🦗🌾☔🤗🌻❤️
      Ikävä
      234
      1104
    7. Mitä helvettiä pakolaisille pitäisi tehdä RAJALLA?

      Jos Venäjä työntää rajalle pakolaisia ja tekee Suomelle selväksi että heidän puolelleen ei ole pakolaisilla asiaa - mitä
      Maailman menoa
      267
      1010
    8. Ethän syytä itseäsi

      siitä miten asia menivät. Mä en antanut sulle tilaisuutta.
      Ikävä
      125
      959
    9. Olen pahoillani mies

      Olen surullinen puolestasi, ettet saanut kaipaamaasi naista. Yrititkö lopulta edes? Teistä olisi tullut hyvä pari
      Ikävä
      52
      919
    10. Olet mies varmasti peto

      Makkarin puolella. 🤤
      Ikävä
      72
      875
    Aihe